1 kvm mycket cm

Såsom i en kvadratmeter kvadratcentimeter (1 m2 mycket cm2)?

Översättningsenhet av längd, vikt, tidsinformation, och derivat därav är en ganska enkel uppgift. Universal Calculator ömsesidig översättning mellan olika måttenheter är utvecklade för detta ändamål våra ingenjörer.

Teoretiska och praktiska begreppen överföring av en måttenhet till en annan baserat på den månghundraåriga erfarenhet av mänskligheten forskning inom tillämpade områden.

Hur många centimeter till en meter - en fusklapp med svar

Ofta finns det ett behov av att korrelera de olika enheterna med varandra. Detta kan vara viktigt vid mätning av längden av tyget skärning, det område av rummet eller volymen av rätter.

Det verkar som skulle vara lättare om en centimeter - hundradels meter, svaret på frågan, hur många centimeter till en meter, är uppenbart, det vill säga värdet är 100. Men faktum är att antalet cm är mycket beroende av om det finns en vare sig det är en strävan eller en kubisk kvadratmeter.

Låt oss nu titta hur många centimeter per kvadratmeter? Detta uppmätta värdet området, och det är en kvadrat med sidan 1 m. Varje mätare 100 cm fyrkantig omkrets så - deras staplade 400.

För att uppskatta hur många centimeter är placerad i hela området m², det finns en annan enhet med liknande kvadratmeter - kvadratcentimeter.

Och hur cm vid en m? Såsom redan nämnts, en kvadratmeter - en kvadrat med en sida på 1 m och en yta på 1 kvm Följaktligen cm² -. En fyrkant med en sida av 1 cm vid deras m ^ inte passar 100 som om den vore en vanlig centimeter och 10 000. Följaktligen, 1 m - 10 000 sq.cm.

För att visualisera varför det finns en ökning av antalet centimeter i 100 gånger, kan du ta en vanlig övning bok i lådan och rita en fyrkant på den.

Sedan kan du enkelt räkna antalet celler som krävs på vardera sidan av torget, liksom - ett område. Samma sak händer med m².

Hur mycket en kubikmeter kubikcentimeter? Med cm ^ ännu hårdare än en fyrkantig eftersom vi talar om det inte är en kvadrat, men en kub med en sida på 1 m, respektive, och cc i den placeras tillbaka i 100 gånger -. 1000 000.

Detta är en enorm skillnad i storlek gör det nödvändigt att använda ytterligare en enhet - kubikdecimeter (liter) är 1000 cc Trots att springa och kvadratdecimeter sällan.

Som i exemplet m ^ cm ^ och en kvantitet centimeter per meter ökar även i 100 gånger. Visualisera det svårare än per ytenhet, men det är också möjligt om så önskas.

Att mäta omkrets m³ centimeter i löpning, liksom dess area - kvadrera, beräkningsformler som används av omkretsen och ytarean av bulkkroppar. Omkrets m ^ kommer att vara 1200 cm och en ytarea av 60.000 kvadratcentimeter

Hur många centimeter i en längdmeter?

Denna fråga är mycket enklare än alla de tidigare. Per meter - en linjär, regelbunden meter, som mäter längden. Och kör centimeter den passar lika mycket som namnet antyder - 100.

Designa ett barns rum för flickor - de idéer som vi har i våra publikationer.

Hur ta hand om orkidéer kan hittas i den här artikeln.

Härifrån kommer du att lära hur man väljer gångstavar.

Så, för att göra det lättare att ta itu med de enheter, kan de reduceras till en enda tabell, som kommer att ses deras förhållande, och kan vara en enhet kommer att vara ganska lätt att översätta till andra.

Och lite mer information om ämnet - i nästa video.

Hej alla! Hur många centimeter i en mätare är 100cm och 400cm kvadratmeter. Artikel om centimeter Jag tycker bara det är roligt och givande för studenter!

1 kvm mycket cm

lära hur många centimeter per kvadratmeter Det finns flera sätt.

Till att börja med, kom ihåg att en kvadratmeter och hur den beräknas.

Kvadratmeter i det internationella enhetssystemet är en ytenhet mätning. En kvadratmeter är en kvadrat vars sidlängd på 1 meter. Området detta torg är en kvadratmeter:

S = 1 meter x 1 meter kvadratmeter = 1

Hur man beräknar, Se hur mycket per kvadratmeter? En meter motsvarar 100 centimeter. Suppleant i vår formel i stället för meter samma parametrar, men i centimeter, dvs meter, uttryckt i centimeter:

S = 100 cm x 100 cm = 10 000 cm ^

En annan metod för beräkning är som följer:

1m2 = 100 cm2 = 100 x 100 = 10.000 cm2

För referens: Den internationella enhetssystemet - ett system för mätning av fysikaliska storheter, är mest utbredd i världen. När det gäller definitionen av mätaren är mätaren en grundläggande enhet av fysiska storheter i detta system. Meter - en måttenhet för längd och avstånd. Enligt detta system, antas det att en mätare är 100 centimeter. konvertera kvadratmeter till centimeter - att denna beräkning byggdes.

Igor Nikolaev - ledande advokat "Prosper Consulting"

Portal Consultant PropertyExperts

Sedan barndomen, lärdomar av matematiken berätta vad mätning enheter finns, som kräver dem att använda, som med hjälp av dessa problem kan lösas, samt hur man översätter vissa grundläggande enhet av åtgärder i andra. Men kom ihåg namnet på en millimeter, decimeter, tum, kilometer, fötter, gård, pund, kilogram, vi ibland inte kommer ihåg vilken typ av belopp, vilken vikt och hur mycket materia det innehåller (t.ex. hundra kilo - en ton). Detta antal metriska enheter ganska lätt trassligt, särskilt i översättning.

Och, naturligtvis, är den största svårigheten torget beräkningsenhet och linjära dimensioner. Men lyckligtvis nätet kan du lätt hitta en presentation eller kalkylprogram, vilket är ett exempel på hur man kan lösa problemet och multiplicera enheten bekvämt sätt. Det finns också många räknare har denna funktion. Om du väljer att vara självbygg kostnadsberäkningar och beräkna erforderligt antal tegel, kakel, aska block eller rör, helt enkelt använda en miniräknare och få en snabb och effektiv resultat utan att behöva föröka sig.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

− 5 = 1