Hur snabbt bygga ett hus med sina egna händer

Contents

Hur snabbt och billigt att bygga ett hus med sina egna händer

I den här artikeln kommer vi att överväga, hur man snabbt bygga ett hus med sina egna händer, samtidigt som vi försöker göra det så mycket som möjligt billigt och utan hjälp av proffs. Låt oss undersöka i detalj alla stegen för att bygga ett hus med sina egna händer.

Förberedelse för byggande av hus

I början av byggandet av prisvärda bostäder är nödvändigt att utföra förberedande arbete. Det vill säga, måste du välja en plats i området för att bygga huset. Hem plats väljas ut på grundval av alla framtida planerade uthus: garage, bastu, terrass, ladugård, hönshuset och mer. Också ta hänsyn till den pre-resa till platsen och tillgång till trädgården. I vilket fall som helst, platsen som valts för byggandet av huset på kullen.

Hur man snabbt bygga en husgrund

- häll grunden. I detta skede i botten av diket är muddrad sandskiktet 3-5 cm. Sanden tjänar som en kudde för huset grund. Häll grunden kan äga, och du kan njuta av ett päron med en lösning. I vårt fall är det tillräckligt med 7-8 kuber av betong, vilket är ungefär en maskin med betong. Betong-order på 200 m märket inte under nämnas. Det är tillrådligt innan du häller kasta förstärkning, då stiftelsen kommer att bli starkare. Efter hälla källaren väntar på 2-3 veckor, medan stiftelsen kommer att ta upp och bli stark.

I princip härdar betongfundament nästa dag, men det är bättre att lida för en vecka innan du ger belastningen på det.

Hur man snabbt bygga en källare hem

För att konstruera form höjd 30-50 cm, är det nog. Bredden på formsättningen och 30 cm. Materialet för höljet är konventionella brädtjocklek 20-25 mm. Det är bättre att använda skruvar istället för naglar, då är det lättare att ta isär formen.

Fyll formen med betong. Här kan du hälla betong för hand, eftersom de inte så mycket behov. Efter hälla omedelbart platta det översta lagret av betong. Vi gör det möjligt för horisontell nivå, för att försöka få till noll horisonten. Vi väntar på ett par dagar tills betongen torkar.

Det är möjligt att bygga en källare av tegel, men om du inte vet hur man lägga tegel och bygga ett tegelhus, då denna metod är inte för dig. I fallet med byggandet av en tegelsten sockel - Sätt locket bredden ett tegel (25cm).

Det handlar om att bygga ett betonggolv, med betong avdragare. Nu är det är på modet, trägolv gradvis bleknar.

Före fyllning golvet måste göras mound jord och sand och packas yta, sprutning vatten. Sedan anpassa golvytan i sanden.

Nu hälla betonggolvet lösningen. Skiktet av betong för att vara ett genomsnitt av 8-10 cm betong gjord i proportioner :. 1vedro cement, sand hinkar 2, 3 grus hink. Detta är vår grova avdragare det borde vara några centimeter under eller i nivå med locket.

Det första lagret av betong sprider rulle tätskikt (ditt val). Lagt en fast isolering, såsom expanderad polystyren. Häll sedan den avslutande yta avdragare från cementbruk och sand (ingen grus). Sex klar. Kommer bara dekorativa golvfinish golv eller laminat.

Vi har övervägt en billigare metod för konstruktion av betonggolvet, men du kan göra och varmt vatten golv. Om byggandet av ett varmt golv med händerna jag beskrev i en separat artikel.

Hur man snabbt bygga en husvägg

På sockeln sönder takmaterial, som en vattentätning av väggar.

Du kan hyra byggare, och de kommer att lägga ner ett par dagar väggarna i blocken. Du kan göra det själv, det är enkelt. Du kommer att behöva en murslev, hammare, nivå, lod, såg silikat block, betongblandare. Mesim murbruk 1: 3.

Frimureriet börjar hemma hörn. Lösning lagt på hörnblock och sträcka flätan däremellan. Resten banar antal rep, korrigera block vertikalt nivå. Angles kontrollera ständigt på den vertikala lod. Om värmegatustenar råda vattning vatten, före applicering av lösningen. Detta kommer att förbättra processen för murade väggar.

Som broarna över dörrar och fönster av metall hörn används. Detta är en ganska billigt alternativ för att bygga ett hus.

Hur snabbt bygga ett hus tak

Sadeltak - detta är kanske den mest populära typen av tak. Sadeltak byggs snabbt och på material ut ganska billigt.

Hur man bygger ett snabbt sadeltak billig hem? Flytta till handling.

Att bygga taket på huset kan delas upp i flera steg:

Således får vi redo sadeltak. Om så önskas, kan den installeras rännor och snegoderzhateli. Nu, med ett tak över huvudet, kan du starta byggandet av taket på huset.

Hur snabbt bygga ett tak i huset

Nu är takskivor mantlad botten ångspärr med clips och en pistol. FÖRHYDA sedan ångspärrsegenskaper skenor och fäst därvid med skruvar drywall ark. Detta är det billigaste alternativet att bygga tak hus med sina egna händer.

Från ovan, är det tak isolerat med mineralull mellan balkarna. Du kan använda andra värmare, som är tillgängliga för dig. Men anmälningar, men det är fortfarande billigare än mineralull, är det bättre att inte använda. I anmälningar angripa musen.

Efter att ha gjort alla dessa steg kommer du att kunna snabbt och billigt att bygga ett hus med sina egna händer. Och du kommer att finnas kvar, bara det interna arbetet på efterbehandling rummet. Materialen i byggandet av huset, kan du ersätta upp till dig, jag gav bara ett exempel på användning av den billigaste och praktiska byggmaterial.

Lycka till i byggnaden! Om någon har hjälpt den här artikeln, vänligen kommentera nedan.

Taket av vass Timme från dåligt till värre. ----- [url = http: //ricardos.ru/] Hyr en bil i St Petersburg [/ url]. Vi erbjuder hög kvalitet reparation och färdigställande av lägenheter och hus [Url = http: //muslimadream.ru/krasota-i-uhod] + islamiska butiker i Makhachkala [/ url] kombinering tapeter Intressant ämne Slepa tack. Nu måste jag använda din egen kreativitet. Hur man skär kakel? För att göra reparationer i köket, satte en bricka. Du måste skära plattorna i ventilation. Lagen om betong Hej kollegor! Jag har en tvist med entreprenörer. Vi har tecknat ett kontrakt med. Hur man börja bygga ett hus? Naturligtvis en hel del nyanser Diskussion om ämnet Hur man väljer en split-system? Diskussionsämnen: "Hur man väljer en split-system?".

Användning av webbplatsen, inklusive platsannonser, accepterar användaravtalet.

Hur man bygger ditt hus med egna händer och hur man gör det billigare

I den här artikeln, kan du lära dig hur man bygger hus med egna händer med minimal ansträngning och välja den bästa för detta material. Texten beskriver möjliga sätt att spara och tips om hur man undviker misstag under drift. Artikeln anser egenheter projekten på grundval av ram-teknik, tegel, balkar, gazoblokov och andra material, samt effektiviteten i var och en av dem.

För att förstå vilken typ av hus för att bygga billigare, är det nödvändigt att undersöka de olika alternativen

Hur man bygger ditt hus med dina egna händer: Den inledande fasen av arbetet

Att bygga ett hus från grunden är alltid åtföljs av höga kostnader. Inte varje ägare av förortsområde har råd med ett sådant projekt utan att uppmärksamma siffrorna i budgeten. I de flesta fall måste du ta itu med byggandet av billiga hus med sina egna händer, att pressa in i budgeten. Men tillgripa spara, måste du förstå tydligt i vilka fall det är rimligt, sedan denna byggnad kommer att få leva med ägaren och hans familj.

Kostnadsstrukturen är till stor del beroende av det valda materialet

Vilket hus att bygga billigare: Val av projektkostnaden

Besparingar börjar med en rationell fördelning av resurser och rätt val av projekt. Ju mer komplicerat form och arkitektur av byggnaden, desto större blir kostnaderna för dess konstruktion.

Efter att ha valt lämpligt projekt, för att bygga ett hus billigt och snabbt som möjligt, men detta måste betraktas följande nyanser:

 1. Enkel layout och systematiken i byggnaden.
 2. Det minsta utrymme.
 3. Optimala material.
 4. Användningen av form nekonditsiyu.
 5. Rätt inställning att landa arbete.

Viktigt! Inte snåla på kvaliteten på material eller teknisk övervakning, gör kostsam byggprojekt. Det är bättre att begränsa ditt val av liten byggnad med en konventionell tak och utan komplicerade arkitektoniska element, då inte behöver ta för att sänka kostnaderna.

Planeringen måste vara modernt och bekvämt boende

Att välja ett projekt med ett minimum av arkitektoniska former, kan öka chansen för att passa in i de begränsade medel för uppskattningen. Att utveckla den optimala systemet i huset, måste du använda utrymmet klokt. Tillräckligt för en person 11 m². Multiplicera denna siffra med antalet familjemedlemmar, och lägga till resultatet av ett allmänt rum och sanitära anläggningar, kan vi uppnå bästa i alla avseenden hus.

Oavsett hur komplex på en tomt på marken för att bygga ett hus måste du köpa lämpliga material. Genom att välja för att bygga ett hus, bör du inte sträva efter maximal besparing på bekostnad av kvaliteten. Detsamma gäller för de tjänster som expert anlitade för att utföra arbete att det är omöjligt att utföra med sina egna händer, eller pappersarbete med rätt behörighet. Om du tar en lättviktsmaterial, är det möjligt att minska belastningen på fundamentet av byggnaden och göra en förenklad bas.

Enkelheten av arkitektoniska former hemma kommer att ytterligare minska byggkostnaderna

Betydande besparingar kan uppnås med nekonditsiyu för byggformstrukturer. Det är ytterst önskvärt att minska kostnaderna för cement. Brand material bör vara av hög kvalitet, förekommer annars tidigt strukturella fel.

Beräkning av massan av byggnaden rätt nivå av penetration, är det möjligt att förhindra en kraftig krympning av huset. På grund av detta minskar risken för sprickor och andra defekter, som i framtiden kan kräva stora reparationskostnader.

Hur man bygger ett hus med sina egna händer: fotoprojekt från olika material

Om byggandet kommer att genomföras genom händerna, vilket gör obligatoriska kostnader - preliminära kostnadsberäkningar. Det mest ekonomiska och snabbaste sättet att bygga en ram teknik. Sådana strukturer är stabila, praktiska, och är inte föremål för deformation förändringar. Livslängden på hus byggda på ram-teknik, är cirka 75 år. Samtidigt finns det inga begränsningar för användningen av fodret.

Varaktigheten av byggcykeln stommen metod - en av de lägsta

Tidpunkten för byggandet av huset med händerna på ram-teknik brukar ta flera månader. I vissa fall är det möjligt att begränsa ett par veckor.

Det finns två varianter av ramen teknik:

Var uppmärksam! Konstruera billigt hus på ram-teknik kan, om byggnaden inte är mer än 20 m och högst våningarna 3. I andra fall skulle ett sådant projekt bli kostsamt.

Frame tekniken begränsar inte "konstruktion säsongen"

Frame-panelteknik gör det möjligt för byggandet av sina egna händer. Denna process omfattar följande steg:

 • produktion av träram;
 • läggning av tätskikt och isolering;
 • installation av paneler som beklädnad.

I detta fall är hastigheten minskas väsentligt byggd konstruktion, eftersom varje element separat monterad.

Eftersom isoleringen är bäst lämpade material som är resistenta mot fukt

Frame-panelteknik kräver inte mycket ansträngning, det är tillförlitlig, men den åtföljs av höga kostnader än den tidigare versionen. Denna metod innebär att byggplatsen hemma på grundval av färdiga prefabricerade centraler. Ägare förortsområde kommer endast att ha rätt att samla alla delar av konstruktionen

När frågan om vad man ska bygga låg kostnad och hög kvalitet byggnad, i de flesta fall, utvecklare föredrar följande material:

Timmerhus anses vara bland de mest populära: snabbt restes, olika i stil, bekväma och hållbara

På grundval av dessa material, kan du skapa ett vackert och bekvämt hus med sina egna händer. I varje fall konstruktionen kommer att ha vissa fördelar och nackdelar.

Frame teknik: vad billigt och effektivt bygga ett hus, för-och nackdelar

Med hjälp av ram-teknik, är ägare av förortsområde berörda både fördelar och nackdelar med denna metod.

Den positiva sidan av denna metod är som följer:

 1. Kostnadseffektiv - teknik kan du själv skapa en subventionerade bostäder.
 2. Lättvikts strukturell vikt - på grund av detta, kan du förenkla grunden för byggnaden.
 3. Den höga hastigheten av konstruktion.
 4. Ingen krympning - väggarna är inte föremål för deformation förändringar.
 5. Väggar behålla värmen mycket bra, så det är möjligt att minska uppvärmningskostnaderna.

Väggarna är gjorda av trä väl hålla värmen i huset

Uppvärmningen ram hus händer tillräckligt snabbt. Eftersom väggarna är tillverkade av material med låg värmeledningsförmåga, är värmeförlusten minimal.

Brister i ram tekniken inte så mycket. Denna metod kräver åtminstone ett minimum av erfarenhet av konstruktion, så innan du börjar arbeta, är det lämpligt att rådfråga experter förtrogna med den tekniska informationen och visa beskrivande videorecensioner. Endast i detta fall användning av ram teknik kommer att vara ekonomiskt försvarbart.

Dessutom måste virket som skall impregneras, så du måste köpa ytterligare speciella medel för att ge skydd mot påverkan av negativa faktorer:

ventilationskanaler kan dirigeras inom väggen eller väggarna av stomkonstruktionen

Var uppmärksam! Det är önskvärt att sörja för närvaron i huset av en god ventilationssystem. Detta gäller särskilt för byggnader med flera våningar.

Billiga att bygga ett hus på ram teknik kan vara gjorda av trä eller metall. I det första fallet, har materialet inte öka vikten av byggnaden, väggarna i huset andas och bibehålla optimala klimatförhållanden. Om du använder metall, för att bygga ideala lätta termiska profiler.

Som blockerar är bättre för att bygga ett hus: en översikt av en mängd olika material

Klassificering, ingående material, processparametrar och dimensioner. Egenskaper, pris-prestanda-förhållande.

Metallramen utan nackdelar såsom krympning och uttorkning

 • finns det ingen anledning att använda biologiskt skydd;
 • lätt vikt.

På många sätt är metall timmer mycket bättre, men det är viktigt att övervaka hans tillstånd och för att ge skydd mot korrosion. Vad är billigare att bygga ett hus varje ägare av tomten löser sig, även om det bör komma ihåg att livet av metallprofilen är mycket större än den hos trä. Som bas används melkozaglublenny band, högen av skivor eller foundation.

Bygg funktioner i huset av tegel med sina händer

Brick är en av de mest populära material som används för konstruktion av privata och herrgårdar. Det är dock inte särskilt lämplig för dem som vill minska byggtiden och för att begränsa den lägsta kostnaden.

Murning görs endast på en torr, varma årstiden

Nackdelar med uppförande av byggnader av tegel:

 • behovet av att producera mycket tjocka paneler för väggarna;
 • bildandet av murverket är tidskrävande;
 • byggnad krymper;
 • blandningen som krävs för fastställande av tegel;
 • tung vikt byggnad, som kräver kraftfulla och tillförlitlig grund.

I detta fall är ekonomin inte är möjligt på grund av att stiftelsen skulle behöva begrava jorden frysning, anställa personal för att göra samma sak eller att hyra utrustning. Därför välja från vad som är billigt att bygga ett hus, inte använda en tegelsten, som är lämplig främst för varelser robust och tålig byggnader.

Långa och arbetsintensiva arbetet på murade väggar är en stor brist i byggandet av hus av tegel

Fördelar konstruktion av tegel visas i följande fall:

 • bygga en hemmagjord "århundraden";
 • webbplats har de lämpliga parametrarna för jord och den nödvändiga nivån av vattenbärande vener;
 • ägaren är erfaren nog att utföra allt arbete på egen hand;
 • utvecklaren har tillräckligt med tid.

Om alla ovanstående villkor för byggandet av huset kostnaderna kommer att motiveras.

Funktioner i byggandet av prisvärda bostäder från gazoblokov

För byggandet av ekonomiska hus är idealiska Gasbetong. Dessa element är representerade i ett stort antal storlekar och former. Tekniken fungerar med dem är mycket enkelt, så att du kan enkelt utföra bygg hem med sina egna händer.

Lättbetong hus behöver inte isolering

Fördelarna med att använda gazoblokov:

 • möjligt att minska väggtjockleken utan att kompromissa med energieffektivitet;
 • lätt vikt av byggnaden och möjligheten att spara på den del av fundamentet;
 • hållbarhet;
 • praktiska;
 • en hög nivå av ljudisolering.

Var uppmärksam! Hus av Gasbetong har sina egna egenskaper, och måste därför väljas med omsorg och hög finish att utföra tätskikt.

Gasbetong har minimal bakgrundsstrålning på grund av naturliga beståndsdelar

Att bygga själva huset på grundval av gazoblokov lönsam ännu för många skäl. Sådana byggnader är nästan ingen föremål för krympning. Att arbeta måste köpa ett speciellt lim, men byggtiden minimeras, samt tre gånger minskad förbrukning av fixeringslösningen.

Hur snabbt och billigt att bygga ett hus från en bar med sina egna händer

Bygg ett trähus är mycket mer lönsamt än att uppföra en byggnad på grundval av lättbetong eller tegel. Denna teknik är enklare och tillgängliga. Hölje av trä, mycket varmt. Om du uppfyller alla krav, är stark nog att stå under en lång tid en sådan konstruktion kommer.

För byggandet av timmer är bättre att ta storleken 200 mm i tvärsnitt. Även isoleringsskikt behöver inte mindre än 100 mm. Väggarna är täckta av ett 2-3 cm lager av gips. Resultatet är en kostnadseffektiv, attraktiva hus, vars löptid tjänsten kommer att vara flera decennier.

När man bygger ett hus från en bar med händerna, måste du vara uppmärksam på kvaliteten på material

Vilka är fördelarna med att bygga ett hus tillsammans med sina egna händer av trä:

 1. Allt arbete kan göras personligen.
 2. Den låga kostnaden för materialet.
 3. Den höga nivån av värmeisolering.
 4. Små byggtid.
 5. Liten vikt av byggnaden.

Bruce är perfekt för att bygga prisvärda bostäder som ett alternativ till block och tegel. Men behovet av att noggrant undersöka funktionerna i denna process.

En viktig fördel med byggandet av huset av timmer - dess billig kostnad

Från att bygga ett hus billigare: Översikt över priser

När du väljer material för billig och snabb konstruktion, måste du överväga flera faktorer:

 • speciellt jord;
 • Projektet specificitet;
 • förhållandena på deponin för byggnation.

Man bör också komma ihåg att den dyraste delen är betaltjänst arbetare, så många webbplatsägare är intresserade av hur man snabbt bygga ett hus på egen hand.

De genomsnittliga priserna för att bygga hus:

Om du inte tar hänsyn till de funktioner på webbplatsen, det är klart enligt tabellen att den mest kostnadseffektiva byggnaden är ett hus, byggd med hjälp av ramen teknik.

Med rätt kompetens, utvecklaren nästan allt arbete han kan utföra och samtidigt spara på brigaden personal

Var uppmärksam! Hastigheter i tabell baserat på den genomsnittliga: nivån av jord frysning är 1,5 m, grundvattennivån är vid ett djup av 2 till 5 m.

Hur man bygger ett hus med sina egna händer: beskrivning av tekniken

Innan du börjar arbeta med arrangemanget av huset på sin egen webbplats, bör prioritera arbetet.

De viktigaste stegen i byggandet:

 1. Produktionen av stiftelsen.
 2. Skapa en låda.
 3. Packning kommunikationssystem (el, vattenförsörjning och avlopp).
 4. Installation av tak.
 5. Byggandet av taket.
 6. Efterarbete.

3D grunden vidarebosättningsprogram för privatbostäder

Relief Foundation - det mest effektiva sättet att minska kostnaderna. Han arbetar på antagandet att det lätta materialet ut för att bygga väggar. Om högen används, melkozaglublenny platta eller fundament, foundation förbättring vid nivån 0,5 m. Därefter utförs tätskikt.

Hur man bygger ett hus på egen hand: skapandet av lådan

För att räkna ut hur mycket av det material som behövs för att bygga lådan, bör du använda en särskild formel. För att göra detta, den totala ytan av byggnaden, som mäts i m 3, dividerat med antalet bit av material som finns i en m 3.

Att köra en privat hus projekt

Om du vill göra det mest kostnadseffektiva konstruktion är det inte nödvändigt att använda en tegelsten och andra material som lämpar sig för detta ändamål:

Av alla listade material kan skalet erbjuda den högsta ångpermeabiliteten. Tack vare detta blir det möjligt att minska kostnaden för att organisera isoleringen, men i detta fall krävs en god vattentätning. I skaldjurshus förstärks nödvändigtvis öppet dörr och fönsteröppningar. För detta kan metall hörn användas.

Shell rock är ett naturmaterial med utmärkt bygg- och miljöegenskaper

Hur man bygger ett hus egna händer: användningen av isolering

När byggnadslådan är klar arbetar det med att isolera det. De mest pålitliga och beprövade materialen är glasull och mineralull. Det är inte nödvändigt att spara på mängden och kvaliteten på rullarna, för ju mer arbetet med isolering utförs, desto lägre blir kostnaden för uppvärmning av huset i framtiden. Det finns ytterligare en positiv funktion - byggnadens livslängd ökar, medan behovet av restaurering och reparation av byggnaden inte kommer att ske snart.

För tillverkning av inre skiljeväggar i lådan är gipsplattan lämplig. Plåtar av detta material är tillgängliga i pris och låter dig skapa lätta mönster av vilken form som helst, samtidigt som du behåller hög hållfasthet.

Att använda en metallprofil stärker väggarna. Dessa element är enkelt fastsatta och klädda med gipsskivor. Sådant arbete kräver inte höga kostnader och utförs mycket snabbt.

Värmande glasull är gjord för värme och ljudisolering av väggar

Hur man bygger ett hus med egna händer: Organisation av uppvärmning, vattenförsörjning och avloppsrening

Som uppvärmningsutrustning för ett privat hus är en gaspanna lämplig. Det är tillåtet att använda ugnen och vattenkretsen. Naturligtvis är ugnsfunktionen åtföljd av vissa svårigheter, men det låter dig spara, till skillnad från gasuppvärmning.

Användbar rådgivning! Solpaneler är ett utmärkt alternativ till uppvärmning. Det är dock endast lämpligt för regioner med ett stort antal soliga dagar.

Vid organisering av vattenförsörjning och sanitet är det bättre att föredra autonoma system, eftersom de är ekonomiska. För att borra en brunn krävs lämpliga förhållanden, själva processen är ganska enkel. I detta fall får ägaren av webbplatsen en konstant tillförsel av vatten till huset, oavsett centraliserade system.

Det autonoma värmesystemet gör det möjligt att reglera temperaturen i rummet

För anläggningen av avloppssystemet är det möjligt att bygga en septiktank på platsen. Designen kräver korrekt installation och urval av utrustning, men arbetet kommer att utföras en gång. En kvalitetsseptik tillåter länge att glömma ett sådant problem som blockeringar i rör etc.

Hur man bygger ett snabbt hus: Arbete med att organisera golv och takläggning

Byggnaden av taket och taket kan även utföras självständigt. I arbetet bör träbjälkar användas. Preliminärt är det nödvändigt att fixera det förstärkta bandet längs hela omkretsen av byggnaden.

Att bygga ett hus med ett minimum av kostnader är för att organisera taket bättre att använda material från budgetsegmentet:

Fingertaket kräver inte noggrann vård

Alla listade material finns på hyllor av butiker i ett brett sortiment, så det är lätt att välja omslaget av nödvändig färg eller konfiguration. För att öka takets hållfasthet rekommenderas att man bygger en kista. Stör inte in ytterligare isolering av hela strukturen. Detta förhindrar värmeläckage genom taket. För detta är glasull lämplig. Som ett hållbart material för taket kan man använda rotting, trä, halm.

Hur man bygger ett hus själv: Teknik för tillverkning av golv

Betonggolv är det enklaste alternativet. För att göra detta måste du ordna en screed och häll allt med cementmortel. Det är bara att isolera grunden och avsluta mållinjen.

Isoleringen av golvet med expanderad lera baseras på en speciell teknik

Teknik för tillverkning av betonggolv:

 • rengöring av grunden av skräp och damm;
 • fyllning av lera som ett vattentätande skikt;
 • bildning av sand och gruskudde;
 • läggande vattentätning;
 • installation av värmeisoleringsmaterial (skumplast, basaltull, expanderad polystyren eller expanderad lera);
 • förstärkning med hjälp av metallstavar eller nät
 • installation av guider;
 • beredning och hällning av lösningen;
 • inriktning.

Användbar rådgivning! Om kopplingen är gjord på de övre våningarna måste du utföra ytterligare förstärkning av golven.

Applicering av nivelleringsskiktet på betongytan

Hur man bygger ett hus billigt: Inredning av lokaler

Inredning av lokalerna beror på ägarens fantasi och budgetmöjligheter. Som ytmaterial för golvet är det lämpligt:

Kakelskivan anses vara den mest praktiska och resistenta mot mekanisk skada. Det är lätt att rengöra, och på grund av tillämpningen av "Warm Floor" -systemet kommer den här ytan inte att vara kall.

Avslutningsmaterialet för golvet beror direkt på kundens ekonomiska möjligheter och smakpreferenser

Med hjälp av sträcktak kan du visuellt expandera det inre rummet i ett litet hus. Glansyta ger en vacker dekorativ effekt på grund av ljusets reflektion. En utmärkt inredning kommer att vara sådana strukturella element som öppningar, nischer, bågar. För tillverkningen av dessa delar är det bättre att använda metallprofiler och gipsokartonnye-ark.

Som dekoration för väggytor kan du använda sådana material:

När det gäller teknisk tillsyn är det bättre att involvera en erfaren byggmästare eller ingenjör för att lösa detta problem, eftersom ingen artikel eller video kommer att kunna hjälpa till att fullt ut förstå detaljerna i denna process. Dessutom bör du inte spara på kommunikationssystem, bekväma ankomster till gården och andra punkter som ger komfort. Att lita på projektutvecklingsprofessorer är mycket viktigt att få åsikter från olika experter. Superintendentens och designerens handlingar måste samordnas.

En utmärkt variant av registrering av väggar av huset genom väggpapper under målning

Utgående från de uppgifter som anges i artikeln kan man dra slutsatsen att det är ganska möjligt att bygga ett hus med egna händer utan erfarenhet av konstruktion. För att göra detta måste du beräkna kostnaden och den nödvändiga mängden material i förväg, lära dig tekniken och göra en arbetsplan och fördela tid i ditt schema. Resten är beroende av omhändertagande och engagemang.

Hur man bygger eget hus med egna händer: video-Tekniköversikt

Hur man bygger ett tak med två hörn med egna händer

Hur man gör ett blindt område runt huset med egna händer: praktiska råd

Hur man gör en ugn med egna händer på att arbeta med improviserade material

Hur man själv gör en fastbränslad brännkedja: ritningar

Hur man gör grout kakel i badrummet med egna händer

Ventilation i badet med händerna: hur man gör det rätt

Hur man snabbt och enkelt skapar en familjenöd: bygg ditt hus!

Har du längtat efter att bygga ett riktigt mysigt bo snabbt och billigt? Gillar du inte att bo i en våningshus, där störande ljud från hissen och grannens borr? Vill du ha en trädgårdssäng med gurkor eller persilja under fönstret?

En sak hindrar dig: rädslan att bygga ditt eget hus är inte billigt, och det är helt enkelt orealistiskt att övervinna det. Lägenheten är billigare att köpa. Låt oss instämma omedelbart att detta inte är så. Naturligtvis, om du vet hur man bygger och vad man ska bygga. Låt oss sortera ut i ordning.

Låt oss markera de viktigaste stadierna i processen att bygga din egen, men billig, hemma

Att dela upp alla huvudstadier av att bygga ett hus, vi valde åtta grundläggande. Så, för att bygga ett hus behöver vi:

 1. välj projekt
 2. lägg grunden
 3. bygga upp och isolera väggar
 4. ta en takinstallation
 5. installera interna partitioner
 6. installera fönster och dörrar
 7. lösa problem med vattenförsörjning, avlopp, värme och elförsörjning
 8. att utföra ett komplex av arbeten med inredning

Om arbetet är ordentligt organiserat i vart och ett av dessa steg, så är det faktiskt möjligt att sänka kostnaden för alla byggnadsfaser av 3 gånger eller till och med 4 gånger.

Vid designvalet fokuserar du på ett förnuftigt förhållningssätt som påverkar husets totala yta i förhållande till det användbara. Standard, den användbara bör vara 75%. Det här är en sådan konstruktionstämpel.

Om vi ​​vill att konstruktionen ska kosta oss billigt, bör vi öka användningsområdet till 90%. Besparingarna blir omedelbart signifikanta. Du kommer helt enkelt inte att finansiera uppförande av överskotts kvadratmeter.

Till exempel, för att inte skapa hjälprum, utforma huset så att det har en korridor från vilken det kommer att vara möjligt att komma in i badrummet (naturligtvis kombinerat) och in i köket. Köket är kombinerat med vardagsrummet.

Vi vägrar från skafferi och balkonger och olika arkitektoniska överskott. En våning. Allt är snyggt och strikt. Du kan anständigt spara, om du inte bygger ett garage. Det är lätt att byta ut en bra täckt baldakin.

Grunden, ingen argumenterar, grunden till allt. Innan dess läggning, genomföra geologisk utforskning. Du borde vara intresserad av hur djupt grundvattnet kommer att vara under huset. Beroende på detta kan du börja välja typ av stiftelse.

För ett envåningshus kommer det att vara tillräckligt att lägga en remsa grund i sin grunda form. Vid detta tillfälle kan du få bra besparingar om du gräver det manuellt. När markeringen är klar korrekt finns inget komplicerat i handhacken. Efter grävning av gropen börjar vi bygga formen. För detta behöver vi brädor och vedar.

 • Styrkan i strukturen förbättras kraftigt med hjälp av förstärkning (15-20 mm)
 • Stiftelsen kommer att kosta dig relativt billigt, om du vid användning av vattentätning kommer att använda sådant gammalt och testat material som takmaterial. Det är mycket billigare än moderna snygga material
 • Betong du kan också göra själv, ta till exempel en betongblandare för uthyrning

 • Huvudvillkoren för grundarbeten är rammens höga kvalitet. Så du kommer att undvika utseende av tomrum i betongen. Men det finns inget komplicerat. Omsorgsfyllning ger dig en konventionell bajonettskovel eller en stor chopper

Välj huvudmaterial för väggkonstruktion. Detta är ett gammalt och välbekant trä och tegel samt modern luftbetong och skumbetong. Med ett träd står du för mycket besvär. Även bra impregnering, ger dig inte tillförlitlig brandsäkerhet. I bästa fall kommer du att ha tid att hoppa ut ur det brinnande huset och ta dokument med dig.

Nästa problem är vad man ska köpa billigt träråvara av god kvalitet på marknaden idag inte är möjlig. Och om du köper en billig råvara, då mest troligt, kommer det att vara ohämmad. Efter byggandet av muren kommer att spricka, bryta all geometri huset. Brick kräver att du en stabil grund och behovet av att ständigt stoke huset. Annars tegelhus gång fylld med fukt.

I syfte att minska kostnaderna för konstruktion på allvar, är det val som gjorts av lättbetong och skumbetong. Härnäst kommer du att behöva lösa alla problem med hur man bygger ett hus med sina egna händer från skumblocken, eller gazoblokov. I detta skede är det möjligt att hyra byggare, och om denna typ av arbete, kan du inte utföra ensam.

Det billigaste material för isolerande väggar idag är polystyren. Den finns i plattor. Detta gör det möjligt att självständigt göra installation av isolering. Leveranser behöver du bara lim och plugg.

Den mest kostnadseffektiva konstruktionen av taket - Gable. Förutom tak kommer balkar och brädor måste installera takbjälkar och reglar. Välj en tall. Det är det billigaste och bekväm hantering. Tall samma kommer mauerlat (detta är en timmer, som är placerad på väggen) och åsen trålen. Tillvägagångssättet för byggandet av taket är som följer:

 1. fasten mauerlat
 2. Vi sätter takstolarna
 3. Vi gör installationen av åsen
 4. installera furring
 5. Vi gör installationen av taket

Den billigaste dag takmaterial - metallprofil. Från Slate (vilket innebär den traditionella asbestcement) vägra kategoriskt, eftersom det inte är säkert ur miljösynpunkt. En Ondulin (skiffer framställd utan användning av asbest) är dyrt, men som brickan i dess naturliga eller bitumen utföringsformen.

Och nu till enheten inredning partitioner

Om vi ​​betraktar det material som väggar, kan de vara gjorda av:

 • tegel
 • trä
 • cinderblock
 • skum
 • gips

Val av material för att på bästa sätt minska kostnaderna för konstruktion, ges företräde till gipsskivor. Detta material är optimal när det gäller pris och nästan perfekt när det gäller att underlätta installation. Allt kan delas in i 3 faser av anläggningsarbeten:

 1. Säkra styrprofiler genom ett golv - tak
 2. Installera stolparna. Steg rack - minst 60 cm
 3. Bultning ark gips till profilerna

Ett litet råd. Organisera partitioner för badrum, se till att använda en ljudisolerande material.

Fönster av metall och plast för huset väljer. Förpackningen kan vara en två-eller tre-kammare. Det beror på klimatet. Dörr set, naturligtvis, metall. Andra dörrar kan vara MDF.

Sådant material är optimal, baserat på billigt pris och hög kvalitet. MDF dörrar ser mycket modern och, viktigast av allt, en design synpunkt, estetiskt tilltalande. Dessutom är de ganska tålig.

Organisera vatten, värme och el

Avlopp och vattenledning tillverkning med användning av plaströr. Frågor om värme och varmvatten lösa perfekt en modern, låg kostnad dubbel-tryck panna som körs på gas.

Ägna särskild uppmärksamhet åt kablarna är inne i huset. Dess installation är bäst till proffs. Hus brinner ofta på grund av problemen med elektriska ledningar.

Interiör finish - inga tjusiga gräns

Här väljer alla de designbeslut, som han mest populära och lämpliga för pristaket. Väggarna är mindre benägna att klistra över tapeter. På golvet som linoleum eller billig matta. Legalize badrum kakel. Material för inredning enorm mängd. Studera, analysera, jämföra och göra din slutliga valet.

Tack för nyttig och intressant information. Äga ditt eget hem dröm för miljontals människor. Och de vill inte bara att köpa en låda med fönster, men helt att göra allt själva - från design till efterbehandling blommor blomster. Och detta är naturligt, eftersom ditt hus - det är en familj hem, en mötesplats med vänner och familj, en plats att växa barn, barnbarn och spela

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

+ 66 = 71