Staket från platta foto

Staket från platta med sina egna händer: Foto & Video

Den mest tillgängliga typen av trästaket - ett staket av platta. Slab kallade sidohalvcirkelformade kanten av stocken. Flera omständlig process av förbehandling av materialet, men resultatet är inte bara en billig och mycket billig staket.

I denna praktiska, enkel att installera och mycket elegant: en logg staket simulerar murverk, det ser bekväm, ser mycket dyrare än dess verkliga pris.

Framställning av materialet - den mest energiintensiva fasen av staketanordning. Croaker behöver trimma, polera, antiseptiska och täck med lack.

I allmänhet, för att göra en vacker staket av platta med händerna i bilden måste göra allt liksom med andra trästaket:

1. För de bärande pelarna är rekommenderat att använda en träbalk eller timmer behandlades med antiseptisk. Du kan ta ett metallrör eller en profil, men de kommer att förstöra synen på "log" konstruktion.

2. Markera staketet: sätta hörn pinnar, stretch sladd mellan dem. Ställ mellan pinnar i de punkter i installationen av pelare.

3. Den rekommenderade djupet av brunnarna under inlägg - minst en halv meter. Gropar kan göra en trädgård borr. Höjden på arbetsstycket - 2,3 meter (två fot in i jorden och 1,8 för att skydda sig själv).

4. Ställ in stängselstolpar av plattan. Styra nivån av vertikal installation. Metallstöd bör betong och vänta på betongen pour; gropar runt träpelare hällde grus och tamp.

5. För att simulera log om kartongplattor som horisontellt angränsande varandra. Genom metallstänger Croaker galvaniserade skruvar fästa trä - naglar.

6. Eventuellt gör staket plattor med sina händer med vertikala brädor som staket och på ett avstånd från varandra. En tid - enligt personliga preferenser.

I det här fallet, innan du installerar sig inför, måste du installera två horisontella barer på toppen och botten. Varje stapel är fast vid stödstolpar med hjälp av spik (för alla träkonstruktioner) eller skruvar (om metallpelare).

7. En annan utföringsform av vertikal installation: installera brädor överlappar varandra.

8. Den övre delen av stängslet av valsämnet kan vara åt vänster eller höger för att göra en formad (exempelvis vågen). I det senare fallet, pre-märkning.

Ett staket gjorda av plattor med sina händer i bilden

Skapa dina egna händer drömmen för varje ägare av ett privat hem. Men vad gör du om din budget är begränsad? Då han kommer till stödet croaker. Vad är det här? Hur man bygger ett staket?

Platta som material för staketet

Materialet används ofta för att värma villor, men inget hindrar att skapa ur en vacker staket.

Croaker - populär, att hitta det inte vara lätt (det finns på alla sågverk).

Fördelarna är följande:

 • massiva stängsel - hög tillförlitlighet;
 • med rätt behandling, staket har lång livslängd (minst 15 år);
 • enkel installation. Skapa ett staket av platta med händerna under kraft för varje ägare av ett privat hus;
 • vacker utsikt. Tillräckligt för att drömma lite - få en riktig designlösning;
 • ekologi. Staket är inte giftiga, har en positiv effekt på andra medborgarnas;
 • staket är inte intresserad av vandalerna - det kan inte passera på metallen annars att sälja.
 • behovet av stora mängder material (platta är aldrig samma form, så du kan behöva för hans val);
 • material efter installationen flera gånger behandlas med skyddsorgan, eller livslängd kommer att vara kortlivade (3-5 år);
 • förkonditionering remsor av plattor tillverkade av enbart för hand, en mödosam process.

Innan vi förstår hur man gör stängslet av plattan med händerna, du behöver för att förbereda en lista med verktyg:

 • material i den önskade mängden (beroende på område);
 • bärande pelare. Många experter på området rekommenderar att du använder bara trä stöd, som ett homogent material är bäst att passa in i varandra. Men du kan använda om du vill, naturligtvis: kanal, betongpelare, även kantad med sten;
 • trä stockar;
 • slipmaskinen;
 • en spade, en yxa;
 • förbrukningsartiklar: skruvar, spikar.

Staket plattor installerade i flera steg, nämligen:

 1. Framställning av det nödvändiga materialet.
 2. Märkning territorium där stängslet ska installeras.
 3. Montering av de bärande pelare.
 4. Installation av reglar och plattor.

Förbereda det nödvändiga materialet

Inledningsvis bör plattan vara beredd. Det är som följer:

 1. Bort från alla barkremsor.
 2. De behandlade remsorna torkas i solen (beroende på temperaturen, kan det ta upp till 3 dagar).
 3. Då slipning (ger vackra utseende).
 4. Det framställda materialet bearbetas av ett antiseptiskt olika skadedjur.
 5. Slutligen material som behövs för att täcka valet av lack, lack. Detta kommer att fungera som ett pålitligt skydd mot termiska effekter.

Märkning territorium för framtida installation

Märkningen utföres medelst en konventionell sladd peg. Tack vare dem, bör det noteras framtida utrymme för bärande pelare.

Grund av det faktum att stängslet är av ett material ganska massiva, måste hålla sig till avståndet mellan stolparna är cirka 2 meter. Tillåts mindre avstånd, men i alla fall inte mer, eftersom det kan helt enkelt "tanka".

På platser där stödpelare är monterade, är det rekommenderat att göra hål för installationsdjup på cirka 70 centimeter.

Beroende på vilken typ av stödpelare väljs, bestäms av vilken typ av installation:

 • trä stöder. Innan du installerar, är det nödvändigt att i förväg processkydd blandningar som köps i byggvaruhus (priset på 200 rubel). En del av bäraren är nedsänkt i marken, insvept i takmaterialet. Därefter är stöden ligger i ett vertikalt läge, och sedan komprimeras krossat tegel, bygg skräp;
 • Om vi ​​talar om konkreta bryggor, bara installera i vertikalt läge, och sedan komprimeras skräp, grus, trasiga tegelstenar. Stödet måste fästas stadigt i marken. Pour lösning (cement + grus);
 • med användning av en metall U-profiler eller rör måste vara pre-grop, som täcks med kompositionen av sand, grus. Komponenter blandas, kompakteras i ett hål, är satslagret, är fylld med cementbruk i proportionerna 1: 3 (cement / sand);
 • bildandet av stenpelare, grunden till en början gjort. För som ser gropdjupet på 50 cm, och fylldes sedan med cementbruk blandat med grus. Området för injekteringsbruk hårdnar blir tegel.

Om stängslet kommer att omfatta ett vertikalt arrangemang brädor - reglar installeras i horisontellt läge. Före installation reglarna måste förbehandlas med en lösning för skydd mot skadedjur, temperatureffekter, och sedan fastsatta med skruvar till stödpelarna.

Om stängslet kommer att ha en horisontell monterings plankor form croaker dozhzhen fäst via färdigförpackade det barer.

Trots att stängslet av plattan hänvisar till budgettaket sinnet, som ofta används ägare av småhus, förhindrar något för att göra det slags elegant. Det räcker med att lägga till några dekorativa element.

Ett av de enklaste sätten att förbättra sina synpunkter - banalt färg.

Inte nödvändigtvis för att använda när man målar rena färger - drömma upp lite för att få vackert mönster.

Täckt croaker linoljefernissa. Färgen kommer inte bara att förbättra sitt utseende, men kommer att ge ogradku motståndskraft mot skadeinsekter

Om det finns kompetens carving kan du skapa en del intressanta former eller banala plattor att göra av samma storlek, vilket det kommer att bli en annan typ.

Du kan tvärtom att betona dess olika former. Med denna enkla att hantera glasyr färg.

Många ägare av småhus placeras över staket sadeltak, som klarar funktion dekoration, skyddar strukturen från vinter snö, regn - sommar.

Staket från platta till tak

Du kan inte bara dekorera stängslet, utan även de bärande pelare. Tillräckligt för att måla och utseende kommer att vara annorlunda.

Om du har använt metallstöd, och är dekorerad med sten -Material vann dyrt, så betona personlig stil till fullo.

Hur mycket är ett staket av platta, priset för arbetet om att anställa folk för att bygga ett staket

Om du av någon anledning finns det ingen möjlighet för hemmabyggda staket av platta, sin beställning.

Priserna för arbetet beror till stor del på vad som kommer att vara dess höjd. I genomsnitt, priserna är som följer:

 • höjd av 1,5 meter - 1000 rubel per kvadratmeter staket;
 • höjd av 1,8 meter - 1,1 tusen rubel per kvadratmeter staket;
 • höjd av 2 meter - 1300 rubel per kvadratmeter staket.

I priset ingår:

Det bör förstås att priserna för "naken" staket. Om du vill måla, lackering eller lägga dekorativa element, utgångspriset 2 - 2500 rubel per kvadratmeter.

Baserat på dessa priser, är det lätt att räkna ut hur mycket staket för visst territorium.

Alla som vill bygga ett staket av platta kan titta på första alla alternativ som är populära bland ägare av småhus.

Byggd med sina egna händer stängsel kan ses i bilden.

I närvaro av tråden av arbets kompetens trädet är möjligt att uppnå en sådan vacker staket. Allt du behöver - lägg små bitar av smides metall och skär ut någon form av plattan.

Alternativ är perfekt för dem vars mark går på högvarv. Med det här alternativet staket, kan du uppnå effekten av en fästning.

Trots sin personliga stil, är staketet perfekt för alla interiör, oavsett om tegel byggt hus eller trä. Men det är bättre att använda i händelse av att territoriet har vacker grönska.

Option avser klassisk stil, men för att uppnå denna typ av extremt hårt. Det är nödvändigt att noggrant hantera material, installera det och sedan öppna lack eller färg.

Variant av trä "staket" kan tryggt säga att om du har fantasi, kan du få ett staket plattor av någon design.

Smide i samband med snideri på trä - inget mer behövs för ett sådant staket med effekten av en gammal herrgård. Du kan FÖRHYDA staket andra dekorativa element, om så önskas.

Leta efter högkvalitativ video på Internet, där experter dela hemligheter om byggandet av staket av plattan svårt. Men det misslyckades.

Denna video inte avslöjar hemligheter uppförandet av stängslet, men det tillåter oss att förstå essensen av hur detta görs.

Vackra staket från croaker: fotosamling

Stängslet runt platsen, som regel byggs omedelbart efter köpet. Staket, toalett och hytter för byggare - det är de väsentliga delarna utan vilket inte påbörja byggandet av ett hus på landet. En temporär eller permanent stängsel blir - det är en fråga om smak och budget framtida husägaren. Kommer det att vara en tre meter tegelvägg eller ljus miljövänliga fäktning, beslutar också att vara värd, beroende på intresset för objektet för tjuvar, förekomst eller brist på skydd av stugby och sin egen smak.

Styret hos plattan

Trästaket orättvist anses vara den mest opålitliga och kortlivade. Kanske detta är sant, om det är fel att välja trä och processteknik att följa. Ett staket gjorda av grova brädor, eller behandlas med kränkningar tjänar inte mer än 10 år, det kan mycket väl ordna dem som väljer att starta en tillfällig version av staketet (hittills bygger).

Trä - en varm, miljövänlig, givande material. Från den kan du göra saker av sällsynt skönhet, om närmade sig med fantasi på frågan. Exempel på original och billig staket gjorda av trä (t.ex., plattor) kan ses i fotot. Efter kan erhållas en vacker staket av platta genom att försiktigt slipas och lackas för att öppna, och du kan dra nytta av speciella dekorativa effekter (som på bilden):

 • artificiell åldring;
 • ljusreglering;
 • rostning;
 • arrangemang med andra material.

Genererade den ursprungliga idén av stängslet, har köpt en högkvalitativ trämaterial och byggande, i slutändan, en vacker trästaket, oftast beräknas att det kommer att tjäna troget under många år framöver. För att detta ska vara sant, måste du strikt följa vissa regler att arbeta med träprodukter.

Villkor förlängd livslängd träkonstruktioner

Furubräder eller plattor är perfekt. Men för pelarna är bättre att välja hårt trä: lärk, asp, al, ask. Lärk - den bästa lösningen för områden med hög luftfuktighet, eftersom detta trä har en unik förmåga att bli ännu starkare mot fukt. Absolut inte lämpar sig för utomhusbruk, speciellt för byggandet av staketet, björk (det visar sig det värsta av alla).

Den underjordiska delen av stödet att vara oumbärlig tätskikt. Basen fylls med betong eller packad grus.

I foto staket av croaker, när skivorna är anordnade horisontellt, är det uppenbart att det finns ytterligare möjligheter. I fallet med vertikalt anordnade brädor kan dröm med formen på den övre kanten, men då är det nödvändigt att tillhandahålla en skyddssköld, såsom fotot.

För trä är oönskad som vara för torr eller fuktig luft, som i det första fallet kan det spricka och i den andra - att svälla och täckt med svampen. För att undvika dessa problem träd som ska behandlas av speciella tåg:

Svensk färg kan göras oberoende av ferrosulfat, mönja, natriumklorid, rågmjöl, linfrö (kan ersätta olja från linfrö), vatten.

Funktioner staket från croaker

Som stöden kan vara antingen runda stockar eller virke, t ex 100x100 mm. För horisontella tvärstag använda 30x50 mm stråle. perfekt lämpade för tillverkning av arkmaterial sådant budget som croaker. Det säljs till ett pris av avfall (i själva verket är det avfall som lämnas efter skärning).

Först avlägsnas med plattan bark, då det är polerat och behandlas med speciella kompositioner. Om det är en tillfällig staket område, kan du inte bli av jordskorpan och inga handtag. Underjordiska delen stödjande pelare - ungefär en femtedel av den totala längden av kolonnen. Livslängden kommer att bli betydligt högre om basen av kolonnen fortfarande kommer att bearbetas.

Slab kan packas både horisontellt och vertikalt. Du kan uppnå mycket vacker effekt, vilket gör stängslet figuren som på bilden.

Om staket av plattan inte måla eller lackering, då kan det gå illa ganska snabbt.

Behandlas som plattor utan bark - det perfekta materialet för förverkligandet av en mängd olika idéer. Ser underbart dess kombination med kolumner av natursten, eller till exempel med smides komponenter. Live för döva stenmurar kan vara ganska obehagligt, dessutom är det kallt och missa inte solljuset. Dessutom är det mycket modern och framför allt kul att bo i hus byggda med enbart hållbara material. Trähus, omgiven av ett staket gjorda av fina formade plattor, som påminner om strukturen av ryska sagor.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

28 − 20 =