Byte av tuggummi på kylskåpsdörren

Tätningen för kylskåpet: utbyte eller reparation?

Inte alltid livet av vissa delar av kylskåpet som deklarerats. Bär ofta föremål såsom en tätning. Hans ersättare kommer inte att kräva en hel del tid och pengar om du göra reparationer själv. Hur man ändrar tätnings tuggummi på kylskåpet vi beskriver i den här artikeln.

Varför tätnings gummi för kylskåp? Packning - ett gummi, med hjälp av vilken en kylskåpsdörr är stadigt pressas mot kylankammaren, så att luft inte tränger in inuti. Om luft kommer in, börjar kylskåpet att bära. Skador på tätningen kan bestämmas genom det faktum att inuti kylskåpet startar fryser isen som normalt ackumuleras på den bakre väggen, och om kylskåpsdörren är väl tillsluten. Gapet kan ses även med blotta ögat.

Bär gammal tätning: vad göra?

Gapet i kylskåp bestäms av en konventionell pappersarket. För detta ändamål är det nödvändigt att sätta in i facket och flytta. Om arket rör sig lätt, så det är nödvändigt att ersätta tandköttet, annars allt fungerar som det ska.

I vissa fall kan du snabbt återställa tätningen till kylskåpet med sina egna händer. Självklart, om tätningen slits eller ruttnade, är det nödvändigt att ändra den. Om tätningsgummit något deformerade för att återställa sina egna händer, kan du använda denna metod: värme med en hårtork plats stam ändra formen på fingrarna och tryck fast dörren, hålla det där ett tag. Svag skada i sådana manipulationer korrigeras. När stora deformation tuggummi ska doppas i hett vatten och sedan fixa det på plats.

Men ibland helt enkelt justera kylskåpsdörren med sin läckande distans. Denna form behöver inte ändra något, bara justera. När det finns luckor i strukturen, är det nödvändigt att kontrollera hur de bildades.

Hur man väljer en tätningsgummi att ersätta

Den gummitätning för kylskåpet är av olika typer och kan fästas på olika sätt. Produkterna är en- och två cylindrar. De kan helt enkelt installeras i en urtagning, eller fäst med adhesiv på ytan, eller installeras med skruvar.

Du måste också uppmärksamma den del som är limmad, måste den hålla tätt. speciell fördjupning för insättning i tandköttet spår i vissa modeller av kylskåp. Detta förenklar hela processen, då finns det ingen anledning att limma det, behöver du bara sätta in i facket, och en löstagbar utformning är lättare att rengöra.

Om tiedesign på skruvarna kan denna metod skada dörren eller försegla sig själv. Det kan limmas, men det kommer att bli svårt att riva det efteråt. Därför är det bättre att välja rätt band till kylskåpet modell.

Ersättnings tätning för kylskåp

Om reparationen inte föra önskat resultat, måste du köpa en ny gummitätning för kylskåpet. Ersättningsprocessen sker på flera sätt. I grund och botten, det beror på hur tätningen ursprungligen installerats. Överväga olika sätt att ersätta gummitätningen:

 1. Först måste du ta bort kylskåpsdörren och placera den på ytan. Incisionsfilm den gamla tätningen på platser dess dockning med dörren och riva av hans. Skär den nya tätningsgummit därmed till dess kanter inte gå utanför dörren. Ny tätning kan sättas på dubbelhäftande tejp.
 2. För att ta bort den gamla tätningen, är det nödvändigt att ta spatel och lyfta tätningen försiktigt bort det från kortplatsen. Således, för att ta bort alla gamla saker. Den nya gummitätningen installeras i spåren, kan skruvmejseln kan användas för detta ändamål. Dessutom, för att täta ett tillförlitligt sätt hålla den kan fastna på superlim.
 3. Om tätningsgummi planterades i monteringsskum, sedan demontera den, kan du använda en mejsel eller kniv. Först ta bort kylskåpsdörren och bosätta sig på en plan yta. Incisionsfilm tätning och riva det. Rengör skummet från dörren. För att säkerställa en ny tätningsgummi på dörren omkrets de borrade hålen för skruvarna. Skär gummi önskad storlek och ställ in den på skruvarna. Tätningen fastsatt fritt utan stam. Dörren in på plats och via justerbara skärmtak som den ligger an tätt och jämnt till kylskåpet.

Således är reparation eller utbyte av vissa delar av enheten kan rädda honom. Inget behov av att omedelbart göra sig av kylskåpet kan repareras endast en detalj i det, och det kommer att fungera som vanligt.

5 tankar om "Tätningen för kylskåpet: den ersättning eller reparation?"

Vi måste ändra tätnings dörrarna Biryusa. Jag köpa sig kvar. Du kan med din hjälp. Sosnovoborsk, en dag styra?

Reparationer inte arbetar. Endast hjälpinformation via)

DMDS utbytbara suddgummi på holodilnike.dver nezakryvaetsya.posovetuyte hur byt.nuzhno om kakoeto tid kylskåpsdörren eller hålla den nevariant

Troligtvis tuggummi är inte lämpligt eller inte kvalitativt installerat. Stickning dörrar hjälper inte.

Hur man mäter korrekt tätning? Vestal på kylskåpet för en fäst tätning?

Torn tuggummi på kylskåpsdörren

Kylskåpet är bruten, även motor- och kapillärrör som talar om en blygsam tillbehör som tätnings tuggummi. Med denna uppdelning kan klara på egen hand, utan att tillgripa dyra servicecenter. I denna artikel kommer vi att diskutera vad man ska göra om tandköttet på dörren plötsligt bryts.

Risken för skador på tätningen

Vid första anblicken, tuggummi - inte den viktigaste delen av kylskåpet, men tätheten av dess passform mot kroppen beror på optimal och oavbruten drift av utrustning. När tätningsmedlet har avgått, kom jag av, drog av eller slits, in i kammaren passerar varm luft från utsidan.

Vad händer? blir för varmt i kammaren, sensorerna ständigt sänder styrenheten information om lufttemperatur, och det ställer in driftsläget av kompressorn.

Motorn börjar arbeta med full kapacitet, och på grund av det faktum att det ständigt kyla den inkommande luften kan inte slits ut. Kyl- eller frys inte klara sina uppgifter - mat bortskämd, och du riskerar att motorservicevänlighet och runt kylskåpet som helhet.

Du ska inte vara orolig för att återuppliva eller ersätta tandköttet på kylskåpsdörren, om den är bruten, kan du egna händer.

Vad händer om tätningen är utsliten

Inte nödvändigtvis bara för att ändra detaljer - du kan försöka att återvinna material till hands. Alla kända metoder är billig och enkel, så hjälp av befälhavaren och kostnader för reparationer behövs. Många liv hacka känd från sovjettiden, men fortfarande är relevanta i dag. Tänk på grundläggande metoder för reparation tuggummi på.

Avlägsna förseglingen från dörren. Proceduren beror på märke och modell av kylskåpet. Det finns två sätt att avveckla gum:

 1. I moderna modeller av skumgummi är fäst på dörren, så det kommer inte vara svårt demontering. Dessutom kan posten installeras i en särskild kortplats.
 2. Sovjetiska modellerna konstfullt arrangerade - tätningen är ansluten till naglarna, så med avlägsnande kan vara ett problem. Fortsätt försiktigt, för att inte deformera del, annars måste vi leta efter nya gummi.

Nu värma tillräcklig mängd vatten till koktemperatur och skålla gummi. Låt i vattnet tills den svalnar. Normalt ger detta förfarande du återställa ssohnuvshiysya material.

Varning! Metoden hjälper till att täta svälla till med att utföra sina uppgifter. Det kommer att vara viktigt för kylskåp, som stod under lång tid utan operation.

Torka objektet och hänga den på plats. Nu däcket bör passa väl till kroppen, och tätheten är återställd.

Papper och andra praktiska verktyg

Metoden hjälper bara i de situationer där tätningen rör sig bort från dörren inte mer än 2 mm. Åtgärder luckorna, för att inte arbeta för ingenting. Arm liten trasa papper eller kartong (något liknande i struktur och densitet hos materialet) och innesluter ett utrymme där tomrum hittades.

Viktigt! Detta är en tillfällig åtgärd för att köpa tid, när man köper en ny packning inte ingår i din budget.

Vad händer om ovanstående metoder inte är lämpliga eller inte hjälpa? Försök att uppväga dörren i motsatt riktning, om kylskåpet modell tillåter det. Innan arbetet, notera placeringen av köksmöbler och möjligheten att fritt dörröppning i motsatt riktning.

Viktigt! Denna metod för "50-50" - det kan lösa problemet eller inte. Därför, innan han vågade permutation, vara beredd på det faktum att effekten skulle vara noll. Det beror på det nya i modellen och graden av förslitning av tätningsmaterialet.

Om en urladdning är minimal, kan du försöka limma dessa platser. Tillfällig eller långvarig effekt kommer att vara - beroende på limmet på hårt och hantverk.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Fråga i butiken, vilket lim passar bäst. Nätverket av professionella forum, har vi funnit sådana alternativ:

 • "Moment";
 • silikon (används, men befälhavaren rekommenderas inte på grund av toxicitet);
 • sko "88" och andra alternativ.

Om tandköttet inte skadas, men dörren kan inte stänga och på hyllorna i hamn och tinade produkter, kolla styrkan i dörren montering. Du kan flytta slingan eller lossa skruvarna - justera den och kontrollera om situationen har förbättrats.

Om finns i detaljerna i sprickor och fistlar, om tuggummi exploderade eller böja, inte försöka reparera den. Det kommer bara att ersättas med en liknande objekt.

Det första du ska göra - att bestämma fastsättningssätt och vilken typ av detaljer kylskåpet tillverkaren. Ibland i olika modeller av samma märke finns olika typer av fäst och tätning. Om tätningen limmas, skruvas eller skruvar införda i öppningen, kan du enkelt byta ut den.

Viktigt! Förvärva lämplig kit kan vara ett servicecenter eller en specialiserad butik. Om den nya modellen blir det inga problem, då den sovjetiska kylskåp, till exempel "Dnepr"Eller"Oka"För att hitta en ny och ännu gamla, men funktionsdugliga gummi orealistiskt. Naturligtvis varje situation finns det ett sätt - att köpa en längre tätningsband, kapas till önskad storlek och plats.

I allmänhet är ersättningsprocessen enligt följande:

 1. Ta bort dörren från gångjärnen.
 2. Placera den horisontellt - på bordet eller golvet.
 3. Ta den defekta delen hjälp av en skriv kniv eller något annat vasst föremål. Incise lederna.
 4. Avlägsna gummibandet från slitsarna, hjälpa sig själv med en pincett. Var noga med att inte skada dörren.

Nu installera en helt ny tuggummi, med hjälp av en spik eller stud. Om du har krystat att täta sig gamla kylskåp, klippa ut de fyra delar - två vertikala och två horisontella. Säkert leder med lim, dubbelhäftande tejp (använda bilen, han var "mer kraftfull") eller häftplåster.

 • tätning - en billig men funktionell del av någon av kylskåpet;
 • ersätta gummit kan vara oberoende av varandra;
 • Det kan repareras, inte köpa nytt,
 • för en gammal kylskåp kan klippa band till rätt storlek.

Artikel hjälpte dig?

Reparation av kylskåp och tvättmaskiner i Moskvaregionen

Ställ dina frågor på reparation av alla apparater.

Bara ställa frågan: 1

© 2017 - råden för reparation och underhåll av hushållsapparater

Kopiering av material är förbjudet!

Kostnadsfri rådgivning mästare i Moskva reparation

Ersätter gummitätning på kylskåpet

 • Ersätter gummitätning på kylskåpet
 • Hur man dra av glas strålkastarna
 • Hur man gör en coupe

I den första metoden att ersätta gummitätningen är ganska långsam, men det är korrekt. Först är det nödvändigt att demontera den gamla tätningen med hjälp av en liten skruvmejsel, som tätar poddevat och återhämtade sig långsamt. Vi måste agera mycket försiktigt för att inte skada kylskåpsdörren. Efter demontering av den gamla gummitätningen installerat ny tätning. För bekväm installation, kan du använda en andra skruvmejsel. Första skruvmejsel lyfte kanter av plast, och den andra gummikanterna trycks skruvmejsel i slitsen.

Om den nya tätningen inte matcha storleken på kylskåpet, kan det skäras. Det är viktigt att han var större än den önskade storleken. Det är nödvändigt att skära ut en ny bit av gummitätningen med vertikala och horisontella delar och detaljer docka tillsammans. Skarvar kan smörja lim "Moment" lim eller häftplåster.

I den andra metoden installation av en ny tätnings tar mindre tid, men inte helt korrekt. Till att börja med en kniv skära av slitna gummitätningen längs kanterna på slemhinnan i kylskåpsdörren. Den nya tätningen skred innerkant på ett sådant sätt att kanterna på tätningen inte sträcker sig utanför kanten av dörren. Den nya tätningen är fast med dubbelhäftande tejp, och tätningen får inte sträckas under bindning.

Inte alla fall kräver en fullständig ersättning av gummitätningen. När en liten deformation av gummitätningen kan göra små reparationer. Om en liten deformation av tätningen, måste tätningen värmas hårtork (upp till 70C) och därefter något sträckt på den plats där spalten detekteras. Därefter kylskåpsdörren stängd innan den har svalnat helt. Mer arbetskrävande metod för utvinning av gummitätningen - blötläggning i hett vatten. Täta mycket försiktigt bort från dörren och efter en varm blöt installeras i dess ställe. Densiteten av passningen av gummitätningen livslängd beror på kylskåpet. På grund av den ständiga inflödet av varm luft, bär en kylkompressor förbättrad belastning som kan leda till snabb brott.

Dålig kylprodukter kan bero på felaktig användning av kylskåpet. Om ägaren av hemmet apparaten väljer temperaturen i kylskåpet drift, utan att beakta temperaturförhållanden kök och strömförbrukning kylskåpet felaktigt snö täcker väggarna i förångaren kan inte undvikas.

Den dåliga drift av kylskåpet är också ett resultat av laddningskammaren ett stort antal produkter, installation av kylskåpet bredvid en radiator eller ugn. Om kylskåpet inte är tillräckligt kyld kondensor med omgivande luft, kommer en köldmedelskompressor verka i förbättrad läge.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

31 − = 27