Ikea Pax garderob

Funktioner och instruktioner för montering garderoben IKEA Pax

Pax garderob från IKEA är en av de mest bekväma skåp som ska placeras i ett litet rum eller hall, eftersom den inte kräver mycket utrymme. Pax kan rymma en hel del olika saker, från skor till kläder, i behov av en galge. Samtidigt är han inte kan förstöra inredningen, eftersom den är gjord i klassiska färger för att passa praktiskt taget alla färglösningar.

Men för att samla Pax utan instruktion är inte så enkelt, och i de fall där det inte finns någon instruktion, Mass. Till exempel var skåpet köpt via Avito och tidigare ägare någonstans förlorat instruktionerna och kan förklara skåpet enheten bara i ord. Tyvärr, ring installatören från företaget IKEA varuhuset inte längre är möjlig under sådana omständigheter, och kommer att behöva förlita sig enbart på sin styrka.

Interiör från skåpet

Pax garderob IKEA har en höjd av 236.4 cm, respektive, måste taket vara på en höjd av minst 245 cm Samtidigt för montering i horisontellt läge är tillräcklig takhöjd 244 cm, och vertikalt. - 242 cm, men utan att ta hänsyn till osäkerheter sådana oegentligheter golv och tak.

Pax garderob IKEA

Djupet är 66 cm, vilket är relativt lite, så att skåpet kan placeras i ett relativt smalt område. Bredden på en och en halv meter.

Dörrar på Pax garderob - Auli, som gör det möjligt att sätta framför honom andra möbler, inte respektera avståndet lika med bredden på dörren.

utförande alternativ skåp

Pax, hörn coupe, behöver en särskild mount på väggen. Fästmaterial är valda oberoende med hänsyn till väggmaterialet. Instruktioner för skåpet från IKEA Pax ger detta ögonblick.

Så exploderade garderob redan i lägenheten. Kolla in den fullständiga uppsättningen - på plats om alla möbler i framtiden. Inklusive behovet av att kontrollera antalet förbindningselement:

 • På varje hål i ramen eller dörr skulle komma en skruv.
 • Alla dubbla hål måste falla området.
 • Måste vara minst fyra fötter.
 • Det är nödvändigt att kontrollera närvaron av metallstift och "hattar" på dem (de är nödvändiga för att fixera den bärande strukturen).
 • Också för att fixera bakre vägg spikar behövs, kan de vara från 15 till 30. Om det inte finns några spikar - du kan köpa dem på egen hand, välja ganska kort, medium tjocklek.

När alla komponenter kontrolleras för att se till att det finns till hands alla nödvändiga verktyg: en skruvmejsel, hammare och tillbehör. Du måste vara uppmärksamma på det faktum att, med förbehåll för den vertikala enheten kräver en stege.

monteringsanvisningar

Montering garderob Pax börjar med lådor. Följaktligen är det nödvändigt att definiera toppen och botten av den framtida av möbler, botten, sidan och mitten. Bestämma tillbehöret kan vara intuitivt, eftersom varje konstruktionselement som redan finns borrade hål för skruvar och stift.

Samla i etapper enligt följande:

 1. Det är nödvändigt att korrekt positionera väggen, med fokus på antalet hål för fästelement. Där väggen måste spikas på väggen i lägenheten, kommer det att finnas två rader av hål.
 2. Nu måste du hitta en botten och toppen. Längst ner kommer också att vara mer än en rad av hål och på de övre delarna är sågade stort hål "tak" för stiften.
 3. Ansluta elementen för att erhålla en låda. För att göra detta, att ansluta till väggarna i skåpet botten, efter att skruva ben måste ha två fötter på varje sida.
 4. När väggarna kommer att fastställas underifrån till toppen av skärmetallstift, som toppen sätts. När "taket" kommer att läggas på stiften (stora hål genom du kommer att se dem), måste du se till att elementen är i jämnhöjd med varandra. Sätt i hålen hattar tvärstycket inuti skåpet, och sedan dra åt locket. I detta skede är rutan redan möjligt att ställa in vertikalt.
 5. Var uppmärksam på en mycket viktig punkt - rutan i garderoben är inte fast, det kommer från 2-4 lika stora lådor, som är fästa vid varandra.
 6. Hitta små trä revben och infoga dem i botten, med sin hamra trä pinnar till utsedda platser.
 7. När alla förstyvningar är installerade är det nödvändigt att fastställa skåpet i väggen med hjälp av de mest bekväma fästsystem.
 8. Att samla Pax slutligen fästa till det och dörren, måste du göra installationen av löpare. De är knutna till botten och taket av skåpet är locket placerad på ändarna av rälsen.
 9. På nedre löpare behöver bifoga ytterligare en, som kommer att bifogas dörren på översta behöva bära plast fästen för dörren.

Pax garderob i sig är nu redo att börja montera dörren:

 1. Du behöver samla metallstruktur där det finns särskilda hål. De måste sätta i och dra åt metallnivåer, genom vilken metallen och speglade panelen docka. Vid montering, är det bäst att fokusera på bilden.
 2. Dörr design går helt med skruvar.
 3. Dörrarna är placerade på medar, kontrollerat underlätta rörligheten. Om dörrarna är tunga, är det nödvändigt att justera skruvarna - lossa eller kläm dem starkare, tills dörren börjar gå smidigt.

Det är allt ikeevskaya möbler är klar för drift.

de kapsling monteringsanvisningar Pax beskrivs i tekniska termer, är på IKEA plats i katalogen. För att hitta alla kretsar som hör till garderoben för att hitta i katalogen garderob eller hörnskåp Pax och öppna önskad sida. Schematisk undervisning kommer att vara i den vänstra kolumnen under fotot.

Om fackspråk och verbala beskrivningar är inte klart, kan du se videon, som visar de svåraste ögonblicken i församlingen, det vill säga montera Auli dörrar som orsakar många svårigheter under installationen.

Pax hörnskåp från IKEA kan samlas på samma sätt kan vissa fundamentala skillnader i monterings ses på bilden. Framför allt finns det ingen dörr i hörnet Auli, vilket gör det ännu mer tydligt i monteringen.

Ikea Pax garderob

för de glidande hyllor,

röda "data pris =" 1400 .- ">

skåp "data pris =" 1300 .- ">

aluminiumfärg "data-pris =" .- 2400 ">

4 st., White "data pris =" 1499 .- ">

anställda Bank i IKEA varuhusen eller på telefon

8-800-700-00-73 (avgiftsfritt i Ryssland)

anställda Bank i IKEA varuhusen eller på telefon

8-800-700-00-73 (avgiftsfritt i Ryssland)

när man köper en garderob IKEA FAMILY kort

75h58h236 cm - 2 st.

 • dörrar
 • Avgränsare för ramen

  Grå 75 cm - 2 st.

  75h58 cm - 2 st.

 • Hängare klädhängare - 1 st
 • 100h58 cm - 2 st.

 • trådkorgar

  100h35h236 cm - 1 st.

  100 cm och 50 cm vit

 • hyllor

  100h35 cm - 2 st.

  50h35 cm - 4 st.

 • trådkorgar

  100h58 cm - 4 st.

 • trådkorgar

  100h35 cm - 4 st.

 • trådkorgar

  100h35 cm vit - ett stycke.

 • metallhyllor

  100h16h35 se vit - 3 st.

 • 100h58h236 cm - 1 st.

  100h58 cm - 4 st.

  50h58 cm - 4 st.

 • lådor glidande

  100h58h236 cm - 1 st.

  100h58 cm - 4 st.

  50h58 cm - 2 st.

 • lådor glidande

  100h16h58 cm - 3 st.

  50h16h58 cm vit - 2 st.

 • Rack med skär - 2 st. hängare hängare - 1 st.
 • trådkorgar

  Pax garderob från Ikea i det inre - kompakthet enkla former (21 bilder)

  Oavsett vilken typ av inredning du föredrar, och hur många kläder i butiken skåp, garderob från Ikea Pax klara alla uppgifter. Pax är en struktur av ett flertal element, som kan kombineras med varandra, utbyte och placera i någon sekvens, om formgivaren. ram storlek, stil dörrar, intern fyllning - allt detta kan du välja efter deras smak och behov.

  Pax garderober består av flera rektangulära fack som lätt är bundna till varandra genom speciella bultar. Dörrarna kan vara ledad, som i de flesta traditionella modeller av skåp, eller glidande, och det inre utrymmet är fyllt med hyllor, hängare, lådor och andra användbara element.

  Ibland är det inte lätt att plocka upp kläder, lämpliga för storleken på rummet. I detta fall är det nödvändigt att göra skåpet att beställa och betala betydande belopp. Med Pax garderob från Ikea i denna fråga kan inte oroa dig - det finns flera konfigurationsalternativ, så välja lämplig modell är enkel nog.

  De viktigaste parametrarna för Pax garderober

  Höjden av skåpen är 201 eller 236 cm, en sådan variant passar perfekt i standarddimensioner urban lägenhet. Djupet kan också väljas från två alternativ: 35 cm från den bakre väggen till dörren eller 58 cm Observera att den gångjärnsförsedda dörren har ökat djup av 2 cm, och den glidande - 8 cm ..

  Det första alternativet (35 cm) är utformad för små utrymmen och smal korridor, hall, loggia. På små hyllor passar på en rad jeans, tröjor, skjortor, lådor för kläder och några långa klädesplagg som en klänning, kostym eller päls. På grund av brist på utrymme för upphängningsstången inte är placerad längs ramen och i tvärriktningen - från den bakre väggen till dörren. Det andra alternativet, skåpet djup 58 cm, tar upp mer utrymme, men det är också rymligare.

  ett skåp utrymmet längd kan vara 50, 75 eller 100 cm. Antalet sektioner är obegränsad, så köparna lätt kan välja optimal upplösning. Längden av den färdiga garderob är alltid en multipel av 50, till exempel, 50 cm, 100 cm, 150 cm, 200 cm, och så vidare.

  Om du vill installera vingdörrar, kan du använda några alternativ, och vid behov skjutdörrar, är begränsat till två alternativ :. 150 eller 200 cm kan köpas som två av skåpet och sätta ihop dem valet, är resultatet en snygg långväggen, som kan sätta en stor mängd kläder och andra hushållsartiklar.

  När storleken har bestämts, kan du gå vidare till den mest trevlig del av utformningen av framtiden och välja en garderob. Alla modeller är tillverkade i traditionell Ikea minimalistisk stil, kännetecknas av enkelhet form och tydlighet rader.

  För små rum det bästa alternativet skulle vara Pax garderob White - denna färg har egenskapen att utöka utrymmet, och glas eller spegeldörrar ger rummet ljust och luftigt.

  Pax garderob elegant svart och brunt ser solid och monumentala, gör rummet elegant och måttligt stark. Detta alternativ kommer att tilltala älskare av klassisk inredning.

  Det finns också andra färgvarianter:

  • svart;
  • silver;
  • blått;
  • beige.

  Bra garderob, praktiskt och funktionellt, så många saker passar i det, vid första anblicken du inte kan tala om att det är tillräckligt stor

 • Kommentera

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

  − 1 = 7