Ett staket gjorda av tegel och metall postering foto

Ett staket av metall postering (evroshtaketnika) med sina egna händer

Valet av stängsel för webbplatsen är inte en lätt uppgift - du behöver det vara tillförlitliga, hållbara, vackra. Alla dessa krav uppfylls av ett staket av metall piket (evroshtaketnika). Klättra det problematiskt - inte den typ av styvhet. Bryta sin "tråkiga" - vanligtvis fans huliganism begränsas av det faktum att ett par böjda lameller. Beauty naturligtvis en subjektiv kriterium, men dessa stängsel ser bättre ut än samma fasta staket av korrugerad. Dessutom är de inte lika känsliga för vindlaster, vilket sparar på stödpelarna. En ytterligare fördel - de produvaemost. I allmänhet ett bra alternativ.

Vad är metall staket

En metall staket av förzinkad stålplåt. Relief bildad på arket, varefter den skars i remsor-shtaketiny, täckt av skyddande kompositioner målade. Erhållna remsor av en viss höjd. Typiskt höjd -. 150 till 180 cm för stängslet aggregatet behöver mer stödpelare (vanligen 60 * 60 * 2 mm), bågsträngen (två eller tre tvärelement som löper mellan poler) och fästelement.

Det ser ganska solid

evroshtaketnika metalltjocklek kan vara från 0,4 till 1,5 mm. Den vanligaste - av stål 0,5 mm tjock. Shtaketiny bredd - från 80 mm till 128 mm, längd - 2 meter.

P och M - formade metallprofiler postering

Någon metallisk staket med en annan profil: P (rektangulära) formade och M halvcirkelformig. M-formiga kanterna har en större i enlighet därmed har en större styvhet. Men det finns en U-formad, i vilken i de "tillbaka" formade spåren. Men i detta fall är det svårt att säga vilken av dem kommer att vara hårdare. Troligtvis den senare, särskilt om det falsade kanter.

Varje företag har sina profiler

Halvcirkelformade också ha större styvhet, men svårare att bilda och har i allmänhet ett högre pris. För större hållfasthet längs långside ytterligare spår kan bildas.

I allmänhet är de flera spår, revben, de bättre motstår böjning bandlängd. Men priset blir högre med den ökande komplexiteten i relief. Eftersom det är i sig ganska stora, oftast måste man leta efter en kompromiss. I varje fall har bar tåla dina försök att böja den.

Vad du ska titta efter när du väljer en

När du väljer en metall staket, är det lämpligt att titta på den föreslagna spelet du bor. Anges kan ha samma tjocklek av metall, och i praktiken skulle vara att kantremsor från ett enda parti kan böjas finger med en annan part sådan inriktning misslyckas. Detta är en producent. Fallet som metall parti, och det är sällan stabil.

Falsade kanten, flera lager av skyddande beläggningar - dessa är tecken på god metall postering

Fortfarande måste uppmärksamma kanterna - det är bättre om de rullas. För det första är det en mer tilltalande utseende, och andra, högre styvhet postering, och för det tredje en skarp kant är böjd och de kan inte bli sårad. Nackdelen i staketet med en rullning av ett - ett högre pris, eftersom det kräver specialutrustning och ytterligare processtid.

Om vi ​​talar om produktionen av specifika företag, den populära evroshtaketnik Grand linje ( «Grand Line "), Barrera Grande, "Nova"," TPK Metallokrovli Center», FinFold, UNIX ( «Unix").

Det är att förstå och metod för målning. Det finns ett järnstaket med dubbelsidig och enkelsidig målning. För enkelsidig, är baksidan täckt med ett lager av jord utan färgning. Det har således Gray. Staketet av metall med en sida gråmålade inre delen. Det är inte så illa - det är inte självklart. Om du inte är nöjd med det här alternativet, eller köpa en dubbelsidig målning, eller måla själva. Färgen tar "tak", att välja rätt nyans. Observera att den målade borste metall look ... inte så mycket. Om det finns en pistol, är utseendet ganska bra, men inte perfekt.

Det ser ut som "fel sida" målad på ena sidan av en metall staket piket

Du bör också ha i åtanke att det finns två typer av färg metall postering:

Den första metoden är mycket mer tillförlitliga, eftersom tillämpningen av teknik kräver särskild utrustning och strikt iakttagande av teknik. Som ett resultat av en sådan staket kan motstå ökad mekanisk stress. Även om det finns en repa i beläggningen (även om vi måste försöka), gör metallen inte rost, eftersom det fortfarande finns skyddande beläggningar som förhindrar rost.

Polymerbeläggningen - det bästa valet för idag

Pulverlackering i teorin, inte värre. Men bara om det gjordes enligt reglerna: på grundade metall orsakade en skyddande beläggning, och ovanpå det - pulverlackering och bakade det i speciella kammare. Men poängen är att du kan använda färgen i "garage", och på något sätt är det möjligt att bränna det. Resultatet kommer endast att vara helt annorlunda. Dessutom finns det färdiga skivor av kinesiskt ursprung. De målar tillämpas i butiken, men ofta direkt till tidigare ovaccinerade stål. Externt identifiera alla dessa nyanser kan inte vara, och sedan finns det minsta repa rost. Så att polymerbeläggningen mer "säkra".

Vad kan vara av metall staket piket

Metal staket kanske gillar det eller inte, är det ingen redovisning för smak. Men när det gäller praktiska, kommer de definitivt vinna trä motsvarigheter. När inställning, då du inte kommer ihåg åren av stängslet. Det är inte nödvändigt att måla, att ha en ordentlig uppfattning så bra kvalitet färg varar i år utan synliga förändringar. Och det är - en av de viktiga faktorer som gör oss att tänka om installation av stängslet.

Alternativ utan grund

På band fundament

På grund och kolumner klinker

Det finns enkla och dubbla sätt att montera remmar metall postering (dubbelsidig, schackbräde). När de två rader, remsor har på båda sidor av strängen, och så att de är åtminstone en centimeter överlappning. Därför, bör avståndet mellan remsorna vara något mindre än bredden shtaketiny. I detta arrangemang, kommer remsor per meter staket kräver 55-60% mer. Men stängslet erhålls nästan neprosmatrivaemye - bara i en viss vinkel, kan du se en liten del av området. Och detta trots att stängslet inte är solid, och alla "charm" av en solid staket du inte kommer att påverkas.

Metoder för montering av en metall postering: ett och två rader

Oftast remsor dubbar vertikalt, men det finns också horisontell monteringsmetod - det kan också vara ett enradigt eller dubbel rad. Horisontell staket ser mer "exotiska". När de två-rad (dubbelsidig) fästen erhålles allmänt opak.

Den horisontella järn staketet

Nackdelen med denna metod för installation som kräver särskilda kolumner och mellanliggande kolumner, som kommer att tillhandahålla den önskade styvheten. En annan detalj: rem producerar vanligtvis upp till 180 cm, desto längre måste beställa, och det är värt de extra pengar. Så antingen har allt lagt polerna eller betalar för mycket för en anpassad storlek.

Vid installation i en rad, kan mellanrummen mellan spjälorna vara annorlunda. Den exakta avståndet väljs slumpmässigt, beroende på hur "transparent" vill göra ett staket. I de flesta fall, är avståndet mellan shtaketinami 35-50% av remmen bredd. Men det brukar inte komma med mindre, och med stora luckor.

Vid installation av "checkerboard" om du inte vill ses i en vinkel på din gård, bör remsor täcka 50% eller mer shtaketiny bredd. Om "prosmatrivaemost" oviktigt, kan du lägga dem så att kanterna överlappar varandra med endast en cm.

Höjden på stängslet väljs beroende på önskemål från värdarna. Om du vill maximera gården stängdes från nyfikna ögon, bör längden av banden vara 180 cm. Med tanke på det faktum att de är något upphöjda över marken, är det tillräckligt för att de allra flesta människor inte har möjlighet att titta in i ditt område.

Välja önskad höjd

Om du inte bryr dig, kommer det att finnas något sett genom stängslet eller inte, kan du ta och 1250 mm och 1500 mm. I det första fallet kommer stängslet att hamna någonstans i bröstet förbipasserande nivå, den andra - i ögonhöjd eller något under (ungefärlig anpassning, se nedan), och det är utan grund.

Bredden av passagen vertikala staketet av metall -. 200-250 cm Det är på ett sådant avstånd grävt poler, och fixerades sedan mellan två och tre tvärbalkar. Detta kors kallas "lag" eller "sträng". För stängslet höjd av 150 cm är tillräckliga två tvärbalkar för högre företrädesvis tre.

Det finns flera varianter av fyllning spännvidd (avståndet mellan de bärande pelarna). Det enklaste sättet att installera ett direkt sätt - det är när alla band av samma längd. Över ett staket kan skickas U-formad remsa av samma material (säljs på samma plats där evroshtaketnik). Utöver estetiska belastning, även täcker den metallsektioner, vilket förlänger livslängden på stängslet.

Typer av metall staket

Alla de "våg" kräver trimning flesta barer för ett visst avstånd. En "våg" i span göra i steg om 50 eller 25 mm. Vid steg 50 mm höjdskillnad mellan den kortaste och den längsta barer signifikanta, men stängslet ser mer filigran. I fallet med "vågor" i steg om 25 mm eller med en "dubbel våg", är skillnaden mindre. Övre trimmar omedelbart sätta mycket mindre vanligt, men de kan också ställas in. Endast i stället för "vågor" frakturen måste trimma sidorna och böj.

Vid montering av stängslet postering metallen i centrala Ryssland, rekommenderar att installera poler hos det profilerade röret 60 mm * 60 (60 * 40 möjliga). För tvärstängerna bekvämare att ta samma profilerade röret, men avsnitt 40 * 20 mm. I detta fall stängslet exakt står vind- och snölaster.

När du installerar installations steg pelare - 2 meter. Om två tvärstycken, de fästas så att kantremsor innan det var 25-35 cm från shtaketiny Om höjden av 150 cm eller mer, ett avstånd av 30-35 cm, kortare -. 25 cm, med höjden hos stängslet ovanför 1,5 m. bättre att göra tre stockar och inte bara i områden med starka vindar. Knappt två reglar är för stort avstånd mellan fästen, på grund av vilket remsor är lätt att skjuta.

Ungefär det avstånd som krävs för att montera reglarna vid installation av en metall staket postering

Det finns två sätt att fästa plankor: på skruvarna och nitar. Skruvar och nitar installerade vid båda ändarna av band på var och en av armarna. Det vill säga om de två tvärbalkar, varje stapel måste vara på de 4 skruvar / nitar, om tre, sedan fixturen ska vara 6 bitar på shtaketinu. Du kan givetvis att fixera en skruv eller nit på korset och ställ in den i mitten. Men i detta fall, tryck händerna shtaketiny enklare än någonsin - och klättra över staketet är inte nödvändigt.

Så montera snabbare, men det är "rent dekorativa" staket

Vilka av fixturen typer att välja? Skruvar kan enkelt installeras - detta är deras fördel. Men de är också lätt skruvas att under vissa omständigheter kan vara en nackdel. Nitar kräver mer tid att ställa upp, men också ta dem mycket svårare. Vad ska man välja? På framsidan av staket eller staket under en längre tid obevakad (säsongsträdgårdsbesök), definitivt värt sätta en nit. Självklart, om angriparna frågar sig ändamålet, kommer det att klara av nitar, men det skulle vara svårt. Vid montering av stängslet mellan grannar i hemmen av permanent uppehållstillstånd, är det möjligt att fastställa en metall staket på skruvarna.

Som du säkert märkt, är metall staket gjort nästan samma teknik som stålplåten, och arket är mindre värda. Därför många verkar idén att göra ett staket, avfärdar stålplåten i strimlor. I princip kan detta göras, om du har möjlighet att skära hårt linjen utan några större avvikelser. Men bör användas för att skära metall Sax - räfflad eller manuell. Grinder att skära i alla fall är det omöjligt, eftersom det brinner skyddskåpan. Så att arbetet inte kommer att bli lätt och kommer att ta bort en massa tid. Om du inte är rädd, kan du prova.

För små stängsel kan hittas nekonditsiyu i lager eller tillverkare

Vad är bristen på en improviserad piket korrugerad plåt plåt? Allt det självklara kanten är sällan jämn, eftersom det är svårt att göra manuellt. Dessutom är snittet inte skyddade och kan börja rosta. Du kan givetvis missa sektioner mark grundfärg / färg, men att alla lager som bildas normalt, helt ren yta. Det vill säga, slice platser måste du först ta bort damm (inte så svårt, men tar tid), sedan en annan, och avfetta. Endast i detta fall kommer den skyddande beläggningen vara riktigt hög kvalitet.

Är det önskvärt zavaltsevat kant - detta kommer att ge större styvhet undermåliga staket, eftersom stålplåten sällsynta bildar ytterligare reliefer. Han "har" formen på grund av sin storlek och växlingen mellan vågorna.

Metal staketet: pris, foton, installation

Alla staket två funktioner: att skydda området och fungera som en del av inredningen. Staket - kortet huset eller gården. Vad besökaren ser först. Samtidigt bör detta dekorativt element på rätt sätt utföra sin huvudsakliga funktion: att skydda området från inkräktare, människor och djur. Metal staketet (som på bilden) klarar båda uppgifterna.

I analogi med trä staketet, ett staket består av vertikala streck och horisontella staplar stödpelare (pelare är inte nödvändigtvis tillverkade av metall, men detta är den föredragna utföringsformen).

Metalldelar staketet bearbetas skyddande polymer. Beläggningen är tonad i olika färger.

På grund av detta särdrag kan vara tillverkat av ett metall staket postering i den övergripande utformningen av området: färgen på sidospår mantel- eller tegelfoder, eller av prof plåttak, för totalt intervall av färger med andra element i landskapet design.

Det är också möjligt tvåfärgad färg: ljus på utsidan, lugnare färger inuti.

Stolpar för stängsel kan vara:

Stängslet byggs på följande grunder:

 • pålar, metall eller trä;
 • concreted pelare;
 • bälte solid grund av tegel eller betong;
 • lugg-stavs fundament.

När du väljer en stiftelse av egenskaperna hos jorden, val av kolumner - frågan om tillförlitlighet, estetik och ekonomi.

Utsökt ser kombinerade staketet (som på bilden): basen, basen och stödpelarna av tegel, spänner - metallstänger och shtaketiny.

Men de flesta enkel att montera, billig och pålitlig nog utförande är gjorda av metallstolpar. Ofta används för detta ändamål ett ihåligt rör, den optimala diametern på 0,6 meter. Eftersom det är bärare av stängslet, med grundligt gräva i jorden och cemente.

För metallstänger staket postering användning profilerade röret, optimalt 2 till 4 cm (mer möjligt).

Shtaketiny - profilerade remsor av galvaniserat stål med en dekorativ beläggning av en polymer. Färger: tegelsten, röd, grön, blå, metallisk, etc. Profil finns i olika former.

Den övre delen av lamellerna - rundade, spetsiga, i form av en treudd. Det gör också en viss bar i stil med webbplatsen. I bredd, finns det två stora standarder, 10 och 12 centimeter. De kan placeras nära varandra, eller med intervaller, med olika platser.

Ofta levereras staket säkrare och bättre att gömma sig inne på området från nyfikna ögon, en sällsynt look dekorativ och inte stör naturlig ventilation område.

 • Överkomligt pris.
 • Enkel installation.
 • Inget behov av ständig vård och frekvent reparation (som i fallet med ett trästaket).
 • Möjligheten att upprepad användning, demontering och montering på annat håll.
 • Metalloshtaketnik inte noga utformningen av sajten: ett staket passar lika bra i klassiska och avant-garde stil.

Varning! Metalloshtaketnik själva är ganska attraktivt för tjuvar. Staket inte demonteras, är det lämpligt att använda anti-vandal montering fixtur och svetsning.

Priset på metall staket beror på vilken typ av fundament, kostar höjden på staketet, frekvensen av remsor, men en "board" standardhöjd (1,7-1,8 m) 50 rubel, dvs mätare staket kommer att kosta i genomsnitt 300 rubel, vilket är mycket billigare än en tegel eller stenvägg.

Fence erbjuder många företag på Internet. Bättre, naturligtvis välja de som har visat sig väl.

1. Ett viktigt steg i installationen av en metall staket postering - markeringar. Ojämna sektioner, underlåtenhet att följa intervallet mellan "brädor" kommer att leda till att stängslet kommer att se ful.

2. Den totala längden horisontella stänger - omkretsen område multiplicerat med två. Längden av en tvärbalk - avståndet mellan de bärande pelare. Det kan vara en komponent. Eftersläpning är från 2 till 12 meter. Det optimala avståndet mellan stöden - 2,5 - 5 meter.

3. Djup gropar under poler stängslet av stängslet - cirka 0,5 meter eller mer. Groparna kan göras med hjälp av jordskruven. Stöden ställs i enlighet med nivån av gropen fylls med betong och fixa distanserna till betongen har satt.

4. När stöden eller balkar används trä måste behandlas med alla de träelement av de antiseptiska kompositioner.

5. Om stängslet är installerad utan locket, vilket lämnar ett visst avstånd från de nedre kant spjälorna till marken. Avståndet bör vara tillräckligt stor för att få kontakt med mark och grundvatten inte skadar materialet i staketet, medan den minsta som ett staket inte kunde få igenom en person eller en herrelös hund.

6. Fästelementen - bultar och brickor, skruvar, etc. Metal staketet måste fastställas på en särskild - galvaniserad eller fästpunkter bildar rostfläckar.

Staket av metall postering: installation, urval, pris

Skydd, skapas från stängslet, kan ha olika form, färgsättning. Det är möjligt att ändra avståndet mellan lumen. Detta gör det möjligt att skapa ett attraktivt utseende av staketet som passar perfekt i utformningen av webbplatsen, vilket gör det mer intressant.

Här är några bilder av några alternativ.

Denna fäktning är populärt. Det finns flera huvudorsaker.

 1. Ett perfekt komplement till landskapet i något område.
 2. Det kan kombineras med andra roliga och byggmaterial som är involverade i skapandet av stängsel.
 3. Det finns variationer av organiska kombination av murverk eller sten. Det kan också vara intressant att titta, och dess kombination av en metall eller betong.
 4. installation enkelhet Den tillåter dig att aktivt använda den i de flesta enskilda gårdar. Kör installationen enkel även har specialkunskaper för användaren. Inget behov av att spendera pengar på ytterligare betalning av anställda i installationen av stängsel.
 5. Enkelt underhåll Det kan vara en viktig orsak till dess massa tillämpning. Även i detta fall utförs borttagningen av befintliga fel på den, till följd av åtgärden. En sådan skada kan orsakas av yttre miljöfaktorer som ändras under hela året.
 6. Tillförlitlighet. Om använda höga element, tillsammans med inredningen blir tillförlitlig säkerhetselementet del av penetration av främmande människor.
 7. Det är värt att notera att stängslet tillåter landning av växter i direkt anslutning till strukturella element. Detta är särskilt viktigt för ägare av privata tomter.

Priserna för metallstängsel

Kostnaden beror på material och storlek. Det är också en viktig parameter är tjockleken på den metall av vilken den produceras.

Nedan är de vanligaste typerna, priserna är i en förort, vilket bidrar till att ta reda på hur mycket objektet.

Installera ett staket med händerna

För att genomföra installationen måste du utföra en serie på varandra följande åtgärder.

 1. Det tidigare framställda poles poler. Vanligtvis görs av metallrör eller skivor baserade på trä av stor tjocklek.
 2. Du bör också förbereda en ganska smal storlek rack med metall.
 3. Det är nödvändigt att uppmärksamma tvärstänger, som också är tillverkade av en metall. Det är nödvändigt inte bara ur en dekorativ synpunkt, men också som ett element för att skapa ytterligare styvhet struktur.
 4. Därefter beräkna längden och höjden.
 5. Efter det, beräkningen avståndet mellan de vertikala elementen som utför stödfunktioner. Samtidigt genomför vi beräkningar på storlek.
 6. Pre-förbereda för framtida billet staket.
 7. pelarna lägre varmhartshandtagsparti. Detta kommer att eliminera processer relaterade till förfall. Därför är tjänstgöringstiden mycket högre.
 8. Nu fri från ogräs, gräs staket raden i framtiden.
 9. Därefter sträcka fyrarna på territoriet av den föreslagna staket, göra en markering platser där polerna kommer att placeras. Man bör komma ihåg att sträcker sig över längden mellan dem inte överstiga tre meter. Annars kommer det att finnas slack i de avsnitt som snabbt leder till misslyckande.
 10. Spenderar sin installation i marken. rekommenderade dem att hälla konkret lösning för ökad tillförlitlighet. Detta är särskilt viktigt för metallpelare.
 11. Nu, efter att lösningen hårdnar kan börja horisontella guider för installation mellan stolpar. Du måste komma ihåg att du kan pre-fix själv styra, sedan montera dem på de strukturella elementen. Det finns också ett alternativ när det finns en förproduktion av avsnittet och sedan montera den till stolparna med samma guide.
 12. Under sina skenor måste komma ihåg att avståndet bör vara på samma nivå som bredden på de enskilda elementen. Fästa samma den produceras som en med hjälp av bultar, och med hjälp av spikar eller skruvar. I en situation där pelarna är tillverkade av metall, är monterade på styr hörnen, vilka är för-svetsade till datastrukturelementen.

Staket av tegel och metall postering

Denna typ omfattar komponenter tillverkade av metalltjocklek av storleksordningen 4,5 millimeter.

För uppbyggnad av nödvändig uppsättning verktyg, inklusive en borr, skruvmejsel och svetsare.

 1. Initialt projektet sammanställs.
 2. Nu måste du montera ramen. För detta ändamål i anvisade platser gräva hål. De satte stolpar. Vidare genomförs hälla grunden.
 3. Efter grunden är klar genom murning ungefär en halvmeter från grunden.
 4. Dessutom, är det rekommenderat att foder av metallpelare tegel. Detta kommer att skapa en mer intressant utseende.
 5. Under deras tegel foder först måste förbereda hörnen på samma nivå som den påstådda fastställandet av framtida guider. För att göra detta, de svetsade på ett sådant sätt att efter prognoserna inte mindre än tio centimeter.
 6. nu gjort installation av horisontella styrningar. Detta kan göras både med hjälp av svetsning eller med skruvar.
 7. Vidare monterat alla vertikala komponenter. Detta arbete sker genom shurpovorta bultar. Du kan också använda självborrande skruvar för metall. Det rekommenderas inte att montera genom svetsning, eftersom detta kommer att medföra olägenheter under reparationsarbetet. Nu stängslet är klar för drift.

Kort och koncist - hur man installerar och montera.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

20 − = 10