Stenstängsel med egna händer

Hur man bygger ett vackert och slitstarkt staket med egna händer genom alla regler

Stenstängsel är en variant av staketet, fördelaktigt annorlunda än annan oöverträffad hållbarhet och styrka. Men de enda enastående utilitariska egenskaperna är förteckningen över fördelar - den består av skickligt utvalda kullerstenar, den har en extraordinär vacker konsistens, perfekt kombinerad med vilket landskap som helst. Den enda nackdelen med sådana staket är den höga kostnaden för deras erektion, men denna defekt kan enkelt elimineras - ta och bygga ett staket med egna händer.

Beräkningar och förberedande arbete

Byggandet av ett staket börjar med specifikationen av gränserna för ditt eget land. Ta reda på gränsen för passage av gränslinjerna, dra en plan av staketet, varefter bestämmer vilken typ av sten du ska använda. Att göra en uppskattning av de kommande utgifterna, köpa nödvändiga förbrukningsmaterial, längs vägen, få de nödvändiga verktygen och fortsätt sedan till byggnadsarbetet.

Innan du bygger ett staket med egna händer, var inte för lat för att klargöra gränserna för ditt hem - kanske är de inte på platsen där du brukade tänka. Efter att ha tagit en del av den närliggande tomten med ditt stängsel kommer du att finna dig i ett mycket känsligt läge, eftersom staketet är en monolitisk struktur och flyttar det när felet visar sig att du inte kan längre. För att förhindra sådana situationer, bjuda in landmätare och be dem att bedriva markmätning.

När du har angett gränserna för ditt personliga territorium mäter längden på alla sidor och ritar en skiss över den framtida strukturen. För att göra detta bestämmer du önskad höjd på staketet (som regel är det 2-2,2 m), markera sedan grinden och grinden och beräkna sedan antalet pelare. Antalet stöd bör beräknas baserat på den rekommenderade spännlängden på 2,5-3,2 m.

Välja en sten för att bygga ett staket

I modern landskapsdesign används olika typer av obehandlad natursten, varav de flesta är lämpliga för att bygga upp alla typer av staket.

Oftast för byggandet av staket som används:

 • kullersten (han är en vilde-naken eller sten) - en mycket stark sten av gråstålfärg, i själva verket är ett rundat fragment av basalt eller granit;
 • dolomit - gulaktig vit eller ljusgrå, platt med skarpa kanter sten, utåt något liknande marmor;
 • kalksten (skal) - ett mjukt, välbehandlat ljus och lätt material, vars enda nackdel är hög hygroskopicitet;
 • sandsten - stark frost- och vattenbeständig laminerad sten som länge har använts för att bygga staket
 • Boot (aka breakage stone) - oregelbundet formade bitar av sandsten, granit eller kalksten, vanligtvis används för stiftelser.

Om du är en nybörjare, för att bygga ett staket med egna händer, välj bättre en plattsandsten eller hägnad kalksten. Med en relativt regelbunden form, passar sådana material lätt i jämn rader, så det är enkelt och bekvämt att arbeta med dem. Men för rättvisans skull bör det noteras att verkligt originaldesigns endast erhålls från vinkel och kuperad fot eller kullersten.

Förberedelse av förbrukningsmaterial och verktyg

Har köpt eller självständigt skaffat rätt mängd sten, köpa följande byggmaterial:

 • cement M300 eller M400;
 • mursten i mittenfraktionen;
 • sand med en partikelstorlek av 0,15-5 mm;
 • förstärkningsstänger med en diameter av 8-12 mm;
 • stål tjocka rör 3,5-4 m långa;
 • halvkantade brädor för framställning av forma;
 • dekorelement - lera kakel, ficklampor, smidda pommelstolpar, toppar eller galler.

Med förbrukningsmaterial hyr en betongblandare och en svetsmaskin och förbereda nödvändiga verktyg och utrustning, nämligen:

 • trästänger;
 • 5-6 spolar av konstruktionskabel;
 • en plumb och en anda nivå;
 • en hacksåg för trä och metall;
 • roulette;
 • stampen;
 • bajonett och spade
 • murslev;
 • skrapa;
 • trådborste;
 • flera stora hinkar.

Arrangemang av förstärkt bältefundament

Efter avslutad förberedelse av allt som behövs, fortsätt till utgrävning och börja med att rensa byggplatsen för sopor och växter. När du har slutfört städningen, nivån jord i det önskade området och överför staketet till området.

Obligatoriskt förberedande arbete

Innan du bygger ett staket med egna händer:

 1. Markera de yttre hörnen av det framtida staketet som drivs i marken med långa insatser.
 2. Anslut dem ordentligt strax nära jordkabeln.
 3. Fastställa på så sätt de yttre gränserna, bestämma placeringen av stödpelarna och markera dem med pinnar.

Stenstängsel - tung konstruktion, benägen att snedvrida och sänka sig. Den optimala versionen av basen för en sådan massiv struktur är en förstärkt massiv remsa grund, vars bredd är 15-20 cm högre än tjockleken på staketet självt.

Att staketet inte förstörs av ytvattnets verkan, det är uppfört på basen, högt över markytan i form av en kraftig 15 centimeter keps.

Grävning och konstruktion av formen

Strikt följa uppgraderingen:

 1. Längs hela den utpekade gränsen för staketet, från utsidan av omkretsen, ta bort tornplattan med en bredd på 50-70 cm.
 2. I enlighet med de skisserade konturerna, gräva en smal gräv 80-cm djup.
 3. På de ställen där staketstolparna är installerade fyller du diket med ytterligare 40 cm.
 4. Botten av vallgraven och pitpelarna bör planeras noggrant och täckas med ett fem centimeter lager sand.
 5. Sand kudden försiktigt med en manuell ram.

Konstruera formningen och förstärkningsramen i följande ordning:

 1. Slå av styrplattorna på 1,10 m höga från klippplankor och placera dem nära sidorna på gräven. För att fixera formningsdelarna genom varje mätare, fäst dem med vertikala stolpar och stöd med diagonala stagor.
 2. Från stålstänger svetsas en förstärkande bar med en cellstorlek på 15 vid 15 cm.
 3. Sänk förstärkningsnätet till botten av diket och fixa det i en höjd av 5 cm över sandenivån.
 4. Sätt det andra gallret 20 cm under markens yta.
 5. För att fästa armeringsnätet till önskad nivå, använd stålstänger som drivs in i botten av grävningen genom två parallella rader i 50 cm steg.
 6. Montera stålrör i mitten av delen av stödstolparna i strikt vertikalt läge.

Förberedelse av morter och betong av stiftelsen

I en betongblandare från cement, vatten, sand, mjukgörare och krossad sten förbereder standard tung betong och fyller den i formen.

Massa betongen med en vibrator (eller spade), släta ytan av lösningen och täck den med tjock polyetenfilm för att förhindra för tidig förångning av fukt. I värmen kan du bevattna betongen med kallt vatten.

När betongen finner sin slutliga hårdhet, ta bort formen, men börja inte lägga staketet ännu - det tar en månad att fullmätta och härda morteren.

Byggandet av stenpelare

Stödkolumner är parallella pipetter med ett tvärsnitt av 300 vid 300 eller 400 med 400 mm och en höjd av 2,3-2,5 m. Lägg ut sådana stenpelare med hjälp av glidformning. För spännarnas förankring är stöden utrustade med stålpipor.

Innan du börjar lägga stenhäcksstolparna med egna händer, utrusta dem med stållån. För att göra detta, skär bitar av armeringsstänger 60-70 cm långa och svetsa dem i metallramarna på ställen. Längden på stavarna är orienterade parallellt med lockets botten och fäst dem över varandra i steg om 30-50 cm.

Steg för byggandet av stenkolar:

 1. I enlighet med de valda dimensionerna, bygga en formning för stolpen från brädorna - en liten (30-40 cm) rutanlåda utan botten och lock.
 2. Montera formen på fundamentet så att den vertikala stålstödbasen är placerad exakt i mitten av lådan.
 3. Förbered en ganska tjock lösning av tre delar av den såda sanden och en del av cementet. För en starkare limning av stenblocken, tillsätt ¼ av PVA-limet till blandningen. Om du vill komma i slutet stygn av kontrasterande färg, gå in i lösningen ett torrt pigment.
 4. Så nära som möjligt, lägg de inledande raderna av stenar inuti formen med plana ytor utåt. Stryk mellan dem, hammar en lösning.
 5. Fyllning av den första rutan med stenar, placera den andra på toppen av den och fortsätt läggningen.
 6. På en dag, demontera den nedre raden av brädor, montera den över den andra nivån och fyll även med stenar och cement.
 7. Åtgärda i den här ordningen och sedan - gradvis flytta lådan uppåt, led kolonnen till önskad höjd.
 8. Upptäck gapet efter borttagandet av sprickorna mellan stenarna noggrant och mortel.

Det viktigaste steget är uppförande av spänner från stenen. Sekvensen här är detta:

 1. Sortera stenarna i form och storlek. Om det behövs, slå av de främre kanterna, på de släta kullerstenen gör snitt, de största stenarna delas upp i flera delar.
 2. Mellan angränsande stöd, nära fundamentet, drar du två rader av ledning, vilket kommer att begränsa väggens yttre och inre plan.
 3. Applicera mortel på sockeln och i ett steg (så att cementet inte har tid att förstå) gör startspänningen på spännvidden.
 4. Först lägger du ut en svåra stenar längs väggens yttre och inre kanter och fyller sedan mellanrummen. Kullerstenar försöker lägga sig platt upp, luckor mellan dem, fylla med en lösning.
 5. På en dag, efter det att det första skiktet av stenar härdats, lyfter du strängen och lägger nästa rad, och inte glömmer att göra bandage från tid till annan.
 6. När nivån på staketet når de första hypotekslånen, svetsa ett tunt förstärkande nät till dem och fortsätt med murverket.
 7. På så sätt dra haketet till önskad höjd. Under arbetets gång ska väggens tjocklek styras av ett U-format trä, och deras vertikalitet genom en ledningsledning.
 8. För att den oregelbundna murverkets pittoreska textur ska vara mer synlig, 4 timmar efter monteringen av varje tier, expandera sömmarna mellan stenarna med en spjälkare eller en smalformad trowel.

Redo stängseltrådborste av borst cementuppslamning spraytorkas, sedan tvätta den med 30-procentig lösning av klorväte kisloty.Verhushki stödstolpe täck dekorativa vattentäta lock.

dekorera staket lyktor, lockigt trä ståndare eller smidda element, om så önskas.

Funktioner i byggandet av ett staket gjorda av konstgjord sten

Konstgjord sten kostar flera gånger mindre än någon positivt heltal. Producera den från betongen, som med hjälp av färgämnen och special moldov ge färg, form och konsistens av vilda arter. Konstgjord sten är mycket slitstarkt, men det är inte nödvändigt att använda den i områden med ytligt grundvatten bord, liksom på platser i närheten upptagen motorvägar.

staket byggteknik av konstgjord sten skiljer sig inte från ordningen för byggandet av naturliga stenmurar. Den enda skillnaden mellan dem är möjligheten att använda färdiga stödpelare och lätta sätt koppling, som är mer påminner om den klassiska "brick" -metoden.

Video: Att bygga en sten staket med händerna

Nu när du vet hur man gör ett staket av sten med sina händer, och kunde se till att byggandet av stenmuren - en process lång, besvärlig och långtråkigt. Men resultatet av denna konstruktion lönar sig vackert allt använt pengar, tid och energi. Om personlig erfarenhet är inte tillräckligt - överlåta jobbet till proffs.

Besser - en konstgjord sten i form av block i olika färger. Populärt namn kommer från tillverkaren - USA. ytterligare

Gör betongpelare kan vara hemma för staket med händerna, men snart bör noteras att fabriken. ytterligare

I den speciella konstruktionen är mycket populär installation av dörrar och portar tillverkade av wellpapp med sina egna händer - ett foto tomter. ytterligare

När du väljer ett staket för varvet, trädgård eller fruktträdgård tomter, försöker varje ägare att välja den mest tillförlitliga, lätt tekniska. ytterligare

Säkerligen de som har varit i Europa, uppmärksammade vad den ursprungliga fiffiga staket omringade huset och det är privat. ytterligare

Problemet med installationen av en ny vakt står inför varje sommar bosatt eller ägare av ett privat hus. Alla vill att det ska vara. ytterligare

Karl Rabitsa patenterade uppfinningen tjänar som en tillförlitlig material för detta för stängsel längre första talet. Hönshuset staket. ytterligare

ännu fler idéer:

Mars berätta om säsongsarbeten denna månad, för att hålla din trädgård i perfekt skick

Staket av sten med sina händer: valet av material, manuell

Staket av sten, som används av människan sedan urminnes tider. För närvarande naturliga, naturliga material, inklusive sten, på toppen av popularitet. Ett stort utbud av natursten leder ofta till förvirring lekman. Därför viktigt att välja och göra rätt val av en viss typ av sten som lämpar sig för uppförande av stängslet, tänkt design.

Valet av material (jämförelse diagram)

- en fraktion av 105-300 mm - 2500 rubel / m3;

- gatsten för gabioner -70-130 mm - 300 rubel / m3.

Inte mindre populär byggmaterial för stenmurar är en konstgjord sten. Dess kostnad är mycket mindre än kostnaden för naturliga, natursten.

Ett staket gjorda av kalksten

Innan byggandet av en stenmur med sina händer måste vara att fastställa den exakta platsen för det, rita ett diagram över konstruktionen, stiftelse plan och även att göra grova beräkningar av erforderlig volym byggmaterial.

Om mark och bostad är i närheten av sina grannar, är det nödvändigt att söka skriftligt medgivande för byggandet av sina byggnader. För att undvika tvister och gränstvister, bör förbereda och utfärda dokument för byggandet av tekniska inventering byrå. Dessa aktiviteter kommer att ta byggandet av staketet utan komplikationer och problem.

Förberedelser för att bygga ett staket av sten kan också övervägas:

 • mark clearing skräp av alla slag och layout (inriktning);
 • layoutarbete av fundament i linje med de system och ritningar. märkning Application (stängslet, placera grinden, grindar) på marken genomföres med användning av korder fastsatta stavar;
 • inköp av byggmaterial - sten, sand, cement, förstärkning;
 • köpa ett nödvändigt redskap - svetsmaskin, skyfflar, tillagningstanken murbruk eller liten betongblandare.

Nästa steg för att bygga en stenmur arrangemang av stiftelsen.

Ett staket av sandsten

Gräva diken för stiftelsen sker i enlighet med den genererade markup. Med tanke på att stenen är ganska tung och robust konstruktionsmaterial bör grunden lätt tål belastningen på rätt sätt, att säkerställa tillförlitligheten och hållbarheten hos konstruktioner.

Staket är konstruerade av stenmaterial uteslutande på bältet grund baserad på vikt / vikt av block eller tegel. I det skede av grunden för allt du behöver för att hålla sig till följande krav och regler:

 • förberedda fundament bredd måste vara större än tjockleken av stängslet med 15,0 cm djupt dike grävs till 80,0 cm Om stängslet är rest till en höjd av 2 meter, är kanaldjup ökade till 10,0 cm per meter staket .;
 • första som utförs sand krockkudden inte mindre än 50,0 mm, som hälls vatten och komprimeras;
 • sedan producera en utläggning vikt / vikt enheter, med användning av en lösning av tillsatsmedlet och en anslutnings förstärkning från 30,0 till 40,0 mm i diameter;
 • monteras sedan i ett spår förstärkt skelett kring vilken sedimentering av formsättningskantning bräda, tornar över marken ca 20,0-30,0 cm, och hela strukturen är fylld med en lösning;
 • nedmontering formsättning som produceras i några veckor (3-4 veckor) efter den sista härdning av cement;
 • öppningar av dörrar och portar måste installera stödpelarna, så de bärande delarna gräva och hällde armerad betong lösning.

Ett staket gjorda av kalksten

Eftersom det är nödvändigt att bygga samtidigt alla pelare i syfte att påskynda bygget. I byggnadssten floating stängsel allmänt använd form (formsättning). För detta är det nödvändigt att framställa det erforderliga antalet skruvar sektionsformbrädor och omkring 150 mm höjd. Interna parametrar som motsvarar dimensionerna hos fundamentet. För en kolumn kräver 2 st hopfällbara sättningsformer.

Efter tillverkning av ramar bör agera i enlighet med följande algoritm:

 • och monterade formsättning läggs första lager av sten. De är placerade så att de är närmast passar med hopfällbara formen och till varandra;
 • producera mer tät lösning fyller alla sprickor och håligheter;
 • bifogas sedan följande formsättningsskruvarna och fylld med stenar och lösningen är likartad.

Efter en dag eller två av gräsrötterna last former kan avlägsnas och påbörja byggandet av de efterföljande skikten. Void upptäcks efter avvecklingen av formen, måste du fylla i en lösning omedelbart. På platser där eftersläpning bör mount att frigöra metallhörn, som är svetsade till rören.

Formade pelare och strukturer måste skyddas från atmosfärisk nederbörd. Oklanderlig utföringsform är en anordning av plast- eller metallkapsyler.

Ett staket av granit

Walling staket börjar med programmet på basen etiketten. Spänner stengärdsgårdar har uppfyllt inlägg på 100,0 mm, det vill säga förskjutningen av väggarna inne med 50,0 mm på utsidan och insidan. Längs kanterna på väggen med hjälp av nivå producera en symmetrisk installation av stenar. Den optimala storleken på stenmurar för att lägga - upp till 25,0 cm.

Genom sträckt mellan gängavsnitten är orienterade i den efterföljande murverksvägg. För bekvämlighet av användning och strukturella hållfasthets stenar rekommenderas att ligga platt sidan uppåt, noggrant fylla sprickor och håligheter mellan cement-sand murbruk.

Raderna av murade väggar rekommenderas att utföra en ligation. För den översta raden av passagen av sten staket väljs samma storlek. Ett sådant val kan den övre delen av stängslet bygga slät.

Ett staket gjorda av kullersten

yta och injektering behandling är den slutliga processen för byggande av staket, natur- och konststen.

Sömmar murverk brodera tre sätt: djupt och grunt konvex. En första utföringsform förstorar volymen av murverk.

 • Skrapa - en remsa av metall (4 mm x 150 mm x 2,5 mm), vars ände är belägen ett utsprång ( "tooth") som mäter 10,0 mm x 20,0 m;
 • platta groomers och borste med metallborst;
 • tygstycken och skumgummi.

Stegvis begå djup injektering ser ut så här:

 • trimning stenar och sömmar med en stålborste;
 • skapa skrap propert, rektangulära urtag till 20,0 mm;
 • rengörings sömmar och stenar skum.

Om du ignorerar injektering, är den visuella överklagande av sten staket mycket värre.

Heminredning natursten - konsistens och färg. Därför konstruerade av natursten staket, fristående och kräver inte tillämpningen av dekorativa delar för att förbättra utseendet. Om så önskas, den övre delen av stödpelarna kan utrustas med vattentäta utsmyckade mönster - mössor med toppar.

Ofta monumentala stentaket dekorerar brutna smide, olika lampor och "live" dekorativa element - rankor -lianami (druva, steg).

Tyger döva staket kan återupplivas med hjälp av glasmosaik paneler tillverkade av plastflaskor och begagnade skivor. Med hjälp av dessa eller andra dekorativa detaljer beror på preferenser och önskemål ägare till mark som är byggda stengärdsgårdar.

Staket av sten har många positiva egenskaper, men trots detta finns det flera nackdelar:

 • uppförande av ett staket av sten - ganska lång, mödosam byggförfarande;
 • för byggande av sådana anläggningar krävs fundament;
 • den höga kostnaden för vissa naturliga stenmaterial.

Att bygga stengärdsgårdar betydligt dyrare än barriären av trä eller metall. Byggandet av foundation, kommer kostnaden för naturmaterial, transportkostnader, betalning av eventuell ytterligare arbetskraft kräver betydande investeringsfonder. Minska den ekonomiska kostnaderna kan bero på byggnadsarbetet på egen hand.

För närvarande, för att ta emot mästarkurser (video tutorials) på byggandet av sten strukturer, inklusive staket, är inte svårt, det är tillräckligt för att gå till "YouTube" och använda sökmotorn för att välja lämplig klippet. EXEMPEL staket av kalksten med djupa suturer:

Nedan följer en serie av bilder, som du kan se de olika versionerna av stängslet av sten:

"Mosaik" sten staket.

Stenmur med bråte kan inte vara någon mekanisk, kemisk och väderbeständighet.

En intressant utföringsform av sten staket i rutnätet.

Stängsel av sten, dekorerad smide.

Staket av sandsten i allmänhet vanligt och njuta samma framgång.

Inte mindre populär bland husägare kombineras staket.

Videon nedan visar hur korrekt lagt spillrorna sten. Förklarar funktionerna i vinkel bokmärke.

Hur man gör en sten staket med händerna

Innan du gör en stenmur, läsa detta material noggrant. Vi erbjuder alla alternativ för stängsel och ge information om stiftelsen, murade staket och installation av design. Börja göra sten staket med händerna bör vara att installera rätt typ av fundament. Stenskyddet har en stor fysisk massa, så att fixera dess position tillräckligt behövs massiv bas.

Stengärdsgårdar, kanske den äldsta bland dem som använde en person att skydda sina hem. De finns i flera varianter.

"Wild" staket murverk - det konstruerad av stenar av alla storlekar och konfigurationer av oregelbunden vinkelform. För att erhålla en mer eller mindre raka vertikala ytor på de främre och bakre delen av inneslutningen, är det arbete som utförs från de inre och yttre väggarna av de linjer, fyllning den centrala delen och onödiga bitar flisas sten.

Om utgångsmaterialet är tillräckligt stor sampling av sten murverk gjort pustoshovku lämna sömmar djup 2-5 cm. Detta ger räcket en speciell charm och naturligt utseende.

Om klumpar för liten, de placeras under panel linjer helt fyller sömmar och bearbetning specialverktyg - bark. För "vilda" murverk mycket väl lämpad dessa typer av stenar: sandsten, dolomit, skiffer, och vissa typer av flaskor.

Tesovo murverk sten vägg gjord av stenar vinkel tidigare huggen till en mer eller mindre rektangulär form. Ju bättre behandling, desto jämnare leder och murverk själv. Dock används allt mer omild behandling, vilket ger stängslet en naturlig look. Den plana främre ytan och räta vinklar av stenarna, desto mer en sådan kopplingsbelägg liknar en konventionell platta.

Sten staket får sin egen individuella stil och exteriör design på grund av det stora utbudet av olika typer av murverk material. Några av de mest populära presenteras nedan.

En plan horisontell murverk. Form av skiktade stenar eller stenar, kullersten pastiller, vilka är lagda i rader i ett horisontellt läge.

Flat vertikala murverk. Tillverkad av samma typer av stenar som en plan horisontell murverk, men i ett vertikalt läge. Denna metod används mycket sällan, främst i kombination staket för att fylla tomrummen. Om börjar först efter den inställda eller fodrade med stödben.

Butovannaya murverk. Görs ungefär på samma sätt som butovannye staket. Utgångsmaterialet är rundad stenar som under hållning är inställd mot sidoväggarna av formsättningen.

vänd murverk. Denna typ av murverk brukar kallas efterbehandling. I detta fall är de flata stenar fast tjocklek approximativt lika med en tidigare framställd fundamentarea, väggen eller annan yta. På framsidan av murverk blev mer eller mindre platt, först ställa de tjockaste plattor och sedan anpassa dem resten av murverk, inte att förglömma att justera horisontellt eller vertikalt.

Oavsett vilken typ av murverk, stängsel konstruktion inkluderar en grundsten staket och stödpelarna. Det är deras styrka och kvalitet bestämmer hållbarhet och estetik av strukturen som helhet.

Sten staket är tunga och själva otillräckligt porös sten, betydligt försämrar vidhäftningen till lösningen. Det är därför kopplingen mellan elementen är mycket svagare än den mellan tegelstenarna. På svaga, sandiga jordar och våtmarker, samt på platser med täta manifestationer av sådana skydd inte är nödvändigt att konstruera seismisk aktivitet.

Ready zalvka form och förstärkt grund i bilden.

Fundamentet måste vara fast och stabilt till ojämn sättningar och förskjutning på de horisontella och vertikala axlar. För att göra detta, gör så här. Först, gräva ett dike bredd av ca 50 cm djup jord frysning (typiskt 60-80 cm). Och om staketet systemet inkluderar en grind och en grind, och diket utförs under dem också. förbereda sedan en plats för att hälla "glasögon", eller, som de kallas, "skor". För detta arrangemang av strävor placera gräva tvärgående spår med samma konfiguration som den av diket. Spår utförs vinkelrätt mot axeln av de frisätter staket med 60 cm så att skärningspunkten mellan axeln för diket och spåren var i den centrala sektionen av stativen. På denna plats står fördjupas genom 40 cm. Som ett resultat, vid punkten för installationen skall vara utformad med ett kryss försänkt "svans".

Murverk pelare för staket utförs samtidigt med häll av fundamentet. Normalt innefattar denna operation inställning form, armering och gjutning av betong. Avståndet mellan de "cups" lämnar i intervallet 2-5 meter. Beroende på tonhöjds "glasögon" kan fyllas för varje kuggstång eller via en.

Efter avslutad schaktningsarbeten för att påbörja förstärkning. Optimal - fyrkantig ram med sidor av 30-40 cm, vars hörn passerar ankaret rippled avsnitt inte är mindre än 12 mm, valstråden genom bältesförsedda 40-60 cm från ankaret konstruera skelett som bana centrala delen och rännans spåren och monteras vertikalt. på platsen för placeringen av rack. Skärningspunkterna nödvändigtvis binda upp med varandra.

Nästa steg är inställd form höjd av 10-30 cm och mer. I detta fall, försök att montera den så att en tid och häll grunden, och "glasögon" och lämnar frågan om beslag Rack. För sidoformfrågor inte är inställda, är fyllningen endast utföras av nivån på marken. På liknande sätt hälls dike som sträcker sig under grinden och grinden.

Nästa gå direkt till utläggning av betongbruk. Hans omsorgsfullt vibrerade, komprimerade och packas med alla tillgängliga medel för att förhindra uppkomsten av tomrum i grundstrukturen och "glasögon".

Efter 5-6 timmar, är formen demonteras och vänster för att fylla i 2-3 veckor. Om vädret är för varmt (30 ° C och över) eller regnigt, är det önskvärt att spridas över tjock presenning och lateralt luta sig mot gjutformsväggen.

I byggandet av stenmurar, en del begår ett misstag och inte helt använda funktioner pelare-stolparna, med tanke på dem bara dekorativa element. Även om det är poler bidra till bevarandet av strukturell integritet, de säkert hålla sten spänner och skydda dem från sprickor, förvrängningar och förstörelse.

När enheten av sten staket, bör särskild uppmärksamhet ägnas åt kvalitet bindning kanten flugit kolumn. Det finns flera alternativ.

Med ligation. Denna installation av staket med sina egna händer är vanligtvis används för murverk stenar transporteras från kantig form. Den första och andra stenar som början till slut på båda sidor av ventilerna för rack. Därefter ligering utförs för att bilda första och andra rader av rack och kapslingar första raden. Rack välja de bästa stenarna är mer eller mindre regelbunden form ungefär samma storlek. Genomsnittliga kvaliteten stenar i olika storlekar används för att bilda inneslutningsväggarna, och små bitar, chips och bitar - för att fylla tomrummen i rack och väggen.

Att bygga stengärdsgårdar

Byggsten staket med lanseringen av inteckning rekommenderas för alla typer av murverk, med undantag för fasaden.

Pre-ram till en förstärkt sträv rördelar svetsade bitar så att de är parallella med fundamentet linjen och sträcker sig utanför racket. Steg valda baserat på storleken på stenarna, om deras höjd 10-15 cm - 30 cm, om mer än 15-20 cm - inte mindre än 50 cm.

Vykladyvanii rader när staketet höjd kommer att nå svetsade inteckning sist anges en rad vågrätt, med hjälp av lämpliga stenar i olika storlekar. Därefter monterings galler eller annat armirovochnuyu bit fastsvetsad inteckning och fortsätter om.

Överväga frågan om hur man bygger en sten staket med att hälla betong. Denna metod är önskvärt använd i murverket, där stenarna rundad form används. Om produkter från hela stängslet. Först lägga ut tre eller fyra rader stenar, utsätta kanten spänner upp mot ankarfältet. Då, i ställningarna platser monterade C-formade formsättning där betongen hälls. Efter 2-3 timmar, formen avlägsnas lösningen kvar på den dag då han slutligen förstått, och fortsätta att bygga staketet som vanligt.

För att få en kvalitets murverk, följande riktlinjer.

Hur man gör en stenmur och vilda stenhuggeri på video

Du kan bygga en vacker, hållbar och billig staket gjorda av sten. Skölj noggrant i rinnande vatten stenar och kontaktställena med en lösning av förbehandla det vidhäftande latexbaserade, albumin eller annat använt för att binda keramiska plattor.

Innan du gör en stenmur, gör snitt på klipporna med en slät yta före ludd dem med lim och installera. Du kan även hugga av en bit av platsen för kontakt med lösningen.

För tillförlitlig anslutning stenar framställa en lösning av en del cement, tre delar sand hirs och 1/4 del av eventuellt vatten-dispersionstyp adhesiv PVA.

För att förädla uppkomsten av murade fogar enligt zatoniruyte färgstenar. För att göra detta, lägg till färglösningen eller bättra på lederna när de är helt torra.

Ytterligare detaljer visas grov sten murverk till video:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

95 − 87 =