Ersätta köks fasader

Byte av fasaderna på köks headset. hemligheter av restaureringen

Ibland fasader för olika skäl försämras eller misslyckas med att förlora sin presentation blir omodern och föråldrad eller ägaren vill helt enkelt att förändra situationen. I motsats till den själv installation och speciellt tillverkning av möbler, inte denna process inte kräver mycket tid och erfarenhet, och ersättning av fasaderna är alltid billigare än att beställa ett nytt headset helt.

För att återställa fasaderna av köket är inte svårt

Nya fasader kan eventuellt utföras i samma stil som den gamla dörren set. Vid byte av fasader av kunden kan helt ändra konceptet. Till exempel för att göra reparationer och ändra den totala gamma av interiören även designa ett litet kök, vill ha en person att ändra de klassiska fasader av "trä" på fasader i stil med hi-tech, med några "tråkig" fasader är tänkt att byta till dörr med glas, genom vilket det kommer att ses några souvenirer eller bara en vacker ny tjänst.

En sådan fasad ser på ett nytt sätt

Byta båda fronter kan faktiskt uppdatera design och göra den relevant i den nya interiören. Nu måste vi: välja material, färg och göra mätningar. Det är nu möjligt att beställa fasader i många färger och eventuella förslag producenter olika material.

Men inte alla möbler fronter är konstruerade för användning i köket, och att använda dem på ett sådant rum, fasaderna måste uppfylla följande krav:

 1. Vissa skåp i köket öppet oftare än andra, och vissa av fasaderna öppna flera gånger om dagen. Därför bör höjder inte sag, och loopar måste läggas ökad arbetslivet.
 2. Fasader måste vara vattentäta, samtidigt ta hand om dem bör omfatta möjligheten att torka av med en fuktig trasa.
 3. Höjder moduler som finns i nära anslutning till spisar och ugnar, måste tåla höga temperaturer.
 4. Möjlighet att motstå mekaniska skador.

Hur man gör möbler fasader:

Bestäm vilken variant restaurering alternativ du väljer.

Uppfyller ovanstående krav, olika typer av fronter, och valet i de flesta fall kommer att bero på de finansiella resurser och mänskliga smaker. Men i valet inte värt enbart baserat på ekonomin genom att köpa billiga alternativ, som billig och låg kvalitet alternativ inom en snar framtid kommer att behöva ändras igen.

Trä fronter för att återställa bör vara noga

En av de dyraste - träfasader för köket, men att använda sådant material för ersättning är endast lämpligt om innan du var också träfasader och de du inte är nöjd av någon anledning.

Eftersom detta material är slitstarkt och kan pågå länge nog, det finns tvivel om behovet av att ersätta de gamla fasaderna på den nya (förutom ofta även skadade fasader mottagliga för restaurering). Det är vettigt att ersätta andra typer av fasader på trädet, och det kan motiveras av det faktum att du har valt att ge till de rika utseende diskret headset, som motsvarar de nya kostsamma reparationer.

Ett annat alternativ - målad MDF fasader: de är starka nog, ser ljusa och ovanliga och tillräckligt klara alla belastningar möjligt i köket. Detta är ett bra val om du väljer att uppgradera kök design: Med tanke på det stora utbudet av färger fasader lätt att plocka upp någon bänk för varje interiör MDF.

Utan tvekan MDF fördel är att det inte absorberar fukt och lukt, till skillnad från byggnader kök tillverkade av spånskivor, vilket innebär att de kan säkert tvättas och inte vara rädd att köket alltid kommer att stå lukten av bränt fett eller fisk (som faktiskt hänger inte i luften, och verkligen absorberas i möbler och gardiner).

Brister i dessa fronter är inte tillräckligt:

 • När den träffar på dessa fronter är bucklor och chips;
 • Kostnaden för målad MDF fasader högre än om de var täckta med PVC-film;
 • Med tiden beläggningen bleknar utsätts för direkt solljus, så köket ligger på den soliga sidan, kommer detta alternativ inte att fungera.

MDF i filmen ser lite "mer modest" målade fasader, men någon sådan måttliga toner faller bara för att smaka. Modern teknik gör det möjligt att snabbt ta fram olika storlekar fasader för enskilda order, men om de används för det var tvungen att betala extra, men nu produktion av icke-standardiserade MDF fasader göras utan att öka kostnaden. PVC-film är resistent mot de flesta tvättmedel, men som emalj film kommer att bränna ut i solen.

Välja material noggrant restaurering

Vid beställning fasader i PVC-film rekommenderas omedelbart inspektera varje fasad den bakre sidan: vid korsningen med kompenserande plast (i synnerhet vid hörnen) kan förbli små gap eller något skal film. Vid exponering för höga temperaturer eller ånga från matlagning, kommer denna film lossna och på, men till skillnad från melamin kant limmad PVC järn kommer inte att fungera. Se till att den hänger från brännarna eller hällen.

Plast fasader (formning) - är den vanligaste typen av köksluckor, eftersom priset och kvaliteten på sådana produkter är "gyllene medelvägen". Deras fördelar är uppenbara:

 • Beständighet mot extrema temperaturer och solljus;
 • Styrka och hållbarhet;
 • Möjlighet att motstå rengöring med användning av aggressiva ämnen tvättmedels (utom innehållande slippartiklar).

Vi bör också nämna ram fasader. Denna ram av aluminium eller MDF-ramar med propen räfflad insats, vilken kan vara något material med lämplig tjocklek - från fönster till plywood.

De främsta fördelarna med sådana fasader - tre:

 1. De är mycket billig.
 2. Insatt i en ram kan vara något material som du väljer.
 3. Samla en sådan struktur lätt oberoende i närvaro av en borr, en skruvmejsel och för att möta gon vinklar av 90 grader.

Vanligtvis sådana glasfasader infogas, men i detta fall, eftersom inte alla vill den genomsnittliga kök på högst 3:58, för att se genom glaset såg gäster inte bara vackra rätter för fester, men också vanligt krukor. Om du använder en icke-transparenta material - ett sådant alternativ är acceptabelt.

Hur man väljer material för fasader:

Ibland kan du bara måla fasader

I de flesta fall tillsammans med fasader av förändringen och tillbehör: handtag och gångjärn. När du väljer en ny handtag kan helt lita på din egen smak och antar att de kommer att titta på den allmänna bakgrunden.

Köksenhet måste passa in i det inre

När du väljer en ny handtag för fasader, är det nödvändigt att ta hänsyn till att de kommer i olika storlekar - från små "svamp" till stor räcke handtag. Men majoriteten av de ryska tillverkarna följer i sina föreställningar om de två standarderna: hanterar en löpande mellan avstånden för fästbultar 96 och 128 millimeter.

Ibland när ordern är klar fasader kunder efterfrågar en extra avgift borra hål för köksinredning samt på gamla dörrar. I det här fallet måste du välja handtaget fästen för köksmöbel på grundval av detta. något Situationen är värre om kunden bestämmer sig för att göra dessa hål själv väljer ny handtag större eller mindre, men glömska borrhål från den gamla modellen. I detta fall handtaget kan köpas bytas ut mot en lämplig, men vad händer om den här modellen ger endast en standard, förutom du gillade de.

Om gångjärn för möbler finns inga enkla svar, och när du väljer fokus inte på tillverkarens (Eftersom de är nu mycket) och kostnad och kvalitet. Standard gångjärn för köksluckor har en kopp diametern 35 millimeter. Det finns också en standard 26 millimeter, men dessa slingor är avsedda för lättare ramkonstruktion och tunga trä eller plast fasad de inte kommer att hålla.

Innan du köper du behöver loop flera gånger för att öppna och stänga händerna flytta koppen bör vara släta bör inga ovidkommande ljud, klick och repor inte vara. När det gäller kostnaden - inte tar slingan mindre än en dollar per styck: det är kortlivad hårdvara, avsedd för ett litet antal öppningar.

Klistermärken och kuddar såg mycket elegant

Intressanta bilder kommer att lysa i köket

Om du inte vill ändra loop - ta bort gamla fasader skruva gångjärnen egna. Annars slingan med dörren skruvas av från modulhuset. Om du redan har en helt ny fasader - de behöver för att borra hål för handtag och gångjärn. Det är lätt att göra på egen hand, viktigast av allt - noggrant mäta alla avstånd där de borrade hålen. Detta är särskilt viktigt för urtagen i fasaden under dosan: fel i två eller tre millimeter kommer att orsaka att dörren inte kommer att vara möjligt att fästa på plats. Nästa slinga lindad på fasaderna och de installeras på skåp och bord.

Speciellt noggrant välja färger

I detta skede, en del är förskräckt: Hur kommer det sig att de nya fasader med nya beslag hängde sned? Saken är den att efter fastställande av gångjärnet på modulerna du vill justera. Videon visar i detalj hur man gör det.

Hur kan man trans in

Karkelyur - en intressant lösning

Om det finns en önskan att byta fasaderna, men att investera i inköp av nya möjligheter där, Dörrarna kan förvandla andra sätt:

 1. Det enklaste - klistra över deras självhäftande film. Nackdelen med denna metod ligger i det faktum att en sådan film bara kan klistras på släta fasader utan lättnad, det är bättre lämpad för kök ekonomi. Detta alternativ är inte lämplig för trä eller MDF med frästa mönster, men för formningen fel.
 2. Fasader kan dekorera dekorlister, som kan köpas på möbelaffärer. Denna smala krom eller guld köks självhäftande lister, med vilken du kan utföra på fasaden av olika mönster. Men en sådan inredningen är inte flexibel, så de rundade böjda former du inte kommer att visa sig - bara rakt.
 3. Fasader för kök från en array, kan du enkelt måla, preliminärt rengöra gamla beläggningen eller snidade element, men en sådan metod skulle kräva på färg- och lackkostnader.

Experimentera med färgen på trä

Modellering - en annan version av köket inredningen

Fokus på ritning

Söt och mysigt hem

Träfasader kan färgas och täck patina

Hur du uppdaterar det gamla köket:

Byt fasaderna är inte så svårt och med rätt förberedelser av processen inte kommer att ta lång tid. Utföra arbete noggrant och nya fasader kommer länge att behaga ögat.

Vi gav nyligen mer youngish kök. Hon är i gott skick, men en av skåpen är skadad - sliten. Jag tror att det återställdes, som återställandet i alla fall kommer att bli billigare att köpa en ny garderob, och ingen kommer att misstänka att köket är långt ifrån ny. Och ändå hade jag en upplevelse helt skatte restaurering: den gamla sovjetiska headset Jag tapetserade tjock självhäftande film, och jag har visat sig helt annan uppsättning.

Byt ut gamla köket en ny fasad på sina händer

Förr eller senare, ägare av det gamla köket måste tänka på att ändra det eller återställande Köksskåp i ditt kök värt vilket år och ändrar det inte är möjligt, och du vill ha något nytt och intressant. Så varför inte ersätta fasaden i köket med händerna, eftersom resultatet kommer att vara bra, och det kommer att kosta mycket billigare än nya möbler.

Med användning av adhesiv film

Denna metod anses vara den enklaste att genomföra, och viktigast av allt, är priset mycket prisvärd. Valet av färger är mycket stor - en imitation av marmor, trä, läder, murverk, etc ...

Detta material uthärdar temperaturförändringar, hög luftfuktighet, hög skada.

För att göra detta behöver du:

 • Självhäftande film på vinyl.
 • New hanterar skåp och andra tillbehör.
 • Roulette, vinkel, vass sax.
 • Roller gummi och en mjuk svamp.

Självhäftande film för fasader - billigare och enkelt sätt att återställa köket

Det är lämpligt att kvitta och arbeta med det i ett horisontellt plan, liksom avlägsna fasaderna och arbetade med honom på golvet eller bordet.

Rengör det av smuts, fett och andra fläckar, torka torka och låt torka i minst en dag. Även om det torkar, mäta varje skåp, låda, väggar och registrera data. Och utförs på dem filmskärning. Gör bättre fokus på centimeter nätet, som ligger på baksidan av filmen.

Se till att lämna en marginal på 2 cm på varje sida, särskilt i de områden av böj och följ sammanfallandet av rita på den allmänna bakgrunden.

Ta bort den gamla armaturen. Efter Avfetta. Du kan använda vanliga vodka eller annan alkoholinnehållande lösningen. Nu måste du hålla filmen på fasaden av ditt kök. Gör det noggrant och se till att inga luftbubblor kvarstår stora. Det är därför nödvändigt att separera det skyddande skiktet gradvis ledande film på rullen och svamp. Efter ersätta beslag, skruva dörrarna till skåpen och kan hängas på väggen i det nya köket.

Om små luftbubblor fortfarande kvar försiktigt genomborra dem med en nål och razladte.

Nya fasader för gamla köket

Nu specialiserad butiks du kan köpa nya fronter för ditt kök och ersätta dem med nya. Detta gäller särskilt om den gamla fasaden deformeras eller förstöras så att reparationen inte kan vara.

För att göra detta behöver du:

När fasaderna är värdelösa och förlorar sitt utseende, då det perfekta valet för köket restaurering är att ersätta dem med nya

Fasadskivor säljs i standardstorlekar, och om du har ett kök inte uppfyller dem, är det nödvändigt att beställa de enskilda alternativen. Du kan givetvis passa standardplattan under ditt eget, men det kommer bara att förstöra deras utseende och ytterligare exploatering.

De grundläggande material som gör köksluckor - trä, plast, MDF.

Att ersätta den gamla fasaden på den nya, helt enkelt skruva av gamla och i deras ställe för att fästa en ny. Var noga med att lossa skruvar och andra fästanordningar inte skadar ytan under. Samla alla fästen på grund av dig begå en ny fasad.

Rätt storlek borra för att göra hål i det nya materialet. Var noga med att matcha med där är den gamla hål. Allt som återstår är bara att knyta dem till sidoramarna med hjälp av skruvar som du har sparat.

Att måla butik och såg ut som en professionell i din främre, använd en sprayflaska till sin färg. Detta kommer inte bara påskynda processen att måla, men också att göra det till en enhetlig resultat.

För att göra detta behöver du:

 • Måla.
 • Blanda primer.
 • Spray, pensel eller roller.
 • Skruvmejsel.
 • Film för att skydda andra material från färg.

En annan av de mest populära typer av mat restaurering målar fasaderna, men det är värt att köpa alla nödvändiga verktyg och material

Förberedelsefasen skiljer sig inte från tidigare versioner av ersättningar eller deras fasader dekoration. Om du kan, sedan producera färgning i den rymliga inomhus- eller utomhusbruk. Om detta inte är möjligt, sedan bort från köket hela överskottet, och det faktum att du inte kan bära - stäng filmen. Öppna fönstren, sätta på en skyddsmask från giftiga ämnen och noggrant gruntuem yta. Efter torkning börja måla.

Nu på toppen av popularitet färg gradientmetoden. Det är visserligen dyrare finansiering än vanligt, men det är hur attraktivt utseende att dessa kostnader är motiverade.

Det är lämpligt att göra flera lager färg. det är därför nödvändigt att göra en paus som var och fullständig torkning av föregående lager innan nästa. Efter torkning fästa dem på plats med skruvar.

Nytt kök bilden blir ofullständig, om du lämnar det gamla bänkskivan. Vanligtvis är det mest känsliga för skador under drift.

Gör en ny bänkskiva kan vara sig själv, för att göra detta behöver du en möbelpolish, borste, svamp, sandpapper och primer

För att göra detta behöver du:

 • Högkvalitativa möbelpolish.
 • Blanda primer.
 • Sandpapper eller munstycke för en borr med en liknande funktion.
 • Borsta och svamp.

Det är lättast att hantera ytor av trä. För detta kommer att vara tillräckligt slipad yta bänkskivor, primas och täck den med flera lager av lack. Det är lämpligt att utföra allt arbete i ett väl ventilerat utrymme.

Hur man gör bänkskivan för köket (video)

Här är några enkla sätt att hjälpa dig att bli uttråkad med sina egna händer för att ersätta den gamla fasaden i köket med en ny och modernare. Alla av dem är lätt att uppnå och inte kräver att du har speciella kunskaper och färdigheter. Det viktigaste är att ha det med hela mitt hjärta, och då du kommer att lyckas.

Byte av fasader - nytt kök på bara en dag

När headsetet är slitna så mycket, och reparera och konventionella färgningsresultat har inte gett, det finns en väg ut: byte av köksluckor. I de flesta fall kan detta göras med sina egna händer - helt korrekt bort storlek och välja material. För standarduppsättningar för att hitta en färdig fasad är inte svårt, men kit tillverkas på beställning, kräver samma individuellt förhållningssätt och reparationer.

Till nya fasader serveras under en lång tid, och återigen inte behöva bytas ut efter några år, bör du vara uppmärksam på materialet i tillverkningen. Brist på alternativ:

 • Laminerade spånskivor - prisvärd, men kortlivad. Inte tolerera hög luftfuktighet, men den skyddande polymerfilmen förhindrar inträngning av vatten och ånga in i de lösa strukturplattor. Men skador på dess yta, liksom dålig kvalitet bearbetning fasadändarna, öppna vägen fukt. Som ett resultat, efter ett par månader för att använda dessa dörrar börja svälla och deformeras.
 • MDF är också känsliga för fukt, men i mindre utsträckning. Strukturen för dessa plattor är mycket tätare än den för spånskivor, träfiberskivor gör välbevarade fasader metallfästelement. Andra egenskaper och kostnaden för sådana produkter kommer att bero på dekorationsskiktet. Det bästa i köket betedde hållbar plast och akryl. Natural träfanér är dyrare, men samtidigt som han kommer att kräva ytterligare skydd mot fukt och temperaturväxlingar. Här är det önskvärt att ersätta den konstgjorda ekoshponom.
 • Array - varav producerar dyra och vackra fasader. Tack vare den goda formbarheten av trä de kan ges en intressant form, carving och dekorera paneler. Men glöm inte att naturliga array är mycket känslig för fukt, och det reagerar på förändringen i volym. Med tiden kan detta leda till skevhet och sprickbildning av fasader, så att användningen av sådana luckor i köket är inte värt utan lackering.

Eventuellt alla skåp headsetet nära blinda dörrar. I de flesta fall är det bäst att använda ramverket mönster med klara eller dekorativa glas. Prestandan och liv köksmöbler tjänsten kommer inte att påverkas, men uppsättningen kommer att se mer harmonisk och hela inredningen - enklare.

Det enklaste alternativet - det är att mäta den gamla dörren som du vill ändra, och de hittar en ny storlek. Om detta är av någon anledning omöjligt är fasader av byggnader väljs efter storlek. I detta fall varje flik bör ha ett djup av 3, och en bredd av 4 mm mindre än den yttre konturen av skåpet. Endast på detta sätt kommer de inte att klamra sig fast vid varandra under öppningen och gnugga på bänkskivan.

Byta köks fasader genomfördes med största precision, och inställd på att se bra ut, är det nödvändigt att noggrant mäta avståndet från kanten till landningstider för gångjärnen. Annars blad kommer att vara ojämn, och det totala antalet kommer att störas.

Eftersom förändringen inte bara kommer att svänga dörrar, men även foder lådorna, bör de också mätas. Också för att bestämma avståndet från de yttre kanterna till väggarna i lådan. Det kommer att befästa locket smidigt och säkert sätt.

Innan du byter fasader i köket, de behöver för att förbereda för installation. Vanligtvis på insidan av varje dörr måste göra en fräsfästöglor. Du kan använda kvarnen (26 mm munstycke) eller en borr med en borr eller krona Forstner.

I fallet med de inramade fasaderna också måste installera glaset på något av följande sätt:

 • Infoga framställd spåret i det skede dörraggregatet - det är viktigt att matcha de exakta dimensionerna för glaset och ramen. Denna metod används främst för enkla fasader från MDF eller aluminiumprofiler.
 • Montering på klämhållarna - vägen till en enkel och kräver inte stor precision. Glass något större överlagrad på baksidan av dörren och fixeras genom specialinredning. Om du vill glasyr en anpassad formad ram från MDF, spånskiva eller trä, är detta alternativ det enda möjliga.

fasader framställda för installationen är monterade enligt följande:

 1. Infoga i lagersätet gångjärnsöglor och säkra dem med skruvar.
 2. Fäst dörren på plats och märke på skåpet huset punkt skärmtak montera.
 3. Markeringar på väggarna i snittet i svars blindhål och fästa skruvarna fot slingor.
 4. Säkra skjul på skåpet huset och justera klämskruvarna respektive fasaden.

Horisontellt, är varje gångjärn förskjuts vid en vridning närmast därtill skruvar på den rörliga plattan. Nästa skruv är ansvarig för pressning densitet. Höjdjustering görs med skruven på "vingar" av trädkronorna.

Ibland på möbler reparation inte tillräckligt med tid och ansträngning. Eller vill få en sofistikerad intelligenta öppna system. I dessa fall är det bättre att vända sig till proffs som kommer att utföra jobbet åt dig. Vanligtvis tillsammans med mätningar och produktion av nya fasader Det tar 5 till 15 dagar. Egentligen montering tar bara några timmar.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

24 − 20 =