Gräsklippare

Vad kan du göra med gräsklippare med egna händer?

 • Visa hela bilden

Gräsklippare: Vad är det, fördelarna

Grinder gräs med egna händer

Från vad du kan göra en gräshopper: alternativ och instruktioner

Hur man använder gräsklipparen ordentligt: ​​försiktighetsåtgärder och lagring

Få trädgårdsmästare vet varför en gräsklippare behövs alls. Ogräs uttras, men varför skakar vi gräs och grenar? Grinders används för beredning av mulch, gödselmedel eller djurfoder. Om de behövs i stora mängder, är det oundvikligt att elektriska traverser, det sparar tid och ansträngning. Vissa föredrar att köpa shredders, men de kan tillverkas oberoende av improviserade verktyg. Det tar bara lite tid, skicklighet och tålamod.

Gräsklippare: Vad är det, fördelarna

Faktum är att gräsklipparen inte skiljer sig från en stor köttkvarn. Han arbetar på samma princip: med hjälp av knivar smuler han och krossar allt han lägger. Eftersom den är konstruerad för gräs, är dess enhet något enklare och är inte konstruerad för att krossa hårda material och stora föremål.

Grindergräs med egna händer har många fördelar.

Det sparar pengar som du kan spendera vid köp av en sådan enhet, gör det möjligt att krossa gräs och grenar i stora mängder utan att spendera tid och energi på den. Det är lätt att använda och bära från plats till plats (om det är en kompakt chopper). Bland bristerna kan identifieras storleken och tjockleken på det bearbetade materialet. Hemmagjorda gräsklippare kan inte klara av tjocka grenar. För att elfördelaren ska fungera är det också nödvändigt att ha ett utlopp i närheten, vilket kan skapa vissa svårigheter. Hemgjorda shredders är utformade för en liten mängd material och stora områden kan inte servas med en shredder.

I trädgårdsarbete används denna enhet för flera ändamål:

 • Användning av skräp. Brinnande skräp är inte alltid säkert. Detta är en lång process som inte kan lämnas obevakad, eftersom elden kan sprida sig kommer en eld att inträffa. Vid avbränning av grenar släpps olika skadliga ämnen, som inandas av en person, som också är hälsofarlig. Skrotaren kommer att återvinna sopor enklare och snabbare, vilket minskar dess volym.
 • Framställning av foder. Ibland krossas gräs för husdjur, så att det blir lättare för dem att smälta. Till exempel för små arter av kaniner, små gnagare etc. Om det finns många sådana husdjur, kommer gräsklipparen att förenkla livet mycket.
 • Beredning av mulch eller gödningsmedel. Oftast är det för detta ändamål som shredder tjänar. Mala gräset manuellt och länge och arbeta, och gräsklipparen kommer snabbt att göra en stor mängd mulch. Det är det krossade gräset och grenarna som börjar sönderfalla snabbare och mätta jorden med näringsämnen. Därför är gräs i grindform mer värdefull som råmaterial för mulch och kompost.

Grinders är indelade i olika grupper beroende på driftsprincipen, enheten, typ av kniv och produktivitet i användningen. Det finns professionella choppers och enkla hemlagade. Att välja den här eller den typen av shredder är nödvändig med hänsyn till mål och omfattning av arbetet:

 • Med makt. Det finns amatörer, medelkraft och professionella gräsklippare. Amatör är utformad för en liten mängd gräs, medelstora är inte heller anpassade för en stor mängd material, men de kan mala och ganska täta stora grenar. Professional shredders är kraftfulla och nöjda stora i storlek. De kan krossa även tjocka grenar upp till 7 cm tjocka.
 • Av typ av knivar. Knivar i slipmaskiner är disk och fräsning. Diskknivar är plana blad som roterar och slipar sopor. Men vid slipning av grenar blir de snabbt trubbiga. Frässknivar är ett roterande redskap som automatiskt skärper och grinder råvaror.
 • Av den typ av arbete. Det finns bensin och elektriska rivare. Varje sort har sina plusser och minuser. Bensin kräver exempelvis inte ett utlopp, men är något dyrare.
 • Stationär och mobil. Du kan göra en stationär shredder, där grenar och gräs kommer att matas. Han maler allt detta, och det färdiga råmaterialet matas in i en separat behållare. Detta är den enklaste, men ganska effektiva typen av shredders. Du kan också göra en shredder mobil som en gräsklippare, men en sådan enhet är mycket svårare. Men det är mer praktiskt i drift. Du kan skapa en vacker gräsmatta och slipa gräset samtidigt.

Vid val eller tillverkning av en helikopter måste den nödvändiga effekten beaktas. För mycket arbete behövs mer kraftfulla gräsklippare, det vill säga att man måste beräkna i förväg hur ofta och hur mycket det kommer att behöva minskas. Om du behöver gräva inte bara gräset, utan även grenarna, läggs ytterligare blad till hackaren.

Vissa trädgårdsmän tar hänsyn till ljudnivån. Vid tillverkning av en självtillverkad shredder är detta inte viktigt, eftersom ljudnivån sannolikt kommer att vara tillräckligt hög på grund av motorns funktion.

Från vad du kan göra en gräsklippare

Det finns många alternativ för att göra en hemgjord chopper. Naturligtvis, i små mängder, slipa gräsburken och manuellt. För denna konventionella agnar tas (triangulär med ett spetsigt föremål bas) materialet sönderdelas vid ytan av agnar och hackas till små stycken. Men om man vill köpa råvaror i stora mängder blir manuell slipning tråkig. I detta fall, och användbar gräsklippare, som automatiskt kommer att gräva gräset.

Du kan göra en sådan enhet från improviserade material:

 • Drill. Den enklaste typen av chopper. Det kommer att kräva en konventionell borr, muttrar och bultar, knivar, samt en behållare där det krossade gräset kommer att falla. Anordningen av en sådan chopper är mycket enkel: knivar är fastsatta på borren. Gräset fylls i skopan, borren sänks och slås på. En sådan chopper fungerar som en mixer. Det enda problemet är att gräset kan spridas, det är därför nödvändigt att mala i små portioner. Således kommer inte grenarna att riva, eftersom knivarna snabbt blir tråkiga.
 • Gamla dammsugare. Kärnan i den här enheten är inte skiljer sig från helikoptern från borren, men det är något högre prestanda. Från dammsugaren är endast nödvändigt skrov, som kommer att hälla gräs, och motorbladen kommer att mala det upp och matas genom en sidoöppning i en annan behållare, exempelvis i en hink. Således blir det lättare att slipa sopor, gräset kommer inte att flyga ifrån varandra.
 • Tvättmaskin. Tvättmaskinen fungerar som en lämplig behållare för gräs. Det är ganska stort, och det kommer att rymma en stor mängd material. På sidan görs ett andra hål genom vilket markgräset kommer in i en hink eller annan behållare. Arbetsprincipen är densamma. Inuti väskan är knivar installerade, som roterar med hjälp av en motor och krossar gräset.
 • Övriga material till hands. Du kan göra en chopper från något: en gammal elektrisk såg, en pump, en motor från samma dammsugare eller tvättmaskin. Kärnan i anordningen är att knivarna roterar i en sluten behållare vid en viss hastighet. Motorn är fastsatt på väskan med speciella fixeringsmedel.

Hur man använder gräsklipparen korrekt

Trots enhetens enkelhet kan chopper vara traumatisk. Det finns också situationer som leder till att hackaren bryts. För att undvika detta måste du veta hur du ska använda och lagra enheten korrekt.

I strimlaren används skarpa knivar, så säkerhetsreglerna måste observeras:

 1. Använd inte små barn nära apparaten. I själva apparaten kan du inte skjuta händer, och du måste också se till att det inte finns några främmande föremål eller glas inuti.
 2. Om stora tjocka grenar har fallit in i rivaren måste den stängas av och grenarna avlägsnas. I detta fall kan motorn överhettas och enheten kan brytas. Den fasta grenen kan inte dras ut för hand, för detta ändamål finns specialverktyg.
 3. Vid användning av shreddern är det nödvändigt att bära gummihandskar, ansiktssköld och glasögon. En del av de strimlade grenarna och gräset kan komma in i ögonen, och även vid drift av enheten släpps damm ut, vilket är oönskade att andas in.
 4. Det är värt att komma ihåg att elektriska apparater ska hållas borta från vatten, annars kan en kortslutning uppstå. Förvara chopparen på vintertid också på en plats skyddad mot fukt.
 5. Förvara inte chopper vid temperaturer under 10 och över 40 grader, eftersom det kan skada ledningar och kontakter.
 6. Om shredderen körs på nätverket och du behöver rengöra det, ta några delar, byt ut dem, måste du först stänga av enheten från nätverket.
 7. Innan du använder hackaren måste du se till att den fungerar, ledningarna är inte skadade, alla delar är på plats och ordentligt fastsatta.
 8. Efter varje arbete måste knivarna och kroppen rengöras av rester av gräs och grenar, torka försiktigt knivarna och se till deras integritet. Om kniven är skadad måste den bytas ut, men efter att apparaten har slutat fungera och stängs av från elnätet.

När du använder strimlaren måste du följa säkerhetsreglerna, eftersom hemlagade strimlare (amatör) kan ha lösa delar. När det är påslaget och första gången är det bättre att bära skyddskläder och en mask.

Mer information finns i videon:

 • Logga in eller registrera dig för att skriva kommentarer

Intressant i trädgården och trädgården

Forumet har frågor utan svar, hjälper deltagarna, och de hjälper dig.

Live nu

(c) 2012 - 2018 MegaOgorod.ком - Journalen av trädgårdsmästare och trädgårdsmästare.

Trädgård Elektrisk Grinder Gräs med egna händer: ritningar

Om du är en person som verkligen är passionerad för hushållet, borde du definitivt lära dig hur man gör en gräsklippare med egna händer. En sådan teknik kan öka effektiviteten i arbetet, minska tidskostnaderna, dessutom kommer det att avsevärt minska kostnaderna, eftersom sådan utrustning i affären är ganska dyr. Och för periodisk användning är inköp av sådan utrustning oskälig.

dokumentförstörare Fabrication av tvättmaskinen hölje

Shredder gräs kan göras på grundval av element hämtade från tvättmaskinen. En sådan produkt, men det verkar inte vara lika effektiva i jämförelse med analog fabriken, men gör att du snabbt klara av överskottet gräs och grenar. I hjärtat av hur utrustningen kommer att baseras på principen om inverkan av en matberedare. Du måste använda några vassa knivar som roterar med en betydande utsträckning. I detta fall kommer de att krossa växtavfall. Placera skärelementen bör vara i en särskild behållare. Vi måste komma ihåg att denna del bör ha en cylindrisk form, är det bäst att låna kroppen av en gammal tvättmaskin, men om man inte var tillgänglig, kan du använda något annat alternativ, som anses vara den mest lämpade för detta ändamål. För att undvika spill av krossade sammansättningen hela, bör du använda en speciell låda, som kommer att stänga hålet, liksom direkta råvaror till den förberedda behållaren. Som en sista måste använda en mottagare som kan göras oberoende av varandra. Emellertid kan den konventionella stål skopan agera i sin roll. Det är viktigt vid tillverkning av rack dimensioner ger stöd för utrustningen, är det nödvändigt att se till att en hink placerades löst under konstruktion.

Funktioner för tillverkning av en elektrisk chopper

Om du väljer att göra en ört chopper med sina egna händer, i närvaro i sin sammansättning av anställda från knivarna el måste du följa säkerhetsreglerna. Endast på detta sätt kan undvika skador. För att utföra arbetet kommer att bli nödvändigt att förbereda kroppen av en gammal tvättmaskin, liksom dess motor. Det skulle ta en gammal såg, bultar, muttrar och bussningar. För fästkomponenter konstruktioner kan användas och andra detaljer. Eftersom botten av behållaren, vilket kommer att anlända krossade produkter kan användas inte bara skopan, men den gamla potten. Shredder gräs med sina händer kan inte byggas utan ben avföring.

Innan processen är det viktigt att ta hänsyn till principen om kvarnen tillverkning. För att åstadkomma den övre behållaren, är det nödvändigt att skära med en kvarn via ett cylindriskt parti av den gamla tvättmaskinen. Alternativt kan du använda pannan där sidan kommer att behöva göra ett hål för att avsluta gräs. Det kommer att behöva FÖRHYDA stålplåt. Till den förberedda behållaren måste fixa bladen.

Att knivar och helikoptrar rack

Producera elektrisk slipmaskin örtagård med sina egna händer, till nästa steg som du behöver ta knivar att slipa, som vanligtvis är tillverkad av bitar av gamla sågar. Stöd, vilket kommer att hålla strukturen bör vara tillverkad av ett hållbart material, dess bredd bör ställas in oberoende bemästra. Perfekt lämpad för denna gamla avföring ben.

Knivar för slipning bör registreras på en särskild hylsa. Den kan utföra på egen hand eller att beställa turner som kommer att använda särskild utrustning. Producera elektrisk slipmaskin örtagård med sina egna händer, måste hylsan vara utformade på ett sådant sätt att dess höjd är lika med 50 centimeter. Att bestämma en lämplig diameter måste styras av dimensionerna hos muttrarna, som används för att klämma fast bladet. Den mest lämpliga mängd nötter är kranen.

Motorfästet till behållaren bärs av hållare, som bör dra design. Innan arbete som krävs för att befria motorn i räfflad, eftersom det inte är användbart i det fortsatta arbetet. Samla gräs dokumentförstörare med sina händer, ritningarna som presenteras i artikeln, måste du vara uppmärksam på storleken på motoraxeldiameter, som kommer att avgöra storleken på innerdiametern av hålet, bör den placeras på toppen av cylindern. För att låsa motoraxeln, måste göra två hål, vars diameter är lika med eller mindre än 8 millimeter. Dessa hål kommer att behöva tillämpa tråd M8, vilket är nödvändigt för att sätta in skruvarna. Innan du fixa hylsan, från olika sidor av axeln måste göra små indrag.

Vilket gör den undre behållaren

Att uppfylla trädgård dokumentförstörare gräs med händerna, måste du lokalisera hålen för utgången av den krossade sammansättningen under bladen. Om du misslyckas med att göra en skåra i botten av den övre behållaren, måste det göras på sidan. Du måste bestämma där ligger motorn, lånat från maskinen. Låda för att samla in material som har krossats, kan den tillverkas med hjälp av stålbladet. Box behöver fixas på väggarna i behållaren, med hjälp av några bultar. Innan en chopper gräset med sina egna händer, måste vi konstatera att lådkonstruktionen representeras av två komponenter, varav en - den yttre, den andra - interna. Således av skrot kan monteras elektrisk dokumentförstörare gräset med sina händer, som säkert kommer att hjälpa dig i hushållning, samt underlätta arbetet med att bekämpa överskjutande gräs och även trädgrenar.

Garden dokumentförstörare, naturligtvis, och du kan köpa i butiken. Dock är idag sådan utrustning ganska dyr, vilket innebär imponerande kostnader. Som regel, fragmentering gräs som används av privata konsumenter, som använder liknande installation med sällsynta mellanrum. Detta tyder på att det är bäst att göra denna installation själv. Detta kommer inte bara spara pengar, men inte heller ett problem för befälhavaren, vilket kommer att göra arbetet.

Flödande örtagård - vilken modell man väljer, och hur man gör helikoptern med sina egna händer

För att på allvar engagera sig i odling av gräsmattan, inte vara lat för att göra en chopper gräs med händerna, eller åtminstone köpa den i butiken - detta användbart verktyg är inte bara användbar i hushållet. Först av allt, du behöver en helikopter med regelbunden klippning, för om du klipper gräset omedelbart att bearbeta och gå tillbaka i form av ett fint pulver, kommer gräsmattan blir mer grönt, friskt utseende och kommer inte att torka upp i värmen.

Flödande örtagård - vilken modell du ska välja?

Bitar av klippta gräset hjälper jorden att behålla fukt och samtidigt fungera som en naturlig gödsel och skydd mot ogräs. Dessutom kan de hackade örterna vara lika väl användas för mulching trädgård sängar och bearbetas i en dokumentförstörare branscher som används för att mata kaniner, fjäderfä och boskap.

Bry dig inte om det torkar upp gräset kommer att ses på gräsmattan - med regelbunden mulching gräsmatta, täckt med hackad gräs, ser exakt samma som om växtrester samlades efter skjuvning i en påse. Små gräs partiklar bryts ned i ett par dagar, utan att förvandlas till hö. Således får du en diskret metod för att upprätthålla den naturliga skönheten i gräsmattan, utan användning av konstgödsel.

Små gräs partiklar bryts ned i ett par dagar, utan att förvandlas till hö

Vid försäljning av olika modeller av kompostkvarnar:

 • mala växter och pererubaet;
 • en bensinmotor och en elektrisk;
 • stationär och rörlig;
 • enheter för större park möjligheter och mindre kraftfullt för privat mark;
 • hjul rengöringsmedel, slipmaskiner som lämpar sig för absorption inte bara växtrester, men också stenar, burkar, paket, etc. (Används i mer utvecklade länder för rengöring parker).

För villor och trädgårdar är mest lämplig elektrisk kompostkvarnar försedda med hjul. Jämfört med bensin, el modeller tystare och hantering mycket lättare, är kvistar krasande görs av knivmekanism. Emellertid är sådana anordningar är i stånd att hantera små mängder av gräs och löv och grenar pererubaet inte mer än 4 cm i diameter. Till en elektrisk slipmaskin örter håller längre, rekommenderas efter varje timmes arbete för att ge det en vila.

Med bensin chopper kan bearbetas ett stort antal grenar till 7,5 cm i diameter. Pererubaet styva gängor i skruvanordningen eller under fräsvalsen. Bensinmodellen är mycket tyngre än el, men det kan installeras var som helst i trädgården.

Det är tillrådligt att få två olika Beten: en kommer att användas för behandling av örter och andra - för grenarna, eftersom de flesta modellerna helt utföra endast en av dessa funktioner på bekostnad av den andra. Särskild uppmärksamhet när du väljer chopper utseende på sin makt (ju större det är, desto mer prestanda enhet), liksom närvaron av en "stopp-reverse" -funktion, som gör det möjligt att ta ut grenar utan demontering av hela mekanismen.

Särskild uppmärksamhet när du väljer chopper utseende på sin makt

Hur man gör egna händer trädgård dokumentförstörare?

Om priset som anges i försäljningen av fragmentering du verkar orimligt höga, kan du göra en hemmagjord ört chopper. Han kommer inte bara tillåter dig att spara avsevärt, men kommer också att ge en möjlighet för små storleken på enheten för att uppnå högsta kapacitet för att kunna mala som kvistar och fallfrukt.

Garden dokumentförstörare fungerar på samma princip som matberedaren: gräs slipning sker i den cylindriska kroppen, där särskilda vassa knivar med hög hastighet snurra i en cirkel, slipning växtrester. Gräs och löv falla in i anordningen genom den övre öppningen och utstöts i form av pulver genom en sidoöppning, som är skyddad av en metallkanal till gräs flög inte i olika riktningar.

Gör chopper gräs med händerna:

 • svetsade stålrör ram (som slaktkroppen är perfekt och huset av den gamla renare);
 • motorbensin bättre att använda, eftersom elektrisk kommer att förbruka ca 3 KW / h;
 • köpa en uppsättning cirkelsågar i olika storlekar (6-10) - det är bättre att inte spara pengar och bara köpa kvalitet sågblad, så de är inte så länge som möjligt tupilis;
 • installera motorn på helikoptern ramen kan du ansluta dem pripomoschi bälte och motor remskiva;
 • fäster vid stålskivor 20 mm i diameter axel inställning plastdistanser däremellan;
 • motorn på ramen för att vara rörliga i förhållande till dricka, medan spänningen i drivremmen kan justeras och fixeras medelst bultar;
 • ramen kan vidare fästa tryckfältet att ligga an mot fräs trådar in i den.

Glöm inte att vara försiktig när man arbetar med ört chopper

Detta är bara ett av de tillgängliga sätt att göra en hemmagjord trädgård dokumentförstörare, kan du komma med en bättre design. Glöm bara inte om försiktighet när man arbetar med ört chopper, eftersom vass kniv är mycket farligt när du kör!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

− 3 = 5