Staket från platta

Ett staket gjorda av plattor med sina händer

Den mest budget alternativ och praktisk trästaket - ett staket av platta. Det är lätt att göra dina egna händer, och materialet är lätt tillgängliga för alla sågverk eller gåva för lite pengar. Staket erhållits tillförlitlig och hållbar, och om du försöker - det är också en vacker och ovanlig. Vad ligger bakom materialet och hur man bygger från en vacker design?

I själva verket, plattan - är träavfall produktion. Han är en sågad bräda med ena handen, behåller sin andra sidan sitt ursprungliga utseende och konsistens av rå stockar. Tidigare var det endast användas som ved och för efterbehandling eller grovbearbetning tillfälliga föremål. Men med tiden har trädgårdsmästare lärt sig att bygga från materialet starka och originella staket. Kostnaden för det beror på träslag, typ av behandling och storlek.

Fördelarna med detta material intag cottage

 1. Tillgänglighet och lågt pris
 2. Lätt att installera
 3. Hållbarhet och tillförlitlighet
 4. estetiskt utseende
 5. Resistens mot atmosfäriska medel
 6. Originalitet och originalitet
 7. naturlighet
 8. mångsidighet

Brister i plattor också. För det första, den komplexa själv foder - slipas och måste bearbetas varje dyna. Det tar en hel del tid. För det andra, någon låg brandhärdighet trämaterial.

Val av kantbrädor och råd för val

Croaker kan vara av två slag - trä och affärer. Den första typen är inte lämplig för provtagningsanordningar, som dess yta är ojämn och ofta det delar instabila träd. Affärs gorbylom FÖRHYDA lador, som används för att bygga formen och uthus, staket och murar. Han i sin tur delas upp i vått och torrt. croaker formas till buntar värd mer staplade i en hög, eftersom det finns mindre avfall. Den bästa typ av material anses vara kalibrerad eller blockhuset. Det är tio gånger dyrare än konventionella platta verksamhet. Men det kommer att hantera och rengöras.

Neokorenny croaker förför sin abonnemangs, men med tiden barken kommer lossna och det kan fås barkborren. Barkas och oshlifovanny material ser ädla och dyra, och om han är också behandlas med skyddsimpregnering, livslängden (20-25 år) som stängslet. genom slipning tjänster tillhandahålls mot en extra kostnad sågverk, men det är möjligt att ta bort plattorna från barken av sina egna - med en yxa och en kvarn.

Per art ingen signifikant skillnad, men bör undvikas poppel (ruttnande) och björk (för hårt och varp). Det är värt att komma ihåg att efter leverans av materialet på plats, måste den sorteras och bearbetas i en kort tid, annars barkborren kommer att orsaka trä mycket snabbt i förfall. Sedan tärningarna rekommenderas att torka.

 • Vertikal eller palissad. Det är de enklaste versionerna när fyllda dice vertikalt på förberedda skelett.
 • Horisontell, utan användning av tvärbalkar. Fyllda plattan horisontellt från kolumn till kolumn ända, med luckor eller överlappning.
 • Reversibel staket, varvid icke bearbetade ombord monterad på två sidor. Det är det dyraste alternativet, eftersom materialet bör vara dubbelt så mycket.

Material för anordningen

 1. platta
 2. Poler (metall, trä)
 3. fästdon
 4. Bar - stolpar eller balkar eller plattor av långa plattor
 5. Sand, schebonka
 6. Särskild komposition för behandling av trä
 7. Harts eller tränar
 8. måla
 9. cement

Verktyg för att uppföra staket

 1. Tvinnar och måttband
 2. yxa snickare
 3. slipmaskin
 4. sågen
 5. Spade eller borr
 6. hammare
 7. borste

Det är viktigt att det vid tidpunkten för byggandet av staketet har varit torrt och inte kant ombord kunde torka upp efter behandling. provtagningsanordning från plattan kan delas in i tre steg.

 • Beräkning av area provtagning och mängden material.
 • förberedelse Site och märkning.
 • Förbereda virket.
 • Installera stödpelarna och ramen anordningen (om nödvändigt).
 • Patch platta på ramen.

Beräkning av area provtagning och den mängd material som

För att beräkna antalet kolumner och byggmaterial kan du använda gratis online kalkylator, eller göra sina egna beräkningar. Börja med att beräkna omkretsen av mätområdet, vilket är nödvändigt för att skydda. Därefter bestämma avståndet mellan stödpelare och beräknas antalet nödvändiga byggmaterial, samt deras kostnader.

Till exempel, om landytan 12 ar sedan omkretsen är 140 meter. Om avståndet mellan stolparna är 2 meter, och porten bredd är 1 meter, då allt du behöver 70 poler. När längden av brädan 2 m, bredd 10 cm och tjocklek 2,5 cm område på hela inneslutningen, vilket är 278 sq. m behöver 1390 bitar eller 6,95 kubikmeter plattor. Material som tagits från reserven, så att du inte köpa mer. När stängslet höjd av 2 m och bredd på 2 m mellan sektionerna behöver stålrör 76 x 4 mm.

Ytterligare framåt pelare instilla djup för att bestämma deras längd. Staket stod fast och var inte föremål för kraften i vinden, bör djupet vara minst 60 cm. Grunden för staket av plattan är inte nödvändigt, men det måste fastgjutning metallstöden. Trästolpar behandlade nödvändigtvis med gjutasfalt eller åstadkommer förkolning.

I mjuka marken stolpar drivs in i pre proburonnye gropen. Polacker sätta strikt på nivån.

Genomgång för byggandet av staketet på platta med sina egna händer

Steg 1. Framställning av material. Bark plattor behövs och den kan utföra en spade eller en snickar yxa. Nästa gorbyliny ska markeras, sågas och slipas. Efter en grundlig slipning timmer omfattas av någon skyddsstruktur i två skikt. Du kan använda en sprayflaska eller bred pensel.

Steg 2. Medan tärningarna croaker torr, påbörja arbetet med utformningen av brunnar och installation av stödpelare. Avståndet mellan dem bör inte vara mer än 2,5 m. Gorbyl kan fixeras både på trä och på metall poler. Metall stöder grävt in i jorden till ett djup av minst 50 cm, och cemente. Trästolpar nödvändigtvis bearbetas bitumen mastix. Vi får inte glömma dränering av grus. Återfyllning utförs i skikt följt stampen. Alla pelarna är inriktade på nivån.

Steg 3. Montera platta. Redan innan plåstret är att avgöra vad som kommer att utseendet på stängslet. Om plattan monteras vertikalt, de horisontella stängerna behövs. Som fästelementen 150 används spikar eller skruvar, försmort torkande olja eller maskinolja. För inte behövs horisontella monteringsband, som plattan är fäst direkt till de bärande kolumnerna eller stänger som fodrar. Det är bättre att montera plattorna överlappar för att undvika luckor senare. Croaker - heterogent material, men det ger en viss originalitet.

Ovanpå formarna kan spikas plank-visir - skydd mot fukt.

Steg 4. Dressing stängslet.

Det finns flera sätt att förvandla en vanlig staket i designen.

 1. Räkna sågnings kanterna av plattorna.
 2. Färgning och toning fläck, lackbeläggningen.
 3. Partiell röstning, efter vilket plattorna är täckta med lack eller fernissa.
 4. Borstad - vytsarapyvanie borstfibrer och efterföljande toning. Innan borsta croaker kan bränna - och kommer att avslutas och skydd.
 • brädor överlappar varandra när gorbylin fiskbens packning bör vara minst 1,5-2 cm, i synnerhet den dåliga-torkade materialet.
 • Den optimala bredden av skivorna till stängslet -. 20 cm bredare dör under drift kan spricka.

Video on "Hur man bygger ett staket av platta"

Staket kant board - är en typ av konstföremål. Om du närmar dig uppgiften med omsorg och fantasi, kommer det att ta lång tid att behaga sin exklusivt utseende. I genomsnitt kommer stängslet av plattan pågå från 10 till 20 år.

Ett staket gjorda av plattor med sina händer i bilden

Skapa dina egna händer drömmen för varje ägare av ett privat hem. Men vad gör du om din budget är begränsad? Då han kommer till stödet croaker. Vad är det här? Hur man bygger ett staket?

Platta som material för staketet

Materialet används ofta för att värma villor, men inget hindrar att skapa ur en vacker staket.

Croaker - populär, att hitta det inte vara lätt (det finns på alla sågverk).

Fördelarna är följande:

 • massiva stängsel - hög tillförlitlighet;
 • med rätt behandling, staket har lång livslängd (minst 15 år);
 • enkel installation. Skapa ett staket av platta med händerna under kraft för varje ägare av ett privat hus;
 • vacker utsikt. Tillräckligt för att drömma lite - få en riktig designlösning;
 • ekologi. Staket är inte giftiga, har en positiv effekt på andra medborgarnas;
 • staket är inte intresserad av vandalerna - det kan inte passera på metallen annars att sälja.
 • behovet av stora mängder material (platta är aldrig samma form, så du kan behöva för hans val);
 • material efter installationen flera gånger behandlas med skyddsorgan, eller livslängd kommer att vara kortlivade (3-5 år);
 • förkonditionering remsor av plattor tillverkade av enbart för hand, en mödosam process.

Innan vi förstår hur man gör stängslet av plattan med händerna, du behöver för att förbereda en lista med verktyg:

 • material i den önskade mängden (beroende på område);
 • bärande pelare. Många experter på området rekommenderar att du använder bara trä stöd, som ett homogent material är bäst att passa in i varandra. Men du kan använda om du vill, naturligtvis: kanal, betongpelare, även kantad med sten;
 • trä stockar;
 • slipmaskinen;
 • en spade, en yxa;
 • förbrukningsartiklar: skruvar, spikar.

Staket plattor installerade i flera steg, nämligen:

 1. Framställning av det nödvändiga materialet.
 2. Märkning territorium där stängslet ska installeras.
 3. Montering av de bärande pelare.
 4. Installation av reglar och plattor.

Förbereda det nödvändiga materialet

Inledningsvis bör plattan vara beredd. Det är som följer:

 1. Bort från alla barkremsor.
 2. De behandlade remsorna torkas i solen (beroende på temperaturen, kan det ta upp till 3 dagar).
 3. Då slipning (ger vackra utseende).
 4. Det framställda materialet bearbetas av ett antiseptiskt olika skadedjur.
 5. Slutligen material som behövs för att täcka valet av lack, lack. Detta kommer att fungera som ett pålitligt skydd mot termiska effekter.

Märkning territorium för framtida installation

Märkningen utföres medelst en konventionell sladd peg. Tack vare dem, bör det noteras framtida utrymme för bärande pelare.

Grund av det faktum att stängslet är av ett material ganska massiva, måste hålla sig till avståndet mellan stolparna är cirka 2 meter. Tillåts mindre avstånd, men i alla fall inte mer, eftersom det kan helt enkelt "tanka".

På platser där stödpelare är monterade, är det rekommenderat att göra hål för installationsdjup på cirka 70 centimeter.

Beroende på vilken typ av stödpelare väljs, bestäms av vilken typ av installation:

 • trä stöder. Innan du installerar, är det nödvändigt att i förväg processkydd blandningar som köps i byggvaruhus (priset på 200 rubel). En del av bäraren är nedsänkt i marken, insvept i takmaterialet. Därefter är stöden ligger i ett vertikalt läge, och sedan komprimeras krossat tegel, bygg skräp;
 • Om vi ​​talar om konkreta bryggor, bara installera i vertikalt läge, och sedan komprimeras skräp, grus, trasiga tegelstenar. Stödet måste fästas stadigt i marken. Pour lösning (cement + grus);
 • med användning av en metall U-profiler eller rör måste vara pre-grop, som täcks med kompositionen av sand, grus. Komponenter blandas, kompakteras i ett hål, är satslagret, är fylld med cementbruk i proportionerna 1: 3 (cement / sand);
 • bildandet av stenpelare, grunden till en början gjort. För som ser gropdjupet på 50 cm, och fylldes sedan med cementbruk blandat med grus. Området för injekteringsbruk hårdnar blir tegel.

Om stängslet kommer att omfatta ett vertikalt arrangemang brädor - reglar installeras i horisontellt läge. Före installation reglarna måste förbehandlas med en lösning för skydd mot skadedjur, temperatureffekter, och sedan fastsatta med skruvar till stödpelarna.

Om stängslet kommer att ha en horisontell monterings plankor form croaker dozhzhen fäst via färdigförpackade det barer.

Trots att stängslet av plattan hänvisar till budgettaket sinnet, som ofta används ägare av småhus, förhindrar något för att göra det slags elegant. Det räcker med att lägga till några dekorativa element.

Ett av de enklaste sätten att förbättra sina synpunkter - banalt färg.

Inte nödvändigtvis för att använda när man målar rena färger - drömma upp lite för att få vackert mönster.

Täckt croaker linoljefernissa. Färgen kommer inte bara att förbättra sitt utseende, men kommer att ge ogradku motståndskraft mot skadeinsekter

Om det finns kompetens carving kan du skapa en del intressanta former eller banala plattor att göra av samma storlek, vilket det kommer att bli en annan typ.

Du kan tvärtom att betona dess olika former. Med denna enkla att hantera glasyr färg.

Många ägare av småhus placeras över staket sadeltak, som klarar funktion dekoration, skyddar strukturen från vinter snö, regn - sommar.

Staket från platta till tak

Du kan inte bara dekorera stängslet, utan även de bärande pelare. Tillräckligt för att måla och utseende kommer att vara annorlunda.

Om du har använt metallstöd, och är dekorerad med sten -Material vann dyrt, så betona personlig stil till fullo.

Hur mycket är ett staket av platta, priset för arbetet om att anställa folk för att bygga ett staket

Om du av någon anledning finns det ingen möjlighet för hemmabyggda staket av platta, sin beställning.

Priserna för arbetet beror till stor del på vad som kommer att vara dess höjd. I genomsnitt, priserna är som följer:

 • höjd av 1,5 meter - 1000 rubel per kvadratmeter staket;
 • höjd av 1,8 meter - 1,1 tusen rubel per kvadratmeter staket;
 • höjd av 2 meter - 1300 rubel per kvadratmeter staket.

I priset ingår:

Det bör förstås att priserna för "naken" staket. Om du vill måla, lackering eller lägga dekorativa element, utgångspriset 2 - 2500 rubel per kvadratmeter.

Baserat på dessa priser, är det lätt att räkna ut hur mycket staket för visst territorium.

Alla som vill bygga ett staket av platta kan titta på första alla alternativ som är populära bland ägare av småhus.

Byggd med sina egna händer stängsel kan ses i bilden.

I närvaro av tråden av arbets kompetens trädet är möjligt att uppnå en sådan vacker staket. Allt du behöver - lägg små bitar av smides metall och skär ut någon form av plattan.

Alternativ är perfekt för dem vars mark går på högvarv. Med det här alternativet staket, kan du uppnå effekten av en fästning.

Trots sin personliga stil, är staketet perfekt för alla interiör, oavsett om tegel byggt hus eller trä. Men det är bättre att använda i händelse av att territoriet har vacker grönska.

Option avser klassisk stil, men för att uppnå denna typ av extremt hårt. Det är nödvändigt att noggrant hantera material, installera det och sedan öppna lack eller färg.

Variant av trä "staket" kan tryggt säga att om du har fantasi, kan du få ett staket plattor av någon design.

Smide i samband med snideri på trä - inget mer behövs för ett sådant staket med effekten av en gammal herrgård. Du kan FÖRHYDA staket andra dekorativa element, om så önskas.

Leta efter högkvalitativ video på Internet, där experter dela hemligheter om byggandet av staket av plattan svårt. Men det misslyckades.

Denna video inte avslöjar hemligheter uppförandet av stängslet, men det tillåter oss att förstå essensen av hur detta görs.

Ett staket gjorda av plattor med sina händer

Staket från plattan.

Numera fortfarande modet att ha ett hus på landet, där du kan hitta ensamhet i de varma sommarmånaderna, där du kan fly från buller och förorenad luft av stora städer. Och en av de viktigaste kraven för förortsområden är en pålitlig staket. Om du vill få en miljövänlig, attraktiv och robust staket, bör du överväga möjligheten att staket plattor.

Vissa sådant förslag kan tyckas absurt, eftersom den moderna trender diktera mode för den vackra och ståtliga häckar som kan framhäva den unika stilen av ett land herrgård. Men trots det faktum att plattan är i själva verket produktionen av avfall, är detta material attraktiv trä och det är möjligt att skapa en mycket originell, och viktigast, säker inhägnad.

Vi använder för att tillverka plattor staket

Slab, som chips och träflis, är en avvikelse i någon sågverk. Därför är den största fördelen priset. Och i detta fall längre gäller konceptet är inte "billig" och "fri". Och om sågverket inte användningen av detta material, det fortfarande betyder inte att det är hopplöst.

Plattor i klasar.

Kanske den enda nackdelen med sådana konstruktioner är nödvändigt att behandla varje del av stängslet. Och då är inte nödvändigt bristen på detta.

Installationsanvisningar ger sådant arbete:

 1. Den förberedande fasen.
 • Croaker. I detta skede måste du först förbereda material, så arbetet bör inledas med barkningsplattor.

Tips! Om du vill stängslet konstruktion från kantbrädor var hållbart, vara säker på att ta bort skorpan. Annars kommer ditt stängsel att slås av barkborren, vilket kommer att leda till en snabb förstörelse av det.

För att ta bort skorpan, använd en snickar yxa, adze och en platt, vassa spade.

Snickar adze - det viktigaste verktyget för att ta bort bark.

Tips! För att underlätta det arbete som skall spikas till den horisontella ändytan av skär spade hantera cirka 150 mm i längd.

Ta bort barken kan vara ganska tidskrävande process, men det bör inte bråttom, ta detta steg på allvar.

 • Pelare. För en sådan ett staket, kan du använda både metall och trä stöd. För dessa ändamål, även i tallen som ett lämpligt material.
  1. Som en metall inlägget bästa val skulle vara ett rör med en diameter av 76 mm, en väggtjocklek som är 3,5 mm. För att montera de horisontella balkar till sådana bärare måste svetsas till plattan. På samma platta, som är skuren som körningarna kan användas tillsammans.
  2. Det bästa materialet för trästolpar är lärk eller ek. pipan diameter är således 200 mm och längden av stödet 2300 mm (500 mm är nedgrävt i marken).

Den del av en trästolpe, som kommer att placeras i marken som skall täckas Kuzbass lack eller het tjära (som på bilden nedan). Resin ska vara i flera lager.

Poler belagda hartset.

 • Märkning territoriet. Detta steg är mycket viktigt, eftersom det gör det möjligt att bestämma mängden material och att den bestämmer den framtida styrkan i stängslet. Ju mindre avståndet mellan stöden, så därför är mer hållbar design.

Standarden i detta fall anses vara 2-2,5 meter. För att spara material, till viss handyman öka avståndet mellan stöd på upp till 3 meter, vilket är ytterst önskvärt, eftersom väsentligt påverka styrkan och hållbarheten hos din häck.

I så fall fortsätter från medelånga band så sällan steg mellan pelarna sådana stängsel överstiger 2 meter.

 1. Ställa kolumner. Sådana ett staket styrelser kräver inte lägga en kontinuerlig grund, men med nödvändighet betongpelare, eftersom strukturen är massiva nog.
 • Så gräva gropar för uppmärkning.

Tips! För att snabbt gräva gropar för pelare använder is skruvar. Han kommer att göra det mycket snabbare än en trädgård borr.

 • Beläget i en grop stöd och ge det en strikt vertikal position. För att göra detta, använd en nivå.
 • Fäst trästolpe med hjälp av distansorgan.
 • Fyll hålet med betong.
 • Gör stegen ovan med alla pelare.
 1. Monteringsplattor.

Du kan montera ett staket på två sätt:

 • Dies installeras horisontellt. I det här fallet gör vi utan att använda passerar, spikplåtar direkt till stolparna. Naturligtvis skulle det mest bekväma är att montera en vakt på en trä stöd.
 • Dies installeras vertikalt. I det här fallet kan du undvika luckor eller överlappande set. Gör butt är inte önskvärt, eftersom ett sådant alternativ inte ser mycket utsikt över ojämnheterna material.

För en sådan ett staket är nödvändig installation av balkar, som är fyllda och dör.

När monteras vertikalt, tärningarna kan du göra den övre kanten slutar platt eller formad. måste kämpa mot en rät linje med hjälp av en sladd för en jämn kant.

Curly stängsel från croaker har utmärkt utseende.

 1. Målning ett staket av trä. Detta steg är mycket viktigt, för om trädet inte behandlas, sedan ditt staket kommer inte att kunna skryta med en speciell hållbarhet. Om du vill bevara den naturliga färgen på trä - materialet kan behandlas med speciella skyddskonstruktioner som avsevärt kommer att öka livslängden för en sådan ett staket.

Måla för stängslet kan beredas med sina egna händer, som gör att du kan spara avsevärt.

Ingredienser "svenska" måla.

Allt du behöver kan du köpa på någon hårdvara stormarknad. Undantagen är röd järnoxid och sulfat, som säljs på stroyrynka.

Receptet för framställning är mycket enkel:

 • Späd mjölet i en liter vatten och förbereda en pasta på låg värme.
 • Utan att avlägsna pastan från värmen, tillsätt salt och järnsulfat. Tills blandas noggrant tills kristallerna löses upp.
 • Häll minium och blanda.
 • Lägg torkande olja och rör om tills dess, tills du får helt homogen massa.
 • Den färdiga färg är nödvändigt att späda 0,5 L vatten, för att uppnå en färgtjockleken.
 • Färgen är klar. Nu kan du måla vår staket.

Efter att måla staketet av plattan är som följer.

 1. Läggning fiskbens plankor, tillåta en överlappning av åtminstone 1,5 -. 2 cm Om skivorna väl torkad, är det möjligt att minska överlappningen, men ändå bättre att vara säker. Exempelvis brädor, kan bredd 18-20 cm torka upp till 1,5 cm, dock denna åtgärd är mycket motiverad.
 2. Den optimala bredd styrelser att staketet -. Mindre 20-25 cm blir för tätt, dessutom kommer det att bli oekonomiskt. Om du tar en stor - 30-50 cm, skulle ett sådant staket ser inte mycket attraktiv. Sådana skivor kan också spricka mitten.
 3. Genom att göra färg, kan du ersätta linolja solrosolja.
 4. Ett bra sätt att konvertera ett staket - satt ovanför den lilla dekorativa sadeltak.
 5. Trots det faktum att detta ser mycket massiv staket, är djupet av groparna enligt pelarna i 50 cm tillräckligt för att säkerställa tillförlitligheten och stabiliteten hos konstruktionen. Men om du vill kan du spela säkert och gräva stöd av 70 cm. I det här fallet kommer din staket inte vara rädd för någon stormar.

Som ni kan se, trots att många är skeptiska till plattor och inte betrakta det som ett högvärdigt material för stängsel, men från det är möjligt att skapa en hållbar, vacker och billig staket. Ett sådant staket - ett bra alternativ för ett trä hus på landet.

Trots sin enkelhet och en viss "nation" sådana staket ibland skydda eliten stugor, så om du vet hur man hanterar enkla verktyg, gärna börja arbeta. Kolla in videon i den här artikeln för att få mer information om byggandet av staket.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

13 + = 19