Baka grönsakerna i ugnen recept med ett foto

Hur man bakar grönsakerna i ugnen: matlagning hemligheter

Med varje dag som går ökar populariteten av rätter som tillagas i ugnen. Dessutom är det nu på modet att leda en hälsosam livsstil. Detta förkastande av dåliga vanor, och regelbunden motion och rätt kost. Insåg att bakade skålen mycket hälsosammare måltid tillagad på vanligt sätt, den unga värdinna undrar hur man bakar grönsakerna i ugnen.

Vill bara notera alltså beredda rätter är inte bara användbar - de har en unik smak och arom. Denna måltid är perfekt för semester tabellen och kommer att glädja hushållet på en vardag. Det viktigaste - att laga det rätt: inte torka upp, och absolut inte till bordet i form av en halvfärdig.

Förutom kött, fisk och fågel i ugnen, kan du bakar nästan alla grönsaker och de flesta frukter. Bearbetade produkter alltså - ett perfekt alternativ för dem som vill gå ner i vikt och samtidigt av en god måltid.

Tillagning av grönsaker i ugnen kräver vissa färdigheter och kunskaper. Därför kan unga och oerfarna hemmafru rekommenderar att börja lära sig att baka mest intima av dem - potatis, aubergine, paprika eller zucchini, som inte kommer att vända sig till mush om de uppfyller kraven för längre än vad som normalt krävs.

Hur man bakar grönsakerna i ugnen - i folie, i krukor, en stekpanna, med ost eller ärmen - det beror på receptet och färdigheter. Men innan vi gå direkt till beredningen, är det värt att komma ihåg de grundläggande reglerna:

1. För bakning bara välja oskadade, rena produkter av mycket hög kvalitet.

2. Rotfrukter före tillagning bör noggrant tvättas och torkas med en pappershandduk, men inte skala. Baka dem företrädesvis på gitter som är monterade i mittläget i ugnen.

3. Paprika och tomater väl tvättas. Bakning med dessa grönsaker ska placeras i den övre delen av ugnen. Koka dem i 10-15 minuter, tills huden inte spricka.

4. Kål kålrabbi baka precis som rötter.

5. lök skal och laga hela, men du kan skär den i stora ringar eller skivor.

6. aubergine skivor bakade helt eller halvor. Men varianten och små nedskärningar.

7. Ta bort bladen av blomkål och dela sig ut på en gaffel, måste du tvätta och torka dem innan de lämnar i ugnen.

8. grönsaker innan bakning kan inte salt, annars kommer de att börja sticka ut från saften och skålen kommer att visa sig mycket trög och utan skorpa. Detta kan göras före servering.

Hur man bakar grönsakerna i ugnen? Utöver dessa grundläggande regler, bör du lägga till en sak. Många frukter kan tillagas inte helt, men illa: potatismos, puddingar, potatis rullar och olika grytor. Några av dem innan tillagning eller efter bakning, kan du stoppa med.

Att baka grönsaker i folie i ugnen korrekt måste du veta några hemligheter:

1. Folien bakad potatis, paprika, aubergine, tomater och zucchini.

2. Potatis bör vara av medelstora, peppar - en köttig, utan skador, aubergine - mogen, tät. Zucchini rekommenderas att ta små och tomater - bara stora och medellöptiden.

3. aubergine, zucchini och paprika stjälk nödvändigtvis avlägsnas.

4. Varje potatis kan också lindas separat och paprika - röda och gula - bara tillsammans.

5. aubergine, tomater och zucchini, liksom potatis, förpackade individuellt, men så att foliepåsen har vänt. Då blir det lätt att öppna, för att kontrollera beredskapen av grönsaker.

6. Tomat bakades 15 minuter vid 180 grader. De återstående grönsaker utom potatis, - 30 minuter.

7. Om du vill testa beredskap paprika och tomater, måste försöka en tandpetare för att tränga igenom huden. Om detta är lätt, men hon skalar separeras från den totala vikten av de grönsaker som är färdiga. Potatis, zucchini och aubergine testas med en gaffel. Det ska vara lätt att gå i den färdiga produkten.

Oftast i en folie bakad potatis. Senare kan du stoppa med. Före tillagning potatisen ska vara salt och gnid med kryddor och insvept i folie. Försmäktar den i ugnen i ca en timme, sedan halveras och fyllda.

Det enklaste recept: bakad potatis med svamp

Produkter, som behövs:

 • 2 stora potatisar;
 • röd paprika;
 • lök;
 • 6 färska champinjoner;
 • persilja och dill - till 30 gram;
 • 4 vitlöksklyftor;
 • sojasås - 4 matskedar.

Grönsaker ren. Potatis skuren i kuber, peppar - strips och lök - hackad så fint som möjligt. Svamp tvättas och skärs i fyra bitar. Örter och vitlök fint piska. Blanda alla ingredienser i en stor skål, krydda med sojasås. Folien skärs i rutor. De sprider ut blandningen av grönsaker och insvept i en bunt. Grädda i 30 minuter vid 200 grader. Villighet måltider bestäms av potatis. Kokta grönsaker i folie (i ugn), salt och peppar strax före servering. Adrenalin kan lägga krossad vitlök.

Vi föreslår att du gör bakade grönsaker i krukor. I ugnen de är beredda i form av en la carte rätter. Och bakas antingen separat, till exempel magert gryta och kött - stek. Grönsaker, beredda på detta sätt, mycket doftande och saftig. Genom att följa dessa regler, kan du enkelt laga en god middag som kommer att tilltala varje familjemedlem. Så kom ihåg:

1. Lägg grönsakerna i grytan fuktig. Så de kommer att förberedas för ett par och kommer att få mer väldoftande.

2. Oljan kan inte användas alls.

3. Om under tillagningsprocessen är nödvändigt att tillsätta vatten eller buljong, använder endast den varma vätskan och i en liten mängd. Annars heta kokkärl kan ge en spricka.

4. förberedda för bakning krukor placerade endast i en kall ugn.

5. vid tidpunkten för matlagning är alltid det översta lagret torkar, toppen är bättre att lägga grönsakerna som ger juice - lök och tomater.

6. Det måste alltid vara väl tillsluten kruka med lock eller folie, men det bästa testet. Så visar det sig den ursprungliga skålen.

7. De vanliga temperaturbetingelser för grönsaker, som bakas i keramik - 160 grader.

8. Redo att ta ut krukorna ur ugnen bara på en trä stativ, och i varje fall inte på brännaren eller kall yta. De kan spricka.

9. Innan servering skålen ska stå ett tag. Under denna tid grönsakerna i en kastrull nå, och dess väggar har svalnat lite.

En av de bästa recepten - en sommargrönsaksgryta. Den består av:

Strikta proportioner i detta recept där. Det beror helt på smakpreferenser. Den viktigaste ingrediensen - potatis. Det bör vara mer än de andra produkterna. Pumpa, morötter och lök för att sätta en hel del. Grönsaker, rena, tvätta och skär i tärningar. Allt expanderade i en kastrull, tillsätt salt och peppar. Täck med några skivor ost och smör, häll i mjölken och stänga locken eller folie. Matlagning 30-45 minuter vid 180-200 grader. Innan servering grytor, strö över örter.

Rostade grönsaker i ugn - i ärmen - är mer väldoftande än kokt eller kokt. De kan levereras som en garnering eller som en separat skål. Mycket välsmakande erhållna sallader, kokta grönsaker. Men det finns vissa regler:

1. Hylsan kan svälla under gräddningen, så det bör placeras så att den inte kommer i kontakt med väggarna i ugnen.

2. Lägg hylsan behovet att bakning, eller annan värmebeständig skål med en plan botten, och i varje fall inte på gallret.

3. För att skålen kom med en skorpa, i 10-15 minuter tills de är mjuka film bör skäras uppifrån och tryck kanterna. Var noga med att inte bränna dig när du tar bort ånga!

Hylsan kan framställas i en stor sida maträtt - bakad potatis med svamp. ingredienser:

 • 1 kg potatis;
 • 500 gram av svamp;
 • två små-isbergssallad squash (eller en pumpa);
 • stor lök.

Till såsen behöver:

 • 4 msk vegetabilisk olja;
 • 2 tsk paprika;
 • 4 msk majonnäs;
 • 2 tsk torkad persilja;
 • salt och färska örter - efter smak.

Grönsaker Tvätta, skala och hacka. I en skål, förbereda såsen och tillsätt de resterande ingredienserna. All försiktigt rör och ställ åt sidan i 25-30 minuter. Värm ugnen till 180-200 grader. Inlagda grönsaker växlingshylsan. Grädda i 30-40 minuter. Sedan stänga av ugnen och låt skålen stå i ytterligare 10 minuter. Beredd grönsaker på en tallrik och strö med färska örter.

Den transparenta hylsan kan du titta på tillagningen och för att styra bildandet av en skorpa. Detta har den fördelen innan bakning grytor eller folie.

Kokta grönsaker i ugnen med ost - en maträtt som är perfekt för vegetarianer. Baka denna maträtt är bäst i krukor eller andra värmebeständiga behållare. Grundläggande förberedelse riktlinjer:

1. Alla grönsaker skärs i lika stora bitar, men inte stora, och lade ut i en behållare för matlagning i lager.

2. Den malda produkten är inte att stämpla, och viks löst till såsen normalt kunde penetrera alla skikten.

3. Top varje maträtt är beströdda med riven ost och draperade bitar av smör.

4. Pot placeras i en förvärmd ugn i 30-45 minuter, temperatur - 180 grader.

Den vanligaste recept: bakade tomater med ost

För denna maträtt behöver du följande produkter:

Alla grönsaker tvättade och skär. Ugnsform smord med vegetabilisk olja. Alla ingredienser lägga upp lager för lager. Såsen är vald för att smaka. Top skål strö över riven ost och smör. Grädda i 40 minuter på medelvärme. När skorpan bildas, är det möjligt redan avstängd. Den färdiga skålen dekorera med kvistar av grönska.

Laga läckra grönsaker i ugnen lätt om du följer alla dessa regler. Det återstår bara att tillägga att de bakade livsmedel som skall serveras som en separat skål eller som en garnering. Om du väljer det andra alternativet, så ska du ta hänsyn till vad de är bäst lämpade. Således fisken matade potatis, bönor, ärtor och brysselkål, och bräserad fläsk - rödbetor.

Att veta hur man bakar grönsakerna i ugnen, kan du avsevärt variera menyn och samtidigt behålla formen. Men ändå trevligt att veta att sådana livsmedel är mycket hälsosammare rätter tillagade på traditionellt sätt. Bon appetit!

Bakade grönsaker i ugnen - recept med foton. Hur man lagar läckra rätter från bakade grönsaker

I den dagliga kosten av mannen måste nödvändigtvis innehålla grönsaker. Särskilt läckra och användbara, de erhålls vid tillagning i ugnen. Det finns ett stort antal recept för deras bakning, vilket varje värdinna behöver veta.

Baserat på dina personliga preferenser kan du ta en produkt eller kombinera flera. Det viktigaste är att välja kvalitetsgrönsaker. De ska inte skadas. Före bakning måste grönsaker tvättas i mycket vatten. Vissa kryddor, örter, grönsaker läggs utan misslyckande. Rostade grönsaker i ugnen kan kokas på olika sätt, som regel är det grillning eller släckning. I båda versionerna kommer de att vara mycket goda.

Det är bäst att laga auberginer, tomater, bulgariska paprika på detta sätt. Om ugnen inte har funktionen "Grill", görs skålen på gallret. I de flesta fall, innan du lagar grillade grönsaker i ugnen tvättas de, men skalen är inte skuren och bakas helt eller i stora bitar. Det finns recept, där produkterna redan är bakade med en kniv eller köttkvarn, krydda och serveras som salladsallad.

Du kan göra en fantastisk saut eller gryta med denna matlagningsmetod. På hur man lägger ut grönsaker i ugnen, bör alla veta vem vill äta vad som är bra för kroppen. De är malda och bakade i djup form i sin egen juice eller med tillsats av en liten mängd vatten. Efter detta lagar grönsaker den maximala mängd vitaminer och andra näringsämnen. De kan gå in i kosten hos en person som följer dietingintaget, eftersom de innehåller ett minimum av kalorier.

Hur mycket att baka grönsaker i ugnen

Otvetydiga rekommendationer om detta problem kan inte vara. Allt beror på vad som kommer att vara en del av maträtten och vilka delar av det du skär. På hur mycket tid är kokta grönsaker i ugnen påverkar ett stort antal faktorer. Beroende på dem kan processen ta från några minuter till en och en halv timme. Den längsta maträtten kommer att lagas om du lägger till kött, fisk, några spannmål till den.

Bakade grönsaker i ugn - recept med foto

Alla alternativ för matlagning är svåra att ens lista. Grönsaker du kan laga på grillen, gryta, baka på en bakplåt. Oavsett hur du väljer, kommer du att sluta med en bra behandling, fantastisk till smaken och mycket användbar. Recept av grönsaker i ugnen är mycket olika. Kom ihåg några av dem, för att sådan mat borde gå in i din diet.

En enkel och snabb maträtt från kalorier och mycket god mat. Innan du lagar kucchini i ugnen behöver du bara göra en gräddsås som kommer att avslöja alla smakämnen i grönsaken. Zucchini enligt receptet kan ersätta och zucchini, kommer denna mat inte skämma bort. En sådan delikatess är ett utmärkt alternativ för en dietmat eller middag.

 • courgette - 4 st.
 • salt, peppar - för din smak;
 • Lentenolja - 100 ml;
 • ost - 0,3 kg;
 • persilja, dill-bunch;
 • gräddfil - 400 ml;
 • vitlök - 4 tänder.
 1. Ställ ugnen på 220 grader.
 2. Grönsaker tvättas, skärs i stora kuber. Salt dem, peppar, blanda med magert olja och hackad persilja.
 3. Täck pannan med folie. Stänk grönsakerna på den, lägg det i ugnen och baka i 20 minuter.
 4. Rosta osten, blanda den med gräddfil, pressad vitlök och dill, salt, peppar.
 5. Häll zucchini såsen, lägg tillbaka dem i ugnen igen. Koka i ytterligare 10 minuter.

Courgettes med tomater i ugnen

I en maträtt beredd enligt följande recept finns en liten hemlighet som gör den väldigt näringsrik, även om den lägger till några kalorier. Bakad zucchini med tomater är tillagade med ett tunt lager av slagen kalkonfilé. På grund av den sista komponenten anses skålen redan vara en fullvärdig grund, snarare än ett enkelt mellanmål. Ändå är det lätt, dietiskt och gott gott.

 1. Tvätta zucchini, skuren i centimeter ringar. Salt och vänta tills juicen släpps. Kasta sedan tillbaka den i kolven.
 2. Tomater skärs i ringar, vars tjocklek är högst en halv centimeter.
 3. Från fileten gör små biffar och slag. Delarna ska vara ungefär samma diameter som ringarna av courgetter. Salt dem och peppar.
 4. Skruva av osten.
 5. Sätt ett lager av pergament på bakplåten, smörj med smör. Lägg ut ringarna av courgetter, ovanpå dem på en köttbit. Lägg sedan en rund bit tomat. Det sista laget är en korgsring. Riva skålen med riven ost.
 6. Baka i ugnen, förvärmd till 200 grader. Förberedelsen tar ungefär en halvtimme.

En bra maträtt som du kan äta både själv och förutom andra grönsaker, poretter. Det faktum hur mycket att baka aubergine i ugnen beror helt på deras storlek, men i genomsnitt tar det ungefär en halvtimme. Smaken på den färdiga skålen motiverar helt den tid som krävs för matlagning, och utseendet även på fotot orsakar en otänkbar hunger.

 • aubergine - 2 stycken;
 • salt;
 • vitlök - 4 tänder;
 • Provencalska örter - 1 msk. l.
 • olivolja - 2 msk. l.
 1. Tvätta äggplantorna i två halvor längs. Varje piercing med en gaffel flera gånger.
 2. Salt köttet, lämna grönsaker i 10 minuter för att låta saften. Torka försiktigt av det med en pappershandduk.
 3. Lägg äggplanterna på grillen med skivorna nedåt. Baka dem i 10 minuter vid en temperatur av 220 grader.
 4. Rör oljan med krossad vitlök och provencalska örter.
 5. Plocka upp äggplanterna, vrid dem över, baka skivorna med den resulterande såsen. Baka i ytterligare 5 minuter.

Grönsaker i ugnen bakad i folie

Detta matlagningsalternativ är ett av de snabbaste. Grönsaker bakade i folie, förbli väldigt saftig, eftersom saften från dem inte flyter någonstans. De är beredda snabbt, hela processen tar dig inte mer än en halvtimme. Bakade grönsaker i ugnen i folien ser väldigt vacker ut på bilden och på bordet. Förbered dem kan även på semestern som sidovägg till kött eller fisk.

 • broccoli - 0,8 kg;
 • olivolja - 70 ml;
 • körsbärstomater - 0,6 kg;
 • salt, kryddor;
 • sparris - 0,5 kg;
 • vitlök - 2 tänder;
 • morötter - 0,6 kg.
 1. Tvätta alla produkter, skalla morot och vitlök.
 2. Demontera broccoli på blomställningarna. Skär sparrisen i skivor, och morötterna och tomaterna i cirklar.
 3. Sätt produkterna i en djup skål, salt, säsong, häll olja blandad med krossad vitlök.
 4. Sätt grönsakerna på ett stort ark med folie, topplocket på samma sätt, tätt försegla kanterna.
 5. Förvärm ugnen till 220 grader. Baka där en maträtt om 20 minuter.

Skålen, kokad enligt följande recept, är mycket smakrik, tillfredsställande, men lågkalori. En servering kan väl bli en fullvärdig middag för en dieter. Grönsaker före beredningen är fyllda med malet kycklingbröst, vilket gör dem väldigt näringsrika. Var noga med att komma ihåg hur man bager tomater i ugnen och försök att göra det.

 • kycklingbröst - 600 g;
 • greener;
 • ost - 300 g;
 • lök - 1 stor;
 • konserverad majs - 75 g;
 • Bulgarisk peppar - 1 stor;
 • tomater - 10 st.
 1. Skär små bitar kött och stek, salt och peppar. Du kan ta ett kokt bröst, om du gillar det mer.
 2. Skiva lök, paprika. Stek med krossad vitlök och majs.
 3. Rör stekta grönsaker med kött.
 4. Skär försiktigt av toppen av tomater och skrapa mitten. Fyll de resulterande korgarna med malet kött. Topp med riven ost.
 5. Värm ugnen till 190 grader. Baka tomater där i 10 minuter, minska sedan temperaturen till 170 och koka ytterligare en kvart i timmen. när servering dekorera med hackade gröna.

Ett bra recept, med vilken du får en läckande och mycket välsmakande maträtt. Grönsaker med ost i ugnen är välbakade, täckta med krispig skorpa. Detta är en underbar maträtt som särskilt serveras som garnering för fisk: rosa lax, keta, lax, lax. I de bakade grönsakerna förblir en stor mängd vitaminer, andra ämnen som är användbara för kroppen.

 • lök - 1 stycke;
 • peppar, salt;
 • grönsaksmärg - 1 stor;
 • timjan - 1 msk. l.
 • zucchini - 1 stor;
 • Parmesan riven - 100 g;
 • tomat - 1 stor;
 • olivolja - 2 tsk.
 1. Skala lök, skuren i tunna hål. Stek i en panna före mjukning, omrör hela tiden.
 2. Tvätta de övriga grönsakerna, torka dem. Kucchini, zucchini och tomat skuren i skivor.
 3. Koka ugnen till 190 grader.
 4. Placera löken i en bageri. Salt och peppar. Överst med zucchini, tomater, korg i rad. Varje cirkel ska luta något över det föregående för att skapa en skaleringseffekt.
 5. Rör skålen med timjan, ost och baka i 40 till 45 minuter.

Auberginer fyllda med grönsaker bakade i ugnen

Båtar från blått är en av favoriträtterna hos många människor. Äggplanter bakade med grönsaker, näring, men ljus. Du kan variera skålen genom att ändra kompositionen och lägga till till exempel en fyllning av kalvkött eller kyckling. Vissa förbereder en fyllning för blå från skinka, svamp, ost. Experimentera, du kommer att få en ny smaskig varje gång.

 • aubergine - 2 stycken;
 • blandning av kryddor för grönsaker - 2 msk. l.
 • Bulgarisk peppar - 4 bitar av olika färger;
 • salt - 1 msk. l.
 • tomater - 4 st.
 • fetaost - 200 g;
 • morötter - 2 stycken;
 • lök - 2 st.
 1. Aubergine skärs i halvor längs. Sätt dem på i en halvtimme i kallt vatten blötläggt för att ta bort bitterheten. Blås med kokande vatten. Förvärm ugnen till 200 grader.
 2. Kött från halvor av äggplanter får, slipa.
 3. Skär alla grönsaker med samma kuber. Börja steka köttet, och efter fem minuter tillsätt resten, salt, kryddor och häll lite vatten. Täck och släck i fem minuter.
 4. Rör i grönsakerna med hackad ost. Sätt packningen i båtarna.
 5. Baka dem på ett bakplåt i ungefär en kvart i timmen.

Så att baka hela peppar i ugnen

Enkel maträtt, som är mycket populär bland invånarna i Bulgarien. Peppar, bakad i ugnen, bereds med tillsats av kryddor, men det finns inga andra ingredienser i skålen. Det visar sig mycket gott, doftande. Om du håller dig näringsrik, måste du lära dig att laga en sådan maträtt. Processen representerar inte något komplicerat.

 • paprika - 10 st,.
 • G - L; 0,5 h..
 • Olivolja - 1,5 v. l.;
 • persilja - några kvistar;
 • vinäger - 2 msk. l.;
 • vitlök - 4 zubochka.
 1. Värm ugnen till 200 grader. På en torr bakning sätta paprika och grädda dem, svarvning med jämna mellanrum. De har knäckt och täckt med mörkbruna fläckar.
 2. Ta bort de bakade peppar, lägg dem i en kastrull, täck med ett lock. De kommer att vara lättare att rengöra.
 3. Krossa vitlöken. Blanda med salt, olja, vinäger.
 4. Rengör paprikorna, men svansar, om möjligt, lämnar. Marinera sås. Servera garneras med hackad persilja.

Förtrogen med följande recept, får du lära dig hur du förbereder läcker och användbar pudding. Potatis med grönsaker i ugn - ett bra komplement till alla kött, fisk. Skålen ser underbart, så att du kan servera den på semestern bordet. Var noga med att komma ihåg detta recept rostade grönsaker i ugnen, eftersom det är en delikatess som erhållits helt enkelt fantastisk.

 • potatis - 6 medel pieces;
 • peppar, salt;
 • aubergine - 3 liten;
 • tomater - 4 medel;
 • vitlök - 6 zubochkov;
 • kräm - 0,6 l;
 • zucchini - 4 liten;
 • peppar - 2 st.
 1. Skala potatisen och skär i skivor. Koka vatten podsolite. Strimlad potatis koka det i fem minuter. Sätta dem på botten av ugnsform.
 2. Skär zucchini skivor, placera det andra skiktet, salt, peppar. Pritrusite krossad vitlök.
 3. Alla andra grönsaker skuren i skivor. Sätt det första lagret av aubergine, då peppar, sist - tomater. Igen, salt och peppar.
 4. Fyll i form av grädde. Värm ugnen till 200 grader. Sjud i sin måltid ca 30-40 minuter.

Hur läcker bakade grönsaker i ugnen - råd kockar

Använd följande riktlinjer:

 1. Ate du väljer rostning grönsaker i ugnen skivor, försök att göra dem lika. Då de kokta samtidigt.
 2. Inte lägga för mycket olja i skålen. Varje grönsak du behöver ditt nummer. Till exempel, aubergine absorbera mer olja än potatis.
 3. Det är bäst för rostning grönsaker i ugn för bakning eller ta form med en plan botten så mycket som möjligt. På denna maträtt grönsaker kommer att producera ånga jämnt och kommer att bränna och du kommer att vara mer praktiskt att vända. Det borde handla om att göra matlagningspapper och lätt inoljad.
 4. Om matlagning bakade grönsaker helhet lämna avståndet mellan dem för att få den gyllene skorpa. Var noga med att vända från en till två gånger.
 5. Ju högre ugnstemperaturen, desto bättre. Om du sätter en låg, kan frukten förbli fuktig även efter långvarig matlagning. Värm det innan du baka grönsakerna i ugnen.
 6. Om du lagar mat i folie eller i hålet, sedan linda mat lufttät så att inte sav flödade.
 7. Om du inte vet vilket är bättre att använda krydda med grönsaker, kan du säkert ta mejram, oregano, rosmarin. De är perfekt i kombination med någon frukt.
 8. Om receptet tillåter försök att marinerade grönsaker i slutändan. Då kommer de att vara mer skarp.

Grönsaker, gräddas i ugnen

Färska och / eller torkade örter - efter smak

Vegetabilisk olja - från 2 matskedar

Salt - en nypa 1-2

Bakad i en ugn grönsaker - att en separat skål, och garnera, och grunden för såser! Grönsaker kan tillagas på en gång i delar i en ugnsform eller först i en stor djup panna, och sedan expanderas i portionsskålar.

Som garnering rostade grönsaker är särskilt lämpliga för kött- och kycklingrätter är relevanta för pasta eller potatis mos, liksom praktiskt taget alla spannmål. När du lägger till en bra mängd av vegetabilisk olja i slutändan åtföljer väldoftande och rik smak sås, som många människor som pomakat bara en bit bröd.

Förbered ingredienserna på listan, deras antal, utan snarare förhållandet kan vara annorlunda - att smaka.

Att aubergine inte bitter, de skuret eller cirklarna rekommenderas under flera minuter till salt tills juice, salt och sedan skaka droppe.

för stekning grönsaker är bättre att skära ganska stor. Tomater, beroende på storlek - till 2-6 delar. Paprika, företrädesvis färgat, skuren i 4-6 skivor. Lök av någon sort - 4-8 kryddnejlikor.

Placera de förberedda grönsaker på en plåt, lätt krydda med salt och strö med torra örter (dill, timjan eller rosmarin), eller sätta färska kvistar, om så önskas, tillsätt vitlöksklyftor och citronskivor. Häll en bra vegetabilisk olja: olivolja, druvkärnor. eller helt enkelt raffinerad solros.

Täcka formen med folie och skicka det i ugnen första, ungefär en halvtimme vid 200 ° C, därefter blanda försiktigt grönsakerna och fortsätta att baka utan folie ytterligare några minuter - tills ett lätt brunfärgning.

Ugnsbakad grönsaker är klar, servera den som en separat skål eller något till din smak.

Rosy, doftande, välsmakande, med en bit av din favorit bröd.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

− 5 = 2