inverter brädor

Vad är induktionshäll för att brygga bäst?

Trots att butikshyllorna fyllda med mycket olika alkoholhaltiga drycker, är alkoholhaltiga drycker av den inhemska produktionen fortfarande efterfrågan på de flesta människor. Detta hemgjort vin och konjak, men de flesta gjorde hembränt. Någon för sig själva, medan andra till salu. För att förbereda denna dryck är olika hembränt och spis. Detta kan inte bara vara gas eller el, men också induktion spis för bryggning, både stationära och portabla, varvid en kompakt storlek. I denna artikel kommer vi att diskutera fördelarna med induktionsvärmning i produktionen av hembränt, samt fokusera på populära modeller är värt att uppmärksamma.

Induktionsuppvärmning är en uppvärmningsmetod (icke-kontakt) strömledande element med hög styrka och frekvens, vilka är tillräckliga för att skapa intensiva magnetiska fältet. Här finns är omvandlingen av elektrisk energi till värmeenergi, varigenom förlusten minimeras, under upphettning av elementet accelereras betydligt. Hushållsinduktionsspis värmer rätter för bryggning av innehållet med hjälp av virvelströmmar som induceras typ. magnetfält vid denna frekvens är 20-100 kHz.

Spis för bryggning: vilka är fördelarna?

Anordningen är faktiskt en massa av olika fördelar. Det faktum att den är utrustad med ingen vanlig spiral (som i standard elektrisk spis), och en induktionsspole. När den är påslagen, ström flyter genom den, skapar ett magnetfält. Efter plåtskålarna placerades på en platta, virvelströmmar, värma den. Och hon i sin tur värmer vad som finns inuti.

Induktionshäll för att brygga mycket säkrare gas eller el. Ofta finns det fall av läckage av tvätt på varma tallrikar, och därför finns det en stor risk för brand. Om den används för att göra hembränt Induktion spis, då detta inte kommer att hända.

En annan fördel av induktionsanordningen innan gasen är att den ger noggranna inställningar. Detta har en positiv effekt på destillation och rättelse.

Dessutom var vätskan upphettades på induktionsspis, kokar snabbare, medan energikostnaderna är minimala. Det kan ses från jämförelsetabell:

Alla hushållsapparater, bland annat en i fråga, som kännetecknas av olika effekt. Sålunda, kraften i induktionsuppvärmningsmetod plattorna varierar 1800-8000 watt.

Ju starkare konstruktion, desto högre kapacitet, vilket innebär att den tål riktigt tunga laster på ytan. Vi rekommenderar inte att köpa, lätta väggplattor, eftersom vikten av behållaren och vätska som används för framställning av vodka, är ganska hög. Den största efterfrågan bland fans av induktionshäll används för bryggning 3500 watt. Ja, det kostar flera gånger dyrare än den som har kapacitet på 2 kW, men uppvärmningen utförs på det dubbelt så snabbt, vilket innebär att destillation tiden minskas med flera gånger.

Vad redskap kan jag använda?

På induktionsspisar för ölbryggning kan du endast använda kapaciteten, vilket är botten av magneten. Ha inte bråttom att köpa dyra hooch, försök att hålla magneten i botten. Inte lockade? Då är det nödvändigt att ändra rätter. Välj en behållare vars tjock botten.

Aluminium- och koppar krukor för induktionshällar är inte lämpliga.

Vad du ska titta efter när du väljer en spis?

Idag, konsumenterna välja antingen fast eller stationär induktionshäll för ölbryggning. Fördelen med den andra utföringsformen ligger i det faktum att en sådan anordning är mobil och tar liten plats. Det kan ta över hela landet och lätt transporteras när det behövs.

Om volymen av tanken är mindre än 36 liter, och du behöver inte destillation med hög hastighet, välj enheter med en kapacitet på 2 kW. Om tanken är skrymmande, så sluta ditt val på kakel kapacitet på 3,5 kW och högre.

Vissa kaminer är utrustade med en timer. Normalt är dessa enheter stängs av automatiskt efter driftstart. Men eftersom destillation tar mycket mer tid, är hans närvaro helt frivilligt. Tvärtom, efter plattorna utanför du måste omkonfigurera det, vilket inte är mycket bekvämt.

Hantering av induktionshäll är av två typer: touch och tryckknapp. Touch kontroll är inneboende i skivor, utrustat med keramikhäll. För sådana modeller är mycket lättare att ta hand om. Men det är en smaksak, är kvaliteten på slutprodukthantering uppfattning påverkas inte.

Glas keramiska versioner har en större kapacitet än konventionella. Tjockleken av ytan här ovan, såväl som graden av kylning. Fråga alltid maximal belastning innan du köper. Men glaskeramikplatta är tyngre än plattan mekaniskt styrd, det bör också beaktas.

Vi hoppas att du kommer att förstå hur man väljer induktionshäll för ölbryggning. Känn dig fri att gå och handla.

Populära stationära modeller induktionsspisar för bryggning

En man vars hus är redan utrustad med en gasspis, är det osannolikt att förvärva fast Induktion spis. Snarare valde han för den bärbara versionen. Denna miniatyrmodell kan placeras på något lämpligt ställe, inte bara det tar inte mycket plats, men inte kräver särskild installation.

Nästa vi tittar på populära bärbara induktionsspisar, som används Bootleggers. Så det bästa induktionsspisar för bryggning:

 • GASTRORAG TZ BT-180K. Den har en kapacitet på 500 till 1800 watt. Maximal lastkapacitet - 15 kg. Kunna överträffa 36 liter. Utrustad med en digital kontrollpanel och ljus. Det finns automatisk frånkoppling och skydd mot överhettning.
 • Iplate YZ-C20. Denna modell med två, maximal ytbelastning - 70 kg. Den totala kapaciteten av 3,1 kilowatt.
 • INDOKOR IN3500 - odnokonforochnaya platta, kapacitet på 3,5 kilowatt. Fallet är av rostfritt stål. Den stora volymen av upphettas tillräckligt snabbt. temperaturområde varierar från 60 till 240 grader. Det finns en timer.
 • INDOKOR IN8000. Denna odnokonforochnaya Tile är den största och mest kraftfulla av de här presenteras. Dess maximala effekt 8000 watt, vilket möjliggör iterativa körningar hög volym och snabb. Utrustad med närvarosensor rätter och kraftfull bearbetningsfunktion. Den rekommenderade belastning av 100 kg. Det är ett skydd mot överhettning.

Vid val av enheten är det viktigt att förstå att inte vad en induktionshäll är bäst för bryggning, och då bör du vara uppmärksam på några specifikationer. Vi hoppas att baserat på ovanstående information kan du göra rätt val.

Spis - och nackdelar. Ranking av de bästa och hur man väljer induktionshäll eller spishäll

Varje år köksutrustning förbättras. Ingen är inte överraskad av en sådan anordning som en induktionshäll. Fördelarna med användare som kallas snabbuppvärmnings rätter och snabb matlagning och nackdelar inkluderar moodiness, jämfört med en konventionell spis.

Oavsett hur perfekt i tekniska termer, induktionshäll - för- och nackdelar med henne också. Det finns tre typer av induktiva enheter:

 1. Tabell liten spis, liknar det vanliga elektriska. Praktiskt att ta den med dig på en resa där det finns uttag.
 2. Induktionshäll flera brännare, som är inbyggd i köket. Om så önskas, är den inställd på en ugn eller lådor.
 3. Spis är föremål för hushållsmaskiner montering med en ugn.

I utseende, kan denna köksmaskiner variera från en enkel elektrisk spis, på vilken det finns en keramikhäll och touch-kontroll. Dock är det första intrycket vilseledande, växelriktare eller induktionshäll - en modern high-tech enhet som fungerar med exponering för elektromagnetiska fält. Han har nyligen dykt upp i Ryssland.

Spis - funktionssätt

Hur fungerar en induktionshäll? Under panelen är belägen en induktionsspole, genererar den högfrekvent elektromagnetiskt fält. Effekten av uppvärmning sker inte på glaskeramikytan, och en gång i skålen. Internet har bilder med produkter ligger halvvägs på plattan, och dels på en grillpanna. Det parti som ligger på disken, framställd i en fråga om minuter, och på spishällen förblir i dess råa form. Detta är principen om induktionshällen - det börjar att värma upp efter den placeras behållaren.

Och nackdelar av induktionshäll

Alla för- och nackdelar med induktionsplattor är förbundna med egenheter av arbetet. Instrumentet tillskrivs brister, utan att veta detaljerna i drift. Nackdelar som har elektrisk induktion:

 1. Den höga nivån av elektromagnetisk strålning påverkar hälsan, men om inte närmare än 15-20 cm, kommer den skada från det inte vara större än en hårtork.
 2. Under drift är ett högt ljud hörs. I moderna modeller av ljud är mycket tystare, och för att ytterligare minska den behöver vi ÅTSITTANDE rätter.
 3. För plattor behöver köpa andra köksredskap. Man kan existerar, men det bör ha de magnetiska egenskaper som gjutjärn, stål och järn. Om du måste köpa rätter, måste du välja en diameter större än 12-13 cm och en attraktiv magnet.
 4. Det höga priset. Kostnaden är verkligen mer jämnåriga utan att inducera, men skillnaden är inte mer än 3-5 tusen rubel.

Dessutom är denna teknik mycket mer. Induktions Panel ser bra ut i ett kök inredning, men det finns också mer praktiska fördelar:

 1. Ekonomi. Uppvärmningen börjar verka först efter rätter rätt diameter och materialet träffar ytan.
 2. Säkerhet. Oavsiktligt sätta en kniv eller sked på plattan, kan du ta enheten utan rädsla för att bli bränd. Nära den heta pannan brännaren är kall, till skillnad från enkel.
 3. Tryck Control. Programmet innehöll en hel del lägen som matlagning blir lättare.
 4. Den korta period av matlagning. Jämfört med en gas och en enkel elektrisk, analog tillbringar mindre tid på matlagning.
 5. Enkel rengöring. Ytan inte är uppvärmd, ta bort oavsiktligt spills vätskan lättare, det inte fastnar.

Bland tillverkarna av hushålls köksutrustning svenskt företag har fått förtroende hos kunderna, så att induktionshäll Oursson i popularitet betyg upptar välförtjänt en av de första raderna:

 1. Oursson IP1220T / ELLER
 • pris - 4050-4590 p;.
 • Egenskaper - odnokonforochnaya modell utan ugn, med elektronisk styrning och pekskärm, dimensioner 29x40x6.1 cm;
 • fördelar - lätt, enkel att ta hand om;
 • Nackdelar - några positioner mellan min och max effekt.

2. Oursson IP2310T / BL

 • pris - 11990 p;.
 • Specifikationer - Modell med två fria ugn med elektronisk styrning och pekskärm, maximal kapacitet på 3300 watt, 68.2x39.3x7.6 cm;
 • proffs - snabb matlagning, är lätta lägen set;
 • Nackdelar - hittades inte.

Utrustning producerade en grupp av tyska företag. De ryska försörjnings hällar för inbyggda kök. Modeller av induktionshällar Bosch:

 1. Bosch PIC 645F17E
 • Pris - 26 090 p,.
 • specifikationer - inbäddade häll kombinerad typ brännare 4, av vilka två induktion, tryck växlar, mätning 58.4x51.4 cm;
 • proffs - knapptryckning, snabb läge installation, hög effektivitet;
 • Nackdelar - hittades inte.

2. Bosch pia 611f18e

 • Pris - 23 990 p,.
 • specifikationer - spishäll med fyra induktionshällar, touch control typ, storlek 59.2h52.2h5.7 cm;
 • fördelar - enkla kopplingslägen, förmågan att brännare olika rätter;
 • cons - högt surrande under drift.

Inhemskt företag producerar ekonomiska Iplate induktion plattor:

 1. Iplate YZ-T24
 • pris - 4890 p,.
 • Egenskaper - odnokonforochnaya modell, det finns ingen ugn, med elektronisk kontroll och pekskärm, dimensioner 30x38x6.2 cm;
 • proffs - mobil, lätt att bära och som i en ny plats,
 • Nackdelar - alltför bullriga.
 • pris - 8530 p,.
 • egenskaper - med två modell utan ugn, med en pekskärm, storlek 60x37x7.5 cm;
 • fördelar - lätt att rengöra, inte bränner, lätt att ställa in;
 • nackdelar - fläktljudet hörs.

Företaget ligger i St. Petersburg, är utrustning i efterfrågan. Bäst säljande prover av induktionshällar Kitfort:

 1. Kitfort CT-107
 • pris - 2063-2520 p;.
 • Egenskaper - odnokonforochnaya modell utan ugnar, elektroniska kontroller, dimensioner 32.5x39x9 cm;
 • fördelar - kompakt storlek, lågt pris;
 • Nackdelar - de första månaderna efter köpet av en stark lukt av brinnande plast.

2. Kitfort CT-106

 • pris - 3390-4560 p;.
 • Egenskaper - odnokonforochnaya modell utan ugn, med elektronisk kontroll och pekskärm, 2000W effekt, storleken 29x37x5 cm;
 • fördelar - lätt, snabb matlagning;
 • Nackdelar - Det finns ingen strömbrytaren, ett högt ljud.

Det kinesiska företaget har tillverkat induktionsspisar Gastrorag för catering organisationer. Populära modeller:

 1. Gastrorag TZ BT-350A
 • Pris - 10 994 p,.
 • specifikationer - odnokonforochnaya modell ingen ugn i metallhöljet, är pekskärmen på sidodelen, kraften av 500 till 3500 W, dimensionerna 33x39x10 cm;
 • fördelar - kostnadseffektiv;
 • Nackdelar - svårt att plocka upp rätter.

2. Gastrorag TZ-JDL-C30A1

 • Pris - 10 994 p,.
 • specifikationer - odnokonforochnaya modell ingen ugn i metallhöljet, är pekskärmen på sidodelen, kraften av 500 till 3500 W, dimensionerna 33x39x10 cm;
 • proffs - alla rätter är beredda på kort tid;
 • Nackdelar - kan bara kopplas timern på 180 minuter.

Ett annat företag från Sverige exporterar Endever induktionshällar för ryssarna:

 1. Endever IP-12
 • pris - 2033-2540 p;.
 • specifikationer - odnokonforochnaya modell ingen ugn, tryck växlar, effekt 2000 W, dimensioner 29.6x36x6.2 cm;
 • pros - är billig;
 • cons - mellan höljet och panelen har en slits.
 • pris - 1745-2150 p;.
 • specifikationer - modell utan en brännare ugn, med en pekskärm, effekt till 2 kW, med dimensioner 28x34x6 cm;
 • fördelar - massor av lägen;
 • Nackdelar - en stark lukt av plast under drift.

Hur man väljer induktionshäll

Att välja rätt induktionshäll, måste du först definiera syftet med förvärvet. För kontoret, stugor, vandrarhem eller ett stort hus behövs en modell med en annan uppsättning av funktioner och antalet brännare, inbyggd eller mobil med förmågan att överföra. Resten av enheten rekommenderas att välja följande parametrar:

 1. Storlek. Vissa människor har på grund av köpet av en ny spis i köket för att göra en permutation, eftersom panelen får inte komma i kontakt med metallinstrument. Om grannskapet inte kan undvikas, då mellan dem lagt särskild skyddsmaterial.
 2. Antal kopplingslägen. För vissa rätter kräver en viss temperatur, och antalet mellanlägen kommer att bero på om jag kan installera den. Det rekommenderas att ta en 15-17-läge.
 3. Närvaron av sfäriska brännare. För de köpare som älskar asiatisk mat, skulle alternativet vara en fördel. För beredning av östra rätter ofta tagna redskap konkav form. På en enkel nivå kommer inte att fungera för att förbereda ytan.
 4. Möjlighet att använda alla brännare på gång med olika tillagningssätt. På vissa modeller kan du installera bara ett läge för hela plattan.
 5. Kommentarer och recensioner på internet till den valda modellen. Efter att ha definierat val du vill läsa vad de tycker om enheten användare som redan hade sin bok och erfarenhet.

Värdinna, som är intresserade av hur man väljer induktionshällen måste följa alla ovanstående regler. Man bör komma ihåg att under utrustningen inte är möjligt att lägga alla elektriska apparater. I det här fallet bör du konsultera med proffs som installerar apparater.

Video: induktionshäll - och nackdelar

Även om jag inte kan säga något konkret. Jag köpte bärbara kakel på en värmeplatta vecka sedan och har inte anpassats till det på grund av det faktum att förbereda allt mycket snabbt, även i stora containrar. Kettle kokt bekväm. Ja, och rätter måste köpa en ny, särskilt för stekning, eftersom tidigare i aluminium stekpanna.

Jag köpte spisen på begäran av sin hustru. Glas-top med fyra kokzoner och sensorn, och inbyggd elektrisk ugn nedan. Sam laga sällsynta, men äggröra på morgonen ibland steka. Jag gillade att de ägg i tre minuter redo. Decent sparar tid och el betala mindre.

Jag har länge varit intresserad av omriktaren plattan. Jag har beslutat att köpa onlinebutik för Kitfort företag eftersom läst många bra recensioner om utrustningen för detta företag. Nu laga mat på det, det finns stora fördelar jämfört med tidigare elektrisk. Verkligen behöver välja rätt läge, så att ingenting rymt.

Ska jag köpa en induktionshäll: induktionshäll arbets hemligheter

För att förstå vad en induktionshäll, föreställa följande situation. Samlats för att laga mat, lägga dig på elektrisk spis och häll i vattnet pannan. Vid denna tid i köket går rastlös baby och oavsiktligt griper tag i hällen. I fallet med en konventionell elektrisk företag kommer att sluta brännskador, men om du har en induktionshäll, inte barnet inte ens känna behaglig värme.

Ytan på induktionsplattan förblir kallt så länge det inte sätta disken

Principen för induktion spis rörelse ↑

Induktion spis är säkrare än en platta av glaskeramik eller en konventionell ugn med gjutjärns pannkakor. Driftanordningen är baserad på fenomenet elektromagnetisk induktion, - uppträdandet av den elektriska strömmen i den slutna kretsen på grund av förändringar i magnetflödet som passerar genom denna slinga. Tack vare den engelska fysikern Michael Faraday på fenomenet elektromagnetisk induktion, vet hela världen. Utvecklingen av tillämpningen av elektromagnetisk induktion har börjat sedan 1831, det är då Faraday gjorde sin upptäckt. Nu är det svårt att föreställa sig det moderna livet utan transformatorer - de används vid varje steg. Induktionshäll eller induktionsspis - samma transformator. Ytan av plattan - keramik. Enligt det är en induktionsspole, som är under den som strömmar elektrisk ström med en frekvens av 20-60 kHz. Induktionsspolen är en primärspole, och skålarna placeras på plattan - sekundärlindningen. I dess bottenströmmar matas induktion. Uppvärmda rätter, och därför de produkter som är i det. Värmer en kastrull, en stekpanna, och den keramiska ytan, som är placerad mellan värmeelementet och porslin, är glas uppvärms med redan.

Genom induktions upphettning av värmeförlusterna är minimala och porslin uppvärmningshastighet är signifikant högre än tallrikar och hällar andra typer (inklusive spishäll med halogenvärmeelement). Sålunda, effektiviteten i värmeytan av det keramiska glas - 50-60%, gasspisar - 60-65%. Induktionsuppvärmning har en verkningsgrad av omkring 90%.

Rörelse princip induktionshällen är enkel och effektiv

Induktionshäll dök upp på familjens kök på 80-talet av det tjugonde århundradet. Det var då etablerade massproduktion av sådana plattor under varumärket AEG. Första induktsionnae plattorna var mycket dyrt. Men de var inte stor efterfrågan inte bara på grund av de höga kostnaderna för enheten, men också på grund av det faktum att användaren hör till innovationer inom matlagning extremt försiktig. Nu när matte är redan väl känt att en sådan induktionshäll granskar dessa plattor ganska positiv. Men det finns människor som tror att induktion i köket är inte en plats. Kanske tvivel uppstår från det faktum att matlagning på dessa plattor kräver speciella rätter med ferromagnetiska egenskaper.

Välja kokkärl för induktionshäll ↑

För pannor med ferromagnetiska egenskaper inte kommer att behöva jaga för vissa specialbutiker. Och det finns inget farligt för hälsoegenskaper av ferromagnetiskt köksredskap. Dessa är de vanliga grytor och pannor, som attraheras av en magnet. Om han är attraherad av din emalj kastrull, är det ganska lämplig för användning på en induktionshäll. Men i alla fall är det omöjligt att använda aluminium eller koppar redskap. Det kommer inte att fungera bra och redskap från keramik, koppar, glas, porslin. Men gjutjärnspannor och porslin från "rostfritt stål" är bra.

 • Botten av kokkärlet måste vara minst 12 cm i diameter. Då kommer kontaktytan med brännaren vara tillräckligt.
 • Notera markeringarna som regel, tillverkare informera konsumenterna om egenskaperna hos ferromagnetiskt kokkärl, med hjälp av specialtecken.
 • Botten Tjocklek bör vara mellan 2 till 6 mm.
 • Priserna bra kokkärl för induktionshäll ungefär så här: panorera 2-3 tusen rubel, pan - 3-4 tusen rubel (beroende på storlek) ...
 • Denna bordsservis kan användas i konventionella plattor. Men det är osannolikt att det kommer att vara viktigt för dig, om induktionshällen redan tagit sin hedersplats i köket, och den vanliga elektriska gick på en semester. Men det finns en kombinerad induktionshällar, som har både konventionella och induktionshällar. Om du föredrar just en sådan, kommer du att kunna använda disken för alla brännare.

För användning på en induktionshäll är lämplig enamelware av "rostfritt stål", gjutjärn

De mest kända tillverkare av redskap för induktionsspisar - Fissler (Tyskland) och företaget Woll. De producerar inte bara kastruller och pannor, men grytan, wokar, rostar, hinkar. Woll rätter utförs manuellt, den har en titan-keramisk non-stick beläggningen, tjockleken av de nedre 10 mm. Porslin dessa företag är inte billiga, är den avsedd för kunder som kvalitet är viktigare än att spara. Hög kvalitet gjutjärn för induktionshällar producerar fast Hackman (Finland). Om du är intresserad av billigare rätter, uppmärksamma företaget Tefal (Frankrike), 4U Inox, Privilege Pro Classica Inox, Pro Series. Köksredskap tjeckiska företaget Tescoma - är rätter med induktions botten av rostfritt stål till ett pris i intervallet 2 tusen rubel ..

Fördelar och nackdelar med induktiva elektriska plattor ↑

För det första, höghastighetsuppvärmning. Värmer botten av skålen och inte plattytan, vilket sparar tid för matlagning. För det andra, vilket sparar el. Induktionshäll förbrukar mycket mindre energi än en konventionell elektrisk. Eftersom strömmen inte förbrukas för värmespiral, men bara för att skapa ett magnetfält i en induktionsspole. Tredje, induktionsspisar är säkra. Du bränner aldrig på sin yta, och aldrig startat en brand, även om du glömmer att stänga av brännaren, tar av hennes rätter. När allt kommer omkring, utan krukor eller kokkärl på spisen inte kommer att värma något. Inom några sekunder efter slutet av matlagningsytan sig mat, där det fanns en panna är inte varmt, men varmt.

Maten tillagas på en induktionsspis är helt säker, så att alla tvivel kan kastas

Yta induktion spis detekterar närvaron av redskap på kokplattan automatiskt och även automatiskt anpassar sig till diametern av botten.

Induktionshällen har ett antal program för matlagning. Om kokzonen eller hällen tappas mat, kommer hon att brinna, eftersom ytan är inte uppvärmd. Spis attraktivt utseende och lätt att rengöra. Om det är något spillts, räcker det bara torka med en mjuk trasa. Många hemmafruar vilja se detta mirakel av teknik i köket, men det finns också de som tror att induktionshäll är osäkra.

Nackdelar induktions paneler är endast i det att operationen plattan inte kan användas redskap tillverkade av aluminium eller glas. Bräda inte installeras över de andra inbyggda apparater av metall (t ex ugn). Men den viktigaste nackdelen med induktionsplattor - dess höga pris jämfört med andra typer av plattor. Normalt kan genomsnittskonsumenten inte råd plattan just på grund av dess höga kostnad.

Den ursprungliga och fet experiment visar att endast de rätter upphettas genom induktion yta

Spis - skada eller nytta ↑

Det viktigaste kriteriet misstro hos konsumenterna är de höga kostnaderna för induktionshällar och arbetsmekanism, vilket är förståeligt är inte för alla. Hävdat att det magnetiska fältet för negativ påverkan på människors hälsa. Men tillverkarna hävdar att ett magnetfält som skapas genom induktion spisar, låg frekvens och kan inte ta skada för människors hälsa, inklusive de som bär en pacemaker, men det är bättre att vara säker och inte närma driftsinduktionshäll närmare än en halv meter. Eller välja bort användningen av induktionshäll.

Påståendet att den skada som orsakas av en induktionshäll, inte utan grund. När allt kommer omkring, det skapar en virvel magnetfält. Dock är den skada som inte är större än den skada mobiltelefoner (och de vi mer och pressade samtidigt som man talar i huvudet). Myten om skadlig strålning induktionshällar - de mest populära "skräckhistorier" om enheten. Tillagas på induktionsspis maten är absolut inte radioaktiv. Virvelströmmarna som genereras under drift av hällen, lokalt begränsad anordningens hus. Redan på ett avstånd av 30 cm från ytan av fältplattan effekten noll.

Hur man väljer en induktionshäll ↑

På den ryska marknaden, tyvärr, det finns inte mycket val av induktionshällar. Optimal i pris / kvalitet-förhållande är plattgruppen AEG-Electrolux. Hon ser inte skiljer sig från en vanlig elektrisk spis med keramikhäll. Priset på enheten - 27-28 tusen rubel .. Electrolux EKD 513 502 X - en komplett fristående spis, varvid bredden av 50 cm, med induktionshäll och ugn. Det är en indikation på restvärmebrännare. De är heta på disken och efter tillagning lite mer tid betydligt uppvärmd. I centrum är de upphettas till 90-100˚S, och kanterna - till 25-40˚S. Andra plattor med induktions yta på den ryska marknaden inte är representerad. Det finns dock en italiensk teknik ILVE, men priserna för induktionsspisar från denna tillverkare kommer att starta från 100 tusen. Rubel. Allt annat - induktionshällar, som kan köpas till priset av 17 tusen rubel .. Oberoende inbäddade induktion matlagning keramiskt glas är representerad i hushållsapparater lagrar ett brett intervall. Överväga de mest populära modellerna bland konsumenterna.

Under BOSCH varumärke på den ryska marknaden är en del med fyra induktionshällar. Denna panel av olika design med olika antal värmezoner. Det finns modeller där alla induktionshällar, och det finns de där två av dem - den "normala" glaskeramikhällar HiLight.

Induktionshäll BOSCH PIN675N14E attraktiv, bekväm och effektiv

Genom att välja en induktionshäll från BOSCH, notera modell BOSCH PIN675N14E, som har fyra induktionsbrännare, men två brännare till vänster är kombinerade till en. De kan fungera som en värmezon (för stora skålar eller kastruller) och hur de två är olika. FlexInduction kallas detta område. Vi noterar en mer bekvämlighet panel induktion från Bosch - Powerboost funktion, som kan aktiveras för varje kokzon. Denna kapacitetsökning med 50% för att minska tillagningstiden. Extra effekt "lånat" från de intilliggande värmezoner. Dessutom finns det en erkännande har rätter på brännaren - dess "se" elektroniska sensorer, de också bestämma dess storlek. Om rätter på brännaren inte är strömmen automatiskt stängs av. Smart induktion yta också "komma överens om" den tillförda effekten till storleken på skålen med syfte att spara el.

Ledning häll BOSCH PIN675N14E beröringsyta. Det ger digital indikation på graden av värme och 17-hastighetseffektstyrning. Kostnaden för en sådan spis - cirka 33 tusen rubel ..

Induktion av ytan Hansa ↑

Prismodell Hansa BHI64383030 - cirka 13 tusen rubel .. Detta är den mest prisvärda fyra spis induktionshäll. Den maximala effekten av denna modell - 3,5 kW, så det kommer att passa dem som bor i lägenheten med den gamla ledningar. Trots att den totala kapaciteten för alla brännare - 4,5 kW, begränsar det till 3,5 kW självreglerande enhet EGO. Förbindelseinduktionshäll Hansa BHI64383030 enfas, vilket är en enorm fördel. Ingen extra strömförsörjning förberedelse - hällen fungerar på Plug-teknik&Spela för att börja använda det helt enkelt koppla in den. Notera också Booster funktion (ökning av effekten hos varje brännare 50%), överhettningsskydd (automatisk avstängning), varvid närvarodetekteringsfunktionen ware och dess dimensioner timer.

Induktionshäll Hansa BHI 64373030 har obestridliga fördelar

Hansa BHI 64373030 - kombinerade induktionshäll. Hon har två värmeplattor med induktionsuppvärmningszoner och två brännare HiLight, som når sin maximala temperatur under 7-10 sekunder.

Kombinerade effekt yta från Zanussi ↑

Häll Zanussi ZXE 66 X kostar ungefär lika mycket som den ovan nämnda Hansa. Men hon har två induktionshällar och två vanliga (HiLight), medan en utöver det vanliga har två värmezoner, vilket gör det möjligt att använda rätter av olika diametrar och inte slösa energi i onödan. "Automatisk kokning" har en funktion. Användaren kan ställa in önskad grad av uppvärmning och välj arbetsförmåga, inom en viss tid brännare arbetar med full effekt, och när sensorerna kommer att spela koktemperaturen, och innehållet i pannan något pokipit kommer kokzonen automatiskt tillbaka till användarinställda nivån av makt, kommer skålen att fortsätta att förbereda sig.

Styrhäll sensor, har en funktion av styrytan och lås avstängning när överhettad. Dessutom finns det en timer som avger en akustisk signal.

Kombinerat induktionshäll Zanussi ZXE 66 x överraskningar med sin mångsidighet

Andra märken inbäddade introduktionspaneler ↑

I vårt land kan du också köpa ytan induktions AEG, Electrolux, Neff, Gaggenau, Samsung, Siemens, Gorenje, Siemens, Küppersbusch, Siemens, Whirlpool, Smeg, Kaiser, De Dietrich, CATA, Miele, ILVE. Försäljningen är inte bara med fyra, men med två, och pyatikonforochnye odnokonforochnye hällar. Det finns också de Induktions WOK-brännare, som kan vara ett segment av hällen eller ett separat element.

Förbindelseinduktionshäll ↑

Anslutningsinställningar induktionshäll och installationskrav som anges i instruktionerna som medföljer enheten. Vi rekommenderar att du ansluter hällen till elsystemet via en separat kabel, som utförs av den elektriska panelen. I det här fallet måste du installera ytterligare ett sätt kvinnliga säkring. En förening av panelen kan vara både bezrozetochnym och en plugg med en motsvarande effektjord. Hålet i bänkskivan under hällen sågas med hjälp av sticksåg, men först och främst ska markeras med hjälp av en penna och mall.

Efter hålet görs i bänkskivan, måste kant brott med det skyddande lagret behandlas med särskilda medel för bänkskivor spånskiva - klar silikon. Det bör också finnas tätning som förhindrar inträngning av fukt och ansamling av skräp under hällen.

När det förberedande arbetet har avslutats, kan hällen fästas på plats och ansluten till ett elnät. Använd en särskild bilaga. Kontrollera induktionsplatta arbete genom att sätta på ytan brännare skål fylld med vatten. Glöm inte att disken bör ha ferromagnetiska egenskaper (för att locka en normal magnet).

Induktionshäll är mycket bekvämt, det är lätt att hålla ren och rätter tillagade på det, värdig högsta beröm

induktionsvärmeteknik i spisar och hällar - en av de mest avancerade hittills. De ger användarsäkerhet på grund av de små värmebrännare. De sparar tid på matlagning, på grund av sin höga effektivitet i induktionsvärmning. De sparar energi. Den enda nackdelen med induktionshällar - deras höga pris, mestadels sådana paneler medan dyrare än vanligt. Om vi ​​talar om en fristående spis, det finns också en rad problem. Men ingen skulle argumentera med det faktum att induktionsvärmning ger ytterligare bekvämlighet och att för dem att betala - helt normalt. Låt ditt kök kommer att vara en bekväm och modern!

Du började i köket remodeling, du tänker på att beställa den nya snickerier? Det skulle vara trevligt att köpa nya apparater. Nyligen byggt i teknik slår allt.

Välja inbäddad spis Kök: gas, el, kombinerat

Med "kök förkläde" avses en region som är anordnad mellan närliggande övre skåp och bänkskivan. Detta är inte bara en dekoration, och förutom interiören.

Är det värt att göra kök förkläde av plast: argumenten "för" och "emot"

Alla vet att säga om den första pannkaka, som oavsett hur mycket man än försöker, men det nästan alltid visar sig knölig. Antingen pannan värmas tillräckligt, vare sig i testet.

Hur man väljer en pannkaka, som kan hantera även ett barn: pannkaka hemligheter

Reparationer i köket har inte varit utan kontroverser. Den tvistefrö var kaminen. Stod valet mellan en elektrisk ugn och induktionshäll, som gastillförseln i huset nr. Till slut tog vi den andra. Det är anmärkningsvärt att spara utrymme (och detta är min viktigaste kriteriet när man köper ett visst livsmedel / rum element). Den största nackdelen - priset, men förhållandet mellan kvalitet på en hög nivå. Matlagning är bekvämt, viktigast av allt - snabbt.

Och vi har en induktionshäll från Bosch är det märkligt att det inte i artikeln ,, Jo, de är bland de bästa. Hur man köper, jag först vant för en vecka, och sedan som den var inblandad, vad som nu är att vara ärlig själ i det inte te! Och förresten om "särskilda skålen" för induktsionki - rent nonsens! Såvida aluminium, alla regler!

Under det senaste året har jag gjort reparationer i köket. På induktion av långa tvekade. Pris generad. Och nu förvärvade förra året. Naturligtvis, för alla kök induktionshäll är en dekoration. Det blir inte smutsig. Om spilld mjölk, inte fastnar. Trasa och alltid ren. Ingen skilsmässa. Uppvärmningshastigheten fantastisk. Det viktigaste är säkerheten för små barn. Induktionshäll kan inte brännas. Men det finns också minus! I - För det första är priset på induktion köksredskap mycket högre än vanligt i - För det andra, så vitt jag vet att det är kontraindicerat för personer med pacemaker (eller har begränsningar!). Jag råder alla mina vänner. Saken är super! Förbereder alla i blink of an eye!

Om induktionshällen och sätta metallcirkeln på den för att sätta en aluminium / keramik / gjutjärn pan, oavsett om denna smörgås att laga mat eller varför inte?

Gjutjärn pan / skovorada redan körs, eftersom det har magnetiska egenskaper.

genom "shim" kan laga mat.

effektivitet, upphettningshastighet, sluttemperatur - det lämnar mycket att önska (mellan ytorna att vara perfekt termisk kontakt) ...

i plast och keramiska rätter kan tillagas, placeras i en stål munk. aluminium sådant fokus kommer inte passera

varför aluminium redskap ... är att i hennes metall pannkaka kommer inte att fungera? frågar varför det finns hembränt aluminium ... ville anpassa sig till induktionshäll ... Jag tänker på hur att fuska öde.

Starkt inte testat! Pannkaka värmdes nästan till lupus och porslin bit berövar värma den, och så småningom blir mycket värmeplatta och inuti glas upp till smält inälvorna

Jag veta dataplattan arbete i Ryssland med vår standard 220 volt 50 Hz, eftersom spänningen och renheten är mycket beroende prestanda, och ibland av oförmågan att använda anordningen eller dess misslyckande. Till min untutored öga, produktion av tillverkarna har för varje land att tillverka spolar enligt en viss standard (vad är mycket osäker, ett enkelt exempel på en gaseldade pannor, kylskåp, etc.). Ett enkelt exempel: om plattan är utformad för spänningen av 240 V 60 Hz, då detta särskilda magnetfält, ändra dessa parametrar, kommer motståndet i spolarna förändras så att de kan överhettas eller inte skapa det önskade magnetiska fältet.

Där (platta) är PWM controller driver från 95-250 I ett nätverk frekvens av 46-400 Hz - experimente längre - med vår diesel generator.

fullt besviken i induktionsspis. Ställda frågor, och kanske är hon sparsam (ännu ej kände elbesparingar), vattenkokare kokar snabbt, vattnet i pannan också. Men när jag började att laga mat i en gjutjärnsgryta, flög sedan rasande. I centrum av alla brinnande bränsle vid kanterna av pannan det var fuktig och kall. Så fans gryta, stek och koka i gjutjärn köksredskap är värt att överväga. För tillfället, för att processen för att välja den glaskeramiska plattan med en standard värme ersätta köpt och installerat induktion missförstånd

Vi fick en gåva en dubbel induktionshäll Orsson. En klar besvikelse. Våra rätter, med undantag för emaljerade pan är olämpligt. Jag måste köpa nya rätter, som obehagligt att gå tillbaka gåvan eller perepodarit.

Priobreoi induktion. Berätta som använder detta är normalt, när vattnet kokar, efter kokning, en sådan sak händer, kokar kokar, sedan 2 sekunder kokar, kokar kokar igen, sedan igen 2 sekunder inte koka, det är normalt, skydd av vissa eller äktenskap?

Ja, Tatiana, är det normalt)) precis så det är igång)

Jag vet inte, jag induktsionka i bruk under mer än två år, köpte Hotpoint, nöjd med henne i dag, brinner inte någonting, och stomme och stek och tyna bort alla köpte redskap för induktion, och allt! matlagningen till ett nöje!

Mycket väl förklaras allt. Jag använder induktions yta Indesit, köpte i första hand är det för en ung barnsäkerhet. Genom induktion, är det nödvändigt att anpassa sig, men så fort det hände var mycket förtjust i denna metod för matlagning)

En mycket användbar pedagogiska artiklar och förklaras tydligt, tack för artikeln! Ato presenterade odnokonforochnuyu plattan från PN-posi induktion, -Korea. Och jag förstår "hur och vad det åt." Din artikel är mycket poiogla, ato jag skulle ge den till någon du känner.

umenja HausMark 2komforki.skovoroda för induktion och centrum är tänd och kanterna är grov och smidig anpassning finns det ingen kokning vypleskivaet..no huvud hot ... besvikelse

Bra gjort vackert anges artikel. För nybörjare och "dummies" i all nödvändig kunskap och erfarenhet. Handsome.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

46 − 45 =