Ett staket gjorda av tegel och wellpapp

Ett staket gjorda av tegel och wellpapp

Ett staket gjorda av tegel och wellpapp, du behöver göra och hur man gör ett sådant staket

På senare tid staket av korrugerad verkade bara en budget för trädgårdsmästare. Men tiden, när tekniken förändrats. Nu, ett staket av wellpapp i kombination med andra material: tegel, trä, sten - det är, men inte alltid billigt, men alltid tilltalande och funktionell version av stängslet för alla smaker, oavsett om det är en lyxvilla eller ett litet hus på landet.

Hur man gör ett staket av wellpapp, och varför han var så bra, kommer vi att försöka berätta exempel på konstruktionen av staketet av tegel och wellpapp.

Trall: Fördelar och nackdelar

trall, profilerad eller galvaniserat ark, belagt med ett skikt av polymerbeläggning - av en modern, krävde, byggmaterial, som ofta används i takarbeten, för konstruktion av olika typer av staket, murar, tillfälliga strukturer eller jordbruksbyggnader (garage, skjul).

Är profilerad tak och vägg. Dessa olika typer av korrugerad varierande styrka och styvhet.

För konstruktion av staket och väggar med hjälp vägg korrugerade plåten.

Pros folie som är:

 • fast material (tillverkade av stålplåt, vars tjocklek varierar beroende på syftet med profilerad plåt: tak eller vägg)
 • hårda (grund ribbor som erhållits i processen för profilering)
 • motståndskraftiga mot miljöfaktorer: fukt och frost - allt tack till galvanisering och beläggningen av polymerkompositionen, färgen inte bleknar i solen - igen, tack vare den speciella polymerkompositionen,
 • billig - det främjar både direkt, tillgången på material som det görs, och efterfrågan på folie,
 • olika i färg och mönster material som kan skapa nästan alla effekter: murverk eller trä.

 • lätt att använda (t.ex. i form av färdiga artiklar, och under installationen) material.

Genom nackdelar inkluderar Endast det faktum att, trots sin styrka, styvhet och beständighet mot utfällning, korrugeras - är tillräckligt tunn för att enkelt traumatiserade, under skärning, ett skyddande polymerbeläggningsmaterial.

Emellertid är denna nackdel relativ, eftersom, att välja rätt verktyg för skärning och trimning av profilerad plåt (bågfil eller sticksåg), systematiskt grooming, justering och reparation av skadade områden av polymerbeläggningen på golv, kommer materialet att pågå, utan problem, många, många år .

Ett staket av wellpapp: fördelar

Ett staket av wellpapp - en speciell typ av staket som kombinerar överkomliga i pris, ganska lätt och snabb installation, och 100% tillförlitlighet.

Fördelarna med ett staket gjorda av profilerad plåt är att det är först och främst, en fast staket, och staketet att:

- uppfördes snabbt, tack vare sin enkla konstruktion och det är tillgängligt för byggandet av sina egna,

- möjligt att bygga någon lindring i området, utan en komplicerad utgrävning,

- ger den nödvändiga säkerheten, sekretess för privat egendom, samt buller och pyleizolyatsiyu av vägbanan: tack vare möjligheten av konstruktionen av stängslet nästan valfri höjd (upp till 7 meter i höjd) (placering av ark av wellpapp, både vertikalt och horisontellt)

- Det kan kombinera flera material: trä, smide, tegel och sten. Ett sådant staket är inte bara funktionella, noi ser mycket originell och vacker.

Ofta staket av korrugerad och kombinerade staket av korrugerad.

Former av kombinerad staket av wellpapp:

- smycka staket med tegel pelare eller kolonner, dekorerad med sten,

- staket profilerad smide

- trall staket med en tegelsten / sten och smides.

Brick staket med Bent bilder

Varianter av registrering av en tegelsten staket med wellpapp är mycket olika. I närvaro av kreativt tänkande och fantasi, design alternativ såsom tegel staket bara varierat och oändliga.

Ett staket gjorda av tegel och wellpapp med sina egna händer

Hur bygger man en tegelsten staket med korrugerade egna händer? Vi försöker att beskriva de grundläggande principerna för byggandet av stängslet.

trall - lätt material, så för konstruktionen av ett staket av wellpapp och tegel kommer att finnas tillräckligt columnar fundament. Just pelare och kommer att vara tegel. Men om du vill skapa en stor staket med en mössa, utan remsan grunden är inte längre tillräckligt.

Schematiskt det kommer att se ut så här:

Nu måste vi bestämma mängden av stålplåt för en sådan provtagning: för detta ändamål från staketet längd måste dras bredd tegel pelare multiplicerat med det totala antalet.

För uppbyggnad av pelarna måste köpa röret, tegel, murbruk för murverk. En stålplåt för fixering själva behöver bär reglar av profilerade rör mindre än för konstruktion av pelare med en diameter, till exempel, 40H20 mm och galvaniserad presstvätt och skruvar.

- Vi bestämde med utsikt över stiftelsen och uppföra det

- ställa polerna och eventuellt sockeln,

- mount spänner: fästa lager bjälklag och trapetsplåt.

- sätta lock på tegelvägg, närmare bestämt, på tegelpelare, för att skydda mot möjligt från de skadliga effekterna av väder och, samtidigt, att dekorera, för att ge en fullständig bild av den färdiga staket av tegel och wellpapp.

Brick staket med Bent

Ett staket gjorda av tegel ser lyxig och respektabel, kommer det att på ett tillförlitligt sätt skydda territorium infield eller förortsområde av intrång. Sådan stängsel numera är elit segment, och omedelbart peka på hög social status för ägaren av inhägnat område.

Men mycket betydande kostnader, vilket kommer att kräva att bygga ett staket från en tegelsten, inte alltid motiverat. Sådan staket ser massiv och lite monotont och dyster. De är inte alltid passar in i arkitektoniska ensemble att bygga ett relativt litet land eller förortsområde. En mycket mer attraktivt utseende staket kombination med pelare av tegel och korrugerade sektioner. Ett sådant utförande är inte bara mycket billigare tegelvägg, men det är enklare och mer elegant utseende.

De kombinerade staket tegel pelare tjänar ett dubbelt syfte. Förutom den visuella attraktionskraft, de avsevärt öka stängsel konstruktion. Staket med tegel pelare mer hållbara och tillförlitliga än de lätta barriärer av profilerad plåt med bärarna enligt metallrör.

Brick staket med golv ser elegant och presentabel kompletterande och utsmyckning byggnad skyline infield, särskilt i de fall där fasaden av ett land eller hus gjorda av samma tegel.

Men detta är inte en förutsättning. Brick är perfekt kombineras med alla moderna material som används för fasader. Ett staket av wellpapp med tegel pelare kan vara så många ansikten som stort urval av moderna typer av tegel.

Framgångsrikt slutföra en estetisk funktion, är tegel kolumner förstyvningsribbor staket, vilket garanterar dess stabilitet när den utsätts för någon tiltkrafter.

Mindre viktig dekorativa delen av stängslet och är formad plåt, från vilken staketsektionen. Förutom det faktum att moderna formade ark kan vara nästan vilken färg och nyans kan användas för wellpapp staket i tegel göras med modern teknik foto offset.

På grund av de förmåner som anges ovan, ett staket från en tegel och profilblad hittills, en av de vanligaste alternativen som används för att skydda landet och förortsområden. Och detta trots att de material som används, till exempel inför tegel, är ganska dyra, och processen för byggandet av tegel pelare tillräckligt länge och kräver hög kompetens.

Dock kommer resultatet motiverar allt arbete och pengar. Neat tegel kolumner dekorerar någon design, belyser smak del värdar, och styrka och hållbarhet i kombination staket enkelt argumentera med räcken gjorda av tegel.

Apparat tegel pelare kombinerat intag

Höjden på tegel och tegel pelarna i folie kan vara mycket olika. Den är vald beroende på den avsedda höjden av staketsektioner, bör kolonnen vara 100-150 mm ovanför toppen av en profilplåt.

En mycket viktig egenskap hos staketstolpe är dess tvärsnittsvy. Oftast en pelare i avsnittet gör storleken lika 380h380mm, det vill säga en och en halv tegel. Detta avsnitt ger tillräcklig kolonn styrka och stabilitet till det bästa materialförbrukningen.

Inuti kolonnen murverk är bättre att lägga stålarmering. Detta kommer att öka motståndet mot böjning laster pelare. Med armeringsstängema företrädesvis genom elektrisk svetsning binda och inbäddade delar, som senare kommer att fasta längsgående styrningar för montering av de profilerade arket fäktning sektioner.

Murverk pelare, som kommer att ställa in grinden och grind, förstärkt med en stålprofil eller ett rör. Detta är nödvändigt för att säkerställa att de tål ganska tung vikt metall bågar av dörrar och grindar.

Övre lucka tegel staket stolpar speciella metall eller betong mössor som skyddar murverket från skador under eventuell frysning av fukt instängd.

Dessutom är dessa element gör strukturen mer kompletta kolumner.

Det är mycket viktigt att välja rätt steg stängselstolpar, det vill säga avståndet mellan dem. Om du gör det för litet, kommer det att avsevärt öka kostnaderna för provtagning och förvärra dess utseende, alltför stort avstånd kommer att öka belastningen på stängselstolpar. Typiskt staket steg väljs i intervallet från 2,5 till 3,5 m.

Såsom nämnts ovan, i murverk, är metall staketstolpar hypotekslån etablerad. På en höjd av omkring 2 meter staket de är placerade på 300 och 1600 mm från bashöljet. Efter murning uppnår den nödvändiga styrkan för att hypotekslån Electric fäst via horisontella skift av vinkel- eller sektions stål.

Genom takåsar med självgängande skruvar för att fästa den konventionella korrugerade profilerad plåt eller special profilerade för staket "Volna9raquo; eller "Pika9raquo;.

Den utgör grunden för ett staket av wellpapp. Hur man gör en kolumn, band och kolumner-band grunden för ett staket av korrugerad stålplåt i siffror och diagram.

 • Mount Technology staket av korrugerad

  Vill du veta hur man korrekt utföra installation av ett staket av profbeklädnad? Då den här artikeln - för dig. I den hittar du omfattande information om fästplåt till stängslet, enheten för stiftelsen och andra nyanser.

 • Vad profilerade opt för ett staket?

  Om du inte vet vilken av de många typer av wellpapp är bäst för ditt staket - då denna artikel är för dig. Fördelar och nackdelar med en viss typ av profilerad plåt, råd om att välja när det gäller pris, tillförlitlighet och design.

 • oprofnastile.ru plats - relevant och användbar information om Bent, dess installation och användning, professionella tips och steg för steg instruktioner för dig.

  All text material på denna webbplats är skyddade enligt gällande lagstiftning, för vilka det finns alla nödvändiga handlingar, inklusive fördraget.

  Men om du vill dela några bilder med dina läsare, kan du skriva ut det. I detta fall är du skyldig att lämna den oskyddade artikeln från att indexera en hyperlänk till en sida på webbplatsen, där materialet kopieras. Å ena resurs kan du placera högst 5 poster kopieras från denna webbplats.

  Ett staket av wellpapp och tegel med händerna - en detaljerad beskrivning av allt installationsarbete

  Staket av profilplåt och tegel kolumner med lock av stål

  Leta efter det bästa alternativet för att skydda ett privat hus eller en trädgårdstäppa? Observera kombinationen staket av tegel och wellpapp. Han är helt passar in i någon landskapsplanering av platsen och den arkitektoniska stilen i byggnaden, och på samma gång kommer att vara en mycket kostnadseffektiv, men långvarig lösning.

  • trall - en profilerad stålplåt belagd med ett färgpolymer eller galvaniserat för korrosionsskydd. Staketet av ett material utmärkt tillförlitlighet: ark kan böjas, men störa integriteten obeväpnade händer omöjligt. Förresten, kan ogiltiga ark alltid ersättas med en ny (även efter monteringen av hela strukturen).
  • Hållbarheten av staket av wellpapp varierar från 25 till 50 år (Det beror på driftsförhållandena). Det bör noteras att detta material har en hög motståndskraft mot solljus, temperaturförändringar, och mot vittring, vind och mekanisk påfrestning.
  • Ett stort urval av färger och nyanser Det låter dig välja det bästa alternativet, som kommer att kombineras med byggnadens fasad och andra delar av trädgårdsområdet.

  Flera alternativ av färger lakan

  • Staket av tegel och wellpapp monteras ganska snabbt, eftersom det är relativt lätta material. Dessutom behöver den inte inblandning av specialutrustning.
  • Brick stolpar öka till stor del utformningen av wellpapp staket och lägga mer soliditet och uttrycksfulla.
  • Klättra över ett staket ganska problematisk, på grund av sin skarpa kanten - ett stort hinder för inkräktare.

  Brick stängsel byggs i etapper med Bent:

  • mätning av omkretsen;
  • Beredning av fundamentet;
  • produktion av kolumner;
  • fastställande profilplåt.

  Var uppmärksam! Säkrade profilerad på ett av två sätt: på toppen av stöden (dvs. som ett resultat det stänger en andra konstruktionselement) eller stöden (i detta fall, används oftast med tegel pelare). I denna artikel kommer vi talar ännu om de senaste installationsmetoder.

  Olika typer av profilerade plåtar

  Nedan följer några tips för att välja plåten för byggandet av staketet med tegel pelare. Vi hoppas att de kommer att vara användbart för dig.

  • I allmänhet, som en beläggning profilerade ark tillverkare använder polyvinylklorid. Den skapar en ganska tjock och stark yttre skikt som förhindrar mekaniska skador, nötning och korrosionsbeständiga ark. Textur kan vara antingen slät eller strukturerad. Dock kommer materialet att blekna märk bleknar i några år.
  • Också polyvinylklorid tillämpas också färgnings ark. Lyckligtvis moderna färgmaterial uppfyller de högsta kraven på skydd mot skador och korrosion. Man ska inte glömma de estetiska egenskaper: färgmättnad målade wellpapp lagras under en lång tid. Plus, de tillverkare erbjuder, bortsett från de vanliga, glöda, elektriska, temperaturkänsliga beläggningar.
  • Närvaron av det skyddande skiktet är nödvändig på båda sidor.
  • Färgen på materialet är bäst att välja ett färgschema av fasader.
  • Experter rekommenderar följande parametrar för varje sektion av arket: tjocklek - 0,5 mm och mer; Höjd - C10 - C8.

  EXEMPEL framtida samplings skiss

  Så gå till den viktigaste frågan - hur man gör stängslet av tegel och wellpapp? Först och främst är det nödvändigt att identifiera den exakta platsen för struktur, välja en lämplig nivå av fundamentet och att bestämma tjockleken av stängslet.

  Isolera byggarbetsplatsen kan vara det enklaste sättet - på platsen för framtida kapslingsvinklar sätts pinnar, och det är sträckt monofilament tråd. Sedan, för att med hjälp av ett måttband vidta alla nödvändiga mått och utarbeta framtida stängsel.

  Inhägnat området redan utgrävt dike

  I den här artikeln, tas som ett exempel installation av den smalaste staket av wellpapp och tegel. I tegel kolumnerna flankera en tegelsten tjock och front - och en halv. För att förstärka pelare profilerade röret används 40h40h2 mm förstärkning och var och en av den andra raden av murverk stål galvaniserad gips mesh 25h25h1 mm. Dessutom använda kolonnerna med inbäddade element, förstärkt stålrör för montering 80h2,8 mm bred. Brick - "Faggot".

  Profilerade rör 40h40h2 mm

  Innan du bygger ett staket från en tegel och wellpapp med händerna, måste du bestämma var att sätta jorden, utgrävd under grävningen av diket.

  Observera! En kub av jord vid grävning lösgöras och ökar i volym någonstans 1,5.

  Om alternativet att sprida den extra mark runt framtid stängslet inte passar dig, måste du ta den. För detta ändamål passar perfekt polypropylenpåsar (40-50 kg). Den 1 m³ det tar ca 30 sådana påsar. Mycket praktiskt. Den övre matjord (humus) kan hälla separat från lera och jord. Utmärkt gödsel för gården, plus besparingar på export.

  Ofta för att utföra markarbeten anlita grävmaskinen, men i byggandet av ett staket volym av jord nödvändig diket är inte så stor, bara tre kub. Så gräva ett dike grävas helt enkelt olönsam och obekvämt.

  Tämja jordarbeten behöver följande verktyg:

  Framställningen av diket volymen 4 m ^ jord utan stenar två arbetare kräver ca 5 timmars tid, med hänsyn till avbrott.

  Form kan göras omedelbart efter diket grävs. Typiskt, fundamentet form att innesluta endast kommer till källaren partiet 10-20 cm under marknivå. Materialet kommer att användas rationellt byggande Halvpension - det är ganska robust och billig.

  Beväpnad med en borrmaskin och träskruvar, börjar monteringen av formen. Det bör noteras, det tryck som utövar på betongformar, är ganska hög, men eftersom kortet är vidare fastsatt med hjälp av trä broar och stöttor tillverkade av tegel. Gjort allt innan du häller grunden, eftersom det har att räta böjda baksidan av styrelsen kommer att bli mycket svårt. Montering panelerna utförs direkt i diket. Vi börjar från toppen av styrelsen ligger längs sladden garn, som sträcks i nivå med den framtida grunden.

  Det är också nödvändigt att ta hand om en förstärkning av grunden. För detta användbara 10mm armeringsstänger. Var 1,5 m vertikala stänger är placerade i diket. Att vidta alla de horisontella armeringsstänger samma horisontellt på båda sidor på ett avstånd av 10 cm upp diket, och även på båda sidor på ett avstånd av 5 cm från ytan av betongen.

  Ramen för armeringsstänger lättare att samlas på ytan, och därefter sänks ned i gjutformen redan är i sin slutliga form. Stavar fästa glödgad tråddiameter 1 mm.

  Hörn rör eller förstärkning av tegel kolumner monterade i gjutformen endast när hon Gjutformar och ram av armeringsstänger är helt förberedd. De är inriktade med hjälp av ett vattenpass och fasta skivor.

  Kvalitativt gjorde form och installera rör

  Ready multilevel foundation

  Under tegel kolumner som det bästa alternativet skulle vara ett bälte förstärkt betongfundament. Kontinuerlig monolitisk band ser mycket solid, och dessutom inte penetrera inhägnad del av regnvatten från gatan. Enligt grund bredden är bättre att göra på samma sätt som tegel kolumner.

  Men här måste vi nämna en poser. Ofta professionella byggare och hem hantverkare inför anständiga nivåer av skillnader. I detta fall, som ett exempel, en nivåskillnaden överstiger 0,5 m vid en längd av 10 m. I sådana fall, det enda skiktet konstruktion av fundamentet leder till överdriven konsumtion av betong. Dessutom kan en sådan grund förhindra grindfästelement. Det mest rationella sättet ur denna situation - basremsan indelade i flera portioner olika nivåer av minst 10 cm.

  Det bör noteras att tjockleken av stiftelsen kan också variera. Till exempel, under basen av kolonnen kan vara full-bredd och under golvbeläggningar smalare. Positiva aspekterna av detta alternativ - en minskning av markarbeten och konkreta besparingar. Minus - formen enheten är betydligt mer komplicerat. Vi tar till exempel en enhetlig tjocklek foundation.

  När det gäller djup vid basen stängselstolpar. Den mest optimala skulle vara det avstånd som är lika med djupet av jord frysning konstruktion i regionen. I vårt exempel, denna siffra - 1 meter.

  Kom ihåg att grunden måste framför allt för att garantera tillförlitlig drift av grinden, som kommer att knytas till kärn rören i tegel pelare genom svetsning. På de platser där stängslet kommer att vara mindre av en börda, det vill säga under bladen av wellpapp, kan fundamentet djupet reduceras med upp till 50 cm.

  Varning! Utgör grunden bör sträcka sig till botten av gropen. Detta görs för att motverka de tangentiella krafter tjällyftning av mark, vilket kan minska livslängden på stängslet och stör den normala driften av dörren.

  Betongblandare - en mycket användbar sak i konstruktionen

  Låt oss nu tala om det konkreta arbetet som ska utföras under byggandet av staketet. För att spara tid och energi, fylla källaren under stängslet bör utföras med hjälp av en betongblandare. Det är bättre att sätta bredvid formen, för att lägre drar tung betong för hand.

  Sålunda, det förfarande vid blandning betong i en betongblandare:

  • Lokalisera betongblandare med en vinkel på 35-45º och spillror fyllning. Varför behöver vi spillrorna? Det är den största aggregat och cement och förhindrar våt sand hålla sig till väggarna.
  • Då måste du hälla i mixern tillsats till betong och hälften erforderlig mängd vatten.
  • 0,5 önskade grus sand somna efter blandning med vatten.
  • Efter 30 sekunder av blandning, måste biandaren placeras i en vinkel av 60-70 °, för att torka sanden och cementen inte vidhäftas till de våta väggar. Nästa somna cement och resterande sanden.
  • hälls den återstående vatten efter betongblandaren är återigen vid 35-40 °.
  • Hela blandningen omrördes väl under ca 2 minuter, och om det inte är synliga klumpar inte blandas, är betongblandaren obelastad.

  Bra att veta! Den ideala laddning i utrustning - 0,5 maximal volym. De flesta stora last gradienter ökar tillagningstiden till verkligt hög kvalitet betong.

  Ytterligare föreliggande utförbetongblandning i volym som är nödvändig för fundamentet av staketet av tegel och korrugerad.

  Vid en del av cement PC-400 tas vanligen:

  • 6 krossad sten;
  • 0,7 vatten;
  • 3 sand;
  • luftporbildande tillsatsmedel med 0,1 vikt-% av cementen.

  Tips! Vanlig tvål är perfekt ersätta de luftporbildande och mjukningsmedel. 10 ml av en tvål cement skopa. I detta fall kommer att sätta betongen vara mer bekväm, och det kommer att bli mer frostbeständig.

  inhemska tvål

  Hur man gör ett staket av korrugerad och tegel, om inte till hands blandare? Betong kan framställas manuellt. Här är en liten guide:

  • Ta behållaren volym av ca 100 liter och fylldes i den till en cement hink och skopan 3 sand. Blanda dem i en torr form. För agitator kan fel trädgård krattor.
  • Den tomma skopan pour 10 ml och fyll till toppen med vatten. På ytan bör ha en hel del skum och betongblandning ännu mjuk bättre än skummet kommer att vara mer. Detta innebär att betongen blir lättare att blanda och stapla.
  • Denna tvålvatten blandas med den framställda torra blandningen i förväg.
  • När du får en homogen massa, häll i det 6 hinkar med grus och blanda väl.

  Brist på knåda med händerna - en hel del tid (för att bereda 100 liter betong tar ungefär en halvtimme). Dessutom, på grund av den ökade volymen av vatten, blir mindre starka betongblandningen. Men, tyvärr, med mindre vatten bli betong för hand är mycket, mycket svårt.

  Efter att ha hällt grunden, betongen omedelbart täckt med plastfolie, i syfte att förhindra snabb torkning av ytan. I varmt väder (25-30ºC) fullständig avformning utförs efter ungefär en vecka.

  Typiskt, tjänster för insamling av wellpapp läggs med fasadtegel (t ex, som på bilden nedan - "Viola" tegel). Naturligtvis, för att detta ska fungera bättre för att locka en erfaren murare, plattsättare och hans medhjälpare.

  För murade tegelstenar som används cement-sand murbruk. Beredd han förhållande av 1 till 3 (igen, duktiliteten med tillsats av flytande tvål). Kopplingar görs gradvis - 0,5 m höjd murverk en dag. Samtidigt om i samma lösning fylles i ett gap mellan stålkolonnen och tegel. Varje rad av speciella förstärkt murverk netto 50h50h4 mm för ökad styrka.

  . Det rekommenderade avståndet mellan tegel pelare i byggandet av stängslet profnastila- högst 3 m höjd också beror på följande parametrar:

  • utformningen av platsen;
  • fäktning estetik;
  • vindlast;
  • höjden av profilplåt.

  Att fixera arkmaterialet i murverket är anordnade inbäddade platthörn (i mitten, övre och nedre staplar). Tre lag skulle vara tillräckligt för att säkra tre meter ark.

  Den sista etappen dekoration poler - installation av covers. De fäster till inlägg tegel färdigt utseende samt skydda dem från att falla i vattnet. Producerad sådant skydd av betong eller galvaniserat och lackerat stål. Livslängden på högkvalitativa produkter som motsvarar sikt lakan tjänster.

  Dekorativa och skydd för pelarna

  Tips! Valet av betonglock, är det bäst att köpa dem som är färgade mineralpigment. Under påverkan av yttre förhållanden med dem kommer att tvätta bort färgen, och färgen bleknar inte med tiden.

  Staplade ovanpå täckbetongpelare på en cement-sand murbruk. För att installera ett stålomslag, behöver du andra fäst - ankare, vilket de kommer att knytas till den nedre tegel.

  Täck fäst höljet färdiga och ursprungliga utseende

  I detta skede av arbetet med byggandet av staketet kan börja efter att betongen bosätter sig i formen åtminstone ett par dagar. Går från ramprofilen röret 20h40h2 mm med användning av manuell bågsvetsning. Sedan kommer det att vara fast och han profilerade.

  Här monteringsschema för en sådan ram:

  1. Skära vertikala profilrören vid den erforderliga längden;
  2. Sätta etiketter på de vertikala segmenten på ställen där rören är svetsade horisontell (marginal på 30 cm från varje kant staket);
  3. På utvalda platser fånga vi horisontella rören svetsade på ena sidan;
  4. Byggnad nivå kontrollera rätt läge av rören;
  5. Svets horisontella rör helt.

  Monteringsramen är mycket mer bekväm att bära två par händer. Svetsning kommer att vara tillräcklig svetsmaskin med en maximal effekt på 6,5 kW. Efter svetsning ramen måste målas. Lämplig alkyd emalj PF-115. Men om sett på rör rost, måste du i förväg tillämpa en rostomvandlare.

  Detta diagram visar hur stålet måste placeras vertikala och horisontella rören

  Installation plåt på ramen och anknytning till stolparna

  Den övergripande designen systemet

  Den sista fasen av byggandet av staketet - installation av wellpapp. Innan vi komma till saken, är det bäst att täcka grunden för kartong, för att inte skada den nedre kanten av de profilerade blad.

  Då markören sätta etiketter för att skruva skruvar. Genom mätning av profilröret 20h40h2 mm wellpapp fäst vid botten av räfflorna genom den enda vågen med galvaniserade takläggning skruvar 4,8h30 mm med gummipackningar. 1 m arkmaterial kräver 6 skruvar. Anslöt korrugerad plåt lappade. Skruvar skärpa bättre borrmaskin vid låga varvtal. Detta för att säkerställa att framkanten av skruven inte överhettas eller slitna.

  Ganska trevligt, ekonomiskt och tillförlitligt

  Det måste sägas, korrugerade staket och tegel - och inte så dyrt. Sådan fäktning tar två veckors byggnadsarbeten (exklusive driftstopp) och cirka 50 tusen rubel i budgeten. Denna mängd är beräknad på 6 tegel pelare och staket själva längd 9 m.

  Om du känner omkretsen omsluter webbplatsen kan du enkelt beräkna erforderligt antal ark med tegel pelare. För att göra detta, dela längden av stängslet med längden av arket av wellpapp, som du har valt för sig själva. Pelarna placeras vanligen ej mer än 3 m från varandra.

  Var uppmärksam! Höjden på staketet nästan inte begränsad till dessa. Du kan beställa på bladen, den storlek du vill. Och om du kan och bygga en färdig staket.

  Det totala priset av staketet innefattar följande komponenter:

  • cement;
  • Tillsatsmedlet för betong;
  • profilplåt;
  • formade rören;
  • armeringsjärn;
  • najtråden;
  • självgängande skruvar.

  Det verkar som om en sådan enkel design och ser ut spektakulärt!

  De nödvändiga verktyg för byggbranschen:

  I den här artikeln har vi försökt så mycket som möjligt att i detalj beskriva processen för byggandet av staket av wellpapp och tegel. Mer information kan hittas i den tematiska video, beredda speciellt för dem som vill bygga en tillförlitlig, hållbar, vacker och samtidigt, billig staket på sajten!

  Kommentera

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

  54 − = 53