Staket kant foto ombord

Staket kant board

Idag är staket gjorda av en mängd olika material - både naturliga och syntetiska. Däremot har trädet varit och är fortfarande den mest önskvärda på grund av sin naturlighet och skönhet. Staket också från kantbrädor är original och ovanliga dessutom ett sådant material har en låg kostnad, så det är ganska dyrt för majoriteten av ägarna av sommarstugor och herrgårdar.

Fördelar med trästaket från kantbrädor

Trästaket plankor naturliga form har ett antal fördelar, såsom:

 • rimlig kostnad;
 • lång livslängd;
 • enkel installation;
 • särskiljande utseende;
 • enkelt underhåll.

Att bygga en sådan struktur, behöver du inte några komplicerade verktyg och specialkunskaper. Och om det finns fantasi kan vända staketet till ett mästerverk, som passar perfekt in i den övergripande landskapsplanering.

Villkor materialval för en vacker dekorativa staket Icke skäggbrädor

Icke skäggbrädor - detta är den mest tillgängliga av alla virke. Det är ett trä bana med neopilennoy eller delvis opilennoy kant. Den erhålls vid kapning ytterkant och nära timmerytor. I det här fallet använder både löv- och barrträd.

Vid val av material för ett trästaket kant ombord, experter rekommenderar användning av lärk. Hon mer än andra för att bygga utomhus strukturer, som kännetecknas av hög motståndskraft mot ogynnsamma väderförhållanden. Men den mest olämpliga trä för detta ändamål - björk, eftersom det är instabil och är inte stark nog.

Välja Icke skäggbrädor för framtiden av stängslet, uppmärksamma följande punkter:

 • Panelstruktur struktur~~POS=HEADCOMP - försök att inte ta brädor med knutar, eftersom materialet är mindre tolereras väl alla typer av laster;
 • sprickor - dessa defekter uppstår på grund av felaktig torkning av trä eller kränkningar av dess lagring, och detta påverkar negativt driften och hållbarhet av stängslet;
 • skärkvalitet - kortets yta måste vara slät och jämn, eftersom närvaron av flis eller bucklor skulle komplicera processen för byggandet av ett staket.

Alternativ staket från kantbrädor

Stängsel från kantbrädor kan klassificeras enligt olika kriterier:

 1. I riktningen för arrangemanget av skivorna

horisontell staket från kantning, när alla kort är placerade längs, kan man använda den ena eller den andra metoden för deras placering;

vertikala staketet kantning av brädor, varvid alla brädor, oberoende av det valda steget och ritningen, är anordnade i tvärriktningen, dvs den fick stå;

rent trä, det vill säga styrelsen bifogas trästolpar stöder.

I förening med metall, när pelare, grindar och andra element är tillverkade av metall.

Kombinerat med en sten, murverk, betong - i detta fall kärnmaterialet skjuter ut träd, men basen och pelarna bildas och dekorerade listade material.

tillfällig - ställa in varaktigheten av de olika verk,

dekorativa - fungera som en dekoration av landskapsplanering;

funktionell - stark och hållbar konstruktion avsedd att skydda lokalt från utländska intrång.

Oavsett ditt staket från kantbrädor, alltid försöka välja en styrelse med en bredd av minst 20 cm och en tjocklek på 2 cm eller mer. Då staketet kommer starka och hållbara. Dessutom han permanent behålla sin tilltalande utseende och funktionalitet.

Kopiera information är tillåten endast med direkta och indexe hänvisning till källan

Staket kant ombord med sina egna händer: photo

För ägare av landets hus och stugor är viktigt att veta att deras territorium är under tillförlitligt skydd. En av de bästa alternativen för detta ändamål är att bygga en stark staket. Men staket i många år är inte bara ett sätt att förhindra uppkomsten av ditt område av obehöriga, men också en del av inredningen, vilket kan påverka både negativt och positivt på anseendet av hyresgästerna.

Tillgängliga medel är inte alltid möjligt för användning vid konstruktion av dyra importerade material, även tegel, betong eller metall. Vid denna punkt i "spelet" tar påhittighet och uppfinningsrikedom. I detta dokument, föreslår vi att studera steg för steg instruktioner detalj hur man äga händer billiga och glada, men på grund av det inte mindre vacker och attraktiv, att uppföra staket kant ombord, samt ge dig några tips och rekommendationer, varefter du kommer att kunna skapa intressant och mycket funktionell staket.

Vacker kombination Icke skäggbrädor, tegel och bandbasen

Träbearbetningsmaskiner fabriker efter sågning och sortering loggar det mesta förblir outtagna croaker - är konvex på ena sidan av rå stockar, som visserligen inte används i byggandet av stora byggnader, men har länge använts av hem hantverkare för dekorativa ändamål.

Vid sågning stockar fortfarande en stor mängd material som kan återvinnas

Det finns också en primär trävaror behandlas direkt själv Icke skäggbrädor - gränsen av virket med en grov handen, ofta med rester av jordskorpan.

Icke skäggbrädor användas på flera sätt:

 • I konstruktionen av dekorativa staket;
 • När man bygger väggar byggnader (lador, skjul och så vidare);

I denna artikel kommer vi att titta på det med dina egna händer Staket från kantbrädor.

Innan du går till byggmarknaden eller i en specialitet butik för att köpa material som behövs för att utföra vissa inledande manipulation, nämligen att undersöka egenskaper och har hög kvalitet kant ombord, för att förbereda specialverktyg och genomföra mätningar.

För att mäta den del av webbplatsen kan du använda dokumenten för att köpa territorium eller Google map

 1. För att mäta startområdesdelen, på vilken en avsikt att bygga stängsel;
 2. Analysera jorden (för detta ändamål kan du behöva professionell hjälp) och lättnad;
 3. Skapa en design för framtiden av stängslet, inklusive parametrar såsom utseende, storlek, design, fördelar och nackdelar.

Materialkantbrädor

Nästa sak du behöver göra - är att förstå vad styrelsen kan användas i konstruktionen av stängslet, och vad - nej.

Egenskaper som bör ha en bra styrelse:

 • För att undvika sprickor i bearbetning och annan deformation rekommenderas brädor är bredare än 15-20 centimeter;
 • Att förlänga livslängden och öka styrkan hos strukturen, bör tjockleken av brädan inte överstiga 2 cm;
 • Längden på brädorna kan vara någon grad rekommenderas för 2-2,5 meter. Viktigt för alla kort var ungefär lika med varandra, särskilt i den vertikala staketet;
 • Den viktigaste regeln när man väljer en styrelse är valet av torrt material. Obehandlat trä är inte mottaglig för behandling med antiseptiska ämnen, dåligt sågade och du fortfarande måste torkas före användning råvaror, och det kommer att ta för lång tid.

Intressanta staket plattor vackrare än funktionell

Verktyg och material som du behöver i byggandet av:

 • Peel (bulgariska) och borra (skruvmejsel);
 • För märkning - linje, bygga meters nivån;
 • Cement, sand, krossad sten;
 • Betongblandare;
 • spade;
 • Antiseptisk och färg;

Efter köpet av brädor vara deras efterföljande behandling. Först måste du rengöra kanterna på jordskorpan, eftersom enligt det kan vara skalbaggar och andra insekter, som är långsam, men garanterat att förstöra ditt stängsel. Ytterligare torr board täckskikt antiseptisk, primer eller bets, detta beror på hållbarheten hos stängslet. Ett sådant skydd kommer att hålla designen från färgförändringar röta, korrosion och förstörelse orsakad av parasiter, under många år.

Täck antiseptisk, bets eller primer för att undvika att förstöra insekter fibrer

Gå direkt till installationen av stängslet.

Det andra steget, efter beredning av projektet och arbetsplanen är att hälla grunden. Sedan grundandet - grunden och en av de viktigaste delarna av alla byggnader är staket inte ett undantag, måste det göras kvalitativt, till stängslet för att tjäna dig i många år.

Mycket trevlig och funktionell staket förskjutna kantbrädor

En träkonstruktion (stängslet) för behandling av tunga konstruktioner, så att hälla cement foundation krävs om du är, naturligtvis, långsiktig plan att använda stängslet. Grunden används eller häckar eller stationär transportör. Båda alternativen är kvalitativ och klarar vikten av nästan alla staket. Den första typen är mer ekonomiskt och enklare att implementera, så först titta på den.

Till att börja med måste du tråd och några träpinne. Pegs är nödvändig för att driva framtidens plats längs staketet, från den plats där kommer att ligga porten och mellan dem för att dra tråden som kommer yavyatsya ritslinjen. Detta kommer att förhindra ojämn arrangemanget av stöden.

Från och med ett av hörnen du behöver en spade eller övning för att göra hål djup 1/3 av höjden av stödet (om det är metall eller trä, som för sten eller tegel pelare sådant djup inte krävs) på i genomsnitt 2-3 meter från varandra (beroende på längden av brädan), ju närmare, desto starkare och mer stabil än utformningen.

Det färdiga hålet insatt brädan. De är stödstrukturen, som kommer att knytas till bärbalken, så det är viktigt att borra eller skära i förväg när det gäller en trä stöd, fastställande hål. Stöder bör monteras vertikalt för att styra denna process kommer att hjälpa det magnetiska lagret.

Nästa, brunnarna definierade ben för att pour lösningen, som består av cement klass M-400, sand och grus i ett förhållande 1h3h1,5 följt av vatten undertryckning. Blanda väl tills homogen.

Krossad köp tvättas utan föroreningar.

Efter fyllning, tills lösningen har torkat, är stödstrukturer i linje och lämna, och att motstå betongen grep.

Tape bas används vanligtvis i de fall där den massiva sten, tegel eller betong stöder. Hållbarhet och styrkan i denna stiftelse är flera gånger högre, liksom priset.

Att starta måste du gräva ett dike runt en liten 200 mm i bredd och 400-500 mm i djup (kan variera beroende på höjden av stängslet, dess vikt och avståndet mellan stöden). Om avsikten är att främja användningen av tegel, som grund bör grunden bredden vara sådan att den på ett säkert sätt klara den förväntade add-on.

Nästa steg är återigen att bereda urtagningar på samma djup under stödstrukturer. Använda samma metod som i konstruktionen av avel bas.

Ställ poler i det förberedda hålet. Också i detta skede i diket som skrot, är ett mycket effektivt material bruten skiffer. Bäst av allt, om metallen är inte lätt att fastställa i diket själv, och upphängd på en enda bildruta eller anslutas genom svetsning.

Det näst sista steget kommer att vara installation av ytterligare stödstrukturer, den så kallade formsättning av metall eller trä. Som form kan använda samma kantkortet. Det finns inga regler som avgör önskad höjd, det beror på de ekonomiska möjligheter och personliga krav på ägaren.

Vid slutet av fyllnadslösning.

I genomsnitt, för installation av stängslet kantkortet bringade omkring fem kubikmeter material per hundra meter. När du väljer en ombord igen, kontrollera om ytan chips eller sprickor. Observera att någon form av brädor själva, om de välvda, sedan på den blå staket kan inte drömma.

Vertikal montering - en traditionell övernattning ombord, vilket är idealiskt för hus på landsbygden och i perfekt harmoni med de andra trähus på territoriet av din egendom.

För vertikal staket måste själv vara fäst vid stödbalkarna direkt, så kallade eftersläpnings bult eller, såsom redan denna via, t ex skruvar, kan fästas icke bearbetade ombord.

Om du bestämmer dig för att bygga en horisontell staket, kan loggar inte behövas, eftersom skivorna fästs direkt till stödpelare.

Vid slutet, för att ge stängslet ett snyggare utseende, men också för att skydda staketet från regnet, för att bygga ett litet skjul som sträcker sig på båda sidor av stängslet med 20-30 centimeter.

Den fjärde etappen: Posleustnovochnaya bearbetning

Board - det är ett naturmaterial och därför är det mycket förtjust i olika insekter, bakterier och svamp. Om du vill förlänga stängslet service, bör du överväga att måla brädor med specialfärger. Förutom de skyddande egenskaperna hos färgen ger en glad stämning, och varje morgon du kommer att debiteras positivt.

För mycket begåvade individer som staketet - ett bra sätt att experimentera, vilket skapar otroliga mönster av skivorna.

Och hörn staket kan användas som väggar för vad vissa företag behöver, såsom skydd för vad vissa djur.

Endast på slutförandet av alla dessa manipulationer kan hävdas att stängslet är klar att använda.

Kvalitativa staket kantbrädor kan byggas med sina egna händer. Fördelarna med detta material - är det låga priset av råvaror, enkel montering och installation, hållbarhet, och detta stängsel är en utmärkt konstruktionslösning.

Dessutom kan den vertikala staketet skydda ditt hem och det omgivande området från vilda djur, andras åsikter och starka vindar. Det är lätt att reparera, och deformationen av kortet är lätt att byta. Ett sådant staket skulle vara ett utmärkt alternativ för att försköna området och det är helt miljövänligt och rätt strategi kommer att tjäna dig i många år framöver.

Videon nedan sammanfattar de olika alternativen av trästaket.

Staket kant board

I början av säsongen frågan om ett nytt staket att sätta en kant, och efter tvekan i sido staket gjorda av profilerad plåt, betong och trä, har det val som gjorts till förmån för den senare. Och där har du historien om hur vi har producerat och installerat vacker staket kant styrelsen med sina egna händer.

Arbetet började sökfrågor på Internet. Projektet hittades, identifierade egenskaper hos tekniken för uppförande av ett sådant staket, räknas alla grundläggande nödvändiga utgifter och uppskattningen görs. Inköps material började med profilrören under inlägg, sedan köptes trä. Hela dagen ägnades åt att lägga plankor staplade för att torka dem i naturen.

Vi bestämde oss för att göra stängslet budgetkantkortet i form av en vacker horisontell schackbräde. I detta fall finns det två grundläggande metoder för behandling av trä full timmer trimning till en slät yta, följt av behandling med antiseptisk och dekorativa impregnerade eller partiell behandling (avlägsnande av hjärnbarken) följt av målning eller olja hemlagad färg. Vår resa har inte varit lätt, eftersom det beslutades att göra en vacker staket, vilket innebär rengöras allt och överallt.

För framtiden av stängsel behövs och icke bearbetade kanter timmer, träplankor, profilerade rör, cement. Dessutom var det nödvändigt att köpa "bolgarku9raquo; slipskivor och fliken henne, antiseptisk skyddande och dekorativa impregnering, borste, en hel del hårdvara, möbler skruvar, etc.

träbearbetning

Vår staket sektionen hade en längd av 2,5 m och 2 m höjd. Ämnena anpassades till storleken på varje bestämt spann, eftersom avståndet mellan de förinstallerade och concreted pelare fluktuerade 2-4 cm. Röret med framsidan och baksidan av trimkortet sutureras, den övre kanten, som skars i en vinkel av 22,5 grader. Från kant skivor av olika bredder bildade utkast span.

Trä för stängsel

träförädlings innefattar strippning av bark och grundlig polering av banan från båda sidorna via LBM.

Efter polering, vi gjorde en avslutande alternativ sorties som ämnena rätt riktning inåt eller utåt, och sedan räknas.

Nästa steg i behandlingen av trä - målning. färglös, trudnovymyvaemy antiseptikum för användning i tunga trä och dekorativa behandling för utomhusbruk: I detta fall är de två föreningarna valdes ut. Den första impregneringen, som ger långvarigt skydd mot mögel och skalbaggar, var brädor belagda med pensel i två skikt, ändarna indränkt i behållaren. Intensiteten och färgmättnaden hos det andra tillåts att täcka denna komposition i ett skikt.

De framställda billets torkades under naturliga utomhusförhållanden.

Vår staket kant styrelse från och före att placera sina egna händer. Först efter utjämning platsen för framtida fäktning, märkning och installation av pelare genomfördes.

För detta ändamål, har metallrör skurits till rätt storlek, svetsade till varje små tvärsnitt av ankaret för ökad stabilitet under betonggjutning basmetallbehandlingskompositionen enligt rost och färg emalj i allmänhet och ytterligare bituminösa mastix i "underjordiska delen". Sedan förformen exponerades på nivån och betong.

Metoden för betong - gamla "dedovskiy9rdquo;: fylla i schaktet i trasiga tegelstenar och hälla cement injekteringsbruk.

Beklädnad för pelare enligt vacker staket med händerna, vi är gjorda av kantade ombord, var det exklusiva, som görs för varje kolumn för sig. Efter tre hål, var alla byggandet fördröjd Furniture bult.

I den resulterande horisontella spåret var förberedda kantbrädor. Bearbetade mittsektionen installerad på samma strip-teknik. Styrelser i de tre ställen fästes svarta skruvar på trä.

Sbroka spänner med självgängande skruvar

Ställa in span, som det visade sig, är det inte svårt. Jag var tvungen att tillbringa lite mer tid, bara för den första flygningen, när tekniken utarbetades. Byggandet av ett avsnitt tog någonstans runt en halvtimme. Det svåraste var exakt beredning av trä. Det gjordes i intervaller och varade i hälften av sommarsäsongen.

Pricken att installera stål trä stängselstolpar caps att skydda metallröret från fukt. De gjordes på en dag.

Vacker staket med händerna

Vår staket kant ombord installeras tillsammans med grinden och skjutgrindar, gjort med sina egna händer. Som vanligt när det gäller amatör konstruktion, var några misstag.

Under regnperioden påverkar inte pigment bleknat, har rangliga staket inte och inte upphört att vara intresserade av andra. Men uppgiften framför oss under nästa år - att förfina häckväxter, eftersom vacker staket med händerna, inramat av buskar och blommor, det ser bara bra.

9 kommentarer

Exakt samma staketet kant styrelsen jag såg på forumhause. Och mest intressanta är att i slutändan du och författare från forumet har vänt nästan samma stängslet. Tillfällighet?

 • shykoўny flotte Valmi padabaetstsa

 • Jag tänker för mycket problem med ett sådant staket. Speciellt om de flesta gör. Betong är inte heller ett alternativ. IMHO

 • Ingenting varar för evigt. Tiden får utvisa. Staket är desamma för 20-30 år, och ingenting med dem att inte bli. Men betongvägg som är frost och hur snabbt täckt med sprickor?

 • en lång tid kommer att stanna i vårt område. ruttna i ett par år. bättre att betalar för mycket och leverans av betong. för dem som är intresserade nazyaaetsya evrozabor- allt detta med prefixet Euro verkligen skulle vara bättre drovenogo staket

 • Jag kommer att ta själva idén. Våren är också nödvändigt att sätta ett staket vid föräldrarna

 • Jag hade denna idé, men beslutade att inte eftersom med styrelsen runt omkretsen såg massiva och tungt.

 • Men jag skulle råda att sätta en bräda ovanpå som ett tak, kommer ett staket stanna längre

 • Vacker staket vände dig

  sociala grupper

  Beräkning av stiftelsen melkozaglublennogo

  Kompost och mulching material

  Droppbevattning (droppbevattning)

  Använda material från webbplatsen, inklusive text, bilder, grafik, ljud, video och andra filer är det möjligt endast med skriftligt tillstånd från utgivaren.

  2014-2016 «Domodelie» Alla rättigheter reserveed.

 • Kommentera

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

  − 3 = 3