Hur man väljer en mixer

Att välja en betongblandare för huset, trädgård + recensioner

För att upprätthålla ordning även i ett litet område kräver ständigt betong: Häll stängselstolpar, knådas bruk för murverk, häll en stiftelse under en berså, en lada, ett skjul, pour plattor spår ... men få om hushållsarbetet. Blanda sig i tråget - länge och hårt fysiskt. Det är därför många människor tänker på förvärvet av betongblandare. Och om du har en allvarlig byggnad, och tror att ingenting - detta verktyg är ett måste. Man behöver bara säga att en väl förberedd i biandaren lösning erhålles vid 50% starkare göras manuellt (med samma kompositionskomponenterna). Bara en sak: att välja mixern.

För att välja mixern, är det nödvändigt att bekanta sig med den grundläggande designen. Det finns två typer av blandare: tvingade partiet och allvar. Tvingas består av en fast behållare inuti vilken roterande bladblandare. På grund av de designelement de arbetar endast med lösningar - utan grovt aggregat, kräver också mer kraftfulla motorer, och därmed förbrukar mer el. Allt detta leder till att de används främst av professionella.

Betongblandare typ av tvångs

För utvecklare och för hemmabruk lämpligare gravitationsblandare. Denna tunnformad behållare inuti vilken bandbladet svetsas. Denna behållare roteras runt sin axel, kan ändra position i förhållande till horisonten. Vid sned tanken är mest kraftig omrörning. Denna konstruktion gör lösningen (cement + sand) och betong (cement + sand + grus eller annan grov ballast).

Gravitation betongblandare (en av de många varianter)

Det finns två typer av enheter - och kronhjulet. Inriktad mer tillförlitlig, men reparationen - ett mycket komplext och dyrt företag. Om plötsligt en sådan mixer bryts, är det lättare att köpa en ny. Kronan strukturen bryter ner ofta, men byte av kronan - det är ett par timmar och en relativt liten summa pengar (1000-2000 rubel, beroende på kronan av materialet). Allt detta har lett till populariteten av gravitation blandare såsom omkrets.

Geared bländare har vanligen en karakteristisk struktur - motorn är under tankens botten

Vad du ska titta efter när du väljer en betongblandare omkrets

Att välja något instrument - är inte lätt. Och i en betongblandare, finns det tre olika noder som påverkar prestanda och hållbarhet: ram, tank och motor. Och vi måste medvetet välja alla dessa inställningar, men också ta hänsyn till en massa nyanser. Välj sedan blandaren kommer att bli lätt.

Den första kommer att behöva bestämma vad - volymen av behållaren för att blanda. Utbudet är mycket stort: ​​från 30-40 liter till 200-300 liter. De mest populära bland utvecklare cementblandare med en volym på 130-160 liter. Men detta är - inte en dogm. En del människor föredrar att ha två bländare 80 liter i stället för en stor en. Men i allmänhet, för hushållsbruk eller för stugorna köpte främst blandare med just sådana tankar. De är optimala för prestanda, vikt, tillåta både för att utföra arbetet mer voluminösa - hälla baser, och mer blygsam - betonggjutning staketstolpar, exempelvis knådning eller lösning till murverk tegel, etc.

Utformningen av kronan typ blandare

Bestäm storleken på en tank, tänk på att du får en riktigt konkret ungefär hälften av de aviserade volymen. Saken är den att när det är nödvändigt att luta omrörningskapacitet. Och ju mer du behöver en tät lösning, desto större lutningsvinkel - stående betongblandare nästan ingenting rör. Det kallas gravitation, så att lösningen vidhäftar till väggarna i de lutande flankerna, tog upp paddlar, och sedan, under påverkan av tyngdkraften, faller ned. Därför eller blandning. Det är underförstått att den lutande behållaren du inte hämta den fullständiga - halv bara faller ut. Specifika dimensioner lastning bestämmer först senare, när man arbetar. A kan styras till de genomsnittssiffror: tjock betong är cirka 50% av den totala, mer än omkring 65% plast. Lösning och ännu mindre (på grund av bättre tillgång på grus betongblandningar).

När det kommer att välja den mixer "live", vara uppmärksamma på att tjockleken på väggarna i tanken. Det är klart att det bästa - tjockare väggar. Men den tjocka väggar tank - är överviktig. Så vad har du, och sedan bestämma vad som är viktigare - desto lättare eller mer tillförlitlig förflyttning av tanken.

När beslutat om volymen är det nödvändigt att bestämma vilken effekt motorn passar dig. Faktiskt, motoreffekt beror också på hur mycket av den tid du får betong. Ju mer kraftfulla motorn, desto allvarligare tanken den kan rotera. Den genomsnittliga kan betraktas på följande sätt:

 • 170 liter är optimalt 750 W;
 • 130 liter - 500 V.

Produktionen och kapacitet av tanken

Om dessa siffror och du kan navigera. I alla fall, för kontinuerlig drift av motorn för att driva biandaren bör vara tom, eller nästan tom - med mycket låg vikt. A lastkomponenter i redan körs. Många och avlastnings parti utan att stoppa arbetet. Det är också rätt och bidrar till långsiktig drift.

Gear måste vara unikt från en metall, kan det vara - från gjutjärn, men stål - bättre. Också uppmärksamma axeln som drivhjulet är fastsatt. Det bör vara tillräckligt kraftfull för (vissa billiga kinesiska modeller har en mycket tunn axel), och har en mycket liten lucka. Ju mindre desto bättre.

Debatter om det faktum att kronorna av materialet bättre. Krona - en tänder på omkretsen av tanken för blandning, för vilka klänger sig fast bältet. De är tillverkade av stål, segjärn plast (polymerer) och järn. Den vanligaste - gjutjärn eller plast. Om du tror att dina känslor behöver järn för att bli starkare. Men i själva verket polymeren, åtminstone inte mindre tillförlitliga och hållbara. Det talar om det nästan alla ägare av betongblandare med en plastkrona. Till förmån för polymerer finns flera skäl:

 • Plast kronan är värt mindre än 1000 rubel, och ändra några tiotals minuter. Gjutjärn är värt tre gånger eller fyra mer.
 • Betongblandare med en plastkrona i lugnare tider än gjutjärn eller stål tänder.

Utformningen av kron blandare

Men att välja fortfarande dig. Och om du litar på polymerer inte orsakar, köpa en gjutjärn eller stål tänder.

Flera av rekommendationerna för användning, vilket kommer att förlänga livslängden på kronan av något material:

 • Slipa kronorna på grund av dem faller sand, cement, damm. För att skydda dem, kan du göra canopy (gjord av gummi, till exempel), som täcker de flesta tänderna.
 • Periodvis rengöra tänderna rena, torr pensel.
 • Inte smörja in dem med ingenting. Fett, pulveriserad sand - en utmärkt slipmedel och är garanterad att radera något material.

Som sagt, när blandare ofta nödvändigt att ändra placeringen av tanken. Den föredraget om den roterande mekanismen är konfigurerad i form av hjul, i stället för hävarmen. Notera också att antalet positioner i tanken. Ju mer, desto lättare blir det att välja läget.

Den föredragna driften om den roterande mekanismen är gjord i form av hjul, i stället för hävarmen

För att permanent välja mixern, vidare till detalj:

 • Betong kapacitet installerad på ramen. Sängen bör vara stark och stabil.
 • Mixer har ofta för att flytta runt på webbplatsen. De flesta modeller har hjul. Det är klart att ju mer de är, desto lättare blir det att dra den från plats till plats.
 • Formen på bladen inne i tanken. Just svetsad platta - inte det bästa alternativet, den bästa - böjd.
 • Materialet i motorskyddshuven. Den är gjord av plast eller målad metall. Metall, naturligtvis, mer tillförlitlig, men det är ovanligt.

I allmänhet är det alla höjdpunkter som hjälper dig att välja mixern exakt efter dina behov och krav. Det återstår frågan om priset. Som med alla andra produkter finns det tre kategorier:

 1. Billiga kinesiska cementblandare. Om du uppmärksamma alla ovanstående uppgifter (särskilt på tjockleken på axeln och växel bakslag, och tjockleken av metallbehållare), är det möjligt att du har tur, och det kommer att fungera utan fel. I extrema fall kan det vara nödvändigt att skära slitna delar. Det viktigaste som det var att vara reparation. De flesta bra alternativ - om du hittar modellen med utbytet vid tidpunkten för garantiperioden. Det händer också. Vanligtvis alla "skolor" klättrar under det första året, så det är verkligen ett bra alternativ.
 2. Det genomsnittliga priset på rysk varumärken. Vanligtvis ganska tillförlitlig, kan det lätt klumpig bearbetas. Nog populära gruppen bland dem som söker en tillförlitlig teknik för rimliga pengar.
 3. Europeiska märken. Allt bra, förutom priset och det faktum att det inte alltid är lätt att lösa problemet med reservdelar - du måste vänta några veckor tills önskad leverera. Men jag måste säga att de - den mest tillförlitliga.

Välj mixern i parametrarna - det är inte allt. Vi måste fortfarande definiera varumärke, och det kan göras i huvudsak av recensioner. Bara så att du kan få en uppfattning om hur tillförlitliga eller inte enheter av en viss tillverkare. Betongblandare varumärken för mycket och leda varje varumärke betyg är helt enkelt orealistiskt. Vi har samlat de mest populära på grund av den optimala kvalitet och pris.

Jag bestämde mig för att spara när man köper och köpte en mixer BSM (vad siffrorna inte ihåg exakt). När du köper har gjort ett stort misstag. Jag valde en liten volym - något runt 50 liter. Ofta måste blanda. Inte fungerar, och en fast måltid. Och jag tyckte inte om motivet: vrid även en liten tank full lösning var svårt. Sedan en annan, och föll av trumman. Tre gånger svetsas, så jag köpte en ny - SBR Lebedyansky anläggningen. Volymen har plockat upp 130 liter, och kan vara och mer. Det har arbetat i 5 år. Även reparationer inte.

Två till synes nästan identisk utformning, men svårt att vända BSM

Inte alla som talar om betongblandare SBR. Det finns också en negativ upplevelse.

Jag köpte SHR-170 (350 $). Efter 10 satser av lösning (ingen betong och murbruk) svepas säte av plast remskivan. Köpte en ny remskiva (ca $ 8), har satt upp tillräckligt för ytterligare 10 omgångar. Han tog av sig axel och redskap, gav svarvare att vytochili stålaxel och redskap för att sätta nyckeln. Under arbetet Tokay köpte tjeckiska omrörare - $ 70 dyrare än SLR. Remskiva för plast, men en större diameter. Även problem - vällde rem. Både kronan av järn, är det nödvändigt att övervaka sin renhet. Granne är för övrigt också RRF återupplivade ersättnings remskiva på bästa hemlagad och landningsställ. Så jag har denna mixer negativ attityd.

Det finns positiva recensioner om samma RRF Lebedyansky anläggning:

Jag plöja växt Lebedyansky betongblandare under 7 år. Mark och volym minns inte, men något mer än 100 liter. Inga problem med det. När grunden hälldes och från 07:00 till 11:00. Pahala nästan utan avbrott, och ingenting stod. Under denna tid, fungerar fortfarande rivningen av ett litet kugghjul på motorn, men det.

Som ni kan se, är situationen oklar. Det finns två alternativ. Ursprung - instabil kvalitet prefabricerad sekund - missbruk blandare (start med den laddade behållaren, i stället för att fylla i spinning).

Inte alltid "billig" - det betyder nödvändigtvis en dålig sak. Till exempel kan en mycket betongblandare budgetpost handledare uttryckte i allmänhet positiva. Betyder inte att verktyget inga brister. Ja, men de är inte kritisk och de bara blundar, eftersom priset är mycket liten.

Köpte billig kinesisk omrörare handledare ECM 125. Tillbringade säsongen (PRORAB). I grund och botten, jag hade tur. Det plöja normalt. Bara inte ge en full belastning, rullande i lite mer än hälften, och sedan ibland måste man trycka handen. Först rädd jag. Hon gjorde nästan inte cool, men det visade sig att spänningen var 120-140 V. Sätt stabilisator gick bra. Redan översvämmade hela källaren, och det är under 55 ton, så att de pengar hon arbetade (ca 180 $). Det fanns vissa svårigheter i början: det var nödvändigt att dra bältet som han nästan hängning. Men eftersom alla bulten sedan lossa motorn och platsen som den är fäst, det sätter allt så att spänningen är perfekt. Dra åt skruvarna är väl åtdragna och alla.

Jag ProRab 160. Det fungerar för över ett år. Under denna tid, fyllde grunden för en lada, golvvärme i huset, ständigt gör lösning för murverk. Total kub fyller 30. Först nyligen har det blivit något gyrkat i tänderna, men inte sluta. I allmänhet, när man ser nästan ny, även neoblezshey färg - deras motorer brinner. Så att någon som tur.

Sällan jag tar en billig instrument, men med fokus på svaren köpte Leroy Foreman mixer. Trots det låga priset, det fungerar bra. Endast vid full belastning vid lossning lösning kan stoppa. Jag anpassade och helt inte kommer att leverera, och om du tittar att motorn knappt dra, skjuta en liten hand vid lossning. Det är redan på maskinen och eventuella svårigheter. Buller är naturligtvis bra, men inte heller särskilt bry, men det är fortfarande önskvärt att ge tid att kyla ner - ca 10-15 minuter. Eftersom jag har arbetat "i en hand", är att en sådan naturlig läge för mig.

Övergripande - positiv feedback. Det finns vissa nackdelar, men de är flyttbara. Utmärkt låg kostnad alternativ för hemmet eller trädgården.

För att sammanfatta, betongblandare Profmash anläggningen - tillförlitliga men tung och inte alltid lätt att fungera. Vissa modeller har en "smeknamnet": Maxim, Boomer, Behemoth. Det finns modeller och omkrets gear typ. Kronor, gjutjärn eller polyamid.

Blandare Profmash - bra recensioner

Jag har en cementblandare Profmash B130R-Maxime. Bra maskin. Tank tjock, är knuten till kon, motoreffekt 850 watt. För en så liten volym (130 l) är mer än tillräckligt. Jag försökte stoppa tanken under blandning för hand - omöjligt. Den deklarerade mängden av den så erhållna lösningen (80 liter). Men jag använder det inte bara för betong. Annan mesh foder. Det fungerar bra. Tycker inte om: målat utan spackel, måla redan skalar på platser, är obekväm start / stopp-knappen. Vi måste böja sig ner och titta under motorn.

Jag är engagerad i utveckling och det arbete jag har ett team av byggare. Verktyg för att köpa dem själv. Köpte B-165 och jag ångrar inte. Den längsta höll trots den hårda läget. Och vände sig till henne - inte det bästa sättet: en lösning av fast - slog ut en hammare eller klubba. Och ingenting. Dålig att hårt och hjulen är små, ännu större dimensioner - bilen klättrar med stor svårighet. Men tillförlitlighet vinner nackdelarna.

Innan du börjar bygga köpte B180 Profmash. I princip bra, men dra den till en av platsen för stort allvar. Ihållande fot några dålig design, samtidigt klängande, litet hjul för det. Kort sagt, transport - inte för de svaga. Fortfarande svårt att vända tanken ensam. Med centre något fel. Jag trodde att belastningen på ena sidan, att hälla en annan. Det fungerar inte - inte slå tanken på något sätt. Igen, uppgav det att det är möjligt att framställa 115 liter av satsen. Jag kunde inte ens en gång, visar det sig inte mer än 80 liter. I allmänhet, utvärdering - 4.

Detta märke är inte så bra recensioner. Det är konstigt, "sår" är alla olika.

VORTEX köpte BM-125. När problemen började: 30 minuter att köra på och stänga gruvan med 20 åter griper henne i 30 minuter. Och det - när det inte är fullastad. Jag lämnade in för reparation, väntar på ett mirakel.

Detta är min första betongblandare Vortex BM-125. Vad kan jag säga. Det fungerar, och det är bra. Men problemen började i enheten. Vem det kompl verkar ha varit berusad: hälften hade inga fästelement. Jag var tvungen att gå och handla för att plocka upp. Dessutom i Resnik tätning som satte mellan de två halvorna av tanken, det finns extra hål, men inte nödvändigt. Jag hade prodelyvat nya och onödiga läckor genom vattnet tills det hela blandas ihop. Och ändå så gör betongen är mycket enklare än manuellt. Eftersom - Jag ångrar inte.

Jag BM 160. Efter två månader av intermittent användning på axeln av tanken började vingla. Ser lossnat lagret. Nu huvudvärk - var att reparera.

Som ni kan se, är inte det bästa valet.

Tack för informativ artikel! Vi tog blandaren, när lägga grunden i sitt hus

Hur man väljer en mixer

Modern konstruktion är otänkbar utan betongen. De har många år tillåter mänskligheten att bygga en mängd olika byggnader: från garaget eller lusthus, och slutar med enorma skyskrapor, arkitektoniska konstverk. Allt detta skulle vara omöjligt utan användning av olika sammansättning och syfte byggblandningar, betong. Men framställningen av sådana blandningar är manuellt ganska arbetskrävande, och inte alla byggare kan förbereda en högkvalitativ, homogen betong utan användning av specialutrustning - blandare. It blandare av olika typer och modifieringar gör det möjligt att bygga långvariga och hållbar design av betong på kort tid.

Den moderna marknaden erbjuder ett brett utbud av betongblandare och olika kostnader, arbetssätt, tekniska parametrar. Om det behövs en betongblandare för en kort tid (2 - 3 dagar) och en engångs, skulle det vara mer lönsamt att hyra den. Men om byggnaden kommer att pågå längre, och blandaren kommer att användas regelbundet under flera månader, är det bäst att välja den optimala maskinen och få det.

Du vet fortfarande inte hur man väljer mixern? sedan betala uppmärksamhet åt de viktigaste faktorerna som bör styras välja denna teknik.

Från byggandet av skalan beror på volymen av betong, som måste utföras. Följaktligen bör prestanda blandaren vara tillräckligt. Denna egenskap är inskriven i certifikatet installation, skiljer det sådana typer av betongblandare:

 • Mixer volymen till 100 liter. Lämplig för konstruktion av små byggnader (garage, paviljonger). Optimal för användning i hemmet. Praktiskt för en person. Vikten av en sådan installation är typiskt ca 20 kg.
 • Mixer volymen till 150 liter. Lämplig för konstruktion av envånings hus. Den mest populära av dessa verk anses vara betongblandare av 130 liter. Ungefärlig viktenhet - 40 kg.
 • Mixer volymen till 300 liter. Dess användning är möjlig på större byggarbetsplatser, ner till omfattningen av tre våningar. Passande vikt - 50 kg.
 • Betongblandare med en arbetsvolym av 300 liter. Ofta används av stora byggteam för att bygga höga byggnader och andra konstruktioner. Vikt maskin - 160 kg och mer. Desto mer prestanda - ju mer vikten av anordningen.

Beroende på volymen, storlek och vikt av betongblandare, kan de vara utrustade med speciella anordningar för automatiska lastnings- och lossnings hoppar. Kostnaden för sådana betongblandare alltid mer än betongblandare utan automatisk belastning / lossa funktion. För manuell lossning och betongblandning till en mindre volym av betong blandare manuell mekanism är anordnad i form av ett hjul.

Välja en betongblandare effekt

För att bestämma kapaciteten av den framtida anläggningen, måste du svara på två frågor:

- Vad som behövs upptid blandare?

- Vilken är den högsta förväntade belastningen på maskinen?

Om en cementblandare kontinuerligt löpande i 12 timmar eller mer, bör dess kapacitet vara 1000 watt. Om varaktigheten av maskinens minst 12 timmar, kan det anses tillräckligt med ström 700-800 watt.

Förresten, här hittar du information om hur man gör en baldakin.

Och det finns detaljerade instruktioner om hur man gör en tabell med händerna (en master class med steg för steg bilder).

Belastningen på motorfordonet kan bestämmas baserat på egenskaperna hos den framställda blandningen, och förskjutningsvolym blandare. Eftersom slagvolymen av blandaren - de två tredjedelar av trummans volym, fyllningsmaskin mer än två tredjedelar kan orsaka överbelastningsmekanism driver trumman och motorn överhettas.

Valet av mixern på principen om arbetet

Betongtyper tvingas (t. N. Auger), gravitations typ och tillgänglighet. De skiljer sig inte bara principen om åtgärder, men även synpunkter från blandningen, som kan producera. Låt oss betrakta var och en av dem.

Blandare tvångs åtgärder

Funktionsprincipen är att rotera skruv eller special spider skövlar inuti den fasta trumman. Bländare av denna typ är i stånd att framställa en högkvalitativ blandning snabbt och i stora mängder, så de används ofta för konstruktion av stora byggnader. De är också lika väl producera både flytande homogena blandningar och viskösa, men är inte i stånd att framställa en blandning med en större bärare.

princip betongblandare gravitation

De producerar både en flytande lösning, och betong med eventuellt fyllmedel genom blandning av komponenterna i den rörliga trumman, som är stelt fast blad. De i sin tur, är anordnade för att förhindra glidning av lösningen på väggarna i trumman och för att underlätta efterföljande rening och lossning av betongblandare. Denna typ av utrustning används ofta för privat hem konstruktion, som fyller trädgårdsgångar, fäktning.

Fria blandare fungerar genom attraktiva krafter. Bladen inuti trumman är anordnade så att rörelsen av lösningen med bladet på bladet driver trumman varvid blandningen äger rum.

Koronala och växelblandare

Genom överföring av rotationsrörelse från motorn till trumman och kugghjuls skilja koronar gravitation bländare. Jämför dem.

Tillförlitlighet, hållbarhet, växelblandare betydligt högre än kranskärls. Detta beror på de goda av växeln från att träffas av olika skräp, sand, vatten. Men när drevet blandare inte återställa normal drift av blandare är det mycket svårt, nästan omöjligt.

I detta avseende, vinner den koronala cementblandare typ. Trumma sådan anordning drivs genom växelmekanismen: enhet överför rotation till kugghjulet (krona), som är stelt monterad på den yttre diametern av trumman. På grund av det faktum att kronan är oskyddad från effekterna av miljön (damm, smuts, slipp), snabbt slits ut och blir oanvändbart. Beroende på det material av vilket kronan biandaren kan pågå en viss tid. stål krona kommer att pågå längre än polyuretan eller gjutjärn, men tidskrävande att byta ut, är det dyrare. Polyuretan är billigare, kan det vara lätt och snabbt ersättas med en ny, gör det betongblandare fungerar nästan ljudlöst, men det snabbt slits ut. Optimal för priset och hållbarhet av gjutjärn anses vara kronan, men det är mycket bullriga under operationen.

Inhemska eller utländska tillverkare?

Hur man bäst att välja en mixer och en producent köpa den? Detta är en av de första frågorna som oundvikligen uppstår i en person som vill välja en riktigt kvalitetsprodukt. Erfarenheten har visat att importen av inhemska blandare kvalitativa när det gäller kvalitet. Trots att de är mycket dyrare, livslängd betongblandare, som importerats från länder som Tyskland, Italien, Polen och Frankrike, vida överstiger livslängden på betongblandare som produceras i vårt land. Dessutom är de alltid utrustade med nödvändiga element såsom hjul.

De mest populära tillverkarna av betongblandare:

Den vanligaste cementblandare på marknaden idag. Den har ett överkomligt pris, tre års garanti och några nackdelar. För det första, den låga väggen på trumman och dess besvärliga lutning skapar vissa svårigheter under operationen. För det andra, inte tjockleken av bladet, som är endast en mm, inte ge den erforderliga styvheten under drift, vilket inte utesluter irreversibla deformationer.

Obekvämt och otillförlitliga trumrotationsmekanism är en hög sannolikhet för motorbortfall på grund av att det tandade kugghjulet, komplexiteten av lagerbyte - att denna enhet saknar. Men det har tillräckligt hårda blad.

Lite dyrt äldre varumärken, men har flera fördelar: ergonomisk trumlutningsmekanism, tillförlitlighet (på grund av den slutna fjädern och poliklinoremennoy redskap som skyddar motorn från överhettning i händelse av fastklämning av trumman), lätt att reparera.

Den mest tillförlitliga och produktiva auger betongblandare, som används vid konstruktion av komplexa kritiska strukturer.

Endast en detaljerad och noggrant studerat de viktigaste frågorna i samband med valet av lämpliga blandare, kan du navigera brett utbud av enheter som erbjuder konsumenten den moderna marknaden. Det finns många alternativ, men valet är ditt.

Denna video förklarar hur man väljer en mixer:

Lägg till en kommentar avbryta svar

Helt eller delvis kopiering av material tillåts endast med en direkt aktiv länk.

instrument

Om du har startat seriöst byggnadsarbeten, behöver du en cementblandare för att spara pengar och tid för leverans av betong och andra byggblandningar, liksom för egenkontroll av deras kvalitet. Men ofta även de erfarna utvecklare inte vet alla krångligheter som är förknippade med den här enheten. Därför är det viktigt att veta hur man väljer blandaren, vilket motsvarar helt efter dina behov, kommer det att pågå en lång tid och kommer inte att orsaka oförutsedda kostnader.

Funktioner betongblandare konstruktion

Talrika renoveringar och byggnadsarbete i samband med sådana processer som cemente och betong. För att förbereda högkvalitativ lösning, behöver du specialverktyg. Naturligtvis kan du göra blandningen i en konventionell tub med en spade, men om det handlar om en mycket liten mängd av blandningen. Men om du behöver åtminstone några tiotals liter arbetslösning, finns det inte längre klara sig utan utrustning såsom en betongblandare.

Mixer (betonosmestitel) - är utrustning för framställning av homogena blandningen genom mekanisk blandning av ingredienser av olika fraktioner, densitet och sammansättning. Vanligtvis cementen blandas med vatten och olika fyllmedel: visningar, krossad sten, expanderad lera, slagg och sand.

Någon bländare består av 3 huvudkomponenter: med chassiramen eller inte, och arbetskapaciteten hos kraftenheten med överföringen, samt organ knådning och lossning mekanism. Låt oss betrakta dem mer i detalj:

 1. Ramen är en struktur gjord av profiler, rör och andra element, som är utformad för att kombinera alla komponenter enheter och blandare till en enda struktur. I små betongblandare ram är utrustad med två x 4-hjulschassi för enkel användning och rörlighet.
 2. Kraftenheten och överföringsdestinationen är omvandlingen av olika energier i rörelse av arbetsorgan initialt försedda med hastigheten.
 3. Arbetsförmågan är säte för de blandade ingredienserna definierar betongblandare prestanda och dess syfte.
 4. lossningsmekanismen är utformad för att extrahera den förberedda arbets blandningen för vidare användning. Det har många former och representeras av överföringen av tippbehållaren sektorn spjäll «lucka», öppnar den del av tankbotten vid tidpunkten för utsläpp eller genomborrad med två lägen "rabochee9raquo; och "vygruzka9raquo;, den är monterad på arbetsbehållaren.
 5. Organ knådning - en bländare komponentelement som direkt påverkar några komponenter i blandningen har olika former och är kombinerade i vissa fall med andra byggelement.

Alla blandare energikälla, som används för blandning av komponenterna, och den typ av driv är uppdelade enligt följande:

 • Muscular enhet. I detta fall, med hjälp av humana muskelkraft specifika mekanismer omvandlas till rotationsrörelse hos arbetsorgan av biandaren. Denna handhållna blandare, som är mindre vanliga i den genomsnittliga låg praktisk användning, eftersom den inte befria arbetarna från mekanisk påverkan och de nästan inte göra det enkelt. Och en kraftöverföringsenhet som representeras enklaste T-formade hävarmen - kuggrem eller kedjedrift och krage. Av de fördelar som tilldelas endast batteritid.
 • Pneumatiska och hydrauliska manöverdon. Rörelsen av arbetsorgan utförs genom att mata fluid under högt tryck eller tryckluft. Dessa typer av betongblandare används endast vid produktionsanläggningarna, eftersom de kräver att det finns industriella energiinfrastruktur.
 • Motordrivning är att använda som en förbränningsmotor kraftkälla. Den största fördelen med betongblandare med drivning är deras autonomi. Men också den presenterar ett antal negativa aspekter som inte tillåter kunderna att vinna brett erkännande. Detta är de höga kostnaderna för bensin och diesel, buller i arbetet och extremt skadliga avgaseffekt.
 • Electric. Detta är den vanligaste typen av driv industriella och hushållsapparater. Elektriska mixrar är liten för några tiotal liter och industrin i några kubikmeter.

Idag finns det två huvudtyper av betongblandare - Maskiner gravitations och tvingade action.

Blandare gravitations åtgärder

Principen för operationen är gravitationsblandare omrörning av lösningen på grund av gravitationseffekter. Päron för blandning av lösningen vid sådana concretemixers roterar axiellt. Innerknivar är anordnade, vilka är direkt fästa vid kroppen hos päron. Bladen vända och grundligt blandas med lösningen, vilket förhindrar glidning av arbetsblandningen från väggarna.

Under blandning kan du ändra vinkeln på päron för blandning, vilket gör det möjligt att ändra intensiteten i blandning. Används för att rotera driv kapacitet och förbrukar lite el uppvärmd knappast. Dessa bländare förbereder viskösa och hårda föreningar.

Observera att gravitationsblandare, också är annorlunda: inriktad eller kranskärls. Den förstnämnda är mer tillförlitliga. Mekanismen av anordningen under drift är skyddade från sand och skräp. Det bryter de är mycket sällsynta, men om du fortfarande gick sönder, dessa enheter är helt olämpliga för reparation

Därför krans blandare är mer populära. Crown - en växel som omger trumblandare. Men mekanismen inte är skyddad mot intrång av bygg skräp, ofta bryter ner och slits ut snabbare. Men samtidigt är det lätt kan repareras.

Blandare tvångs åtgärder

Den operativa principen om obligatoriska blandare skiljer sig väsentligt från tidigare varianter. Denna bländare blandar vätsketanken inte försedd med blad som är fasta däri, bladen endast roterbar inuti en stationär päron. I sådana betongblandare blanda lösningarna framställda med en liten mängd vatten, men med olika tillsatser.

Tvångs murbruk har stora dimensioner och är helt enkelt inte behövs i enskilda bostäder för en liten mängd arbete. För avdragare, är gips grunden bättre att använda en gravitationsmixer. Förutom tvångs bländare inte blandas blandningar som innehåller stora partiklar.

Beroende på driftsförhållandena är alla blandare delas in i två grupper.

 1. Blandare intermittent drift. Sådana modeller är avsedda för framställning av brännbar blandning vid konstruktion av små föremål och kräver periodisk uppskov. Om en sådan anordning kommer att arbeta non-stop liv av dess komponenter snabbt ha sin gång, och betongblandaren blir värdelösa. Anordningar av detta slag kommer att vara optimal för en liten privat stuga eller villa.
 2. Betongblandare kontinuerlig åtgärder. De har en kraftfull resurs, kunna arbeta långsiktigt. Men priset kontinuerlig bländare - ovan, och enheten - mer komplicerat än en satsapparat. kontinuerlig drift av anläggningen används i storskaliga anläggningar där flera skift pågår arbete, och det krävs en lösning i stora mängder.

Trummans kapacitet blandare

Naturligtvis, för att bygga ett litet garage och uppförandet av en tre våningar stuga med en pool kräver olika mängder betong. Och därför behöver olika blandare. De tekniska egenskaperna hos biandaren för varje angiven volym av trumman och volymen av den färdiga blandningen, vilket är ungefär två tredjedelar av trumvolymen. Denna skillnad är nödvändig för optimal prestanda och hög kvalitet betongblandnings och förhindra motoröverbelastning.

Trummans kapacitet cementblandare väljs i enlighet med dessa riktlinjer:

 • För byggandet av små byggnader - garage, bad och hållare och tillräckligt liten arbetstrumman till 22 kg och upp till 100 liter.
 • För konstruktion av bad och en-berättelse hus köpa blandare med en trumma kapacitet på 100-150 liter, vikt större än 40 kg.
 • För konstruktionen av två- våningar hus kommer att behöva en trumma som har en kapacitet på 150-300 liter och en vikt över 48 kg.
 • För aktiv användning av bygg team och storskalig konstruktion av höga byggnader och lager, väljer du en trumvolym av mer än 300 liter och en vikt över 162 kg.

När du väljer en betongblandare notera följande kriterier:

 1. Motoreffekt. Man tror att upp till 700 watt motor inte är tillräckligt stark. Men om du vill köpa en mixer för att ge en trumma kapacitet på cirka 130 liter, skulle vara av sådan kapacitet är tillräcklig. För kontinuerlig drift av mixern behöver ström mer än 1000 W, för last upp till 12 timmar väljer du mixern upp till 800 watt. Kom ihåg att ju lägre cylindervolym, belastningen på nätverket mindre.
 2. Spänning. Professionella modeller är i allmänhet utformade för att fungera i högspänningsnätet av 380 V. Men för att arbeta på individuella utveckling bör väljas motorer enligt 220 V. I detta fall är betongblandaren kan inte köras på flytande bränsle och elektricitet billigare än diesel.
 3. Class of blandare. Varje anläggningsmaskiner är en dyr professionella och amatörer billigare. murbruk typ bör väljas, beroende på den planerade användningen av dess intensitet. Om du behöver blanda en massa arbete mix - upp 5-7 kuber per dag, sedan ta en professionell mixer, mindre - i det här fallet kan du spara.
 4. Säsongsarbete. När du väljer en betongblandare behöver nödvändigtvis veta om det är möjligt att använda enheten i det fria, om det behövs på vintern. De flesta modeller är konstruerade för drift i den varma årstiden från vår till höst, eftersom specialister syndens på betong försämringen situationen under den kalla årstiden. Men kanske du vill hitta några blandare modeller som kan uppnå högpresterande egenskaperna hos betong vid låga temperaturer.
 5. Hållbarhet trumma. När du köper en mixer, vara uppmärksamma på att utformning och styrka av blandningstrumman. De är gjorda på två sätt: genom att böja på de skurna stålvalsarna ark eller hydraulisk press, djupdragning. Trummorna görs på djupdragningspressar, ser mycket smidig och vacker, det finns nästan inga svetsar. Emellertid dessa trummor tillverkade av tunt stål - inte mer än 1,5 - 2 mm. Trummor som görs på rullar, inte ser mycket attraktiv och har svetsade sömmar, men de är gjorda av tjock metall, tålig och robust.
 6. överbelastningssensor. Notera närvaron av bländarna överbelastningssensor. Han kommer att hålla enheten säkert genom att stänga av sin motor vid hög temperatur i lindningen.
 7. Material. Efter typ av bländare material de är stål, plast eller gjutjärn. Den senare arten är den mest tillförlitliga.
 8. lastnings- och lossningssystem. Tillgång till lastnings- och lossningsfunktioner mix ger effektivitet och komfort under drift. Annars måste du blanda på- och avlastnings manuellt med handtag och rattar.
 9. Färg blandare. I varje SNIP sägs att roterande maskiner ska målas i ljusa gula eller röda färger. Annars kan man "naletet9raquo; en mixer, som arbetar i närliggande buskar, inte märker träden. Eller arbetar höjd har något att kasta på mixern, tar henne i element i landskapet.

I butikerna hittar du modeller av betongblandare, som produceras i vårt land eller utomlands. Som en allmän regel bör du välja den enhet som monteras i Tyskland, Frankrike och Italien. kvalitet tillräckligt anses polska och kroatiska enheter. Pris blandare utländsk produktion över inhemska motsvarigheter, så de är inte ofta köper.

Men mycket populära blandare följande varumärken:

 • GuyNoel. Detta märke på marknaden är mycket vanliga. Dessa modeller är mycket attraktiva för priset, men inte utan konstruktionsfel. I synnerhet väggen av blandningstrumman är låg, och den är ansluten med ytterligare olägenheter. Designad för att trumma tilt mekanism också är alltför obekvämt. Bladen är tunna, är deras tjocklek mindre än en millimeter, så kan deras deformation under drift. Bland fördelarna måste vi nämna tillverkarens garanti på 3 år.
 • ALTRAD. Denna polsk tillverkare producerar många olika betongblandare genomsnittspris kategori. blandningstrumlutningsmekanism för de flesta av modellerna är inte särskilt bekvämt, det är relativt täta pauser. I vissa modeller finns tandad remdrift, vilket kan resultera i händelse av fastklämning av trummotorn för att bränna ut. Deformationen av bladen är nästan omöjligt på grund av att de tjocka bladen. Byte av lagren är mycket obehagligt.
 • Limex. I mellanprissegmentet, är varumärket en av de bästa. Drum luta mekanism är ganska bekvämt, våren bryter ner mycket ofta, eftersom det är dolt från externa faktorer. En blåst motor förhindras genom remdrift på blandningstrumman. Ersättning av lageraggregatet sker snabbt på grund av sitt läge. Men priset på dessa modeller är något högre än i cementblandare från konkurrenterna.

Betongblandare - en ganska dyr utrustning, så det är ingen idé att köpa en mixer för en enda arbete. Men du kan göra mixer med sina händer, efter dessa instruktioner:

 1. Plocka blandare under färdig behållare av tillräcklig volym, till exempel, plast eller metall fat. Lämpligen kapacitet av minst 200 liter och att kunna framställa en tillräcklig mängd av blandningen i en arbetscykel. Denna tank kommer att behöva förfinas, men det är inte så tidskrävande att producera den "från scratch".
 2. Om så önskas kan du fokusera på att skapa sin egen kapacitet. För att göra detta, beräkna och skär sopa två stympade koner (bak och fram) och den centrala delen. Använda plåttjocklek av 1,5-2 mm. skär också ut längst ned i badkaret framtiden.
 3. Faldigt svepring med användning av valsar och svetsa sömmarna. Sedan ansluta alla bitar, please och efter kontroll ömsesidig överenskommelse svetsas samman. Tub för hemlagad mixer är klar.
 4. Din betongblandare bör ha i sin design en stark och stabil grund, sedan till skapandet av basen bör behandlas på ett ansvarsfullt sätt. När du inte använder biandaren på en stor byggnad, kan dess ram vara av trä. Lämplig stråle som har en storlek på 10 från 10 av 15 av 15 cm.
 5. Var särskilt uppmärksam på anslutningen av ramdelarna, är det bäst att använda föreningar "i en halv tree" eller "spik" med limning leder och användningen av självgängande skruvar. Denna konstruktion klarar en större belastning på drifts blandare.
 6. Metallram anses lämpligt för långvarig och regelbunden användning av biandaren. ta område storlek av 45 mm eller 45 för tillverkning av ramen kanalen. Samla struktur med hjälp av nitar, bultar och muttrar, svetsning, eller användning.
 7. De ram contemplate säten för motorn, om den mekaniska driv, motvikten för skydd mot tippning när betongblandaren är obelastad, om lösningen från behållaren befrias från dess lutning, och styr motor.
 8. De självgjorda konstruktioner kan användas av elektriska tvättmaskiner av den sovjetiska typen. De kan arbeta under en lång tid utan överhettning den och ge den nödvändiga vridmoment. För att få rotation av badkaret vid optimal hastighet - 25-30 rpm, med hjälp av redskap med olika system, det enklaste alternativet - att remskivor och bandet. Använda enfasmotor med en rotationshastighet av karet 40 varv / min.
 9. Vissa hantverkare framgångsrikt kombinerar ett fat med en bensinmotor av en motorcykel eller moped - i slutändan visar sig en mobil version, som inte beror på närvaron på byggarbetsplatsen av makt. Det är lättare att använda en kedja redskap för att minska hastigheten.
 10. Hemlagad mixer i allmänhet kan drivas händer, då du behöver inte vara antingen bensin eller el. För att göra detta, välj fat inte mindre än 200 liter. För tillverkningen av den utrustning som krävs för att ta pipan med lock och botten. Dessa flänsar är fixerade med lager, sedan skära ut luckan sidan av cylindern, närmare slutet, som under drift är lägre. Skära en bit fästa cylindern med hjälp av gångjärn och eventuell förstoppning. Nästa passera cylindern genom axelstrukturen och grävde i marken i en vinkel på 30 grader.

Så du har redan köpt eller produceras med sina egna händer mixern. Det återstår bara att fylla ingredienserna i en blandningstank och stänga luckan. Bränsleblandningen kommer att vara redo efter några varv. Öppna luckan och häll lösningen i behållaren!

Tack för informativ

Tack för informativ artikel! Vi tog blandaren, när lägga grunden till sitt hus, i företaget BetonMosObl var de trevligare pris än sina konkurrenter.

© Building portal StrPort 2011-2016. Artiklar om reparation, konstruktion och byggmaterial.

Kopiera information från sajten är möjligt endast med tillåtelse av utgivaren eller en direkt hänvisning till källan. rättslig logik

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

− 9 = 1