Ett staket gjorda av brädor

Hur man gör ett trästaket: steg för steg instruktioner (3 bilder)

Under de senaste åren allt oftare kan man se inte bara nya trähus, men också staket. Folket är på väg medvetet: mycket mycket intressanta produkter erhålls. De är överens om även att regelbundet röra upp, och hur många kommer att stanna, och kommer att stanna så. Om du hör till älskare av detta trä, kan du vara användbara foto rapporter om hur människor byggde ett trästaket med sina händer. Används oftast intressanta lösningar. Det kanske inte alltid är 100% korrekt, men det fungerar.

Foton från 1: konventionella staket brädor (staket)

Detta staket in med hjälp av periodisk - löntagare de frivilliga, men de flesta av de insamlade av stängslet med sina händer mästare. Styrelsen behandlas först och sedan levereras till platsen färdig för användning.

Denna syn på platsen med de etablerade pelare

Det huvudsakliga arbetet gjordes innan vintern - grävdes skruvar, hyra, fossa. Huvudsakliga se att borren var nestochenym. Då processen är svårt, även om normal mark. Vi har så det var: den första dagen bara borrade 6 brunnar och deprimerad: detta är hur mycket gör allt annat? Bra granne föreslog att ersätta bladet. Med den nya skär delen av resten består av dagsljus. Borrade något under djupet av jord frysning. Fryser till 1,2 meter, djup av hål - 1,3 meter (återförsäkrings "just in case"), avståndet mellan hålen 3 m sladd spända mellan vinkelmärken, märkta upp till 3 m tomter (kastar board) .. Resultatet blev exakt.

Efter brunnarna hälldes på krossad sten hink, införd hylsa, vikt i två lager av taktäckningsmaterial. Denna hylsa insattes i pelarna 60 * 60 mm med en vägg av 3 mm. Dessa pre-svetsade på bottensektioner förstärkning - till bättre hålls, och även hörnet "sorokovke" en framtida fixtur eftersläpning. Stolpar innan installation ganska långt innan det, slipas och belagd med första antirzhavchinoy, sedan två lager färg.

Stolpar installerade i brunnar

Det viktigaste för att exponera pelarna rätt. Vi gjorde det också med hjälp av ett rep. Utsatt hörnstolpar strikt på nivån. Första man sätta att den stack med 1,8 meter, och sedan den sköts upp av en lasernivå till den andra, som står på samma nivå. Denna operation upprepades med alla de "steg". Hängslen och stopp hjälpte håller ned knappen tills pelarna, betongen hälls markeringen M 200. Efter att lösningen greppas mellan de dragna filamenten pelarna - en ovanför de övre delarna av pelarna noteras, den andra medellängd - styrs av den vid uppvisande andra pelarna.

Efter hällde betong (några dagar) alla pelare, började strömma cap. Portable form gjord av furubräder. Införlivar den gradvis fyllda källare. Vi vill inte begrava djupt - bara bort SOD. Resultatet blev pelarna mellan vilka är fylld med betong band.

Före installationen shtaketin

Träet var torr, målade antiseptisk sammansättning att färgen är något ljusare. En ljus ombord. Att ställa poler anslutna stödjande stänger - reglar - avsnitt 50 * 100 mm. På toppen av stapeln medvetet tillåtet. Först tydligen föredrar det andra ändarna av brädor med öppna porer reserverade. Denna remsa fixerades till den första förutbestämda nivån av styrelsen och den extra, som bildades efter tre meter. Eftersom det är fäst, en efter en styrelse.

Starta installationen av stängslet

Vid installation av stängslet är det viktigt att upprätta den första styrelsen vertikalt. Kontroll lod (ett par gånger lurade nivå, så nu överallt, där viktiga vertikala, kontrollera lodlinjen). Nästa kontorsutrustning. Monterade skivor är inte nära, och med ett gap av 1,2 cm till gapet upprätthölls stabilt, tjockleken av en sådan kartong återfinns (lining) och skär av en bit av samma längd som staketet - 1.8M arbete är följande: .. Och ta färdiga shtaketinu foder remsa. Att ha spikade sätta en våningssäng, hennes prop shtaketinoy, rikta toppen, sedan fast de två skruvarna till varje lag. Som ett resultat, är en spalt erhålls samma. Men detta trick är möjligt, om styrelsen har den ideala geometri.

Godkännanden desamma överallt

Relativ gap. Storlek (1,2 mm) visade sig vara perfekt. Om du tittar från utsidan - du kan inte se något, men inifrån Street väl i sikte.

Vy från sidopartiet

När det gäller fördelarna med ett trästaket: grannarna som har staket av korrugerad obzavidovalis: sommar i min trädgård var coolt, de - som en ugn under staketet brände alla blommor. Vi - ett upplopp av färger till sen höst.

Denna vy från sidan

Foton från 2: horisontell staket kant board "schackbräde"

Detta staket är som en saga. Det är delvis avsedd att självständigt hållarpartiet. Hyrda arbetare gräva hål, sätta stolpar. Plåtslageri - skära pelarna och brygg - värdet av en annan. Resten, inklusive bearbetning och montering av styrelsestaketsektioner gjorda mästare händer och hans fru (Paint).

Används icke bearbetade board 20 mm tjock, plana polerade ytor vid lisopilke (i samförstånd), avta filmat självständigt och sedan poleras maskin, beläggs sedan med en antiseptisk "luffa" vatten-baserade färg fästing. Appliceras med en bred pensel i två skikt. Här är resultatet av arbetskraft.

Staket kant board

Användas på pelare profilerade metallrör med kvadratiskt tvärsnitt 60 * 60 mm, väggtjocklek 3 mm. I det de två sidorna är fästa kantade brädor 150 * 30 mm. Fäst på ett avstånd av 10 cm från toppen och sedan vid 100 cm och 190 cm. Bildat "sandwich av två brädor, borrade genom, alla bultar med självcentrerande bricka.

Hur gjorde pelarna

Poler total höjd av 3 m till 1 m har cementerats i marken. Utställd på sladden, sträckte mellan de förinställda kontrollstationer. Förfarandet är standard, ovanligt endast att spetsen (2 meter som förblir ovan jord) för att rulla upp filmen. Beslutet visade sig vara korrekt: efter transport och betong film var smutsigt och träet under det - ren. Filmen avlägsnas efter att betongen har torkat.

Pelare utställda i raden och den första körningen av den sammansatta

Ordningen på monteringen är följande:

 • Att välja den första styrelsen med en platt underkant.
 • Mäta avståndet mellan stolparna, såga av en bit från brädet 1 cm kortare än avståndet mäts (normalt att bli).
 • Coat med avsågat slutet av antiseptisk.
 • Installera den första plankan 5 cm över marken, fixa klämmorna. Den inre kanten av varje snurra två självgängande skruvar (45 mm).
 • Monteringen av vertikal. Vi finner mitten sätter ribban i jorden inte vila, hängande kant. Fäst två monterade i toppen av styrelsen skruvar.
 • Installation av en ny bar. Det ska överlappa med den största underläpp. Det täcker även skruvarna som håller ribban högt.

Denna sekvens är lagrad till toppen. Så småningom uppringda sikt. Observera att den tidigare Wane har avfasade kanter, de ser alla "utanför": att regndroppar rullas ut.

Så småningom, efter varandra körningar, utvecklar staket

För att få en platt överkant, de valde, skära, färgas med antiseptiska och fästs sedan - under finalen, rikta alla toppar i en rad.

Foton från 3: vide staket av trä

Annan utföringsform är konfigurerad väsentligen "solo". Wicker trästaket med händerna upp nästan utan utländskt deltagande. Ibland assistenter - att måla kolumner - arbets hustru, en andra assistent - hund.

Resultatet av en sådan trästaket))

För horisontella staket böjda brädor, som också kallas fläta, och ibland - österrikiska interlaced, följande material användes:

 • för pelare profilerade röret 60 * 60 mm, 2,7 m installationssteg;
 • edged, hyvlat 100 * 20 mm och en längd av 6 m;
 • mellanliggande balkar 50 * 50 mm, men det är bättre att ta mindre - det är mer praktiskt att böja;

Styrelsen beslutade att måla antiseptisk med mörkt pigment, stolpar - ljusgrå. På avstånd på en mörk bakgrund stygn. Som inte gillar - färg för att matcha kortet.

Målade pelare, och de tre första skivor, flätade mellan två ytterligheter

Merparten av tidskrävande målning och torkning styrelser. Om de är redo, allt går ganska snabbt: montera en minimum, bara den första är ansluten till styrelsenivå, de andra är inställda på det. Sex meter styrelser, flätade kring de tre pelarna. Avståndet mellan pelarna i storleksordningen 5,4 -5,5 m och rest pinnar, men resultatet ser original.

Fence-fläta från skivorna lättare att samla några körningar, och horisontell - några sammanflätningen brädor längs hela längden

Huvudfokus - att väva de tre första skivor. de helt enkelt staplas utan mellanliggande stänger, två på en sida på kanten, med varandra. Då måste de placeras så att de är ovanför varandra. Om det finns två assistenter - de håller styrelsen under de kommande två kolumner och en tredje person ok brädor och infogar mellan timmer. Efter den första uppsättningen av tre brädor, exponeras på lägre nivå och är skruvad på stolparna (zasvelivaem hål och sedan skruvas in skruven).

Vad är nära och under vinkeln

Om du gör vide trästaket gjord av brädor med sina händer i församlingen är mer praktiskt att inte sätta span och gå horisontellt. Först flätade hela längden av de nedre tre skivor, exponerad nivå och säkras. Sedan samlas den andra - som färgen torkar.

Detta är den framifrån. Synliga "svansar", där början och slutet av styrelsen, men att de inte förstöra bilden och lägga zest

En enklare alternativ - bara tre pelare och kortare skivor - visas i videon. Här kolonner är gjorda av trä, är det en teknik för sin installation. Bra video - hela installationsprocessen är klar.

I alla tre exemplen tydligt två faser som, om en trästaket att göra med händerna, ta en hel del tid. Först - installation av pelare och fylla grunden eller basen. Den andra - arbetet med förberedelserna av trä. Om webbplatsen är ny, inte beboelig, det finns problem med säkerheten och målningsprocessen, och dessutom, slipning - länge. Det är vettigt att köpa virke i förväg och förbereda, hantera det i studion eller i garaget. När det är dags att sätta ett trästaket, redo att ta materialet till platsen omedelbart före installation.

Om allt material är redo, ett trästaket med sina händer, kan du göra ganska snabbt. Själv installation trä tar mycket lång tid. Av hela den tid byggandet av 40% av tiden går åt till att förbereda styrelser, ytterligare 20% - på utbildningsplatser, om de är av metall och 10% - om trä, med 20% av sin installation (poler). Således har församlingen att inte så mycket tid.

Ett staket gjorda av brädor: en mängd olika alternativ och bygga med sina egna händer

När det gäller stängslet av godset är styrelsen oftast förpassats till den senaste planen. Detta material är allmänt sett tid och kreativa mål.

Men på senare år, ändrade bygg styrelsen staket betydligt. de förvandlas till mäster träarkitektur av de primitiva "stegar". Utmärkt utseende, enkel installation och minimal kostnad för att fånga uppmärksamheten hos många ägare av hus på landsbygden.

I den här artikeln har vi en översikt över moderna stängsel av brädor, och praktiska råd om sin produktion. Vi hoppas att efter mötet med de presenterade alternativen du ändrar dig och bygga en vacker och praktisk trästaket i landet med sina egna händer.

För att installera ett trästaket behöver inte anstränga din fantasi och testa sin design talanger. Dussintals intressanta arter av skydd redan byggt och förseglas i bilden.

Det enklaste alternativet - horisontella staket plattor. Dess kostnad är minimal och den estetiska kvaliteten på hög. Innan du installerar plattorna behöver förfina slipning, rostning och tonade lackering. Annars kommer dess utseende orsaka association med betesmark boskap.

Ett annat råd. Trästaket kantkortet ser perfekt med trähus. På nedanstående bilder vita husväggar och kolumner i ingångsgruppen dåligt i kombination med ett trästaket.

I byggandet av körningar av plankorna är fixerade mellan två trästolpar. Regnet slutar rack skyddar lutande remsa. Den mest utsatta platsen - trä kontakt och konkreta krav högkvalitativ isolering. Här måste du använda de moderna impregnering, antiseptiska medel eller gips med varmasfalt.

Mycket trevligt i höljet ser croaker, renas från cortex och arrangerade lappade. Han spikas till trästolpar. Det täcker den främre sömmen kant ombord. Lätt att tillverka lameller överhäng krönt design.

En annan intressant alternativ - "konstgjord" croaker. I detta fall är i utkanten av brädor klippas så att de bildar ett symmetriskt mönster.

trä trim på pelarna i bearbetad mörk fläck för att skapa en färgkontrast.

Method "dekorativa rotation" är lika acceptabelt för plattor och för kantade brädor. I det senare fallet har vi en estetisk staket-persienner. det ser tråkigt när direkt blick. Men på grund av mellanrummen mellan spjälorna är denna design inte bara väl luftad, men också delvis överför solljus.

Snöre växter som dessa stängsel och snabbt förvandla dem till blommande spaljé.

Vi noterar i förbigående att den bästa grunden för fastställande av staket styrelser - metallstänger. Kompromiss - införlivning i betongen av stål från skrot oken formade röret. De satt i en trä rack och fixeras med skruvar.

Med lite fantasi och en släpptes platta släpar, förvandlas till konstruktion staket vaktar "Kingdom Berendey".

Stolpar för en sådan ett staket kan skäras från en billig pinnar-thinner. Den naturliga formen av detta material passar perfekt in i "landet Motivet" ut för stängsel.

Klassiska staket (hyvlade styrelse med en rundad kant) förblir relevanta elementet entrainment struktur. Det enda villkoret - inte för att måla hans matt grön eller brun färg. Det är bättre att behandla med antiseptiska band och packa ett par gånger en bra lack. Wood efter en avslutande gnistan med gyllene nyanser och kommer att stanna i 10 år längre.

Om du gillar målat trä, för detta ändamål, den mörkbruna färgen. Det kommer säkert att skydda staketet mot fukt och ge den en raffinerad look.

Döva staket kantkortet ser bättre när vertikala stänger inte är utrustade med en, och överlappar på båda sidor. Denna monterings schema skapar en rytmisk klev struktur. Ändarna på de översta täckskivor hyvlade bar. Dekorativa bälte ram monterad i den nedre delen av stängslet.

Döv staket kommer inte att se tråkig om dess konstruktiva system genomfört välvda galler från tunna strimlor.

Att välja material för ett staket, uppmärksamma den gallergolv. Det är stark, hållbar och uttrycksfulla. Fäst den på metallstänger, installerade i ett betongfundament.

Fotografiet nedan visar en utföringsform av dubbel horisontell montering trall (staket-amerikansk). För att öka styvheten i den mellersta delen av spannet är de vertikala stängerna.

Ett sådant staket kan inte kallas billigt, men det är mycket slitstarkt och vackert. Trädäck gjord av färgat trä-polymerkomposit, och inte kräver målning.

Intaget utformning ombord kan kombineras med baren. Nedan ser vi stängslet alternativet, som är monterad utanför virket, och styrelsen spikas inne. Hennes leder syns inte, eftersom deras omslag timmer. Brown tonade trä för att kontrastera med den vita mössa bunden till en fast design och en bra vy.

På fasaden av detta staket görs kontinuerligt. På den sida av stängslet vid botten av brädet inte är närvarande. Beslutet togs för att förbättra ventilationen området.

Ryssland är långt från USA, men romantik i cowboy ranch och fick oss. På en rymlig tomt, långt från andra byggnader, ser bra lågt staket i lantlig stil. Hans stiftelse - den tjocka trästolpar, som å ena sidan vågrätt spikade tre bälten av skivor. På toppen av trästycket får ett kors, stänga öppna avsnittet "Windows".

Om någon säger att av styrelsen kan vävas staket, utan tvekan. Idag är det en modern ämne. Ser vide staket plankor stora, och dess monteringsalternativ, det finns många.

Board flätade stängsel bör inte vara mycket tjock. Därför köper aktie kantade "trettio" kan du säkert prostrogat det på båda sidor till en tjocklek av 25 mm. Optimal rem bredd från 8 till 10 cm.

Den enklaste versionen av en sådan ett staket vägg liknar en sommar lusthus. Tillverkad av träribbor genombrutna paneler, de fixeras stolparna. Längs konturen av kontrasten kan spikas utformningen av mörk ombord.

Och här är en annan, inte mindre intressant planka nätverk.

Här tunn hyvlade brädtjocklek av 25 mm och en längd av 2,5 meter på ett förskjutet är fäst till stolparna. Böja det fäster den ursprungliga monteringsmetod: att säkra ändarna av skivorna växelvis på den ena och på den andra sidan av trä ställningar. I mitten av spännvidden är vertikal skena, fastställande böj. Platser montering styrelser på bultarna täckta med lameller.

Inte värre det ser vertikala vävning brädor. I detta fall, är svaret på frågan hur man bättre använda brädan staket, är tydlig: med en längd av 2 meter enklaste böjd rem, ej mer än 16 mm och en bredd av 8 cm.

Alla bra vide staket, men det kan förbättras genom att kombinera med en staketet.

Denna konstruktion är ganska komplicerat att installera, men dess pittoreska utseende motiverar alla ansträngningar.

De som vill bygga en exklusiv staket styrelser bör kontakta en erfaren herre. Bara han kommer att kunna montera en struktur inpräntad i detta fotografi.

Varje styrelse för en sådan staket skärs separat, baserat på sektionen mönstret. På dess ändytor och sidoytor som förbinder taggar skära denna princip pussel ombord sammankopplade är fästa vid stolparna och till bottenbandet.

Praktisk vägledning för installation av ett staket gjorda av brädor

Råd som vi har gett under artikeln, bör kompletteras med parametrar för grundläggande element planka stängsel:

 • Storleken på tvärsnittet av trä pelare - 10x10 cm.
 • Vid användning för de stålprofilsträvorna bör dess tvärsnitt inte vara mindre än 40x40 mm (2 mm vägg).
 • Horisontella tvärstag (körs) måste ha ett avsnitt på minst 30x50 mm vid steg stolpar 2 meter.
 • För att underlätta installation av trä balkar, stöder stål som behövs för att svetsa monteringsplattorna "öron" till de borrade hål i dem skruvar.

På materialanskaffning skede uppstår frågan, hur man kan beräkna hur många skivor måste vara på stängslet. Han löste bara. Om en fast staket, bör dess totala längd multipliceras med höjden och tjockleken av skivorna som ska köpas.

För spaljé staket piket beräkning göra annorlunda. Med tanke på de valda steg splines bestämma deras antal per en löpmeter av skenan. De erhållna bitarna multipliceras med den totala längden av stängslet, och om så är nödvändigt omvandlas till kubikmeter genom att multiplicera den totala arean av tjockleken av en enda rem.

En annan viktig punkt - färg staket styrelser? Om du sparar på en färg, kommer stängslet måste uppdatera oftare. Därför rekommenderar vi att köpa dyra färg för utomhusbruk. Innan dess tillämpning ombord behandlar het linolja eller antiseptisk impregnering. Färgförbrukning är minimal och impregnering genom att tillämpa dem på hyvlade styrelsen. Tänk på detta förbehåll vid valet av material.

Med tanke på det stora området plankan staket, måla det måste vara rulle eller sprutpistol. Försummelser och brister som inträffat under arbetet korrigerade en pensel.

Kommentarer (0)

Nytt på webbplatsen

Plantor utveckla och expandera vegetativa massa i en begränsad volym av substrat. Och denna volym.

Vinter - en prövning för sällskapsdjur. Speciellt svårt det överförs värphöns. Kort.

Nyårs fåfänga med gåvor och dra festmeny gäller för hem inredning.

Komfortabelt lantgård, byggt bort från gasnät är omöjligt utan spisen. I kylan.

Belysning av området förortsområde betraktas som ett separat steg arrangemang planeringszoner.

Ordinarie meningen i hundens liv dessa dagar gäller bara för de hemlösa hundar. .

Förvärva mark och göra en plan för den framtida huset, se till att tänka på placeringen.

De senaste 10 åren på grönsaksodling och trädgårds seminarier och forum är en aktiv diskussion.

Det är svårt idag att hitta någon som inte har hört något om plattorna.

Om man tittar på cementsäckar och en hög med sand, känns inte alla utvecklare.

Alla regler skapar ett staket gjort av brädor med sina egna händer

Bearbetade säkerhetsutrustning ombord stängsel är mycket längre

Att bygga vackra och hållbara staket i ett land hus eller stuga är en nödvändighet för många fastighetsägare. Fence ger psykologisk komfort och skyddar mot oväntade "attacker" grann kycklingar eller barn, vilket möjliggör friluftsliv i lusthuset eller läsa en bok på en bänk, utan rädsla för nyfikna ögon av förbipasserande.

Trästaket med sina händer för att göra enkla, bara behöver beväpna dig med kunskap, tålamod, material och verktyg. Men innan du fortsätter till tillverkningsprocessen, hitta en kortfattad information om träkonstruktioner.

Fördelar trästaket

Staket träskiva - ren och attraktiv design

Tillsammans med staket gjorda av metall, blir alltmer populära konstruktioner i trä. Vilka fördelar kommer att få ägaren av ett trästaket:

 • vänlighet och säkerhet i byggnader av trä miljö;
 • skapar unika lantlig miljö (gamla "ädla nest" cowboy gård);
 • lätthet av bearbetning av material av trä;
 • en mängd olika träslag, såsom ek, ask, lind, pil, hassel och andra;
 • billigt material jämfört med ett tegel eller sten.

Nackdelar med trä med korrekt hantering och beredning kan lätt åtgärdas, viktigast av allt, att välja rätt skydd mot skador och negativa faktorer. I det här fallet kommer att hjälpa den obligatoriska behandlingen av träskyddsmedel och olika sammansättningar.

Trästaket tecknas både av typ av "råmaterial" för staket, och i konfigurationsarrangemang brädor metoder, sedan grundandet eller bärare.

Olika typer av kolonner och grunden för ett staket av trä

Applicering av ett metalliskt material för att avskärma stöden hos skivorna

Den huvudsakliga delen av strukturen, med stöten - pelare. De har inte bara en stödjande funktion, men även dekorativa i vissa fall. Stöd för trästaket kan vara av metall, tegel, trä:

 1. Metall stolpar för staketet är den vanligaste typen, de är hållbara och starka.
 2. Brick kolumner ger soliditet staket och ser bra ut. Det enda negativa - de höga kostnaderna för tegel.
 3. Trästolpar för trä staket - en klassisk design. Construction genomförs som pelarna i rundtimmer och kvadrat stockar. Pre-behov av att göra behandlingen och antiseptisk prosmolit stöd.

För att skydda träet från de negativa faktorerna i kontakt med marken, ska byggas på fundamentet av stängslet tejp eller bar.

Strip stiftelser som för tunga stängsel av tegel eller betong. Byggandet av ett trästaket i kombination med en tegelsten pelare kräver också remsan grunden.

Columnar stiftelser gör för lätta konstruktioner av trä eller maskor där huvudbördan vikt tar polerna.

Ljus och den ursprungliga utformningen av skivorna för att ge

Vilka typer av kapslingar är lämpliga för dekorering en sommarbostad, och som för ett hus på landet?

Wicker staket av vide eller hassel passar för trädgården. Men innan du bygger det, kommer du behöver för att förbereda stängerna för stängsel och täck dem med skydds impregnering.

Om trästaket med sina händer för att göra i traditionell stil, är den lämplig för rysk log hut, och något annat land hem. Den mer traditionella hindret innebär en hel del alternativ och fläta mönster.

Typ av flätverk - "twist" av skivorna. Dekorativa staket, passage av luft och skapar effekten av korgen. Att bygga ett sådant staket är inte lätt, men det är värt det. Denna typ kommer att se vacker på framsidan i ett privat hem, speciellt om det är att rama in en sten.

Staket - den enklaste formen, samtida med våra farföräldrar skiljer sig med enkelhet i konstruktion och installation är det lämpligt i varje område med en motsvarande ram.

Konstruktion stängsel "galler" utförs med användning av remsor som är anordnade i olika riktningar. Riktningen kan vara vertikala, horisontella och diagonala. I kombination med metall eller tegel pelare galler ser intressant, och blir dyra slag som efterfrågas av ägarna av villor och stugor.

I cottage gitter är konstruerad för att stödja klätterväxter (vinrankor, av olika färger, med samma gurka) och användes som ett dekorativt element i anordningen eller arbor fasad.

"Ranch" - "Transparent" look för skydd av gårdar och områden för ridning. Boards är fästa vid varandra med ett stort takfönster. Vid installation oftare ribba struktur framgångsrikt tillämpats i landet på trädgårdsstaketet.

Schematisk visning av olika sätt att väva staket styrelser

Den mest moderna formen av stängslet - ett staket gjort av brädor, med sina händer för att bygga det är inte så svårt som det verkar vid första anblicken.

Att arbeta krävs:

 1. Stödpelare 3 meter lång.
 2. Brädor hyvlade 6 meter lång och 25 mm tjock.
 3. Spik eller skruv.
 4. Nivå.
 5. Boer bensin.
 6. Schebonka och betong.
 7. Skyffel.
 8. Mellankortet 2 meter lång, 25 mm tjock.

Loppet av högst 3 meter, användning av tunna plankor spänner mellan kolumner kan reduceras till 2.5-2 meter.

Avståndet mellan den primära och mellanliggande röret bör vara lika med längden av brädan plus 3-4 cm.

Stödstolparna som i betong, är det önskvärt som ett brett spann skapar en ökad belastning på lagret och för vind- ökar provtagning.

Hjälp! Sail - här egenskapen ämnen uppfattar den kinetiska energin i luften, om patienten har en hög segel, det ger lätt i att vindbyar och kan "flyga".

Avståndet mellan marken och den nedre kanten av stängslet måste vara minst 10-15 cm. För att design inte glider ner, ställer tvärbalken fixeras genom spikar eller skruvar för trä.

För skydd mot röta, var trästolpar botten (100 x 100 mm) behandlades med varm tjära eller en koleldad att skala utseende. Top Skär ner i en vinkel, så minskar den destruktiva inflytande snö eller regn i trädet. Metallrör eller profiler primas och nära toppen "nosen" (cover) (40 x 40 mm, metalltjocklek på 2 mm).

Skiss som anger riktningen för vävning ett staket styrelser

Först måste du göra en layout område med hjälp av pinnar och snöre. Erkänn och mäta avståndet mellan stöden, inte glömma gate och gate. Genom att markera längs linjen rep borrar borrhål med en diameter av 25 cm och ett djup av 100 cm.

Täckt med sand på botten av groparna, sedan grus 1/3 längder, komprimerade och ställa polerna, deras cemente och utjämning höjd med hjälp av utjämning.

Medan cementen hårdnar process hyvlade brädor med primer och impregnerat mot skadedjur.

Inställd vertikala brädor 25 mm tjocklek och 100 mm i bredd mellan lagren, kommer de att tjäna till att skapa ett mönster "Flätor".

Den första nedre timmer installerad på ett avstånd av 15-20 cm från marken, fäststyrka för skruvarna. På liknande sätt, fixa övre stången. Vävning börjar på toppen. Garanterad leverans ombord som korg väva i ett rutmönster.

När arbetet är klart, täckytan staket lack efter torkning - 2-3 lack eller emalj färgskiktet.

Skapa staket "gitter" från styrelsen i två utföranden,

Enkelt och praktiskt staket "grid" brädor

Under byggandet av staketet ofta uppstår direkt motsatta mål. Första mål - utomhus förortsområde med druva stödfunktion. Med denna uppgift klara traditionella galler staket, plantera den byggd med hål minst 10-15 cm i diameter.

Att installera gallret gör "ram" av remsorna med större bredd och tjocklek. Efter att ha gjort detta "grid", med lameller är parallella med varandra och vinkelräta. Läge skenor jämnt fördelade i vinkel mot varandra kräver precision och ett gott öga.

Poler justeras baserat på storleken på gallret bredd och monterade på stöd ribban. Skruva spacer emellan, varefter fäster sig "grid".

Andra uppgift - du måste öppna platsen landet och vindarna, torkar jorden ut snabbare och stänga den från nyfikna ögon av grannar. I detta fall hjälper det spalt staket plank, med händerna kan göras även från obehandlade brädor. Den singularitet av detta staket är att den liknar mörkarna, vilket gör det så de kallade i sin design.

Pelarna av denna typ är inställd som metall och trä, förberedelse och installation av trästolpar är densamma som för att ta "nätverk". Metallrör ovanpå clapboard, som är knuten till de horisontella brädor - lameller.

Inställningen "plattor" består i att fästtakläggnings skruvar (35-50 mm) av det första kortet i en vinkel så att en nedre kant spjälorna kunde hålla bredvid 1,7-2 cm.

Bara genom att placera i den nedre kanten av den tidigare styrelsen nästa, avsluta stängslet. Senaste lameller set utan att luta.

 • Allt om hur man installerar stängslet av platta med sina egna händer
 • Nyanserna av valet och uppförande av staket virkes
 • Användningen av akrylfärger för målning staket

För den här artikeln har inga kommentarer ännu. Bli först att kommentera.

Kopiering av material är endast tillåten med angivande av källan.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

− 3 = 7