Staket av sten

Staket av sten med sina händer: valet av material, manuell

Staket av sten, som används av människan sedan urminnes tider. För närvarande naturliga, naturliga material, inklusive sten, på toppen av popularitet. Ett stort utbud av natursten leder ofta till förvirring lekman. Därför viktigt att välja och göra rätt val av en viss typ av sten som lämpar sig för uppförande av stängslet, tänkt design.

Valet av material (jämförelse diagram)

- en fraktion av 105-300 mm - 2500 rubel / m3;

- gatsten för gabioner -70-130 mm - 300 rubel / m3.

Inte mindre populär byggmaterial för stenmurar är en konstgjord sten. Dess kostnad är mycket mindre än kostnaden för naturliga, natursten.

Ett staket gjorda av kalksten

Innan byggandet av en stenmur med sina händer måste vara att fastställa den exakta platsen för det, rita ett diagram över konstruktionen, stiftelse plan och även att göra grova beräkningar av erforderlig volym byggmaterial.

Om mark och bostad är i närheten av sina grannar, är det nödvändigt att söka skriftligt medgivande för byggandet av sina byggnader. För att undvika tvister och gränstvister, bör förbereda och utfärda dokument för byggandet av tekniska inventering byrå. Dessa aktiviteter kommer att ta byggandet av staketet utan komplikationer och problem.

Förberedelser för att bygga ett staket av sten kan också övervägas:

 • mark clearing skräp av alla slag och layout (inriktning);
 • layoutarbete av fundament i linje med de system och ritningar. märkning Application (stängslet, placera grinden, grindar) på marken genomföres med användning av korder fastsatta stavar;
 • inköp av byggmaterial - sten, sand, cement, förstärkning;
 • köpa ett nödvändigt redskap - svetsmaskin, skyfflar, tillagningstanken murbruk eller liten betongblandare.

Nästa steg för att bygga en stenmur arrangemang av stiftelsen.

Ett staket av sandsten

Gräva diken för stiftelsen sker i enlighet med den genererade markup. Med tanke på att stenen är ganska tung och robust konstruktionsmaterial bör grunden lätt tål belastningen på rätt sätt, att säkerställa tillförlitligheten och hållbarheten hos konstruktioner.

Staket är konstruerade av stenmaterial uteslutande på bältet grund baserad på vikt / vikt av block eller tegel. I det skede av grunden för allt du behöver för att hålla sig till följande krav och regler:

 • förberedda fundament bredd måste vara större än tjockleken av stängslet med 15,0 cm djupt dike grävs till 80,0 cm Om stängslet är rest till en höjd av 2 meter, är kanaldjup ökade till 10,0 cm per meter staket .;
 • första som utförs sand krockkudden inte mindre än 50,0 mm, som hälls vatten och komprimeras;
 • sedan producera en utläggning vikt / vikt enheter, med användning av en lösning av tillsatsmedlet och en anslutnings förstärkning från 30,0 till 40,0 mm i diameter;
 • monteras sedan i ett spår förstärkt skelett kring vilken sedimentering av formsättningskantning bräda, tornar över marken ca 20,0-30,0 cm, och hela strukturen är fylld med en lösning;
 • nedmontering formsättning som produceras i några veckor (3-4 veckor) efter den sista härdning av cement;
 • öppningar av dörrar och portar måste installera stödpelarna, så de bärande delarna gräva och hällde armerad betong lösning.

Ett staket gjorda av kalksten

Eftersom det är nödvändigt att bygga samtidigt alla pelare i syfte att påskynda bygget. I byggnadssten floating stängsel allmänt använd form (formsättning). För detta är det nödvändigt att framställa det erforderliga antalet skruvar sektionsformbrädor och omkring 150 mm höjd. Interna parametrar som motsvarar dimensionerna hos fundamentet. För en kolumn kräver 2 st hopfällbara sättningsformer.

Efter tillverkning av ramar bör agera i enlighet med följande algoritm:

 • och monterade formsättning läggs första lager av sten. De är placerade så att de är närmast passar med hopfällbara formen och till varandra;
 • producera mer tät lösning fyller alla sprickor och håligheter;
 • bifogas sedan följande formsättningsskruvarna och fylld med stenar och lösningen är likartad.

Efter en dag eller två av gräsrötterna last former kan avlägsnas och påbörja byggandet av de efterföljande skikten. Void upptäcks efter avvecklingen av formen, måste du fylla i en lösning omedelbart. På platser där eftersläpning bör mount att frigöra metallhörn, som är svetsade till rören.

Formade pelare och strukturer måste skyddas från atmosfärisk nederbörd. Oklanderlig utföringsform är en anordning av plast- eller metallkapsyler.

Ett staket av granit

Walling staket börjar med programmet på basen etiketten. Spänner stengärdsgårdar har uppfyllt inlägg på 100,0 mm, det vill säga förskjutningen av väggarna inne med 50,0 mm på utsidan och insidan. Längs kanterna på väggen med hjälp av nivå producera en symmetrisk installation av stenar. Den optimala storleken på stenmurar för att lägga - upp till 25,0 cm.

Genom sträckt mellan gängavsnitten är orienterade i den efterföljande murverksvägg. För bekvämlighet av användning och strukturella hållfasthets stenar rekommenderas att ligga platt sidan uppåt, noggrant fylla sprickor och håligheter mellan cement-sand murbruk.

Raderna av murade väggar rekommenderas att utföra en ligation. För den översta raden av passagen av sten staket väljs samma storlek. Ett sådant val kan den övre delen av stängslet bygga slät.

Ett staket gjorda av kullersten

yta och injektering behandling är den slutliga processen för byggande av staket, natur- och konststen.

Sömmar murverk brodera tre sätt: djupt och grunt konvex. En första utföringsform förstorar volymen av murverk.

 • Skrapa - en remsa av metall (4 mm x 150 mm x 2,5 mm), vars ände är belägen ett utsprång ( "tooth") som mäter 10,0 mm x 20,0 m;
 • platta groomers och borste med metallborst;
 • tygstycken och skumgummi.

Stegvis begå djup injektering ser ut så här:

 • trimning stenar och sömmar med en stålborste;
 • skapa skrap propert, rektangulära urtag till 20,0 mm;
 • rengörings sömmar och stenar skum.

Om du ignorerar injektering, är den visuella överklagande av sten staket mycket värre.

Heminredning natursten - konsistens och färg. Därför konstruerade av natursten staket, fristående och kräver inte tillämpningen av dekorativa delar för att förbättra utseendet. Om så önskas, den övre delen av stödpelarna kan utrustas med vattentäta utsmyckade mönster - mössor med toppar.

Ofta monumentala stentaket dekorerar brutna smide, olika lampor och "live" dekorativa element - rankor -lianami (druva, steg).

Tyger döva staket kan återupplivas med hjälp av glasmosaik paneler tillverkade av plastflaskor och begagnade skivor. Med hjälp av dessa eller andra dekorativa detaljer beror på preferenser och önskemål ägare till mark som är byggda stengärdsgårdar.

Staket av sten har många positiva egenskaper, men trots detta finns det flera nackdelar:

 • uppförande av ett staket av sten - ganska lång, mödosam byggförfarande;
 • för byggande av sådana anläggningar krävs fundament;
 • den höga kostnaden för vissa naturliga stenmaterial.

Att bygga stengärdsgårdar betydligt dyrare än barriären av trä eller metall. Byggandet av foundation, kommer kostnaden för naturmaterial, transportkostnader, betalning av eventuell ytterligare arbetskraft kräver betydande investeringsfonder. Minska den ekonomiska kostnaderna kan bero på byggnadsarbetet på egen hand.

För närvarande, för att ta emot mästarkurser (video tutorials) på byggandet av sten strukturer, inklusive staket, är inte svårt, det är tillräckligt för att gå till "YouTube" och använda sökmotorn för att välja lämplig klippet. EXEMPEL staket av kalksten med djupa suturer:

Nedan följer en serie av bilder, som du kan se de olika versionerna av stängslet av sten:

"Mosaik" sten staket.

Stenmur med bråte kan inte vara någon mekanisk, kemisk och väderbeständighet.

En intressant utföringsform av sten staket i rutnätet.

Stängsel av sten, dekorerad smide.

Staket av sandsten i allmänhet vanligt och njuta samma framgång.

Inte mindre populär bland husägare kombineras staket.

Videon nedan visar hur korrekt lagt spillrorna sten. Förklarar funktionerna i vinkel bokmärke.

Staket av sten med sina händer

Hittills designers använder en mängd olika material och kombinationer av dessa, liksom för byggandet av staketet teknik. En av de starkaste är en pärla. Det kommer att pågå en lång tid och kommer säkert att skydda egendom från obehörigt intrång. I de flesta fall är engagerade i uppförandet av professionella byggare. Men om du har tid, kan du bygga ett staket av sten med sina händer. För att göra detta måste du ta hänsyn till de råd av experter, liksom att följa anges i den här artikeln steg för steg instruktioner.

Funktioner sten, och dess grundtyper

Sten staket används under en längre tid. Även i gamla tider människor har använt det för att skydda sina hem. I modern konstruktion och landskapsplanering av naturliga material är mycket populära. Ett brett utbud av naturliga och konstgjord sten kan leda dig till förvirring. Det är viktigt att välja rätt typ av sten som kommer att betona tänkt stil och riktning.

Sorter av natursten en hel del. kan skilja mellan dem några av de mest populära:

 1. Gatsten (stenblock). Det är ganska vanligt och prisvärt alternativ. Trots sin enkelhet, är det en av de mest hållbara stenar. I grund och botten kullersten är grå, som inte allas smak. Men du kan köpa kullersten röd-brun färg.
 2. Grus. Inte mindre populära material. Tack vare de olika fraktionerna kan skapa en barriär av någon form. Många kombinerar stora och små grus. Det senare alternativet är lämpligt för fyllning av järn ram. Ofta kombineras med en tegelsten för att göra en stark staket.
 3. Dolomit sten. Den har en platt form, olika storlek och tjocklek. Den erhålls i fjäll stenbrott. På grund av den höga kvaliteten på ett staket gjorda av natursten kommer inte bara att vara attraktiv, men också tålig.
 4. Kalksten. Denna sten är uppdelad i flera typer, nämligen - coquina, marmorliknande, olika typer av. På grund av sin mjuka kalksten är det mycket lätt att bearbeta. Därför är detta alternativ väljs, att många nykomlingar som bestämde experimentera med sin staket. Den enda nackdelen är absorptionen av fukt. För att förhindra förstörelse av kalksten förbehandlat hydrophobizator.
 5. Sandsten. Under många år använt sandsten för byggande av stängsel på sektioner. Bland fördelarna kan vi urskilja hög hållfasthet, frostbeständighet och fuktbeständighet.
 6. Booth. Extrahera den från sandsten, kalksten och dolomit. Denna sten har en oregelbunden form. Längden av ribban kan vara 15 till 50 cm. Det kan användas inte bara för att bygga men även för vänd mot stängslet.

Inte mindre populärt på senare år är en variant av ett staket gjorda av konstgjord sten. Dess kostnaden blir flera gånger mindre än natursten. I de flesta fall, för dess produktion med användning av betong, i vilken tillsätts pigmenten. De resulterande produkterna är svåra att skilja från natursten.

Innan ett val, är det nödvändigt att undersöka tillståndet i grundvatten, grannskapet, samt ta hänsyn till den atmosfäriska inflytande.

Fördelar och nackdelar med stängslet av sten

Innan byggandet av experter rekommenderar att bekanta sig med alla de positiva sidorna av stängslet gjord av natursten. De huvudsakliga fördelar:

 • livet är inte mindre än ett halvt sekel, och till rätt kvalitet och om ännu större;
 • eftersom stenen är ett naturmaterial, så - det är helt ofarlig och säker;
 • ett stort utbud av priser som varierar på vilken typ av sten och fraktioner;
 • ökad säkerhet brand;
 • enkel installation (med allt det arbete du kan hantera ensam);
 • harmoniskt estetiska egenskaper stenen kommer att passa in alla landskap;
 • Möjligheten att kombinera olika material.

monteringsschema

Trots närvaron av en lång lista med positiva, stängsel, gjorda av sten, har flera nackdelar:

 • högt pris (priserna för en del av materialet är mycket hög);
 • för att säkerställa hållfastheten hos aggregatet är erforderlig grund.

Om du gör arbetet med att bygga ett staket av sten med sina händer, kan du avsevärt minska kostnaderna.

Det finns en mängd olika staket gjorda av sten, följande är en kombination av sten och annat material:

 1. Trä och sten - är en unik kombination tack vare som du kan få en harmonisk del av stängsel. En komplex process som kräver särskild uppmärksamhet, liksom specialkunskaper och preliminär utveckling.
 2. Sten på nätet. Bland de senaste design know-how vunnit stor popularitet Gabioner (från franska betyder "stenar i näten"). Grunden för stängslet kommer att bli en tjock nät av metalltråd, som är fylld med grus grunt och mellanfraktionen. Dessutom kan du använda resterna av byggmaterial (tegel, grus, sten). Formen på stängslet kan vara något - allt beror på den planerade utformningen. Resultatet är en höghållfast staket.
 3. Sten och tegel. Den vanligaste kombinationen av material. Till grund för de fyllda tegel spred flera rader och kolumner till basen. I de resulterande spänner mellan pelarna som sten. Denna kombination gör det möjligt att skapa presentabel staket. Hög styrka, uthållighet, plötsliga temperaturförändringar stabilitet och nederbörd gör den populär.

Om du väljer att göra ett staket gabioner kan du, förutom att använda levande växter garn. Denna lösning ser mycket original.

Stadier av byggnadsverk

Om du inte vet hur man gör ett staket av sten med sina händer, kan du bli bekant med följande tekniker:

 1. Fyll remsa stiftelse. Det bör noteras att det kan utföras på två grundläggande sätt: betong, krossad sten och murbruk. Visst, tekniken med Booth, kommer det att bli lättare, men denna grund är inte särskilt tillförlitliga. Därför är det bättre att använda betong, som på grund av åldrandet kommer att vara stark i ett par månader. Nästa steg är nödvändigt först efter fullständig torkning av basen.
 2. Tätskikt. Särskild uppmärksamhet ägnas åt stiftelsen tätskikt, som genomförs i 2 faser. Först måste du utföra innan du häller betongen med hjälp av takmaterial. De matta de två väggarna och botten. Det andra steget utförs efter fullständig torkning av fundamentet. Samma takmaterial läggs över den preparerade ytan. På grund av tätskikt av grundvattnet inte komma in i strukturen och börjar förstöra den.
 3. Frimurarna sten. Den grundläggande processen är utläggning av stenen. Huvud- och ganska tidskrävande process - är urvals stenar vid storlek och form. Om det behövs, skär stenarna, men det kommer att kräva mycket tid och ansträngning. Tekniken är helt beroende på vilken typ av sten. Till exempel för sandsten och bearbetas kibble teknik kan användas tegel murverk. När du väljer ett stenbrott bör överväga att installera formteknik. Det första steget är att föra pelarna som ska vara bredare än span.
 4. Behandling av lederna. När stängslet är helt uppfördes kan du gå vidare till tätning av alla skarvar. Om du hoppar över denna viktiga punkt kommer överklagandet av stängslet förloras. För mycket djupa fogar, är det nödvändigt att använda en extra lösning. Med en stor förorenade stenar måste rengöras med en borste överskottet metall. Med vissa typer av stenar tas bort ännu ohärdat lösning.

Dekorativa efterbehandling staket krossad granit

Ibland blir det nödvändigt att ändra utseende eller utformningen av stängslet. Föränderliga landskapet, förekomsten av fel eller ett stort antal oegentligheter. I det här fallet, perfekt krossad granit, som kan uppdatera stängslet.

För att utföra det arbete som krävs för att sätta fasaden primer. Efter fullständig torkning den använder en speciellt lim eller cementblandning till vilken sättes en mjukgörare. På den preparerade ytan tätt säkrade krossad granit. Glöm inte motorvägsbro, och i slutet gnugga ytan.

För dekorativa ytor kan sten staket använda olika kombinationer av plana material och strukturell gips.

Konstruktion staket av något slag av sten - det är en tidskrävande process. Men resultatet kommer att glädja alla. Investerat arbete, tid och kostnader kommer att återbetalas fick underbar och originella vyer och ett högt staket. Det kommer att tjäna ägare i många år utan att förlora sin attraktionskraft.

Lär av den medföljande video om funktionerna i tillverkningen av ett staket av sten:

Nedan följer en serie av bilder, som du kan se de olika versionerna av stängslet av sten:

Brutna staket av sten

En intressant variant

Med stenpulver belagda

kombinerade staketet

av gatsten

Gjorda av sten

Med klädsel krossad granit

Tillverkad av konstgjord sten

Staket av sten - arter, bygga med sina egna händer

Att reflektera över byggandet av staketet, den första sak att göra - är att besluta om materialet. Och om de viktigaste kriterierna är stabilitet, hållbarhet och styrka, sten - det bästa alternativet.

Staket av sten har varit kända sedan urminnes tider.

Dessa var verkliga mäktiga väggar som tål inte bara angrepp av vädret, men också fördröja fienden.

Det är fullt möjligt att bygga med sina egna händer. Dessutom får du inte bara ett skydd mot oönskade intrång, men också en trevlig del av landskapet design.

Fördelar och sorter av stengärdsgårdar

Varför ska du välja denna form av stängsel?

På grund av dess fördelar är följande:

 • livslängd är praktiskt taget obegränsad och kommer att bero mer på kvaliteten på lösningen, som används för dess konstruktion än stenen;
 • sten - ett naturmaterial, och därför är det miljövänliga och säkra för andra och natur;
 • ett brett utbud av priser, beroende på de stenarter;
 • Den har en ökad brandskydd;
 • installera det under kraft även ensam;
 • dess utseende är lämplig för nästan alla stil och passar harmoniskt in i det omgivande landskapet.

Staket av sten kan klassificeras.

Det finns olika typer av natursten som används för konstruktionen av sektionen staket:

 • Är det billigaste en natursten såsom kullersten eller boulder sten. Även om han och billig, är dess styrka mycket hög. Naturligtvis kan du spara avsevärt genom att samla sin egen i fälten. Men det kommer att bli en dyster grå färg, men det finns ingen redovisning av smak. Men det är bättre att välja kullerstenar i rödbrun färg. Den har en rundad form som ger stängslet en viss strävhet. Om du vill ha en slät yta, måste stenen brytas med en slägga för att få på klyvningen plan yta. Med tanke på de säkerhetsåtgärder. Kostnaden för sådant material per 1 kg är cirka 4 RUB.
 • De flesta material används sällan småsten och grus av olika fraktioner. Vanligtvis köpte också rödbrun färg. De används mindre ofta på grund av det faktum att denna fina material. Oftare än inte ge sådan styrka staket hörn och botten är gjorda av tegel. På det hela taget staket av tegel och sten det ser intressant. Priset är 10-15 rubel. per 1 kg.
 • dolomit sten - platt, har en annan storlek, form och tjocklek bryts i stenbrott där blast rocks.
 • Kalksten har flera sorter. Denna coquina, marmorliknande, olika typer av. Pris för 1 kvm. m beklädnad är ca 250 rubel. Dessutom är det en soft rock som är mycket lätt att använda, men det finns en nackdel - absorberar fukt och bryts ned i en kall och fuktig klimat, så det är nödvändigt att förbehandla sten hydrophobizator.
 • Sandsten används under en längre tid, och det är också ganska populärt. Det är starkt, mycket toleranta mot frost, fukt resistent. Det kan ha en polerad yta (i allmänhet inte används i landet konstruktion), Tessa. Dessutom kan det vara krossat material.
 • Krossad sten har en oregelbunden form, kantlängd av från 15 till 50 cm. Den erhållna den från dolomit, sandsten och kalksten. Används både för byggande och för foder.

Du kan också välja om det kommer att bli en vild sten eller bearbetas.

Under de senaste åren, började populariteten för att få en konstgjord sten. Det är billigare naturligt och till sitt väsen - är vanlig betong, vilket ger ett naturligt material. Livslängd på cirka 50 år, är hållbarheten något reducerad med stängslet arrangemang i en låg plats eller nära vägen.

Om du inte är en expert, särskilja detta från natursten är nästan omöjligt. På råvarumarknaden, kan du hitta en konstgjord sten i valfri färg och textur (jämn, split, grov, grus, etc.).

Utbredd användning har förvärvat en så kallad fransk sten. Det produceras med hjälp av en speciell maskin, vars princip kan du se i videon.

Således kan du spara betydligt på byggmaterial. Den mest populära formen av denna aska blocket var på Krim och gjorde konkurrens Coquina.

Hur man gör en sten staket med händerna?

Om du väljer att bygga ett staket gjorda av naturmaterial, ska du veta att det är en långsam process som är tidskrävande och svårt.

Byggteknik är som följer:

 • genomföra framtida utformningen av staket,
 • Vi lägger grunden;
 • uppföra stängsel bladet.

Det verkar som om allt är enkel, men låt oss titta på ovanstående steg närmare.

Det första steget Det beror inte på det material som används och lika utförs för alla typer av stängsel avsnitt. Först vi göra en preliminär ritning staket definierar en längd, räkning av antalet nödvändiga material beroende på den projicerade höjden. Också parallellt för att bestämma nivån av elevationsdelen på alla sidor.

Att bygga ett staket av sten anordning förutsätter en tillräckligt solid grund, ett bälte, ett kadaver av lägga armeringsjärn, med tätskikt. Sedan, efter några dagar att formen för byggandet av stödpelare. Det är bättre att vara gjord av brädor, är storleken densamma som i kolonnen. Ställ sedan in formen på fundamentet, är knuten till flotten foundation och utföra murverk.

Om du gör kullersten, försök att plocka upp stenar av samma diameter (lämpligen 20-30 cm). Lösningen för fästelement göra på följande sätt: blanda cement och sand (siktas, medium, lera utan föroreningar) i ett förhållande av 1: 3. Du kan lägga till ett färgämne brun Beauty (4 matskedar per 10 hinkar). Blandningen bör inte vara vätskeflöde. När du arbetar, kan du justera formen på stenen med en hammare.

Sätt på fundamentet lösningen sedan ställa in den stenar platta sidan ut, tättslutande dem till varandra. Alla tomrummet bör noggrant repar lösning, undvika kontakt med den främre ytan av sten, så tydlig en frusen blandning är ganska svårt, och detta görs med hjälp av en stålborste. Det viktigaste är inte tillämpliga i detta fall vatten, eftersom det finns en risk för inträngning med cement i stenen, vilket kommer att leda till förlust av sin naturliga färg (det blir grått).

Efter att ha avslutat om den första raden, den andra börja först efter dag, eftersom lösningen måste stelna. Och tills du komplett sortiment av helt, arbete kan inte stoppas. Men om du fortfarande svävande, behovet av att ständigt vattna murverk så att den inte är fryst.

Färdiga tyget konstruktion staket stenar och efter rengöring kan göras injektering, vilket ger höljet volymen och attraktionskraft. Detta görs med hjälp av en smal spatel till ett djup av ca 1-1,5 cm.

Ovanför porten till skönhet kan göras båge. Att arbeta 100 m intag specialist bör vara ca 40 dagar, lite snabbare - dolomit, sandsten, kalksten, eftersom de är lättare att behandlas. Om du väljer att göra med händerna, är det bättre att ringa flera assistenter.

Kommentarer (0)

Nytt på webbplatsen

Plantor utveckla och expandera vegetativa massa i en begränsad volym av substrat. Och denna volym.

Vinter - en prövning för sällskapsdjur. Speciellt svårt det överförs värphöns. Kort.

Nyårs fåfänga med gåvor och dra festmeny gäller för hem inredning.

Komfortabelt lantgård, byggt bort från gasnät är omöjligt utan spisen. I kylan.

Belysning av området förortsområde betraktas som ett separat steg arrangemang planeringszoner.

Ordinarie meningen i hundens liv dessa dagar gäller bara för de hemlösa hundar. .

Förvärva mark och göra en plan för den framtida huset, se till att tänka på placeringen.

De senaste 10 åren på grönsaksodling och trädgårds seminarier och forum är en aktiv diskussion.

Det är svårt idag att hitta någon som inte har hört något om plattorna.

Om man tittar på cementsäckar och en hög med sand, känns inte alla utvecklare.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

+ 22 = 26