elektriker verktyg

Verktyg elektriker. den erforderliga minimi

Elektricitet är inte säkert för människor. Det kan orsaka betydande skada för hälsan. Den nuvarande tillräckligt stor kraft kan ta bort livet. Därför måste försiktighetsåtgärder utföras i sin helhet.

Elektriker verktyg har särskilt skydd. Det är oacceptabelt att använda låg kvalitet skador på utrustningen. Vilken utrustning behöver en elektriker i arbetet och hur det ska se ut ett verktyg, bör du lära dig mer.

Det erforderliga minimum för elektriker verktyg inkluderar skruvmejslar, tänger, avbitare strippor, avbitare, samt mätutrustning, kniv, tejp och en markör.

Skruvdragare är oumbärliga på jobbet. De kan vara platt, kors, indikator. Viktigt att sådana elektriska verktyg (bild presenteras nedan) skyddades från elektriska stötar.

I själva verket har han endast skalas spetsen i kontakt med kopplingselement.

Vrid ledningar bör tång och skär dem - avbitare eller en kniv. Tongs gör det möjligt att ta bort isoleringen. Multimeter kan mäta spänning, spännings pekare eller kvalster.

Detta är den grundläggande handverktyg som krävde en elektriker att arbeta. Hjälp element som också är användbar betraktas kniv, tejp och en markör.

Set elektriker innehåller ytterligare ett verktyg för att genomföra de nödvändiga åtgärderna (foto nedan).

Det är oumbärliga proffs. Denna elektriska utrustning (hammare, vägg chaser, skruvmejsel), såväl som skiftnycklar och hammare.

Lagare med speciella munstycken möjliggör borrhål för uttag samt använda den för att utföra många andra åtgärder.

Elektriker verktyg bör bestå av vägg chaser. Vid arrangemang spola det svårt att ersätta något.

Dessutom är det ibland nödvändigt att dra åt olika fästen, borra hål, och så vidare. D. Detta kommer att kräva en skruvmejsel. Men för att inte bära många typer av motordrivna verktyg, måste du köpa ett verktyg för en elektriker som punsch med funktion skruvmejsel.

Vissa utrustnings är ganska stark fästbultar och muttrar. Det blir en uppsättning nycklar. Hammaren behövs för många operationer.

För att hantera frågan om vilket instrument är att vara en professionell elektriker till jobbet, bör du titta på alla alternativ det utför operationer. Det finns många.

Verktyg för en elektriker måste ha en uppsättning kontakter för isolering. Idag finns det många varianter av dessa material.

Silvertejp kan vara slät eller färgade. Det kan fungera som en etikett.

Men det finns en annan typ av isolering. Det ser ut som ett rör med olika diametrar och färger. De kallas krympa. Under inverkan av temperaturen, är materialet komprimeras och tätar kontakten tätt.

Detta kan avsevärt minska tiden, speciellt när de utför uppgifter på en stor tomt. Isolering är nödvändig även för de mest enkla operationer.

Särskild uppmärksamhet ges mätverktyg elektriker. Det finns många liknande enheter. Deras val beror på de åtgärder som utförs av guiden i verksamheten.

Indikator skruvmejsel är den enklaste av dessa verktyg. Det är billigt. Det gör att du kan bestämma närvaron av fas och noll ledningar.

För att göra en fullständig spänningsmätning, elektrisk resistans, är det nödvändigt att köpa en multimeter. Till exempel, i att lägga avdragare värmesystem elektrisk golv, måste mastern mäta motståndet hos tråden före och efter installation. Jämföra den med den angivna tillverkaren index avsluta installationen.

Sensorer för att publicera Sök behöver också en behörig elektriker. Men bara i fallet med frekventa reparationer flush. sensor kostnaden är hög, så köp dem endast de mästare som de är angelägna.

Utrustning för speciella tillfällen

Beroende på de förhållanden under vilka ibland måste arbeta befälhavaren, ett viktigt verktyg för en elektriker valt. Om väggarna i trähus måste använda en uppsättning av snickare, mejsel.

För att inte dyka upp problemen med anslutning av elverktyg ska använda dess portabilitet. Ibland möjliga punkten innan driver är ganska långt. Elektrisk bör vara beredd på sådana situationer. Det finns naturligtvis uppladdningsbara elektroteknik. Men ibland är det inte tillräckligt med ström under längre operationer.

Innan du lämnar ämnet måste befälhavaren ta reda på vad arbetsvillkoren hos kunden. Ta hänsyn till detta är nödvändigt.

Naturligtvis ibland beräkna alla helt enkelt orealistiskt. Därför under hand bör hållas tillvalsenheter, åtminstone i sin verkstad.

Montera dina egna handverktyg och elektriska mätinstrument skulle vara ett bra beslut. Men det finns en annan strategi. Till salu är ett stort antal färdiga fabriken set. Tillverkarna komplettera dem beroende på vilken typ av aktivitet av befälhavaren. För proffs innehåller uppsättningen några verktyg, men för fans - andra. Den varierar som det totala antal patienter inkluderade i deras sammansättning. Från detta värde av uppsättningen beror på.

De mest populära idag är kit för elektriker:

Billigare anses kit för hemmabruk. Dyra kit är utformad för yrkesverksamma.

Kits för hemmabruk

Till nybörjare webmaster att förstå vilka verktyg är att vara en elektriker, bör du vara uppmärksam på de ursprungliga fabriks uppsättningar "Master9raquo," Shtok9raquo; "NEU9raquo;, SATA.

Uppsättningen av "Shtok9raquo; Det inkluderar 13 objekt eller 16 (skillnad i mängden och typ av skruvmejsel indikator). Universal elektriker "NEU-M9raquo; Det har omfattat 37 instrument. Tillsammans med den tidigare utföringsformen kan hänföras till de halvfabrikat. De har, förutom indikatorer finns en anordning för borttagning av isolering.

Ställ SATA elektriker har 27 objekt och "Master9raquo; - 23 verktyg. De är inga tång för att ta bort isoleringen. För hemmabruk sådan utrustning lämplig helt. När behoven hos varje uppsättning kan kompletteras med saker som behövs under guiden.

Ganska dyrt, men kvaliteten är erkänd som en professionell grupp av användare CIMCO (23 verktyg). Sitt ursprungsland är Tyskland. Setet består av en kraftfull sidoskär, liksom deras elektroniska sort. Denna teknik gör det möjligt att genomföra även en tunn reparation.

Tillämpa behörig elektriker verktyg kan kraftigt utöka sin kapacitet. Och kvaliteten på varje element, som experter, en mycket hög påstående. Detta säkerställer livslängden för programuppsättningen. Därför är priset för sådana produkter mycket högre.

För tillfällig hemmabruk är inte värt att spendera en massa pengar. I det här fallet sätter dräkten lättare. Det viktigaste för alla dess delar har en lämplig grad av skydd, är felfria, skador. I själva verket, inte el inte förlåta misstag.

Innan du använder satsen i verksamheten som krävs för att säkerställa att alla säkerhetsföreskrifter, har alla medel för skydd mot elektriska stötar.

Efter att ha granskat rekommendationerna från experter, vad som borde vara verktygen elektriker, kan du välja rätt utrustning. Beroende på de åtgärder som utförs av befälhavaren, är det nödvändigt att fastställa närvaron av både huvud- och hjälputrustning.

En uppsättning verktyg för hem elektriska

Om du planerar att göra för att lägga ledningar, installera och ansluta uttaget behöver du en rimlig mängd olika verktyg kommer att behövas för att mäta och vissa elverktyg - att arbeta var snabbare. Vilket verktyg elektriker krävs för DIY, som det ska vara - läs vidare.

Handverktyg elektriker är lätt att hålla i en resväska - en speciell plasthölje med hållare, konverterade portfölj eller liten resväska, kan väskan användas med ett stort antal avdelningar, men de är inte så bekväm.

Några exempel på hur verktyget kan lagras elektriker

Det finns färdiga kit elektriker, men bra kvalitet verktyg är dyra att rätta en ganska stor summa är inte alltid möjligt. Eftersom många människor föredrar att hämta det långsamt, köpa efter behov separat plocka upp "under en" handtag, vikt, även utseende. Vad bör i väskan? En hel del olika saker, men oftast innehåller följande verktyg och tillbehör.

Utan skruvmejslar inhemska elektriker inte kan göra. De behöver platt och kors, med olika storlekar. Detta kan vara en uppsättning av skruvmejslar i olika storlekar och former, eller ett handtag med utbytbara remmar. Men eftersom det är en manuell elverktyg ska handtaget vara tillverkat av ett dielektriskt material bör ha ett finger stopp.

Skruvmejsel för elarbeten

Även märkes skruvdragare är isolerade metall bar förblir öppen endast en liten bit av metall. Detta minskar på chansen att göra en kortslutning. En sådan skruvmejsel - inte billigt, men det är möjligt att isolera en vanlig skruvmejsel krympbara röret. Effekten är inte värre.

Det finns moment skruvmejsel. Faktum är att när du ansluter till instrumentbrädan i samma maskin, för att ansluta kablarna till terminalerna av en skruvmejsel vid anslutning av hushållsmaskiner som krävs för att dra åt kontakten med en viss kraft. Denna insats är vanligen föreskrivs i instruktionerna och uttrycks i nanometer. Men som en vanlig skruvmejsel detta arbete inte kommer att mätas genom att helt enkelt försöka svårare att dra kontakten. Men inte att gissa och inte vrida på måfå, och behöver ett vridmoment skruvmejsel.

De är gjorda i huvudsak av bitarna i handtaget är dold mekanism som gör det möjligt att skapa en förutbestämd kraft. Det ligger på skalan överst på handtaget. Vidare den igång som vanligt, men när en kraft större än en förutbestämd bit inte är vriden, och glider med en karakteristisk ljud. Så visar det sig att kontakta dig åt med krävde ansträngning. Vad det måste sägas att snurra under standardkrav 2 Nm - det måste vara sååå väl skärpa.

Om el kommer att arbetar endast i lägenheten, får nycklarna inte vara nödvändigt. Men om du har ett garage eller stuga, utan dem exakt ingenting.

Ställ nycklar johannesbröd måste också ställas in elektriker

Dimensioner kan kräva mycket olika, men för det mesta - små och medelstora. Långtråkig vara 17-19 mm till 6 mm. Eftersom det här verktyget fungerar vanligtvis utan ström, går han icke isolerad.

Allt detta verktyg elektriker måste ha isolerade handtag, isoleringen bör tåla spänning upp till 1000 V, vad ska skrivas på handtagen. Dessa enheter ibland måste arbeta utan stress, eftersom kraven på hög isolering. Även om du inte är en behörig elektriker. elektriska stötar har samma konsekvenser för alla. För här är det bättre att inte spara och köpa ett verktyg med hög kvalitet isolering.

Vilka verktyg behövs? Ganska lång lista, men utan några av er kan göra:

 • Tång. Behövs när man arbetar med fasta ledare. De är väl behålla en tjock tråd.

Tänger - för kablar med kraftfull

Mer känsliga verktyg

Avbitartänger och sidoskär är mer praktiskt att arbeta

Round är inte den mest utbredda

Det är alla handverktyg, generell elektriker, men det finns fortfarande speciell.

Skala kabeln eller tråd - det kommer att ta en kniv elektriker som också kallas elektriker. Han är med en avtagbar blad, som har lagt fram. Det är en förbättrad och mer robust variant av tapeter kniv eller kniv för papper.

Typer elektriker knivar

Det andra alternativet - med ett fällbart blad. Det fungerar på principen om en pennkniv, men återigen fortfarande har funktioner - bladet är bredare och tjockare och i slutet kan vara en krok, som är lämpligt att skära kabelisoleringen.

I teorin, Elektriker kniv måste också ha ett handtag som tål spänning på minst 1000 V. Men de brukar arbeta med en avstressande, så att i detta fall kravet kan ignoreras.

Stripper - skalningsverktyg

Vid installation av ledningar, som förbinder hushållsapparater som krävs för att ta bort isoleringen. I närvaro av en viss färdighet, kan du göra en sida fräs eller fräsar, men tills du lära dig att göra det, izvedet en hel del trådar. Vidare, även i närvaro av fast erfarenhet med fina gade ledare eller sidoskärare att arbeta hårt - ofta skadade vener. Eftersom det är önskvärt att ha en resväska elektriker också skalningsverktyg eller en strippa.

Inte den mest viktigt verktyg elektriker, men det är önskvärt att ha en

De har en mängd olika konfigurationer som skiljer sig något mekanism av arbete, men de var snabbt bort och kvar i isoleringen integritet kabeln.

Utan vilken det inte kan göra mer på ledningar routing, så det är inte en mejsel och hammare. Efter ledningar läggs oftast dold, och detta måste göras Stroebe. Om en liten mängd av arbete, kan du hantera och handverktyg - en mejsel med en hammare, men det är bättre att ha till hands åtminstone skulle slå.

Gammaldags sätt, men tillförlitliga

När några problem med apparater eller problem med ledningarna som krävs för att göra mätningar. För att göra detta i resväskan bör innehålla elektriska multimeter. För att helt enkelt bestämma närvaron av fasen indikatorn krävs en skruvmejsel, och för att beräkna tvärsnittet av ledaren kommer att behöva oket eller mikrometer. Detta är all nödvändig utrustning för mätning, som måste vara instrumentet för inhemska elektriker.

Påsen med verktyget bör mätinstrument

Det finns två typer av elektriska apparater för hushållsändamål - testare och multimetrar. Den testare mätningen resultat är det nödvändigt att beräkna på lämplig skala och avböjning, med hänsyn till delaren / multiplikatorn, som är exponerad vid tidpunkten för mätningen på switchen. I allmänhet är det nödvändigt att vara försiktig och anser att det är inte alltid lätt. Eftersom förmodligen i resväskan vanligare elektriker multimetrar som den digitala displayen ger omedelbart resultat och med enheterna.

Multimetry mer populärt - de är lättare att ta avläsningar

Vad det är viktigt att titta efter när du väljer en multimeter - det noggrannhet klass och mätområdet. Ju högre precision klassen har enheten en mindre fel. Sålunda multimetrar med en absolut fel av 2,5 ger en 10%. Även om du behöver för att mäta spänningen i kraftledningen 220, plus eller minus 22 i ett parti. Om vi ​​talar om mer exakta mätningar är sådana variationer tillåts inte alls. Eftersom de vanligaste multimetrar med noggrannhet Klass 3.5 som ger fel på cirka 1%. Detta är mer tillförlitliga resultat, som är hem arbetare nog. Det finns enheter med klass 5 och uppåt, men deras kostnad är hög och för husbehov är inte så viktigt.

Hur man mäter multi läsa här.

Den andra viktigt verktyg - en skruvmejsel indikator. Det är en liten enhet som är värt en hel del, men det är mycket bekvämt att använda. Närvaron av fasspänningen på ledaren kontrolleras genom att helt enkelt röra vid spetsen på en skruvmejsel till de exponerade ledarna, de strömförande delar eller i sockeln. Byggd för att hantera lyser samtidigt.

Spänningsprovare måste ställas in elektriker

Det är verkligen mycket viktigt för elektriker verktyg som omedelbart kan testa förekomsten av farlig spänning fas innan arbetet påbörjas.

Märkligt nog, men det här verktyget måste också vara hemma elektriker. Det kommer att vara användbart när du köper en kabel eller tråd. Saken är att den faktiska trådstorleken är signifikant skild från de angivna parametrarna för tillverkaren. Och på grund av den del av tråden är beroende av belastning, med vilken det kan fungera, då denna skillnad kan vara kritisk och orsaka skador på ledningar av systemet och även orsaka en brand.

behövs tjocklek eller mikrometer för att bestämma den faktiska avsnitt av tråden

Eftersom innan de köper en kabel eller ledningar nödvändigt att mäta diametern på den tråd, för att definiera dess tvärsnitt. Och enligt dessa data för att fatta ett beslut om huruvida att förvärva produkten. För information om hur man fastställer ledararea av diametern läsas här.

Förekomsten av denna grupp av instrument är inte relaterat till bindnings, men betydligt accelererar det mest obehagliga jobb - Stroebe enhet. För att göra detta, passa en mängd olika verktyg för att sågblad, men används traditionellt två: Hammer med ett munstycke-vane och väggen chaser. Perforator i allmänhet bra och relativt billigt, eftersom det för många har det. Men med hans hjälp, och kan vara relativt snabbt prodelyvat spår i väggarna för att lägga kablar - Stroebe.

Håls - utsläpp av de verktyg som gör livet lättare för elektriker

Det finns en annan enhet som är i stånd att snabbt lösa problemet med att skära ut hål för installation av uttag och strömbrytare - ett huvud "krona" på samma stans eller borr.

Proffs har i den arsenal av vägg chaser. Det är ett specialiserat verktyg med två parallella sågblad som är utsatta för den önskade längden, inställning Bredd och djup. Dessa enheter är anslutna till en industridammsugare, så att när dammet flyger lågt. Men prislapp på denna teknik är hög och lätt för hemanvändare att köpa en dyr mycket specialutrustning är osannolikt att någon kommer.

Detta är kanske alla nödvändiga verktyg elektriker för hemmabruk. Nej, kommer det att vara till nytta för många fler verktyg - skruvmejsel för att dra åt kontakterna snabbare, häftapparat för att snabbt åtgärda ledningar, etc. Men den grundläggande samtalslistan vi.

Vilka verktyg bör vara hemma elektriker?

Så först ger vi dig en uppsättning handverktyg elektriska, så du vet vad du behöver köpa i tillägg till det befintliga in-house set.

I resväskan måste innehålla följande:

 1. Skruvmejsel Set. Vid installation av uttag, strömbrytare och andra delar av ledningar utan skruvmejslar inte kan göra. Behöver inte bara lockigt och rakt skruvmejsel, men indikatorn, för att kunna detektera närvaron av spänningen på de exponerade polerna. Om du vill veta hur man använder en skruvmejsel indikator läsa motsvarande artikel. Av alla de mest populära typer av skruvmejslar och deras funktioner, talade vi också separat.
 2. Montering av kniv. Utan detta verktyg är det svårt att ge elarbeten. I sin låda med en mängd olika tillbehör som du måste lägga en kniv och en uppsättning blad. Sedan kan du genast tillägga att även kommer inte att hindra ett verktyg för att ta bort isoleringen från ledningarna: speciell kniv för elektriker eller strippa.
 3. Tång. Det skulle vara korrekt att säga - tång, som är nödvändiga elektriker installationsprogrammet inte bara att bita tråd, men också för att utföra de rätta twist ledningar.
 4. Sidoskärare. Trots att många av tången innefattar tänger, sidoskärare bättre att köpa en professionell med ett bra blad. Med detta verktyg kan du inte bara bita de tjocka kablar för monteringsarbeten, men även för att ta bort isoleringen från ledningarna, om det inte finns någon strippa till hands.
 5. Hammer. Som med alla andra installations måste en elektriker i ett fall vara en hammare. Med den här enheten kan du köra en plugg i en vägg, gör Stroebe (parat med en mejsel) eller en poäng konsol (som en variant av trådarna i väggfäste).
 6. Mejsel. Om honom att vi redan har sagt - om du vill manuellt hålla Stroebe, inte utan mejsel. Samtidigt när man installerar ledningar i ett trähus se till att hålla i resväskan mejsel.
 7. Runda. Inte alltid används i elarbeten i huset eller lägenheten, men har fortfarande ett visst värde - med hjälp av handverktyget hantlangare kan skulpterade bågen tråd för att ansluta vissa typer av kontakter.
 8. Crimptång. Om du ofta använder hylsan som ett sätt att ansluta elektriska ledningar, den viktigaste verktygslistan och göra kvalster också.

Det är allt den viktigaste uppsättning verktyg elektriker. Dessutom fall se till att sätta tejp, olika värmekrympning, en markör och ett måttband. Utan dessa enheter inte kan göra när du installerar ledningar egna händer. Också rekommenderar vi alla ovanstående lista över saker att köpa en speciell bälte, som kan fästas allt från en hammare till en skruvmejsel. Förutom bältesjuste bära särskilda västar med massor av fickor, som också är lämpligt för förvaring av verktyg för olika typer av ledningar. På bilden nedan kan du se, det ser ut som ett bälte och en väst.

Denna kategori av viktiga poster ingår multi hemarbetande. Tillräckligt för att köpa denna mätare för att kunna mäta spänning, resistans och ström i kretsen 220 och 380 volt (mera hemma är osannolikt att vara). Använd testaren är inte svårt, även en nybörjare elektriker, om detta fick vi veta i detalj i artikeln - hur man använder en multimeter i hemmet.

Caliper. Ironiskt nog, men även enkla hushållsarbetet kan behöva manualen, men det är fortfarande mätverktyg. Med kan definieras hjälp av bromsok del av tråd, som är mycket viktigt i elarbeten, om det inte finns någon markering på den yttre isoleringen av ledaren.

Videon ger en överblick över de viktigaste verktygen som kan vara användbara inte bara elektriker hemma:

Om vi ​​talar om mätinstrument för elektriker som är engagerade i elarbeten, dessutom rekommenderar vi köper Megger. Denna anordning är nödvändigt för att kunna kontrollera isolationsresistansen av tråd eller kabel, vilket är särskilt viktigt att göra efter ledningarna. Dessutom kan du också fylla upp arsenal detektorn flush, vilket gör att du snabbt avgöra var den passerar en tråd i väggen.

Väl och stänger ut vår lista över verktyg för elektriker, följande uppsättning poster:

 • Lagare med en uppsättning av borrar och bitar (trä, betong). Med vapnet, kan du göra en runda skärspår för installation täckbricka och spår för att lägga ledningar i väggen. Denna mångsidiga elverktyg måste vara på en hylla i ett hem verkstad.
 • Wall chaser. Mer professionella verktyg för elektriker - vägg chaser, som kan vara snabbt och hålla damm Stroebe nätverk över hela rummet. Dess huvudsakliga nackdel - det höga priset, men i detta fall är det möjligt att fuska och göra en vägg chaser med händerna. Hemlagad verktyget inte blanda sig i rekryteringen av inhemska elektriker.
 • Skruvmejsel. En annan inte mindre viktig elverktyg, med vilken du kan snabbt utföra fastsättningen av olika ställverk, paneler distributions på väggen, etc.
 • Vinkelslip (USHN) eller som det kallas - "Bulgariska". Det elektriska arbete används för att shtrobleniya väggar för styrning och skärning av ett annat material.
 • Lödkolv. Om du behöver reparera apparaten hemma måste en lödkolv vara fallet. Förresten, enligt en enhet som du kan även ansluta kablarna till varandra, och för att göra en lödkolv med händerna är en kick!

En annan, inte mindre intressant videorecension av proffs:

Här har vi en lista över alla grundläggande apparater, elverktyg och apparater som behöver packas undan i DIY. Se alltid till att alla elektriska verktyg är isolerade med dielektriska handtag. I inget fall inte använder monteringsarbete objekt med metallhandtag - detta är ett stort hot mot ditt liv! Vi hoppas att vår kort beskrivning av bilden var nyttigt och intressant för dig. Förresten, det finns färdiga verktygslådor för elarbeten, till exempel från företaget Knipex. Om du har pengar kan du köpa ett sådant fall, som har alla de nödvändiga verktygen kommer att bli!

Assaulaumaғaleykum! Jag vill tacka utvecklarna samelectrik.ru webbplats. Här samlas de mest nödvändiga och mycket användbar information. Tack alla.

"Tång. Du kan inte bara bita de tjocka kablar för monteringsarbeten, men även för att ta bort isoleringen från ledningarna." vidare läsning inte vettigt, 21 på gården, sluta redan nadkusyvat ledningar använder strippor.

Enligt min ödmjuka åsikt, artikeln beskriver en uppsättning verktyg för läxor. Dvs, episodisk och inte globalt. Därför, i syfte att spara, är det möjligt att göra en sidavbitare. Och om hela programmet, och att i själva verket behöver en Megger, och mäta jorden och svetsmaskinen ibland.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

75 − = 74