Vad hörlurarna består av

Typer av hörlurar och deras egenskaper

Tillväxtens ökande popularitet beror till stor del på den växande marknaden för bärbar elektronik. Därför finns förutom de vanliga modellerna nya enheter för ljudöverföring, anpassade speciellt för sådana enheter. Välja hörlurar bör inte bara baseras på egna preferenser utan även funktionerna i den enhet som det här tillbehöret köps för. Tänk på vilka typer av hörlurar som finns och vad är deras funktionella skillnader.

Klassificering av moderna hörlurar

Kvaliteten på dessa tillbehör, liksom deras pris, bestäms till stor del av designfunktionerna och företagets tillverkare. I vilket fall som helst måste användaren självständigt kontrollera sitt ljud och om möjligt kompatibilitet med den enhet som de kommer att användas på.

Hörlurarna är klassade enligt flera parametrar. Gruppseparationen påverkas av:

 • designfunktioner;
 • typ av installerad emitter (högtalare);
 • akustisk design;
 • sätt att ansluta till en ljudkälla.

Detta är kanske det viktigaste kriteriet, som uppmärksammar de flesta köpare. I enlighet med externa designfunktioner skiljer sig följande gadgetdesigner.

Med andra ord kallas de också "insatser". Detta är den mest budgetversion av enheter. Som regel, denna typ av tillbehör kommer komplett med mobila prylar. Den gemensamma standarden för sådana anordningar utvecklades av Etymotic Research-anställda i början av 90-talet, men de användes mycket senare.

In-Ear Headphones Etymotic Research ER6i

De har inte en bra ljudkvalitet, de matchar inte alltid perfekt användarens anatomiska egenskaper. Och även med användningen av skumgummiska öronkoppar ger inte rätt ljudisolering.

I dyrare modeller i satsen finns ytterligare avtagbara bilagor, som är utformade för bättre fixering i örat.

Modeller av denna typ av hörlurar är kompakta, de är praktiska att använda på vägen. Men gradvis ersätts de av mer praktiska enheter, till exempel hörlurar - dessa två typer är ofta förvirrade.

För tillfället är det den mest populära och populära typen av tillbehör för att lyssna på olika ljudinformation från smartphones och mp3-spelare. Landing "pluggar" eller "vakuum" hörlurar i öronkanalen är mycket djupare, vilket förbättrar tätningen och koncentrationen av ljudet, eftersom amplituden av vibrationer i membranet och förvrängning av ljud minskar. Som regel har sådana tillbehör ett brett utbud av tillbehör.

In-Ear Headphones RBH Sound EP 1

Kvaliteten på enheterna själva är en storleksordning högre än plugin-in-menna, men de är sämre än waybills eftersom den lilla högtalaren inte fysiskt kommer att kunna tillhandahålla rätt ljudnivå.

Det bör noteras att när de används på gatan måste ägare av sådana intracanalmodeller vara extremt försiktiga, eftersom musikuppspelningen är isolerad från externt brus.

Plug-in och in-channel hörlurar är bäst för telefoner och andra prylar. De är lätta, kompakta och kan vara utrustad med ett headset, vilket gör deras användning multifunktionella.

Namnet talar om ett sätt att fixa dem på ytan. Denna art används för sportmodeller. Hörlurarna är överlagda i örat men täcker inte helt över det. Ljudkällan är inte infogad i auricleen utan ligger utanför den. Därför krävs för fullblåst ljud en kraftfull radiator och en stor volym. Relativt kompakt, har olika fästen: i form av separata bakre bågen eller ett gemensamt bågformigt huvud.

Ljudkvaliteten är bättre än vakuum, de första tecknen på volymen och god bas uppträder, men är samtidigt sämre än ljudisolering.

Hörlurar Monster Beats By Dre Studio White

Bra alternativ för hemmabruk - På vägen kan sådana modeller inte vara mycket praktiska på grund av deras storlek. Men kännare av gott ljud stoppar inte detta. Koppar av sådana modeller med mjuka öronplattor täcker helt över örat, på grund av detta uppnås god ljudisolering och ytterligare ljudutrymme skapas.

Moderna fullstora modeller av premiumklass är olika lätt vikt, Praktisk (ibland vikande) design, en liten sladdstorlek, vilket gör det möjligt för dem att bekvämt användas tillsammans med mobila enheter.

Hörlurar i full storlek Sennheiser Momentum M2 AEG

De flesta anser att de är olika modeller i full storlek, vilket inte kan vara oenig. Deras koppar är också fastsatta på hela ytan. De kännetecknas av en mer massiv konstruktion, en kraftfull radiator, ett stort huvudband, en lång och tjock kabel, ett högt pris. Inte det bästa alternativet för bärbar elektronik eller att lyssna på medium eller lågkvalitativ musik. De har ett brett ljudområde och ett balanserat ljud. Oftast används de tillsammans med professionell stationär utrustning att arbeta med ljud.

Som regel uppmärksammar köparna inte detta kriterium. Det finns fyra typer, men sällan när du kan hitta ett stort urval i denna butik. Oftast finns det modeller med konventionella högtalare. Vi borde börja med dem.

Den mest populära versionen av omvandlaren av elektriska oscillationer av ljudfrekvens i akustisk. I det slutna fallet finns ett membran som en spole med en tråd och en magnet är ansluten till. Under påverkan av elektrisk ström skapas ett starkt elektromagnetiskt fält, som överförs till membranet, i sin tur börjar det att flytta och reproducera ljudet.

Trots det faktum att sådana högtalare anses vara de vanligaste (till stor del på grund av det överkomliga priset), från en akustisk synvinkel är detta inte det bästa alternativet. Men det kan inte sägas att de har en dålig ljudkvalitet, förutom att sådana modeller har ett tillräckligt stort ljudområde.

En sådan radiator kan installeras i alla hörlurar.

Fostex Dynamic Headphones

enheter elit klass Hej-End, som inte finns i enkla konsumentelektronik butiker, har bara en sådan radiator. Deras pris är ganska högt. Ett ljust ljudmembran installeras mellan de två elektroderna. Tack vare denna struktur är det möjligt att eliminera nästan alla snedvridningar i ljudet. Apparater med en sådan radiator har en utmärkt kvalitet på ljudinformationen. En särskild dockningsstation används för anslutningen.

Den elektrostatiska radiatorn kan endast förekomma i fullstorleksmodeller.

Elektrostatiska hörlurar Sennheiser Orpheus

Ortodynamisk och isodynamisk

Mellan de två starka magneterna är ett komplex i strukturradio (rektangulärt eller cirkulärt membran, tillverkat av en tunn plastfilm med speciell foliesprutning). Tack vare denna struktur var det möjligt att uppnå utmärkt kvalitet på reproducerat ljud med hög klarhet och bra kraftreserv (viktigt för högtalare). Liksom elektrostatiska radiatorer kan de endast förekomma i fullstora modeller.

Orthodynamiska hörlurar Fostex

Förekommer i dyra modeller av hörlurar i örat. Med sin kompakta storlek har de bra prestanda, men de har ett begränsat ljudsätt, särskilt vid låga frekvenser. Men de har en god kvalitet på detaljerad reproduktion, hög noggrannhet och känslighet.

Förstärkande hörlurar EarSonic SM64 med avtagbar ledning

Det beror på detta kriterium om de omgivande människorna hör informationen som återges i hörlurarna eller inte. I enlighet med denna parameter är tillbehören indelade i två typer: stängda och öppna. I den första varianten - stängda hörlurar - Apparatens kropp har inte ett perforerat galler, vilket är karakteristiskt för en öppen typ. Därför tillåter den här designen att isolera ljudströmmen från omgivningen och skicka den helt till mottagaren (i örat).

Öppna hörlurar är säkrare för stadsanvändning. De har en gitterstruktur på koppens yttre yta, genom vilket inte bara ljudvågen från radiatorn passeras, men också det omgivande bruset. Dessutom hörs dessa hörlurar bättre, de skapar inte en luftkudde, vilket bidrar till akustisk distorsion.

Denna parameter bestäms av hur du ansluter till ljudkällan.

De vanligaste och prisvärda för många konsumenter är trådbundna hörlurar. De har en högkvalitativ ljudåtergivning. Anslutningen är gjord genom en ledning av olika längder genom kontakten med en standard 3,5-mm-kontakt med Mini-jack.

Dessutom finns Jack 6,3 mm, mikrokontakt 2,5 mm och USB-kontakter, de senare används i nya tillbehörsmodeller.

Tråden kan ställas in på en mikrofon, volymkontroll, en samtalsknappen. Wired kan vara vilken modell som helst av hörlurar, olika i design, typ av emittrar eller akustisk design.

Med tanke på alternativen för trådbundna tillbehör till en telefon med headset kan du notera tre sätt mikrofonfästen.

 1. På kabeln bredvid knappen accepterar ett samtal eller justerar volymen. Denna typ är lämplig för användare som sällan använder det här alternativet. Högtalaren, genom vilken ljudinformationen överförs till samtalaren, under rörelsen gnuggar mot kläderna, vilket skapar ytterligare störningar.
 2. Fast position. Det här är ett alternativ som är mest lämpligt för att arbeta med stationär utrustning, till exempel på en dator. Om så önskas kan det här headsetet också anslutas till telefonen via en standardkontakt.
 3. Inbyggd mikrofon. Det optimala alternativet för ett telefon headset. Men fortfarande, en sådan högtalare fångar främmande ljud, vilket minskar kvaliteten på det överförda ljudet.

Om du planerar att använda ett telefon headset för telefonsamtal ofta är det bättre att välja modeller av en stängd typ så att främlingar inte kan höra samtalspartnern.

Trådlösa hörlurar Philips SHS5200

Moderna trådlösa hörlurar räddar användaren från ständigt förvirrande kablar. Många väljer att fråga vad de är och vad ska de leta efter när de väljer trådlösa hörlurar?

Idag finns fyra typer av anslutande trådlösa hörlurar, varav två - den infraröda och radio anslutning - gradvis förlora sin relevans. Den vanligaste anses vara Bluetooth-modellen är också gradvis ökar i popularitet för Wi-Fi-enheter som kännetecknas av en stor aktionsradie och möjligheten att spela låtar direkt från nätet. Driva sådana enheter på grund av de införda batterierna i dem.

Det finns också "hybrid" modell, där det är möjligt att välja hur du ansluter hörlurarna till ljudkällan.

Att välja hörlurar, är det viktigt att inte bara utvärdera deras design, men också ljudkvaliteten. Detta är de viktigaste kriterierna som du bör ägna särskild uppmärksamhet. Innan du gör ett slutgiltigt val, är det nödvändigt att utvärdera möjligheten att förbättra, testa den i arbetet. Du bör inte basera ditt val på de mest uppmärksammade modeller, för att lyssna på din favoritmusik utan störningar. I detta fall bättre att välja en sluten typer hörlurar som har bra ljudisolering. När du använder enheten för personligt bruk av ljudinformation, kan vi inte glömma säkerhetsåtgärder. Det är bättre att avstå från användningen av sådana tillbehör i upptagen stadens gator och oavbruten musik lyssnar i headsetet under en lång tid.

hörlurar

hörlurar (dem. hörlurar) - en anordning för personlig lyssning ljud. Hörlurar är ett par av liten dimension ekolod, bärs på huvudet eller införas direkt i hörselgångar. Hörlurar används ofta i vardagen och professionellt arbete för musik och tal, när du behöver rörlighet eller ljudisolering från det omgivande utrymmet. Hörlurar med mikrofon fäst vid dem att bilda headset. Ibland, i stället för ett par yrkesverksamhet använder en enda hörluren, kallade han bildskärm.

Termen "hörlurar" används traditionellt i den tekniska litteraturen i stället för "hörlurar". Termen har sitt ursprung, troligen som en följd av en bokstavlig tolkning av det engelska ordet hörlurar (Eng.  huvud - huvudet telefon - telefon) [1]. Tillbaka i 1899 en av de första radioapparater, skapad av Alexander Popov, konverterats från radiofrekvensljudvågor, som beskrivs, tappades genom "hörlurar". Namnet på "telefon" (från den antika grekiska τῆλε -. «Långt borta» och φωνή - «Voice", 'ljud') användes först av Philipp Reis 1861.

hörlurar klassificering [| ]

 • övervaka (studio) - Den här typen har de högsta frekvenserna och balanserat på ljudkvaliteten, är hörlurarna konstruerade för att arbeta i inspelningsstudior. Att ljudtekniker kunde höra små inspelnings defekter övervakning hörlurar har en mycket hög detaljerat ljud, speciellt vid höga frekvenser, men begränsar deras användning i hemmiljö, eftersom många musikälskare betraktar sådan detalj (identifiering av all utländsk och bakgrundsljud, knastrande mikrofoner, etc. . n) onödig och obehaglig, särskilt för äldre och liveinspelningar .;
 • konsument - avsedd för icke-professionell användning. Sådana hörlurar kan vara avsikt disbalansirovannoe av ljudfrekvenser, välja, till exempel, med låg frekvens eller medelhög frekvens. I sådana hörlurar är också större fokus på design.
 • trådbunden - ansluten till källan tråden; tråd sålunda kan fungera som en antenn vid användning av portabla FM-radioapparater;
 • sladdlös - ta emot en signal från ett trådlöst sätt med hjälp av radiovågor (inklusive Bluetooth, etc.) eller, mera sällan, genom infraröd strålning. Trådlösa hörlurar låter dig röra sig fritt i signaltäckningsområde. Signalen kan vara en digital (Bluetooth, etc.), eller analoga. Jämfört med analog, ger mer avancerad digital signal ingen förlust av ljudkvaliteten under sändning från källan. Ofta trådlösa hörlurar ger mindre ljudkvalitet än trådbundna hörlurar av samma värde, på grund av behovet av relativt dyra anordningar Handover (och i fallet med digitala data, en annan kodning-avkodning) signal.
 • monofoniska - signal till larmdonen (eller en akustisk larm) sänds på en enda kanal, respektive, ljudet från båda utgångar ekolod identiska;
 • stereo (Den vanligaste typen) - signalen vid var och en av de två sounder sänds på en separat kanal;
 • flerkanalig - ha en ljudgivare, en för varje öra, en separat kanal för varje radiator, som tillåter bättre simulerar surroundljudkanaler eller delade frekvensegenskaper.
 • intracanal (Common name - "Gag", "Droplets", "Vakuumki", "Barrel", "Öronproppar") - införs i hörselgången, även känd som co-kanal monitorer (in-ear monitorer - IEM) - dessa är små hörlurar med analog med hörlur kompakt, fullständigt eller partiellt införd i hörselgången. Dessa högkvalitativa hörlurar som används akustiska ingenjörer och konstnärer och audiofilami.Vneshnie hörlurshöljet gjorda av olika material, såsom plast, aluminium, keramik och andra metallegeringar. Eftersom in-ear hörlurar interagerar med hörselgången, kan de vara benägna att halka, dessutom, de blockerar de flesta av de omgivande buller, vilket ger en bra passiv bullerisolering. Men ibland kan det vara ett problem när ljudet är en viktig tips för säkerhet, till exempel genom att gå, körning, ridning eller körning i trafik. I-örat kan göras monitor för enskilda order som utnyttjar gjutgods yttre hörselgången för att ge ytterligare komfort och bullerisolering
 • falsk (Common name - "Inserts", "Buttons") - införs i örat. Dessa är små hörlurar som placeras direkt i ytterörat, men inte satts in i hörselgången. In-ear hörlurar är kompakt, men inte alltid lätt, eftersom många människor tror att de lätt kan falla ut ur användarens öra. Dessutom har de nästan ingen ljudisolering och förhindra penetration av omgivande buller för kompensation som användare kan öka volymen till en farligt hög risk för att orsaka hörselskador. Å andra sidan, de tillåter användaren att bättre höra omgivande zvuki.S första dagarna med att använda en transistorradio, är personlig musikenheter oftast utrustade med sådana hörlurar. Ibland säljs med öronkuddar av gummi eller skum för komfort;
 • blandad roterande - Denna typ kombinerar fördelarna med in-ear hörlurar och in-ear monitor, utan nackdelarna med båda typerna. Blandade roterande hörlurar stadigt i örat när du bär och deras position kan lätt ändras genom en enkel rörelse av användar hål position "kvalitet" till "comfort" när högtalaren är i örat och förhindrar inte övervakning av omgivande ljud, och vice versa. Dessa hörlurar tillåter, beroende på situationen och användarens önskan att använda passiva minskning bruset i "kvalitet" -läge (aktiv konversation eller lyssna på musik), eller kontrollera vad som händer runt användaren vid tidpunkten "comfort" (när den inte används eller när du lyssnar på bakgrunds röst / musik). [1]
 • overhead, öronspott - lagras på örat;
 • full längd - överlagrad på hans huvud, helt täcker örat. De i sin tur är uppdelade på hörlurarna:
  • öppen - hörlurar förs externa ljud genom en särskild breda öppningar. Många lyssnare säger öppna hörlurar låter som ett mer naturligt, med ett brett ljudbild, och mindre tröttande jämfört med ljudet av slutna hörlurar. Men jämfört med hörlurarna sluten typ inte öppna hörlurar inte ger bra ljudisolering och som regel mindre återge låga frekvenser;
  • gated - hörlurar skålar inte har externa öppningar. På grund av detta, inte hörlurarna inte missa externt buller och ger maximal ljudisolering, vilket gör deras användning i bullriga miljöer, liksom i de fall då det är nödvändigt att helt koncentrera sig på att lyssna, eller lyssna på konfidentiell information. Med hög ljudkvalitet, de viktigaste nackdelarna bifogade hörlurar är så hög utmattnings hörsel och obehag för huvudet på grund av frånvaron av cirkulation av luft på grund av de åtsittande passning öronkuddar (med dåliga samma passform öronkuddar försämrade reproduktion av låga frekvenser) och är i allmänhet mer tryck på huvudet, än den för öppna hörlurar;
  • halvöppna (eller halvslutna) - öppna hörlurar, men endast med små stora externa hål, utformade för att kombinera fördelarna med hörlurar stängda och öppna.
 • huvudband - hörlurar med vertikal bygelanslutnings sina koppar;
 • från baksidan av fören - schackel förbinder två delar av hörlurarna, men är belägen på baksidan av huvudet; brunt hörlurar vilar således på öronen;
 • med fästöron - vanligtvis denna typ av hörlurar är fästa bakom örat med användning av en bakom-örat eller klämmor;
 • utan bindningar - in-ear hörlurar eller in-ear monitor ofta inte bilagor.
 • bilateral - en anslutningskabel matas till var och en av kuporna hos hörlurs;
 • ensidig - en anslutningskabel matas till endast en av hörlurs koppar, är det andra trycket är ansluten till den första tråden är tråden ofta gömd i ljusbågen.
 • dynamisk - omvandling med elektrodynamisk princip. Den vanligaste typen av hörlurar. Strukturellt hörlur representerar emitter eller membran, som är fäst till spolen av tråd i ett magnetiskt polepostoyannogo magnet. Om de föreligger genom den växelström, skulle det magnetfält som alstras av spolen samverkar med det magnetiska fältet från permanentmagneten, varigenom membranet kommer att röra sig, att upprepa ljudfrekvens elektrisk signalform (se. Artikel högtalare). Elektrodynamiska signalomvandlings metod har många nackdelar och begränsningar, men kontinuerligt förbättrad utformning av en sådan hörlur, och nya material gör det möjligt att uppnå mycket hög ljudkvalitet;
 • med balanserad ankaret - huvuddelen är U-formad armatur tillverkad av en ferromagnetisk legering. Vardagligt dessa hörlurar kallas ofta "förstärkning" av det engelska ordet samklang ankaret (här "Anchor") från det ryska ordet rördelar;
 • elektrostatiska - använda den tunnaste membran anordnat mellan två elektroder. Kostnaden för dessa hörlurar är oftast mycket hög, men de uppvisar mycket hög känslighet och den högsta trohet för den reproducerade ljudet. Nackdel - de kan inte anslutas direkt till en standard hörlursuttag så att dem i satsen ingår en speciell dockningsstation;
 • plana eller plana magnetisk[2] - innehålla ett tunt membran med en membran märkt på det metall wirings inneslutna i nätet av stavmagneter och oscillerande mellan dem (se även emittern Hale (Eng) ..). Kännetecknas av högsta detaljerat ljud. Formen hos membranet är sådana hörlurar delas in i:
  • isodynamic - en permanentmagnetkärnform;
  • ortodynamiska - Valium med permanentmagneter; lite mer kompakt än isodynamic.
 • låg resistans - motstånd till ca 100 ohm. För bärbar utrustning rekommenderas hörlurar med impedansen 16 till 32 ohm till högst 50 ohm, eftersom den bärbara enheten högt motstånd kommer inte att ge tillräcklig ljudvolymen utan särskild extra förstärkare;
 • högohmigt - motstånd större än ca 100 ohm. Dessa hörlurar kräver oftast en separat speciell förstärkare.

Efter typ kontakter [| ]

 • Jack (6,3 mm);
 • Mini-jack (3,5 mm);
 • Mikro-jack (2,5 mm);
 • DIN, HV-CP (nu föråldrade);
 • , et al (ha specifik tillämpning eller föråldrade) .;
 • USB (används i hörlurar av vissa nya modeller har en inbyggd DAC).

Huvudsakliga tekniska egenskaperna hos hörlurarna: frekvensområde, känslighet, impedans, maximal effekt, och distorsion procentenheter.

 1. frekvenskarakteristik Denna egenskap påverkar ljudkvaliteten. Det genomsnittliga värdet av frekvenssvaret för 18 Hz - 20 kHz. Vissa professionella hörlurarna har ett frekvensområde av 5 Hz till 60 kHz. Det bredaste frekvensområde som anges i vissa modeller upp till 3 Hz - 120 kHz. För studioarbete med hörlurar med maximal linjär respons (och därför mer korrekt ljudöverföring). Egenskaper som förknippas med diametern av membranet: hörlurarna med ett membran med större diameter allt annat lika har hög ljudkvalitet.
 2. Känsligheten (effektivitet) Känsligheten av effekten på volymen i hörlurarna. Typiskt hörlurar tillhandahålla känslighet av minst 100 dB, kan ljudet vara för mjuk med mindre känslighet (speciellt när den används med bärbara enheter). På känslighet påverkar det magnetiska kärnmaterialet som används i hörlurar (t ex de bästa resultaten har kärnor neodym). Vid en hörlur med en liten diameter tunna membran magneter.
 3. impedans (elektriskt motstånd) De flesta hörlurar har en impedans på 30 ohm. Kräva mer högohmig hörlursaudiosignalkälla med en högre utgångsspänning, och kan därför inte utveckla sin högsta effekt när det handlar om bärbara enheter med lågspänning strömförsörjning (spelare, mobiltelefoner).
 4. maximal kapacitet Maximum (pass) ineffekt bringar volymen.
 5. distorsion Distorsion i hörlurarna mäts i procent. Ju mindre andel, desto bättre ljudkvalitet. I frekvensbandet från 100 Hz till 2 kHz acceptabel distorsionsnivån - mindre än 1%, medan för frekvenser under 100 Hz acceptabel 10%.

Risker som är förknippade med hörlurar [| ]

Långvarig användning av hörlurar på hög volym hotar hörselnedsättning. Ojämnheter i amplitud-frekvenskarakteristiken (AFC) och närvaron av resonansfrekvenserna negativt påverkar hörselorganen, eftersom lyssnaren justerar volymen genom att avkänna den primära frekvensspektrumet och försummar resonans. Dessutom, hörlurar, uppfattar varje öra ljud som kommer uteslutande från sändaren utformad för detta öra, vilket leder till en något annorlunda ljud, och kanske - till trötthet. Trötthet kan också påverka den fysiska obehag av hörlurar.

Det finns också en risk att missa en viktig ljudet av hörlurar, till exempel vid körning på vägen - som förare (och därför i många länder infört restriktioner för användningen av hörlurar för förare av fordon) och fotgängare, vilket kan orsaka en trafikolycka.

Anteckningar [| ]

 1. Lev Orlov.Från hörlurar till hörlurarna: historien om utveckling. Ljudtekniker. Hämtat 29 februari, 2016.
 2. Sergey Grishechkin.För kär i musiken. TechnoFresh.ru (5 mars 2010). Hämtat 29 februari, 2016.

VE Sklyarov Stereohörlurar och deras tillämpning. - Moskva: Energi, 177-56. - (Mass radiobiblioteka, nr 932.).

 • Icke-traditionella radiatorer. Del 1. Hem-PC. ITC.ua. Hämtat 29 februari, 2016.Arkiveras April 19, 2013.

 • Hitta och placera i en fotnot till auktoritativa källor oberoende certifierings skrivit.

Rapporter om tester som mäter naushnikovTehnicheskie hörlurar, kompatibel med förstärkare och driftsförhållanden

Hur man gör hörlurarna?

Människor i alla åldrar aktivt använder hörlurar för underhållning eller arbete. Denna enkla uppfinning underlätta och förbättra våra liv ibland. Många undrar hur du använder hörlurarna, och vilka element består. Svaret - i den här artikeln.

Vanliga hörlurar omfattar följande delar:

 • Plug. Den är rak och L-formade. Detta element fungerar som en adapter mellan anordningen reproducera audiosignalen (t ex spelare) och högtalaren i hörlurarna. Rak koppling lämplig för användning med spelaren eller telefon, eftersom det passar lätt i fickan utan att orsaka snor av kabeln (som är mycket dåligt för hörlurar). L-formad kontakt används vanligtvis för arbete med en stationär apparat.
 • Plug, tar signal sänder det över kabeln. Normalt är hem hörlurssladden inte mer än en meter i längd. Men när du använder hörlurar i studioinspelning trådlängden kan vara upp till flera meter. Gireringar elektriska svängningar i dynamiken som sedan ut ljud. Under de senaste åren blivit populärt "tillplattad tråd". Enligt tillverkaren, de är förvirrade och är mycket längre än sina konventionella motsvarigheter rundade.
 • Det sista elementet i kedjan - högtalare som är inbyggda i den plastfolie hörlurshöljet. Mottagning av den elektriska signalen, genererar en högtalare akustiska vågor genom överföring av ljud in i örat.

Det finns också hörlurar som inte kräver ledningar, så kallad trådlös. Signal matas till dem tillgängliga radiofrekvenser. Signalkvaliteten beror på närheten till den överförda signalen.

Körning hörlurar fungerar är ganska enkel. Till apparatkroppen är fäst -on magnet som behövs för att forma det statiska magnetfältet. Inom området trådspole är placerad, till vilken en växelström flyter överförs återgivningsanordningen.

På grund av skillnaden mellan den variabla och statisk spänning av spolen sätts i rörelse, som överförs till membranet fäst vid den. Membranet, i sin tur, replikerar rörelsen av spolen. Dessa vibrationer i luften och uppfattas som en god människa.

Bra moderna hörlurar Hi-End klass kunna återge ett mycket brett frekvensområde (5 till 25 tusen Hz). Liknande resultat kunde tidigare endast uppnås på skrymmande och mycket sofistikerad utrustning.

Bland annat för att skilja mellan hörlurarna på typen sändaren. Full storlek och co-kanalmodeller har design och kompakthet. Full storlek hörlurar producerar tillsammans med ett pannband, det vill säga de kan sättas på huvudet. In-ear monitor - dessa är populära modeller som musikälskare "vstavlyaet9quot; öra. I människor, dessa hörlurar kallas "kapelkami9quot; på grund av den distinkta utseende.

den "kapelkah9quot; använda ett annat spelsystem jämfört med fullstora hörlurar. Den huvudsakliga skillnaden är att ljudet överförs till membranet genom ankaret fäst till en spole som avkänner dess vibrationer och överför dem (genom styv förbindelse) till drift membranet.

Användbar information om hörlursenhet, kan du också hitta i vår artikel.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

− 2 = 7