Hur man väljer en dörr till lägenheten

Vad är bättre att välja innerdörrar för lägenheter

Moderna konsumenter frågar om valet för din lägenhet Innerdörrar. Att inte ha vissa färdigheter, är det svårt att göra på egen hand, så i kursen är olika råd om priset till recensionerna. Det är bra att veta hur man väljer den bästa produkten enligt material, storlek, vad är hemligheten av urvals efter typ, tillverkare och design.

Vad avgör valet av innerdörrar

Göra reparationer viktigt för människor att förstå vad som är bättre att välja innerdörrar för lägenheter. Om val av följande faktorer:

 • pris - bör bestämma din budget (produkten av en rad dyra, MDF eller spånskiva billigare);
 • tillverkningsmaterial - trä, metall, glas, sammansatta produkter;
 • Design - gemensam harmoni med det inre av produkten,
 • typ av design - för att komma till ditt rum,
 • färg;
 • tillverkaren.

Vilket material används för att göra

Köp snickeri är inte så enkelt: du behöver tänka på i valet av material. Hur man väljer innerdörrar i en lägenhet på tillverkning av materialet, eftersom det påverkar utseendet, kvalitetsprodukter, förmågan att motstå deformation? De grundläggande material är:

 • trä array;
 • inläggningar trä;
 • MDF - plattor av fibrer är ett slags masonit;
 • Extruderas lättvikts pappram i form av en honungskaka;
 • Spånskivor, fiberboard;
 • glasbeläggning, målning eller inte.

Det finns dörrar i kombination med införandet av plast, metall, glas, men är mer värdefull än alla modeller tillverkade av massivt trä. Materialet är starkt, hållbart, men samtidigt den dyraste priset. I utföringsformer, är budgeten bättre att ge företräde limträ, vilket består av flera skikt av väl torkade träplattor limmas ihop med en annan riktning av fibrerna för att förhindra deformation.

Sättare Canvas är tillverkad pinnar av poppel, tall, täckt med naturliga eller artificiella faner: det ger utmärkt utseende design och hög prestanda användning. MDF också inte annorlunda i styrka, eftersom på grund av de speciella behandlings flis fastnar perfekt till varandra, vilket förhindrar deformation av banan.

Att välja innerdörrar - laminerat eller fanerade? Laminatet är gjort av papper och impregnering med syntetiska hartser, som ger produkten dess beläggnings styrka, en mekanisk skada motstånd. Faner - ett skikt av trä för att 1 mm tjocka kan vara konstgjorda eller naturliga, är billig, den upprätthåller ljusstyrkan, hållbara.

I butikerna finns det andra typer av täckning:

 • Varnish - de täcker ett stycke dörr array för att ge hållbarhet;
 • Emalj - appliceras över MDF eller spånskiva;
 • PVC-film - är resistent mot repor, bucklor, extrem värme och fukt, billiga i pris men varierade i kvalitet och design.

Hur man väljer innerdörrar i storleken på lägenheten

Plocka upp materialet och beläggningen, är det nödvändigt att utföra mätningar i lådan och definiera den framtida storleken på dörren. Utöver den storlek som krävs för att känna av vikten, vilket är en viktig faktor för enkel användning. Om storleken av standarden, kan produkten köpas på nätbutiken och med icke - beställas från katalogen fabriken. Standard innerdörr har följande egenskaper: höjden 2000 mm, bredd 600-900 för enkla blad och två-leaf 1000-1800 mm.

För att förstå dimensioner dörren bör känna dess parametrar med en låda vars tjocklek är 15-45 mm. Detta innebär att till öppningen för installationen av tyget måste mervärde zadvoennogo parameter. Vid mätning av höjden är det nödvändigt att ta hänsyn till att det finns en tröskel. Komplexiteten kan vara utseende av höjden och bredden av lådorna på de europeiska tillverkarna i moduler: till exempel, M21 - är höjden av 2100 mm.

Priset på innerdörrar för lägenheter

Om frågan uppstår vad lyxig interiör dörrar är bättre att välja för lägenheterna, är det nödvändigt att undersöka priset. Nedan är ett exempel på värdet av produkter beroende på materialbanan:

Listelnoe (uppringare) banan

Hur man väljer innerdörrar för lägenheter

Efter bestämning av storleken på dörren, är det dess material för tillverkning och beläggning nödvändigt att gå till frågan om hur man väljer innerdörrar i kvalitet och stil. Här måste vi komma ihåg att dörren måste vara lämpliga för det inre av lägenheten i färg, harmoniskt passa in i det och inte stör omgivande föremål dekoration och inredning. Man bör komma ihåg och dörrar: i ett litet utrymme är bättre att sätta en lämplig glid modell och mer ändamålsenligt och swing.

Frågan om hur man väljer innerdörrar i en lägenhet, är det viktigt att tänka på var de är installerade. Dörrfunktion är uppenbart - de isolerar rummet, med stöd av ljud och värmeisolering, dekorera insidan av lägenheten, ge den stil. Badrum och toalett bör välja en smalare konstruktion av de döda och vardagsrummet är perfekt passform clamshell med glas. Om lägenheten är ett barn eller ett husdjur, använda öppen struktur eller in i det härdat säkerhetsglas.

Genom design, innerdörrar är:

 • Swing - är knutna till rutan på bågen, vänd åt sidan, på grund av dess överkomligt pris efterfrågas;
 • tsargovye - med den staplade strukturen;
 • Glidande radie - bortsett parallellt med väggen eller stoppade i en särskild hålighet på glidrullar;
 • Folding - böcker när du öppnar eller vikas som ett dragspel i hälften, inte ger optimal ljudisolering.

Lägenheten stöds av din stil, så det är viktigt att innerdörrar är tillverkade i en specifik design i harmoni med resten av inredningen. Klassificering av konstruktion:

 • Classic - för att de säregna blinda tyg paneler separeras i 2 delar.
 • Modern - här paneler kan ha den ursprungliga formen, olika proportioner. Smycken gjorda av glas, fanér.
 • Techno - de kännetecknas av åtstramning och minimalism, denna banbrytande modell. Deras skillnad - strikt raka linjer, blinda eller glaserat design, inga dekorationer på glas (som på bilden).
 • Hi-tech - minimalistisk design, tillverkad av aluminium, glas, MDF och PVC-film.
 • Baroque - artsy stil palatset lyx figuren är det kännetecknas av vacker dekor av ädla metaller, användningen av ädelträ färger i vitt, rosa, röda och mörka nyanser. Dekorera produkter halvcirkelformade bågar, massiva möbler, carving dekoration i form av växtmotiv.

Hur man väljer färg på innerdörrar

Stil hela rummet apparater och färgval av innerdörrar. Det finns flera alternativ som kommer att smälta in med en hall, vardagsrum, hall eller korridor. Välj nyanser möjlig med valet i färgen på golv och golvlister, dörrar måste lägga ett par nyanser ljusare och för att förstärka färgen på möblerna. Om du plockar upp produkten i färgen på möbler, bör det vara 4-5 nyanser ljusare för att undvika att slå samman färger. Om valet genomförs i färgen på väggarna, är det nödvändigt att välja ett par nyanser mörkare.

 • White - lämplig för alla, ger enkel rum;
 • wenge - ädel mörk färg i barockstil, i harmoni med de ljusa interiörer;
 • trä - från mörker till ljus, ser alltid perfekt;
 • färgade poster - blått, rött, lila - lämpar sig för barnrum och uttrycker neo-klassisk stil;
 • silver, pulverbelagd - dessa färger är karakteristiska för glasprodukter.

I butikerna finns ryska producenter av Metropolitan, regionalt och internationellt. Några är kända för att producera billiga produkter, andra - gör kvalitet beslag och linne, kännetecknas av höga kostnader. Kända rekommendationer är Vladimir, St Petersburg, Tver och vitryska dörr. Inte långt bakom dem karelska, Ulyanovsk och italienska.

Vad bättre innerdörrar

I den ryska marknaden finns inte bara inhemska producenter utan även utländska. Ranking av de bästa och massiva dörrar:

 • "Vladimir dörrar fabrik";
 • "Uljanovsk dörr";
 • "Belvuddors" - en företrädare för Vitryssland,
 • "Cabinetmaker";
 • "Verde";
 • "Alvero";
 • "Bravo".

Om gruppen har inga pengar, men att köpa en kvalitetsprodukt som du kan välja mellan följande tillverkare erbjuder som material laminerat trä, MDF, spånskivor:

Video: kvalitet innerdörrar i badrummet

Ställ en fråga, vilket är bättre att välja innerdörrar för lägenheter, jag valde modell av fasadmaterial. Inte lite synd om 5 års användning - de inte deformeras, inte spruckna och ser ut som ny. Det är en merit betrodd tillverkare och noggrann hantering.

Jag föredrar naturliga material i sin omgivning, så tveka inte att köpa dem från en enda rad i valet av innerdörrar. Jag gillar att de har utmärkt ljudisolering, tillförlitlig och hållbar, kommer att pågå en lång tid.

Din guide till inredning

Att köpa en lägenhet är ofta åtföljs av en global arbetsmarknad och ersättnings dörrar. Först måste du bestämma din egen smak, och sedan gå till affären och försöka välja rätt produkt. Detta beror på komfort och säkerhet i hemmet.

Idag finns ett stort utbud av dörrar för hallar. Om du bor i en herrgård, kan du inte göra utan en massiv del av inredningen. Ägare av enrummaren kommer att köpa faktiska metallprodukter. Naturligtvis beror mycket på de finansiella möjligheter. Om du har något att dölja, välj bepansrade produkter. De flesta ryssar föredrar trä eller tunn metall.

Utseendet på ytterdörren till lägenheten

I vilket fall som helst måste produkten vara

 • säker,
 • värme- och ljudisolering,
 • kunna motverka intellektuell sprickbildning.

Utformningen av dörren till en rad klassiska invändig korridoren

Ett utmärkt alternativ för moderna hem och är organisationen åtkomstkontroll. Detta inkluderar ögat, pansarglas, videoövervakning.

Hur man väljer en dörr till hallen?

Beaktas när man väljer installationsplatsen. Dörren är monterad på utsidan, om det är ett privat hem. Då kommer det att påverka de atmosfäriska faktorer. Du måste välja rätt isoleringsmaterialet och det yttre skalet.

Ytterdörren - hall telefonkort

När man väljer en säker bladtjocklek hos materialet beaktas, ramkonstruktion, närvaron och antalet ribbor. Till dörren inte bara skyddar utan även behåller värmen, vald isolering och tätning. Den hänvisar till första mineralull, polystyren, polyuretan. De flesta moderna material inte leder till bildandet av kondensat. Ibland finns det ingen isolering. De brandsäkra material kan användas som tätningsmedel.

Hållbarhet beror på dörrtillverkningsmaterial. De mest populära är en stål, trä, som kombinerar trä med spånskiva, fiberboard eller plywood.

Ytterdörren kommer inte bara att försköna huvudentrén, men också betydligt expandera passagen

Stål alternativ är en av de mest praktiska. De är enkla, har en hög grad av tillförlitlighet. Kontrollera hur stark dörren på effekterna inte fungerar, så var uppmärksam på slottet och utforska design. Kvalitetsprodukt har inte svetsar. De är mycket framstående och stötar av trasiga integritet.

Stål dörren till lägenheten är mycket slitstark och ser lämplig i en annan inredning

Var uppmärksam på höljen som täcker avståndet mellan dörrkarmen och öppningen för installationen. Särskild uppmärksamhet ägnas åt de tväravstyvningar, eftersom några år den övre delen kan förlora ljudisolerade egenskaper och på denna plats kommer sårbarhet för dataintrång.

Dörrlås bör väljas hög kvalitet

Box i nuvarande modeller är tillverkade av ett tjockt område. Ibland används pipe profil. Aktivt shopping för dörrar med horisontella och vertikala kanterna på styvhet. Håligheterna är staplade akustiska isoleringsmaterial.

Den dyraste är en massiv art. De har en dyr extern id. För en rimlig kostnad för sålda varor MDF och spånskiva. Den starkaste är ek, ask och bok. Vid försäljning finns polotka svart eller mahogny. Om du köper dörren al, tall, kommer livslängden på sådana produkter begränsas.

Trä entrédörren ser mycket rik och lyxiga

Viktigt! Oavsett vilket material som väljs anteckning på slingan. Detta är den mest sårbara punkten, eftersom de är lätta att skära. Använd tvärbalkarna för att ge ytterligare säkerhet. Vid stängning, de kommer in i holken och fixa hela strukturen. Det är bättre att använda minst 4 reglar.

De mest populära är metall dörrar, träinredning. När du väljer uppmärksamma tjockleken på plåt, stålsort. Import är i allmänhet tillverkade av rostfritt stål, som endast är skrynklig gupp. Inrikes tjockare, men har också vikt. Därför mer kvarhållningsarmarna inskrivna i balklager.

Metall dörr kan vara dekorerad med inläggningar av frostat glas

Välj en dörr som har bård runt omkretsen av gummipackningen. Detta alternativ tillåter inte dålig lukt att tränga in i ditt hem. Var uppmärksam på var den öppnar dörren. Oftast görs så att de är öppna på utsidan, men det kan orsaka problem med grannar.

Skillnader mellan ytterdörren till stugan och en lägenhet

Om du väljer att besöka salongen och välja den produkt, uppmärksamma skillnaden mellan banorna för en lägenhet och ett privat hem. Den senare bör ha en kvalitet isolering, eftersom de kommer ut på gatan och på vintern utsätts för kyla.

Ytterdörren till lägenheten i stil med minimalism

Boende alternativ kan inte vara allvarliga isolering, mellan den och gatan är fortfarande kvar och ingången. Om du vill använda stugan och den andra låsanordningen. Lås, avsedda för entrédörrar gatu arbeta effektivt även under dåliga förhållanden.

Dörren till stugan av massivt trä med glasinsats

Entrédörren och inredning

Idag, ett brett utbud av olika efterbehandling material, vilket gör att lyuboyu ointressant produkt att förvandlas till en elegant komplement till det inre. Till exempel om utsidan kan vara tillräcklig vanlig målning, den inre sidan mer noggrant dekorera.

Dörren till den övergripande utformningen av hallen spelar en viktig roll

Speciellt många möjligheter öppna för ägarna av stugan. De inkluderar varianter av pansarglas matris av transparenta material eller färgade. De mest populära modellerna är när de läggs till glasmönster smidda element.

Späd den typ av stora ihåliga dörrar kan ursprungliga insatsen i mitten

Färginmatningsintervallet kan ställas i kontrast med nyanser av hela strukturen. Speciellt om det är beslutat att fokusera på det. Emellertid mer ofta använd teknik när en veranda delvis upprepade mönster, färgegenskaperna hos dörren.

I vissa bostadsområden ligger bara två entrédörrar, som skiljs åt av ett litet avstånd. I det här fallet kan man inte ägna mycket uppmärksamhet åt design, väljer endast utanför dekoration.

Geometriskt mönster kommer att göra dörren mer intressant

Ibland interiören tyder på att dörren gjordes ton i ton med väggarna. Detta utförande liknar till konstruktivistisk svartvitt eller minimalistisk stil. Beställ lämpligt alternativ, kan du i företaget eller att uppmärksamma sitt eget arbete.

Ytterdörren och väggarna i en färglösning för dem som älskar den perfekta kombinationen i det inre

För små hallar eller lågt i tak bidra till att lösa problemet med glasytan eller fästa en spegel på ytterdörren. Ibland räcker det med att placera en smal remsa, om dörren är placerad framför fönstren för att få effekten av en extra fönster.

Dörr med spegel skär praktiskt, och allt ser mycket original

Om ägarna till lokalerna är älskare av fina finish och gräns tekniker kan dörren vara dekorerad med ett reliefmönster. Betona dess utformning kommer ordentligt organiserat belysning.

I moderna hem ytterdörr kan vara:

 • dekorerad med väggmålningar,
 • ser ut och innerdörrar,
 • har ett mönster som simulerar djurliv,
 • kontrast med det inre utrymmet.

Dörr med dekorativ målning kreativa personligheter

Intressant! Dagens tillverkare erbjuder för att göra dörren vackrare med hjälp av insatser av färgade emalj, lockigt klistermärken, stasis, knockouts. En konstruktion beror på andra detaljer i situationen, så välj dörren med stor omsorg.

Som en efterbehandling material som används: trä, sammet, paneler, plast, färg, adhesiv film. För extern lokal polotka laminat, fanér, träfiberskivor, PVC. Det mesta av materialet är lämplig inte bara för att dekorera, men också för att förbättra egenskaperna hos dörren, maskering mekaniska skador och skrubbsår. Ibland är det det enda alternativet som låter dig ordna dörren i harmoni med utformningen av bostaden.

Ett sådant alternativ för efterbehandling dörren är perfekt för det moderna hemmet ägande

PVC eller fanér används för att förbättra de estetiska egenskaper. De kännetecknas av sin låga vikt och liten tjocklek. Stel ram de inte. Fanér tillåter oss att ge några träytan produktlinjer. Filmen kan du också att efterlikna andra material.

Mer hållbara pulverlack erkänd. Faktum är att denna målning, som genomfördes på ett speciellt sätt. Detta ökar maximal livslängd och hållfasthetsegenskaper.

Dörr vandal pulverlackerad

MDF och laminat kan tillämpas endast på insidan, eftersom den höga luftfuktigheten kan påverka. Men dessa två alternativ kännetecknas av sin överkomligt pris.

Laminerade dörr - ett prisvärt alternativ imitation av trä i inredningen

Hur man definierar en färg för dörren?

Om korridoren och rummen är inredda i modern stil, stoppa valet på duk kalla nyanser. Det kan vara färg trä under metall, ljusa nyanser. Om stil är komfort, föredrar varma toner.

Bright ytterdörr - enkla men smakfulla

Universell lösning är neutrala nyanser. Deras ljusstyrka beror på destination lokaler, funktioner i anläggningens utformning. För korridor brukar köpa mycket mer vågade färger.

Den harmoniska kombinationen av färger på väggar och dörrar

Du kan välja en färg som inte kombineras med något, som en universallösning för alla rum. Oavsett vilken typ av konstruktion, alltid lämplig målat glas, klistermärken, bilder, tillbehör. I detta fall kommer lutningen att gå till utformningen betoning.

Dörrarna tillverkaren att välja?

Den ryska marknaden för entrédörrar är fortfarande ung. Som en oberoende segment, började det ta form på 80-talet. Idag produkterna uppfyller ryska och utländska företag i butikerna.

Till priset av alla dörrar är indelade i tre grupper. Den första består av produkten upp till 450 dollar. Huvudsakligen ägnar sig åt produktion av små företag. Sådana produkter har en enkel struktur, inte är försedd med förkläden och slott försvar.

Varianter av traditionell entrédörr, som är tillgängliga för alla

Den andra gruppen avser den genomsnittliga intervallet $ 800. Vanligtvis är marknadsledande i att tillhandahålla certifierade produkter. Standardutrustningen inkluderar normalt lås.

En utföringsform av de entrédörrar av högkvalitativt material med en pålitlig lås

Elite dörrar är olika dyra kopplingar, ventiler. De kan dessutom läggas förstyvningar säkerhetselement för gångjärn och lås. Idag finns i nästan varje region har sina egna tillverkare, så många föredrar att arbeta under order, erbjuda konsumenterna kvalitetsprodukter.

Dörrar av värdefulla träslag hand

Efterbehandling med stenvalv - hemligheterna för en framgångsrik utsmyckning inför sten

Att välja en bricka i korridoren

Än täcker golven i korridoren

Golvplattor för korridoren - särskilt material

Att välja en hängare i korridoren - vad man ska hålla utkik efter

Att välja en garderob i hallen - en modell att föredra

10 tips för att välja en metall dörren till lägenheten och huset

Att vända ett hus till en fästning utan en pålitlig, stark och varaktig dörr kommer inte att fungera. Idealisk för nästan alla parametrar som anses metall dörrar som är långt bättre än trä motsvarigheter i graden av skydd och säkerhet. Men dörr stridigheter - medTERM marknaden är så mättad med olika alternativ, som kan hittas som helt säker dörr, och en som är lätt att knäcka även den oerfarna inbrottstjuv. Hur man väljer metall dörrar att det har gett anställningstrygghet, tilltalande utseende och utmärkt service? Låt oss betrakta den viktigaste punkten som alla bör veta innan du går till affären eller ett specialiserat företag.

№1. Designen presenterar en metalldörr

Styrka och tillförlitlighet av dörren i viss utsträckning beror på egenskaperna hos var och en av dess ingående ämnena:

 • portblad - grundläggande och största området del av strukturen består av en ram, den inre och yttre hud och revben och isolering;
 • dörrkarm;
 • låsa;
 • slingan;
 • försegla i en eller flera slingor;
 • titthål, hantera och annan hårdvara.

Dörrbladet utför stålplåt, vilken erhålles genom varm- eller kallvalsning, genom vilken till stor del beror på egenskaperna hos dörren:

 • valsat stål Den kännetecknas av mörk färg, men det är inte synlig under dekorativ beläggning. Detta är ett relativt billigt material, som är mer mottagliga för korrosion;
 • kallvalsat stål dyrare, men prestanda är det bästa alternativet - ingen vittring av materialet är inte rädd.

Styrka också i hög grad påverkar ram. Den mest tillförlitliga blir dörren genom vilken ramen är gjord av ett format rör med en enda söm. Mindre robust ram erhålls från fyra profilerade sektioner av heta röret valsning, sammansvetsade. Mest otillförlitliga är ett ramverk, i vilket var och en av de fyra segmenten svetsas från två delar med lika längd. Enkelt uttryckt, färre svetsar i ramen, desto bättre, eftersom var och en av dem minskar motståndet mot mekanisk påfrestning. Den yttre delen av dörrbladet utföras endast från en monolitisk icke-svetsad plåt, annars slägga slag av medelstark skada integriteten hos designen.

Den viktigaste aspekten som bör klargöras när man väljer dörren - är tjockleken på stålplåten. Denna parameter kan variera från 0,8 till 5,0 mm: Ju högre den är, desto mer tillförlitlig och hållbar blir dörren. Tillsammans med tillväxten av säkerhets prisökningar och vikt är också viktigt att tänka på.

Användningsområde för dörrar med olika tjocklek hos stålplåten är signifikant olika:

 • dörrar gjorda av stål med en tjocklek av 0,8-1,0 mm, lämplig för att dekorera byggnader, som inte lagras något värdefullt;
 • ståldörrar 1,0-2,0 mm - Detta är en normal variant för kontor, som ligger i en väl bevakad business center;
 • stålplåt 2,0-3,0 mm Det anses vara standard för dörren som leder från ingången till lägenheten. Stålet i sådan tjocklek används av de flesta inhemska och utländska tillverkare;
 • tjock ståldörr 4,0 mm och mera lämplig för installation i landet hus och herrgårdar.

Vissa tillverkare använder en stålplåt på utsidan, att insistera på det faktum att detta är tillräckligt för att skapa en stark struktur och utför innerpanelen, exempelvis gjord av MDF. För att vara helt säker på sin egen säkerhet, är det bättre att välja dörren med två stålplåtar. Vid försäljning kan du hitta det alternativ som förbättrad ytterligare stålplåt, anordnad mellan huvud yttre och inre - detta ideal hållfasthet. Det finns sådana dörrar är betydligt dyrare än sina enklare motsvarigheter, väger mer och kommer väl till hands inte i alla fall.

Särskild uppmärksamhet när man väljer en metalldörr rekommenderas att betala lås zon, sedan bryta det ofta tar mycket av lasten. Tja, om det här stället kommer att täckas med en stålplåt förstärkning eller pansarplåt - är ett stort plus när det gäller tillförlitlighet, även om dörren är gjord av inte mycket tjocka stålplåtar.

Mellan det yttre stålplåten och den inre panelen, måste oavsett från vilket det är tillverkat, vara anordnade ribbor, som är nödvändiga för att uppnå maximal styrka och beständighet mot mekanisk påfrestning. Förstyvningar kan placeras vertikalt, horisontellt eller diagonaltDet är viktigt att de är jämnt fördelade över hela strukturen, vilket gör det beror på kvaliteten på inbrott.

Minsta uppsättning revben - det två vertikala och en horisontell. Bättre om det kommer att bli mer, men utan att gå över, eftersom de i hög grad öka vikten av enheten.

Förstyvningen kan produceras:

 • från en konventionell rektangulärt rör hörnet och - det är en klassisk och mycket pålitlig alternativ, som är den viktigaste nackdelen - hög vikt;
 • valsas med en komplex profil. Det har mycket mindre vikt, men på grund av den komplexa profilen är det svårt att böja, så höjden av styrka.

№4. Värmeisolering och ljudisolering metall dörrar

Metal - är inte det bästa isolator mot kyla och ovidkommande ljud, så tidigare, när den inhemska utrymme började bara för att kraftigt dyka upp metalldörrar, har det varit en vanlig metod för att sätta bara två dörrar: en - en metall för att skydda mot obehörig åtkomst, den andra - trä för att hålla sig varm i lägenhet. Idag har situationen förändrats dramatiskt: i en metalldörr, men det finns köldbryggor (denna ram och revben), men det Det kan bli självförsvar från utkast, lukter och kall.

Hög värme och ljudisolering egenskaper uppnås genom följande:

 • tätningar på dörren omkrets systemet eliminerar drag och lukter, bidrar till en mer åtsittande passform tyg till boxen och tyst stänga dörren. Tillverkarna erbjuder nu dörrar med två eller till och med tre kretsar sigill, men det är inget annat än ett marknadsföringstrick. Om du använder en hög kvalitet och korrekt installerad gummitätning, då en av dess kontur kommer att räcka. Det bästa är gummitätning själv - den är tillförlitlig, hållbar, motståndskraftig mot alla typer av influenser. Något sämre visat sig silikon och polyuretantätningsmedel och skum och plast kan inte stå emot kritik. Det finns magnetiska tätningslister, men dörren är svår att öppna med dem kommer att vara barn och äldre;
 • tomrum fylls innanför dörrbladet värmare (Mineralull, polystyrenskum, etc.), som inte bara gör det möjligt att spara värme i lägenheten, men också förhindrar att "trumeffekt";
 • dekorativa paneler, som vanligtvis är installerade innanför dörren, och ibland från utsidan, som kan absorbera ljudvågor och spela rollen av en extra värmeisolator;
 • installerats korrekt, eftersom om monterings sömmen blir för stor eller dåligt fyllda, varken som värme och ljudisolering kan bli fråga, även om du väljer hög kvalitet metall dörr entré.

Värmeisolerande material är insatt mellan ramen och förstyvningsribbor, som fyller hela utrymmet mellan det yttre och inre skiktet. Oftast vid tillverkning av ståldörrar med användning av sådana varmare:

 • mineralull - den vanligaste varianten. Materialet har utmärkt ljudisolerande och ljudabsorberande egenskaper, behåller värmen, brinner inte och avger inte skadliga ämnen tenderar emellertid mineralull till sättningar, kan därför kräva ytterligare läkten;
 • polyuretanskum har utmärkt värme- och zvuoizolyatsionnymi egenskaper, är hållbar, beständig mot förändringar i temperatur och fuktighet, men är lättantändligt och är dyrare mineralull;
 • skum - en av de billigaste alternativen. Materialet bibehåller bra ljud och värme, men är lättantändlig, och gapen mellan skummet och de förstyvande ribbor behöver vara fylla med skum;
 • penoplex ungefär som mineralull, men det är något sämre i brandmotstånd;
 • och skumvaddering av polyester De används sällan, för att uppnå en mer eller mindre acceptabla egenskaper som krävs isoleringsskikt 10 cm;
 • papper och presspan - goda isolatorer, är låg kostnad och låg vikt, men sämre än den nivå av vattenbeständighet till andra material.

Det är viktigt att tillverkaren har fyllt värmare också den inre håligheten av metallprofiler eller för att prata om de höga värmeisoleringskvaliteter är inte nödvändiga. Kolla in den här lätt - bara peka på ytan av ett metallföremål: en ihåligt ljud indikerar att uppvärmningen är en kvalitet.

№5. Exteriör och interiör metall dörrar

Stålplåtar behöver dörrbladet i inredningen. när man väljer innerklädsel Det är en början endast på personliga preferenser och hallen allt nyanser. Ytbehandling måste vara resistent mot extrema fuktighet, regn och solljus, om dörren som leder till gatan, och för att tåla mekanisk stress, om du har husdjur. I det fall där en dörr leder in i lobbyn eller ingången, inte särskilda krav på dess yttre dekoration inte förlänga.

De mest populära utföranden:

 • pulverbeläggning Det handlar om att på ytan av särskilda bläck som utsätts för hög temperatur anti-vandal bilda en film. Färger och typer av täckning en hel del, så välja vad som kommer. Bland de största fördelarna med utmärkt prestanda, beständighet mot vittring och eventuell beläggning lågt pris. Dörrar som leder från gatan till rummet, rekommenderas på båda sidor belagda med pulverfärg utan användning av trä och material som skapats från sina fibrer till fluktuationer i fuktighet och temperatur inte ofta tvingade att göra reparationer;
 • massivt trä - den dyraste, miljövänligt och vackert sätt att avsluta på dörrbladet. Med hjälp av målning och carving, kan du få en riktig konstverk. Dessutom kommer trädet vara ytterligare en värmeisolator;
 • MDF paneler tillverkade av träflis har en tjocklek av 7-20 mm, täckt med färg, en film med ett mönster eller träfaner, en tunn skiva av träslag. Dessa paneler kan du köpa en dörr på något sätt, är inte billiga, de olika priser beroende på vilken typ av dekorativ beläggning anständigt. En annan fördel - bra värme- och ljudisolering egenskaper;
 • vinylpolish - En gång det mest populära materialet för dekorativa dekorationer av dörrar. Det kan vara vilken färg som helst, en bra efterbildning av strukturen i naturligt läder, billigt men inte tillräckligt länge.
 • plastpaneler - ett budgetalternativ för att slutföra dörren, valet är brett, vård av dem är enkelt, men hållbarheten är inte hög;
 • laminering med PVC-film kan du ge dörren någon ritning, simulera huden eller träet. Materialet är billigt, men kortlivat, det ser enkelt ut;
 • målning och lackering kan utföras även självständigt, men stabiliteten hos sådan efterbehandling är låg, liksom priset.

I princip är med dessa material inte möjliga alternativ för att slutföra dörrbladet begränsat. Nyligen har det blivit populärt att dekorera inredningen med en spegel: det expanderar utrymmet och låter dig spara utrymme på korridoren, om den inte har stora dimensioner.

När det gäller att välja en ingångsdörr, finns det inte små saker. Duken kan vara tre gånger tillförlitlig, och slottet - snyggt och komplext, men utan en bra slinga, kommer lägenheten fortfarande vara en lätt byte för inbrottstjänsten.

Idag installeras metalldörrar Sådana slingor:

 • konventionell utomhus (överliggande, öppna) gångjärn. De är lätta att klippa, så moderna dörrar kompletteras med smutthål, vilket inte tillåter tillgång till bostaden. När dörrarna är stängda sätts tvärstängerna in i speciella hål i boxens profiler, vilket ger duken en säker fixering. Gångjärnen med antiseppets är mest populära;
 • gömda loopar (interna) från utsidan av dörren är inte synliga, så de kan inte klippas. Många kallar dem ännu mer estetiska, men deras främsta nackdel är chansen att sylt och blockerar vägen hem till lägenhetägare.

När det gäller kvantiteten, för en tyg som väger 70 kg (den vanligaste varianten med en ståltjocklek på 3 mm) tillräckligt två loopar. Om dörren väger mer eller är konstruerad för aktiv drift med öppning / stängning mer än 50 gånger om dagen, är det bättre att installera 3-4 delar gångjärn. För massiva dörrar väljs gångjärnen med stödlager, vilket underlättar processen för att öppna tyget och kommer att undvika att knäcka.

№7. Funktioner av valet av ett lås för en metalldörr

Ytterdörren måste vara säker, inte bara på "rough" bryta med kvarn, en blåslampa eller en slägga, men också från att försöka "smart" invasion. Självklart, om den valda dörren för ett hus på landet, där det finns sällan bör hållfasthet och tillförlitlighet slottet ges lika mycket uppmärksamhet, men för lägenheten i ett hyreshus slott trick är ännu viktigare, eftersom knappast buller från kraften att öppna metoder för att förbli oupptäckta grannar. Men det finns inget sådant lås som det skulle vara omöjligt att öppna, särskilt erfarna tjuv, så problemet är reducerat till Välj ett sådant lås, vars öppning tar så mycket tid som möjligt: detta kommer att öka chansen att någon kommer att märka angriparen, eller han kommer att överge sig själv och lämna, riskera att bli fångad råtthänt.

Experter rekommenderar det för att uppnå högsta möjliga säkerhetsnivå att sätta två lås av olika typer, vilket kommer att kräva tjuven mer tid och betydligt högre kvalifikationer.

Typer av lås för ingångsdörrar:

 • lås lås anses vara den mest tillförlitliga, och graden av denna tillförlitlighet bestäms av antalet sovald. De kan vara från en till tio, men riktigt bra slott har till deras förfogande sex suvalds. Förresten, deras antal kan bedömas av nyckeln, mer exakt av stegen på den: från deras nummer är det nödvändigt att ta en enhet för att få önskat värde. Med ett stort antal drag är det enkelt att låsa ett enkelt plocklås för att öppna låset. Observera också antalet korsstänger och stiften: ju mer desto bättre. Ett utmärkt alternativ - Låslås med manganinsats. Dessa är de dyraste, men också de mest tillförlitliga produkterna, som kännetecknas av närvaron av en specialplåt som ligger mellan låshuset och ytterplåten på dörren. Borren på insatsen av mangan kommer upprepade gånger att bryta ner. Ett annat bra alternativ är låsspärren "Crab" design, där bultarna läggs fram i handen, så att hitta det nödvändiga utrymmet tjuven skärning blir svårare, men detta lås måste kunna korrekt installera, annars kan det bli fastnat;
 • cylinderlås, Om du inte går in i detaljer skiljer sig det från en inre mekanism i form av cylindrar, som är byggda i en viss höjd. Med hjälp av en huvudnyckel är det svårt att öppna ett sådant lås, men det är lätt att slå ut med ett bra slag, så cylindermekanismen är bättre Dessutom skydda bronenaladkami eller speciella bollar, förhindra borrning. För ingångsdörrar är den endast lämplig i en komplett uppsättning med en sadel;
 • bultlås Ej lämplig för ingångsdörrar till lägenheten, den är inte tillräckligt pålitlig och lätt att knäcka;
 • elektroniska lås öppna med kod, karta eller fingeravtryck tills de rotade på vår marknad. Det betyder att tjuvar inte hämtar en huvudnyckel till den, men de kan försöka ha en "grov" hack, så att duken måste vara stark;
 • kombinerade lås kombinera flera mekanismer samtidigt - ett bra tillförlitligt alternativ.

Det perfekta paret är ett lås och cylinderlås, och de borde vara placerade på ett avstånd av 25-35 cm från varandra. För ingångsdörren för att välja endast mortise lås, och helst 3 eller 4 säkerhetsklasser, satsar på produkterna av tillförlitliga tillverkare. Kom ihåg att alla lås kan öppnas, så om en lägenhet eller ett hus kan locka till sig "kvalificerade" tjuvar, är det bättre att larm också.

Som dörrar är inloppsdörrarna indelade i klasser på säkerhetsnivå:

 • Den första klassen är en dörr med en tjocklek på 1-1,5 mm stål och de enklaste låsningarna. De är lätta att knäcka, så de sätter dem i fördjupningarna, ingångar till källaren osv.
 • Den andra klassen är redan mer skyddade dörrar, men det är också lätt att öppna dem, de passar inte in i lägenheten.
 • Den tredje klassen är konstruktioner med bra lås, som är svåra att öppna med en huvudnyckel och tjocka stålplåtar. Utmärkt val för ingångsdörrar till lägenheten;
 • den fjärde klassen är ett alternativ för hus på landet. Det använder tjockt stål, flera lås, varav en är en "krabba", pansarplattor;
 • femte, sjätte och sjunde klasserna är dörrar till banker, kontor, var viktiga dokument lagras etc.

№9. Storleken på ingången metalldörr

Framdörren, helst bör tillverkas för en specifik öppning, och inte en öppning som ska ändras för en viss dörr. Ansvariga stora företag erbjuder sina kunder en omfattande service, från mätning till installation, och vid individuella parametrar av dörröppningen, men det kostar mer än att använda en standarddörr.

Det är önskvärt att dörrens bredd är mer än 90 cm, annars kommer stora möbler att vara svåra att ta in i rummet. Designen kan bestå av en duk, två eller en och en halv - om öppningen är bred, kanske ett blad inte räcker.

Genom öppningsväggen dörrar kan vara höger och vänster, extern och intern. Ur synvinkel brandsäkerhet är bäst när dörren öppnas inåt rummet, men en sådan konstruktion gör det lätt att komma åt i lägenheten tjuvar, eftersom de har möjlighet att pressa bladet 5-ton jack.

№10. Tillverkare av entrédörrar

Endast en kvalitetsdörr bör skydda huset. Att lita på ditt hem med produkter från tvivelaktiga producenter innebär att en lägenhet är sårbar, och en liten besparing när man köper en dörr kan leda till sorgliga konsekvenser. För närvarande är de största och mest etablerade tillverkarna:

 • "Elbor" - ett inhemskt företag, grundat 1993 Idag är det det största företaget i landet, har ett omfattande återförsäljarnätverk, och erbjuder garantiservice. Ingångsdörrar presenteras i olika priskategorier, 3 och 4 säkerhetsklasser, ett urval av dekorativa paneler brett, tillbehör och komponenter i egen produktion;
 • Vaktaren - Ett stort innehav, som har funnits sedan 1994. Strukturen omfattar flera företag inom olika verksamhetsområden, inkl. ZAO Portal, som specialiserat sig på produktion av dörrar. Företagen är representerade i alla regioner i landet och i närheten av utlandet tillverkas dörrarna i standard och icke-standardiserade storlekar, i dussintals olika utföranden, som väger 50 till 140 kg, 3 och 4 skyddsklasser. Lås och beslag av egen och europeisk produktion;
 • "Granitdörrar" erbjuder inte det mest omfattande utbudet av dörrar, men alla har det högsta skyddet mot hacking. Garanti - 10 år;
 • "Toreks" Detta är det bredaste sortimentet av dörrar av olika priser, grad av skydd och design. Välj rätt modell kan var och en av garantiperioden bero på den specifika modellen.
 • "Bastion" - ett inhemskt företag som från början av sin verksamhet (1997) har tagit kurs för att producera prisvärda dörrar. Idag omfattar sortimentet mönster med olika tjocklekar, lås och tillbehör från olika tillverkare;
 • företag "Oplot" först släppte en bimetallic dörr, där mellan de två huvudsakliga metallplåtarna finns en ytterligare en. Som värmare används mineralull och polyuretanskum, slott från de bästa tillverkarna, sortimentet innehåller nästan hundra olika modeller. Priserna är inte de lägsta, men pålitligheten är värt det;
 • Dierre - Ett italienskt företag, känt för sin avancerade utveckling inom området för dörrskydd. För närvarande arbetar tillverkaren med att skapa "smarta" dörrar;
 • Gardesen - ett italienskt företag med flera kontor i Ryssland Kvalitet och pris är höga, tillverkaren använder lås av de bästa italienska företagen, som utvecklas för honom på individuell order.
 • Galant och Novak - Polska företag erbjuder bra dörrar till rimliga priser, men inhemska motsvarigheter är inte sämre än dem i kvalitet.

När du väljer en metalldörr, var uppmärksam på Kvaliteten på tillbehören: Det är synd om det faller under ett år eller det skadar utseendet på dörren. Ögon, pennor och kedjor ska vara funktionella, praktiska och tillförlitliga. På första plats, alltid sätta pålitlighet, inte estetiska kvaliteter.

Liknande poster

Bra artikel, är det klart att en kunnig person skrev. Jag gillar installatören med erfarenhet mer än 5 år, vill jag ge råd till människor som vill köpa en dörr till lägenheten, i alla fall inte köpa laminerade dörrar, med undantag för en tillfällig, är det bäst att spara upp och köpa eller fanerade dörrar med ekoshponom. De kostar mer, men kommer att pågå i många år.

Jag håller också att artikeln är skriven mycket intelligent och begripligt, bara inte tillräckligt om skillnaden i arken metall som används för dörren. Det verkar bara en person som är tjockare än ett blad av metall, dörren är mer tillförlitlig och bör inte vskroyut. Vi måste göra det klart att ingen kommer att sänka dörren öppnas slussarna!

kategorier

 • Balkonger och altaner

Urval av artiklar i ämnet: "Reparation och efterbehandling av balkonger och altaner"

Urval av artiklar i ämnet: "Reparation och dekoration i badrummet"

Urval av artiklar i ämnet: "Reparation och inredning i vardagsrummet"

Urval av artiklar i ämnet: "Reparation och avsluta ett barns rum"

Urval av artiklar på temat. "Reparation och dekoration av kök"

Urval av artiklar i ämnet: "Reparation och utsmyckning av rummet korridoren"

Urval av artiklar i ämnet: "Reparation och inredning i sovrummet"

Urval av artiklar i ämnet: "Reparation och dekoration av toaletten"

12 tips hur man väljer en vattenkanna dusch: typer, material, fixtur tillverkare

6 tips för att välja och måla med akryl måla väggar, tak och golv

10 tips för flexibel efterbehandling stenmurar

8 tips som rör för vattenförsörjning är bättre att välja diameter, material

14 tips hur man väljer färg för trä för inom- och utomhusbruk: typer av lacker

10 tips för att välja en 3D-gips paneler för väggar: form, installation

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

91 − = 90