Rengöringsskivkvarnar för metall

Contents

Vilka typer av skivor för slipmaskiner

Om du är en man med händerna, och du har en bulgarisk - anser dig lycklig.

Med den kan du göra en hel del arbete för att förbättra ditt liv, spara en hel del pengar.

Men för att lyckas behöver du inte bara bulgariska men också kör för henne.

Olika typer av skivor för slipmaskiner är olika - för trä, metall, strippa rost och många andra saker.

Hjul för slipmaskiner

Det officiella namnet på slipmaskiner - vinkelslip eller vinkelslipar.

Det kallas så eftersom det används till en början att arbeta med interna otillgängliga hörn av stora delar i produktionen.

Senare användes för andra arbeten, främst - skärande bearbetning och stenmaterial.

De flesta typer av skivor för slipmaskiner är också avsedda att skära.

Bulgarer är olika. Hjulen är olika storlekar - den minsta 115 mm i diameter, den största - 230.

Den mest använda verktyg med skivor 230 och 125 mm. De är lättast att hitta på marknaden. Det finns skäl - den minsta diametern 115 mm skivor slits ut mycket snabbt, de har liten arbets diameter, en betydande del av diametern på verktygsmått och äta monteringshål.

Därför, där det är nödvändigt att utföra precisionsarbete, hålla kvarnen med ena handen, använda ett verktyg 125 enhet. Och om du behöver för att skära en hel del långa, tjocka material - du behöver ett kraftfullt verktyg med hög prestanda. Att en sådan är den bulgariska på 230: e hjul.

Alla storlekar av skivor:

I drift, slipar skivan, och dess diameter varierar. Detta kan inträffa så länge som skivan inte bryts eller tills dess diameter är mindre än diametern hos kvarnhuset.

skiva med mindre diameter kan alltid sätta på flera storlek slipmaskiner. Det visar sig, på grund av alla bulgarer diameter bar samma - 22,2 mm. Och tråden dubbar för att fästa densamma - M14.

Det finns hjul och större diameter. De är dock inte avsedda för bulgarer. Mer kraftfullt verktyg kan vara manuell, men oftare används för maskiner för betong fräsar och andra maskiner som inte är avsedda att hållas i sina händer.

Stora hjul har en större skärhastighet, lång livslängd, men samtidigt har de större chans att gå sönder, och därför inte är avsedda för handverktyg - för farligt.

Det finns andra handverktyg, som i princip kan användas för olika typer av skivor slipmaskiner och polerytor.

Denna så kallade slipmaskiner för betong.

De kan användas hjul 230 mm i diameter. Men deras främsta mål - att fungerar inte radiella ytan, dvs kanten av cirkeln och hans plan. Den huvudsakliga förbruknings för dem - en skålformad slipskivor.

De kombinerade hjulen är spårade runt kanterna på den krökta formen. På dem bort damm från skärzonen. De kan användas för alla typer av skärning, är mer produktiva än andra, men slitaget på mätaren skär dem längre.

Hjul för trä och säkerhet

Hjul för trä

Vid försäljning kan du hitta många andra diskar för slipmaskiner - till exempel många typer av diskar för grinder på trä, strippa konkreta sömmar, polering, etc ...

Själva diskar är inte farliga för arbetstagaren, men de kan Dit verktyg - om det finns en operation med en belastning på bulgariska inte radiellt och längs axeln på disken, i sin lagerhaveri. Reparation bli kostsamt.

Det finns några andra typer av skivor, är användningen av som inte skadligt för bulgarerna. Det driver korschotkoy anordnade radiellt och hjul med kronblad hud polering, som ligger väl. Emellertid är användningen tillåtet om deras liten bredd. Med konkreta kvarn kan användas i princip alla skivor, men det är inte bulgariska.

Videon ger en översikt över disk för slipmaskiner:

Har du hittat ett fel? Välj den och klicka Ctrl + Enter, att låta oss veta.

nya artiklar

Hur man gör en trä Ax: ämnen för honom, skärpning tekniker

 • Stiftelsen för tegelvägg: produktionsteknik

 • Sugslang för en pumpstation: egenskaper

 • Beräkning av grundbultarna, egenskaper för användning

 • Till skillnad från skruvbulten i identifiering och utnämning: de vanligaste tecknen

  Vad är en skamfläck för trä: enkel dekoration av träytor

  Beräkning av aktuell makt: hur man gör och vad det är

  Film för limning av möbler: Om du vill ha en förändring av landskap billigt

  Några fakta om vad som är bättre: penoplex eller mineralull

  Hur man använder en svets inverter, så att du inte ångrar att köpa

  Temperaturgivare med händerna: de typer, strukturer och arbetssätt

  Hur man gör ett litet utrymme för föräldrarna och barnet för att vara bekväma och mysiga

  Varför primade Seine innan du klistrar tapeter, och hur man gör det

  Hur man rentvå taket med sina händer: de material som används

  Torktumlare i gatan med händerna hur man gör, vad man ska använda och varför det behövs

  Copyright © 2015 - 2016 All rights reserved.

  Kvalitetsskivor för slipmaskiner: 4 arter

  På grund av det faktum att den har ett stort antal olika tillbehör, kan slipmaskiner användas för skärning, slipning och polering av olika material för att arbeta på en viss typ av kvarn material måste välja inte bara själva utrustningen, men även vissa typer av skivor. Vinkel maskin avsedd för maskinbearbetning eller skärning av vissa material, beroende på vilken väljs och skivan. Det finns en klassificering av enheter förresten för några målningar De är: trä, betong och keramiska plattor, metall. Dessutom allokera mer polering och slipning cirkel.

  Vilka är hjulen för att skära trä? Om ett träd - är ett mjukt tyg, betyder det inte att arbetet inte är farligt för honom. Det är värt att notera att denna process bör som uteslutande professionell, även om du ställer kvaliteten och lämplig cirkeln.

  Om du undersöka detaljerna i den utrustning som används, är det möjligt att välja rätt hjul på kvarnen för säker och effektiv hantering av trä

  Skivan trä kvarn är på:

  • Det i ett stycke;
  • Med den höga kolstål lödning som är beläget vid en perifer del av skivan.

  Den första typen av enhet anses inte för stark, relativt den andra, som den cirkel på vilken föreliggande lödning, kräver ytterligare stripp förfarande. De är mer hållbara och stark.

  Det är viktigt att inte förväxla dessa målningar med dem som används på speciella maskiner som kallas cirkelsåg, eftersom dessa är två olika utrustning och driver dem helt annorlunda.

  U disk slipmaskiner i en annan konfiguration, är diametern på 125 mm och ett säte 22,2 mm. Starkt tillrådligt att använda en större krets såg, eftersom det kan vara mycket farligt. För att vara mer exakt, när de arbetar, webben kommer successivt värma upp och expandera, vilket kommer att leda till att det fastklämda eller Zakusilo cirkel. Eftersom konsekvenserna av disken är markerad avhämning och bokstavligen dra utrustning ur händerna på befälhavaren. Tragiskt det inte kan undvikas, och bör därför inte bryter mot rekommendationerna från experter på driften av produkten. Varje cirkel har en viss storlek, och alla parametrar för produkten anges på omslaget eller förpackningen. Dessa inkluderar: stålsort, som genomfördes napaivanie tänder, till exempel, VC-15; antal varv, vilket indikeras av bokstaven H; och diametern av artikeln, som har en ombordstigning öppningsstorlek; antal kuggar.

  Hjul för slipmaskiner för metall: vad är

  Oftast är även små slipmaskiner vana vid att arbeta med metaller, såsom: ark, rör, hörn och mer. Munstycke eller metall kapskiva gjord av korund, vilket märke är att vara 13A och 15A, vit korund - 23A och 25A, den svarta kiselkarbid 53C och 55C, och den gröna kiselkarbid - 63C och 64 C. Var och en av dessa material som är närvarande i en sådan produkt som skär skiva för metall. Koppling åstadkommes genom bilder formaldehydharts fyllmedel och kallas pyrit.

  Slipskivor för grinder, oftast utformade för att skära metall

  Att cirkeln det var mer hållbara genom glasfiber mesh förstärkning, varvid skivan snurrar med en hastighet av 90 m / s, som ibland överstiger det tillåtna hastighetsnivån indikeras vid kvarn, beroende på den typ av utrustning.

  Armeringsnät passar inte på hela webben, och bara kort på den övre kanten. I den tunna typ munstycken rutnät en är närvarande, och en tjock två. För dem som arbetar kvarn som amatör eller med andra ord, inte alltför ofta och bara hemma, tillräckligt för att cirkel med en diameter på 125 till 230 mm. De är i stånd att motstå en hastighet på 80 m / s och har en håldiameter på 22,2 mm.

  Tillverkningen av sådana skivor utförs genom svartvit korund typ och i två konfigurationer:

  Den senare typen av produkten används för vinkel snittet nära väggar. Cirkel vars diameter överstiger 230 mm, används huvudsakligen i industrin och specialmaskiner för att skära metall och vässade sågar. Säten sådana banor är inom området 32-100 mm. Oavsett hur skivan kommer att bli segmentet, särskilt stor eller liten, måste lära sig att korrekt och match. Alla data om målningarna presentera en pappersetikett på skivytan. I detta speciella: den typ av material av vilket görs en cirkel; nivå tillåten linjär hastighet; artikelns tjocklek; hårdhet och storlek på sätet; Vilken typ av kopplingselement som används vid tillverkningen; närvaro eller frånvaro av armering mesh.

  Slipskiva för grinder

  Slipskivor är lika populär i förhållande till de två tidigare arter.

  En mängd olika ytan slipskivor gör det möjligt att bringa materialet som behandlas i någon grad av jämnhet

  Nagel skivor är indelade i:

  Flat liknar till utseendet styrelser, men har en tjocklek av mer än 5 mm. Skålar som används för att polera ett stort område, sömmar stripper kvar efter svetsning. De genomförde också hening verktyg.

  Enhet, som kan slipas ytan kan vara:

  Petal eller slipskiva är vana att arbeta med trä för att eliminera den gamla färgen. Om du vill ha en grov process för att ta bort rost, är det önskvärt att använda en vajerfäste, som kallas en metallborste eller korschetka. Skiva för slipning av metall på en slipmaskin (M14), - ett munstycke av gummit, som har en sidoplatta. Det sker vid byte av sandpapper eller nät. Att arbeta på stenen, är det nödvändigt att använda en diamantslipskiva skålformad. Runda slipning väljs enligt vissa parametrar: en ytterdiameter, borrning diameter, tjocklek, komstorlek, segmenttyp, och tillåten hastighet.

  Ta ut och ändra enheten på bulgariska kan krävas av olika anledningar. Till exempel, en sprucken eller trasig disk skyddslocket på enheten. I detta fall bör utrustningen inte användas.

  Ta ut skivan grinder är mycket enkelt, om du har nyckeln

  1. Innan lossa eller koppla på skivan grinder kräver frånkoppling av utrustningen från nätet. Det finns en särskild-låsknappen, som stoppar axelarbete.
  2. Nästa med hjälp av en specialnyckel, som skruvas låsmuttern. Om muttern dras åt för hårt vid jamming skivan, kan den användas för att lossa en rörtång, som förvärmts med hjälp av en skäranordning och därefter snabbt kyles. Rester skivan skärs med hjälp av en handsåg enligt metallytan.
  3. Den gamla enheten tas bort.
  4. Sätt en ny cirkel, det vill säga Installationen utförs.
  5. Låsmutter sätts på plats för efterföljande fixering.

  Innan tråden måste se till att enheten är korrekt monterad.

  Nyckeln för slipmaskiner och andra urvalskriterier utrustning

  Oavsett vilket kommer att användas på skivkvarnar, såsom slipning eller med kardborreband, måste du hitta en kvalitet verktyg för att arbeta, vilket i sig är på jobbet kommer inte att kunna ändra riktning och kommer inte att orsaka allvarliga skador på de övre extremiteterna. Rätt val av utrustning kommer att använda det under en lång tid utan problem.

  Nyckel för snabb och tillförlitlig fastspänning av arbets skiva som används i LBM struktur, är nyckeln gjord av material med hög hållfasthet för långtidsbehandling

  Utöver de standardkriterier, måste du vara uppmärksam på förekomsten av ytterligare funktioner:

  • Närvaron av mjukstart (specialnyckel) som eliminerar ryck vid start;
  • Automatisk blockering av penslar på kvarnen, om det finns hopp i spänning;
  • Ingen skada kommer att vara närvaron av automatiska balanseskivspindel, och därigenom minska kast under drift (drift av båda plaster);
  • Man måste ha möjligheten att fastställa på startknappen, om du vill kontinuerlig drift;
  • Det måste kunna ersätta locket utan användning av ytterligare enheter;
  • Anti statorn och ankaret;
  • Närvaro nyckel för att lossa låsmuttern.

  Hur man ändrar en enhet på en slipmaskin (video)

  Bulgariska - det är rätt verktyg i hemmet och inom industrin. Men att arbeta med det du behöver för att noggrant och korrekt, att eliminera problemet med utbildningen. Korall (vinyl) skivan är mycket praktiskt.

  Hur man förstå skivorna för slipmaskiner för metall

  För högkvalitativ skärning av metall, tillräckligt för att välja slipmaskiner måste du fortfarande välja klokt disk.

  Med olika munstycken för vinkelslipar, kan skäras, rengöras och polerad metall, liksom många andra material. Bland de olika skivor för metall grinder, att göra rätt val, är det ibland svårt även för proffs.

  Förstå vilka typer av förbrukningsmaterial och hur man använder dem, kommer den här artikeln hjälpa.

  Klassificering av utbytbara munstycken LBM

  Enligt deras funktionellt syfte är munstycken för slipmaskiner delas in i:

  • Skärning. Den vanligaste typen av skivor som används i kvarnen. De används för att skära material av olika densitet och ursprung. Cirklar för att arbeta med olika material, skiljer sig i struktur och skärmetod.
  • Slipning. Med deras hjälp, lämna uppgifter om ytan spegel jämnhet eller grovhet ren.
  • Slipning och grovbearbetning. Uppdrag - verktyg skärpning och rengöring av detaljer från färg, rost och andra fyndigheter.

  Beroende på vilken typ av material som klippa, det finns flera typer av skär förbrukningsvaror:

  1. För att skära metall. Den är avsedd för att skära av metallprodukter. De skiljer sig i tjocklek och ytterdiameter.

  Den minsta är en kapskiva för grinder 125 mm, och den största - 230 mm. Tjockleken varierar från 1 till 3,2 mm. Den större diametern av skivan, så det är tjockare. Emellertid kan den lilla storleken av munstycket har någon tjocklek. Sådant förhållande mellan diameter och tjocklek, på grund av rotationshastigheten.

  2. För att skära sten.

  Konstruktionen och förfarandet för användning av sådana beten är identiska metall förbrukningsvaror, är skillnaden som används för framställning av slipande material.

  3. Raspilochny trä. Fungerar med raspilochnyh utbytbara delar av trä, är det mycket farligt och fylld producera personskador. Denna design är en tunn metallskiva med vassa tänder.

  Under rotation, lätt skär igenom träet. Men när det har fastnat, kan slipmaskiner rycka ur händerna på den anställde, med resultatet att han kunde bli skadad.

  För att undvika sådana incidenter, vid sågning av trä, rekommenderas att utföra följande instruktioner:

  • Ta inte bort skyddslocket från LBM.
  • Du måste använda utbytbart element med en fintandad.
  • Du kan inte använda en kraftfull tjäna, eftersom störning av verktyget kommer oundvikligen avvika från händerna.
  • Om det behövs, sågade trävaror stora kraftfulla grinder, bör du använda särskild anknytning till det (snap).

  4. Diamond Bezel. Är i själva verket en universell, som kan skära material enligt vilket hårdhet från mjukaste till det svåraste. Oftast, förbrukningsartiklar av den typ som används för att skära betong, granit, sten och kakel.

  För olika typer av skärmaterial, som används diamantblad av olika konstruktioner.

  Genom att skära kantutföranden, munstycke skilja:

  • Med en kontinuerlig skäregg.
  • Med skär sektorer.

  Storleken på deposition:

  Som ett exempel, diamant utbytbara element för att skära betong, som är indelade i sektorer och skäreggen sprutning av små diamanter. I motsats till det, köra till jobbet i sten, är en solid cirkel.

  Till utseendet är det praktiskt taget omöjligt att identifiera syftet med diamantförbruknings, så när man köper, bör undersöka förpackningen noga. Det visar all information på detta verktyg.

  slipning modell

  För LBM producerade otaliga förbrukningsmaterial för att slipa och polera en mängd olika ytor.

  Efter typ av beläggning som används skivor är indelade i:

  Dessutom egen grinds beläggning, tillsammans med ett antal utbytbara material som används kräver något avsmalnande pasta.

  Grov slipytan framställs med hjälp av slipskivor, något avsmalnande. Final putsduk gjord av filt eller munstycke.

  För strippning av olika ytor, är utbytbara element produceras av olika konfigurationer.

  De vanligaste är:

  1. Twisted kärare. Rengöringsskivkvarnar för metall, oumbärlig vid behov, för att rengöra ytan på gammal färg eller cementslam. Tvinnad kon består av koppar stål, monterade med sina kanter med borstar av ståltråd.

  Diametern hos tråden beror på den erforderliga styvheten av borsten. Den styva kon, den tjockare tråd.

  2. Slip förbrukningsvaror. De används för grovbearbetning av metallprodukter, kan sådana element rengöras svetsar eller slipverktyget. Utbredda slipskivor med liten diameter. Eftersom en liten kvarn lättare att producera liknande typer av arbete.

  Slip infästning är lätt skiljas från skär, beroende på den stora bredden (inte mindre än 5 mm.) Och fördjupning på den inre sidan, och därigenom är det möjligt att slipa verktygsplanet cirkelrunda.

  3. Diamantskalande element. Ett utmärkande drag hos denna typ av skiva är att verk görs endast en perifer del av munstycket, på vilken en diamantbeläggning. De andra egenskaperna, såsom borttagbara elementet liknar den slipande.

  Diamond förbruknings används för stripp sten, betong och liknande material med dem. Denna design är ideal för att ta bort små delar av betong avdragare.

  På framsidan av skivan för slipmaskiner, all nödvändig information till befälhavaren anges.

  När du väljer omedelbart bör vara uppmärksamma på sin specialisering. Dessutom är den yttre diametern anges, utgångsdatumet och den maximala hastighet med vilken den kan arbeta utan att förstöras.

  Hållbarhet är en mycket viktig parameter, eftersom det löper ut - elementet bör undvikas.

  Dimensioner för metallskärningsskivor för slipmaskiner appliceras på utsidan av munstycket, och består av tre värden åtskilda av «X». Dimensionerna hos skivor externa diameter kännetecknas av tjocklek och borrning diameter, vars standardstorlek 22,2 mm.

  Yttre diametern bestämmer den är lämplig för en kvarn. Den motsvarar storleken på LBM, tillverkad förbruknings 115, 125, 150, 180 och 230 mm.

  Installera en cirkel med större diameter än vad som beräknats en bulgarisk, är strängt förbjudet!

  Tjockleken på cirkeln bestämmer hur lätt att skära än det är tunnare, lättare och snabbare kan du klippa någon design. Emellertid tunna elementet lättare att bryta under skärning, medan för låg effekt (får ström från batteriet) bolgarok applicera cirklar sådan tjocklek optimalt.

  Specifikation av kapskivan är kodad i en fyrsiffrig kod som innehåller information om de viktigaste komponenterna som utgör skär spannmål och ligament. När du väljer en ersättningskomponent, är det viktigt att dess funktion, i överensstämmelse med den typ av material som skär, annars skärkvaliteten blir låg, och skivan kan gå sönder.

  Dragen av förbrukningsmaterial för att skära aluminium

  Aluminium är en mycket mjuk och formbar metall, så när det skär, skär skivan slits ut snabbare och risken för att den fastnar ökar upprepade gånger. Efter skärning av aluminium hjul för LBM blivit olämpliga för kapning av stål. Grund av den intensiva igensättning av dess porer av metallpartiklarna.

  Aluminium förhindrar gnistor vid kapning, men små chips, osynliga för ögat, kan skada arbetet, så när arbetet med en sådan plan, är obligatoriskt att använda skyddsglasögon.

  För högkvalitativ skärning av aluminiumlegering, är det nödvändigt att följa:

  • Droppa på en arbets söm fotogen.
  • Beakta brand säkerhetsregler.
  • Förvärva motsvarande cirkel.

  För aluminium används oftast på aluminium kapskiva 125 mm i diameter, är idealisk för denna typ av arbete.

 • Kommentera

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

  + 51 = 57