Staket av styrelserna

Hur man gör ett trästaket: steg för steg instruktioner (3 bilder)

Under de senaste åren allt oftare kan man se inte bara nya trähus, men också staket. Folket är på väg medvetet: mycket mycket intressanta produkter erhålls. De är överens om även att regelbundet röra upp, och hur många kommer att stanna, och kommer att stanna så. Om du hör till älskare av detta trä, kan du vara användbara foto rapporter om hur människor byggde ett trästaket med sina händer. Används oftast intressanta lösningar. Det kanske inte alltid är 100% korrekt, men det fungerar.

Foton från 1: konventionella staket brädor (staket)

Detta staket in med hjälp av periodisk - löntagare de frivilliga, men de flesta av de insamlade av stängslet med sina händer mästare. Styrelsen behandlas först och sedan levereras till platsen färdig för användning.

Denna syn på platsen med de etablerade pelare

Det huvudsakliga arbetet gjordes innan vintern - grävdes skruvar, hyra, fossa. Huvudsakliga se att borren var nestochenym. Då processen är svårt, även om normal mark. Vi har så det var: den första dagen bara borrade 6 brunnar och deprimerad: detta är hur mycket gör allt annat? Bra granne föreslog att ersätta bladet. Med den nya skär delen av resten består av dagsljus. Borrade något under djupet av jord frysning. Fryser till 1,2 meter, djup av hål - 1,3 meter (återförsäkrings "just in case"), avståndet mellan hålen 3 m sladd spända mellan vinkelmärken, märkta upp till 3 m tomter (kastar board) .. Resultatet blev exakt.

Efter brunnarna hälldes på krossad sten hink, införd hylsa, vikt i två lager av taktäckningsmaterial. Denna hylsa insattes i pelarna 60 * 60 mm med en vägg av 3 mm. Dessa pre-svetsade på bottensektioner förstärkning - till bättre hålls, och även hörnet "sorokovke" en framtida fixtur eftersläpning. Stolpar innan installation ganska långt innan det, slipas och belagd med första antirzhavchinoy, sedan två lager färg.

Stolpar installerade i brunnar

Det viktigaste för att exponera pelarna rätt. Vi gjorde det också med hjälp av ett rep. Utsatt hörnstolpar strikt på nivån. Första man sätta att den stack med 1,8 meter, och sedan den sköts upp av en lasernivå till den andra, som står på samma nivå. Denna operation upprepades med alla de "steg". Hängslen och stopp hjälpte håller ned knappen tills pelarna, betongen hälls markeringen M 200. Efter att lösningen greppas mellan de dragna filamenten pelarna - en ovanför de övre delarna av pelarna noteras, den andra medellängd - styrs av den vid uppvisande andra pelarna.

Efter hällde betong (några dagar) alla pelare, började strömma cap. Portable form gjord av furubräder. Införlivar den gradvis fyllda källare. Vi vill inte begrava djupt - bara bort SOD. Resultatet blev pelarna mellan vilka är fylld med betong band.

Före installationen shtaketin

Träet var torr, målade antiseptisk sammansättning att färgen är något ljusare. En ljus ombord. Att ställa poler anslutna stödjande stänger - reglar - avsnitt 50 * 100 mm. På toppen av stapeln medvetet tillåtet. Först tydligen föredrar det andra ändarna av brädor med öppna porer reserverade. Denna remsa fixerades till den första förutbestämda nivån av styrelsen och den extra, som bildades efter tre meter. Eftersom det är fäst, en efter en styrelse.

Starta installationen av stängslet

Vid installation av stängslet är det viktigt att upprätta den första styrelsen vertikalt. Kontroll lod (ett par gånger lurade nivå, så nu överallt, där viktiga vertikala, kontrollera lodlinjen). Nästa kontorsutrustning. Monterade skivor är inte nära, och med ett gap av 1,2 cm till gapet upprätthölls stabilt, tjockleken av en sådan kartong återfinns (lining) och skär av en bit av samma längd som staketet - 1.8M arbete är följande: .. Och ta färdiga shtaketinu foder remsa. Att ha spikade sätta en våningssäng, hennes prop shtaketinoy, rikta toppen, sedan fast de två skruvarna till varje lag. Som ett resultat, är en spalt erhålls samma. Men detta trick är möjligt, om styrelsen har den ideala geometri.

Godkännanden desamma överallt

Relativ gap. Storlek (1,2 mm) visade sig vara perfekt. Om du tittar från utsidan - du kan inte se något, men inifrån Street väl i sikte.

Vy från sidopartiet

När det gäller fördelarna med ett trästaket: grannarna som har staket av korrugerad obzavidovalis: sommar i min trädgård var coolt, de - som en ugn under staketet brände alla blommor. Vi - ett upplopp av färger till sen höst.

Denna vy från sidan

Foton från 2: horisontell staket kant board "schackbräde"

Detta staket är som en saga. Det är delvis avsedd att självständigt hållarpartiet. Hyrda arbetare gräva hål, sätta stolpar. Plåtslageri - skära pelarna och brygg - värdet av en annan. Resten, inklusive bearbetning och montering av styrelsestaketsektioner gjorda mästare händer och hans fru (Paint).

Används icke bearbetade board 20 mm tjock, plana polerade ytor vid lisopilke (i samförstånd), avta filmat självständigt och sedan poleras maskin, beläggs sedan med en antiseptisk "luffa" vatten-baserade färg fästing. Appliceras med en bred pensel i två skikt. Här är resultatet av arbetskraft.

Staket kant board

Användas på pelare profilerade metallrör med kvadratiskt tvärsnitt 60 * 60 mm, väggtjocklek 3 mm. I det de två sidorna är fästa kantade brädor 150 * 30 mm. Fäst på ett avstånd av 10 cm från toppen och sedan vid 100 cm och 190 cm. Bildat "sandwich av två brädor, borrade genom, alla bultar med självcentrerande bricka.

Hur gjorde pelarna

Poler total höjd av 3 m till 1 m har cementerats i marken. Utställd på sladden, sträckte mellan de förinställda kontrollstationer. Förfarandet är standard, ovanligt endast att spetsen (2 meter som förblir ovan jord) för att rulla upp filmen. Beslutet visade sig vara korrekt: efter transport och betong film var smutsigt och träet under det - ren. Filmen avlägsnas efter att betongen har torkat.

Pelare utställda i raden och den första körningen av den sammansatta

Ordningen på monteringen är följande:

 • Att välja den första styrelsen med en platt underkant.
 • Mäta avståndet mellan stolparna, såga av en bit från brädet 1 cm kortare än avståndet mäts (normalt att bli).
 • Coat med avsågat slutet av antiseptisk.
 • Installera den första plankan 5 cm över marken, fixa klämmorna. Den inre kanten av varje snurra två självgängande skruvar (45 mm).
 • Monteringen av vertikal. Vi finner mitten sätter ribban i jorden inte vila, hängande kant. Fäst två monterade i toppen av styrelsen skruvar.
 • Installation av en ny bar. Det ska överlappa med den största underläpp. Det täcker även skruvarna som håller ribban högt.

Denna sekvens är lagrad till toppen. Så småningom uppringda sikt. Observera att den tidigare Wane har avfasade kanter, de ser alla "utanför": att regndroppar rullas ut.

Så småningom, efter varandra körningar, utvecklar staket

För att få en platt överkant, de valde, skära, färgas med antiseptiska och fästs sedan - under finalen, rikta alla toppar i en rad.

Foton från 3: vide staket av trä

Annan utföringsform är konfigurerad väsentligen "solo". Wicker trästaket med händerna upp nästan utan utländskt deltagande. Ibland assistenter - att måla kolumner - arbets hustru, en andra assistent - hund.

Resultatet av en sådan trästaket))

För horisontella staket böjda brädor, som också kallas fläta, och ibland - österrikiska interlaced, följande material användes:

 • för pelare profilerade röret 60 * 60 mm, 2,7 m installationssteg;
 • edged, hyvlat 100 * 20 mm och en längd av 6 m;
 • mellanliggande balkar 50 * 50 mm, men det är bättre att ta mindre - det är mer praktiskt att böja;

Styrelsen beslutade att måla antiseptisk med mörkt pigment, stolpar - ljusgrå. På avstånd på en mörk bakgrund stygn. Som inte gillar - färg för att matcha kortet.

Målade pelare, och de tre första skivor, flätade mellan två ytterligheter

Merparten av tidskrävande målning och torkning styrelser. Om de är redo, allt går ganska snabbt: montera en minimum, bara den första är ansluten till styrelsenivå, de andra är inställda på det. Sex meter styrelser, flätade kring de tre pelarna. Avståndet mellan pelarna i storleksordningen 5,4 -5,5 m och rest pinnar, men resultatet ser original.

Fence-fläta från skivorna lättare att samla några körningar, och horisontell - några sammanflätningen brädor längs hela längden

Huvudfokus - att väva de tre första skivor. de helt enkelt staplas utan mellanliggande stänger, två på en sida på kanten, med varandra. Då måste de placeras så att de är ovanför varandra. Om det finns två assistenter - de håller styrelsen under de kommande två kolumner och en tredje person ok brädor och infogar mellan timmer. Efter den första uppsättningen av tre brädor, exponeras på lägre nivå och är skruvad på stolparna (zasvelivaem hål och sedan skruvas in skruven).

Vad är nära och under vinkeln

Om du gör vide trästaket gjord av brädor med sina händer i församlingen är mer praktiskt att inte sätta span och gå horisontellt. Först flätade hela längden av de nedre tre skivor, exponerad nivå och säkras. Sedan samlas den andra - som färgen torkar.

Detta är den framifrån. Synliga "svansar", där början och slutet av styrelsen, men att de inte förstöra bilden och lägga zest

En enklare alternativ - bara tre pelare och kortare skivor - visas i videon. Här kolonner är gjorda av trä, är det en teknik för sin installation. Bra video - hela installationsprocessen är klar.

I alla tre exemplen tydligt två faser som, om en trästaket att göra med händerna, ta en hel del tid. Först - installation av pelare och fylla grunden eller basen. Den andra - arbetet med förberedelserna av trä. Om webbplatsen är ny, inte beboelig, det finns problem med säkerheten och målningsprocessen, och dessutom, slipning - länge. Det är vettigt att köpa virke i förväg och förbereda, hantera det i studion eller i garaget. När det är dags att sätta ett trästaket, redo att ta materialet till platsen omedelbart före installation.

Om allt material är redo, ett trästaket med sina händer, kan du göra ganska snabbt. Själv installation trä tar mycket lång tid. Av hela den tid byggandet av 40% av tiden går åt till att förbereda styrelser, ytterligare 20% - på utbildningsplatser, om de är av metall och 10% - om trä, med 20% av sin installation (poler). Således har församlingen att inte så mycket tid.

Staket kant ombord. Ett staket gjorda av brädor med sina egna händer. Stängsel för stugor

Gården är användbar för alla, inklusive användning av träavfall. Croaker eller kant ombord - det är det bästa materialet för att göra ett staket. Den huvudsakliga skillnaden med detta material är att dess kanter är inte sågade eller delvis sågade. Men det är möjligt att använda dessa styrelser som läkt eller tak mantlar, bärande strukturer, däck och så vidare, det vill säga där det inte finns några särskilda krav beträffande utseende.

Innan du gör ett staket gjort av brädor med sina egna händer, måste vi på rätt sätt välja den. Innan du köper detta byggmaterial, är det nödvändigt att uppmärksamma några punkter. Främst i styrelserna bör inte finnas några knutar, eftersom de inte bara bryta trästrukturen och förstöra dess utseende, men effekten på att reducera hållbarheten hos materialet. Icke skäggbrädor erhålls från barrved och kan uppskatta kvaliteten på flera parametrar:

 1. Ytmaterialet bör sakna bucklor, sprickor, flisning.
 2. Välj plattor där inga knop.
 3. Tvärsnittet bör ha regelbunden form.

Att välja material för ett staket för att förortsområden, många människor använder sten eller wellpapp, men det mest fördelaktiga ur ekonomisk synvinkel, skulle lösningen vara att använda det är ett träd. Staket av icke bearbetade kortet ge varje hållardel, alltså från detta material kan skapa ett mycket originellt hölje. Vi har redan nämnt om de viktigaste parametrarna för val av material. Förresten, innan du försöker installera ett staket, bör du vara säker på att hantera de materiella skyddsantiseptiska medel - det kommer inte bara att göra stängslet ytan ljusare och vackrare, men också hjälpa till att skydda mot effekterna av negativa fenomen.

För att göra ett staket, vi måste köpa Icke skäggbrädor och leverera den till webbplatsen. Dessutom brädor behöver beståndet ett antal andra material, nämligen en profilröret, som kommer att fungera som stödjande pelare: dess tvärsnitt måste vara 40x60, och längden - inte mindre än tre meter. För att räkna antalet metallstycken, är det nödvändigt att ta hänsyn till längden på framtida stängsel och landområde. Innan du börjar göra ett staket gjort av brädor med sina egna händer, ska utföra alla mätningar och planera territoriet.

Stödpelare behöver gräva i marken, och behovet av att täta förberedande airbag baserad på grus och sand. Djupet av dopp pelare bör beräknas, beroende på vad beteendet hos marken på vintern, men medeldjupet indrypning -. 0,8-1,2 m mellan stöden behöver lämna ett avstånd av ca 2,5 m Fäst pelare utförs med användning konkret lösning. Dessutom kan dessa profiler beläggas med en komposition som skyddar det från korrosion. Genom bärande pelare grävde poler, bifoga horisontella stockar, till vilka är fästa brädan. Deras placering beror enbart på önskemål varje enskild webbplatsägare. Det viktigaste inslaget i kant styrelse som kan göra en viss typ av stängsel, särskilt om kompletteras med landskap design med hjälp av spår från nedskärningar trä.

Den goda staket timmer?

Kostnaden för stängslet - den avgörande faktorn som förklarar populariteten av detta material bland köparna. I detta fall kan varje design ger en intressant utseende, till exempel med en bild på den bild eller någon annan design kurs. Den andra fördelen med detta staket - enkel att installera, vilket är ganska möjligt att utföra självständigt. Den enda nackdelen, som är ganska viktigt - är behovet av ytterligare behandling, eftersom trädet krävs för att impregnera med antiseptiska och regelbundet uppdatera färgen.

Icke skäggbrädor, trots att det verkar som en restprodukt vid tillverkning av skivor, - miljövänligt material som kan användas för att skapa dekorativa staket, bygga väggar i lador och uthus för att skapa låda. I detta fall installationen av stängslet på sin teknik kan inte på något sätt ge vika för byggandet av huset. Så ansvarig ägare skapa ännu ett staket på den grund som han var en pålitlig, stark och tålig. Analogin av de två byggprocesser lätt att följa:

 1. Med byggandet av hus och staket som används band fot.
 2. I båda fallen kan skivorna installeras överlappande.
 3. Klassas som ett byggmaterial, det kräver särskild omsorg, nämligen impregnering. Från vad som är nödvändigt för att skydda staket - vatten, sol, snö, barkborrar och gnagare. Och detta gäller som staket gjorda av trä och träväggar.
 4. Båda processerna - och byggandet av stugan och staket installation - kan du göra själv.

I vilket fall som helst kräver styrelsen en särskild impregnering mot väderpåverkan, liksom barkborrar och förfall. Den övre kanten av stängslet, som väggarna i huset, är det lämpligt att täcka taket eller trädkronorna. Och det viktigaste - och väggarna i huset, och staket från kantbrädor kan lätt bygga sina egna händer, men hur, för att berätta vår guide.

Steg ett: fyllning av fundamentet

Naturligtvis inte alla gör stängslet kant styrelse på grundval av stiftelsen, men om stängslet är massiv nog kan det inte utan att öka basen. För att skapa ett staket tillräckligt häckande plats stationär eller band stiftelse. Den första metoden är den vanligaste och mest ekonomiska. Fyllning kommer att utföras i flera steg:

 1. Första layouten: detta parti drivs in i hörnen av tapparna, som är förbundna med ett rep. Så vi kommer att skapa en vägmarkering linje.
 2. Varje två till tre meter förbereda sig väl. Steg beror på mängden och längden av korten som skall användas för att skapa ett staket. Hålet bör vara tillräckligt djupt.
 3. Hålen exponerar de färdiga kanaler.
 4. Fylla brunnarna en blandning av grus, sand och cement. Tillsätt vatten tills du har en pasta.
 5. Vi ansluter kolumner och lämna innan betongen pour.

Stängsel för datja kan göras på flera sätt. Icke skäggbrädor kan monteras horisontellt, vertikalt eller överlappande. Det enklaste sättet - att lägga brädor horisontellt: på balken fyller styrelsen eller åtgärda dem med skruvar. Eftersom materialet kännetecknas av skarpa kanter, för att avlägsna spalten, är det möjligt att stänga dem med samma inre sido plankor. Vertikala hindret har en mer komplex struktur: vid korset-board toppen och botten av det material som behövs för att fylla.

Skydd mot skadedjur - vid basen av grundvalarna

Eventuella staket styrelser måste behandlas som något naturligt material utsätts för en mängd olika influenser. Att ge skydd på flera sätt: målade, lackerade eller antiseptisk sammansättning. Helst dock detta arbete bör ske i förväg. För det första måste styrelsen rengöras från bark, slipas och impregnera desinficerad primer - detta kommer att skydda ytan från de biologiska faktorer. I det andra steget utför efterbehandling, t ex en lack eller en särskild bläck fläck för trä.

Staket kant styrelsen hade ett estetiskt utseende och varar alltså längre kan du utföra ett antal aktiviteter. För att till exempel på staketet inte ackumuleras fukt, kan du täcka den med en provisorisk tak. Dessutom kan stängslet ges ett dekorativt utseende, såsom dess dekorerade krukor med färger eller färgning i sin intressanta kompositionen.

Många avvisar byggandet av traditionella trästaket, som gradvis ersatt stängslet-fence kommer. Tack vare detta material staketet visar sig helt slät och tilltalande. I detta fall kan stängslet vara valfri höjd, form, färg, vilket gör landet del av den ursprungliga och elegant. De utmärkande dragen i shtaketnogo staket inkluderar:

 • mångsidighet - trästaket passar harmoniskt in i landskapet, perfekt i kombination med tegel, sten, betong, metall;
 • enkel installation - installation av ett staket kan utföras oberoende utan medverkan av experter;
 • lättskött, som bara i färgning och snabb eliminering av defekter som kan förekomma med jämna mellanrum;
 • tillförlitlighet;
 • möjligheten att landa nära stängslet rabatter.

För det första måste vi stödpelare gjorda av metallrör eller massiva timmer. För det andra, direkt shtaketiny - ganska smala lameller som är gjorda av hyvlade brädor. Tredje, mellan de bärande pelarna är anordnade prozhiliny: material behöver vi en längd av 2,5 m och ett tvärsnitt av 40 mm. För att göra shtaketny staket brädor kan materialet göras av, eller köpa färdiga. I det första fallet kommer vi att behöva arbeta, och den andra enheten kan göras så tidigt som samma dag. Den enda faran - staket kan konstrueras av låg kvalitet råvaror, på grund av vilka stängslet strukturen kan bli förvrängd. Om det behövs materialet till torkning, är det nödvändigt att använda speciella torktumlare för trä.

För att göra grindar, staket, måste du hålla sig till en viss teknik.

 1. Vi bestämma riktningen av stängslet.
 2. Befria landet under stängslet av skräp, ogräs.
 3. Vi redogöra för fyrar och använda tråd definierar utrymmet under polerna.
 4. Mellan stolparna lämnar ett avstånd på cirka tre meter kan eller sträcker sig mellan stöden leda till Byxhäng under tyngden av shtaketin.
 5. Vi sätter de bärande pelare i marken om du vill få design - med hjälp av cement-sand murbruk.
 6. Att montera kolumnerna måste gräva en grop djup av ca 1,3 m. Med gruskuddar hindrar extrudering av stödbenen i marken fryser.
 7. Efter installationen kan du utföra installationen av kolumnerna prozhiliny, som är monterade mellan stolparna, och dem är fasta skivor.
 8. Första shtaketinu fäst vertikalt medan den förblir i linje relativt denna medelst ett T-format mönster.

Till stängsel för stugorna var vacker, kan du använda olika metoder för dekoration. Krävs bearbetning, till exempel via bets, lack eller färg. Till kompositionerna fäster väl till ytan av brädor, måste du först vara rena sandpapper. Stain skyddar träet mot mikroorganismer, mögel och färg - från fukt.

Trots att den träkonstruktion är återigen populärt, är det inte nödvändigt att resa runt deras tomt är staket kant ombord. Det finns många andra alternativ. Till exempel, mycket populär för montering staket evroshtaketnik som skapas av galvaniserat stål och belagd med en polymerkomposition. Detta material kännetecknas av hållbarhet, tillförlitlighet, hållbarhet, enkel installation och underhåll robusthet. Installera ett staket, kan inte vara rädd, kommer det att skapa ett intryck av ett slutet utrymme, som inte kommer att utsättas för ljus. Tack vare den breda färgpaletten är det möjligt att skapa en harmonisk landskapsarkitektur.

För att göra en sådan staket är inlägg som krävs i form av formade rör 60x60 avdelning. Poler är hamras ned i marken till ett djup av 1,2 m, cementerats, om lös jord. Därefter svetsas det korsformade rören 40h20 och svetsarna behandlas med primer och måla lämplig för färgen på metall staket. Montera grinden och porten, stoppade under dem nödvändiga tillbehör. Så att rören inte ackumuleras vatten i ansiktet av pelarna kan monteras plastpluggar. Evroshtaketnik är fäst till ramen med skruvar som behandlats, vilket lämnar ett gap mellan stängslet är ganska liten -. 2-4 cm För att ge det estetiska utseendet av inneslutningen, är det möjligt att dekorera åsen ribba.

Många ägare väljer ekonomisk staket kant ombord. Bild visar att det är möjligt att skapa en intressant skyddsstruktur, även från ett sådant material. Alla staket av trä ser elegant och naturligtvis samtidigt gör det möjligt att demonstrera eller kantbrädor i rustik stil i form av staket eller i samma anda som den amerikanska ranch.

Metallstängsel är också populära eftersom de är mer tillförlitliga och hållbara. Men å andra sidan måste de också behandlas ytterligare mot korrosion och fukt. Det mest ekonomiska metall staket och det enklaste i termer av konstruktion - det mesh nät. Du kan helt enkelt dra på metallstavar eller en ram, och du kan skapa ett eget avsnitt. En mer komplex design skulle vara från korrugerade galler, vilket utgör väven av krökta trådar. Sådana nätstaket harmon dekorerade med hjälp av garn växt. Skydd av metall kommer att skilja lång livslängd, hög hållfasthet, flamhärdighet, estetiskt utseende och enkelt uppföras struktur.

Dyrare när det gäller materialkostnader kommer att vara ett staket av wellpapp. Helst bör du använda ett material som har en tjocklek av ca 0,5 mm. Ett sådant golv är inte omfattas av bucklor och inte förlora överklagande. Det är bäst att använda wellpapp, som har bilateralt polymerbeläggningen - detta kommer att förhindra fläckar och korrosion. Om du jämför priset, skulle den mest effektiva lösningen vara att bygga ett staket av metallnät.

Innovation ser staket av plast. På grund av det faktum att modern teknik ständigt utvecklas och förbättras, har även detta material att bli säkrare, effektivare och bättre. För att upprätta ett sådant staket, är starkt och motståndskraftigt mot sprickbildning stängslet strukturen. Sådant stängsel är resistent mot solljus, extrema temperaturer, hög fuktighet.

Stängslet kan göras oberoende av varandra, och från vilket material som helst. Det bör ta hänsyn till ett antal regler:

 1. Stödstruktur som skall utföras med hänsyn till vikten av tyget av stängslet.
 2. I hjärtat av alla stängsel bör baseras på pelarna, som säkert och tätt fördjupas och fixerade i marken.
 3. Från vad material kommer att bygga ett staket beror steg stöd.
 4. Innan dess installation ombeds att bekanta sig med tekniken i arbetet.

DIY installation - det är mycket bekvämt och fördelaktigt eftersom du kan kontrollera flödet av resurser och spara dem.

Byggande av hus

Ett staket i trädgården eller sommarstugan - är telefonkort för husägare. Och den ursprungliga, vackra och funktionella staket, desto mer imponerande hela förortsområde, huset och ägarna till dessa byggnader. Men, är dålig bygga ett staket gjorda av tegel eller sten, per definition, den vackra och rika utseende, om du har lust och erfarenhet, nästan omöjligt. En annan sak, när som byggnadsmaterial som används för staketet kantkortet - billig och ursprungliga konstruktionen och dekorationsmaterial, avsevärt kan spara pengar och bygga en 100% unik, unik, dekorativa och mycket funktionell staket.

Icke skäggbrädor: definition och typer

vad är Icke skäggbrädor Det är redan klart från ordet "neobreznaya9raquo; - Denna bräda, med obehandlade, uncircumcised, taggiga kanter med bark eller brist på sådan.

Det finns flera typer av kantbrädor:

- direkt icke bearbetade: ombord med den råa, grov, original, kanter täckt med bark eller utan den.

- platta: Arter icke bearbetade ombord, tills nyligen, ansågs endast träavfall produktion, erhålles vid sågning en logg och som har en halvcirkulär form å ena sidan, brädan täckt med bark eller dess frånvaro.

Icke skäggbrädor: användning

Icke skäggbrädor - ganska billig konstruktion och efterbehandling material. Men i alla fall - miljövänlig, eftersom det är ett riktigt träd. Visa fantasi och uppfinningsrikedom, kan du spara en hel del pengar, utan att skapa en välgjord, vacker struktur.

Till exempel är den Icke skäggbrädor används inte bara som utgångsmaterial eller underlag för ett chip, men även för interiör och exteriör av bostäder, bad, hållare,

såväl som konstruktionen av stängsel.

Staket kantbrädor: Typer

Staket kant ombord, vare sig direkt eller platta kant ombord - det är fortfarande en trästaket. Därför kan vi urskilja följande typer av Icke skäggbrädor staket.

Genom foundation enhet staket Icke skäggbrädor är:

- staket brädor med kantbandet Foundation;

- staket kant styrelse med brygga foundation.

I metoden att kombinera materialen i planket Icke skäggbrädor kan vara:

- staket gjorda av rent trä: som huvudkonstruktionsmaterial verkar icke bearbetade ombord eller platta, vilka är fästa vid trästolpar.

- staket gjorda av trä och metall: som underlag vid stängslet skjuter icke bearbetade bräda eller platta, men poler - metall som grind, som kan vara tillverkat av profilerad plåt.

- staket gjorda av trä och betong / sten / tegel: huvud staket material - platta eller kant ombord, men polerna, och ofta också en del av fundamentet (band), gjorda av sten eller tegel eller dekorerade med dem, eftersom inte bara funktionella men även dekorativa.

- staket gjorda av trä och betong / sten / tegel med smides element: Igen, de grundläggande materiella - plattor, pelare och fundament - sten eller tegel och ytterligare dekoration och ökade e höjd staket - smidda mönster.

Med hjälp av inloppsanordningen, d.v.s. anordnat därpå kantbrädor:

- staket kantning brädan vertikal, vari, oberoende av det valda mönstret och stigningsinställningsskivor, de är alla arrangerade vertikalt. Således kan installationsalternativ styrelser själva vara helt annorlunda:

- horisontell staket kantbräda, där plattan eller kantning styrelse är platt. Metoder styling-board installation i sig kan vara olika, men inte mindre vinna än för vertikal montering ombord.

Enligt överenskommelse alla stängsel från kantbrädor kan delas in i:

- upplagring från kantbrädor eller plattor installerade så länge något arbete.

- funktionalitet: ofta, detta kapital staket med fundamentet anordningen, och även framställas med användning renas från cortex, bearbetas av särskilda hjälpmedel, platta eller kantbrädor. Detta staket kommer att pågå en lång tid och för att skydda huset från nyfikna ögon och inkräktare attacker.

- dekorativa: som grundmaterial för ett sådant stängsel kan användas någon form av icke bearbetade kartong, eventuellt med närvaro av bark. Ett sådant staket etableras använda mer columnar grund och tyvärr närvaron av bark i styrelser - kortlivad. I cortex, levande insekter som förstör trä. Och ta bort dem från barken att använda insektsmedel helt omöjligt.

Innan vi går till byggandet av staketet kantbrädor måste veta vad styrelsen är nödvändigt för det goda i staketet:

- icke bearbetade bräda skall ha en bredd av minst 20 cm, för att undvika flisning och dela den när du installerar stängslet.

- brädtjocklek intag bör vara minst 2 cm, Återigen, för mer hållbara och lätt, bekväm och tålig monterings styrelsen själv, samt för att få en starkare stängsel.

- längd icke bearbetade bräda eller platta kan vara någon, men företrädesvis, samma, Detta är särskilt viktigt i byggandet av den horisontella staket Icke skäggbrädor som spänner var identiska och korrekt.

- torr bräda intag - ett av de viktigaste kriterierna, eftersom den inte torkas croaker, dels inte behandlats med skyddsmedel och lacker, dels efter installationen av den våta styrelsen, under påverkan av den yttre miljön, kan det delas, skruva, det vill säga helt förstöra utseendet och integriteten av stängslet.

Efter att ha definierat tecknet kant styrelsen för byggandet av staketet det definierar om mönsterkorten och göra beräkningar, hur många skivor ska vara på staketet. Till detta nummer lägga till ytterligare cirka 15-20% av beståndet, i fallet med en platta (för platta - en restprodukt, och därför finns det ingen förutsättning för att vara), och 5-10% i fråga om användning den kantning ombord.

För bättre hållbarhet och presentabel staket bör göra strippa bark, var de bor och ras svampar och insekter, som visas här

Och vad bearbeta staket styrelser att berätta proffsen:

fläck impregnering, lack eller färg för att skydda den främre planket mot mögel och blekning i 8-10 år.

När det ramanordningen för uppförande av stängslet kan stängselstolpar i styrelsen vara vad som helst: metall, betong, sten, tegel och trä.

Särskild uppmärksamhet krävs i konstruktionen av stängslet är trä, med trä pelare: den nedre delen av den trästolpe bör behandlas endast impregnering, men också bitumen takmaterial eller belagda med geotextil,

och användning som fyllning i betong trästolpe är inte mycket önskvärt, t. För att. kan påskynda förstörelsen av träet. Det är bättre att använda spillror.

Passningsalgoritm pelare är: djup - icke mindre än 1 m, varvid avståndet mellan pelarna - högst 2 - 2,5 m, den mindre, desto starkare blir stängslet.

Hur man gör ett staket plattor med sina händer kommer att berätta videon:

Ett staket gjorda av oklippt videoskivor

Utseendet och funktionaliteten av stängslet kantbrädor:

Stängsel från kantbrädor foto

relaterade artiklar

© Building portal StrPort 2011-2016. Artiklar om reparation, konstruktion och byggmaterial.

Kopiera information från sajten är möjligt endast med tillåtelse av utgivaren eller en direkt hänvisning till källan. rättslig logik

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

+ 18 = 20