Hur snabbt tvätta insidan av mikrovågsugn

Hur att rensa upp i mikrovågsugn och vilka verktyg som ska användas: köpta eller hemlagad. Hur man tvättar insidan av mikrovågsugnen?

Microwave kräver ständig vård inte är mindre än en konventionell spis.

Bara inte hålla reda på eller för lat - och nu på väggarna i ditt favorithushållsapparat verkar äckligt fet plack.

Hur att tvätta insidan och utsidan av mikrovågsugnen?

Som tvätt mikrovågsugn med ånga

Om ugnen inte är för smutsig, mycket lätt att tvätta det med vanligt vatten. Mer specifikt vattnet "parilki9raquo;. Det är nödvändigt att skapa inuti kammaren överflödig fukt, som har skalats smutsiga patina. Detta görs mycket enkelt.

• Slå in ett stort grunt skål för mikrovågsugn rent vatten. Tanken är att få ett stort område av avdunstning, för att bearbeta alla väggar i kammaren.

• Ställ in uppvärmningsläge, maximal effekt.

• Tio minuter för att värma vattnet att koka i ytterligare fem minuter.

• Stäng av ugnen, torka fett svamp, torka sedan de inre väggarna med en mjuk och torr trasa.

Tvätta mikrovågsugn slipande rengöringsmedel kan inte. De förstöra ytan. Reningsprocessen är idealiskt för att lätta föroreningar när fett plack inte kan förvandlas till en stenavlagringar. Det är viktigt att skapa en verklig ånga, det vill säga hitta rätt redskap med vatten. Cups är inte tillräckligt för den aktiva avdunstning.

Hur man tvätta mikrovågsugn med ättika

För inbiten smuts täcker mikrovågskammaren obehagliga tunga ränder och fläckar, är vattenånga inte tillräckligt. En mer kraftfullt verktyg. Till exempel, ett vanligt hushåll vinäger, vilket är i varje köksskåpet.

Naturligtvis kommer doften av en rengöringsproceduren ha en effekt, men effekten kommer att bli stor. Innan du börjar att agera, är det nödvändigt att ge ventilation i rummet, slå på motorhuven, öppna fönstret. Hur man tvättar insidan av mikrovågsugn med vinäger?

• Bered ättiksyra lösning i proportionen 03:59 (till exempel 10 ml vinäger 400 ml vatten).

• Häll den in i en lämplig bred skål liknar den tidigare metoden. Ättiksyra vatten ska avdunsta snabbt.

• Sätt ugnen till den högsta makten, inställd på tio minuter sensor.

• Efter bearbetning för att öppna dörren och väggar av en konventionell tvättdiskmedel, vilket får den att svamp.

• Rengör kammaren med en torr trasa.

När hårt smutsad kommer att agera endast det första lagret av smuts. För att rengöra kaminen glödde, måste upprepa vinäger badet.

Vinäger kan användas istället för citronsyra. Att bereda rengöringslösningen är nödvändigt att ta en vanlig påse av pulver (25 g) i ett glas vatten (250 ml).

Hur man tvättar en mikrovågsugn med hjälp av en bakpulver och citron

Ett beprövat verktyg för att bekämpa fett - vanlig bakpulver. Hon används i många affärsprocesser. Inget komplicerat om hur att rensa upp i mikrovågsugn soda, nej. Samma betydelse som i tidigare metoder, endast den aktiva komponenten andra.

• Bered sodalösning sked natriumbikarbonat pulver i ett glas vatten.

• Låt verka i 15 minuter i en ugn.

• Tvätta resterna av fett skål, gnugga.

Det är viktigt att vattnet i skålen hälldes inte hög, ungefär en tredjedel. Faktum är att vid upphettning soda börjar skum (som det händer, exempelvis genom släckning i ättika). Om vattnet är mycket skum fyller kameran och kan skada elektroniken.

En mycket bra metod att rengöra en mikrovågsugn citrusfrukter, särskilt citron. Så du kan inte bara bli av med fett, men också smaksatt luften i kammaren och i köket, för att bli av med obehagliga lukter.

• Citron skuren i klyftor.

• Placera alla samma breda grunt skål med vatten.

• Enable ugn vid hög effekt under 20 minuter.

• När timern inte att öppna dörren. Path citron vatten fungerar även två minuter i en frånkopplad enhet.

• Ta otmyakshy fet raid svamp, torka kameran torrt.

I stället för en citron, kan du ta apelsin, grapefrukt, mandarin. Kostym och skorpan från frukten. De ger en underbar naturlig smak. Resten av förfarandet genomföres på samma sätt som i det konventionella vattenrengöring.

Andra metoder för att rengöra mikrovågsugnen i och utanför

Tvätta insidan av mikrovågsugnen kommer att hjälpa arvet från sovjettiden - doftande och inte alltför vacker tvål. Många unga värdinna betraktas med fördomar, men förgäves. Det är lätt att klara av lera, inklusive långvariga fet raid på väggarna i mikrovågsugnen.

• en tvål behövs en bra tvål svamp eller en mjuk trasa.

• Clean ugnsyta, lämnande en generös lödder på väggarna.

• Låt tvålen att arbeta tio minuter.

• Tvätta skummet tillsammans med smutsen genom att torka med en fuktig kammare ekonomisk svamp.

Efter tvål när du tur kan kännas lite obehaglig lukt. I det här fallet behöver du en bra tvätt av tvål med rent vatten igen.

En ovanlig men effektiv metod för tvättning inte alltför kontaminerade ytan i ugnen - svampen belagd med ett diskmedel. Här är vad man ska göra.

• Applicera på en fuktig svamp några droppar, pressa några gånger för att få fram skum cap.

• Placera svampen på glas roterande platta med en mikrovågsugn.

• Ställ in minimal effekt, tid - 35 minuter.

• Efter signal att öppna dörren, fuktig svamp för att tvätta bort smuts.

På så sätt kan du enkelt hantera även tunga smuts.

Det sista sak att säga: hur man tvättar utsidan av mikrovågsugnen. Det är förvånande att fönsterputs för att klara denna uppgift perfekt. På grund av den höga halten av alkohol och aktiva tvättmedelssubstanser snabbt och organ för att avlägsna de yttre ugnsväggarna utan fläckar smuts, fett, damm, skräp vidhäftande partiklar.

Det finns många sätt att hantera med lera. Du kan naturligtvis köpa hushållsprodukter speciellt utformade för rengöring av mikrovågsugnar. Men det är värt det är inte billigt, men resultatet är ofta noll. Huskurer testade värdinnor, är smidigt och utan att skada hälsan.

© 2012-2018 "Kvinnors åsikt." Vid kopiering material - en hänvisning till källan är obligatorisk!

Chefredaktör av portalen Ekaterina Danilova

E-post: [email protected]

Kontakta oss på: +7 (965) 405 64 18

Hur snabbt och effektivt rengöra mikrovågsugn hemma

Microwave oersättliga i köket. Det används för att värma mat, upptining och tillagning. Avsaknaden av en mikrovågsugn - en snabb föroreningar och svårigheter att ta bort fett från ytan. Hur man rengör en mikrovågsugn i vilka verktyg och metoder kan användas för snabb och säker rengöring?

Snabbt och effektivt tvätta insidan av mikrovågsugnen kommer att hjälpa några enkla riktlinjer:

  • För att rengöra, använda mikrovågsugn ånga effekt - det kommer att lösa långvariga bitar av fett, vilket gör det lättare att ta bort dem.
  • Använd inte slipmedel, stålull eller andra föremål som kan skada ytan på mikrovågsugnen.
  • Koppla mikrovågsugnen innan den egentliga rengöringen med en fuktig svamp. Använd inte mycket vatten eller kraftigt våt trasa för att förhindra infiltration av fuktkänsliga komponenter.
  • Börja med rengöringsringen och rengöringsglasplattorna, och sedan tvätta den övre gittret, ändväggen och dörren.
  • För maximal effekt, använd ytterligare medel - citron, vinäger, bakpulver, eller speciella rengöringsmedel.
  • Rengör regelbundet mikrovågsugnen, åtminstone en gång per vecka med regelbunden användning 2 gånger i månaden under intermittent drift. För att skydda mikrovågsugnen väggen från stänk mat och fett, använda en speciell plastlock under uppvärmning eller uppvärmning av mat.

Citronsaft, citronsyra eller

Rensa mikrovågsugn hjälper citron, dess saft eller citronsyra. Den här metoden returnerar inte bara den ursprungliga renhet, men också uppdatera mikrovågsugn.

Framställa en behållare, som kan användas i en mikrovågsugn. Häll den i 0,5 liter vatten och tillsätt ett paket av citronsyra eller 4 msk. l. citronsaft och pressade citrus. Placera skålen i mikrovågsugn, välj läget med maximal effekt och slå på under 3-10 minuter (den exakta tiden beror på graden av förorening). Några minuter efter avstängning, torka av insidan av ugnen med en våt svamp.

En liknande metod kan rengöras med citron mikrovågsugn, indränkt i vatten eller andra lösningar baserade på citrusfrukter - apelsiner och grapefrukt.

Kom ihåg, citronsyra inte är lämplig för vanlig användning i en mikrovågsugn med en emaljerad yta.

Bakpulver också perfekt lämplig för rengöring av innerytan av mikrovågsugnen. Små partiklar av materia kommer sätta sig på väggarna i en kondensatansamling och upplösa fett eller smuts. Att förbereda proceduren djupa rätter, i vilka gör en lösning av 450 ml vatten och en matsked. l. soda. Placera behållaren i ugnen, ställ in maximal effekt och slå på mikrovågsugnen i 10 minuter. Efter fullbordan av förvärmning av signalen vänta under ytterligare 5 minuter utan att öppna luckan, och sedan tvätta insidan av en mikrovågsugn med en fuktig svamp eller trasa.

Hur man rengör ugnen från skalan och fett?

Ta den obehagliga lukten av kylskåpet

Regler för val av mikrovågsugn hemma

För att ta bort smuts från insidan av mikrovågsugnen kan användas bett. Denna metod snabbt och effektivt bidra till att avlägsna fett. Förfarandet åtföljs av en obehaglig lukt av vinäger, som emellertid försvinner snabbt efter rengöring.

Att rena den mikrovågsugn i en skål häll 0,5 L vatten och tillsätt en timme. L. ättika eller 2 matskedar. l. ättika. Kapacitet med en lösning som i mikrovågsugnen och slå på den i 5-15 minuter, beroende på hur länge och mängden föroreningar. Efter ett ångbad för att avlägsna all våt svamp

Snabbt och effektivt klara av föroreningar inne i mikrovågsugnen kan tvätt tvål. Löddra dem en liten våt svamp och torka av hela ytan av mikrovågsugnen. Låt stå en stund, sedan bort tvållösning och lös smuts med en ren fuktig trasa. Om du dåligt rent ugnsväggarna från tvål, kan den första användningen orsaka obehaglig lukt av brinnande.

Rensa mikrovågsugn hjälper inhemska fonder. Förbereda diskmedel (fe, Gala et al.), Vatten och en mjuk svamp. På en fuktig disktrasa pressa en liten summa pengar och pressa den några gånger tills löddrig utseende. Sätt en svamp i en mikrovågsugn och slå på vid maximal effekt i 20-30 sekunder, sedan tvätta ugnen inuti.

För att rengöra mikrovågsugn och kan använda specialiserade verktyg som produceras av många företag för produktion av utrustning. Använd spray eller gel i enlighet med instruktionerna på förpackningen.

Bli av med föroreningar i mikrovågsugn och det kommer att hjälpa fräscha enkel rengöring med tvättmedel hushåll eller folkmetoder. Att hålla driften av mikrovågsugnen och effektivt ta bort alla spår av fett och mat, använda bastun effekt, vilket kommer att kunna stärka ytterligare komponenter, till exempel, citron, soda eller vinäger. Följ grundläggande riktlinjer och inte glömma säkerhetsföreskrifter för rengöringsmaskiner.

Hur man rengör mikrovågsugnen hemma. Hur att rengöra mikrovågsugn från fett inne

Mikrovågsugn kan nu ses i nästan varje hem. Det har blivit en oumbärlig egenskap hos moderna rätter. Med hjälp av mikrovågor kan snabbt tina mat, laga en god måltid, och varma rätter före servering dem.

Kök hjälpare, som regel, används ofta av hela familjen. Därför förr eller senare, på ytan verkar gula torkade fettfläckar. Hur man rengör mikrovågsugnen hemma och hjälpa henne att bli återigen en snövit?

Om ditt kök assistent smutsiga, tänk på att tvätta den som en vattenkokare eller potten är strängt förbjudet. I varje fall bör du använda sina tricks och hemligheter. Hur man rengör mikrovågsugnen hemma till henne efter att det inte var nödvändigt att hänvisa till verkstaden?

Om du tvättar köksassistent på utsidan, är det tillräckligt att väta svamp och alla rengöringsmedel. Insidan av mikrovågsugnen är förorenad mycket starkare och mer frekventa. Samtidigt måste vi städa envis fett eller har redan hunnit torka ut blemmor.

För att enheten igen lyste vit och var inte i samma bortskämda, bör du känna enheten dess inre yta. Det är oftast flera lager. Sist är det yttre lagret utformat för att återspegla de mikrovågor och är skyddande. Det är därför det inte ska göra ont.

Innan du rengör mikrovågsugnen bör noga granska instruktionerna för dess användning. Det bör vara ett avsnitt som indikerar de detergenter som kan användas för att rengöra det inre skiktet. Först av allt, i sin sammansättning bör vara slipp. Med andra ord kan olika pulver inte användas för rengöring av mikrovågsugn. Svamp för rengöring köksassistent tar bara mjuk. Grov borste för avlägsnande av torkade fläckar enklare, men det kraftigt ökar sannolikheten för skada på det skyddande skiktet.

För närvarande kan tvättmedel köpas lätt. Valet av dessa produkter är tillräckligt stor. Det finns också särskilda medel för rengöring mikrovågsugnar. Företräde bör ges med köp av sprayer, krämer och geler. Det är denna form av rengöringsmedel kommer att tillåta försiktigt bort fläckar.

Hushållet kemi avdelningar stormarknader kan köpa, "Mr Muscle" och speciella servetter för mikrovågsugn - «magiska kraft». Implementerat t.ex. tvättning, som "Sanita-Antizhir 500" och "Sanklin9raquo;.

Hur att rengöra insidan av mikrovågsugnen? Enkel nog. För att göra detta, applicera lite pengar på den förorenade ytan och låt den stå några minuter. Därefter gel, kräm eller spray bort med en mjuk trasa.

Den största nackdelen med denna metod är att behovet av att gå igenom ett antal alternativ för att hitta det mest effektiva sättet. Dessutom tillämpas rengöringsmedel stora skador på hälsan. Om du har allergier eller en familj har ett litet barn, måste du använda ett annat alternativ.

Hur att rengöra insidan av mikrovågsugn, gäller säkerhet för hälsan och ganska enkelt sätt? Helt gratis att ta bort fettfläckar från det skyddande lagret för att hjälpa vanligt vatten. Kom dock ihåg att denna metod är endast lämplig för mild kontamination.

Hur man rengör en mikrovågsugn i hemmet vatten? För att göra detta, häll en liten mängd det i en skål, och sedan lägga behållaren i en mikrovågsugn. De omfattar en mikrovågsugn vid full effekt genom att ställa in en timer för fem till femton minuter. Efter avstängning bör ta lite tid att bättre blöt fläckar. Först därefter ska tas bort med en mjuk trasa eller svamp. En sådan metod är mycket effektiv i åttio procent av fallen.

Hur att rengöra mikrovågsugn hemma, om svåra fläckar? I sådana situationer, är det önskade resultatet inte uppnås med användning av vanligt vatten. Men misströsta inte. Det är en enkel metod som kommer att rensa din assistent utan onödiga utgifter. För att göra detta, kommer det att bli nödvändigt att använda citronsyra. Det är bra att rengöra den förorenade ytan och bleka det.

Hur man rengör mikrovågsugnen citronsyra? Principen användning av detta verktyg är det samma som i utföringsformen med vatten. Endast i den framställda behållaren av vätska som skall tillsättas en tesked citronsyra. Denna metod är god och att, efter rengöring av innerytan av en angenäm frisk lukt kvarstår i en mikrovågsugn. I stället för citronsyra i vattenbehållaren kan sättas till saften av en citron eller citrus av flera lober.

Det finns en annan stor verktyg som kan svara på frågan om hur man rengör mikrovågsugnen från fett. Denna vinäger. Genom effektiviteten i det ligger i nivå med citronsyra. innebär därför valet är ditt.

Denna metod för rengöring av insidesytan av ett kök aide så enkelt som alla ovanstående. I en behållare med varmt vatten och ättika bör tillsättas i en mängd av tre matskedar. Den erhållna blandningen sattes i en mikrovågsugn, som innefattar i fem minuter. För att upptäcka en väl mjuknat, efter frånkoppling av enheten väntar på en kvarts timme. Därefter stenochki rengöras med en mjuk svamp eller trasa. Om ytan är förorenad med inte särskilt stark, kan den helt enkelt torkas av med produktion av ättiksyra lösning.

Denna produkt har slip egenskaper. Det kan dock användas för att rengöra insidan av mikrovågsugnen. Hur snabbt rengöra mikrovågsugn soda? För denna produkt vara två eller tre matskedar du behöver lägga i en behållare med varmt vatten. Därefter placera den resulterande lösningen i en mikrovågsugn, för att starta en timer för fem minuter. Kapaciteten bör ändå vara inne i enheten, inom femton minuter efter dess frånkoppling. Först då kommer slutligen smältas fläckar, de lätt kan tas bort med en mjuk svamp.

Mikrovågsugn kan rengöras med hjälp av allas favorit apelsin citrus. Detta kommer att kräva hans hud. De är placerade i ett glas cup, som är vatten. Kapaciteten är placerad i en mikrovågsugn i tre till fem minuter. Därefter tillräckligt noggrant för att rengöra den inre väggytan av feta fläckar.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

− 1 = 1