Ett staket av vackert trä

De vackraste trästaket för ett privat hus: beskrivning och fotografiska exempel

Hej, våra uppskattade sommarboende, liksom de boende i stadslägenheter, som ännu inte har turen att skaffa sin egen plats, men som i hemlighet drömmer om sådana. Senast säger vi: Förtvivlan inte. På din gata kommer en dag att passera kollektorn.

Och då, när du tar ut dokumenten till ditt eget land, behöver du omedelbart ett stängsel! Och inte någon, men definitivt ett trevligt och billigt, för efter en sådan betydande förvärv på konstsmide pengar har oftast inget annat val än att lägga ut staketet av sten eller tegel är inte den mest flyktig sak.

Eftersom intäkterna kommer att komma trästaket för ett privat hem foto av det bästa som vi bestämde oss för att visa dig i vår dagens recension.

Trästaket och staket för hemmet

Låt oss börja med en enkel. Från de vanligaste trästaket, för tillverkning som det inte är nödvändigt att ha någon konstnärlig talang. Men det betyder inte att ett sådant staket inte är lämpligt för ett fint hus, för att det bara betyder inte dåligt.

För att göra det enklare för dig att förstå, bestämde vi oss för att systematisera materialet.

Så, alla trä staket kan ganska tydligt uppdelas i tunga, vars konstruktion ger grunden och ljuset - de som inte behöver en bas.

Låt oss börja med den senare som från billigare.

Som vi redan har upptäckt, kommer vi att inskränka alla de stängda staketet, för att tillverka där det inte finns något behov av att lägga ett hölje och sticka förstärkning. Som en kolonn kan det fungera som en träbalk och en metall eller till och med ett asbeströr.

Det här är inte särskilt viktigt, det viktigaste är att de är begravda under djupet av frysta marken och har ett tillräckligt område för kontakt med jorden. Det kan se ut så här:

Kolumner kan vara valfritt

Naturligtvis är det mest föredragna att konkreta, för i det här fallet är det möjligt att göra en liten bas runt stöden. Trifle, och livslängden kommer inte att sträcka sig över ett år. Men det här är å ena sidan, och å andra sidan - om du vill ändra sådana kolumner måste du röra ganska mycket.

Fördelarna med dessa ljusstängsel inkluderar billighet och snabb installationshastighet. Om du valde ett enkelt staket, hänvisade du till de begränsade fonderna gjorde du rätt.

Men värdarna reshivshiesya att bygga tunga skydd, används trä, troligen från en rent estetiska överväganden, som betongfundament, plus en sten eller tegel pelare skulle förneka någon form av sparande.

Alternativet här, som med konstruktionen av bandet grunden för huset exakt två.

 1. Det är möjligt att gräva ner till den oförstörda jorden och hälla betong på denna höjd.
 2. Och du kan också ersätta den pustynistiska jorden på samma sand eller grus och hoppas att en sådan kudde kommer att spara tejpen från deformation.

I det senare fallet är det dock nödvändigt att sticka ett förstärkande nät, vilket inte hjälper till att spara pengar, men det kommer att ta hälften av betongen. Vad är mer lönsamt att överväga dig själv.

Schematisk exempel på tunga omslutningar ser så här ut:

Kärnan i tanken är en evig grund där du enkelt kan byta avsnitt. Idag är de trä, trötta och imorgon är de redan flaunting av wellpapp, och senare, kanske, och smide pengar kommer att kunna hämta.

Typer av material för trästaket

Men det här är inte den enda möjliga "filtreringen". Många föredrar att utse stängsel enligt materialet som används för att blinka spännarna. Här kan du skilja:

Som du kan se är det hela sortimentet av sågade trävaror som används i staketet, och det är det mest intressanta, från någon av dem är det möjligt att göra ett vackert trä staket åtminstone för en sommarstuga, och även om det är enkelt för en trädgård. Det viktigaste är att höja en lämplig idé, och då är det en liten sak, rulla upp ärmarna och sätta den i bruk.

Tja, den sista divisionen som kommer att tänka oss verkar vara den mest logiska, nämligen när det gäller design, vilket är vad vi kommer att överväga mer detaljerat.

En av de vanligaste typerna av trästängsel är staketet. Utformningen av sådan vård vid första ögonkastet är ganska oordnad. Och faktiskt, var kan jag få intressanta idéer. Nailed ner genom ett jämnt avstånd från baren men ser ganska snyggt ut, men lyckades för de senaste hundra åren redan vackra namozolitögon.

Och ändå finns det inga gränser för kreativitet, vi ser exempel på ett ovanligt stängsel.

Men hur mycket fantasi gäller inte, och staketet har en signifikant nackdel - genom det är gården synlig. Och detta är inte alltid att tycka om en person med en inhemsk mentalitet. Tja, vi växte inte upp till EU-nivå för att ha en grön gräsmatta och symboliska palisader.

Vi behöver alltid blockera, dölja och så idag är schack blir mer populärt. Gilla, samma staket, men i två rader. Genom en sådan inte längre podsmatrivaesh, och viktigast ändrade änden utformningen av staketet, så att mästarna att genomföra mycket mycket oväntade idéer.

Det kan se ut som ett schackbräde av kantplattor

Och det här är vägen från odlingsplattan, men oftare används vanligtvis traditionella träplattor.

De som föredrar gardingardiner, kommer definitivt att uppskatta stegen. Den senare kan vara antingen öppen eller samlad i en blank sköld. Men se själv.

Ett vackert staket för trädgårdsplatsen, det kommer att finnas ett trästaket i form av ett rutnät. För tillverkning av sådana hyvlade plankor används vanligtvis, även om vissa hantverkare här också kommer att bryta kanonerna.

Trots sin okomplicerade natur är det ofta möjligt att träffa trästaket som "Rancho". Det verkar vara tråkigt, men om du är i samma stil att göra och porten med en wicket, kan du få en mycket original fäktning, och utan mycket förstörelse.

Som du kan se, inte ens ägare till elit stugor tvekar inte att använda sådana staket.

Mycket intressant och rik på möjligheten är gruppen av staket under det allmänna namnet "Pluteka". Här kan du anmäla och göra under de gamla tiderna och en modern alpinvicker. Material för konstruktion används mest varierade från tunna kvistar av vinstockar och till hyvlade kantplattor. Vid den här tiden, vem är så mycket.

Så här kan en fläta se ut som ett staket för ett privat hus

Ganska sällsynt slags trästaket, som dock har full rätt att existera. I synnerhet när registreringen görs av proffs. Fördelarna med sådana stängsel inkluderar deras hållbarhet och tillförlitlighet. Nackdelarna är massivitet och hög kostnad. När allt kommer omkring, går en omgång för att göra mycket.

Och äntligen är det sista av de vanliga trästaket klassiskt. I ett sådant flyg är det tillverkat av massiva träsköldar. Inte för original idé, men smakerna argumenterar inte.

Dessa var standardidéer, men inte alltid detta eller det här "staket" -designen sker i sin rena form. Ibland skapar upphovsmän sådana konstnärliga idéer som antingen inte passar in i någon av ovanstående mallar eller kombinerar flera idéer samtidigt. I det här fallet pratar vi om författarens dekorativa staket och för att bättre representera det som diskuteras, titta på några ljusa exempel.

Till exempel här kombinerade mästaren "schacket" med "rutnätet" vackert. Det är svårt att föreställa sig hur mycket han hade att röra sig om, men resultatet var utmärkt.

Och för tillverkningen av ett sådant staket gick generellt ingången till oskurennye-grenarna. Ett bra exempel på ett ämne när talang sparar pengar.

Förresten, om du inte vet hur man målar staketet vackert, ta en titt på nästa bild. En glad färgning, i kombination med inte komplicerade dekorationer, gjorde ett tråkigt staket till ett verkligt konstverk.

Tja, de följande exemplen behöver inte kommentarer. Titta, kanske, de inspirerar dig att skapa ditt eget designmirakel.

Farväl och vi ses snart på sidorna på webbplatsen om dacha.

Webbplatsen om Marina Makarova dacha. Förvandla dacha till ett paradis

Den som kommer att stjäla innehållet, kommer att drabbas av grödor, invasion av skadedjur, inkräktare och fullständig överväxt av grenar.

Staket av trä med egna händer: hur man gör, visningar, idéer - 49 bilder

Trästaket var hela tiden känt för sin popularitet. I många avseenden har detta blivit en orsak till sitt relativt billiga pris och enkel installation. Men idag har situationen förändrats lite, och nu från ett träd skapar inte bara staket utan verkliga mästerverk.

Låt oss överväga allt i detalj.

Skapa ett trästaket i hemmet. Steg-för-steg-procedur

Byggandet av ett trästak kan delas upp i flera steg, nämligen:

 1. Montering av pelare;
 2. Montering av tvärstänger;
 3. Kappning av den installerade ramen.

Varje fas i konstruktionen måste utföras i sin helhet.

Installation av stödpoler utförs genom återfyllning. Åtgärdens algoritm är följande:

 1. Jag använder en trädborr, spade och skrot (om jorden är blandad och det är nödvändigt att lossa det på förhand) gör ett hål till ett djup på 1,5 meter med en diameter på upp till 50 centimeter.
 2. På botten av gropen sprider sanden och försiktigt rammade. Tjockleken ska vara minst 15 centimeter.
 3. Efter det är det nödvändigt att installera en pelare i mitten av gropen och sand igen.
 4. Ungefär i en höjd av 25 cm från botten bör de täckas med stenar, blandas med sand och igen alla spårvagnarna.
 5. Då bör du kontrollera om stödet är smidigt (det ska stå tydligt på vertikal).
 6. Då är det nödvändigt att upprepa proceduren för att somna sand med ruv och kompakt. Sådana åtgärder måste upprepas tills blandningen når toppen av gropen.

Korslag, som är tillverkade av trä, är det bäst att installera med parentes.

Installationsalgoritmen är som följer:

 1. För varje stöd är det nödvändigt att använda flera fästelement. Stockarna är tillverkade i 2 längder från 10 till 15 centimeter.
 2. I slutet av varje segment måste ett hål göras för de bultade anslutningarna.
 3. I slutet av varje bar, gör hål. Här är det nödvändigt att ta hänsyn till att hålen själva sammanfaller med de som borras i hörnet.
 4. Detta följs av den övre delen av stödpelaren omkring 40 centimeter för att dra sig tillbaka. Notera avståndet den första delen för att vara svetsade hörnet som skall utplaceras nedåt.
 5. Därefter bör det åter reträtt fortfarande cirka 4,5 centimeter och en svetsad område utökas nu direkt uppåt.
 6. Vidare är det nödvändigt att dra sig tillbaka nedåt kring en meter på detta sätt och att montera den nedre konsolen.
 7. Efter att med hjälp av skruvar som du behöver installera skenor på trädet.

Uppmärksammas på det faktum att avståndet mellan de tvärgående reglarna kan reduceras. Men i detta fall kan konstruktionen minskar dess styrka. Stöd sig nödvändigtvis måste vara högre än pläteringen inte är mindre än 10 centimeter, och botten bör vara på ett avstånd från marken på ett avstånd av högst 15 centimeter.

Mantlar etablerat ramverk

Innan du startar installationen direkt själva montera skivor, är det nödvändigt att komma ihåg att det finns flera sätt.

I en metod, monterade staket på reglarna innan de senare är monterade i stöd, nämligen:

 1. Uppvisade tvärgående reglarna på ett önskat avstånd mellan dem, under bibehållande planet. Detta kan göras med hjälp av tillagade bestånd av någon mor.
 2. Det finns ingen anledning att framställa mallen, som kommer att tillämpas på spelet mellan brädorna.
 3. Den nedre och övre kanten av bladet är exponerat med en linjal. Istället tillåtet att använda någon linje av tvärstycket, som har förblivit, är inte inblandad.
 4. Skruvarna på trä plankor installeras direkt på reglarna själva.
 5. Efter det, är det färdiga tyget och dess fixering till de preparerade parentes. Det är värt att notera att den ensam inte kan göra detta, så du behöver en assistent. Om åtgärden innan det var sant, kommer färdiga tyget enheten ske snabbt och utan någon ansträngning.

Om vi ​​talar om den andra metoden för installation, då det innebär direkt montering av varje bräda individuellt. I detta fall är det nödvändigt att förbereda sig för en lång och mödosam process. Efter varje styrelse ska installeras för att mäta avståndet mellan dem (om ett mellanrum mellan brädorna) och testa klart vertikalt.

Det bör noteras att någon av de metoder som är populär bland ägare av privata hem och land, så att säga vilken som är bättre är omöjligt. Varje utförande väljer för sig själv beroende på valet av planket design.

Vad kan behandlas och att måla en trästaket

Det är underförstått att den installerade trästaket tar på en förändring av klimatet under alla årstider. Av denna anledning är det absolut nödvändigt att skydda mot fukt, brand och skadedjur.

Glöm inte att solens ultravioletta strålning skador på trästaket på grund av att som ett resultat av deras exponering i den inre trä fukt försvinner, så det förlorar sin bärförmåga och själv utseende.

Av denna anledning rekommenderar vi att behandla trä med speciella UV-härdande medel som kan köpas på någon järnaffär.

Sådan impregnering är nödvändigt att bearbeta ett par gånger på primern med djup penetration. Efter det kan du använda vattenbeständig färg och lack för köpet trästaket tilltalande utseende.

Beräkna det fulla värdet av det är helt enkelt omöjligt, eftersom allt beror på den önskade mängden material.

Om vi ​​talar om kostnaderna för de nödvändiga byggmaterial, är det genomsnittliga priset som anges i tabellen nedan:

Hittills finns det fortfarande ett annat material än trä, som lästes i samma smidig att genomföra olika designbeslut (trädet är mycket tillgänglig på priskategori).

Men på ett sådant sätt att stängslet har en intern vy. Ingen kan säga att arten har blivit värre.

I detta utförande, fokuserade konstruktionslösningen på varje detalj, kan du se hur arbetade sig konturer och hörn jämnas i sin helhet. På bilden kan man se skjutdörr från samma gård.

Håller med, mycket få av oss vet vilka metoder använder en eller annan designer att förverkliga sina fantasier. Men de använder: kalcinering skapa åldern effekt framgångsrikt kombineras med olika trä smidesmetallelement, och även triviala träd polerade och utsattes för målning i olika färger.

Och hur känner du inför den brutala stil? Överens, vyn är bara imponerande.

För att genomföra en sådan konstruktion lösning, behöver du bara en sticksåg, slipmaskin och färdigheter i träslöjd. Om det finns verktyg och lust, kan du uppnå effekten av en misshandlade trä.

Och som gillar att behandla pussel? Om det finns en önskan, kan du först rita en teckning på tavlan, och sedan klippa mönstret. Det är värt att uppmärksamma det faktum att detta arbete anses vara en juvelerare, eftersom varje bräda har dess exakta storlek och krökning.

Den svåraste processen i byggandet av trästaket är anses att installera det (inte allas makt för att göra ett sådant arrangemang).

För byggandet av trästaket av plattan är först nödvändigt att noggrant behandla uttagningskommittén. I vilket fall som helst inte bör tillåtas i någon plats i styrelsen har olika tjocklek eller bredd av densamma. I detta utförande är det utmärkande draget dess överkomligt pris, men detta uppvägs av den enorma arbete som är nödvändigt för att skapa en sådan skapelse.

Trots att styrelsen tjocklek på upp till 1,5 centimeter är inte särskilt lämplig för staket, kan det bidra till att skapa en utmärkt ogradku i ett rutmönster. Överens slag gjorde inte värre än de tidigare versionerna. Och om det fortfarande dekorera och grönområden, som kommer att bli hennes fläta - Vyn är underbara.

Under de senaste åren har inte kant styrelse har ökat i pris med mer än 15-20%, men det hindrar inte henne att hållas i den lägre prisklassen. I detta fall är det ofta används i byggandet av ett trästaket i en stil.

Såsom kan ses, illustrerar detta exempel en utföringsform av mönster när man arbetar med icke-skuma brädor. du kan uppnå några exklusiva lösningar om så önskas.

Och hur du utformar lösningar i stil med fönsterluckor? Överens, bara typ av bomb.

Vackra trä staket

Med lite skicklighet att arbeta med trä, kan du skapa en vacker staket under en kort tid.

Detta utförande är populär bland många ägare av privata hem, sedan starten inte tar mycket tid och ansträngning. Jag håller med om att formen är mycket attraktiv.

Standard stängsel, som är lämplig som ett privat hus, och förortsområden. Det kräver inte honom några speciella färdigheter, men samtidigt har en fin utsikt.

Att skapa en snidade staket med händerna måste ha kompetens carving trä.

Att skapa sådana stängsel kan ta mer än 3 månader, eftersom varje detalj spelar en stor roll. Men det är värt det. Denna typ av stängsel är lämplig för alla interiör.

Och hur sådana varianter skärning? Jag är säker på att många drömmer om ett sådant staket, eftersom det inte bara kan förstärka den personliga stilen, men också skapa en illusion av antiken.

Staket används ofta när man skapar sten eller helt enkelt i landskapsplanering.

Små staket gjorda av trä, kommer att kunna understryka funktionen av en anläggning för att komplettera det inre av infield.

möjligt att skapa något dekorativt ogradku en viss färg, om så önskas. Det kräver inte några kunskaper.

Många drömmer om att skapa en liten del av hans berättelse, och fördjupa sig i gamla dagar.

Denna variant effekten av antiken är bra för platser på vilka trähus. I kombination med samma m staket kan du skapa själv en riktig saga.

Och om du lägger lite dekoration i form av ett tjockt rep? Utsikten är helt enkelt fantastisk. Visst grannarna skulle komma till innehavaren av ett sådant staket med beundran.

Staket av korrugerad trä

Om du av någon anledning finns det ingen önskan att arbeta med trä, kan den installeras staket av wellpapp. Således är det möjligt att inte bara att öka livslängden, men också skapa en illusion av ett trästaket.

Om så önskas kan du använda den profilerade ljust trä, som passar perfekt för varje interiör. Livslängden för en sådan staket över 25 år.

Ett annat alternativ är att använda korrugerade mörkare toner, vilket gör det möjligt att skapa en illusion av trä täckt med lack. Perfekt för trähus eller byggnaderna mantlade i plast under trädet.

Beroende på önskemål från ägaren av ett privat hus, kan staketet själv göras i någon stil.

Höga staket är alltid populärt med ägarna av privata hus. Tack vare dem kan du dölja allt som händer på territoriet av platsen från insyn, göra ogradku vackra och exklusiva.

Ett annat alternativ är att installera ett staket med små slitsar. Denna typ av stängsel är perfekt för alla privata hus, oavsett storlek och stil.

Som en allmän regel gäller att installation av denna typ av staket på dess pris är tillgänglig för alla medborgare i vårt land. Sådana stängsel är perfekta för installation som helst, oavsett om det är en villa är ett privat hus.

I detta foto kan du se att stålplåten är att kombinera en kombination av dekorativa sten och trädet självt. Det ser bra och har en lång livslängd.

För dem som älskar minimalism perfekt alternativ för att skapa ett staket av korrugerad stålplåt under trädet. Denna typ av inställning till klassisk stil och är perfekt för att utföra plikt - att skydda platsen, liksom en bra dekoration.

När du skapar ett staket tegel och trä i kombination stor. De försöker ofta att kombinera designers för att skapa interiörer i rummet och utanför.

Staket i klassisk stil med konventionella tegel och brädor. Tack vare den framgångsrika kombinationen av matchade färgpalett, det här ser staket inte bara rik, men också mycket attraktiv.

I detta arrangemang kombinerar formade element med trästaket tegel. Väl valda färgpaletten gör det möjligt att använda den på ett Mete.

Denna kombination av byggmaterial i de flesta fall används i landet hus och stugor.

På egen hand för att återskapa dessa ogradku skulle vara mycket svårt, och du måste inte bara kunna ta itu med detta material, men vet också krångligheter blanda en speciallösning. Men du måste erkänna dessa stängsel kan överraska med sin skönhet, även de mest SMÅAKTIG kritiker.

Trästaket i kombination med dekorativa sten ger en illusion av en gammal fästning. Ofta används för montering i land stugor eller territorium privata företag.

Nu i en värld av trästaket började visa en tendens att använda andra mönster. De tillåter enkla stängsel för att skapa något speciellt och unikt i sitt slag.

Som kan ses, är ett sådant mönster är mycket svårt att göra med händerna, om en person inte är och har tillräckliga kunskaper i att arbeta med träsnideri.

Den kan beställas från gäng specialist på trä sammansättningen i kinesisk stil, som visas på bilden. Detta alternativ anses vara ganska vanligt i vårt land.

Visst varje ägare på din webbplats vill installera den ursprungliga stängslet. Men vad är de?

Denna ursprungliga utformning trä staket i vårt land är inte vanligt. Detta beror till stor del en dyr nöje (initialkostnaden kan variera från 40-50 tusen rubel).

En sådan konstruktion lösning kan inte bara göra dina grannar att titta på staket med avund, utan också gör platsen mycket rik och personlig.

Staket av trä, horisontella,

Många av våra landsmän vid installation staket undrar ofta - vad bättre vertikal eller horisontell? I själva verket är den enda skillnaden i smak.

Att tala om en sådan vertikal staket kan säga med tillförsikt att det kan göra alla i hemmet, medan utgifterna en kort tid och pengar. Den klassiska stilen är lämplig för att skydda ett territorium.

Bilden visar att den vertikala staketet, görs med sofistikerad design funktionen. Gör detta mycket svårt hemma, och om du vill ha att söka hjälp av proffs. Men det är värt det.

Smed poster hela tiden gav staket styrka och attraktionskraft. Men beror på dess betydande priset inte mycket populära.

Trästaket med förfalskade metalltrådar i bilden gör det ett original på sitt eget sätt. Det ger området stil och skönhet. Dessutom smide staket designelement gör en mycket hård, vilket avsevärt ökar livslängden.

En sådan utföringsform som kombinerar trä, tegel, och i själva verket, smidda föremål, gör praktiskt taget staket liv. Han var inte svåra klimatförhållanden, är det svårt att skada, och viktigast av allt - det är vackert och elegant.

Majoriteten av våra medborgare gör staket. du kan göra en mycket bra staket med detta material. Man behöver bara titta på dessa bilder.

Självklart, om detta staket färg, och sedan lackerad och få mycket bra, men också för att det är attraktivt. Vad är typiskt - det kan göras på kortast möjliga tid (perioden för dess konstruktion är högst 1-2 dagar).

I närvaro av våldsamma fantasier och stor önskan att webbplatsens ägare, kan vi ge en så stor designer ogradku som aldrig upphör att behaga ögat andras.

Staket stege är inte ovanligt i det dagliga livet för ägare av småhus. Först - denna typ av sparar på bordet, så små luckor kan minska mängden material, och för det andra - det visar sig i slutändan mycket väl.

På bilden Ställ stängslet stege, som fortfarande är mantlad inuti golv. På grund av detta är det utanför SRA mycket effektivt medan innanför stängslet del ser mycket snyggt.

Denna typ av stege i de flesta fall ligger i förorts privata hem. Små luckor mellan brädorna kan du se de vackra grönområden, som kan planteras bakom stängslet.

Videon nedan visar dig hur man gör en billig staket av trä.

Trästaket och räcken för hem (50 bilder): spektakulära områdesskydd

Trästaket bäst kompletterar charmen i naturmaterial i den yttre designen

Alltmer, istället för massiva och monumentala tegel- och stenstaket invånare väljer trä staket och räcken för bostäder: Bild av lyckade exempel på plats för att säkerställa den exceptionella överklagande av ett sådant beslut. Det trädet anses vara det material som inte bara kan garantera skydd mot attacker, men utseendet är inte alltför skrämmande.

Design samtida trästaket är mycket varierande och ofta tyngdpunkten ligger på det visuella intrycket

Den mest traditionella typen av trästaket: snyggt målade staket

Trästaket: praktiskt för dekoration parti

Staket och räcken av trä kan anses vara en traditionell alternativ för vårt samhälle. Överflödet av trä och dess billighet tillåta användning av detta material är inte särskilt rika människor. Men i västvärlden, ett träd, tvärtom, det anses vara ett tecken på livskraft och framgång av ägarna till ett hus eller mark. En sådan ett staket i dag - är inte bara status utan också elegans, hållbarhet och modernitet beslut allmänna stil.

I den moderna landskapsplanering i väst när man väljer ett staket för webbplatsen preferens träd, medan vi som ett material för stängsel var utbredd sten

Valet till förmån för staket av trä bygger ofta på en enskild faktor:

 • Miljövänligt. I modern tid av teknik, konstgjorda material och miljöföroreningar alla tenderar att omge sig med de säkraste material. Trä blir den bästa lösningen för dem som bryr sig om hälsan hos sina familjemedlemmar.

Av fördelarna med trä som material för webbplatsen stängslet - en bra ljudabsorption, men om du gillar metallstängsel, kan du välja en kombinerad version

En av de vanligaste sätten att organisera privat gård rymden: board botten av trästaket passar tätt mot varandra, den övre - ge en översikt över de bilaterala

 • Lättskött. Trästaket - detta är den del av hushållet, som inte bara kommer att kräva mycket uppmärksamhet, men kommer att kännas som en skapare i vården av henne. Snickeri färdigheter för att hjälpa ersätta en styrelse, om nödvändigt, och förmågan att hålla i sina händer borsten kommer att uppdatera färgen på stängslet och göra den mer elegant.

Det bör ta hand om kvalitet trä impregnerats och väderbeständighet trästaket kommer att pågå i många år

 • Vackra trä staket för hem också praktiskt. För att ge en säker och skyddad från väder och vind och från nyfikna ögon kommer sådana staket med tillbörlig omsorg pågå i åratal. Trä är den mest mångsidiga material, som har förmåga att vara användbar i alla situationer: till exempel som ett staket för varvet, som gränsen mellan förortsområdet, i en trädgård splitter zon.

Faktum! Staket tjänade så länge som möjligt, bör du välja den mest hållbara och tillförlitliga trä, t ex ek, ask, lärk. Det är också viktigt att beakta egenskaperna hos fukt och jordens sammansättning.

Populär idag i landskapsplanering teknik: inrättandet av separationsdelen av gabioner (franska gabion från italienska gabbione - «en stor bur" ..), som ser bra ut i kombination med trädet

Transparent struktur träribbor som inte stör bilateral översyn, men ger skugga

 • Harmony - det viktigaste som skiljer trästaket av metall eller sten. Livlig och skönt material passar perfekt in i miljön och om det kompetens staket från det kan förvandlas till ett konstverk.

Fler och fler ägare av privata egendomar föredrar lätt, naturliga och robust design av landskapet, inklusive staket av trä, inte av sten eller metall

Inte mindre viktiga faktorer som också måste beaktas är dess relativt låga kostnad (t ex i jämförelse med liknande produkt av metall eller tegel) och enkel installation. Skydda marken så att stängslet kan på kort tid, även utan ingripande av erfarna hantverkare.

Trästaket avslutar naturligtvis landskapsområdet

Typer och egenskaper hos trästaket

När du väljer ett trästaket för den privata hem, är varje ägare ansvarig för sig själv hela bilden: vilken typ av staket byggnad, som är den mest tillförlitliga, vad är kostnaden för uppförandet av en viss typ av stängsel. Experter urskilja följande typer av trästaket, som lämpar sig för användning som ett staket:

 • Klassiska staket - en kontinuerlig bana bestående av ett tättslutande skivor som kan placeras både vertikalt och horisontellt. Klassisk variant staket kan stärka grunden av tegelstenarna och stenar, och även användas som bas pelare av trä, metall eller sten.

Trä mönstret är inte mindre vacker än att dra på naturlig eller konstgjord sten eller mönster

 • Palissad består av vertikalt monterade och tätt inpassade till varandra stockar. För att säkerställa maximal styrka och öka livslängden på stocken som rekommenderas på fundamentet och inte i marken. Denna typ av stängsel ser ganska aggressiv och är lämplig för aktivt skydd av egendom från intrång, som är särskilt främjar toppar vässade stockar.

Idag palissader tungt mutera på grund av förlust av relevans aggressivt utseende, och ser bättre ut. De kan vara baserade på metall eller sten stiftelser, och inte nödvändigtvis överensstämma med densitets stockar passar

Trästaket eller staket av spetsiga och målad av kritor loggar Älskare kommer att uppskatta humor i design

 • Staket - en traditionell semester alternativ, som kan vara så enkelt som möjligt och stängs. Denna typ av stängsel används ofta inte bara som ett skydd, men också som ett inlägg för webbplatsen. Option "checkerboard", som en av de vanligaste typerna av stängslet, mycket populära på grund av sin mångsidighet och praktiskhet. Båda sidor av staketet är ansiktet, vilket ökar dess attraktivitet, och ordentligt fastsatta i ett sicksackmönster på substrat remsorna bildar en tät väv.

Version av trästaket "checkerboard" lätt att skapa och mycket praktisk

Det rutmönster som bildas brädor, fäst på båda sidorna av bottenbalk, de två sidorna är ansikts

TIPS! Staket kan vara mycket attraktivt och origin fäktning, eftersom det gör det möjligt att välja den optimala mönstret, avståndet mellan barer och formen på den övre kanten.

Klassiska staket används ofta som ett stöd för klätterväxter eller höga buskar

Classic shtaketny staket inte begränsa möjligheterna för sin egen dekoration. Kursen kan skickas, till exempel gamla trä fönster, speglar, etc.

 • Fiskbens eller stege. Boards staket monteras på varandra horisontellt och användning av särskilda packningar ger utmärkt ventilation vid full ogenomskinliga duk.

Utformningen av trästaket "fiskbens" eller "stege" tillåter många olika dekorationer under bibehållande låg vikt, enkelt underhåll och användbarhet

 • Gallret anses vara den mest dekorativa staket view. Arrangerade på tvären i en vinkel på 45 grader eller sammanflätade band i klassisk ram för Platting ser nästan ett konstverk. Denna typ av stängsel används ofta som ett stöd för vinstockar och fläta.

Staket i form av en trä gitter eller så kallade "Flätor", ser mest dekorativa

Kombinationen av de två typerna av staket i ett "nätverk" (dekorativa galler) och "checkerboard" - framifrån från båda sidor, plus stöd för högre växter

TIPS! Att göra sådana ett staket expressiva utseende designers rekommenderar att använda en kombination av flera remsor i ett arrangemang för denna bana.

 • Trästaket i stil cowboy rancher - ganska specifik typ av staket, som är mer lämplig för differentieringen av det territorium eller kontroll av tillgång till en viss del av människan eller djuret. barer anordnade horisontellt ser exotiska och är lämpliga för användning i stora områden.

Rancho staket praktiskt taget värdelösa för att skydda från utanför området, men för att avgränsa mycket stora områden är bäst lämpade. I små områden kan väl se blandade typer av stängsel som staket i en ranch-stil, som bygger på en stengrund

Installation och underhåll av ett staket av trä: processen nyanser av

Bland invånarna finns det en uppfattning om komplexiteten i konstruktionen på platsen staket av trä. Det är därför ägarna ofta inte tänker på hur man gör en vacker trästaket med sina händer, men föredrar att hänvisa till specialister. Men rätt inställning till valet av teknik och uppfyller alla normer för konstruktion, är byggandet av staketet på platsen inte är så komplicerad process.

Trästaket med metallinlägg ser modern och hållbar användning: metallen kommer inte att låta honom förlora form

I processen att ta hand om ett trästaket är det viktigaste steget i förbehandling av träet. För att bevara den naturliga färgen på trä, måste det vara lackad: I det här fallet har styrelsen inte mörknar från fukt. Speciella staket impregnerings garanti skydd mot regn, och skadedjur eftersom deras sammansättning innefattar allmänt antifungala medel och insekticider.

 • Uppförandet av staket och trä inklusive börjar med basen installationen. Om nödvändigt, är en grund monterad eller installerad stödpelare (igensatt eller sitta på en konkret bas).
 • Efter det, på grundval av bifogade skivor, som bildar en livvakt. Metoden för fastsättning beror på typ staket och byggare preferenser. Till den resulterande staketet var starkare, experter rekommenderar att använda metallhörn och har dem fäst plankor eller remsor.

Special impregnering för trä kommer inte låta henne förlora färg, samt skydd mot mögel, skadedjur och väderförhållanden

Ett staket av trä för förortsområde bör övervägas inte bara sätt att skydda territoriet, men också elegant dekorativa detaljer. Den naturliga skönheten i materialet, accentueras av eleganta form, göra webbplatsen ännu mer spektakulär, kommer att möjliggöra en mer rationell strategi för att lösa problemen med landskapet och organisera utrymmet effektivt.

Förmörkas omålat trä har sin egen stil, dessa stängsel väl titta på den övergripande designen i lantlig stil

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

55 − 53 =