Gabions staket

Gärningar gjorda av gabions

Huvudkriterierna vid valet av byggmaterial för konstruktion och dekoration av husets inre, staket och andra föremål är inte bara kvalitet och pris utan även överensstämmelse med moderna designstandarder. En av de mest populära lösningarna är gabioner. Detta är ett naturligt material som maximalt tar inredningen närmare naturen.

Ett exempel på en klassisk gabion staket

Om du översätter bokstavligen betyder det franska ordet "gabion" "stenar i galler". Detta namn beskriver väl utformningen av denna typ av fäktning, som består av ett rutnät med stora celler, fäststenar eller krossad sten. Tack vare en liknande struktur behöver ett sådant staket inte konstant vård och utgör ingen fara för en person. Gabionstenen är ett utmärkt fixeringsmaterial, vilket i tiden bara stärker hela staketet.

Varianten av ett staket från gabioner med murar

 1. För fäktning med en fast vägg. I denna form kommer gabionen att tjäna som ett skydd för ägaren, och som garant för sekretess för ditt personliga liv.
 2. För dekorativa fäktningar med tegel, trä och andra material som ornament.

Genom att installera ett staket av gabioner väljer du ett lönsamt alternativ till andra typer av staket. Till exempel, om det finns byggnadsskräp av små dimensioner, såsom brutna bitar av tegelsten eller smul av sten, kan den användas som ett material för väggen.

För att säkra det används ett gabionät, vilket är en pålitlig förankring för små fäktningselement.

En sådan struktur kan enkelt dekoreras med hjälp av olika växter planterade i ett förberedt jordslag mellan stenarna. Det bästa alternativet för denna dekoration kommer att vara lockiga blommor som täcker hela väggområdet.

Dekorering av växter genom gabion staket

 • Hög livslängd, som inte kräver permanent reparation eller renovering av färgskiktet;
 • Bra val mellan materialets form och färg.
 • Användning av naturliga och naturliga råmaterial för konstruktion;
 • Förmågan att använda olika material, som kan skilja sig åt i struktur och typ, så att du kan inse nästan vilken designidé som helst;
 • Tillverkning av dekorativa material från en sten för grundskiktet av täckning av ett galler.

Av bristerna är det svårt att nämna, förutom att en mer arbetsintensiv installationsprocess jämfört med trä eller helt järnfäktning.

Tekniska egenskaper hos gabion staketet

Begränsningar i denna form av fäktning i form av höjd, bredd och fyllnadssten från gabionen existerar praktiskt taget inte eftersom de bestäms av ägaren själv. Vid utformningen är det nödvändigt att ta hänsyn till villkoren på den plats där byggnadsarbetet ska genomföras, liksom huvudbeloppet för budgeten, vilket kommer att påverka byggnadens materialbas.

Exempel på att använda ett staket av gabioner i en landskapsplan

För huvudstöd av hela konstruktionen används galvaniserade staketstolpar. Förutom dessa material borde du i förväg tänka på fästena och fyllmedlet för det återstående utrymmet mellan stenarna för gabionen.

Montera ett gärde av gabioner med egna händer, du borde följa några regler och råd. Innan du börjar arbeta är det värt att ägna särskild uppmärksamhet åt förberedelsen av en plats för byggande - omkretsen. Platsen under stiftelsen ska noggrant rengöras, rengöras av gräs och ogräs. Det måste finnas ren mark.

Kontrollera styrkan och jämnheten på ytan som du ska lägga på polerna på. Detta är viktigt, eftersom jorden under stenens vikt kan deformeras och så småningom orsaka en kollaps.

Processen att montera ett gärde av gabioner

Därefter installeras stängselposter. För detta, under grävningen av grävbanan, förborras groparna i förväg längs hela längden, på ett avstånd av två meter från varandra. Efter inlägget är monterat och betongat. Innan du fortsätter får allt arbete svalna lösningen.

Vanligtvis är en dag tillräcklig för detta ändamål under gynnsamma väderförhållanden. Efter fixering av pelarna kan du börja hälla lösningen i gräven, vilket senare gör att du kan montera ramen från ett galvaniserat nät.

Trench under grunden för staketet

Vänta på fullständig härdning av alla blandningar och du kan fortsätta att fylla utrymmet med en sten för gabion. När du fyller en tredjedel av kapaciteten använder du pinnarna för att säkra parallella sektioner, vilket ökar byggnadens tillförlitlighet och livslängd. Efter allt arbete kan du stänga toppen av väggdelen, men det är inte nödvändigt.

Fördelar med ett gabion staket

Den stora populariteten av användningen av gabion för byggandet av väggar och dekorativa strukturer beror på flera fördelar.

Nedan är de viktigaste fördelarna:

 • Användning av tunga element för konstruktion. Den svetsade gabionen består av en massa hård sten och ett järnnät, så det kan överföra nästan vilken belastning som helst som skulle vara dödlig för alternativa lösningar.
 • Hög ekologisk kompatibilitet och naturlig struktur. En sådan monolitisk struktur passar väl för dem som gillar naturliga landskap och vill inte göra stora förändringar i miljön.
 • Enkel installationsteknik och en liten kostnad för alla arbeten. Om du jämnar kostnaden för att köpa och installera ett gäspefäste och ett konventionellt tegelgärde, så kommer besparingarna att vara mer än 60%. Detsamma gäller för en stiftelse som inte kräver mycket byggkostnader.
 • De specifika fördelarna med en bra brus absorption, hög styrka hos hela strukturen som kan överföra de obehagliga katastrofer som grundvatten tryckmassor våg, is och erosions katastrofer.

En annan egenskap hos gabions är möjligheten att göra ett eget material. Här har du möjlighet att visa dina talanger och göra allt som du vill.

För att du ska kunna få gabions med egna händer som material för konstruktion behöver du inte professionella färdigheter eller höga kostnader. Detta kräver inte heller dyra verktyg, och själva utvinningsförfarandet är mycket enkelt.

Först måste du göra rätt val av lämpliga stenar. Korrekt val av material påverkar direkt styrkan och stabiliteten i hela strukturen, särskilt om de används för att skydda skyddade områden. Dessutom kan du göra en blomsterbädd från gabionen, vilket gör att du kan använda resten av materialet i slutet av arbetet.

Ett exempel på en originalbädd av gabioner

Praktiskt taget kan allt solidt material av små dimensioner tjäna som fyllning för fäktning.

Men i produktionen av gabioner bör egna händer ta hänsyn till de grundläggande kraven:

 1. Storleken på stenarna. Här varierar det från 8 cm till 50 cm, välj efter önskan. Men var uppmärksam på diametern på det använda nätet, vilket nödvändigtvis måste vara mindre än diametern på stenstyckena. Annars börjar stenarna helt enkelt falla genom hålen. Dessutom är det värt att se till att det använda råmaterialet är starkt och enhetligt.

Användning av nakna i staketet

Tillverkning av ett galler för gabioner

Huvudfästelementet för hela byggnaden av staketet från gabionen är nätet. Det fungerar också som en extra förankring av stiftelsen. I grunden har det galvaniserade metallnätet celler i form av en hexagon eller en rektangel, som är uppdelade i flera huvudnät. För att spara pengar under byggandet kan du skapa ett fästnät med egna händer, vilket avsevärt minskar priset på inköpta material.

För produktion behöver du följande material:

 1. Sektion gjord av metall med liten diameter.
 2. Spiraltråd.
 3. Fäststift.

För att skapa och installera basen, följ trådspiralen genom kanterna på ditt nät. Men det är nödvändigt att lämna en av sidorna öppna, vilket efteråt kommer att göra det möjligt att fylla gabion inuti strukturen. Därefter fixar du strukturen med hjälp av stiften. De måste passera genom nätet nedåt med en skarp ände.

Instruktioner för att samla gabion-staketet

Kostnad för material och arbete

Om du fortfarande väljer att köpa ett färdigt gjorda gjord av gabioner, bör du omedelbart uppmärksamma önskad storlek, eftersom de mest beror på priset.

Till exempel är en konstruktion av 0,5 till 0,5 och 1 meter tre gånger billigare än en 6-vid-0,5-vid-2-meter-version.

Dessutom kommer kostnaden att påverkas av materialet i det använda fyllmedlet. Allt detta är inte det billigaste alternativet, och det är därför som de flesta privatpersoner föredrar att köpa allt material som behövs, och montering och installation utförs på egen hand.

Så det ser ut som ett galler för ett gabion-staket

På grund av en sådan variation i material är gabion-staket ett universellt och pålitligt staket. Genom att använda ädla och vackra stenar kan du dekorera ditt hus och tomt.

Monteringsschemat för staketavsnittet av gabioner

Och hur man tar reda på priserna och konstruktiva av vad du gör? Och finns det ett foto av dina staket, inte från Internet?

Hur man gör ett häft av gabioner med egna händer: Vi gör ett staket av stenar i gallret

Som ett bra alternativ till barriären som byggs av tegel och sten i traditionell teknik, moderna byggare och landskapsarkitekter föreslår att du använder staket gabioner - volymmaskdesigner, vars inre kan fyllas med olika material. Traditionellt gabioner är tillverkade av nät och stenar, men fyllmedel kan vara bruten tegel eller kakel, glasflaskor och annat virke sågsnitt.

Gabion staket med stenpåfyllning

Genom att välja olika material för fyllning av gabioner kan du ge den senare en mängd olika dekorativa egenskaper än framgångsrikt och används av moderna landskapsdesigners. Men rent dekorativa - det är inte bara värdighet gabioner, som beror på den stora massan utstå extrema snö och vindlaster, är inte mottagliga för deformation med tiden, även när de installeras på instabil mark. Viktigt är att installationen av stängslet av de stenar placeras i nätet jämfört med en sådan process med uppförandet av byggnader av sten och tegel enligt den traditionella tekniken ekonomiskt mer fördelaktig. Denna fördel förklaras av det faktum att när du installerar gabioner inte kräver seriös penetration, skapande och användning av massiva fundament betongblandning som används för anslutning mellan stenarna själva.

Gabion strukturer, som användes länge, användes ursprungligen som en prefabricerad befästningar, inklusive militären. Lite senare, med deras hjälp började vi förstärka stranden av reservoarer, sluttningarna av raviner och kullar, samt utrusta terrasser på sluttande platser. Det är bara relativt nyligen på dekorativa inslag av gabioner märkt landskapsarkitekter, som har aktivt använt dessa strukturer för att dekorera angränsande områden.

Gabioner som en stödmur

Gabion strukturer klassificeras enligt flera faktorer, såsom:

 • geometrisk form (platta horisontella typ strukturer, som också är kända under namnet "madrasser Reno"; vertikala fasta strukturer - Jätte End; gabioner cylindrisk typ);
 • typ av galler som används (skanskorgar tillverkade av svetsad eller tvinnad förstärkande trådnät i det andra fallet den cell som används har formen av en hexagon rutnät);
 • typ fyllmedel (skanskorgar fyllda med sten et al.).

De vanligaste typerna av gabioner

Av gabioner för staket, använder i allmänhet vertikal kanal volym, nätelement som är tillverkade av tjocka trådsektioner förbundna med varandra genom svetsning. För ytterligare dekorationer sådana hinder kan användas cylindriska nätstruktur som kommer att tjäna som dekorativa pelare. Stängslen gjorda av gabioner, gjorde ofta en nisch som är lätt byggd trädgårdsmöbler. Ovanpå dessa strukturer, om de fyller lagret bördig jord kan brytas blomsterträdgård buskar planteras eller dvärg träd.

Om du väljer att göra ett staket gabioner med sina händer, kom ihåg att dessa strukturer på grund av stor vikt inte lämpar sig för tillverkning av dörrar och portar. Samtidigt att välja för sådana element staket ingångs grupper av konstruktionen kommer inte att vara stora problem, eftersom de är väl integrerade med Gates, är inrett i konsten smide en normal metall.

Och wicket grind i Gabion strukturer fästa på pelarna, förinställda inom byggnadsställningar

Använda staket, tillverkade av gabioner, inte störtflod byggandet av traditionell typ, kan framgångsrikt lösa många problem, i synnerhet:

 • skapa en störtflod konstruktion i mitten av dammen eller på kusten;
 • bygga stängsel i andra än svår terräng områden;
 • bygga en tillförlitlig och attraktiv barriär i den mjuka marken.

Hur man gör staket gabioner

Staket gjorda av stenar placeras i ett metallnät, som nämnts ovan, är byggda utan användning av betongblandning, men de har vissa inslag av rörlighet. Det är denna design funktionen gör att gabioner inte beaktas i byggandet av deras krympning och svullnad jord i 5-10 cm Om jorden rörelse även inom ovanstående inträffar, detta staket kommer aldrig att förstöras och kommer inte att genomgå betydande deformation :. Stones bara omfördelas och ta en annan position.

Vid utformningen konstruktion och val av material för att fylla i gabion staket måste ta hänsyn till dessa nyanser.

 • Stora stenar, som vid placerar gabioner ser mycket trevligt, är ganska dyra. Om stängslet reses väsentlig bredd, är det möjligt att anordna sådana stenar endast dess yttre vägg och den inre delen fyllning grus eller små skräp, som är inslagna i geotextil.
 • För uppförande av stängslet gabioner kan inte hälla grunden. Om deras inre delen är fylld med små stenar, måste du begrava byggnader slaktkroppar i jorden till ett djup av 20-40 cm.
 • De flesta spatial styvhet gabion uppnås genom att använda som sitt filler stor sten och mer exakt placering. Stängsel genereras från gabioner med filler kan höjas även utan användning av skyddande nät och även utföra installationen på markytan, ta bort det bara matjord.
 • Om lätta material (trä sågsnitt et al.) Ett fyllmedel valt från stängslet skanskorgar, bör en sådan konstruktion vara monterad på det underliggande skiktet av material, som kan vara en spillror.

Hög och smal staket gabion kräver mer omfattande utbildning

Skapa ett staket eller annan barriär konstruktion av skanskorgar, hålla i minnet att ha maximal styvhet konstruktion, mesh ramar som är gjorda av tjockare tråd ansluten genom svetsning. Näten gjorda av tunn tvinnad tråd kan stora stenblock bukta utåt, men sådana strukturer inte förstörs störtflod, även om de inte ser mycket attraktiv.

Förbered diket för lågt staket av gabion

När markeringsdelen på vilken är monterad stängsel gabioner tillräckligt för att dra i snöret eller sladd för att särskilja den yttre omkretsen av den framtida strukturen. Iordningställande är följande:

 • Ovanpå jorden avlägsnas alla skräp, växter och matjord, som innehöll frön av dessa växter.
 • Gräva ett dike av lämplig storlek.
 • Botten av diket och dess sidoväggar är fodrad med geotextil, som inte kommer att växa ogräs.

För att förbereda ett nät ram för insamling av gabioner, kan du använda ett av följande sätt:

 1. köpa färdiga ingrepp med hexagonala celler gjorda av tvinnad tråd med zink eller ett skyddande polymerskikt;
 2. köpa färdiga-mesh svetsade kort gjorda av galvaniserad tråd;
 3. med användning av en tjock tråd, svets galler oberoende, och sedan belägga dem med en färg som är resistent mot externa atmosfärisk påverkan.

Bindning av sidoväggarna och bottnar

Cellstorlek av det färdiga kortet eller tillverkas oberoende väljs beroende på vilken fraktion av stenar, som skall användas för fyllning av gallerkonstruktionen.

Grundkonfiguration gabion, vilket kommer att fungera som en komponent av provtagnings inkluderar:

 • mesh sidoväggen - 2 enheter;.
 • ändväggar - 2 enheter,.
 • botten - ett st;.
 • täckramen - 1 st;.
 • förstärkande överstycke (beroende på deras struktur storlek kan vara från 2 till 6 st.).

Installation av skiljeväggar och avjämningsmassa

Som förstärknings banor i ett rutnät av staket och sten som används avdragare U-formad typ, som är nödvändiga för att säkerställa stabiliteten av konstruktionen och geometrin skapas jämnt fördela belastningen på dess komponenter. Alla delar av gabion, förutom dess motsatta väggar, är fästa tillsammans med hjälp av speciella helixar, tråd vändningar eller andra fästelement. Svetsade mesh, tillverkad kommersiellt, är vanligen i form av kartor 3h0,95 m storlek med celler av 5x5, 5x10 eller 10x10 cm. Horisontella stänger svetsade strukturer, vanligen tillverkade av tråd med större diameter och anordnade vid den yttre delen av maskramen.

Bokmärk gabion sten

Hur man fyller gabion

Vid fyllning av gabion material valt rekommenderas att följa vissa regler, som är följande.

 1. Stenarna bör vara anordnade i skikt, försöker att stapla dem så tätt som möjligt till varandra. I breda strukturer, såsom nämnts ovan, är stora stenar belägna endast nära väggarna, och den inre delen av korgen är fylld med sand, grus eller skräp, som är inslagna i geotextil.
 2. Efter fyllning struktur fram till mitten av dess höjd utföra installationen av armerings broar.
 3. Gabion efter montering banor som används material fyllt till toppen.
 4. Stora stenblock som används för att fylla korgen kan inte läggas på armerings duk - bara på materialskikt över den fina fraktionen.
 5. Efter fyllning av gabion mesh lådor monterade på det och driva sitt nästa fyllningsoperation i samma sekvens som alstras av staketet når den önskade höjden.
 • Gabion egna händer: steg för steg instruktioner och rekommendationer om tillverkning
 • Snickeri vice till arbetsbordet: gör sina egna händer
 • Att göra motståndssvetsning av mikrovågsugnar med sina egna händer
 • Kammar och rullar för sin produktion: Göra egna händer
 • Vilket gör blästringskammaren med sina händer: ritningar, komponenter, montering
 • Böjning av profilrören: gör rörbockningsmaskin med sina egna händer

Välkommen rutnät där du kan köpa färdiga

Lägg till en kommentar avbryta svar

Steg för steg video tutorials praktiska Q & A

Fråga en expert litteratur

Böcker metallbearbetnings dokumentation

Pass verktygsmaskiner GOST

Katalog över populär gäst

väggtjocklek: mm

väggtjocklek: mm

Plåttjocklek: mm

Total yta: m 2

Total yta: m 2

väggtjocklek: mm

väggtjocklek: mm

väggtjocklek: mm

Användning av material används med full aktiv länk till källan.

Staket av gabioner med händerna - steg för steg guide

Staket av gabioner har en ganska tilltalande utseende. De fungerar som ett utmärkt alternativ till sten och tegelvägg. Denna typ av stängsel ser harmonisk med fritidshus, som ligger intill skogen.

Denna kapsling uppfyller alla moderna krav: det är attraktiv, hållbar och tillförlitlig. Ganska en viktig roll spelas också det faktum att denna design är miljövänlig eftersom den är gjord av naturmaterial. Under en lång tid efter att konstruktionen är inte i behov av vård, och priset kan konkurrera med kostnaden för andra typer av stängsel.

Staket av gabioner är vanliga i dag i OSS-länderna. De är en kontinuerlig staket, vilket ger utmärkt skydd del från ögat av förbipasserande och vind. Det område genom ett staket för att bli ganska svårt, eftersom konstruktionen är hållbar. Linear foundation är inte nödvändig.

Det räcker med att bara fast concreted poler. Nätet är flexibelt, så det kan användas för sådana strukturer, som inte är rädda för krympning av jorden. Installation av systemet är ganska enkel, och fullfölja hela utbud av aktiviteter som du kan äga.

Innan du installerar stängslet kommer att lanseras från gabion, är det nödvändigt att fråga vad som utgör detta koncept. Översatt från franskans "gabion9raquo; - är stenar i näten. Senast av massivt tråd, som fylls inte bara stenar, men också småsten och grus. Namnet speglar design till fullo.

Om staket är byggd på teknik, så småningom kommer det att hitta bara ytterligare styrka. Det bör inte antas att sådana strukturer inte ger möjlighet att genomföra designidéer. Tvärtom kan de kompletteras med grönska och träelement. Dessutom kan stenarna vara en mängd olika former och färger. De kan monteras i storlekarna och nyanser, vilket skapar en hel mönster på ytan av stängslet.

Ett sådant staket kan inte bara skydda egendom från utomstående, men också ge ljudisolering. Därför gabioner idag har hittat sin omfattande spridning i den urbana landskapsarkitektur. De används inte bara som delar av staket, men också för sten fasader av byggnader och utrustning.

Verktyg förberedelse och material

Innan du börjar installationen av gabioner, måste du ta hand om tillgången på verktyg och material, inklusive:

 • häftklamrar från tråd;
 • Föredragna fyllmedel;
 • stålstift;
 • metallgittret;
 • geotextil;
 • metallspiral;
 • staplar;
 • vajrar.

Förberedelse före installation stängslet

Staket av gabioner kan börja ställa efter avslutad utbildning. Bärande pelare vid basen, som är monterat första måste tåla tunga laster. Till att börja med förberedda området, genomförde sina markeringar. Det är viktigt att bestämma och rätt mängd material.

Det är nödvändigt att identifiera var stödpunkten med byggandet av roulette. Proffs rekommenderar att hålla sig till steg 2,5 m. Bygga ett staket gabioner, gör detta avstånd inte längre rekommenderas eftersom sådana konstruktioner är ganska massiv och stöder nödvändiga för att upprätthålla en imponerande effekt.

För att installera polerna måste gräva en grop på en märkning. Post bör gräva en tredjedel av sin längd. Varvid standardbredden är 20 cm. Kommer Höjden på stängslet vara ganska konventionell djupare med 70 cm. Om stängslet kommer att ha en höjd av 2 m bör djupet ökas till 115 cm.

I nästa stegskolonnen är installerad i den förberedda gropen. Rekvisita måste vara rektangulär eller kvadratisk, i vilket fall nätet kommer att vara lättare att åtgärda. Emellertid kan också användas ett cirkulärt tvärsnitt. Stöd bör placeras vertikalt, kontrollera installationen kan du använda byggnadsnivå.

Om du väljer att bygga ett staket gabioner med sina händer, kommer steg för steg instruktioner som presenteras i den här artikeln hjälpa dig. Det är viktigt att ställa in pole, fastställa det med hjälp av trä rekvisita. Vidare är utrymmet fylls med lösningen och packas. Liknande åtgärder bör genomföras med de andra pelarna.

För att kunna fortsätta med installationen av ett rutnät, måste betongen lämnas i tre dagar tills den härdning. Nästa steg kommer att vara installation av en trådram, som kommer att läggas stenar. Mesh Fixering kan göras genom en av flera metoder som vanligtvis används för detta ändamål:

Mesh för gabioner säkrade med hjälp av dragklämmor, som kommer att fixa det motsatta bladet. Vid montering mesh dess ändar preliminärt behandlas med zinkpasta eller annan korrosionsinhibitor.

I slutskedet av installationen kommer att bli nödvändigt att lägga ut stenarna. Det är viktigt att säkerställa en homogen kontinuerlig fyllning. Även efter att du fyller i nätet för gabioner kan du ändra och justera placeringen av stenarna. Detta säkerställs genom flexibilitet webben.

Exteriör inneslutning beror på färg, storlek och konsistens av fyllningen, liksom fyrkantiga celler, och deras form. Alltför små stenar ser inte mycket attraktiv och små celler, liksom för stora, inte kommer att tillåtas att ligga platt duk.

Ytterligare rekommendationer för installation av staket

Allmänhet, fäktning utrustning gabion 4 innefattar ett antal steg. Den första är den förberedande delen. Det handlar inte bara layoutområdet och bestämma placeringen av pelarna i poäng, men också att beräkna mängden material. Det andra steget - Utrustningen polerna. Nästa sträckte tyg från nätet.

Efter det bör särskild uppmärksamhet ägnas åt platser klippt tråd. Vid det sista steget, fyllningen. Stenarna kan läggas för hand. Om de är korrekt valda, bör svårigheten i detta fall uppstår. stenstorlek bör inte överstiga 40 cm i diameter. Materialet bör vara enhetliga och tät.

Bredden på masköppningarna måste vara mindre än storleken på stenarna, annars inget sätt att undvika deras förlust. Stones, är det önskvärt att ta ovala, rektangulära eller runda. Det är viktigt att uppmärksamma även till frostbeständighet av materialet. Det bör klarar negativa väderförhållanden, som kommer att drivas av ett staket. Vid valet av granit är det viktigt att tänka på sin radioaktivitet.

Uppfylla gabion staket och ett träd, varav den sista kommer att utgöra grunden för stöd, måste du korrekt nätet. Som det ser ut på webben med sexkantiga celler. Materialet kan vara polymert eller galvaniserade beläggningen. Bland annat bör du köpa galvaniserade svetsade kort. Gallret kan laga mat själv och täcka väder färg.

Med hjälp av svetsade kort, bör du föredrar galvaniserad produkt med fyrkantig cell med en sida på 5 till 10 cm. Det slutliga värdet beror på de delar av sten. För enkel tillverkning skanskorgar är tillverkade följande format: höjd i intervallet från 0,5 till 1 m; bredd lika med gränsen på 0,3 till 1 m; när det gäller längd, kan det variera från 2 till 6 m.

Om du väljer att bygga ett staket gabion, hur mycket är denna design - en fråga som verkligen skulle intressera dig. Således kommer arbetet att kosta konsumenten om 2200 rubel. per meter, om det är en gabion, som mäter 30x50 cm. I priset ingår framställningen av basen och betonggjutning av pelarna.

Som för material, då galvaniserad mesh kan köpas för 1300 rubel. Dess storlek kommer att vara lika med 200x250 cm, medan cellen kommer att ha följande parametrar: 100x50 mm. Boulder kommer att kosta kunden i 8000 rubel. per kubikmeter. Om du vill använda grus, sedan köpa det kommer att bli 10 000 rubel. per kubikmeter. Granit har ett genomsnittligt värde av 5.000 rubel. per kubikmeter.

När du är inställda pelare gabioner för att ta det ovan beskrivna systemet, kan du gå vidare till valet av sten. Den vanligaste hårdrock, bland annat:

Räcka distribuerad sandsten och andra stenar med hög frostbeständighet, samt införande av en grad av hållfasthet. Om du väljer att installera gabioner yta, använd en sten som är större än nätet med 30%. Undervattenskonstruktioner kompletteras stenar, vilka parametrar överstiger storleken hos cellerna genom 50%.

Beskrivits ovan staket foundation ibland kompletterad med en kudde baserad på sand och grus, som är väl tillsluten. Om innan du var tvungen att välja ett rutnät, är det nödvändigt att välja galvaniserad eller rostfritt material är en som har en PVC-beläggning. Innan arbetet påbörjas är det viktigt att korrekt bestämma den belastning som kommer att tillhandahållas på strukturen. Annars kan det helt enkelt falla eller hålla sina linjära dimensioner.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

73 − = 71