betong staket

Dekorativa Staket av järnbetong

Dekorativa betong staket, förutom det faktum att ha hög hållfasthet och hållbarhet drift är unika tilltalande utseende. Detta gör staket i efterfrågan inte bara för att skydda privata hus, stugor och villor, men även parker, tillverkningsanläggningar.

Flera varianter av betongtaket i olika färger och former

Vad är dekorativa betong staket

Armerat - ett material med utmärkt stocked betongbruk förstärkas inom metallstrukturen. Sådan utrustning material mest fördelaktigt eftersom det gör det möjligt att kombinera hållbarhet med långvarig användning.

Köp dekorativa Staket av järnbetong i dag är inte ett problem. På marknaden är väl representerade en mängd olika modeller med optimala inställningar. Priset för detta skydd kommer att bli något högre än i metallprofil, men som de säger, är värt kvalitet. I själva verket kommer en sådan staket inte bara en prydnad på en webbplats ägare, med betoning på dess status, men också en lönsam investering. När investerade medel, kan du glömma staketet frågan.

En representativ provtagning av betong dekorerad av en natursten

Fördelar och nackdelar med Staket från betong

Precis som alla andra typer av stängsel, har denna typ av stängsel sina egna egenskaper, som till stor del påverkar de positiva och negativa egenskaper av prestanda.

Den positiva sidan av de dekorativa betong staket innefattar följande egenskaper:

  • Hög hållfasthet. Härlett material - betong - tål belastningen utan deformation genom mekanisk inverkan;

Robust galler av betong i en dekorativ staket

Ursprungligen målade dekorativa staket

Denna imponerande lista av proffs tyder på att fina betong staket - det är ett bra alternativ för att dekorera staket, som kommer att tjäna mer än ett dussin år.

Kanske den enda nackdelen med sådana konstruktioner är att deras installation och hantering kräver användning av specialiserad utrustning och kompetens för att arbeta. Denna faktor härrör från det faktum att den stora vikten av struktur gör det omöjligt att installera ett staket manuellt.

Variant dekorera betong staket

Hur man installerar dekorativa betong staket själv

Innan du börjar måste du ta hand om tillgången till utrustning såsom en kran som kan lyfta och transportera tunga föremål till en höjd av cirka två meter.

Ta den, kan du hyra i bygg organisationer som tillhandahåller liknande tjänster.

I detta fall kommer priset på installationen av stängslet vara låg jämfört med köp av en full installation av specialister. I själva verket är installationsprocessen inte så komplicerat.

System för montering av dekorativa betong staket

  1. För att bestämma den plats där det kommer att bli en dekorativ betong staket, beskriver linjen på marken eller dra striper tråd.
  2. Gräva ett litet hål i marken (60-70 cm djup). Detta kommer att vara den så kallade koppar, de kommer att installeras stödja pelare behålla staket design. Glasögon är anordnade på ett avstånd från varandra som är lika med längden av plattan, med hänsyn till ytterligare 5 cm.
  3. Bägaren placeras staketstolpen och cementerats. Efter att lösningen stelnar, kan man fortsätta direkt till installationen av tapp plattorna.

Monteringsplattor av stängselstolpar

Installationen av ett sådant staket tar ungefär tre till fyra timmar, men om du gör hela processen på egen hand, kommer det att ta längre tid, liksom påverka kvaliteten. Det ideala antalet människor för snabb installation - tre personer.

Tips och råd under installation

Om polerna under torkning betong i glas något sagged, finns det en risk för ojämn provtagning. I detta fall är det rekommenderat innan monteringsplattor väntar fullständig stelning av lösningen och utjämning av pelarna med en slägga.

Gapen mellan plattan och kolonnen kan kompenseras för speciella monterings vy där installationen av stängslet utförs i etapper. Sedan, länkat, installation, mer sannolikt att få en rak staket. Från kanten, där det inte finns någon kolonn, en platta placeras på backup tegelstenar eller andra material med lika höjd. Installera betong staket kräver inga övernaturliga kunskaper, och du kan köpa den som en färdig och under ordern. Det räcker med att ha mest primitiva färdigheter konstruktion, samt förbereda alla nödvändiga verktyg och utrustning i förväg.

Jag behöver reparera den dekorativa staket betong placeras på webbplatsen. De två pelare, som håller grinden, sparkas ut ur marken. Med byggtid har gått 6 år.

Urval och installation av armerad betong staket

Staket Betong tillförlitliga och praktiska dessutom ofta exklusiva. Denna typ av stängsel i efterfrågan för byggande av enskilda objekt (hus, stugor), liksom för offentliga miljöer (daghem, skolor, banker och så vidare. D.). Innan du väljer ett staket av betong, bör känna till dess alla detaljer.

Armerad betong staket. För- och nackdelar

Armerad betong staket i kvalitet överlägsen vissa andra typer av stängsel. Jämfört med trä, betong staket säker: det är lättantändligt och är köldtålig och därmed håller längre: minst 50 år. Staket från nätet "nät" förlorar i ljudisolering, en känsla av trygghet.

Enkel design för enkel installation av betong staket. Om det finns en önskan och kompetens som kan hävda sig, vilket sparar på att locka proffs. Överflödet av mönster, texturer och färger ger utrymme för kreativitet. Betong staket rekommenderas att gips, måla eller dekorera plattor.

Har dessa skydd och deras negativa aspekter. Detta är naturligtvis den höga kostnaden, stor vikt konstruktioner (kan kräva lyftanordningar), installation av fundament för vissa typer av stängsel.

Betong staket och skiljer sig i konstruktion och metod. De kan bestå av plana plattor eller komplicerade dekorativa element. Tillverkarna erbjuder en mängd olika designalternativ, som skiljer sig i färg, form och stil. Gjutning av betong kan simulera olika typer av sten, trä, framgångsrikt kombineras med andra material, såsom bearbetade metallelement, tegel.

VIKTIGT. Hög solid vägg bromsar tillväxten hos växter, som en barriär för solljus. Vi gjorde ett staket placerade höga träd skugga älskande vinstockar (t.ex. murgröna) Det är lämpligt att, och en grillplats. För ljus-älskande landningar är mer lämplig låg genombrutna staket.

Armerad betong staket är monolitisk samostoyaschimi, komponera, blockera - och det är inte hela listan av klassificeringar. fäktning typ beror på tillämpningen, produktionsmetoden, metoden för installation. Låt oss betrakta några av dem.

Det är den mest robusta och hållbara typ av staket, som tvinnar stora delar av industrianläggningar och lager.

Det första alternativet - att bygga principen strip grunden: set form, förstärkning som och gjuten betong. Bland fördelarna med monolit - höghastighet konstruktion, valet av valfri höjd staket, kan du göra utan specialutrustning. Nackdelarna är stor fysisk ansträngning.

En annan typ av monolitiska stängsel - från betongsektioner. Monolitiska plattor är monterade i slitsar bärande pelare av en kran. Fördelar - Hög styrka och smartness.

Monolitiska stängsel kan byggas med eller utan grund. Ett av de alternativ - att ställa polerna i "glasögon", grävde i marken.

En sådan förstärkt konstruktion har en förstorad bas, som ger resistens mot det. Samostoyaschie avsnittet precis tillräckligt för att få på plats. Höjden på stängslet kan vara upp till 3 meter, och vikten av en sektion - 2,5 ton. Utan speciell anläggningsmaskiner, i detta fall inte kan göra.

Varje sektion av ett staket skrivit plattor, som kan skilja sig i utseende. En del av de två meter faciliteter inkluderar ofta fyra plattor. De lägre skikten görs vanligen döva, och toppen - med en genom ornament. Grunden för den staplade stängslet krävs inte, tallrikar sätts in i styrstödstrukturer.

Sektions betong staket lätt att installera - det är en av dess främsta fördelar, kommer att klara arbetet av 2-3 personer. Vikten av de staplade plattorna - från 25 till 70 kg, de är lättare att transportera och de kostar mindre massiv monolit sektioner. Plattor, vanligtvis har en dekorativ yta på ena eller båda sidorna.

VIKTIGT. Välja en mönstrad betong evroplity, uppmärksamma kvalitet och kvalitet av betong (minst 400), kontrollera förstärkningen (för att vara flera lager av metallstänger korsvis), chips och sprickor tala om den dåliga kvaliteten på material eller felaktig transport. Jämföra erbjudanden från flera tillverkare.

Kapslingen samlas in från små block som tegelstenar. Betongblock intag - monolitisk eller mer kostnadseffektiv ihålig - i samband med cementbruk. Läggning kräver särskild kompetens - som krävs för att få perfekt plan vägg, som sedan putsade och slutade med olika material.

VIKTIGT. För staket av betongblock som krävs för att anordningen grunden kan det kompensera för lindring av terrängen. Denna punkt - en av de viktigaste utgiftsposter.

Inläggningar dekorativa konkreta staket är den mest populära bland de konkreta hinder. En av anledningarna - enkel erektion.

Vilket är lättare - att bygga ett staket på egen hand eller att locka arbetare?

Framställning av strukturella element

Du bör först räkna ut hur mycket material som krävs. I gränsområdet drivs pinnar, drog i repet, och omkretsen mäts - detta kommer att vara längden på den framtida stängsel.

VIKTIGT. Noggrant utvärdera byggarbetsplats staket. Där det är omöjligt att placera de strukturella elementen - Anläggningar, skjut linje i den önskade riktningen.

Nu kan vi beräkna erforderligt antal konkreta sektioner och stödpelare. Tvärsnittet av stöden - 15x15 cm standardbredd av de staplade brädor -. 2 m, kommer det att vara bredden av sektionen. Höjd evroplity - 0,5 meter, som är - i en sektion av två meter staket plattan 4 kommer att placeras. Och en del stöd för jämnt fördela dem runt omkretsen, beräknar vi den nödvändiga mängden material och låtsas deras framtida värde.

Ett sätt att minska kostnaderna - för att göra själva designen.

Konkreta mönstrade paneler kan gjutas med hjälp av färdiga formulär för betongtaket. Sådana former för insamling av betong producerat många företag, en mängd olika designlösningar tillgängliga. Former före häll fett med spillolja eller andra bearbetade avskalnings- organ.

En lösning för tillverkning av plattor kommer att bestå av cement, flod renad sand, grus, krossad sten, vatten. Om lösningen före fyllning i formen för att lägga till en granit chips, kommer plattan vända sig till effekten av solen skiner kristaller.

VIKTIGT. Kvaliteten av komponenterna i betongblandningen påverkar livslängden på framtida produkt. Till exempel kan oförberedd sand orsaka en förändring i platta formen under påverkan av miljön inom ett par år.

Om genom injektion i plattan nödvändigtvis Injekteringsbruk metallram. Ett rutnät med ett steg med 10 till 10 cm är gjorda av metalltrådar, stavar eller klipp genom svetsning.

Bästa kvalitet vid gjutning en plattor kan uppnås genom att använda ett vibrerande bord. Det tillåter homogena block genom att avlägsna betongblandning luftbubblor. Mognad av betongplattan varar upp till 30 dagar är inte rekommenderat att installera panelen innan det löper ut. Efterbehandling kan genomföras först efter 6 månader.

Stödpelare gjuts med hjälp av formen. De måste lämnas spår för montering av euro.

Installera betong staket sättning

Installera betong staket bör börja med märkning. På stationen planerade platsen bärande pelare. Sedan gräva hål, är det bäst att använda särskild utrustning, såsom ankare lastbil. Reliance placeras i hålet och kompakt grus och sand. Brunnarna sedan cementerats nödvändig för styrka. Vertikala stödstrukturer kontrolleras av ett lod. Det är viktigt att göra innan hårdnar. När stöd frysta, kan du montera dekorativa plattor.

Efterbehandling och dekoration av betong stängsel

För att tjäna stängslet under en lång tid, är det rekommenderat att utföra efterarbete. Det mest prisvärda sättet - måla. Det kommer att skydda det porösa materialet från regn, kommer att ge en släpptes betong har iögonfallande färg. Vilken som helst lämplig färg för fasader, företrädesvis vatten-baserade (latex, silikon, akryl). När du väljer färger för att bättre fokusera på naturliga nyanser - blå, grå, grön, beige. Mot denna bakgrund fördelaktigt att titta blommande och gröna växter.

Stängslet av betong - är tillförlitlighet, vilket kräver en viss kostnad. Själv tillverkning av delar av betong staket och dess installation kommer att kräva en hel del tid och ansträngning, men det kommer att löna sig allt förtroende i sammansättningen av material och stolthet för det utförda arbetet.

Spara länk för att inte förlora, behöver du:

Bygga ett staket vikt / vikt sektioner oberoende

Sektions armerad betong staket - är ett effektivt medel för skydd och ljudisolering av ett land stuga och området i allmänhet, som kommer att rädda dig från inkräktare och gömma sig från nyfikna blickar. Denna design är robust och tålig, och tilltalande utseende gör det möjligt att komplettera den arkitektoniska idéer designer, när alla byggnader på territoriet i en enda stycke ensemble look. Installera konkreta stängsel kan göras i privata bostäder för industriellt bruk föremål och andra områden som tillträde måste begränsas.

Fördelarna med att använda w / w sektioner som en webb stängsel

Den största fördelen med sättning staket av betong är deras höga kvalitet och hastighet installation. Sektioner av betong som framställts i enlighet med GOST endast högkvalitativa material: cement klass PC I-500, stålarmerings BP-1, flod sand, grusfraktioner 5-10 mm, och andra specifika tillsatser som ökar kvaliteten på betong. På grund av detta armerad betong staket är inte sämre hållbarhet och styrka även tegel staket. Det är viktigt att en sådan armerade betongkonstruktioner är inneboende inte bara tillförlitlighet, men också en mängd olika former, och kan monteras på alla typer av mark och landskap.

Beskrivning av de olika stadierna i byggandet av delen av dekorativa w / w stängsel

Mount Technology sektions vikt / vikt staket är ganska enkel, även om det inte är nödvändigt att göra en liten ansträngning, eftersom panelerna och pelare väga upp till 80 kg vardera. Det största problemet - är att upprätthålla nivån på planet och staketet, och för detta måste vi ordna kolumnerna ibland mer än en gång. Installera betong staket kan utföras team av två eller tre personer. En dag professionella byggare kan bygga upp till 40 meter stängsel.

Innan man fortsätter med installationen av betongbarriärer, måste förbereda territoriet (för att avlägsna skräp, matjord) och utför ett flertal mätningar. Som med andra typer av konstruktion är märkning terrängen utförs med hjälp av ett stift och en stark rep med vilken kontur elementen i ett staket längs hela line installation. Beroende på storleken av de förvärvade delarna definierar platsstödpelare, dörrar och portar. Genom montering av stängslet är spända kabel (lina, tråd) till en höjd av 0,5 m över marknivån.

Markarbeten och installation av stödpelarna

Beroende på vilken typ av fastsättning av stödpelarna som genom ytterligare markarbeten. Detta kan vara en konventionell pålverk eller användning av glasögon vikt / vikt i fabriken.

Två typer av fastställande av bärande pelare:

1- betonge klackar under marknivå; 2- Använd kopp

  • betonggjutning av pelarna med två slitsar. Efter varje 2-3 meter, beroende på sektionsstorlek, gräva brunnar till ett djup av minst 50 cm. Pits måste gräva under kolumnen nedsänkningsdjupet, såsom kommer att ytterligare krossad sten pour krockkudde. I gropen sänks kolonn och lägga den på en nivå med hjälp av vatten och fixera utjämning stora spillror, bitar av tegel eller y / b betong. Stödpelaren spåret placerat en trä rack och nästa kolumn är placerad på ett sådant avstånd. Ständigt kontrollera - vare sig på en nivå ut intilliggande kolumner. I händelse av oegentligheter bör vara: eller undergräver grop, eller häll den i marken, efter avlägsnande av polen. På toppen av pelarna stickade rep och införda i andra rälsspår, som bör också upprätthålla avståndet mellan intilliggande pelare. Återföring Staket installation av två pelare. Problemet med ojämn terräng kan lösas genom pelare av olika längder.
  • användningen av "cup" under stängslet. På den preparerade ytan (planat sandbädd) fastställa förstärkta "cups", som har formen av en stympad pyramid med en övre öppning i form av en kvadrat. I sådana hål är införd poler. Detta staket är sämre i estetiskt, men det är starka och hållbara.

Kolonnen är införd i det första spåret, vikt / vikt plattan så att den breda linje ner - detta kommer att eliminera ansamlingen av vatten. På den övre ytan av den första raden av betongplattor applicerade lösningen (företrädesvis en lösning som används för keramiska plattor). Sedan lägga på toppen av nästa serie av plattor.

Montering av den första serien av plattor

I slutskedet av installationen visuella surfning och eliminera skenande pelare, om något. Montera de återstående raderna på samma sätt.

Teknik för uppförande av stängsel w / w sektioner

I förarbetena alltid är mer arbete och utmaningar än bara byggandet av staketet, dra trådarna för en markering naturligtvis åtgärder vanliga, men lasrar bättre förvärva och dra tråden enbart för att underlätta - det skulle se markup hela tiden, är det rekommenderat att driva styrstänger är mycket bra och ta inte bort dem förrän i slutet av konstruktionen, eftersom det skulle behålla makten - det är nödvändigt att använda ett stödsystem med blocken för att arbeta med det långsamt, men hälsa och styrka bibehålls.

I själva verket är och pelarna och paneler staketet mycket tung och om du inte vill att flera gånger för att ordna kolumner, måste du noga genomföra markup. Jag skulle säga att förbereda och innehav av uppmärkning är mycket svårare att installera stängslet själv. Därför förstår jag inte frasen om visuell inspektion och eliminering av "binge" pelare. Jag undrar vad som menas och hur man gör det i slutskedet. Jag tror att i slutskedet för sent att åtgärda brister installera pelare. De har redan fastställt, kan vi säga bestämt. eller de är avsedda att splittras.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

+ 49 = 58