Konstgjord sten för beklädnad

Konstgjord sten fasad: inriktad teknik

 • Konstgjord sten - en perfekt modern lösning för fasader av byggnader. För att ge huset en elegant och raffinerat utseende som möjligt och med hjälp av natursten, men det här alternativet inte är överkomlig för alla. Konstgjord sten väl, trots den betydligt billigare än naturligt, har ett antal fördelar, som saknar natursten. Till exempel, monterad natursten väsentligt hårdare än dess ekvivalenta artificiella

  Vetter mot konstgjord sten fasader av byggnader

  Från vad materialet inte byggdes byggnad, dess fasad dekoration konstgjord sten:

  • kommer på ett tillförlitligt sätt skydda huset från de negativa naturliga effekter;
  • öka livslängden på huset flera gånger;
  • Det ger huset en allvarlig, monumental utseende.

  Vi har tidigare skrivit om användningen av sten inför fasader och rekommenderade att lägga till denna artikel till dina favoriter.

  Externt använde konstgjord sten för den externa beklädnad av byggnadens fasad, som påminner om keramikplattor. Det faktum att ett ansikte i den konstgjorda stenen är nödvändigtvis en platt - det är nödvändigt för god vidhäftning av sten från fasaden ytan. Emellertid, likheten av konstgjord sten och keramiska plattor ände, för produktion och den kemiska sammansättningen av dessa produkter varierar avsevärt.

  Grunden för konstgjord sten baseras på följande komponenter:

  • cement M 400-500;
  • kvartssand;
  • speciella fyllmedel, varigenom massan av konstgjord sten är signifikant reducerad (mest av allt - betongblock, åtminstone - keramiskt grus, pimpsten eller perlit);
  • speciella tillsatser som påverkar ökningen av fuktmotstånd och styrkan i produkten;
  • vatten.

  På grund av inträde i de expanderade lerprodukter eller analoger därav (keramiska chips, naturlig pimpsten eller expanderad perlit), är massan av produkten jämfört med betong minskas med två tredjedelar. typ av fyllmedel, vilket minskar produktens vikt, har en betydande inverkan på den slutliga kostnaden för produkten.

  Hur gör tillverkningen av konstgjord sten

  Tillverkning konstgjord sten för beklädnad fasader som utförs av vibrationsgjutning. Den speciella formen, som är gjorda av gummi och är fylld med den flytande blandningen utsätts för kompaktering genom vibration. Framställes genom att avlägsna formarna från naturliga stenprover, och därmed åstadkomma en perfekt imitation av ytan.

  nedsänkning process ger vibrationer till botten av gummiformen och de mest signifikanta fasta partiklarna. Detta skapar en koncentration av maximal styrka av sten är vid sin främre yta, en avigsida av produkten är helt plana.

  Den slutliga färgen av produkten uppnås två metoder:

  • karamell införandet direkt in i blandningen innan uppladdade i formar;
  • måla ytan av artikeln efter det att blandningen var helt torr.

  Det första alternativet - är mer hållbara, men den andra metoden tillåter dig att skapa den mest trovärdig simulering av natursten färger.

  1. Imitation natursten bildning (produkt av naturligt eller hackad form): småsten, stenblock fragment kullersten mm ..
  2. Sten standardstorlekar, som har en form av en regelbunden parallellepiped, endast en sida av vilken simulerar den naturliga ytan av naturlig sten;
  3. Imitation gamla åldern eller keramik tegel.

  De viktigaste egenskaperna hos den artificiella stenen är dess hållfasthetsegenskaper, motståndskraft mot frost, förmågan att absorbera fukt och densitet. Dessa egenskaper bör hållas i åtanke när du väljer en konstgjord sten.

  Basic Element, som är en del av en konstgjord sten - det är cement. Dess kvalitet är direkt beroende av hållfasthetsegenskaper hos den färdiga produkten. Ökad styrka behövs inte bara stenfasad av personalskydd, och denna kvalitet som krävs för att bevara integriteten av produkten under transport. När du väljer nödvändigtvis Fråga hållfasthetsegenskaper hos produkten: kvalitet och märke av cement, den underliggande och förekomsten av tillsatser som ökar styrka konstgjord sten.

  Frostbeständighet - är också ett viktigt inslag i konstgjord sten. Vanligtvis är det ca 100-150 frys-tö cykler. Vissa tillverkare hävdar att deras produkter kan motstå ett stort antal cykler. Denna faktor när man väljer också uppmärksamma, men det bör inte glömma att graden av 150 cykler - en byggstandarder.

  Förmågan att absorbera fukt konststen har ett betydande inflytande på styrkan och frostbeständighet hos produkten. Låg vattenabsorption vittna till förmån för den höga hållfastheten och frostbeständighet. Under aktuella byggnadsregler, bör denna siffra inte vara över 9 procent.

  Sista i en rad, men inte den sista om vikten av konstgjord sten egenskap är dess densitet. Lättare att transportera stenen är billigare och enklare att installera. Och det kommer att kosta något billigare än tyngre analog.

  Tekniken för konstgjord sten fasadbeklädnad

  För att genomföra avslut i sitt hus konstgjord sten vem som helst kan äga. När det gäller val av teknik, enligt vilken installationen kommer att bero på egenskaperna hos de grunder som ska läggas inför.

  Om substratet är en platt, fast yta (betongvägg, putsad vägg) förbehandling före montering av sten inte krävs. I andra fall - till exempel inte kan undvikas.

  Om ytan av fasaden är gjord av trä, bör hela ytan av väggarna läggas gips nätet, och sedan ovanpå det - en speciell limningslösning. Också, varje metallgaller täckt yttre delar (fästelement, hypotekslån, etc ..).

  Installation av konstgjord sten kan göras på två sätt:

  • "C Fogning" - i detta fall stenarna lämnas mellan två utrymme som måste fyllas med lamineringskompositionen. I detta fall utrymmet mellan stenarna kan vara ytterligare färgämne till beklädnad såg mer sömlös.
  • "Sömlöst" - i detta fall, utrymmet mellan stenarna inte är kvar, stenarna är fästa tätt till varandra.

  En klisterlösning kan framställas oberoende av en specialiserad cement torr blandning.

  Praktiska marken med simulerad sten sidospår

  Använda sten inför fasader

  Dekorera med natursten fasad i samtida arkitektur

  Typer av dekorativa sten fasad: De främsta fördelarna

  Fasader av äkta granit: användning i foder

  Praktiska och estetiska plastpaneler med en imitation av natursten

  att uppdatera hemsidan

  Sidospår - ett perfekt uppgraderingsalternativ trähus fasad

  Fasadbeklädnad trapetsplåt: funktioner beslut och ordning av verk

  Användningen av akrylfärger för fasad dekoration

  Konstgjord sten för fasaden: en översikt, typ, funktioner och slutar recensioner

  Vissa tror konstgjord sten falska. Men det är sant, men det har hög kvalitet funktioner, kostar mindre än dess naturliga motsvarighet, och arbeta med dem mycket lättare. Detta material kännetecknas av utmärkta prestanda, tilltalande utseende, och nära felfri och ser mycket realistiska.

  Konstgjord sten fasad fått en hel del popularitet i dag. Den är tillverkad av syntetiska produkter baserade fyllmedel av naturlig sten pulver och polyesterhartser, mineraltillsatser och lera och färgad betong. Ett alternativ kallas agglomerat, det används för beklädnad av olika ämnen, men materialen på grundval av färgad betong och granit kan användas för dekoration, inte bara internt utan även externa element av byggnader och byggnader. Således finns det idag tre huvudtyper av konstgjord sten, som skiljer sig från varandra i sina egenskaper, användning och tillverkningsmetod. Konstgjord sten för fasaden kan vara tillverkade av vitt eller grå cement, naturlig grus, sand, stenskott och med tillsats av färgande pigment. Nyligen tillverkade mineralbaserade och kan uppnå den maximala likheten med naturliga material. konstgjord sten styrka är ganska hög. Ofta i processen för tillverkning av en speciell tillsats som används i stål, syntetiska fibrer och glasfibrer. Detta gör det möjligt att säkerställa att materialet fann typ av metall.

  Konstgjord sten för fasaden kan representeras av granit, som är gjord av färgade pigment, leror, och flera tillsatsmedel baserade mineraler. Under tillverkningsprocessen används också fältspat. Den resulterande blandningen komprimerades på vibrostanke imponerande under tryck, varefter materialet passerar bränningsprocessen. Keramiska plattor inneboende resistens mot ytterligheter fysisk stress och temperatur, men det finns endast ett ämne, som har förmåga att förstöra stenen är det representeras av fluorvätesyra, som reagerar med ingredienserna av materialet.

  Om du väljer att välja konstgjord sten för fasaden, måste vi komma ihåg att varje art har sina särdrag. Till exempel, beroende på användare, är granit kännetecknas av problematiska hantering. Av denna anledning är det omöjligt att återställa. Men konsumenterna att välja material på grund av att paletten fakturan är mycket varierande. Ytan kan vara antingen glansig eller matt. I tillverkningsprocessen kan det göras och präglad. Du kan hitta i försäljningen av porslin plattor med skåror, som ger ytan en viss konsistens.

  Översikt agglomerat egenskaper

  När du väljer en konstgjord sten fasader, kan du uppmärksamma de agglomerat, som kallas ibland konglomerat. Kompositionen har en granit eller marmor chips, pigment, kalksten och kvartssand. Som bindemedel användes polyesterharts. Agglomerat som kännetecknas av styrka och frostbeständighet. Detta material är mycket attraktiv, det kan användas för att skapa en yta som efterliknar utsökta rock sten. Om det är en del av kvartsit, konglomerat, är styrkan kan jämföras med granit. Denna typ av konstgjord sten kan hänföras till akryl och kvartsmaterial.

  Innan du köper en konstgjord sten för fasader, bör det noteras att var och en av dem kommer att vara olika kvalitativa egenskaper av verksamheten. Enligt användarna agglomeraten är instabila mot nötning och kan inte tolerera exponering för kemikalier. Som påpekats köpare styrka beror på filler.

  Översikt kvartsmaterialkvaliteter

  Facing fasaden av konstgjord sten kan göras själv. För att göra detta, kan du välja en kvarts material som ligger på de mekaniska egenskaperna och hållbarhet överlägsna de bästa sorterna av natursten. Detta material kännetecknas av termisk stabilitet, är det i stånd att undergå temperatur upp till tvåhundraåttio grader. Sten hårdhet näst topas, korund och diamant. Materialet är lätt att hantera, skär den hittar diamantskivor, men polera det är tillåtet endast enligt villkoren i anläggningen, samtidigt finns det ett behov av att använda diamantverktyg.

  Översikt akryl sten egenskaper

  Om du kommer att ställas inför fasad av huset med konstgjord sten, kan du välja akryl sitt slag, som inte absorberar fukt och har en homogen struktur. Ytan beständig mot olika kemikalier, lätt att rengöra och har en försumbar vikt. Produkter av akryl stenar är lätt att bearbeta, de är helt säkra och kan återställas i händelse av skada. Besöka butiken kan du välja en färg från ett brett färgpalett. House, kantad med sten data förvärvar utestående skydd mot brand.

  Funktioner avslutar konstgjord sten fasad

  När konstgjord sten för fasaden av huset har valts kan du börja dekorera. Utan förbehandling kommer att kunna göra endast i de fall där basen är tillräckligt stark och jämn. Detta kan vara ett plåster och betongytor. I andra fall är ytan förberedelse ett måste. Om du väljer att dekorera träväggar, kommer gips måste stärka nätet ovanpå som är placerad en klisterlösning. Mask bör vara på platser där det är inbäddade metalldelar och fästelement.

  Konstgjord sten för fasad dekoration hemma kan läggas sömlös sätt eller metod för skarvning. I det senare fallet, mellan stenarna bör lämnas fritt utrymme, som är fylld med en lösning.

  Börja med att utföra arbetet är det inte rekommenderas under den kalla årstiden, som kännetecknas av förändringar i temperatur och fuktighet. Sådana tillstånd kan negativt påverka kvaliteten på den adhesiva lösningen. Om vädret är varmt, bör väggar och sten vätas innan applicering av lösningen. Börja från botten montering behövs initialt uppdelning konturen av den första raden, och sedan appliceras en viss benchmarking. I processen att lägga befälhavaren måste kontrollera höjden på rader. Några rader bör kontrollera den horisontella med hjälp av ett vattenpass.

  Vägg lösningen skall appliceras med spatel eller murslev, varvid kompositionen som skall distribueras i de tre varv på höjden. Läggningen börjar med tråget, stenen tillämpas och väl pressade. I detta fall är nödvändigt elementet att röra sig från sida till sida, knackade gummiklubba.

  Vad är stenen för beklädnadsarbeten

  En av de första naturmaterial som människor använder för att bygga ansågs stenen. Men med utvecklingen av byggtekniker, är det i bakgrunden. Idag är det allmänt används för plattsättning. Men det är dyrt och tidskrävande. Därför var den moderna tekniken för "konstgjord sten" utvecklats, som skiljer sig från det nuvarande kan bara vara en kort sträcka.

  De nyaste tekniken gör det möjligt att göra en vänd sten, som kopierar form, konsistens och färg är naturliga. Producera den från Portland-cement, lättvikts naturliga fyllmedel, såsom expanderad lera och naturliga färgämnen.

  fördelaktiga egenskaper

  • Hållbarhet och styrka (stenmaterial är den mest stabila och kan bibehålla en lång tid det ursprungliga utseendet).
  • Brandsäkerhet (mindre lättantändliga material i arkitektur, säkrare för huset).
  • Presentabel (stenen har alltid ansetts en elit material).
  • Estetiska egenskaper (artrikedom och struktur, de unika egenskaperna hos konstgjord sten imitation tillfredsställa de mest sofistikerade krav).

  Typer av natursten för fasader

  För efterbehandling använt några sorter av sten, inom vilka det finns markanta skillnader i färg och även strukturen på materialet.

  • dolomit, som huvudsakligen består av mineraler, nu stiliserade under "lilla flisas och äldre." Färgskalan är stor. Fördelen med denna sten är den höga graden av styrka och stabilitet. Men inför dessa egenskaper är inte kritiska, så konstgjord sten det framgångsrikt ersätter.
  • sandsten- en av de sorter av sedimentära bergarter bestående av korn som förbinds med mineral. Den har en mängd olika nyanser, en komplex skiktad struktur. På grund av detta, oftast används ofta som vetter mot sten. Lätt att montera hand.
  • Lemeza- bourgogne-färgad kalksten. Dekorationen appliceras på grund av de mättade färger och grov texturer. Men den speciella styrka är annorlunda.
  • skiffer - en skiktad struktur av mineral rock. Mycket sprött material som oftast används för efterbehandling taket. Men det kan också monteras på väggen.
  • shungite - bestående av kol rock, bildade laminärt sätt. Det är mycket starkare på grund av sammansättningen av vilken färg och sten beror (kan variera från mörkgrå till svart). Fakturering bestämd bearbetningsmetod.
  • marmor - rock med strukturen fylld med nerver, vilket gör ännu mer varierad färgkombination. Materialet är mycket stark och tålig, som används för dekorativa efterbehandling av elit byggnader.

  Olika typer av konstgjord sten imitation för fasader

  Konstgjord sten beklädnad är en bra lösning för människor i mellersta och låga inkomster, som vill dekorera fasaden av huset med sina egna händer. Idag finns sorter av konstgjord sten.

  • Klinker simulerar naturliga "krossad sten" som produceras i form av klinker (används för beklädnad fasader koppling), kakel, murverk stiliserade perfekt härmar sandsten alla typer och former av ytbehandling.
  • betong är det mest populära inför sten för efterbehandling källaren på grund av det låga värdet; kan imitera alla ytor, görs i form av plattor "krossad sten" grå och dekorativa beklädnad för marmor och granit.
  • arkitektoniska mer hållbara konkret utföringsform imiterar naturliga stenar sandsten och kalksten. Den är gjord av portlandcement med tillsats av mineralfyllmedel och modifieringsmedel förlänar styrka och förbättra utseendet hos materialet.
  • Polimernopeschany (Front) - ett material som simulerar murverk "torn / krossad sten." Används främst för foder mössor, är grunden tillverkad av en polymer med specifika egenskaper (lätthet, mjukhet, motståndskraft mot temperatur).
  • sten fasad, gjort harts - perfekt imitation av natursten för heminredning. Tillverkade av naturliga stenskott. Ofta en rektangulär, kvadratisk form eller plazhek med alla typer av ytor.
  • keramisk sten Den produceras i form av plattor / tegel imiterar någon natursten.

  Viktigt! I konstgjord sten är inte radioaktiv bakgrund. Styrkan och hållbarheten är inte sämre än egenskaperna hos natursten, men det är mycket lättare (3-4 gånger). Dekorerad med trasiga stenmurar och socklar ser lockande, är de dessutom skyddas mot fukt och skador, och varmt vatten vägg stiger med nästan 25%. Du kan ställa dina egna händer.

  Denna väggbeklädnad är harmoniskt kombineras med de klassiska typer av väggytor (stockar, timmer). Ragged sten kontrasterar perfekt med putsade områden och anses vara det bästa alternativet för att möta grunden.

  De främsta fördelarna med konstgjord sten

  • dekorativa möjligheter;
  • lätt vikt;
  • relativt låg kostnad;
  • enkel installation med sina egna händer;
  • liten ansträngning installationsprocessen;
  • mångsidighet.

  Denna sten är lämpligt för inför olika typer av ytor: trä, metall, tegel, betong, etc. Den kan användas för interiör och exteriör av huset. Facing sten kan användas för efterbehandling kaminer och eldstäder: det är obrännbart och vid uppvärmning inte avger rök. För i sin produktion allt material är impregnerat med färgämnen, till slut förlorar inte färgkvalitet kan inte vara aggressiva mot miljön, vilket är särskilt viktigt för stiftelsen.

  Idag, konstgjord sten satt på två sätt.

  Denna metod är mer populär, även gör det möjligt att spara material i en liten ökning av arbetskostnaderna. Stenar fästa på ett avstånd från varandra av 1,5 -. 2,5 cm På detta sätt dessa typer av uppsättningen vända sten som "spillror", "Jurassic marmor", "slottet", "Old Brick", etc.

  Injektering är ett viktigt steg i processen för konstgjord sten beklädnad. Det ger fullständig tätning av murverk och förbättrar det estetiska utseendet på finish. Injekteringsbruk används specialpaket. Fancy-gjorda lösning, vilken användes för fogning.

  Vissa typer av stenar (t ex skiffer, dolomit, etc.) är installerad utan sömmar, tätt intill varandra.

  Viktigt! När sömlösa väggelement är staplade botten till toppen, och de övre raderna pressas mot botten. När den första metoden är vald stapling, mellan fasadelement som är nödvändiga för att lämna en spalt på 0,3 till 1 cm.

  Alternativ fixerings dekorativa element som kantar

  Montering av dekorativa element till locket eller väggen är av två slag:

  • Våt (specialblandning av mastix och lim används för murverk).
  • Torr (utan användning av lim, används för montering av fästsystemet)
  • Kombinerades (sten fäst på väggen med mekaniska medel, och sedan utrymmet mellan plattorna och väggen är fylld med lösning).

  När man använder den första metoden, är det rekommenderat att använda speciella mastix nödvändig för att neutralisera effekterna av klimatfaktorer på stenen beklädnad. Men för ett komplett skydd av byggnaden från vattenånga mastix inte kommer att räcka, är det viktigt att säkerställa den interna ångspärr. Detta gäller även för den kombinerade typ av fastsättning.

 • Kommentera

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

  + 60 = 63