akustiktak

Vilket är bättre: installation av undertak med ljudisolering och akustisk taket?

Montering av undertak i prefabricerade hus eller högljudda grannar kan skämma bort dig med en bekväm vistelse i din egen lägenhet, så om du vill göra ett undertak, före tänka på ljudisolering. Nästa vi kommer att försöka förklara hur viktigt det är att skydda dig själv och nära och kära från ovidkommande ljud, jämförbara material för ljudisolering och beskriva sekvensen av operationer vid sin infästning med stretch taket.

Hur att uppnå en god ljudisolering och absorption i sträck tak?

Om du bara har fast i en ny byggnad där grannarna ovan inte redan har gjort reparationer, eller högljudda grannar som bor ovanför dig, som älskar natten för att slå en hammare eller ett högt TV kommer endast isoleringen spara nerver. Inte nödvändigtvis göra sin installation i hela lägenheten, och bara behöver ett rum, speciellt plantskola eller sovrummet. Stretch tak är mycket bättre att behålla buller som mjuk trasa ljudvibrationer dämpas, medan gipsskivor takmontering överföra ljudet inte är ytan av en hård skelett. Dessutom överlappningen mellan plattan och banspänningen taket finns ett utrymme, vilket är i stånd att absorbera en del brus.

Men vilken typ av material som väljs för ljudisoleringen (se tabell), för installation av undertak har pågått till den behandlade ytan.

Vilken teknik för brusreducering över en sträcka tak?

Innan arbetet påbörjas, att rösta och ljudnivån som höjden av rummet du kan plocka upp en ljudisolering. Om installationen av undertak redan gjorts, och du tycker om tystnaden i rummet efter det, har du inget annat val än hur man utför demontering av tyg, gör alla nödvändiga arbetet, och sedan åter fästa tyget. Det händer, men sällan.

Låt oss titta på hur man kan arbeta för att säkerställa ljudisolering till en sträcka takmontage:

 1. Alla sprickor i taket måste alltid repareras (putsade).
 2. Monteringsljuddämpande material med en läggnings ram, tillverkade speciellt för materialet, eller applicering av limmet, eller fästankare till ett brett hatt. Huvud således att åstadkomma en kontinuerlig söm utan slitsar, t ex, är mineralull fast överlappning.
 3. Elinstalla, ventilationsrör bär och installation av fästelement för framtida fixturer.

Vad är akustiskt undertak och hur det fungerar?

Men om du inte vill slösa tid och pengar för ljudisolering av taket, och omedelbart redo att göra det från ljudabsorberande material, är det möjligt. Sådan akustisk tyg skiljer jämfört med andra och med utseendet - en perforerad yta. Dessa hål omvandla det ljudabsorberande materialet i membranet, vilket rymmer upp till 90% av buller och installation av undertak akustiska banan är inte annorlunda från den konventionella monteringen.

absorptionen verkningsgrad av detta material är olika och beror på avståndet mellan hålen och deras diameter, avståndet mellan den spänning och grov tak. Därför, för varje rum väljs en speciell perforerad film.

I områden med höga akustik önskvärt installation av akustiska paneler, och avståndet från plattan till stretchtaket tyget bör öka (från + 10cm). För biografer, simbassänger och köpcentra ökade bullerproblem är bekant, men taken ska kunna gömma sig under ett lager av film all kommunikation. Hålförsedda banor med förbättrad ljudisolering cirkulera luft genom hålet med stor diameter, och när n brandsläckningsanordning, passera genom dessa öppningar vatten.

Installation av undertak tillverkade av konventionella tyger är alltid förknippad med den så kallade Tak rörelse (svullnad eller sagging) på grund av förflyttning av luft i utrymmet mellan taket och grov film. Perforering material löser detta problem, så det är ett material som lämpar sig för simbassänger eller sporthallar. Den andra sidan av de akustiska tyger - de förbättrar akustiken på grund av det faktum att vatten är bättre speglar ljud, så för ett blad 2 och 3 av det slag som krävs för att inrätta särskilda paneler.

Belysning med sådana Stretch tak ser ovanligt, öppnar nya design horisonter. Att ljuskällan har varit helt osynlig genom banan med ett hål med stor diameter enligt det förbättra spridningen filmen.

Varför akustiktak

Om du bor i en lägenhet höghus, orden i den berömda sången Diva "Hej, du där uppe" - detta är faktiskt ett uttalande av fakta. Är det möjligt att undvika problemet med bullriga grannar och ger en bekväm miljö i lägenheten. Naturligtvis kan du! För att göra detta, använd akustiktak (bilden), som är utformade just för lägenheten höghus - är den huvudsakliga inriktningen av deras tillämpning.

Akustiktak utvecklas bygger på flera grundläggande principerna för modern fysik och akustik, nämligen:

 • web - är perforerad polyvinylkloridfilm, en av de egenskaper som är partiell Ijudabsorption;
 • Närvaron av hål gör det möjligt för luft att skapa ett visst motstånd som uppträder ljudvåg genom omvandling av de akustiska vågorna till termisk energi;
 • mellan basen och spännutrymmet finns det ett utrymme som medger att ha en betydande motstånd uppstår buller och vibrationer uppstår Ljudrest akustiska vågor absorberas av PVC banan.

Som ett resultat finns det en progressiv, gradvis minskning av graden av intensitet av ljud och efterklang period har minskat avsevärt (se bilden).

Akustiktak som kännetecknas av förmågan att absorbera ljudvågor uppstår, beroende på parametrar såsom:

 • diameter, vilket har öppningar, är de också kallas perforeringar, och polyvinylklorid (PVC) film;
 • avståndet mellan intilliggande perforeringar;
 • tjocklek av polyvinylklorid (PVC) tyg;
 • avståndet mellan spännaren basen och taket upphängningsstrukturen.

Akustiktak är indelade i flera grupper på sådana parametrar som diametern och avståndet mellan perforeringarna. Det finns många sorter, men det är nödvändigt att skilja tre huvudtyper av tyger:

 • Den första typen av håldiameter 0,10 mm, avståndet mellan perforeringarna 2,00 mm (och i bredd och längd) och en tjocklek av polyvinylklorid banan spänna 0,17 mm;
 • Den andra typen av håldiameter 1,30 mm, avståndet mellan perforeringarna längs längden av 9,00 mm och 15,00 i bredd, tjocklek polyvinylklorid banan spänna 0,17 mm;
 • Den tredje typen av håldiameter 1,80 mm, avståndet mellan perforeringarna på 8,00 mm i längd och bredd, tjocklek polyvinylklorid banan spänna 0,17 mm.

Akustiktak bör väljas, med fokus på den funktionella syftet med lokaler där de kommer att installeras, ljudnivån av lasten och egenskaper PVC-väv.

Om brusnivån är obetydlig, kan vi skaffa canvas först angivits ovan typen. I detta fall är installation av ytterligare ljudisolerade material krävs.

I fallet om en hög grad av ljudisolering, som används för färgning tak och väggar av ljudabsorberande material, och akustiska tak i den andra och tredje typen.

Här verkar polyvinylkloridfilm som ett slags ljud membran, och ljud-absorberande material endast öka effekten, och därmed uppnå maximal grad av Ijudabsorption.

I offentliga byggnader, den mest effektiva användningen av taket perforering med en diameter av 1,30 mm och däröver. Det viktigaste kriteriet - att följa hygienbestämmelser och dölj verktyg.

Sammanfattningsvis effekten av ljudabsorption tak - en snygg och originell lösning för lokaler av olika funktionellt syfte.

Stretch akustiktak - bra skydd mot irriterande och höga ljud

Lika bekväma som kan betraktas som hem först när den skapar sina ägare bra skydd mot irriterande, höga ljud, det var utanför. Och huset för att ha liknande skydd för efterbehandling tak inne i byggnaden material har använts med en hög grad av ljudisolering. Ett sådant material är en PVC-film med en speciell komposition, som används för montering spänn akustiktak.

Spännings akustiktak gjorda av CLIPSO vävnad har många, obestridliga fördelar. Bland dem är sådana väl etablerade egenskaper hos materialet, såsom:

 1. Den höga graden av ljudisolering. Detta särdrag minskar väsentligt de ljudvågor som passerar genom tyget. Dessutom luft mellanskikt placerat mellan halv och den basiska taket, minimerar effekten av ljudvågen, ett akustiskt genombrott PVC-filmen.
 2. Utmärkta estetiska egenskaper.
 3. Mikroperforering. Denna egenskap är inneboende endast brus isolerings vävnader på grund av närvaron i dem av hög densitet av små hål (250.000 bitar per kvadratmeter). Tack vare mikroperforerings ljud reste genom tyget inte skapar resonans.
 4. Temperaturförändringar. Tyg spänning kan ställas in utan risk för rökare med betydande temperaturvariationer, vilket är i området av upp till tjugo nedan shestidesyatigradusnoy värme.
 5. Vid användning av en film med perforeringar 1,3-1,8 millimeter i en lägenhet med ett hemmabiosystemet skapar goda akustiska förhållanden i rummet.

Det finns tre huvudtyper av akustisk PVC sträckfilm. Varje art har sina egna särdrag.

Den har en tjocklek av 0,17 mm och ett hål densiteten hos materialet når indikatorn 25 tusen bitar per kvadratmeter. Perforeringsavståndet når två millimiters, en håldiameter av 0,1 mm.

Den andra typen har mer imponerande parametrar än den första. Sålunda, diametern hos hålen är lika med 1,3 millimeter. Steg Intermedia hål når siffran 9-15 millimeter. Perforeringstätheten är femton tusentals hål per kvadratmeter. Tygets tjocklek nådde 0,17 mm.

Denna typ är överlägsen vissa indikatorer, både den första och andra typer. Diametern av hålen av detta slag har nått värden av 1,8 millimeter, och antalet porer som ligger på en kvadratmeter, finns tjugo fem tusen bitar. Steg lidit perforering nått 8 mm och en filmtjocklek av 0,17 mm.

Akustisk tyg fastställs av människor i olika storlek rum, inte beroende på deras avsedda användning. Till exempel, hotellkomplex, catering strukturer, idrottsanläggningar.

I set restauranger spänning akustisk PVC-film som har ett stort hål i diameter (åtminstone 1,3 millimeter). Detta underlättar förflyttning av luften i rummet och är inte hinder för brandlarmet.

De inställda sträckt duk i hallen konsertkvällar kommer att minskas till noll eko existens. Därför kommer de verkliga kännare av musikaliska ljud kunna njuta av melodiska ljudet av musikinstrument, för att utvärdera ljudet av låga och höga toner av sångarna.

Suspension bullerskydd systemet har funnit sin plats i bio hallar. Dess närvaro förbättrar uppfattningen av betraktaren ljud filmer.

Obs! Akustiska tyger används i stor utsträckning i underhållningsbranschen. Så de installeras i tak konferens- och presscentra, hallar för att hålla politiska diskussioner och presentationer, för modevisningen rum.

Sådana tyger har vunnit popularitet för användning i ålderdomshem för vanliga människor som bor i städer. Detta beror på det faktum att ganska ofta, under byggandet av billiga hus, designers och utvecklare spara på material med god ljudkvalitet. Därför hyresgäster i driften av sina lägenheter, är det nödvändigt att förbättra akustiken i din egen prestation.

För fler artiklar om installation av undertak med händerna. Ryssland, Moskva.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

79 − = 75