Ett staket av trä med sina händer

Funktioner installation av ett trästaket för trädgården med sina egna händer

Hållbar staket runt huset - det är ett viktigt behov. Högt staket, inte bara skyddar fastigheten, men det skapar en känsla av psykologisk komfort.

Trästaket har alltid ansetts vara ett idealiskt alternativ fäktning. De är gjorda av miljövänliga material och är enkla nog i en fristående byggnad. Korrekt konstruerade och väl underhållna staket av trä kan pågå i upp till fyra decennier.

Kan vara alla typer av produkter delas in i två stora grupper:

 1. staket. Den består av träskivor, som är knutna till stolparna. Kolumner i den här situationen fungera som ett pålitligt stöd. Det finns olika alternativ för att dekorera staket: det kan vara intressanta målningar, träsniderier. Brädor kan monteras både horisontellt och vertikalt.

Stängsel av trä

Om vi ​​betraktar trä staket by design, Följande alternativ kan identifieras:

 1. staket. Denna design är den mest populära. Genomföra vertikala brädor som spikas till tvärbalkar. Som ett resultat, passage bildad postering. Dess övre del kan vara av olika former för att ge ytterligare dekorativa staket.

Stängsel av bambu

Från vad trä för att göra staket

Experter rekommenderar att använda barrträd. det kan lärk eller gran, ceder, tall. Vi måste komma ihåg att tallen inte skiljer sig en stor styrka. I princip passar trästaket någon form av trä, huvudsaken är att det var kvalitet. Om du vill spara, då kan du säkert ta en gran eller tall. Innan du använder trä bör vara bra att behandla med antiseptisk oliv.

Hur man monterar en trä staketet lära av den här artikeln.

Hur lätt bygga en flätad staket från skivor med sina egna händer kan hittas här.

Vilka är fördelarna med staket av wellpapp under trädet, kan du läsa i den här artikeln.

Förberedelser verktyg för montering

 • Torr shtaketiny från barrträd eller lövträd trädslag. De bör vara av hög kvalitet polerade och specialbehandlade mot parasiter;
 • galvaniserade fästdon. Innan du använder är det nödvändigt att i förväg smörja naglarna med lack;
 • tvärstänger;
 • bärande kolumner;
 • spade (kan använda bit);
 • sand;
 • spetsar;
 • pinnar;
 • cement.

Steg för steg byggandet av ett trästaket med händerna

Tagna träpålar omkring 60 cm i längd. Var och en är nödvändig för att slipa. Sedan tar karta och hamrade pinnar runt omkretsen.

Då pinnar bör loopas snörning. Det måste väl åtdragna.

Märkning territorium under stöd

Det är nödvändigt att bestämma den önskade höjden på stängslet. Det är viktigt att det inte är för hög (eftersom det kan dölja landning) eller för låg (för att inte utsätta område på skärmen). optimal normal höjd anses vara 1,5-2,5 meter.

Brädor skärs angivna längden. De bör behandlas i en slipmaskin och gör en halvcirkulär eller triangulär profil. Om du vill spara tid kan du köpa färdiga skivor.

Det kommer en tid när en av tapparna tas bort, och i deras ställe borrade borrhålet djup av ca 50-80 cm ett stöd för framtiden av stängslet. Att arbeta gick snabbare, göra det bättre, med hjälp av en borr. Om tillgång till borren inte, då depån kan göra en vanlig spade.

Borra hål för pelare

Prefab stöd kan nu gräva i marken. Stänger kan vara en sektion av 50 * 50 * 75 mm eller 75 mm. Installera styrelserna bör vara strikt vertikal, för större noggrannhet är det rekommenderat att använda ett lod. Brunnarna täcks med jord och stamp ordentligt. Att konsolidera resultaten och göra ett staket hållbart, stöd är nödvändigt för att befästa.

Ovanpå varje timmer spiken hamras, och de dras åt tillsammans längs omkretsen tätt sträckt snörning. Detta måste göras för att korrigera rikta höjden staketet.

Prozhiliny (tvärsnitt 10 * 2,5 cm) är fästa reglarna av naglar. De bör placeras på samma avstånd från varandra. Detta görs på en höjd av ca 20-30 cm över markytan. Naglar bör vara av lämplig storlek för att penetrera prozhiliny genom och skjuter ut från den bakre sidan av ett par centimeter. Högtalare av naglarna måste vara noga böja.

Den exemplifierande ritning för byggandet av ett trästaket med händerna

På naglarna spikas förberedd för styrelsen staket. Om du vill göra en döv staket, är brädor spikas rygg mot rygg. Det är också möjligt att lämna mellan dem ett litet avstånd från en till fem centimeter.

Målning och bearbetning av trä staket

Stadier av installation av trästaket är klara, men det finns fortfarande en hel del arbete. Det är nödvändigt att skydda trästaket från väder och insekter. För detta finns särskilda åtgärder, i synnerhet - behandling och målning.

Som ett skyddande material experter rekommenderar användning av konventionell lack. Det innebär att det är en gemensam och tillgänglig på dess kostnad. Om ekonomin tillåter, erbjuder järnhandel en hel del alternativ för en mer kraftfull och dyr skydd trä.

Efter det applicerade skyddsskiktet är torrt, är det möjligt att börja måla.

Detta är viktigt! Målning trästaket ska upprepas en gång varannan, högst tre år.

Staket av trä har många fördelar - det är miljövänligt material och vackert utseende, tillförlitligt skydd och lång livslängd. Till ett träd för att helt lämna dessa egenskaper, måste du korrekt montera staketet och obligatoriskt för att skydda trä med linolja och färg.

Hur man förlänga livslängden på trästaket

För ytterligare skydd mot regn och snö, många yrkesverksamma rekommenderar att installera ett staket på toppen av den särskilda visiret. Detta kräver installation av speciella ytterligare konsoler som visiret kan fästas.

att skydda den nedre delen av stängslet, Vi måste ständigt:

 • Ta bort överflödigt gräs. Massor av vegetation nära stängslet leder till ökad fuktighet. Detta kan orsaka tidigt ruttnande trä.
 • Efter avlägsnande av överskottet gräset längs staketet hälldes tunt lager av grus. Detta gör det möjligt för fukt inte ansamlas i denna plats.

Dekorativa trästaket, galler

hur förlänga livslängden för trä staket även på byggnadsstadium:

 • Noga med att kontrollera installationsplatsen myrstackar och stora buskar.
 • Blötlägg trä med särskilda antiseptiska medel före byggstart.
 • Vid slutet av installationen för att täcka hela utformningen av primer. Detta kommer att stärka stängslet och ger utmärkt skydd mot ogynnsamma väderförhållanden. Att primer endast i varmt väder, när trädet är helt torr.
 • Ytterligare priming sker med färg, som består av naturliga oljor ingår. Detta fördubblar styrkan hos materialet. Ett skikt av oljefärg torka i ca 24 timmar före applicering av den andra. Då materialet är väl mättad.

När materialen är beredda, har verktygen, samt fritid, byggandet av trästaket med sina händer - ett fall att kraften i ens nybörjare i byggandet. Men det är viktigt att inte bara korrekt installera stängslet, men också förse den med ständig vård och skydd. Då trästaket kommer att pågå fyrtiofem år.

Steg för steg video instruktioner för byggandet av staket av trä

Videon - en fristående konstruktion av ett trästaket:

Fotogalleri av olika stängsel av trä

Foto exempel på de olika dekorativa och ovanliga trästaket installerats på deras sommarstuga. En del av idéer kan hjälpa dig att välja sina egna beslut.

Staket av trä med sina händer: hur man gör, vilka typer av idéer - 49 bilder

Trä staket hela tiden varit känt för sin popularitet. På många sätt var detta orsaken till dess relativt billigt pris och enkel installation. Men idag har situationen förändrats lite, och nu från trädet för att skapa inte bara fäktning, men riktiga mästerverk.

Överväga alla detaljer.

Skapa ett trästaket i hemmet. stegvis förfarande

Byggandet av trästaket kan delas upp i flera steg, nämligen:

 1. Montering av stödpelare;
 2. Installera tvärbalkarna;
 3. Mantlar installerade ram.

Varje steg i konstruktionen bör genomföras i sin helhet.

Installera stödpelarna utförda återfyllning metod. Algoritmen är som följer:

 1. Varvet med hjälp av en borr, en spade och skrot (om de blandas jord och det är nödvändigt att preliminärt lösa) för att göra ett hål till ett djup av 1,5 meter med en diameter av 50 centimeter.
 2. Längst ned i hålet sätter sanden och försiktigt packas. Tjockleken bör inte vara mindre än 15 centimeter.
 3. Efter att du måste installera placera hålen center stöd och åter kompakt sand.
 4. Ungefär till höjden av 25 cm från botten bör somna spillror, blandas med sand, och igen alla packas.
 5. Sedan kontrollera planhet support installation (bör det vara klart vertikalt).
 6. Då måste du upprepa processen att somna sand med grus och packas. Dessa steg måste upprepas tills blandningen inte kommer att få den övre delen av gropen.

Kors reglar, som är gjorda av trä, är det bäst att installera med fästen.

montering algoritm är som följer:

 1. På varje ben kommer att vara nödvändigt att använda flera bilagor. Stockar framställs enligt segmentet 2 i längd från 10 till 15 centimeter.
 2. I slutet av varje avsnitt bör utföra ett hål för bultning.
 3. Vid slutet av varje styrelse ska göra hål. Man bör komma ihåg att göra öppningen sammanföll med de borrade i hörnet.
 4. Detta följs av den övre delen av stödpelaren omkring 40 centimeter för att dra sig tillbaka. Notera avståndet den första delen för att vara svetsade hörnet som skall utplaceras nedåt.
 5. Därefter bör det åter reträtt fortfarande cirka 4,5 centimeter och en svetsad område utökas nu direkt uppåt.
 6. Vidare är det nödvändigt att dra sig tillbaka nedåt kring en meter på detta sätt och att montera den nedre konsolen.
 7. Efter att med hjälp av skruvar som du behöver installera skenor på trädet.

Uppmärksammas på det faktum att avståndet mellan de tvärgående reglarna kan reduceras. Men i detta fall kan konstruktionen minskar dess styrka. Stöd sig nödvändigtvis måste vara högre än pläteringen inte är mindre än 10 centimeter, och botten bör vara på ett avstånd från marken på ett avstånd av högst 15 centimeter.

Mantlar etablerat ramverk

Innan du startar installationen direkt själva montera skivor, är det nödvändigt att komma ihåg att det finns flera sätt.

I en metod, monterade staket på reglarna innan de senare är monterade i stöd, nämligen:

 1. Uppvisade tvärgående reglarna på ett önskat avstånd mellan dem, under bibehållande planet. Detta kan göras med hjälp av tillagade bestånd av någon mor.
 2. Det finns ingen anledning att framställa mallen, som kommer att tillämpas på spelet mellan brädorna.
 3. Den nedre och övre kanten av bladet är exponerat med en linjal. Istället tillåtet att använda någon linje av tvärstycket, som har förblivit, är inte inblandad.
 4. Skruvarna på trä plankor installeras direkt på reglarna själva.
 5. Efter det, är det färdiga tyget och dess fixering till de preparerade parentes. Det är värt att notera att den ensam inte kan göra detta, så du behöver en assistent. Om åtgärden innan det var sant, kommer färdiga tyget enheten ske snabbt och utan någon ansträngning.

Om vi ​​talar om den andra metoden för installation, då det innebär direkt montering av varje bräda individuellt. I detta fall är det nödvändigt att förbereda sig för en lång och mödosam process. Efter varje styrelse ska installeras för att mäta avståndet mellan dem (om ett mellanrum mellan brädorna) och testa klart vertikalt.

Det bör noteras att någon av de metoder som är populär bland ägare av privata hem och land, så att säga vilken som är bättre är omöjligt. Varje utförande väljer för sig själv beroende på valet av planket design.

Vad kan behandlas och att måla en trästaket

Det är underförstått att den installerade trästaket tar på en förändring av klimatet under alla årstider. Av denna anledning är det absolut nödvändigt att skydda mot fukt, brand och skadedjur.

Glöm inte att solens ultravioletta strålning skador på trästaket på grund av att som ett resultat av deras exponering i den inre trä fukt försvinner, så det förlorar sin bärförmåga och själv utseende.

Av denna anledning rekommenderar vi att behandla trä med speciella UV-härdande medel som kan köpas på någon järnaffär.

Sådan impregnering är nödvändigt att bearbeta ett par gånger på primern med djup penetration. Efter det kan du använda vattenbeständig färg och lack för köpet trästaket tilltalande utseende.

Beräkna det fulla värdet av det är helt enkelt omöjligt, eftersom allt beror på den önskade mängden material.

Om vi ​​talar om kostnaderna för de nödvändiga byggmaterial, är det genomsnittliga priset som anges i tabellen nedan:

Hittills finns det fortfarande ett annat material än trä, som lästes i samma smidig att genomföra olika designbeslut (trädet är mycket tillgänglig på priskategori).

Men på ett sådant sätt att stängslet har en intern vy. Ingen kan säga att arten har blivit värre.

I detta utförande, fokuserade konstruktionslösningen på varje detalj, kan du se hur arbetade sig konturer och hörn jämnas i sin helhet. På bilden kan man se skjutdörr från samma gård.

Håller med, mycket få av oss vet vilka metoder använder en eller annan designer att förverkliga sina fantasier. Men de använder: kalcinering skapa åldern effekt framgångsrikt kombineras med olika trä smidesmetallelement, och även triviala träd polerade och utsattes för målning i olika färger.

Och hur känner du inför den brutala stil? Överens, vyn är bara imponerande.

För att genomföra en sådan konstruktion lösning, behöver du bara en sticksåg, slipmaskin och färdigheter i träslöjd. Om det finns verktyg och lust, kan du uppnå effekten av en misshandlade trä.

Och som gillar att behandla pussel? Om det finns en önskan, kan du först rita en teckning på tavlan, och sedan klippa mönstret. Det är värt att uppmärksamma det faktum att detta arbete anses vara en juvelerare, eftersom varje bräda har dess exakta storlek och krökning.

Den svåraste processen i byggandet av trästaket är anses att installera det (inte allas makt för att göra ett sådant arrangemang).

För byggandet av trästaket av plattan är först nödvändigt att noggrant behandla uttagningskommittén. I vilket fall som helst inte bör tillåtas i någon plats i styrelsen har olika tjocklek eller bredd av densamma. I detta utförande är det utmärkande draget dess överkomligt pris, men detta uppvägs av den enorma arbete som är nödvändigt för att skapa en sådan skapelse.

Trots att styrelsen tjocklek på upp till 1,5 centimeter är inte särskilt lämplig för staket, kan det bidra till att skapa en utmärkt ogradku i ett rutmönster. Överens slag gjorde inte värre än de tidigare versionerna. Och om det fortfarande dekorera och grönområden, som kommer att bli hennes fläta - Vyn är underbara.

Under de senaste åren har inte kant styrelse har ökat i pris med mer än 15-20%, men det hindrar inte henne att hållas i den lägre prisklassen. I detta fall är det ofta används i byggandet av ett trästaket i en stil.

Såsom kan ses, illustrerar detta exempel en utföringsform av mönster när man arbetar med icke-skuma brädor. du kan uppnå några exklusiva lösningar om så önskas.

Och hur du utformar lösningar i stil med fönsterluckor? Överens, bara typ av bomb.

Vackra trä staket

Med lite skicklighet att arbeta med trä, kan du skapa en vacker staket under en kort tid.

Detta utförande är populär bland många ägare av privata hem, sedan starten inte tar mycket tid och ansträngning. Jag håller med om att formen är mycket attraktiv.

Standard stängsel, som är lämplig som ett privat hus, och förortsområden. Det kräver inte honom några speciella färdigheter, men samtidigt har en fin utsikt.

Att skapa en snidade staket med händerna måste ha kompetens carving trä.

Att skapa sådana stängsel kan ta mer än 3 månader, eftersom varje detalj spelar en stor roll. Men det är värt det. Denna typ av stängsel är lämplig för alla interiör.

Och hur sådana varianter skärning? Jag är säker på att många drömmer om ett sådant staket, eftersom det inte bara kan förstärka den personliga stilen, men också skapa en illusion av antiken.

Staket används ofta när man skapar sten eller helt enkelt i landskapsplanering.

Små staket gjorda av trä, kommer att kunna understryka funktionen av en anläggning för att komplettera det inre av infield.

möjligt att skapa något dekorativt ogradku en viss färg, om så önskas. Det kräver inte några kunskaper.

Många drömmer om att skapa en liten del av hans berättelse, och fördjupa sig i gamla dagar.

Denna variant effekten av antiken är bra för platser på vilka trähus. I kombination med samma m staket kan du skapa själv en riktig saga.

Och om du lägger lite dekoration i form av ett tjockt rep? Utsikten är helt enkelt fantastisk. Visst grannarna skulle komma till innehavaren av ett sådant staket med beundran.

Staket av korrugerad trä

Om du av någon anledning finns det ingen önskan att arbeta med trä, kan den installeras staket av wellpapp. Således är det möjligt att inte bara att öka livslängden, men också skapa en illusion av ett trästaket.

Om så önskas kan du använda den profilerade ljust trä, som passar perfekt för varje interiör. Livslängden för en sådan staket över 25 år.

Ett annat alternativ är att använda korrugerade mörkare toner, vilket gör det möjligt att skapa en illusion av trä täckt med lack. Perfekt för trähus eller byggnaderna mantlade i plast under trädet.

Beroende på önskemål från ägaren av ett privat hus, kan staketet själv göras i någon stil.

Höga staket är alltid populärt med ägarna av privata hus. Tack vare dem kan du dölja allt som händer på territoriet av platsen från insyn, göra ogradku vackra och exklusiva.

Ett annat alternativ är att installera ett staket med små slitsar. Denna typ av stängsel är perfekt för alla privata hus, oavsett storlek och stil.

Som en allmän regel gäller att installation av denna typ av staket på dess pris är tillgänglig för alla medborgare i vårt land. Sådana stängsel är perfekta för installation som helst, oavsett om det är en villa är ett privat hus.

I detta foto kan du se att stålplåten är att kombinera en kombination av dekorativa sten och trädet självt. Det ser bra och har en lång livslängd.

För dem som älskar minimalism perfekt alternativ för att skapa ett staket av korrugerad stålplåt under trädet. Denna typ av inställning till klassisk stil och är perfekt för att utföra plikt - att skydda platsen, liksom en bra dekoration.

När du skapar ett staket tegel och trä i kombination stor. De försöker ofta att kombinera designers för att skapa interiörer i rummet och utanför.

Staket i klassisk stil med konventionella tegel och brädor. Tack vare den framgångsrika kombinationen av matchade färgpalett, det här ser staket inte bara rik, men också mycket attraktiv.

I detta arrangemang kombinerar formade element med trästaket tegel. Väl valda färgpaletten gör det möjligt att använda den på ett Mete.

Denna kombination av byggmaterial i de flesta fall används i landet hus och stugor.

På egen hand för att återskapa dessa ogradku skulle vara mycket svårt, och du måste inte bara kunna ta itu med detta material, men vet också krångligheter blanda en speciallösning. Men du måste erkänna dessa stängsel kan överraska med sin skönhet, även de mest SMÅAKTIG kritiker.

Trästaket i kombination med dekorativa sten ger en illusion av en gammal fästning. Ofta används för montering i land stugor eller territorium privata företag.

Nu i en värld av trästaket började visa en tendens att använda andra mönster. De tillåter enkla stängsel för att skapa något speciellt och unikt i sitt slag.

Som kan ses, är ett sådant mönster är mycket svårt att göra med händerna, om en person inte är och har tillräckliga kunskaper i att arbeta med träsnideri.

Den kan beställas från gäng specialist på trä sammansättningen i kinesisk stil, som visas på bilden. Detta alternativ anses vara ganska vanligt i vårt land.

Visst varje ägare på din webbplats vill installera den ursprungliga stängslet. Men vad är de?

Denna ursprungliga utformning trä staket i vårt land är inte vanligt. Detta beror till stor del en dyr nöje (initialkostnaden kan variera från 40-50 tusen rubel).

En sådan konstruktion lösning kan inte bara göra dina grannar att titta på staket med avund, utan också gör platsen mycket rik och personlig.

Staket av trä, horisontella,

Många av våra landsmän vid installation staket undrar ofta - vad bättre vertikal eller horisontell? I själva verket är den enda skillnaden i smak.

Att tala om en sådan vertikal staket kan säga med tillförsikt att det kan göra alla i hemmet, medan utgifterna en kort tid och pengar. Den klassiska stilen är lämplig för att skydda ett territorium.

Bilden visar att den vertikala staketet, görs med sofistikerad design funktionen. Gör detta mycket svårt hemma, och om du vill ha att söka hjälp av proffs. Men det är värt det.

Smed poster hela tiden gav staket styrka och attraktionskraft. Men beror på dess betydande priset inte mycket populära.

Trästaket med förfalskade metalltrådar i bilden gör det ett original på sitt eget sätt. Det ger området stil och skönhet. Dessutom smide staket designelement gör en mycket hård, vilket avsevärt ökar livslängden.

En sådan utföringsform som kombinerar trä, tegel, och i själva verket, smidda föremål, gör praktiskt taget staket liv. Han var inte svåra klimatförhållanden, är det svårt att skada, och viktigast av allt - det är vackert och elegant.

Majoriteten av våra medborgare gör staket. du kan göra en mycket bra staket med detta material. Man behöver bara titta på dessa bilder.

Självklart, om detta staket färg, och sedan lackerad och få mycket bra, men också för att det är attraktivt. Vad är typiskt - det kan göras på kortast möjliga tid (perioden för dess konstruktion är högst 1-2 dagar).

I närvaro av våldsamma fantasier och stor önskan att webbplatsens ägare, kan vi ge en så stor designer ogradku som aldrig upphör att behaga ögat andras.

Staket stege är inte ovanligt i det dagliga livet för ägare av småhus. Först - denna typ av sparar på bordet, så små luckor kan minska mängden material, och för det andra - det visar sig i slutändan mycket väl.

På bilden Ställ stängslet stege, som fortfarande är mantlad inuti golv. På grund av detta är det utanför SRA mycket effektivt medan innanför stängslet del ser mycket snyggt.

Denna typ av stege i de flesta fall ligger i förorts privata hem. Små luckor mellan brädorna kan du se de vackra grönområden, som kan planteras bakom stängslet.

Videon nedan visar dig hur man gör en billig staket av trä.

Hur man gör en trästaket för privata hus med sina egna händer

Idag är det trästaket ökar i popularitet igen. Moderna motsvarigheter av andra material, naturligtvis, inte värre, men sedan urminnes tider mänskligheten har värderat och värderingar hittills naturlighet. Ingenting kan jämföras med den naturliga trä array. På vår webbplats innehåller flera varianter av trästaket och räcken för hem och detaljerade instruktioner om hur man gör sina egna händer.

De vanligaste typerna av trästaket

För varje ägare av ett privat hus fäktning, gjort med sina egna händer - en speciell stolthet. Men innan vi går vidare till sin konstruktion måste välja typ av konstruktion. Olika typer av trästaket för villor och foton till dem:

Trästaket nätverk. Beskrivning för denna äldsta sort - sammanvävda med varandra på ett speciellt sätt och stavar drivs ner i marken knäna. Trästaket antika vide (på bilden nedan kan du se mer detaljer) är mycket ovanligt att göra det med sina egna händer är en kick, men tyvärr livet av sin lilla.

Även om namnet påminner om amerikanska filmer om cowboys, bör det noteras att i vårt land, har sådana strukturer byggda för länge sedan. De skyddade trädgårdar, köksträdgårdar, jordbruk betesområde. I design - spikas på balken av trä några brädor (zherdin).

Det är också en typ av gamla stängsel som kan göras personligen. Stakes, topp avsmalnande vid en vinkel av 40 grader. Det har en imponerande utseende

Tilltalande utseende, en delikat trästaket för trädgården för att göra sina egna händer tjänar helt enkelt oftast som en del av inredningen eller infield för sin zonindelning. Extremt slitstark dekorativa trästaket är inte annorlunda. Gör det möjligt genom att korsa rakt eller diagonala remsor eller smala plankor.

Traditionellt utseende av trä stängsel - fäktning, staket. Det enklaste alternativet för tillverkning: styrelsen i vertikalt läge fäst prozhiliny, och de i sin tur drivs in i marken för att trästolpar. Det är den mest kostnadseffektiva och snabbt sätt att höja för att skydda din webbplats. Tydligen därför har det blivit så populärt. Lätt att använda, gör det dina egna händer snabbt och enkelt, och med tillbörlig omsorg det kommer att pågå en lång tid.

En annan utmärkande för detta staket är att det skisserar klart gränserna utan att skymma medan sektionen själv.

Separation av trä staket på berget Technology

Staket av trä, i bilden ovan visar är:

 1. Utan grunden bas. I det här fallet behöver du bara trästolpar eller metallstöd.
 2. På fundamentet. Marken del av grunden bas produceras samtidigt med träbalk.

När det gäller finish, kan det göras med hjälp av något material med dina egna önskemål: sten, trall, tegel. Trästaket med en solid grund för att alltid ser respektabel, snygg och grundligt. För honom vill du spendera en massa pengar, finns det ett alternativ för att minska kostnadsstrukturen - är att göra en trästaket med sina händer från början till slut.

Stadier av installation av trästaket

Rustik stil (land) har alltid varit och är fortfarande i dag på höjden av modetrender. Trästaket - dess slående element och enkelheten linjerna även utan dekorationer ser alltid modern och elegant. Gör dina egna händer är inte svårt. Hur man gör ett trästaket mer komplicerad design? Först måste du bestämma om materialen i tillverkningen.

Steg för steg instruktioner för att installera ett staket av trä

Om det material du redan har beslutat att välja bildförhållandet: formen, höjden av trä inhägnad. Först då kan gå direkt till konstruktionen. Hur man gör ett trästaket med sina händer, de ritningar och detaljerade instruktioner, se nedan.

 • Det första steget är märkning territorium.

 • Nästa du behöver för att beräkna antalet pelare av trä, staket och prozhiliny.
 • Jordiska delen av stången som skall bearbetas slam.
 • Därefter räkning utförs av en i förväg sträckt sladd balkar (rekommenderade avståndet - 3 meter).
 • Drog ur brunnen. håldjup bör utjämnas jorddjup för händelsen - det är ca 1,5 meter. Brunnarna kan grävas brunkol.
 • Tänk bra varning: om din avsikt är att göra en hög och tung trästaket, i detta fall, vara säker på att fästa basen av metallplattan stöder. Det är nödvändigt för stabiliteten och skydda genom gravitationen inte kräktes.
 • Timmerstöden är monterade vertikalt på en sandbädd 12 cm, varefter små delar av polerad sand fylls väl. Försiktigt RAM. Till strukturen var starkare hål kan fyllas med betong.

 • När du har installerat stöd som krävs för att beräkna och bestämma platsen för infästning prozhiliny trä topp och botten.
 • Fence har valts för den valda mallen i förväg, men du kan göra det ännu, avskurna vid sträckt sladden.

För enkel användning, kan du köpa en färdig staket med bilder eller utan dem.

Vi föreslår att du granska en kort video med ett urval av vackra trästaket:

Hur man gör en schack staket med händerna

Nästa typ: trästaket med sina händer på schack bilden kan tydligt se skillnaden jämfört med tidigare.

Jämfört med föregående, ser schack mer dekorativa av trä. Det viktigaste inslaget i installationen anses att för att göra det, kan du i varje tillämpning av: tät eller lumen.

Polerna är inställda på samma sätt som utföringsformen ovan. Efter installationen måste du bifoga balkarna. Du kan skära spår i trä pelare, i metallsvetsning bör vara svetsade hörn, som kommer att belägna balkar.

Bestäm vilken position du vill göra ett rutmönster: horisontellt eller vertikalt läge guiderna. Med vertikal schack gör dem horisontellt och omvänt, när den horisontella, är de gjorda vertikalt.

Vidare efter installationen kan fortsätta till guiden monteringsplattor. Sätta dem på ett förskjutet sätt som visas ovan (en på varje sida). Fäst dem, kan du antingen spik eller skruv.

trä staket stege med sina händer

Staket trä horisontell stege är också mycket populärt så närmare på den. För att göra en sådan struktur med sina egna händer lika lätt som tidigare. Installera bärare, på en liknande (beskrivs ovan) princip.

Därefter måste du åtgärda på båda sidor av ribbor av trä - det kommer att vara guide. Som vanligtvis används för detta ändamål en kanal, är det lättare och lättare att sätta styrelsen i vinkel. I det här fallet, du bestämmer själva vilken vinkel du vill göra en julgran. Positionen väljs också genom preferens. Riktningen kan vara både vertikal och horisontell.

Viktigt! Glöm inte att installera korten tillsammans med packningen materialet mellan dem. Det är nödvändigt för ventilation och för bevarandet av materialet från förfall.

Trästaket för att ge stegen med händerna. Bilden visar vissa modeller finns redan färdiga verk.

Efter avslutad verk behandla med antiseptisk och måla staketet strukturen.

Bonde livslängd av massivt trä staket

Som material för tillverkning av trästaket måste välja den typ av trä, vilket kännetecknas av styrka: aska, mulberry, akacia, ek, asp, sibirisk lärk.

Förresten, det sista alternativet - är det verkligen evig materialet inte är förstörd, utan snarare växer sig starkare när de utsätts för vatten. Det bör också begränsa användningen av tallarter för att skapa en träklossar. Använd inte björk, om du inte vill ändra det ofta, det bland alla andra lägsta densiteten.

Inhägnat brädor för användning i trä och metall, eller som ett alternativ till trä - foder. Wood avfärda är inte nödvändigt. Idag finns speciella metall konsol, tack vare modern teknik. Därför är massivt trä stöd inte nödvändigtvis gräva djupare. Cementerats konsol, och sedan de fast balkar av trä.

De mest utsatta delarna av trä är de där snittet byggs tvärs fibern. För att förlänga livslängden på träblock i staketet, sätta skivorna horisontellt eller göra visir. Trä är sårbara när direkt interagerar med luften:

 1. När fukt och sväller svampangrepp insättningar.
 2. Om luften är för torr - rassyhaetsya och sprickor.

Processen trästaket för att minska riskerna för skador och försämring? Detta kan göras på grund av impregnering med antiseptiska och måla specialmaterial: Svenska färg, blöt het linolja, yacht lack.

Svenska färg kan laga sina egna händer hemma. För att göra detta måste du blanda följande ingredienser:

 • Vitriol - 260 gram.
 • Minium järn - 260 gram.
 • Vanligt salt -260 gram.
 • Rågmjöl kommer att kräva 580 gram.
 • Linolja kan användas, och linolja - 240 gram.
 • Vatten ca 4,5 liter.

Konsumtionen av denna blandning är cirka 200 ÷ 300 ml / m2. Förväntad färg - golden. Om du behöver en annan färg, sedan ersätta blymönja på ockra eller manganperoxidas.

En metod för framställning av den svenska färgen med sina händer: mjöl blandat med 3 liter vatten för att koka pastan, och ledes sedan genom en sikt till blandningen klumpar åter sätta i brand genom att tillsätta salt och järnsulfat. Under konstant omröring tills kokta tills sulfat är fullständigt upplöst, blandning i små portioner till en blandning av första lack, följt av vatten.

Det är det enklaste sättet möjligt att göra sin egen utmärkt impregnering och denna line-up av behandlat trä.

Str. Mest Dorogomilovskaya 10

Dmitrov Shosse. 163 och, building 1, golv -1

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

61 + = 71