Staket av vass

Hur man gör ett staket av vass?

Jag har hört att du kan göra en intressant provtagning av enkel sockerrör. Jag skulle vilja lära sig hemligheterna bakom tekniken.

Tekniken beror på konstruktionen.

Möjligt att göra en stor bänkskivan, och om du inte gör det, bara använda ett stort ark av spånskivor eller styrelser. Skär vassen bättre start i augusti och hösten. Skär sockerrör, och låt den torka till våren. Efter remsan lämnar. Sprida kvistar på bordet översta lagret av 10 cm eller mer, och Lay blandad typ domkrafter bottenhuvudet, i ett sådant fall att den inte vridas i den ena sidan tätt i andra tunn. Och sy tråd eller stark tråd. Ett illustrativt exempel på den fasta programvaran du alltid nära till hands - titta på kvasten.

I slutändan är det att få en sådan "maty9quot;

Sådana ämnen kan vara tillverkade av olika längder.

Du kan också ansluta dem till en träram och göra, till exempel, det är så söt zabochik.

eller är en enklare

Väva samma här sådan zabochik i lager en Kamyshinke inte råda alltför grannlaga arbete, det är inte bambu.

I allmänhet kan man använda olika typer av vävning.

Till exempel så här, men jag skulle ha föredragit denna typ av stav eller stavar från buskarna eller Dere. fastare.

Och om du ansluter fantasi i vävning och liknande som du kan prova. Perepletkam system kan låna och staket gjorda av kvistar, pinnar.

I vår region, kan man ofta se staket av vass för pennor enligt följande: på trä pelare stöder stavarna spikas på båda sidor inom två till tre rader och vertikalt i utrymmet mellan spjälorna bara in vassen. Men du kan horisontellt så här

och efter detta kan du och lera smear då och vrid vägg eller ett staket väggen.

För trädgårdar, stugor, kan sängar göras så här vävning, titta på bilden när tekniken är klar.

Vad är särskild teknik för detta fall nej, du bara tillräckligt för att överleva än sin käpp och klippa. En man handskas med en sådan svår behöver en assistent, är det nödvändigt att bygga en speciell maskin för vävning vassmattor och mattor härifrån och du kommer att göra stängslet.

Hur man gör ett staket av vass

Vad kommer det att ta för tillverkning av ett staket av vass?

Först av allt, behövde han en käpp. Eller det kan förbereda dig, eller ta till denna process hyrd arbetskraft. Reed har förmågan att gradvis vinna tillbaka vattenområden, så en skarp vass har inga problem även på sjöar och våtmarker, som är privatägda. Bästa period stycket foder - i slutet av sommaren eller tidig höst. Snittet sockerrör rengörs av löv och lade på tork i skjulet till våren.

För stickning tyger gjorda av sockerrör kommer att behöva en bordsarbetsbänk. Det är viktigt att det bör inte vara mindre än 2 m, bredd - något mer än planerade bredden av mattan. Tabellen måste sättas ihop från plana skivor, mellan vilka finns kvar ett gap tjocklek, så att de fritt passerat najtråd, som läggs i 2-3 lager.

Den optimala storleken av mattan av vass - 2,1 m, tjocklek - 10 cm Efter starten av produktionen av målningar hänga där ganska snabbt, och stickning ett avsnitt staket tar mindre än 5 minuter..

Bulrush klasar av 15-20 cm i omkrets sprids på ett bord-arbetsbänk. Det är viktigt att alla barer har samma längd. Att strålen är av samma storlek på båda sina sidor, halv stjälkarna placeras i den ena sidan av rotänden, halv - den andra. Denna metod gör det möjligt för kärve av vass vara likformig över hela dess längd.

För parningar balkar användas antingen najtråd eller fast nylonsträng. Efter buntarna är staplade på bordet, i hålet mellan de första och andra korten driva tråd täcka dess bottenbalk liggande vid kanten, och åtdragna knut. Sedan upprepa operationen. Därefter gå till länken nästa omgång av vass. Detta fortsätter så länge som det inte kommer att vara redo hela mattan.

Kom duk är ansluten till den förinställda i marken med trä barer. För att göra detta, använder samma bindande tråd. Staket säv inte bortskämda gnagare är stjälkar tjocka förbehandlas med en lösning av släckt kalk. Brädor täckt impregnerade, inom vilken är antiseptiska medel.

Ett staket gjorda av vass med sina händer: vackra och inte dyrt

Staket - en del av tomten, som både skyddar och är en del av landskapet.

Byggandet av stängslet med sina händer ur vassen kan göras på två sätt - antingen vill göra allt för billigt från skrot, eller vill ha något i en folklig stil som inte verkar ha redan blivit uttråkad av korrugerade stängsel och mesh-nät.

Bulrush - egenskaper, var man kan hitta och hur man samlar in

Reeds - en växt som växer längs stranden av floder och sjöar, i myrar, på stranden eller i vattnet i grunda kustområden. Namnet felaktigt kallas sockerrör, som har i åtanke när de vill bygga ett staket av vass med sina händer. Denna rush växer i torrare områden och är inte lämplig för byggnation.

Felaktigt kallas kaveldun vass väl. Cattail har på vershinku pineal stjälk, som innefattar ett flertal av frön, utrustad med spetsarna av fjäder som maskros. Cattail mycket tätare, tyngre, har en tjock stam och blad. För konstruktionen är det också mindre lämpligt än en vanlig käpp.

Om du inte är säker som ska användas för att bygga ett staket gjorda av vass med sina händer, ett foto lämpliga växter nedan.

Reed intag

Troligtvis är det i ditt område. Titta på stranden av reservoarer, och om inte finns i närheten - det är sannolikt att och bygga från det är meningslöst om du måste bära den på avstånd. Hela poängen med billigare konstruktion av improviserade material förloras.

Reed (aka bulrush) är ett brännbart material, men inte mycket starkt stöd förbränning. Hardest bränna Vippa - de viktigaste källan till fara. Stjälkar innehåller betydande mängder av kalcium och mineraler, och även i torrt tillstånd inte är starkt upplyst. I de gamla tak av husen var gjorda av halm eller vass, vass bränna mindre ofta och var säkrare.

Staket av vass

Men om du vill stängslet stod längre och inte skapa en brandrisk, måste behandlas med flamskyddsmedel. De flesta av dessa föreningar är också effektiva mot bildning av mögel, bakterier som infekterar stjälkar insekter. Förresten, sockerrör insekter är inte särskilt förtjust i, men gnagare kan orsaka problem - för dem är det ganska ätbara.

Behandlingen kan genomföras och konstruktion, men det är mycket lättare att utföra behandlingen efter uppförandet av stängslet - så mycket lättare att täcka stjälkar av pensel eller rulle, och inte behöver oroa sig för tilldelningen av en särskild plats för beläggningen och torkning.

En alternativ metod för behandling - att hälla. Stjälkar läggs på vissa inte baserat absorberande skiktet 5-10 cm och beströdda från vattning komposition mot förbränning. När de väl blöt, de skördas och sätta på tork.

Innan du bygger ett staket av vass med sina händer på flamsäkra behandling av en master-klass kommer inte att vara överflödig. Rådgör med erfarna personer, om behandlingen är effektiv, vilket gör den bästa användningen och hur man förbereder dem - de är oftast säljs i form av koncentrat.

basenheten och installation av stjälkarna

Bevis för staket kan inte vara för stark. Faktum är att en käpp (sockerrör) - en av de lättaste byggmaterial som kan föreställa sig. Den har en ihålig stam och en mycket liten andel. Den totala vikten av staketet kommer att vara mindre än trä av glasningslister.

När du har installerat polerna gör den grund på vilken kommer att stå stjälkarna. Använder två tekniker - en traditionell staket på stolpar eller trellis tråd eller marken i form av Gunnebostängsel, med mycket långa steg.

Vid användning erfordras ett sådant nät, i vilket cellbredden kommer att vara cirka 10 cm. Dess spända som vanligt, att placera pelarna var 2-3 meter. Kan man använda en vanlig rutnät med en nätkonstruktion 10 cm Då vdevayut sockerrör stjälkar, omväxlande -. Ge upp en bas, den andra - nedåt. Sålunda föreligger ett utrymme fyller jämnt över hela höjden av stängslet. Att försöka göra en insats på samma höjd, noggrant rikta toppen. Om något inte fungerar - kan du sedan enkelt klippa upp i en rad efter montering av stängslet.

Den ursprungliga staket med dörr

Fördelar med en sådan struktur - den lilla samplings öppenhet och en stor styvhet, är det svårt att dra stjälkar av stängslet.

 • Krävs för att sätta stolpar tillräckligt ofta, eftersom nät i sällsynta inlägg kommer sag, desto mer sällsynta väva. För att sätta polerna mindre ofta, är det nödvändigt att använda ytterligare tråd spaljé, och sedan de sätter på nät.
 • Den andra nackdelen - behovet av att spendera mycket tid och ansträngning för att vdevat stjälkarna i nät. Med tanke på att stängslet dem en hel del tid på jobbet kommer att gå bra nog.

Det är mycket mer praktiskt än att använda nät väva stjälkarna horisontellt - som i klassisk staketet. I det här fallet, en styvhet av staketet med vertikala tryckkänsliga ventiler stammar spela en roll för nätet, kan du lägga mindre stödpelare och ytterligare tråd spaljé inte krävs. Detta skulle dock kräva vävning erfarenhet.

Om du har en färdighet i en korg - det är bra, annars blir det permanenta snedvridningar när vävning höjden på stängslet. Den största nackdelen med en sådan vävning - kommer att kräva ännu mer tid, och ändarna av stjälkarna kommer att hänga runt i och ut, måste de sedan försiktigt bryta eller bita.

Det andra alternativet - ett klassiskt staket. Kolumnerna i denna uppsättning mindre ofta, spikas de polen vid ungefär samma avstånd parallellt med marken. Poler bör vara minst tre, företrädesvis fem bitar för att göra staket höjd av 1,5-2 m. Deras antal måste vara udda. Istället kan polerna användas spaljé tråd - tråd bör vara spänt med spännanordningar och ordentligt fastsatt.

Vid montering stjälkar insatt vertikalt mellan stolpar, vrida dem. När vävning går växlingen - stjälk flätat på ena sidan, den andra - den andra, som i en korg. Ersättare som övre och nedre sidor av skaftet, som i flätningen-on grid staket nät. Denna typ av vävning gjort mycket snabbare - utan att behöva sätta stammen uppifrån och ner, kan du starta den från sidan och sedan vrida hela längden med stolpar eller spaljéer.

Hur du gör din egen staket av vass - Video:

Har du hittat ett fel? Välj den och klicka Ctrl + Enter, att låta oss veta.

Kommentarer: Ett staket gjorda av vass med sina händer: vackra och inte dyrt

I sanning, mer än 25 år som bor i den här världen och första gången jag lärt mig att man kan göra en sådan skönhet sina egna händer. Nära den lilla stuga på landet. Video och artikeln ganska enkel. Men vem stött på i praktiken och kan ha något att säga?

Mycket bästa staket! Vi har mött problemet med stängsel mellan grannar eftersom det var helt i ett bedrövligt skick. Tänk på detta alternativ. Och plånbok beats och grannar gör.

Som staketet från gatan, naturligtvis, inte kommer att fungera, men stängslet mellan grannar är just den sak. Du måste försöka göra, intill stugan bara en sjö, där en hel del vass.

nya artiklar

Den Slipram: välj Verktyg

 • Manteln trähus utanför billig, vackra och hållbara

 • Hur man lägger murverk: knep och tips

 • Bad på svart med händerna: fördelar och nackdelar

 • Hur man limma linoleum mellan dem: praktiska råd

  Montering av entré metall dörrar med sina händer

  Hur man lägger murverk: knep och tips

  Hur man gör dekorativa gips själv

  Biofilter septiktank för sina egna händer: varför betala mer?

  Råd om hur man gör en dekorativ gips med händerna, så att det blev hög kvalitet och hållbara

  Vad är nivån på marken fryser och hur man definierar det

  Hur man limma spegeln på väggen: en lapp på hantlangare

  De yttre sluttningar plastfönster: varför de behöver

  Hur man betong varvet: valet av instrument och material, funktioner och tips

  Korrekt beräkning Ondulina på taket: några tips

  Copyright © 2015 - 2016 All rights reserved.

 • Kommentera

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

  2 + 3 =