Ett staket av sten Foto

Staket av sten med sina händer

Hittills designers använder en mängd olika material och kombinationer av dessa, liksom för byggandet av staketet teknik. En av de starkaste är en pärla. Det kommer att pågå en lång tid och kommer säkert att skydda egendom från obehörigt intrång. I de flesta fall är engagerade i uppförandet av professionella byggare. Men om du har tid, kan du bygga ett staket av sten med sina händer. För att göra detta måste du ta hänsyn till de råd av experter, liksom att följa anges i den här artikeln steg för steg instruktioner.

Funktioner sten, och dess grundtyper

Sten staket används under en längre tid. Även i gamla tider människor har använt det för att skydda sina hem. I modern konstruktion och landskapsplanering av naturliga material är mycket populära. Ett brett utbud av naturliga och konstgjord sten kan leda dig till förvirring. Det är viktigt att välja rätt typ av sten som kommer att betona tänkt stil och riktning.

Sorter av natursten en hel del. kan skilja mellan dem några av de mest populära:

 1. Gatsten (stenblock). Det är ganska vanligt och prisvärt alternativ. Trots sin enkelhet, är det en av de mest hållbara stenar. I grund och botten kullersten är grå, som inte allas smak. Men du kan köpa kullersten röd-brun färg.
 2. Grus. Inte mindre populära material. Tack vare de olika fraktionerna kan skapa en barriär av någon form. Många kombinerar stora och små grus. Det senare alternativet är lämpligt för fyllning av järn ram. Ofta kombineras med en tegelsten för att göra en stark staket.
 3. Dolomit sten. Den har en platt form, olika storlek och tjocklek. Den erhålls i fjäll stenbrott. På grund av den höga kvaliteten på ett staket gjorda av natursten kommer inte bara att vara attraktiv, men också tålig.
 4. Kalksten. Denna sten är uppdelad i flera typer, nämligen - coquina, marmorliknande, olika typer av. På grund av sin mjuka kalksten är det mycket lätt att bearbeta. Därför är detta alternativ väljs, att många nykomlingar som bestämde experimentera med sin staket. Den enda nackdelen är absorptionen av fukt. För att förhindra förstörelse av kalksten förbehandlat hydrophobizator.
 5. Sandsten. Under många år använt sandsten för byggande av stängsel på sektioner. Bland fördelarna kan vi urskilja hög hållfasthet, frostbeständighet och fuktbeständighet.
 6. Booth. Extrahera den från sandsten, kalksten och dolomit. Denna sten har en oregelbunden form. Längden av ribban kan vara 15 till 50 cm. Det kan användas inte bara för att bygga men även för vänd mot stängslet.

Inte mindre populärt på senare år är en variant av ett staket gjorda av konstgjord sten. Dess kostnaden blir flera gånger mindre än natursten. I de flesta fall, för dess produktion med användning av betong, i vilken tillsätts pigmenten. De resulterande produkterna är svåra att skilja från natursten.

Innan ett val, är det nödvändigt att undersöka tillståndet i grundvatten, grannskapet, samt ta hänsyn till den atmosfäriska inflytande.

Fördelar och nackdelar med stängslet av sten

Innan byggandet av experter rekommenderar att bekanta sig med alla de positiva sidorna av stängslet gjord av natursten. De huvudsakliga fördelar:

 • livet är inte mindre än ett halvt sekel, och till rätt kvalitet och om ännu större;
 • eftersom stenen är ett naturmaterial, så - det är helt ofarlig och säker;
 • ett stort utbud av priser som varierar på vilken typ av sten och fraktioner;
 • ökad säkerhet brand;
 • enkel installation (med allt det arbete du kan hantera ensam);
 • harmoniskt estetiska egenskaper stenen kommer att passa in alla landskap;
 • Möjligheten att kombinera olika material.

monteringsschema

Trots närvaron av en lång lista med positiva, stängsel, gjorda av sten, har flera nackdelar:

 • högt pris (priserna för en del av materialet är mycket hög);
 • för att säkerställa hållfastheten hos aggregatet är erforderlig grund.

Om du gör arbetet med att bygga ett staket av sten med sina händer, kan du avsevärt minska kostnaderna.

Det finns en mängd olika staket gjorda av sten, följande är en kombination av sten och annat material:

 1. Trä och sten - är en unik kombination tack vare som du kan få en harmonisk del av stängsel. En komplex process som kräver särskild uppmärksamhet, liksom specialkunskaper och preliminär utveckling.
 2. Sten på nätet. Bland de senaste design know-how vunnit stor popularitet Gabioner (från franska betyder "stenar i näten"). Grunden för stängslet kommer att bli en tjock nät av metalltråd, som är fylld med grus grunt och mellanfraktionen. Dessutom kan du använda resterna av byggmaterial (tegel, grus, sten). Formen på stängslet kan vara något - allt beror på den planerade utformningen. Resultatet är en höghållfast staket.
 3. Sten och tegel. Den vanligaste kombinationen av material. Till grund för de fyllda tegel spred flera rader och kolumner till basen. I de resulterande spänner mellan pelarna som sten. Denna kombination gör det möjligt att skapa presentabel staket. Hög styrka, uthållighet, plötsliga temperaturförändringar stabilitet och nederbörd gör den populär.

Om du väljer att göra ett staket gabioner kan du, förutom att använda levande växter garn. Denna lösning ser mycket original.

Stadier av byggnadsverk

Om du inte vet hur man gör ett staket av sten med sina händer, kan du bli bekant med följande tekniker:

 1. Fyll remsa stiftelse. Det bör noteras att det kan utföras på två grundläggande sätt: betong, krossad sten och murbruk. Visst, tekniken med Booth, kommer det att bli lättare, men denna grund är inte särskilt tillförlitliga. Därför är det bättre att använda betong, som på grund av åldrandet kommer att vara stark i ett par månader. Nästa steg är nödvändigt först efter fullständig torkning av basen.
 2. Tätskikt. Särskild uppmärksamhet ägnas åt stiftelsen tätskikt, som genomförs i 2 faser. Först måste du utföra innan du häller betongen med hjälp av takmaterial. De matta de två väggarna och botten. Det andra steget utförs efter fullständig torkning av fundamentet. Samma takmaterial läggs över den preparerade ytan. På grund av tätskikt av grundvattnet inte komma in i strukturen och börjar förstöra den.
 3. Frimurarna sten. Den grundläggande processen är utläggning av stenen. Huvud- och ganska tidskrävande process - är urvals stenar vid storlek och form. Om det behövs, skär stenarna, men det kommer att kräva mycket tid och ansträngning. Tekniken är helt beroende på vilken typ av sten. Till exempel för sandsten och bearbetas kibble teknik kan användas tegel murverk. När du väljer ett stenbrott bör överväga att installera formteknik. Det första steget är att föra pelarna som ska vara bredare än span.
 4. Behandling av lederna. När stängslet är helt uppfördes kan du gå vidare till tätning av alla skarvar. Om du hoppar över denna viktiga punkt kommer överklagandet av stängslet förloras. För mycket djupa fogar, är det nödvändigt att använda en extra lösning. Med en stor förorenade stenar måste rengöras med en borste överskottet metall. Med vissa typer av stenar tas bort ännu ohärdat lösning.

Dekorativa efterbehandling staket krossad granit

Ibland blir det nödvändigt att ändra utseende eller utformningen av stängslet. Föränderliga landskapet, förekomsten av fel eller ett stort antal oegentligheter. I det här fallet, perfekt krossad granit, som kan uppdatera stängslet.

För att utföra det arbete som krävs för att sätta fasaden primer. Efter fullständig torkning den använder en speciellt lim eller cementblandning till vilken sättes en mjukgörare. På den preparerade ytan tätt säkrade krossad granit. Glöm inte motorvägsbro, och i slutet gnugga ytan.

För dekorativa ytor kan sten staket använda olika kombinationer av plana material och strukturell gips.

Konstruktion staket av något slag av sten - det är en tidskrävande process. Men resultatet kommer att glädja alla. Investerat arbete, tid och kostnader kommer att återbetalas fick underbar och originella vyer och ett högt staket. Det kommer att tjäna ägare i många år utan att förlora sin attraktionskraft.

Lär av den medföljande video om funktionerna i tillverkningen av ett staket av sten:

Nedan följer en serie av bilder, som du kan se de olika versionerna av stängslet av sten:

Brutna staket av sten

En intressant variant

Med stenpulver belagda

kombinerade staketet

av gatsten

Gjorda av sten

Med klädsel krossad granit

Tillverkad av konstgjord sten

Staket av sten med sina händer

"Mitt hem - min borg". Men för att till fullo inse rate tale bör allvarligt fundera stängsel - tillförlitliga, säkra och estetiskt vacker. Hur man väljer byggmaterial och byggteknik av konstruktionen - det första du måste bestämma att sätta ett maximum av kreativ uppfinningsrikedom och skicklighet.

Det är viktigt att komma ihåg, "allt är nytt - är väl bortglömd gammal". Hundratals århundraden sedan våra förfäder visste exakt hur man bygger en lättsam och samtidigt hållbara staket. Det Fragment av stenmurar har överlevt till vår tid, vilket visar dess utmärkta stabilitetsegenskaper. Och allt på grund av sten - ett naturligt förekommande material, vars beprövade tillförlitligheten. Men tillbaka till de viktigaste. Hur man bygger ett staket av sten med sina händer?

Tekniken för byggandet av stentaket har följande lydelse:

 • håller en staket märkning;
 • lägga grunden;
 • byggandet av stängslet tyget.

Innan du börjar byggandet av staketet, det första värt att göra markeringar som innefattar skapandet av en preliminär ritning planlösning beteckning längden och höjden på staketet, inte att förglömma grinden och portarna, och efter pausen för att gräva diken för stiftelsen. Tänk på att natursten är ganska robust och tunga byggmaterial, så grunden måste utformas för lämplig belastning för att säkerställa styrkan och tillförlitligheten i designen.

Som framgår av bilden, för att bygga ett staket av sten med sina händer nog att hålla sig till 35-40 cm och bredden av diket 70 cm djup. När uppföra stängslet höjd av mer än 2 meter är det rekommenderat att öka djupet av diket 10 cm från varje mätare staket. För att undvika uppträdandet av sprickor i grunden gravbottnen är vakna grus eller sand 3-5 cm i tjocklek och lägga ramen hos ventilen. Installera form, börja fylla lösning.

Murverk staket gjorda av sten med sina händer

Efter cirka 10 dagar, är det nödvändigt att påbörja byggandet av form för stödpelarna, och sedan den är installerad på ett fundament med fastställande grillage och gav följande steg - läggning.

För konstruktionen av en stenvägg med sina händer, användning av cementbruk med sand i förhållandet 1: 3. För ändamålet att estetiska dekoration kan använda brunt pigment: 10 hinkar med cementbruk appliceras 4 tabell skedar pigment.

Implementering åstadkommes genom att installera om plana sido stenar utåt, tättslutande med varandra och bildar korrigerande hammare. Ogiltig murverk fylld med sand och cement murbruk. Uppmärksammas blandningen riktar sig inte till stenytan i sig, och om detta händer, vänta tills torr och ren med användning av en speciell stålborste. I inget fall kan inte använda vatten, eftersom det kan med en lösning för att komma in i stenen och ändra färgen på den naturliga färgen på stenblocken.

Baserat på det faktum att hastigheten på uppförandet av en stenmur specialister är ca 35 dagar för 100 meter, är det nödvändigt att ringa till hans hjälp av flera assistenter till murverk var inte föremål för stelning. I händelse av uppsägning av en utläggning av eventuella tvångs omständigheter står innan du arbetar strö den med vatten.

Teknik av murverk staket gjorda av sten med sina händer, kan du titta på videon igen visuellt sätta fokus på de viktigaste aspekterna av byggprocessen.

När du är klar allt arbete på att bygga staket och rengöring av sten, kan du gå vidare till den externa utformningen av staket och fogning med hjälp av smala spatel.

Vacker sten staket: foto idéer för att förverkliga

Om du alltid har trott att design och stil är viktigt bara för inredning och byggnader, då är du djupt fel. Utseendet på din förortsområde är inte mindre viktigt än utformningen av ett land stuga trädgård, inifrån och ut. Bara titta på bilden av stengärdsgårdar, kommer du att inse att dessa eleganta och vacker design är inte bara skydd och företags delar av kort och även deras "smak". Läs noga igenom detta material och undersöka bilder på snygga, olika skydd från olika naturliga och konstgjorda material, kommer du säkert att inse hur viktigt det är att välja din ideala staket som kommer att fungera inte bara som en skyddande struktur, men även utsmyckningen av webbplatsen!

Stängsel - mångfalden av arter

Robust kapsling kan dekorera platsen för att dra uppmärksamhet till det, och kan tvärtom, helt enkelt för att dölja privat egendom bort från nyfikna ögon, gatu smuts och objudna gäster.

Ett staket av sten

Praktiskt taget alla sten kan kallas det material hållbara, lite underhåll, hållbart och visuellt tilltalande, detta gör det praktiskt taget ogenomträngliga staket konstruktion. Det är dock känt att stängslet designen inte kommer att lysa mångfald. Deras utseende beror på fem faktorer: i form av stenar, deras storlek, färg av stenblock, den metod med vilken de placeras, såväl som från stängslet-stil (det kan vara kontinuerlig, kombinerad, kombinera sten och smide, metall eller trästaket och etc).

Stängsel av tegel eller block svårt att skapa en delikat, men det är fullt möjligt, om så önskas, en stiliserad mycket olika epoker, arkitektoniska stilar, såsom antika grekiska, Oriental, europeiska. Exempel på dessa kan du också se på bilderna som presenteras här.

Stenmurar kan vara mycket olika höjder, men som regel är en minsta höjd av sådana skydd höjden av en och en halv meter. Det är denna höjd skyddar och isolerar så effektivt från omvärlden på ett effektivt sätt. Den maximala höjden av sten "jättarna" kan även nå tre eller fyra meter, men den vanligaste staket höjd två, två och en halv meter. Dessa utför absolut alla funktioner så effektivt som sina mycket höga "bröder".

Olika typer av stängsel på vilken typ av murverk

Det finns tre huvudtyper av sten murverk: planka, plank förbättrades, liksom "vilda" spillror:

 1. Den första anses normalt, traditionellt, för det är nödvändigt att ta stenarna precis rätt form, måste ytan vara antingen helt slät eller flisas.
 2. Om planka innebär användning av avancerade stenar som har behandlats bättre än den tidigare typen av murverk. Det vill säga, måste deras form vara perfekt, och ytan - mycket smidigt.
 3. Murverk "vilda" spillror göras från alla naturliga stenar, även de som har mycket oregelbunden form och inte en idealisk yta.

Typer av stängsel enligt metoden av konstruktion

Betongfundamentet bälte typ som krävs för någon sten struktur, men inlägg och uttag gör efter behag, dessa element är nödvändiga för att stärka strukturen och ge den soliditet och soliditet. I det här avsnittet, som ligger mellan stenpelare kan fyllas inte bara med stenar eller tegel, men också en mängd olika material - golvbeläggningar, polykarbonat, trä och även smidda metall. Val av ett billigt material såsom korrugerad eller polykarbonat, kan spara avsevärt.

Förutom staket, skapade helt i sten, moderna experter bara rekommenderas att överväga staket med en blandad struktur. Ett slående exempel på detta - en harmonisk kombination av smidda element och lock och kolumner av sten, naturliga eller konstgjorda. Gitter sådana stängsel är gjorda av smide, som är säkert fäst vid kolumnerna av sten, på en slinga. I detta fall kan göras av tegel, stenbrott sten, granit och annan sten kolumnen.

Olika typer av staket, stendefinierade vyer

Att bygga egenskaper och utseende av stenarna, som används för att bygga staket, bara göra det möjligt att konstruera en mängd olika utföranden:

 • dolomit sten inledningsvis ganska platt, välj önskad tjocklek, är det lätt att skapa önskad form - allt detta ger stora möjligheter när det gäller fäktning design;

 • Granit är mycket svårt och ganska dyrt för stängsel används sällan, är en annan av hans negativa - på en grov yta är lätt samlas smuts;

 • kalksten lättare att använda, men han är rädd för vatten, för att förhindra att dess förstörelse på grund av det, är stenen behandlas med en speciell lösning, samma egenskaper gäller även sandsten;
 • allmänt använd och gammalt byggmaterial coquina, är det poröst och mjukt, men hållbart, helt motstå frost och fukt.

Beroende på den övergripande stilen huggen sten del väljs grovt krossade eller flisas medium. Idag är det möjligt att uppfylla och barriärer, som kombineras harmon stenar med olika yta och stenar med olika storlekar, nyanser. Intressant kombination ser slät och jämn murverk som skapats med pjäsen, polerad sten, tegel och grov sten med naturliga oegentligheter. Efterbehandling sten staket ger också stora möjligheter.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

92 − 90 =