Verktyg för träsnideri med egna händer

Contents

Hur man gör träklippare med egna händer?

Skärare på trä är ett nödvändigt verktyg för alla skötare. Kvaliteten på butiksklipparna lämnar emellertid ofta mycket att önska, så om du planerar att seriöst skära av trä ska du göra träskärare själv.

Fräsar för trä från bandsåg

Hur man gör en träklippare med egna händer från en bandsåg? Det är faktiskt inte så svårt, även om sådana skarpa kanter skärps mycket bra. För arbete behöver du:

 • Eksklädsel för armarna.
 • Elektrisk skärmsläckare.
 • Bågfil.
 • Bältesslipmaskin.
 • Slipskinn av olika granularitet.
 • Faktiskt såg bladet från bandet.
 • Andningsskydd för att skydda andningsorganen.
 • Joiner lim.

Om du planerar att göra träklippare med egna händer, behöver du en bit sågklinga ca 8 cm lång. Av dessa ska 4,5-5 centimeter vara kvar på skaftet, som kommer att fästas på handtaget. Med hjälp av en elektrisk kvarn skärs framtidsknivens form från bladet. Befälhavaren definierar själva formuläret beroende på kraven. På bälteslipmaskinen ska formen skärpa, vilket ger en stor fasett med en vinkel på 10-15 grader. Denna förminskning från skottet till skäreggen är nödvändig för att skäraren skall kunna fungera. Skäreggen med en vinkel på 25-30 grader, som kommer att delta i skärningsprocessen, skapas senare.

Gör detta långsamt, annars kommer metallen att värmas upp, bli mjuk och sluta slipa. Ibland kan arbetsstycket kylas i vatten.

För att göra hammare för sådana saker som maskinens skärare måste du ge ditt träd sin egen form. För ugnar är lämpliga ekstänger i längd ca 12 centimeter och sektion 12x22 millimeter.

Då behöver du göra följande:

 1. Håll metallstycket över kanterna för att få gräs.
 2. Applicera svansen i baren, rita handtagets form.
 3. Chisels väljer trä till ett djup som är identiskt med arbetsstyckets tjocklek. Arbetsstycket måste regelbundet provas och applicera det andra blocket ovanpå. Fovea ska inte vara för djupt eller för grunt - i det första fallet kommer knäet att staggera, och i det andra - kommer handtaget enkelt att knäcka eller inte hålla ihop.
 4. När du har övertygat om att alla detaljer är perfekt anpassade till varandra kan de limmas ihop. Limet måste appliceras på boet och på barens yta. Den andra delen av limet kan appliceras mindre.
 5. När du har anslutit delarna så exakt som möjligt och dra åt dem med klämmor. Det måste göras starkt, men inte att dela upp staplarna.
 6. Ta bort överflödigt lim med en fuktig trasa och låt den torka i ca 12 timmar.

Därefter ska designtätheten kontrolleras - ta en hand i handtaget och den andra försöker lossa bladet. Om du hör karakteristiken squeaks, måste arbetet återställas. Bli inte lat - om handbenen på trädet med dina händer är dåligt gjorda, kommer bladet snabbt att lossna och kan så småningom leda till skada.

Fräsar på trä med egna händer är bra, eftersom formen på handtaget du kan ge dig själv, som du vill. Även om vissa allmänna regler bör följas:

 • Håll bakdelen bred och bred, mycket bredare än den närmaste bladet. Därför är det bättre att göra förformar av handtag i form av en långsträckt stympad pyramid.
 • Var noga med att göra ett snitt under pekfingret på handtaget.

Kanterna på handtaget kan slipas av en kvarn. Detta måste ske i andningsskydd och skyddsglasögon, för att inte skada organens syn och andning. Vrid handtaget grovt och behandla det manuellt med en fin sandpapper. Sedan, om så önskas, måla handtaget och se till att det behandlas med lack.

Skapa ett verktyg från en fräs för metall

Klippan kan också tillverkas av en fräsklippare för metall - den är extremt slitstark och gjord av kolstål, så din skärare kommer att förbli skarp under en längre tid och kommer snart att bli avstoppad.

Utför arbete för att göra skärare på trä med egna händer, du behöver i följande ordning:

 1. Applicera det skärmönster som du vill ta emot till skäraren. Klippare är särskilt populära med knivskytten. Skaftet måste göras längre än bladet.
 2. Skär skäraren exakt enligt ritningen med en metallskärare. Så du får en kniv blank.
 3. Sand bladet, dunka ibland i kallt vatten.
 4. Gör ett handtag av massivt trä från två halvor. I ena halvan skära spåret för arbetsstycket. Lim allt med PVA lim och slipa handtaget.

Som du kan se svaret på frågan: "Hur man gör en träklippare med egna händer?" - Det är enkelt nog och kräver inte någon speciell kompetens från dig.

Skärpa sneddarna på trädet med händer efter tillverkning

När du har skapat ett tomt blad måste du göra en liten fasad - bladets omedelbara skärex med en vinkel på skärpa runt 25-30 grader. Skärvningsvinkeln vid 10-15 grader räcker inte för dig, eftersom bladet, när det skärs ett mjukt träd, så småningom kommer att bryta och smula.

En liten fasett kan formas genom att mala en hud eller en bar. Du måste gå från det mindre till det stora - först, ta en skal med en kornstorlek på ca 240, och när avfasningen bildas, ta den till 800 och sedan 1000 korn. Efter att du kan polera bladet på ett läderband med GOI-pasta.

Verktygets skärpa bör kontrolleras. Om det skärps korrekt, kommer även det hårdaste träet lätt att klippas inte bara längs, utan också över fibrerna. Skärpa bör också kontrolleras på ett mjukt träd, efter att ha tittat på att skäret skenade och var lika som "olja". För denna kontroll är exempelvis en tall, som är väldigt lätt att få, lämplig.

Med tiden kommer din kniv naturligtvis att bli dulled. Då kan den slipas med en slipduk, och sedan poleras på baksidan av ett läderband med GOI-pasta.

Hur man gör de enklaste verktygen för träskärning själv

Träsnideri är ett komplext och fascinerande yrke. Det låter dig skapa unika hantverk, dekorera ditt hus, göra presenter till vänner och bekanta.

Även carving kommer att vara en konstant källa till positiva känslor, och för vissa - till och med få inkomster. För barn - den här hobbyen är ett utmärkt sätt att ta ledig tid och utveckla konstnärligt tänkande.

Oftast gör verktyg för att träna ved själv. Detta händer av tre skäl:

 • För det första - till salu är det sällsynt att hitta en bra skärare.
 • För det andra - många har inte råd med det, särskilt ungdomar och barn, som är beroende av carving. Oftast säljs snitten i uppsättningar, har ett högt pris och hälften av dem är osannolikt att någonsin behövas.
 • Slutligen föredrar den tredje anledningen - erfarna carvers att göra verktyget "för sig själva".

Använda olika verktyg

Verktyg för träsnideri, gjord av egna händer (ritningar), kan delas in i tre typer - knivar, mejslar och stavar.

En kniv är ett verktyg som arbetar med en rak eller böjd skärkant.

Skärningen av träet sker under en kraft riktade, huvudsakligen över verktygets axel.

Mejseln för en snidning är verktyget, på arbetet som ansträngning riktas längs en axel, med en princip för en vanlig snidning mejsel.

Stiehel är ett verktyg som är ett slags mejsel. I början skär den in i träet, och sedan är det en "rivning" av ett litet lager av trä med den skickliga rörelsen hos carver. Alla typer av crickerplanter hör till sälarna, ett speciellt verktyg som är populärt i transkarpatisk carving.

Börja med en enkel - en skärare för geometrisk gängning

Knivax för geometri

Geometrisk tråd är den enklaste typen av tråd.

Det är det bästa valet om du bara vill prova på träsnideri.

Trots den tydliga enkelheten kan du skapa ritningar med en "tredimensionell" effekt.

Det är också en nationell konstindustri i Ryssland, Karelen och Finland.

Geometrisk tråd kräver inte mycket "hårdhet" av händerna, som till exempel skärning med mejsel. Den består av enkla element - flisat och trianglar.

Verktyget för träsnideri att göra hemma av egna händer är lättare än för någon annan. Objektivt - det här är det enda verktyget som kan tillverkas hemma utan att använda smide.

Klipparen för geometrisk carving är en kniv. Utåt ser det ut som en läderkniv med ett snett blad, men likheten slutar här. Huvudskillnaden är bladets bredd och knivens skärvinkel.

Skärmens bredd för en geometrisk tråd bör vara ca 2 cm, men detta beror på storleken på de chips som är avsedda att skäras.

Vinkeln på skärens "vinkel" ska vara ganska brant, nästan rak - från 80 till 70 grader. Att arbeta med en "skarp" tud är oönskade - skäraren med det här arbetet kommer att stänga ritningen och kommer inte att kunna se vad du gör. Dessutom, vid alltför stora vinklar, kommer spetsen av skäraren ständigt att bryta med besvärliga rörelser.

Det bästa alternativet är att göra skäraren smidd från baren.

En del av bladet som sticker ut från handtaget måste skäras från den runda delen till en platt kniv.

Det kommer mindre att stänga ritningen när du arbetar.

Tyvärr har de flesta carvers inte tillgång till smeden och har inte smidighetskunskapen.

För dem är det optimalt att göra ett träsnivarverktyg med egna händer från det gamla bladet på en hacksåg för metall.

Linan är gjord av stål P6M5, ibland - från kolstål. Den har en bredd på 25 ... 50 mm och en tjocklek av 2 till 5 mm. Om möjligt - ta en duk med en bredd på 25 och en tjocklek på 3 mm, det är optimalt för skäraren.

Hur skärs duken av rätt storlek och i rätt vinkel? Det är trots allt härdat! Du behöver inte skära något. Dra åt kniven ordentligt i skruven i önskad vinkel.

Därefter, genom att slå hammaren, bryter du av duken efter behov - brottet i överväldigande majoriteten av fallen kommer att ske genom spännbacken.

Redigera sedan skärlinjen på den elektriska skärpen och skärpa skäraren. Fästning av tyg i handtaget utförs med hjälp av tandpinnar, som brukade skära metall. Det är bäst att göra det genom borrning av hål och hammare, men på grund av materialets hårdhet blir borrningen extremt obekvämt.

Kanske kan du hitta en annan, mer passande material. Det viktigaste - det måste göras av rostfritt stål. Vissa gör framtänder peretachivaya på filen eller kirurgiska instrument knivbladen för att avlägsna isoleringen från ledningarna. Utmärkta framtänder som erhållits från trasiga fräsar för metall stål P18. Alla dessa metoder är bra.

Om instrumenov hemlagad trä - på video:

Har du hittat ett fel? Välj den och klicka Ctrl + Enter, att låta oss veta.

nya artiklar

Hur man väljer en gaspanna för en villa: förfarandet i detalj

 • SNIP tak wellpapp: vad ska vara det material

 • Hur mycket sker på taket på huset: material, möjliga lösningar

 • Hur man ansluter en varmvattenberedare i lägenheten: rätt råd

 • Hur man gör en pool i badet med händerna: A till Ö

  Formar för trottoarkanter med händerna i landskapsplanering: utformningen av gräsmatta, trädgårdsgången

  Hur man gör gatstenar med sina händer, vad är fördelarna och nackdelarna

  Hur man använder en svets inverter, så att du inte ångrar att köpa

  Låda innerdörrar som ett objekt för att spara utrymme och zonindelning

  Melkozaglublenny remsa stiftelse med sina egna händer: bruksanvisning

  Hur man tvättar limmet tid med det och inte skada din hud

  Front isolering gips: allt du behöver veta om det till kunder

  Det är bra att veta varför det finns en mjukgörare i betong

  Vad ska jag titta efter när du väljer en stiftelse under badet av blocken

  Hur att plantera en gräsmatta: landnings egenskaper vattning, vård

  Copyright © 2015 - 2016 All rights reserved.

  Gör en hemmagjord mejslar handgjorda trä

  Cutter trä - ett handverktyg som används för carving trä, så många människor vill göra det med sina egna händer.

  Produkten består av att skära metallelementet och en trä handtag. Den röda tråden utförs akut del, vilket skapar siffror eller bilder.

  För att göra en kniv för carving behöver ett minimum av garageverktyg.

  ► Verktyg och utrustning:

  Krävs också materialet i sig, särskilt verktygsstål.

  ► Material för:

  • runda trä bar - tvärsnitt av 25 mm;
  • stålband - tjocklek av 0,6-0,8 mm;
  • Borr (gängat);
  • cirklar för en cirkulär skäranordning.

  Förbruknings gäller även slipskiva med vilket slipverktyg utförs för jobbet. Äldre cirklar behöver som den viktigaste råvaran för produktion av vassa knivar.

  Steg för steg instruktioner för tillverkning av trä fräs

  1. Tillverknings förformer för knivbladet

  Tackor under kniven för ett handverktyg gjord av en gammal cirkulär omgången. För denna metall är skuren med användning av kvarn till flera rektangulära remsor med måtten ca 20h80 mm. Varje enskild remsa är framtiden verktyg för handverktyg.

  2. Forma huvudskäraren

  Alla verktyg du behöver för att slipa till önskad form. Förfarandet kan utföras på två sätt: genom att vässa maskinen och smide. Smide behov av att skapa böjning och vridning för att tillverka den övergripande formen av kniven till saxen.

  3. Kniven slipning för handverktyg

  Att skärpa kniven slipmaskin behövs med en liten krets av spannmål. Skärpning utförs vid en vinkel av ungefär 45 grader, och den akuta del av längden är omkring 20-35 mm, beroende på den totala bladlängden. Sam kniv kan slipas i manualen och på utrustningen.

  4. Produktion av handtaget för enkel träd

  Till träsnideri var den mest bekväma du kommer att behöva göra en trähandtag. Läder produceras på maskinen eller manuellt genom hyvling och ytterligare slipning med sandpapper.

  5. Docknings med kniven handtaget

  Metall kniv in i en trähandtag. För detta är det nödvändigt att borra ett hål i handtaget till ett djup av 20-30 mm. kniven ligger utanför, och basen själv drivs i handtaget. Det bör noteras att för en säker passform på slutet av metallstycket måste vässa en nål. Under blockeringen använder nastavku av tät vävnad, för att inte trubbig bladet på kniven under proceduren.

  6. Ställ kronan för tillförlitlig tråd

  Låsring av metall är inställd för att låsa kniven. På en trähandtag speciell kontur skära exakt diameter ringen. Nästa tråd görs och redan färdiga tråden säkrade sig en krona. I slutändan måste trähandtag komprimera och kniven är ordentligt låst i produkten.

  7. Slip kniv

  Till träsnideri var högsta kvalitet krävs blad efterbehandling. För detta ändamål liten bar för skärpning eller enkla keramik. På ytan av delen för slipning hällde lite olja (motor kan användas), och ytterligare vässa den vinkelräta skäraren.

  Så småningom blir kört ett vasst instrument i händelse av framgångsrik skärpning carving under ett träd kommer att vara mycket enkelt och exakt. Om det behövs kan verktyget uppgraderas.

  Video: märkning mätare för handgjorda trä - Del 1.

 • Kommentera

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

  2 + 2 =