Ett staket gjord av stockar

Palissaden staket gjord av stockar

Det har länge varit sed att alla hus som innesluter våra förfäder stängsel skyddar mot belackare. Och vad detta palissad var längre och starkare ju längre bevara förtroendet för integriteten i den personliga egendom.

Det ser ut som en klassisk staket gjord av stockar

 • Komfort och maximalt skydd;
 • Enkelheten och hastigheten för installation;
 • Relativt billig kostnad.

Ett alternativ är att skapa ett sådant staket palissaden. Ordet består av två Stockade derivat "ofta" och "nummer", vilket indikerar att den frekventa placeringen av andelar i stängslet. Denna typ av stängsel är att installera dem spetsiga ändar djupt ner i marken. Detta staket blir inte bara en stor dekoration för alla hus på landet, men också en utmärkt skydd mot tjuvar.

Alternativ palissaden av huggen stockar

Palisade staket: fördelar och nackdelar, och i synnerhet

Såväl som alla andra typ staket, har palissad vissa fördelar och nackdelar, att veta att kan navigera i konstruktionen av sådana strukturer.

Följande siffror kan hänföras till plus att använda Palisades:

 • Miljövänligt. Stängslet är gjord av helt naturliga material - trä;
 • Höghållfasta loggar;
 • Originalitet och unika utsidan;
 • Utmärkt skydd mot inträngning av bostäder på privat mark tjuvar;
 • Resistens mot negativa faktorer i verksamheten: hållbarhet och fuktbeständighet.

Palisade fäktning är en bra lösning trädgård, infield, liksom ett hus på landet, där man planerar att koppla av från nyfikna ögon. Dessutom kommer detta staket indikerar att dess ägare - seriösa människor som vill leva i lugn och ro.

EXEMPEL kombinerat intag av stockar och natursten

Bland bristerna bör fastställa följande egenskaper:

 • Ständig vård för stängslet: som ett naturmaterial, är det inneboende i alla naturliga processer, inklusive ruttnande;
 • Utföra reparationer.

En av funktionerna i Palisades, speciellt höga, är att skapa mer skugga. Den kan användas i en rationell ordning och orsaka en del obehag. Dessutom är det trästaket ett bra ställe för att fläta det med prydnadsväxter, vilket skapar ytterligare designen effekt.

Funktioner palissaden: storlek, parametrar, trä

När det gäller höjd, kan staketet vara vilken storlek som helst, från fäktning rabatter med händerna för att skydda privata hem. Bortsett från den dominerande index höjden på stängslet är det vid val av dess form, som kan vara runda, rektangulära (klassisk) växeln.

Schema staket av stockar med dimensioner

Kvalitativt de torkade råvarorna i enlighet med alla byggregler, minskar risken för röta och svampinfektioner, vilket gör hållbarhet design. Kostnaden för timmer i byggmaterialen marknaden är acceptabelt, som gör det möjligt att bygga en palissad utan kostnad.

Det är värt att notera att priset beror också på kvaliteten på virket, dess storlek och kvantitet.

Att konsolidera palissad och anslutningar mellan balkarna med hjälp av en galvaniserad spik, svår korrosion. Spara på denna mycket dyra material, rekommenderas inte rost kan skada träet, vilket gör att bli värdelös.

Det finns flera varianter av skapelsen palissader. Det enklaste - är byggandet av staketet genom att installera vässade pålar i marken. På detta sätt stängslet våra förfäder, vilket gör insatserna är mycket skarp och stark, skydda därmed sina hem från angrepp av fiender.

Idag kan du hitta små palissad som innesluter en trädgård eller blomster, vars funktion är inte att skydda, utan snarare att ge ett vackert utseende sektion. Blomsterrabatter, omgiven av en palissad, ser mer attraktiva och trädgården kommer att bli en riktig stolthet sina ägare. Små och låga staket, diameter stavar som ungefär två till tre centimeter, är också attraktiva.

EXEMPEL palissad av små stockar

Hur man bygger en staketet med händerna

Inte en torpare, som vet hur man hanterar en yxa och hammare, funderat på hur man gör ditt staket ett unikt, vackra och hållbara. Palissaden, som ett alternativ, klarar dess funktioner, plus alla dess konstruktion är så enkelt att det kan utföras oberoende av varandra.

Tänk på hela processen av ett standardverk i etapper.

I de fall där det finns en önskan och förmåga att anskaffa råvaror på egen hand, måste du lära känna några av funktionerna i trä. Log kabinen endast de träd som har samma tvärsnittsdiameter av torra utställningar. Om inga döda träd kan skäras ner levande, med ytterligare torkning.

Torkning av stockar på ett naturligt sätt

Efter att materialet är väl torkar, måste behandlas: ta bort onödiga knop, jämna ut ojämnheter. paling top slipas om så önskas, vilket ger honom utseendet på "antika". Du kan göra utan dessa krusiduller, lämnar staketet vanliga ram.

Det är också i linje längs med stockarna, vilket gör dem ungefär lika. Om du vill få en perfekt staketet, är trä bättre att anlita företag som är glada att ge bästa exemplar av virke.

Steg 2. Framställning parti av dess uppmärkning

Det är nödvändigt att definiera den del av stängslet, liksom dess läge, med hänsyn till att en flygning tar cirka tre meter mellan kraftstöden.

Befintliga typer av en palissad av stockar

De mest populära alternativet är att installera en metallstöd, som är mer hållbara och enkla att använda. Efter behandlingen bör träet ta hand om hälla grunden för staket, gräva ett dike och bukten sin cementbruk.

När grunden framställes och bearbetat trä, bör skivorna sättas parallellt med varandra, driver dem i grunden vid en viss planerad djup.

Installations loggar staket

Varje 2-3 m på de inre sidostiften behöver för att binda samman. För detta ändamål brädorna som är fäst med galvaniserad spik. Beroende på höjden av palissad sådana balkar kan vara antingen i en enda rad (mitten dockningsbar) och parallellt dubbel (topp och botten).

Efter allt det smutsiga arbetet är gjort, är det nödvändigt att ta med vackra utseende staket. För att göra detta, var ett trästaket som behandlats med lack på trä, vilket ger träet en attraktiv nyans och lyster.

Bearbetning mastix timmer för att skydda mot fukt

Det finns många sätt att installera palissader. De äldsta och mest primitiva begränsade aldrig spik stakes i marken. Den mest innovativa - med hjälp av dekorativa foundation och livnevki.

Vilket alternativ att välja på en viss webbplats, är det upp till ägaren.

Det enda som bör vägledas - en funktion som måste uppfylla palissaden.

Bristen på skicklighet, men en stor önskan att göra något nyttigt med sina egna händer för huset, kan kompenseras genom att läsa informativa material för konstruktion av sådana strukturer, samt visa videomaterial visar alla nyanser och egenheter arbete.

När strandsatta självmontering av en sådan extravaganta staket för att få hjälp byggföretag för att hjälpa till att lösa dessa problem. I detta fall palissad växa inför dina ögon som svampar efter regn. Men många män vill göra den här processen på egen hand, gör sin infield stolthet och glädje, liksom frågan om beundran bland grannarna.

Palissad av stockar och vävda staket med händerna

Under en lång tid palissaden var kännetecknande för små ryska städer och gränsbevaknings slott. En skyddsbarriär var tillräckligt för att undvika att bli överrumplas och reflektera flyktig hård angrepp kaxig stäpp. Palissaden skyddade platsen för framtidens stora populationer. Kraftfull, spetsiga toppen av stockarna visade orubbliga beslutsamhet att försvara befolkningen i de nya små hem, och samtidigt indikerar centrum ställda.

Genetiska minne ättlingar till människor som ockuperar Ancient Rus behållit minnen av staketet, stängslet vertikalt uppsättning stockar, som en stark och pålitlig skydd mot yttre angrepp. Dessutom hus på landet, omgiven av den gamla muren, förvärvar en speciell charm.

Det finns flera alternativ för att göra ett staket. Var och en av dessa olika material som används och den mängd som krävs investeringar. Stängslet kan vara exakt prototyp av livegen palissad (ett annat namn för staketet av trä) eller företräda den "budget" alternativ.

Att bygga en palissad enligt reglerna i den gamla konsten att befästning, kommer att få betala stor summa pengar. Bör omedelbart kasta fantasin av skogs gåvor i form av fallna träd. För att samla det nödvändiga antalet stockar måste antingen spendera på att söka på material delen av sitt liv, eller bor i ett skogsområde, där det ofta orkaner och fallande träd. I vissa fall har staketet av strukturen insatserna inte förlora relevans och värt att överväga. Om du vill veta hur man gör sina egna händer en flätad staket, diskuteras nedan. Under tiden fokuserar på huvudversionen.

Att bygga monumentala struktur kräver inte bara kreativa, men också rent ekonomisk strategi med inslag av tekniska och budgetberäkningar.

Traditionell utföringsform förutsätter Palisade staket anordningslinjer stockar, grävda eller drivna i marken, med en tät passning till varandra. Denna metod har flera fördelar:

 • Bristen på tekniska svårigheter vid tillverkningsprocesser;
 • Minimikrav för extra förbrukningsartiklar;
 • hastighet för installationen.

Den största nackdelen - bräcklighet av strukturerna. Alla knep som rör organisationen av sandsäckar, stekning och bearbetning septiktank nedsänkt i marken av stockarna, även om förlänga livslängden av konstruktioner i trä, är det obetydlig. Och för dem som hoppas att palissaden är att skydda och dekorera deras egendom under många år, är detta alternativ är oacceptabelt.

Tillfälliga prestandaegenskaper kommer att växa avsevärt om vi förbereder en grund för staketet.

 1. På framsidan av den framtida strukturen grävas en gräv för en monolitisk bandfundament djup i skovlens bajonett.
 2. Formningen är utformad med hänsyn till terrängprofilen med en prognos om ett minimumsutbyte av grundbädden ovanför ytan av storleksordningen 150 mm. Denna försiktighet är förknippad med vårsäsongens översvämning.
 3. Med små intagningsflygningar kan mellanliggande stödpelare försummas, förutom loggarna som bildar portöppningen och varje logg i hörnet hörn vänder. Dessa bärande element måste vara en meter längre än linjära, förutsatt att de senare har ett standardmått på två meter.
 4. Vid placeringarna av pelare innan fundamentet hälls, installeras metall "glasögon", materialet kan tjäna som tjockväggiga rör med en inre diameter som överstiger loggens tjocklek. Den optiska längden på "glasögon" för ett två meter häft är 1,5 meter. Den nedre delen av installationselementet ligger i marken och grundvolymen.
 5. Installation av palisaden börjar från alla hörn eller pelare i portens stödram.
 6. Varje efterföljande logg är fäst vid den föregående med hjälp av metallknölar, slaktade genom de förberedda hålen och passerar genom den monterade loggen med borrning i två tredjedelar av tjockleken i den redan installerade.
 7. Fästelement är önskvärt att producera i tre positioner - en fjärdedel av den totala höjden, toppen och botten av stocken och närmare mitten.
 8. Vinkel- och portalbandamenten måste förstärkas med konstruktionsstöd.
 9. Den en och en halv meter nedre delen av bärplattan ska behandlas med varm bitumen.

Ett sådant staketskyddsdesign med användning av ett bra grundmaterial och förbrukningsmaterial är garanterat kommer att tjäna ägaren två eller tre decennier.

För byggandet av denna stockade är det nödvändigt att förbereda:

 • Det önskade antalet "rundstänger" med en viss diameter (optimalt från 10 till 15 cm) och längd;
 • metallstavar (dowels), som kan tillverkas oberoende av spärrhake, sektion 12 mm, längd 20-25 cm, beroende på loggens standarddiameter;
 • konstruktionsklämmor;
 • pipe-glasögon.

En sådan struktur är en monolit, som eliminerar behovet av ytterligare överbryggande broar och bevarar strukturs estetiska användbarhet.

Den övre delen av stocken kan svängas av egna händer. Verktyget behöver bara välskärmad axel. Ankaret skärs med en "slipmaskin" utrustad med en skärplatta. Borrarens diameter för genomgående hål måste vara ett par millimeter kortare än korsets tvärsnitt, vilket säkerställer en god hålldensitet i lederna. Klingorna är något böjda över den inre bågen för att förbättra åtdragningseffekten.

För dem som den verkliga versionen av staketet verkar för dyrt kan du erbjuda ett alternativ till stockaden, som i själva verket inte kräver finansiella investeringar.

För att organisera denna typ av inneslutning krävs inte enstaka trädstammar. Ja, och en palisad i ordets vanliga ord kan ett flätat staket kallas med stor sträcka. Wicker katt, kan göras från någon zerg. Oftast används för detta är medelstora grenar, helst hårda stenar. För de flesta regioner i Ryssland är ämnen från tall eller björk faktiska.

Antalet insatser av ett skelett att beräkna är lätt nog. Det räcker att mäta längden på det framtida staketets perimeter i meter, multiplicera numret med två och lägga till flera enheter till kollisionen och komprimeringen av buntarna av vinkelövergångar.

Materialet för stickning av korgbladet framställs också oberoende på alla möjliga ställen. I flodernas floder är det oftast många tjocktar av buskar och träd av pilgudfamilj. Tunn och flexibla pilgrytgrenar - Utmärkt material för korgstängsel. I skogen kan du hitta krossar av fitta eller hazel. Huvudkravet - att grenarna var "levande", fyllda med juice. Detta kommer att bidra till att undvika veckor i vinkens arbetsböjning.

Det finns flera varianter av korgstängsel. De skiljer sig åt vägen:

och på strukturell integritet:

 • med en enda ram;
 • montering av enskilda segment.

Horisontell vävning reproducerar traditionellt landsbygdsliv på ett okomplicerat sätt, men kära till sitt hjärta med sin enkelhet och goda natur. Driven i marken är skarpa pinnar placerade 50 cm från varandra. Väven börjar från den nedre raden och omsluter ett möjligt antal vertikala ramelement av ormen. Varje på varandra följande serie startas från motsatt sida, bildar ett oändligt tecken i överlappningen av den föregående och, om det är lättare, figuren "8". De utskjutande "svansarna" av grenar skärs med en pruner.

Ofta praktiseras modulära wattle former. Separat, en och en halv meter segment är byggda, senare monterad i staketet.

Vickerstaket, där kanvasens element arrangeras vertikalt, påminner mer om en vakttorn i stället för en bybakgrund. För att utföra en sådan konstruktion drivs stakes bearing stakes i mycket mindre ofta - ca två meter från varandra, men de har mycket större dimensioner och är kopplade av tre hoppare. Grenarna för vävning av denna typ av barriär tas till att vara tre till fem centimeter tjocka. Varje på varandra följande serie startas och går ut från sidan motsatt den föregående. Som ett resultat krockas övre delen av staketet med en V-formad träborste, som i en form avskyr uninvited gäster från att komma in i det inhägnade området.

Några av varianterna av korgstaket är tillgängliga för dig själv utan extra kostnader för byggmaterial.

Har du någonsin upplevt ledsmärta? Och du hörs inte vad det är:

 • oförmågan att flytta bekvämt och enkelt;
 • smärta under eller efter träning
 • obehag när man klättrar och sänker trappan;
 • inflammation i lederna, svullnad;
 • en obehaglig knäckning, en snap som inte är viljan;
 • orimlig och outhärdlig värk i smärtstillverkningen.

Vänligen svara på frågan: Är du nöjd med detta? Är det möjligt att utstå sådan smärta? Hur mycket pengar har du redan "samlat" med ineffektiv behandling? Det är dags att avsluta det här! Håller du med? Idag publicerar vi en exklusiv intervju med professor Dikul, där doktorn avslöjade hemligheterna att bli av med smärta, behandling av artrit och artros.

Trästaket av runda stockar

Från otsilindrovki upprätta inte bara bostadshyreshus, hus, bad, men också andra föremål. Inrikes territorium kan också ordnas med hjälp av detta material. Från det kan du göra trädgårdsmöbler, och till och med ett staket.

Typer av fäktning från cylindering

 • Kombinerat staket. Kombinationen av trä och sten är väldigt populär. Stativ ordnar sig från en tegel eller betong, mellan dem upprätta en palisad eller stackar som en vägg.
 • Tänkte. Stäng huset från runda stockar av olika höjder och bilda jämna halvcirklar. Poängen kan inte heller göras - så staketet kommer att se mysigt och inte hotande.
 • Pass-through. Botten är ordnad från horisontellt lagda stockar, toppen är monterad från vackra plattor från en bar. Genom hål med regelbunden form kommer det att ge intryck av en krökt gitter.
 • Hälften. Otsilindrovku såg längs och sätta mellan trä eller tegelstenar. Monterat timmer på strålen, monterat i ställ eller kedjor som passerar inuti varje stock. Ett sådant staket är ett verkligt dekorativt föremål för landskapsdesign.

Ett solidt staket är det enklaste alternativet för självmontering. Om likväl önskan att skydda din egen "fästning" med lämpligt staket inte försvinner, välj alternativet och fortsätt enligt följande:

 1. Förbered träet. Lumberet suger direkt i lösningar som skyddar ytan mot interaktion med yttre naturliga manifestationer.

 • Det är nödvändigt att justera och komprimera varje lager. Det är nödvändigt att göra platsnivån, så att den avrundade loggens staket stod rakt utan att venturera. Detta är viktigt om formuläret är tänkt att vara korrekt eller halvcirkelformat. Om möjligt bör diket betongas bättre och skapa en jämn plattform.
 • Förberedda stockar, bearbetade och skyddade i ändarna, placerade i tätt tätt mot varandra så att inga luckor kvarstår. Du kan agera med en gummi- eller trähammare, bultande stockar. Styrka uppnås från insidan, fyller dem med en korsstång, då kommer någon form av dekorativt staket att vara snyggt.
 • Ett färdigt staket är viktigt att lämna för krympning, loggen har det mer än något annat timmer. Dess varaktighet är från tre månader till sex månader. Sedan är staketet nivån: för krympningsperioden kan lagernivån förändras.

  Naturligtvis kommer ingen att tillämpa pigmentfärger: det är viktigt att bevara färgen. För att göra detta, använd alla typer av lacker, impregnering, fläckar. Ett intressant resultat av avfyring, när den försiktigt drivs av en blåsbrännare, skapar en avsiktlig gammal.

  Det måste komma ihåg att innan du målar, skydda igen loggen och utsätt dem för kemisk behandling. Du kan använda effektiv tung kemi, inte glömma att skydda dig med andningsskydd och skyddskläder. Inom en vecka kommer skadliga komponenter att försvinna, och loggningen kommer att sluta hota något.

  Lackera, bränna eller täcka med någon komposition, ett klart stängsel rekommenderas inte vid varmt väder. Det är idealiskt att välja dessa arbeten tidigt på hösten med en lufttemperatur på +5 ° till 10 °. Utan det förväntade regnet, annars skyddar de skyddande föreningarna helt enkelt bort. Fäktning från stockaden kräver regelbundet förebyggande av sprickbildning och biologisk skada minst en gång vart tredje år.

  Den allmänna bollen: 9 Röstade: 5

  Spara bokmärket i sociala nätverk!

  Rekommenderas! - Encyclopedia Wooden Houses - NEW

  Du hittar detaljerad och utökad information om föremålet för artikeln från boken "Trähus", som återspeglar alla stadier av att bygga ett hus, från början av fundamentet och slutar med takets enhet. Bokens pris är 77 rubel.

  Du kan också vara intresserad av andra böcker för att bygga hus av trä med egna händer.

  Vi rekommenderar fortfarande inlägg om detta ämne:

  Kommentarer för offentliggörande: 1

  Alla kommentarer är modererade!

  Ett staket gjord av stockar, försköna och skydda herrgårds eller bondgård, men troligen inte kommer att fungera för våra trädgårds med områden av total yta på 6 tunnland.

  Den längsta kommer att pågå en kombinerad staket av stockar och sten, och ser bättre ut än ett staket.

  Han gjorde inte så mycket för skydd för skönhet och du kan inte bygga det hela vägen runt och precis framför fasaden med utsikt över vägen. Det är viktigt att välja en bra impregnering mot röta.

  En liten nackdel med dessa stängsel - ett högt pris.

  Du kan ange ditt användarnamn eller registrera sig på webbplatsen.

  Kommentera

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

  31 − = 27