Ikonerna på tvättmaskinen bosch

Dechiffrera ikonerna på automatiska tvättmaskiner

Modern maskin har ett komplett utbud av de mest olika funktioner utöver standard skölj och spinn. Alla tillverkare producerar varje år ett stort antal nya och spännande modeller för att ta itu med det arbete som ibland inte så lätt. Ikonerna på tvättmaskinen är också ibland ett pussel, speciellt för oerfarna användare, är det därför nödvändigt att ta reda på värdet av de vanligaste.

Typiskt, vid standardskrivmaskiner maskin har flera grupper av symboler som ingår i den grundläggande funktionalitet. Detta är en uppsättning av populära former av tvätt, de alternativ som finns för att anpassa användare kan du ställa in tid, temperatur och andra parametrar, liksom enskilda kontrollknappar och indikatorer. Varje symbol är värt att differentiera i enlighet med gruppen, men tänk på att en viss uppsättning helt beroende på märke och modell av tvättmaskinen.

 • standardtvätt;
 • preliminära cykeln;
 • skölj;
 • Skölj plus Spin;
 • torkning av kläder;
 • Spin alternativ;
 • Tömning.
 • bomull;
 • ull;
 • barnkläder;
 • syntet;
 • Handtvätt;
 • fintvätt.

Lägen med justerbara inställningar

 • manuell och snabb tvätt;
 • kallt vatten;
 • turboläge;
 • ekonomiskt;
 • skölja och centrifugera.
 • torkning och borttagning av veck;
 • tillsats av vatten;
 • antalet varv hos trumman;
 • temperatur.

Eftersom varje tillverkare av tvättmaskiner utveckla enheter med ett antal alternativ, är det värt en närmare titt på den mest välkända varumärken och ta reda på skillnaden mellan funktionaliteten hos vissa automater från de andra, och sedan ta reda på innebörden av de mest kända symbolerna i tvättmaskiner.

Bosh varumärke modeller har en standard uppsättning knappar. Vanligtvis ligger på vänster är fyra av dem: de är avsedda för tvättsätt saker med fläckar, pre-cykeldrift, lätt strykning och re-sköljning, varje knapp på maskinen märkt med en särskild ikon. Ratt med pekare Det låter dig välja läge med lämplig temperatur för honom. Också på panelen är indikatorerna snurra lägen och operationscykler Bosch enhet.

Populära LG tvättmaskiner är utrustade med anordningar bekväm visning och en full uppsättning av nödvändiga knappar med specialtecken som används för att växla mellan lägena kan du välja ett tvättprogram, liksom sätta sina egna inställningar. temperatur och snurra hastighetsmätare ligger på höger sida.

I vissa modeller är botten läggs till en annan rad av funktionstangenter.

Denna italienska märket är också mycket populär i Ryssland och innefattar ett stort antal av de många alternativ, motsvarande knappar och ikoner på var och en av tvättmaskinen. Frontpanelen Ardo anordningar typiskt dekorerade stor display, som visar diskprocessen och det valda läget. Standard vridhandtag kan du välja rätt program, kan du göra det mycket snabbt tack vare den tydliga ikoner.

Detta helt tillhör rättmätigt kategorin av de dyraste, men det är mycket känd för sin utmärkta kvalitet. Funktionalitet tvättmaskin varumärke är ganska komplicerat, är det nödvändigt att ta hänsyn till att det innehåller alla program och alternativ som kan behövas under tvättning av olika textilier. Enligt beteckningen, kan märka enheten strykning och torra kläder, avlägsna olika föroreningar och utföra andra funktioner.

Brickor mycket VEKO lätt att använda, bland annat genom förenklad uppsättning alternativ och mest uppenbara ikonen bredvid varje knapp. Varje användare kommer att kunna lätt förstå funktionen hos dessa enheter. På framsidan hittar du alternativet milda sköljningen, anti-veck, snabb och kostnadseffektiv tvätt och strykning lätt.

Vad tecken är närvarande oftare

Även om varje känd varumärke syftar till att slå konkurrenterna och ständigt producerar nya modeller, överflödande av knappar och indikatorer en standarduppsättning av optioner Det är samma för var och en av tvättmaskinen. Det är genom kunskap om de grundläggande funktionerna för knapparna, kan du enkelt ta itu med arbetet med även de mest komplexa enheten, särskilt om du redan har erfarenhet av att använda sådan utrustning.

Om du behöver tvätta kläder i handtvätt läget bör du vara uppmärksam på närvaron av ikonen med bäckenet och sänkte det för hand, dränera vattnet från trumman under tvättcykeln indikeras med en pil som pekar nedåt. Två vågiga linjer, anordnade horisontellt, vanligtvis signalera närvaron av programmet för att snabbt tvätta saker med stark förorening.

Lära sig om vad som är närvarande i den uppsättning alternativ om maskinen strykläge, är det möjligt genom närvaron av en knapp med en ikon i form av järn.

Beteckning som ett slott, som ibland kompletteras med ett leende låter dig veta om den funktionella enheten inkluderar barnlåset alternativet. Ratten eller klocka som anger ett annat alternativ, indikerar närvaron av fördröjd start av programmet eller fördröjd start. Typer av tyger som kan tvättas i en tvättmaskin av ett visst märke, även representeras som ett enkelt och lättförståe ikoner intill de knappar och indikatorer.

När du köper en ny maskin, är maskinen bäst att välja en lämplig modell från listan över testade och välkända varumärken som varumärken som har dykt upp på marknaden inte så länge sedan, med hjälp av en icke-standardiserade tecken för att indikera funktionerna hos knapparna på manöverpanelen. Om du redan föredrar ett visst märke, du förmodligen kommer att kunna välja en mer modern och förbättrad version, komplett med ett antal ovanliga alternativ.

Märk tvättmaskiner för kvalitet och tillförlitlighet. Tio av de bästa fristående modeller, deras egenskaper och viktiga tekniska parametrar. Fördelar och nackdelar, prisnivån.

Markeringar på tvättmaskinen Bosch

Märkning Bosch tvättmaskiner, liksom tecken på att skildra tillverkaren på kontrollpanelen av utrustningen är inte alltid klart för användaren. Dessutom nybörjare förstöra ofta kläder, välja fel program, tvätta subrutin eller funktion. I det här fallet, efter 7-10 tvättar de fortfarande hitta rätt tvättalgoritmen, men bortskämd sak, att inte återvända. Nu kommer vi att undersöka tecken som visas i kontrollpanelen på olika modeller stiralok Bosch, hoppas vi att denna information kommer att vara användbar.

För att inte överbelasta tvättmaskin kontrollpanelen Bosch inskriptioner som karaktäriserar ett eller annat tvättprogram eller funktion, kom tillverkaren upp beteckna sina specialtecken.

 • Tecken är kompakta och tar inte upp mycket plats;
 • De är mycket informativ;
 • Tack vare sammanslagningen är de lätt dechiffreras.

Bilden av en enda ikon kan kryptera några meningar av textinformation som karaktäriserar programmet, subrutiner och funktioner tvättmaskinen.

I vissa fall är det intuitivt klart som kännetecknar den eller den ikon, men ibland bilden är så vag i den meningen att utan hjälp, gjorde dekryptering inte lyckas. Enligt den semantiska belastning alla ikoner av tvättmaskin kontrollpanel Bosch är indelad i: tecken på saker och vävnadstyper, program och rutiner tecken, tecken på specialfunktioner. Låt oss undersöka denna klassificering i detalj.

Låt oss börja med de ikoner som indikerar tvättcykeln, perfekt för särskilda typer av vävnader. Särskilt i bilden nedan ser du symbolerna på tvättmaskinen Bosch, som finns på många modeller.

Siffran "1", ser vi ikonen skjorta som hänger på en galge - det här läget är idealiskt för att tvätta syntetiska saker. Tiden för exekvering av programmet från 00:55 till 01:31, vattnet förbrukning av 2,5 kg tvätt 40 liter. Vattnet värms till 40 0 ​​C. Under siffran "2", ser vi beteckningen ordning bomull tvätta kläder, bomull raderas från 1:20 timmar till 2:15 timmar beroende på modell och användaren stiralki val. Temperatur på tvättmoder som skiljer sig från 40 grader till 90 grader.

Under "3" figur visar den blandade tvätta kläder lägesikonen. Samtidigt kan samma tecken avkodas som en snabb tvätta kläder eller tvätt, utan särskild omsorg. Längden av programexekvering från ett genomsnitt på 0:50 timmar, men kan vara möjligt i synnerhet i typ maskiner Maxx 5. Vattentemperaturen är 40-60 0 C. Vid nästa bild som tre ikoner som betecknar tvätt regimer för vissa vävnader.

I bilden nedan siffran "1" målade klänning, och bredvid en fjäril. Hon pekar på att underlätta tyget som gjorde denna typ av kläder. Man kan lätt förstå att detta är en annan fina tyger, speciellt silke. Silk kläder vid denna tid raderas bra. Tid som tillbringas för programmet 0:30 timmar, tvättning genomföres i vatten uppvärmt till 30 0 C.

Rita siffran "2" vältaligt berättar att gömmer under tvättläget att simulera handtvätt och lämpar sig för ylleplagg. Det är just på ull, eftersom den vänstra i figuren visar ett nystan av ullgarn.

Ylleplagg, i själva verket, i trumman blir blöt i varmt vatten (30 grader) i 40 minuter, under det att trumman roterar mycket långsamt och ofta slutar tillhandahålla försiktig tvättning.

I den tredje delen av figuren visar byxorna. Denna ikon döljer tvättprogrammet jeanskläder. Jeans tvättbar genomsnittlig intensitet läge vid en temperatur av 40-60 0 ° C i 40 minuter. I vissa modeller är tvättiden förlängs till 01:20 Nästa grupp av ikoner indikerar tre eftertraktade tvättläge .:

 • tröjor / blusar;
 • sportkläder;
 • små barn kläder.

Skjortor / blusar, betecknade vi en "1" siffra på bilden ovan. Denna ikon är svårt att förväxla med något, eftersom vi talar om bilden av hans skjorta. Tidsprogramkörning 0:40 - 1:20 timmar, temperaturen 40-60 0 C. Figuren representerar två avbilda T-numrerade, är det underförstått att detta är ett specialläge av tvättsportkläder. Parametrar tvätta 01:20 h, temperatur 60 0 C, vattnet flödeshastighet av 2,5 kg - 40 liter.

Ikonerna på Bosch tvättmaskinen kan tyda på ett allmänt program och tvättrutiner. De är också mycket populär bland användarna, så det är nödvändigt att dechiffrera dem. Den bild som vi ser nedan innehåller den första gruppen av ikoner, låt oss tala om dem.

Den första ikonen, om man räknar från vänster till höger, är välkänd och dränera vattnet från tanken. Användning kan rinna när diskprogrammet inte genomfördes till slut, eller det måste stoppas med våld. Siffran två är en ikon som utskrift ges utan svårighet - en gurgla. Om diskprogrammet har utfört, men det finns tvivel om att tvättmedlet är väl sköljda av kläder, kan du aktivera en separat sköljning ut huvudprogrammet.

Skriv under numret "3" vid första anblicken ser ut som en intrikat - spiral av något slag! Men om man tittar inkludera logik, kan du enkelt gissa i denna spiral spinning kläder läge. Snurra tvätt börjar till när du till exempel tvätta kläder för hand, och bilen användes som en centrifug. Eller om huvudtvätten med första gången trycker kläder som det ska. Två oftare påträffas i tvättmaskinen kontrollpanel Bosch ikonen vi har visat på bilden nedan.

Figuren visar de två rattarna. På bilden "1" inför hela, han pekar på en kraftig tvätt som bara varar en timme. Den andra ratten är fylld med bara en fjärdedel av det säger oss att detta är en supersnabb program - varar 15 minuter.

Att välja en kraftig och super snabb tvätt, kan användaren manuellt ställa in vattentemperaturen och centrifugeringshastighet av tvätten.

Under de speciella funktioner som vi förstår vissa funktioner som är specifika för vissa modeller av tvättmaskiner Bosch varumärke. För sådana funktioner som det finns ganska kortfattad notation. Tvättmaskin serie Maxx 5 har 4 specialfunktioner (alla Maksov de är nästan samma):

 1. Kraftigt nedsmutsade kläder - kan radera saker med mycket intensiva metoder för exponering;
 2. förtvätt - tillåter pre-bleka saker, så att senare i huvudtvätten att tvätta dem bättre;
 3. Lätt strykning - funktionen kan du radera saker vid låg hastighet, lämnar linne mindre skrynkligt och lite fuktigare;
 4. extra sköljning - Den här funktionen gör det möjligt att starta automatiskt re-sköljning i genomförandet av någon av tvättprogrammet.

Nyttan av dessa funktioner är inte osäker, men något sådant finns konkurrenter - automatiska tvättmaskiner av andra märken. Om du är intresserad av tecken på tvättmaskinen märket AEG, Electrolux och andra läser samma namn av artikeln publiceras på vår hemsida.

En annan värt att nämna ikon på kontrollpanelen, vilket tyder på en knapp på / stänga av tvättmaskinen - en diamant med en pinne på insidan. Hans bild, bestämde vi oss för att inte sätta i artikeln, eftersom det och så svårt med något förvirrad.

Jo, faktiskt, det är allt. På huvudikonerna finns på stiralok Bosch kontrollpaneler, pratade vi. Vi tror att efter en sådan uttömmande berättelse ytterligare frågor du inte behöver, även om det kan vara. Lycka till!

 • Dela din åsikt - lämna en kommentar

Vad ikonerna på tvättmaskiner av olika modeller

Med tillkomsten av den ryska marknaden för automatiska tvättmaskiner i början av 90 - s av förra århundradet, staden, damerna suck av lättnad. Under sovjettiden, en bra "stiralka" var en lyx spin ofta manuell, centrifuger skramlade och ofta bröt.

Under de senaste 20 åren maskinen - maskinen också omvandlas betydligt. Tillverkarna ständigt designmodeller, lägga till nya ikoner, avancerade funktioner, förbättrade i tävlingen. Bekväma tysta beröringskänsliga knappar för det mesta ersatt roterande rattar, uppdaterad modell, få en hel del olika program.

Alla förändringar är mer och för att den här typen av hushållsapparater kan enkelt hantera någon person. Men ibland affären är inte så lätt i en mängd olika symboler.

Vi tittar på vilken information skyltar pryder paneler tvättmaskiner de mest populära märkena.

Grundläggande notation på panelerna av tvättmaskiner

Symbolerna som visas på maskinen - maskinen kan vara avgränsar konventionellt i 4 huvudgrupper.

Bilder som visar arbetsprocessen till driften av som inkluderar:

Tecken på de olika lägen, som indikerar temperaturen på valet för vissa typer av vävnad, liksom intensiteten av tank rotationer vid klämma:

 • bomull;
 • syntet;
 • ull;
 • silke;
 • jeans.

Ikoner indikerar lägen att välja att:

Tecken på den fjärde gruppen förutsätter sina egna kontroller, och inte bara en pekare:

 • lätt strykning;
 • förorenade objekt;
 • ökade standarder vatten;
 • halv belastning;
 • kontroll av skummet;
 • antalet varv;
 • temperatur.

Markeringar på tvättmaskiner Electrolux och AEG

På de flesta kör modeller av detta märke tecken på displayen är uppdelade enligt följande. I mittpanelen, är maskinen på strömbrytaren. På den vänstra kanten av 4-standarden för dessa viktiga modeller:

 • saker med fläckar;
 • förtvätt;
 • lätt strykning (när det här läget ställs in automatiskt display hastighet som du inte kan välja mer än 600);
 • extra sköljning.

Bredvid knappen numret nedan indikerar val av antalet varv hos spinn ljudlös 1000. Ytterligare nedåt indikator 4 positionerad åtföljer hela tvättprocessen från början till vattenavloppet. Och till höger är vredet för olika temperaturregimer, tvätta arter, en mängd olika tyger, välja skölj eller spinn.

Tvättmaskin LG Intellowasher

Mycket praktiskt och populära serien av välkända varumärken. I den vänstra rutan är vredet för att växla lägen:

Nedanför vredet på maskinen finns på eller pausknapp. I mittpanelen är tidsvisning. Höger - antalet indikatorer temperatur välja centrifugeringshastighet från tyst till 1000, och ett antal praktiska tjänster opredelonnyhnyh som:

 • förtvätt;
 • eco - program;
 • extra sköljning;
 • bio - mode.

Längst ned i vågrätt placerade rätt knappar:

 • fördröjning startar;
 • lätt strykning;
 • för val av temperatur;
 • olika alternativ, inklusive nyckel - barn lås.

En av de mest populära italienska märken tvättmaskiner i Ryssland. På modellen av panelen i mitten av displayen visar tvättiden och på startknappen. Det finns också en roterande handtag, MDM kan välja olika temperaturregimer och program:

 • manuell och snabb tvätt;
 • program för sportartiklar;
 • program föremål tillverkade av blandade tyger,
 • läge för jeans och skjortor.

Det cykel speciell hygienisk tvättbehandlings. Längst ner på skärmen finns knappar tecken:

 • startfördröjning;
 • extraktion;
 • förtvätt / automatisk rengöringsmaskin;
 • turbo - läge;
 • Hudskydd (tvätta i rikligt med vatten, lämplig för allergiker med känslig hud och barns underkläder);
 • torkning.

Dyra hög kvalitet varumärke, denna enhet i tvättsegmentet - drömmen för varje hemmafru. Panelen av denna lyx enhet har ett program:

 • denim kläder;
 • fina tyger;
 • bomull;
 • yllekläder;
 • tröjor;
 • mörka saker;
 • sportkläder och skor;
 • ytterkläder.

informationsskyltar följande program har också:

 • Artiklar som behandlats med olika smuts - och vattenavvisande (produkter gjorda av mikrofiber, skiddräkter);
 • hygienisk cykel;
 • torkning;
 • cykel för helt nya saker;
 • läge för kuddar och gardiner;
 • Läge för mjuka leksaker.

Symboler maskiner Gorenje, Beko

Vi hoppas att denna korta översikt kommer att hjälpa de mest fullt ut utnyttja alla funktioner i tvättmaskinen. Lycka till med din tvätt!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

94 − = 89