Inre rum i ett privat hus

55 idéer inre rum i ett privat hem (foton)

Att bo i huset måste vara inte bara vacker, men också bekväm för hushållet och gäster

Inre rum i ett privat hem - en "visitkort" av ägarna till stugan, så vardagsrummet ska vara vacker, spektakulära och samtidigt mysigt. Som regel är belägen på bottenvåningen i ett hus på landet och upptar den största delen av rummet. Detta är en av de viktigaste rummen i huset där familjen tillbringar tillsammans den största av sin tid. Det måste vara funktionell och bekväm för en mängd olika aktiviteter, från att titta på TV och slutar prat med vänner över ett glas vin.

Snygg lever i ett modernt privat hus

En elegant vardagsrum i provensalsk stil

Modernt vardagsrum i ett privat hus

Extravagant spis och röd soffa i modernt vardagsrum

Allmänna regler för planeringen av vardagsrummet

Designers uppmanas att välja en kvadratisk rum till vardagsrummet till längden och bredden i rummet var ungefär densamma. Inuti detta torg kan du skapa några partitioner för att separera funktionella områden.

Den ideala storleken av ett vardagsrum i ett privat hus på 50 kvadratmeter. m. Om det är möjligt att välja antalet fönster i det inre av ett hus på landet, är det viktigt att förutse i vardagsrummet minst 2-3 fönster för mycket dagsljus.

Tips! Till rum verkar rymliga, oavsett dess område, är det viktigt att observera den korrekta förhållandet mellan anställda och frizoner. Designers rekommenderar att det fanns 50% ledigt utrymme i vardagsrummet.

När du skapar ett vardagsrum projekt i ett privat hus bestäms av dess "semantiska Center". Om du vill att tillbringa kvällen i närheten av en TV, kommer den semantiska centrum vara hemmabio, soffa och stolar. Interiören i ett privat hus är otänkbar utan den öppna spisen (verkliga eller el), så att du kan ordna möbler runt det, som på bilden.

En liten mysig lounge med öppen spis och trä bord

Ljusa möbler i svart och vitt vardagsrum

Levande växter som dekorationer i en vit vardagsrum

Ljust vardagsrum med en fyrkantig soffbord center

Vit-brun möbler stöder den totala levande färg

Hörnsoffa blå och vita kuddar i färgen på gardinerna

Modernt vardagsrum i en två våningar privat hus

Kontrasterande vinröd soffa i ljust vardagsrum

Tips! Den "soffgrupp" center placera en liten matta som kommer att göra rummet mer mysig och varm.

Interiören har ett vardagsrum med kök

Fashionabla trend under de senaste åren är en kombination vardagsrum och kök i ett rum. Denna inredning ser mycket intressant och attraktiv, och expanderar utrymmet visuellt. Dining bör uppta minst 5 kV. m. Var noga med att installera en kraftfull huva och säkerställa god ventilationssystem När du planerar ett kök, vardagsrum i huset.

Den största svårigheten i interiören är i rätt zonindelning. Visuellt separat kök från vardagsrummet med hjälp av flernivå undertak, bryggor, golv, bardisk, fixturer och andra. Ett exempel visas på bilden.

Design vardagsrum med kök

Kök kombinerat med vardagsrum i ett privat hus

Tack vare kök-lounge blir allt populärare i Europa och OSS.

Rekommendationer för dekoration av väggar, golv och tak

Efterbehandling väggar bestämmer i hög grad det inre av lokalerna. I dagens marknad för byggmaterial, det finns många alternativ för inredning vardagsrumsvägg:

 • Bakgrund (non-woven, målningsbar, vätska, vävnad etc);
 • dekorativa gips;
 • måla;
 • väggpaneler (av plast, trä, fiberplatta eller MDV);
 • konstgjorda eller natursten.

Tips! Vid val av material för väggar, uppmärksamma dess miljövänlighet. Miljövänliga material kommer alltid i trenden.

Maximal träd i vardagsrummet interiör

Tegel och kakel i spisen området är väl lämpad för ett hus på landet

I ett privat hus som en traditionell golvbeläggningar används:

 • Tile (relevant i fallet med varma golv);
 • parkett;
 • laminat.

När det gäller efterbehandling taket, sedan tar den ledande position på marknaden taket (blank, matt eller tyg). Han är inte benägna att bildandet av mögel och mjöldagg, det kommer aldrig att spricka, och ett brett utbud av färger och möjligheten att skapa en flerskiktade strukturer möjliggör genomförandet av olika designbeslut.

De mest populära färgerna i inredningen vardagsrummet: ljusbrun, gyllene och grå-blå toner. Men om du gillar andra färger, kan du säkert använda dem, så länge de har gett dig en positiv inverkan.

Trä, sten och läder i det inre av ett hus på landet vardagsrum

Laminat styrelser och matta i vardagsrummet i ett privat hus

Ljus laminat ser inte hårt

Inre rum i ett privat hem kan ordnas i någon stil, från klassiskt till industriell. Valet beror på dina personliga preferenser. Det bör dock noteras att i dagsläget på klassikerna ersätts med en modern art deco-stil.

Soffa - en grundläggande och omistlig attribut i vardagsrummet. Hans val är att ägna särskild uppmärksamhet åt. Det viktigaste är att matcha den övergripande stilen på inredningen var vackra och bekväma. Måtten på soffan är också viktiga. När du väljer ett behov av att överväga den del av vardagsrummet och antalet personer som planerar att sitta på den. Tre-sits soffa - det bästa valet för de flesta familjer.

Eftersom soffor snabbt blir smutsiga, väljer en modell med avtagbar klädsel som kan tvättas. Mörk eller fläckiga interiör mest praktiska. Men om du blir förälskad i en ljus soffa, inte vägrar att köpa! Vid behov kan du när som helst beställa kemtvätten att lämna huset. När det gäller hållbarhet, med läderklädsel soffor anses vara de mest hållbara. När man överväger en, uppmärksamma möjligheten att omvandla soffan till en sovande.

En stor vit soffa i vardagsrummet är lämplig för ett stort företag

Mjuka vadderade stolar och stolar är viktigt om du har en stor soffa

I det inre av vardagsrummet, förutom soffor, fåtöljer set, soffbord, ottoman, tv och i fallet med ett kök, vardagsrum - matbord och stolar.

Tips! Det är viktigt att möblerna i stil inte kontrasteras med tekniken. Till exempel, möbler i stil med hi-tech ideal modern plasma, men det kommer inte att vara i harmoni med den klassiska möbler.

Dekorativa element i det inre av vardagsrummet

I vardagsrummet måste finnas författare inredning objekt, att väcka uppmärksamhet.

Detta kan vara en stor vaser och statyer hämtades från olika länder, inre klocka. Också som dekorativa element som du kan använda bilder, ljus och färska blommor. Elegant ljuskrona skulle vara en dekoration för alla rum.

Trästaty och färgstarka målningar i en grå vardagsrummet

Artificiell hjorthuvud monterat på en vägg för att fånga uppmärksamheten hos besökare

Litet bord, målningar och mjuka kuddar ljusgul utspädd grå vardagsrummet

En oumbärlig roll i det inre av vardagsrummet spelar Textil :. Ljusa kuddar för soffor, filtar, etc. Särskild uppmärksamhet bör ägnas åt valet av gardiner. Som regel är de valt i färgen på väggarna eller möbler i tonen. Det viktigaste att de blandas med stilen i rummet. Designers rekommenderar gardiner och stoppning är gjorda av samma tyg. Men denna regel inte nödvändigtvis följs.

Därför bör utformningen av vardagsrummet i ett privat hus speglar intressen dess ägare och att matcha deras livsrytm för alla medlemmar i hushållet trivs i det gemensamma rummet för alla.

Att bo i ett privat hem (21 bilder) vacker dekoration och design

Byggandet av vardagsrummet i ett hus på landet - det är en tidskrävande process, men också ganska intressant. Design som bor i ett privat hem kommer att variera avsevärt från det inre av rummet i en vanlig lägenhet, eftersom de är mycket olika i storlek.

Vardagsrum - det är det centrala rummet i hela huset, är det som hjärtat hos en person. Detta är det rum där hela familjen till en bekväm vistelse på att prata, för att diskutera angelägna frågor, eller bara koppla av.

På helgerna kan central samla vänner eller släktingar för gemensamma fester. Rum i ett privat hem - en multifunktionell rum, som ska motsvara den status av sina ägare, förutom det måste vara redo att hålla en fest i valfritt format, vare sig det sekulära eller mottagning av barns födelsedagsfest. Samtidigt bör det ser åtminstone en harmonisk och modern. Men om hyresvärden visade en extraordinär man, så också den ursprungliga.

Många arbetar med minimalistisk atmosfär, särskilt älskar denna typ av stadsbor. Detta är förståeligt, vill någon efter en hård dags arbete för att koppla av och varva ner. Ljusa och luftiga med minimal inredning, vilket är bara den mest funktionella möbler, som inte har någon betydelse, och den nästan totala avsaknaden av dekor hjälper till att maximera mental och fysisk avslappning person. Rening från onödiga tankar hjälper till att rensa huvudet. En nytänkande och användbara i vardagen och arbetet.

Att bo i skandinavisk stil

Skandinavisk stil idag vunnit över majoriteten av designers och husägare. Och allt på grund av dess grundläggande principer - enkelhet och kortfattat. Ljust rum med ljusa accenter, ställs på möbler och inredning är helt blygsam att fånga uppmärksamheten hos den mest konservativa person.

Skandinavisk design - är:

 • 100% ren vit inredning: vita väggar, vitt tak och en golvbeläggning eller trägolv.
 • Stora fönster utan gardiner för att komma in i lokaler den maximala mängden solljus.

Naturligt ljus och vita väggar bokstavligen ger rummet en steril renhet, som kan spädas endast ljusa accenter möbler.

Det enklaste sättet att integrera lantlig stil motiv i utformningen av vardagsrummet - en rymd clearance runt skorstenen stenen. Mantel och takbjälkar gjorda av grovt huggen ved, bara förstärker denna effekt.

Om det finns ett tal om rummet i ett privat hem, kan det inte begränsas bara för att utforma utrymmet runt eldstaden. Vad, om inte naturmaterial, trä eller sten beläggning kan förena med naturen. Finish ljusa träslag golv och tak är nästan kännetecknande för lantlig stil.

Om detta är ett hus på landet och från dess vackra vyer, för registrering av lokaler väljer neutrala nyanser av möbler och ytskikt, kommer de inte att störa observera skönheten i naturen.

 • Den naturliga palett av nyanser och färger
 • Kombinationen av kontraster
 • Blanka ytor, som sträcker sig från möbelbeslag för att spegeltoppar och olika bärare

Pastellfärger alltid ser mycket harmonisk, men ofta är detta inte tillräckligt levande dynamik och originalitet, eftersom vissa kontrasterande fläckar absolut inte hindra. Tonvikt skulle kunna vara en av väggarna eller en del därav. För mörka nyanser harmon introduktion i det inre vardagsrummet dubbla ton utrymme i fönsterytan och möbler i en mjuk inställning.

Denna stil är en blandning av olika stilar och ämnen, vilket innebär att den organiska placering av interiör olika stil riktningar i samma rum. Hjärtat i denna design är att inte överdriva det, ansluter sig till grundkonceptet i valet av färgpaletten.

Den fundamentala grunden för registrering av ett vardagsrum i klassisk stil kommer alltid att vara symmetri. Den vanligaste varianten av den klassiska interiören är där det centrala elementet - en öppen spis. Och alla möbler: ett par soffor och fåtöljer, ett soffbord - arrangeras symmetriskt i förhållande till det.

Mycket vanliga - ett vardagsrum med kök och matsal. Den öppna layout och anslutning av alla segmentområden i ett rum ger en känsla av frihet, även i små utrymmen.

En samlingspunkt för all inkommande zoner i vardagsrummet är en multifunktionell allmän efterbehandling. Normalt kräver sådan placering monokromatisk beläggning av väggar och tak för att extrahera de individuella funktionella zonerna. Visst kan det inre utrymmet i köket skiljer sig något eller helt från de andra segmenten kombinerat vardagsrum. Tile för att möta köket förkläde är bättre att välja i enlighet med det övergripande temat i rummet. Golvplattor i köket bör kombineras med golv i rummet eller cafeteria.

Om du vill dela vardagsrummet, kan du använda de inre partitioner för att separera funktionella områden. De mest framgångsrika exemplen - en skärm-hylla eller skiljevägg, som är monterad eldstäder och köksfläkt. Om vi ​​gör en tvåvägs design är det möjligt att beundra dans av eld med alla vardagsrum. Detta är en ganska betydande fördel. Hela familjen inom den öppna spisen kan njuta av trevliga skådespel och under middagen och efter det. Spis har alltid förknippats med komfort och hemtrevnad. Var annars men i vardagsrummet, satte skorstenen området, så avyttra vila. Dessutom, post och balkar av den struktur som används för att visuellt dela upp rummet, som tar liten plats och därför inte ta upp värdefullt utrymme.

Lands hus oftast inte begränsas av bristen på tillgängligt utrymme. I ett sådant stort allrum bör vara stora fönster för att tillräckligt lätt för alla, även de mest dolda hörn av rummet. Den rymliga, väl klar hallen är mycket lättare att välja ett färgschema för ytterväggarna och för klädsel och dekoration.

Oavsett vardagsrummet, stor eller inte - det är mitt i ditt hem, så det är mycket viktigt att välja en lämplig det för din familj individuella stil till varje familjemedlem det var skönt att vara i det här rummet, och alla ser fram emot kvällen delas rekreation och fritid.

Interiör rum i en privat hus - 50 fotodesignidéer

Ansvarig process - arrangemang av huvudrummet i huset, eftersom den multifunktionella lasten inte bör interferera med den ursprungliga och avser den övergripande vy av strukturen och tomt. I dagens värld, begreppet lyx designen inkluderar sin fulländning till en viss ägare, möjlighet att skapa en bekväm inre rum i ett privat hem som uppfyller livsstil. Det kan vara olika, enkel eller utmanande, grovt eller raffinerat, elegant och brutal, men gör det minnesvärt inte så svårt. Hitta inspiration kan inkludera ett foto, samtidigt bekant med de kända lösningarna och de senaste innovationerna.

Moderna versioner av de viktigaste rummet design är ganska varierad:

 • Minimalism. Känn frihet all överflödig - färg, form, dekoration. Låt nödtorft att njuta av den rymliga vardagsrummet i sitt privata hem. Sådana interiörer bidrar till resten av staden liv, men en del kan bli tråkigt monotonin som ibland märks även i bilden. Den uppenbara fördelen expansionsutrymme för de ägare som lever blygsamma storlek på 30 kvadratmeter. m.

 • Modern. Den kontrasterande kombination av naturliga toner som blek grädde och choklad, kanske en monokrom schema. Svart och vitt alternativ innebär accent väggen. Glas, blanka ytor, designer moderna möbler öka glamour.

 • Loft. Putsade väggar, takbjälkar, anpassar accent industriality designers för att maximera bekvämligheten av känslan av ett privat hus. Intressant väggpanelerna med ovanlig befrielse enligt tegel eller klinker ovanliga färgerna för accent väggar.

Många av dessa stilar gör det möjligt att göra konstföremål inte bara möbler, men också en hobby, hobbies ägare: en samling av reseskildringar, modellbilar, anpassade utskrifter galleri ljus. Men de är inte kunna ta så mycket värme i det inre av ett hus på landet bor många stilar som inte är födda i en urban period.

Det finns inredningslösningar, som gör det möjligt allt utrymme runt huset och till helheten. Dämpade nyanser av natur, rena linjer, miljövänliga material skapar så olika, som kan ses från bilden, men naturliga stil:

 • Skandinaviska. Något nära och rena, enkla och stilrena inredningen späds med ljusa accenter i mycket ljus bakgrund. Njut av utsikten att hjälpa de stora fönstren släpper in mycket ljus. Alla använda byggmaterial, främja harmoni, hög renhet.

 • Land. Graden av integration vet inte gränser. Detta kan endast vara en ledtråd: mantel, tak eller grov balk, avsluta väggytor hos skivorna. Omväxlande sågverk och trä av olika färger gör komfort. Förbättrad dekoration i form av uttrycksljuskronor, metall oboktov, skinnmöbler, murverk.

 • Rustik. Vissa hem helt enkelt skapats för att användas i det inre i vardagsrummet de viktigaste karakteristiska element - timmerväggar, bjälkar. Enkla hyllor, trä kistor, öppna hyllor av plankor, intressant extrautrustning från stubbar och grenar - för att förstärka effekten.

Förmåga att utföra inre rum i en beprövade, men inte mindre viktigt område som aldrig lämpligt i ett privat hem i stället för en vanlig lägenhet. Moderna material och måttligare, men igenkännbar inredning, anpassade till den aktuella möbler behov viss lättnad klassicism. Lägga innovativa poster verkar inte på sin plats. Det är ett idealiskt val av kännare av det förflutna, men inte redo att ge upp resultaten av detta.

Kallas neoklassisk stil känns igen på möbeln, inredning, funktioner:

 • de massiva soffor med lyx stoppning;
 • stolar med "öron",
 • lyxiga kronor;
 • stuckatur adekvat doserade utseende;
 • arch kolumn aliasing;
 • speglar;
 • lister, ibland märkt kontrast.

Men allt detta prakt klassiska ser särskilt bra när de bor i ett privat hem är välförtjänt anses vara den största:

 • rymliga 30-36 sq. m;
 • takhöjd 3 m;
 • en fönsterskala, företrädesvis hög.

Korrekt ljusområdet med bra belysning extra utrymme. Det fungerar inte åt andra hållet för blygsamma mängder av rummet är inte välkomna.

Endast färg kan lägga till mjukhet, finess: palett av varma, jordnära färger. Bland dem nyligen designers emittera ljus med en kombination av grå-brun, oliv. Lägga accenter till den totala bakgrunden som lila, mörkblå, lila, guld, silver, vin, bör turkos vara måttlig och begränsas till 2-3 alla matchande färger.

Textil, klädsel, gardiner - allt exakt kalibrerade och kunna producera en fantastisk effekt. Dekorera väggarna på föredragna kombinationer av gips, tapeter, som också är i stånd att expressiveness - linkrust fresker. Strikta linjer av golv och tak, deras uttrycksfullhet betonade prakt i främsta rummet.

Trädet i det inre av alla hus är alltid på sin plats: används för rum i alla storlekar, som påverkar uppfattningen av färg.

Det kan vara annorlunda:

 • Flera historiska prestanda i form av snidade räcken, balkar, barer, möbler ger komfort, värme i alla väder.
 • Men modern stil används allmänt trä - blekt för stil och elegans. Vardagsrum med ljust trä kommer alltid att se festlig. Moderna möbler och nya belysnings lösningar gör det möjligt för interiören blir minnesvärd.
 • Designers love uttrycks idéer - inte vara rädd för att lägga till en sten, glas, metal, till flödet av kontraster betonar inflytande och pittoreska huvudrummet.
 • Trädet kan ange geometri hela utrymmet och tillåter inte de ytor som ser monotont.
 • Trä tillbehör kommer att öka uttrycks utan att störa. Exempelvis införande av en hylla för ett TV-rum område i form av balkar ganska harmon såg på träytan av infodringen.

Trädet - en miljövänlig material, de flesta koncept för privata hem som en möjlighet att gå samman med naturen. Det är möjligt att använda simuleringar, partiella (såsom byte av golv i laminat) eller full (linoleum). Men då fick de viktiga egenskaper som uppskattar vissa ägare - en chans att njuta av en särskild trästruktur, dess lukt, och en känsla av att huset är den mest miljövänliga. Denna känsla kan inte testas i lägenheten.

Öppen spis i vardagsrummet hemma - inte bara för komfort, värme, det är också en indikator på en viss hipness interiör, dess dekoration. Det blir en central referenspunkt: det handlar om en mjuk zon i form av T eller R - konfiguration. Då TV-området inte dra uppmärksamhet till sig, gömmer sig bakom speciella skärmar.

Eldstäder för inre rum, nära till klassikerna eller retro ser betydande, synliga element. Hjälp:

 • alla typer av portaler;
 • keramik, porslin på den och nästa;
 • en stor spegel i en vacker baguette;
 • lister och paneler.

Eller öppen spis blyg samman med väggen: det finns en plats, vilket gör denna plats den personliga området. Vedeldad spis kan inte släppas i lägenheten - det är ett konkret plus. De ursprungliga ön eldstäder se snygg, men designen inkluderar ett stort vardagsrum i huset.

Slutna typer av eldstäder eller elektriska versioner kan bidra till att undvika vissa problem under installationen och efterbehandling av eldstaden område, eftersom många arter är avsedda att inkludera projektet i byggfasen.

Betydande inverkan på detta område är inriktad på drovnitsa medföljande tillbehör, smidda galler. För landsbygd, autentiska närvaro stileo önskvärda karakteristiska tecken härd - träbjälkar, natursten för spis zonen.

När livsrytm är hög, måste vardagsrum designhus bidra till att återställa maktbalansen, känslomässiga och fysiska. Ingenting kan ge en möjlighet att koppla av de sista bitarna av möbler.

Internationella årliga utställningar, färska designprojekt foto innebär att ersätta standard favorit stol på avancerad version:

 • Chaise - föreslå modern lakoniska stil. Anatomiska formen - i special ära.
 • Fåtölj med fotpall - anpassad variation. Med trä, klädsel läder, mocka - för en särskild New York-stil.
 • Stora golvkuddar - en igenkännbar symbol för fri från konventioner design, ljus märkbar accent för ägare som känner ung och aktiv.

Läge mjuka ytor bör inte störa kommunikationen - soffor, finns stolar arrangeras inte på väggarna, och involverar levande centrum med sin imponerande storlek.

Möbelgrupper har länge upphört att visas rutinmässigt i nya kollektioner. Fler och fler konsumenter uppskattar modularitet eller den rundade formen av en stor soffa för att njuta av konversation och titta på hemmabio. Om området tillåter, är det tillåtet att tilldela en lounge med en öppen planlösning, använda en pallplats och särskild nubuck, päls matta.

Ibland ikoniska inredning objekt av intresse kan ge lite mer till det allmänna intrycket av resultatet.

Intressanta lösningar och trender:

 • Shutters - för olika stilar. Med båda luckor svängbara lameller - maximal funktionalitet (för övrigt färg) eller rustik anda speciellt äldre.
 • Ryska herrgård. Det är inga anspråk på noggrannhet dekoration kommer att medföra en speciell charm till lämplig interiören. Dekorativa plattor på väggen matsal, öppen spis område, mysiga gardiner, Tapestry element, barkprodukter.
 • Textilier syftar till att ge taktil glädje, inte bara tilltalande för ögat, eftersom landet huset är omöjlig utan dekorativa kuddar, filtar.
 • Golvlampor på hög raffinerade ben; fläckar på bar - lägg individuell belysning på kvällen.
 • Diversifiera rektangulära, kvadratiska rum - komplettera runda, ovala föremål: soffbord, poufs, kuddar.

Grundregeln för att leva - från lagringssystemet. De kommer att hjälpa saker som är nödvändiga för att finnas till hands, utan att belamra och inte störande från design skapas. Låga skåp och lådor kommer att dela utrymme zonindelning, om nödvändigt, och om gästerna anländer snabbt kommer att ta bort överskott, vilket är viktigt när små barn är hemma. inte svårt att hitta ett sådant sätt att reflektera alla behov, kommer att skapa den vackraste vardagsrummet bland de många beslut.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

7 + 1 =