El i det personliga kundfordran

Lär utestående el i det personliga kontot

Alla kan vara i en situation där plötsligt bildas skulder för el. Orsakerna till denna vikt: långa resor, löne förseningar, den akuta bristen på tid eller extraordinära omständigheter.

Alla samvetsgrann medborgare behov att veta vad skulden bildades just nu, men hur man gör det, att han inte vet. I den här artikeln lär du dig om alla tillgängliga metoder, och kommer också att ta särskild procedur.

Under adressen refererar till en bostad, som är fästa de regelbundna nytta betalningar. Den innehåller namnet på gatan, hus och lägenhetsnummer. Det är för dessa data och kan lära den del av skulden.

Be om information på två sätt. Valet beror på om, vid vilken institution medborgare listar regelbundna betalningar: förvaltningsbolaget eller Energosbyt.

Information om var hyresgästen betalar de medel som ingår i kvittot för betalning av el.

Om medborgaren är ansluten till fondbolaget, bör det göra ett telefonsamtal och kallas adressen av lokaler, enligt vilken det krävs att ta reda på. Därefter förklara situationen den anställde, och inom några minuter för att få ett svar.

Vid användning av distributions- och försäljningstjänster, kan ägaren också ta reda på via telefon skuld. Kontaktuppgifter anges på kvittot för betalningen. kallar systemet så enkelt som i det tidigare fallet. Du vill ringa det nummer som anges, kontakta den officiella adress samtalet och få information.

Följande metod är mer tidskrävande - besök ESCO personligen. I det här fallet kan du inte bara information om skuld, men också att ta en tryckt biljett för efterföljande betalning.

Få information om befintliga skulder kan vara på en lokal bank. Denna metod är speciellt användbar om människor använder olika tjänster på banken. Bekvämlighet är också det faktum att du kan betala skulden på plats.

Få information i linje läge för kuponger, samt genom bankterminaler - vända dem mycket mindre. Förfarandet för att få information via en bankomat är ganska enkel. Du vill välja på pekskärmen sektions betalningar. Ange sedan antalet TIN och registrering av ägaren. Du kan hitta information om form av ett kvitto för betalning. Som ett resultat, visar displayen relevant information om betalningar, inklusive om en skuld.

Dessutom, om medborgaren får en lön i bankkort, har han möjlighet att kontrollera aktuell status på kontot på en karta.

I fallet med kundens anslutning till SMS-utskick service, kommer han att få tid anmälan om betalning vid tidpunkten för fakturering för elräkningar.

Lär MGTS skuld på flera sätt. Läs mer här.

Via Internet kan du lära dig om skuld på flera sätt. Den första av dem - för att besöka platsen för företag som tillhandahåller tjänster till hyresgästen. För närvarande Internetportaler har alla tjänsteföretag. Webbadressen kan hittas på kvittot för betalning av el.

Även vid mottagandet innehåller information som är organisationen har betalaren. På resursen måste du först slutföra registreringsprocessen. Nästa inloggning. I det här fallet måste användaren ange numret på kontot, kundens namn. Efter det ger tillgång till information och personliga konto.

Ofta vill du aktivera ett personligt konto, vilket bekräftar identiteten.

En vanlig metod för autentisering - personligt konto att länka till kundens mobiltelefonnummer. Uppgifterna fyllda mobiltelefonnummer vid behov. En annan metod för aktivering - en e-postbekräftelse. Det bör noteras att vid användning av Internet, behöver inte ange adressen uppgifter bostaden.

Många lokala företag ger en pool av information om tjänster:

 • kontakta antalet företaget;
 • möjligheten att registrera på webbplatsen juridiska personer;
 • svart lista över gäldenärer;
 • Tjänster av medvetenhet om skulder elräkningen.

Vissa företag låter dig veta via online-portal skulden genom att ange adressen till bostaden.

Det andra alternativet - sajten "Offentliga tjänster". Det fungerar relativt nyligen - bara sedan 2010, men har redan lyckats förklara sig som en bekväm och funktionell liv. Den enda svårigheten - lång registreringsprocessen. Cit måste logga in att bekräfta identiteten genom att erhålla en kod.

Får koden "Mail av Ryssland". Termen i skrivelsen av transport till destinationen, i genomsnitt två veckor. Site funktionalitet är ganska enkel, begriplig på ett intuitivt nivå. Du måste först skapa ett konto, som bör innehålla alla medborgare data.

Efter att ha fyllt i formuläret och få koden kan du aktivera ett personligt konto. Sedan öppna en Internetportal för att välja ett avsnitt, som kallas "skatteskulder Kontroll." Under ikonen med namnet på sektionen finns en knapp "för att ta reda på skulden." Genom att trycka på det, navigerar användaren till en sida där ytterligare ingångar uppgifter tenn och får information om skulder för el. Om användaren inte vet hur många TIN kan tack vare tips webbplats få denna information.

Ofta finns det situationer när en medborgare slumpmässigt förlorat ditt kontonummer och kan inte ta reda på nuvarande situation med betalningen av elektricitet. I detta fall är det nödvändigt att komma till det lokala kontoret clearing center strömförsörjning företag.

Framme vid bolagets kontor, frågar medborgare det aktuella läget för operatörens konto.

Denna person ger information om adressen lokaler till operatören. Efter förtydligande av den nuvarande situationen, det personliga kontot av de bäst bevarade, skriver i en anteckningsbok eller gadget.

Lär dig skulden för el i det personliga kontot

Lär fordran för ljuset med hjälp av ett personligt konto kan vara på samma sätt som att ha endast adressuppgifter:

 • begära information om de online-resurser: lokal strömförsörjning Company, statligt organ;
 • att komma till bankkontor och använda bankterminal;
 • ringa till faktureringscentret eller besöka anläggningen personligen.

Beräknad den del av skulden på följande kriterier: priset för en kilowatt multiplicerat med skillnaden mellan mätaravläsningar och tidigare, redan betalat vittnesmål.

Skuld visas efter den 10: e innevarande månad i fråga om utebliven betalning av räkenskaperna för föregående period.

Vanligtvis tjänsteleverantörer har rätt att ta ut ränta omedelbart med uppkomsten av den första dagen av efterskott. Det bör noteras att straffet är mycket liten - storleken på 1/360 i en takt av centralbanken för varje dags försening av betalning.

Om skulden är liten leverantör, fortsätter som regel att fungera som kunden inte betalar räkningen. När skulden på lång tid, har företaget rätt att säga elförsörjningen till kunden.

Rättsliga åtgärder ger flera sätt att bestraffa och straffa försumliga:

 1. Utfärdade en skriftlig reklamation.
 2. Klienten sänder en förundersöknings varning
 3. Sedan skickade en ansökan till rättsliga institution
 4. Efter rättegången, det belopp som debitera en kund och kreditera den statliga avgiften för rättegångskostnader av energiförsörjningsföretag.

Om efterskott av el en kund överskrider normerna i den dubbla mängden av konsumtion, är kunden skickade ett skriftligt meddelande om en eventuell uppsägning av utbudet. Om en medborgare inte svarar på den skriftligt meddelande, betalning för 20 dagar produceras inte kommer Energy Supply Company skicka ett meddelande att avbryta elförsörjningen.

I fråga om utebliven betalning av skuld uppkommit efter skicka ett meddelande inom tre dagar, Bolaget har rätt att sluta leverera el till kunden. Då de inkassoåtgärder på kostnader för införandet av regimen begränsar strömförbrukningen och dess ytterligare återhämtning.

Tips om hur man betala mindre för el

För medborgarna, den begränsade finansiella möjligheter finns det flera effektiva metoder för att spara energi och betala mindre, utan att hamna i skuld.

Elektrisk glödlampa förbrukar mycket mindre el än alla de vanliga ljuskronor.

Ljuskronan som används för åtminstone tre glödlampor, och i armaturen eller lampan - ett. Dessutom behövs täckt arbetsyta - vare sig det är ett skrivbord eller en köksspis.

Utföra uppgifter som kräver bra belysning är bäst på eftermiddagen. Men på kvällen kan du titta på TV utan att slå på ljuset i rummet. Energiförbrukningen i slutändan kommer att vara mindre.

Det är bättre att helt undvika användning av dagsljus. För detta ändamål är den maximala frisättningen från fönster krukor, den mest öppna dina gardiner.

Varje apparat tilldelas en viss klass av energiförbrukningen. Köp med låg effekt tecken, kommer människor att kunna spara pengar på dina räkningar i framtiden.

Trots den höga kostnaden för sådana varor, kommer lampan att pågå mycket längre än vanliga glödlampor. Dessa produkter förbrukar el i 12,5 gånger mindre än konventionella glödlampor.

Ideell skada som orsakats av anställd tjänstefel, ersättningsbar. Anvisningarna här.

Vad händer om samlare ringer anhöriga? Läs artikeln.

Majoriteten av ryssarna är vana att reservera belysningen i rummet eller badrum utan att stänga av knappen strömförsörjningen. Som ett resultat, i slutet av månaden är en besvikelse konton.

Du måste utveckla en vana att stänga lampor så snart vänster utanför rummet - då den energi som förbrukas skulle vara betydligt mindre.

Modern teknik har en användbar, men energiintensiva funktioner.

Till exempel en vanlig dator i viloläge förbrukar mindre ström än i standard arbetssättet. Men om användaren inte använder datorn i flera timmar, sedan den bästa lösningen är att stänga vid denna tid, för att spara pengar.

Förutom datorer, många hushållsapparater också utrustad med standby-lägen: TV, köksmaskiner. Det är nödvändigt att vända dem från vägguttagen.

Med hjälp av särskild disk

Om du placerar två faser elektriska mätaren till huset, kan du spara avsevärt genom att använda apparater på natten.

Tvätt på natten, till exempel, kommer att kosta dig 2 gånger billigare.

Den andra fördelen är den kontinuerliga kontrollen av elmätaren och förmågan att hålla koll på lika kostnader storlek el varje dag.

Hur ser skulden för el i det personliga kontot

Det visar sig att för att hitta den skuld att betala för el i det personliga kontot, det finns flera sätt. Det handlar om dem kommer att diskuteras i denna artikel.

Personligt konto för betalning för el

Experter tror att ett personligt konto för utbetalning av el - är inte ett dokument som fastställer användarens rätt till innehav eller användning av en viss livsrum. Den innehåller information om bostaden:

 • typ (platt eller privata hus);
 • karaktär (den totala ytan, antal rum, etc ...);
 • graden av förbättring;
 • av offentliga tjänster.

Även i det personliga kontot har information om personer som bor i detta hus. Från dessa data beloppet för periodiserad gjort betalning för användning av lokalerna och för kommunala tjänster för användaren.

Således, uppgifter om kontot (hans nummer) användaren inte kommer att vara svårt att ta reda på information om alla skulder för allmännyttiga tjänster, inklusive el.

Hur man lär sig att återbetala skulder på el för kontonummer: sätt

Om du vet hur många kontot en viss livsrum, de faktiskt använder och hitta information om skulden på elräkningar, inklusive el. Detta kan göras på flera sätt:

 1. Enligt ATM, där användaren gör betalning av tjänster (i detta fall, strömförbrukning) genom kontonummer.
 2. Över Internet via den officiella webbplatsen för leverantören av elektrisk energi.
 3. Enligt Internet via en webbplats av offentliga tjänster.
 4. Att göra en begäran om upplupna skulder till den lokala uppgörelse centrum:
  • kom personligen;
  • Kontakt via telefon.

Överväga alla dessa metoder mer i detalj.

Metod ett: Använda ATM och POS-terminal

Utbetalningen av den förbrukade elektriska energin genom en bankomat är betalaren som krävs för att utföra ett antal enkla steg:

 1. Hitta elleverantör av INN.
 2. Ange kontonummer.
 3. All information om skulder för innevarande period kommer att visas på skärmen.

Om betalaren inte själv kunna hitta den information som behövs, hjälper han alltid anställd av finansiella institut, som är en bankomat. Med bankadressterminalen på detta sätt.

Metod två: med hjälp av Internet

Tack vare Internet efterskott i betalning av el eller lära sig på den officiella webbplatsen för leverantören av dessa tjänster, antingen på offentliga tjänster på nätet.

För att hitta den officiella webbplatsen för ditt företag som levererar el, tillräckligt för att gå in i en sökmotor namn. Genom att klicka på länken, gå igenom den obligatoriska tillståndsförfarande. För att göra detta måste du ange kontonumret för din boyta på ett kvitto för betalning. Omedelbart efter dessa operationer, kommer skärmen att visa den information som krävs om alla möjliga skuld att betala för el.

Sökprocessen information om el skulder med hjälp av statliga tjänster Hemsidan innehåller liknande steg:

 • gå till webbplatsen för statliga tjänster https://www.gosuslugi.ru;
 • incheckning;
 • bemyndigande på denna portal,
 • Vi gör begäran i elektronisk form, som i listan väljer din leverantör och ange kontonummer;
 • Vi får nödvändig information.

Även i instrumentpanelen på statliga tjänster portalen kan du visa status och uppgifter om alla betalningar, eftersom de alla sparade. Ändå finns det en liknande mobil applikation, som själva genomföra sådana sökoperationer.

Metod tre: tilltala en regional uppgörelse center

Denna institution ska ta ut de belopp som ska betalas på bostäder och allmännyttiga tjänster, inklusive el. I detta syfte bör följande åtgärder vidtas:

 1. Personligen besöka den lokala grenen av institutionen.
 2. För att göra en förfrågan, som ger den anställde ett kvitto uppgörelse centrum för att betala ett personligt kontonummer.
 3. Ansvarig för att lösa dessa frågor den anställde efter den snabba tillhandahållandet av informationsbehandling tjänster som levereras till kunden all information, om något.

Varför tror du behöver veta om den tidigare skuld att betala för el

Om skuld att betala för el bör vara tidigare att lära sig så tidigt som möjligt. Detta beror på det faktum att sådana skulder kan leda till tragiska konsekvenser - upp till ett strömavbrott alls. För att en sådan situation inte uppstår ska användaren försöka att betala i tid den utsedda beloppet för förbrukning av levereras el och återbetala de resulterande skulder.

Hur vet jag skulden för el

Behovet av att ta reda på skulder för ljuset finns det av flera skäl. Den vanligaste - långvarig frånvaro av ägarna av lägenheter i residenset:

 • en resa till landsbygden för sommaren;
 • utökad affärsresa;
 • hyra fastigheten med villkoret att de nya hyresgästerna kommer att betala för allmännyttiga tjänster.

Hemkomsten disciplinerade medborgare tenderar att snabbt betala av försening eller fråga om det inte är. En annan anledning - oförmåga att betala. Det kan vara en tillfällig eller lång. I de svåraste fallen, det kommer till domstol, beslutet om svarandens egendom som kan säljas för att betala tillbaka skulden för allmännyttiga tjänster. För att förhindra en sådan utveckling, finns det tre sätt att styra den:

 1. Läs om tillgängligheten av skulden på över Internet.
 2. Det finns också spår betalning på det personliga kontot.
 3. Regelbundet delta leverantör fakturering center el.

Kontrollera tillgänglighet av skulden på

Information om hur du reda på skulden för el till den adress varje tanke. Det här problemet uppstår oftare när höljet förvärvade nyligen eller plötsligt behov. För att hitta skulden för el till den adress, det är ett pålitligt och enkelt sätt - ett besök på elbolaget uppgörelse centrum för officiell begäran status sina betalningar. Detta är en beprövad och samtidigt, den längsta och obekvämt alternativ.

Utvecklingen av modern teknik gör det möjligt att göra allt snabbt, utan att göra mycket ansträngning. Omfattande information finns på webbplatserna för allmännyttiga strukturer. För att erhålla registreringsformuläret på den officiella webbplatsen, gå till medlemmar området och ange information för en lägenhet i lämpliga fält. För att passa: regionen, adress, tidsintervallet för beräkningen, antal våningar, typ av bekvämligheter, storleken på lägenheten och ett antal andra parametrar.

Som ett resultat av dessa enkla manipulationer, visar systemet automatiskt storleken på fördröjningen, om något. Detsamma kan hittas på särskilda webbplatser, online banker och kontroll av telefonbolag. Det sista alternativet för dem som antingen ut ur huset kan inte heller tillgång till internet är inte, eftersom bara behöver en fast telefon, namn och bostadsadress.

Hitta information om det personliga kontot

detta konto - de förutsättningar som också kan lära sina skulder. Han är i mottagandet av tidigare betalats eller bekräftats i fondbolaget, om ägaren har precis flyttat in i en ny byggnad. Lär utestående el i det personliga kontot på följande sätt:

 • begäran om information om utbetalning av ljus genom en ATM;
 • besöka din personliga konto på sajten elleverantörens;
 • begäran om betalning status i mitten av uppgörelsen.

Med hjälp av ATM, människor tycker elleverantör av INN. Därefter anger kontonummer, och sedan se tull på ljus för den aktuella perioden. Om du får problem, har stöd av en anställd hos en finansiell institution.

Sök regionala försäljnings företagets webbplats på Internet och inte kräver mycket ansträngning. Registrering i ett kansli, under vilket kräver ett personligt konto tar bara några minuter. Som ett resultat av databegäran mottar abonnenten en utskrift med alla upplupna. Dessutom kommer han att kunna omedelbart betala kvittot genereras på nätet.

Personligt konto och kan vara användbar i ett regionalt faktureringscenter. Det finns information tillgänglig på det, och utan att det - till den adress där du bor. Den anställde är skyldig att lämna all den information som den påverkar, kommer att försena stängningen eller inte. Efter att ha besökt denna anläggning en gång det inte kan återlämnas, som fått betalningsinformation inte förändras med tiden.

lära sig skulder för el till den adress som ägare av lägenheten ligger i en annan stad med släktingar för ett år i samband med stroke?

Hittat ett programfel? Välj den och klicka med musen:

Din ekonomi under kontroll

© 2017-2018 - All rights reserved

Nytryck av material är tillåtet med hänvisning till den ursprungliga källan

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

7 + 2 =