Träs staketet

Hur man gör en trä staketet med sina händer? foto

Wood har länge varit en av de mest populära material inom byggbranschen. Från det uppfördes timmerhus gör heminredning och ramar för fönster. Denna lista är långt kan inte kallas komplett. Materialet är miljömässigt säkert, det kan användas för att skapa en atmosfär av komfort inomhus.

Varför välja ett staket

Trä kan ligga i grunden för staketet som står som en av de vanligaste typerna av stängsel som är särskilt sant i fråga om småhus. Med en sådan ett staket kan betecknas gränsområdet utan att skymma territorium. Att bygga en trä staketet med sina händer, kan du ge det någon form och höjd. Avståndet mellan elementen kan också justeras individuellt, på grund av denna konstruktion tar den ursprungliga och attraktivt utseende kompletterar förortsområde exteriör.

Populariteten av sådana skydd är på grund av vissa parametrar, bland dem:

Producera trä staketet med sina händer, kan du skriva in design i alla landskap. Det är utmärkt i kombination med andra material och organiska utseende, även med produkter gjorda av tegel, sten, metall och betong. Installera ett staket är ganska enkel, sådant arbete under inverkan av någon ägare av huset och torpare. Söka hjälp av professionella inte har.

Att ta hand om en sådan stängsel är ganska enkel. Dess yta kan målas, och om nödvändigt - för att ersätta en del av de artiklar som skadades under säsongen. Producera trä staketet med sina händer, kan du skapa en ganska hög struktur som kommer att säkra skyddet av ägodelar. Som en av de viktigaste fördelarna är möjligheten att postering planter vid basen.

För att bygga ett staket, bör förbereda en del material, inklusive:

Pelarna kan göras av tjocka skivor eller metallrör. Med avseende på stängslet, då har den form av individuella remsor av en bredd tillräckligt liten. Shtaketiny kan tillverka av hyvlade eller kantbrädor. Tvärgående remsa för ett staket placeras horisontellt, deras längd bör vara mellan 2 och 2,5 m.

Grundval prozhiliny bildar stängerna, vars tvärsnitt är 40 mm. Om du väljer att utföra en trä staketet med sina händer, kan materialet köpas färdiga eller gjort oberoende av varandra. Det första tillvägagångssättet gör att vi kan spara tid. Stängslet kan installeras på dagen för köpet. Emellertid, kan nackdelen av dålig kvalitet tjäna som obehandlat trä, som låg till grund för stängslet.

Om du har tid, gör stängslet kan vara sig själv, tillbringa ett par dagar. Resultatet är att du kan garanteras. Att börja att bestämma längden av stängslet, avståndet mellan stöden, höjden av strukturen och storleken av stängslet. Om du väljer att köpa virke, bör företräde ges till väl torkade produkter. När materialet framställes oberoende, befälhavaren vanligtvis zapilivajut och behandlades med sandpapper apex. De bärande pelarna i trä behandlat med varm botten med beck. Detta kommer att förhindra röta och avsevärt förlänga livslängden på virket.

Staket trä med sina händer, ett foto som du kan se i artikeln, görs på grundval av de bärande pelare. Men först, bör det territorium i riktning av staketet vara befriade från grenarna i träd, buskar och ogräs, som kan interferera med byggandet. På plats och dras åt skosnörena markerade platser för installation av pelare. Avståndet mellan dem skall vara 3 m eller mindre. Om du gör för långa spännvidder kan tvärbalken sag under tyngden av shtaketina.

Stöden är oftast installeras i marken, men om du vill göra design mer robust, bör du använda lösningen gjutning teknik av cement och sand. Tillverkning av trä staketet med sina händer innebär installation av stöd på grusbädd, vilket skulle utesluta klämma pelare på marken fryser. Kolumner bör fastställas vertikalt och täckta jordlager och betong.

Av staket kör ledningsstolpar ska placeras så rak som möjligt. Mellan dem ibland installerade prozhiliny. Installation av stängslet vanligen utförs av en av två metoder, den första tvärbalken anordnad mellan stöden och installations staket. Den andra tekniken innefattar aggregatet spänner separat efter det att de är fästa på stödenheten. Typiskt shtaketinami delning mellan lika med bredden av brädor. Korsstänger är fixerade på trästolpar med självgängande skruvar, spik eller skruv. Prozhiliny fäst till metallstift fäste för montering av balken.

Rekommendationer för installation av pelare

Innan arbetet påbörjas, bör du läsa instruktionerna. Träs staketet med sina händer går bara efter installationen av pelarna. På platsen för pinnar som drivs ner i marken vid den punkt märkningen bör gräva en grop. Deras djup bör vara 50 cm eller mer. Vid montering av polerna bör inte lita på gott öga, är det bättre att använda ett lod eller nivå. Den nedre delen av gropen som ska betong. För att skicka inte såg, rekommenderas att göra en tillfällig stag som kommer att hålla produkten tills blandningen hårdnar.

Om du ta upp frågan om hur man gör en trä staketet med händerna, är det viktigt att bekanta sig med design av monteringsteknik. Inleder denna process behövs endast efter polerna kommer säkert att hålla betongblandningen. För att göra detta, efter att hälla behöva vänta i ca 2 dagar. Ytterligare arbete kommer att påminna designern samlingen.

Fästen installeras på stolparna. Prozhiliny fast att fästena med skruvar. I detta skede bör det noteras de platser där staketet ska placeras på prozhiliny. Används för att göra detta, en markör eller penna. Detta gör det möjligt att övervaka avstånden mellan de delar av stängslet. För att skruva stavar är bättre att använda en skruvmejsel.

Innan arbetet påbörjas, experter rekommenderar att bekanta sig med idéer. Träs staketet med sina händer kan se mycket original. På många sätt är dess utseende bestäms av en dekorativ klippning. Dessutom gör anbringandet av ett skyddande skikt det möjligt att förlänga livslängden av strukturen. När det gäller svezhestrogannyh skivor, sedan använda en filmbildande medel är inte nödvändigt, eftersom de går dåligt, och hålla länge. Det är nödvändigt att rensa upp i träytan medelkornig sandpapper. Lack kommer att skydda materialet från fukt. Du kan använda den typ av transparent eller bets.

Installation av en trä staketet med sina händer kan innebära användning av stöd av olika material, inklusive:

Under alla omständigheter mellan elementen måste uppfyllas på samma avstånd, kommer sektionen att vara redo att placeras mellan stöden. För ytterligare styvhet kolumner kan komplettera baser i form av stopp som kommer att lämna åt sidan. Efter gjutning och häll den resulterande spåret kan fyllas med jord.

Ganska ofta på sistone används för att göra staket metall staket. Den har en polymerbeläggning, så det behöver inte målning. Men om du vill göra det yttre mer naturligt, är det bättre att använda trä, är det i slutskedet är täckt med fläckar och speciell antiseptisk. Så det kommer att kunna bevara den naturliga färgen på materialet och undviker exponering för negativa faktorer.

Nödvändiga verktyg och material:

• roulette, byggnadsnivå, stark snöre;

• metallrör eller trä stockar för tillverkning av bärare;

• tvärgående reglar (prozhiliny) av metall eller hållbart timmer barrved 50x100 mm (per 30 m staket behöver 10 poler och 20 prozhiliny tre meter);

• bågfil med medel tänder;

• mejsel med ett brett blad;

• monteringsfäste och bultar för att fästa tvärstag till ställningar;

• skruvar eller galvaniserad spik;

• sandpapper för slipning trä;

• linolja, färg och pensel för att måla.

För att få en ren staket måste marken noggrant inriktade. Innan utjämning mark som byggandet av staketet planeras rensas och träd och buskar rotlösa. Rötterna av många växt (poppel, vide, ros, etc.) är tillräckligt seg bör därför ta bort även små sticklingar. Annars efter ett par år, kan de återstående rötterna ge riklig tillväxt och skada staket.

1. På omkretsen på platsen för framtida pelare, grindar och grindar täppa små tältpinne, mellan vilka sträcker sig garn. Staket var helt platt innan du börjar installationen av stödpelare bör vara flera gånger för att förstå deras plats med ett vattenpass.

På staketet sträckte bichevka

Anordningen av metallstänger

Surr sträckt mellan stöden

1. Vid framställning av trä pelare slitsar (två per pol) 30 cm djupa. Deras placering vymeryat byggnadsnivå.

Fastsättning trä stöd med hjälp av Staples prozhiliny

Brädor är fixerade med en liten spalt

staket målning och utsmyckning

Till trädet inte absorberar för mycket färg, innan måla den är täckt med lack och låt torka. Att måla använda någon frysbeständig färg, bets eller dekorativa beläggningar.

Olika typer av staket strejkvakt

Alternativ för dekorera staket piket

Installationsmetoder för trä staketet med händerna

Trästaket i rustik stil

Bara 50 år sedan av en trä staket kunde ses runt de flesta förorter hem. Men det var samma typ av vertikala strukturen. Nu tillförlitlig och hållbar staket piket kan bygga olika konfigurationer och även i kombination med ett annat material. Uppföra stängsel är ganska lätt med rätt beräkning och beredning av materialet. Det kommer att fungera som ett pålitligt skydd av platsen, och dekorera den med sitt utseende.

Alla vill göra sitt hem vackra och staketet - det är den del av förortsområde, som drar uppmärksamhet i första hand. Därför är det viktigt att ge denna punkt högst estetik. En av de material som faller i kategorin estetiska och smidig för unika byggnader kan betraktas som en timmer. Om du har kompetens att arbeta med trä och en önskan att bygga sin egen staket runt tomten, är frågan hur man gör stängslet postering, kommer att lösas av sig självt.

Staket installerat sina egna händer, med den tillämpade fantasi och lite skicklighet, kommer det att se bra ut på alla terränger, och i bakgrunden av en byggnad.

Tillförlitlighet trästaket beror på träslag för sin produktion, liksom från en shtaketiny storlekar. Om du gör rätt val, kommer stängslet att pågå i många år.

Behåll väl hand om dem är inte svårt. Allt du behöver göra master - i god tid för att sätta på ytan av skyddande ämnen. Det är också viktigt att stängslet piket skymmer nästan stationen och har utmärkt luftgenomströmning kapacitet. Nära det kan planteras alla växter som behöver solljus.

Typer av vertikal stapling postering

Traditionellt tillverkningen av planket shtaketiny monteras vertikalt. Men också möjligt horisontell installation alternativ. En sådan konstruktion gjord av flera skivor eller zherdin. På ett annat sätt är denna typ av stängsel som kallas "ranch". Det är väl lämpad för att skapa en rustik stil.

Kan och kan vicka lamellerna på ena sidan, och sedan få ännu mer ovanliga staket. Och med tanke på att lutningsvinkeln kan finnas olika sätt att skapa ovanliga mönster är oräkneliga.

Attraktivt utseende och har ett staket "schackbräde". Det ser vackert, inte bara utsidan men inuti. trädelar plats funktion är att shtaketiny installerad på båda sidor, men är förskjutna i förhållande till varandra. Gapet å ena sidan, den andra kuggstången stängd, och vice versa.

Drivanordning för själv klassisk staket erektion

Träs staketet är så enkelt att installera att dess installation inte ens behöver en hel del verktyg.

För tillverkning av stängslet, förutom trä, behöver du:

 • fästdon - skruvar eller spikar;
 • handen bågfil eller sticksåg;
 • skruvmejsel;
 • skyddande medel för applicering på ytan. Dessa verktyg innefattar de vattenavvisande och antiseptisk impregnering, samt lack, träbets och färg;
 • Spade för att gräva gropar under bärande pelare;
 • en hammare om spikarna utvaldes som fästorganen;
 • builder nivå, att alla delar av stängslet installeras smidigt.

Du kan köpa trä och producera från det shtaketiny självständigt och kan köpas färdiga staket. I det senare fallet kommer att få betala mer, men arbetet kommer att vara mindre.

Var uppmärksam! Innan du gör ett staket piket, är det viktigt att utföra en korrekt beräkning av materialet från virket. Baserat på omkretsområden och shtakentin bredder och luckor mellan dem, beräknar den erforderliga mängden av träelement. Till exempel, om bredden på ett shtaketiny 4 cm och 6 cm bred spalt, och varvid höljet är planerad till 30 m lång, sedan för att beräkna den mängd av 30 m för att divideras med 10 cm, dvs med den totala bredden av en spalt och en shtakentiny.

Hur länge kommer shtaketin, det beror på den valda design. Till exempel om staketet kommer att uppföras med gap, kommer det att ta mindre material för honom än för de blinda struktur av samma längd.

Det är viktigt att komma ihåg att beräkna i samma måttenhet. Simply express meter i centimeter, och sedan 3000 kommer att behöva delas med 10. Efter beräkning visar det sig att ett sådant staket kommer att behöva 300 stycken shtaketin. I tillägg till materialet för framställning av stängslet, och kommer att behöva brädorna för benen. Dessa poler bör vara tillräckligt lång och varaktig. Man måste komma ihåg att de är minst en halv meter kommer att sjunka.

Att lägga staket i förskjutna

Processen för installation av den första raden av stängslet i stapplade

Installera ett staket piket kan arbeta i följande ordning:

 1. Märkning. Det är nödvändigt att bestämma på vilken plats kommer att placeras bärande pelare. I detta fall kan det hjälpa, utsträckt på robust rep omkrets. Det optimala avståndet mellan stöd - 2-3 meter. Med tanke på detta är det nödvändigt på marken för att göra en markering på de platser där det kommer att vara att gräva ur gropen.
 2. Gräva gropar. Deras diameter måste vara större än diametern på stödpelaren. gropdjup beräknings beror på hur mycket i framtiden kommer att vara höjden av stängslet. Oftast är det mer än en meter.
 3. Installera polerna i den preparerade kaviteten. Om de är trä, kan du bara göra genom att täcka ytan av skyddsutrustning. i detta fall möjligheten att föra in en trä staketet och använda metallpelare måste lovar att fördjupa betongblandningen.
 4. Efter stödet kommer att installeras, kan du börja att fästa dem prozhiliny eller slug - ju tjockare styrelsen, som bör vara parallell med markytan som är vinkelrät mot stödpelare. Minst två prozhiliny nödvändigt. Deras antal beror på den totala konstruktionens höjd.
 5. Beräkningen av avståndet mellan dem kan variera också. Det beror också på höjden av de monterade vakter, och metoden för fastställande av dem shtaketin. Det viktigaste är inte att närma sig lägre jorden kom ner till mindre än 25 cm, och den övre får inte stiga för högt, är kanterna spikade shtaketin höjde sig över henne med minst 25 cm.
 6. När installationen prozhiliny är klar, är du redo att montera staketet själv. När du installerar den allra första shtaketiny bättre att använda builder nivå, gjorde hela staketet inte kurvan. Om inte nivån, kan du istället använda ett lod som är lätt att göra din egen, med hjälp av en tung last och tråd. För att fästa alla andra shtaketin räcker bara att bestämma bredden på gapet. Det är möjligt att göra det lika med bredden shtaketin och mäta det önskade avståndet utan problem genom att en av skenorna. Men du kan göra skenbredd specifikt då endast använda den för att göra luckorna.
 7. När hela längden av stängslet kommer att spikas järnväg, kan vi vara nöjda med det arbete som redan gjorts, som i huvudsak klassisk stängsel är klar.

För att göra en "schackbräde", måste du gå till den andra sidan för att installera en annan serie shtaketin. För att undvika snedvridningar och felaktigheter måste ställas in på rätt sätt första järnväg. Det bör vara belägen mittemot gapet mellan två angränsande shtaketinami å andra sidan. Efter installationen av rälsen endast kommer att slå alla de andra, mäta ut längden på luckorna med hjälp av en mall.

Måla den färdiga konstruktionen

Måla staketet med sina händer är inte svårt, men ändå till detaljerna bör behandlas varsamt. Från kvaliteten på arbetet beror på hållbarheten inte bara färgskiktet, men också hela strukturen. För kvalitativ beläggnings virke ska rengöras från föroreningar, och sedan primas med en substans som kan tränga djupt in i strukturen.

Du kan använda flera lager. Innan nästa måste vänta tills det föregående lagret har torkat. Många tillverkare kan försäkra att innan färgen, det finns ingen anledning att prima ytan. Men ändå är det bäst att inte uppmärksamma detta uttalande, och för att hålla primer. Detta har en positiv effekt på hållbarheten av trä och spara baslack.

Paint är också bättre i flera lager. Efter applicering av det första skiktet efter torkning producera bättre slipning med sandpapper. För målning är bättre att använda en pensel, roller och inte, eftersom det kommer att ge tillgång till svåråtkomliga ställen. Men om du vill påskynda processen kan du ta och roll, men bara när det är nödvändigt att komma ihåg att det då fortfarande måste borsta måla många ställen.

 • Alla regler skapar ett staket gjort av brädor med sina egna händer
 • Metoder för konstruktion av en bambu staket vid stugan
 • Nyanserna av valet och uppförande av staket virkes

För den här artikeln har inga kommentarer ännu. Bli först att kommentera.

Kopiering av material är endast tillåten med angivande av källan.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

− 8 = 2