Trästaket horisontell foto

Vi bestämmer hur man gör stängslet av trä

Förra året mode för träbyggande leder till det faktum att fler och fler utvecklare anser att metall staket kanske inte är den bästa lösningen. När det gäller hållbarhet och kan, ja, men när det gäller estetik, är det sämre trä. Trästaket något förlorat sin popularitet på grund av sin korta livslängd: trä, under konstant exponering för sol och vatten, snabbt förstörs. För att öka livslängden, det skyddande beläggning i form av färg hela tiden måste renovera. När en stor del är tidskrävande och kräver en avsevärd mängd bläck. Detta problem har blivit mindre akut, som nya antiseptiska medel förekommit, att förlänga tjänsten av staketet, samt ge motståndskraft mot färgning under flera år. Termen annorlunda - från 2-3 år till 5-7. Det beror på vilken typ av impregnering och antiseptiska produkter, men att hitta en "long-playing" är inte svårt: i mer eller mindre stor butik.

Och dessa inte impregnering måla över trä struktur: se alla venerna. De ändrar bara färg, oftast på en mörkare. Ett sådant staket trä ser solid och rika. Även en enkel staket, och så svårt, och ännu mer så.

Enkel staket av tonade antiseptiska impregnerade skivor ser solid

Vad som är viktigt är att sätta ett trästaket med sina händer kan vara ensam, om nödvändigt, även utan inblandning av assistenter. En annan viktig: en betydande del av arbetet - utarbetandet av trä - kan utföras inte på plats, och säger, i garaget eller verkstaden. Och för att starta det långt innan byggstart. Till exempel, från hösten till våren, och byggnaden måste börja på en stadig varmt väder.

Träd - en mycket formbart material och den enklaste sak kan göras så att det kommer att se ut ett konstverk. Detta gäller även för stängsel. Om så önskas, kan du göra en "godis" som nöje att titta på. Konstruktioner av trästaket några.

Det enklaste - staket. Denna uppsättning kant brädor eller plankor lika vanligtvis bredder som spikas vinkelrätt mot två eller flera tvärlinjer.

Scheme trästaket av plankor spikade vertikalt - piket

Kan vara annorlunda form toppen. Speel våning 90 ° - det enklaste alternativet, men inte den bästa, inte bara i termer av estetik. Övre sådan shtaketiny även färgad, utsätts för intensiv fukt, kommer att misslyckas först som ett resultat av beläggning på den platsen. En trä porer i sågen skär vinkelrätt mot förbli öppen. Regn, dimma, smältning av snö / is absorberas av dem, vilket leder till förstörelse av timmer. För att undvika detta, skär bort den översta våningen är inte 90, och vid 45 °. Om man tittar på detta forum i profilen, är spetsen avfasade (se figur nedan).

Till vatten rullade av topparna av bitar av trä, spilit dem under 45 °

Avståndet mellan två närliggande shtaketinami väljs enligt dina önskemål. Man kan göra en solid staket, mana varandra för att stänga, är det möjligt - ett genomskinligt, vilket lämnar ett gap av 1-2 cm, och kan vara helt transparent - med ett stort avstånd lika med bredden av skivorna eller ännu mer. Sådana varianter är populärt för interna skydd som är avsedda att separera och markera gränszon än från något för att skydda. För det yttre stängslet mot gatan brukar välja kontinuerlig installation kan - med ett mycket litet avstånd, så att styrelsen inte "puchilo" under vått väder.

Genomskinlig alternativ staketet dekorerad med små hack

Lägg mångfald sågade toppen. De kan skärpas på olika sätt - med en rundad topp, i form av en topp, trianglar, trapetser. Allt detta i olika former och kombinationer.

Vissa gör ens riktigt konstverk: ristade staket kräver en hel del uthållighet. Mödosamt arbete, men resultatet är värt det.

Gör lockigt toppar snabbare och enklare med hjälp av en mall. Från ett prov av faner, ta med den till idealtillstånd. Då denna mall skära ut resten. Snitt kan vara med hjälp av en figursåg eller en fräsmaskin.

Jigsaw för tillfället kan och köpa. I alla fall, även med den här takten artiklar får billigare än att köpa färdiga snidade shtaketiny. Problemet här är att det tar lång tid, och shtaketiny erhållas ojämn: det bara går rätt nagelfil, sedan lite till vänster. Kanterna på den då fortfarande måste hantera sandpapper.

Köp fräsmaskin, sedan om det inte vill använda, är det inte lönsamt. Och de som har det redan, kan köpa en fräs med ett flytande huvud och tänkte staket göra med det. Höjden av den kapande delen är lika med tjockleken av skärkortet som skall bearbetas, och huvudet anligger mot mallen.

Fräsning postering mönster

I båda fallen är nödvändigt att på något sätt fixa mallen till arbetsstycket. Detta kan göras med tunna spikar eller klistras på mallen dubbelhäftande tejp.

Men om du närmar dig den kreativa processen, även från de platta tunna remsor kan göra en vacker trästaket: spikning i olika vinklar.

Sådan skönhet är lätt att göra (obs: på toppen av 45 °)

Ännu enklare att författarna trä staketet: de gjorde bara olinjär höjd, med betoning på lindring av ribba spikas på toppen. Detta, förresten, det andra sättet att avsevärt öka livslängden på trästaket - en list blockerar tillgång till vatten till de mest utsatta öppna tvärsnitt). Också förläna olinjäritet spikade remsor på ytan av en ram och trä inuti färgat i en ljus färg. Överens original.

Okonventionella förhållningssätt och dekorativa piket har multiplicerat

Ett staket av trä "checkerboard" eller "schack"

I själva verket är detta en av de underart av stängslet. Brädor fyllda omväxlande med den ena eller den andra sidan av den tvärgående balken. Det visar sig en intressant bild av volymen.

Principen att sätta shtaketin i staketet "schackbräde" eller "schack"

Om du tittar på ett staket mittemot, det ser ut som en tråkig, om den ena sidan och sedan i en viss vinkel kommer att vara en del av gården är synlig genom gapet. Graden av transparens justeras in i en rem, för en annan. Du kan göra det så att prosmatrivaemost blir noll. Till exempel, när bredden av banden på 10 cm, avstånd inte överstiger 6 cm mellan dem. Här, liksom ljud se, ingenting syns. Nackdel - en stor trä konsumtion. Men alltför vackra staket erhålls, särskilt i kombination med tegel eller stenpelare och skulpterade Skivor.

Tillverkad av schackbräde och horisontella staket. Men här är det nödvändigt att komma ihåg att en sådan staket är mycket bekväm att klättra: styrelsen som ett steg. Dock är alla staket inte så allvarligt hinder. Snarare är det skydd från nyfikna ögon än allvarliga attacker.

Trästaket - horisontell schack

Titta till exempel "schack" anständiga och respektabel. Kolumner kan vara vad som helst: metall, trä, sten, betong. Om ge metallpelare, de är tillverkade från tjockväggigt profilröret (3 mm). Över marken på framsidan och baksidan av de sydda plankor (vid stolparna med bultar eller skruvar) som är större än bredden profil: agera på sidorna, de bör vid 3-6 cm Således erhåller vi guide, in i vilket brädan .. Styrelsen sedan fäst på huden inuti pelare.

En annan typ av horisontellt staket - kallad "Christmas tree". Så därför skivorna staplas på nära varandra, och med en överlappning på knappen nedan. Profilen liknar trädet, eftersom det dras av barn.

Trä "fiskbens" staket skapa en kontinuerlig beläggning

Enligt denna staket för att klättra upp svårt. Notera att toppen har en skyddande sköld. Det skyddar den mest sårbara delen av stängslet, långt förlänga dess livslängd, liksom att skjuta nästa målningen. När allt kommer omkring, vanligtvis i toppen och botten av locket mest skadade. Nedanför stängslet skyddas av locket från toppen - toppen.

Den skiljer sig från det ovan att skivorna inte är intill varandra. De är fixerade i en vinkel, men med vissa spel. Denna typ av stängsel inte skapar solida väggar och innergården kan ses, men för detta och behöver sitta ner eller till och med ligga ner - beror på lutningsvinkeln.

Staket som kallas "mörkar" - titta på dess struktur, att förstå varför

Denna typ av stängsel är mycket oekonomiskt - trä förbrukningen är vanligtvis hög. Komplex och montering: för varje kort för att montera stången (vinkel) eller zapilivaem i inlägget urtaget.

Men denna konstruktion ger god ventilation område. Detta är viktigt om klimatet eller våt terräng. Solid staket har inte satt: Under det kommer pöl och leran torkar någonsin på gården.

Braid av styrelsen - en vacker staket

Ovanligt ser staket gjorda av böjda brädor mellan stolparna. De är sammanflätade mellan pelarna i en traditionell typ av stängsel. Bara gör det från långa brädor.

Fence "fläta" i styrelsen

Oftast förekommer i horisontell design. Färre skarvar och böja långa spännvidder lättare.

Den horisontella nätverk av stängslet styrelser

Det finns också vertikala flätor. För att ge dem snyggare utseende i toppen och botten av spikband - de håller ombord kanter och skydda dem från väder och vind.

Vertikalt gjort det österrikiska nätet

Hur göra en sådan skönhet, ser i videon. Verkligen enkelt, men den kraft som krävs anständigt.

Av tunna och inte mycket lameller göra en mängd olika gitter: ett brett intervall av vinklar, frekvensläget av remsorna, etc. Dessa stängsel igrabt ganska dekorativ roll och används för stängsel eller inuti - vatten tjuv i trädgården - eller ytterdörren - att markera gränsen, men inte nära skönhet.

Bara förvånad: vad skönhet människor kan göra från en träbit. Verkligen vackert. Och vissa, men inte mycket komplicerat.

Kanske någon kommer att inspirera dessa bilder gammal trästaket, kommer de att kunna upprepa ...

Staket av trä med sina händer: hur man gör, vilka typer av idéer - 49 bilder

Trä staket hela tiden varit känt för sin popularitet. På många sätt var detta orsaken till dess relativt billigt pris och enkel installation. Men idag har situationen förändrats lite, och nu från trädet för att skapa inte bara fäktning, men riktiga mästerverk.

Överväga alla detaljer.

Skapa ett trästaket i hemmet. stegvis förfarande

Byggandet av trästaket kan delas upp i flera steg, nämligen:

 1. Montering av stödpelare;
 2. Installera tvärbalkarna;
 3. Mantlar installerade ram.

Varje steg i konstruktionen bör genomföras i sin helhet.

Installera stödpelarna utförda återfyllning metod. Algoritmen är som följer:

 1. Varvet med hjälp av en borr, en spade och skrot (om de blandas jord och det är nödvändigt att preliminärt lösa) för att göra ett hål till ett djup av 1,5 meter med en diameter av 50 centimeter.
 2. Längst ned i hålet sätter sanden och försiktigt packas. Tjockleken bör inte vara mindre än 15 centimeter.
 3. Efter att du måste installera placera hålen center stöd och åter kompakt sand.
 4. Ungefär till höjden av 25 cm från botten bör somna spillror, blandas med sand, och igen alla packas.
 5. Sedan kontrollera planhet support installation (bör det vara klart vertikalt).
 6. Då måste du upprepa processen att somna sand med grus och packas. Dessa steg måste upprepas tills blandningen inte kommer att få den övre delen av gropen.

Kors reglar, som är gjorda av trä, är det bäst att installera med fästen.

montering algoritm är som följer:

 1. På varje ben kommer att vara nödvändigt att använda flera bilagor. Stockar framställs enligt segmentet 2 i längd från 10 till 15 centimeter.
 2. I slutet av varje avsnitt bör utföra ett hål för bultning.
 3. Vid slutet av varje styrelse ska göra hål. Man bör komma ihåg att göra öppningen sammanföll med de borrade i hörnet.
 4. Detta följs av den övre delen av stödpelaren omkring 40 centimeter för att dra sig tillbaka. Notera avståndet den första delen för att vara svetsade hörnet som skall utplaceras nedåt.
 5. Därefter bör det åter reträtt fortfarande cirka 4,5 centimeter och en svetsad område utökas nu direkt uppåt.
 6. Vidare är det nödvändigt att dra sig tillbaka nedåt kring en meter på detta sätt och att montera den nedre konsolen.
 7. Efter att med hjälp av skruvar som du behöver installera skenor på trädet.

Uppmärksammas på det faktum att avståndet mellan de tvärgående reglarna kan reduceras. Men i detta fall kan konstruktionen minskar dess styrka. Stöd sig nödvändigtvis måste vara högre än pläteringen inte är mindre än 10 centimeter, och botten bör vara på ett avstånd från marken på ett avstånd av högst 15 centimeter.

Mantlar etablerat ramverk

Innan du startar installationen direkt själva montera skivor, är det nödvändigt att komma ihåg att det finns flera sätt.

I en metod, monterade staket på reglarna innan de senare är monterade i stöd, nämligen:

 1. Uppvisade tvärgående reglarna på ett önskat avstånd mellan dem, under bibehållande planet. Detta kan göras med hjälp av tillagade bestånd av någon mor.
 2. Det finns ingen anledning att framställa mallen, som kommer att tillämpas på spelet mellan brädorna.
 3. Den nedre och övre kanten av bladet är exponerat med en linjal. Istället tillåtet att använda någon linje av tvärstycket, som har förblivit, är inte inblandad.
 4. Skruvarna på trä plankor installeras direkt på reglarna själva.
 5. Efter det, är det färdiga tyget och dess fixering till de preparerade parentes. Det är värt att notera att den ensam inte kan göra detta, så du behöver en assistent. Om åtgärden innan det var sant, kommer färdiga tyget enheten ske snabbt och utan någon ansträngning.

Om vi ​​talar om den andra metoden för installation, då det innebär direkt montering av varje bräda individuellt. I detta fall är det nödvändigt att förbereda sig för en lång och mödosam process. Efter varje styrelse ska installeras för att mäta avståndet mellan dem (om ett mellanrum mellan brädorna) och testa klart vertikalt.

Det bör noteras att någon av de metoder som är populär bland ägare av privata hem och land, så att säga vilken som är bättre är omöjligt. Varje utförande väljer för sig själv beroende på valet av planket design.

Vad kan behandlas och att måla en trästaket

Det är underförstått att den installerade trästaket tar på en förändring av klimatet under alla årstider. Av denna anledning är det absolut nödvändigt att skydda mot fukt, brand och skadedjur.

Glöm inte att solens ultravioletta strålning skador på trästaket på grund av att som ett resultat av deras exponering i den inre trä fukt försvinner, så det förlorar sin bärförmåga och själv utseende.

Av denna anledning rekommenderar vi att behandla trä med speciella UV-härdande medel som kan köpas på någon järnaffär.

Sådan impregnering är nödvändigt att bearbeta ett par gånger på primern med djup penetration. Efter det kan du använda vattenbeständig färg och lack för köpet trästaket tilltalande utseende.

Beräkna det fulla värdet av det är helt enkelt omöjligt, eftersom allt beror på den önskade mängden material.

Om vi ​​talar om kostnaderna för de nödvändiga byggmaterial, är det genomsnittliga priset som anges i tabellen nedan:

Hittills finns det fortfarande ett annat material än trä, som lästes i samma smidig att genomföra olika designbeslut (trädet är mycket tillgänglig på priskategori).

Men på ett sådant sätt att stängslet har en intern vy. Ingen kan säga att arten har blivit värre.

I detta utförande, fokuserade konstruktionslösningen på varje detalj, kan du se hur arbetade sig konturer och hörn jämnas i sin helhet. På bilden kan man se skjutdörr från samma gård.

Håller med, mycket få av oss vet vilka metoder använder en eller annan designer att förverkliga sina fantasier. Men de använder: kalcinering skapa åldern effekt framgångsrikt kombineras med olika trä smidesmetallelement, och även triviala träd polerade och utsattes för målning i olika färger.

Och hur känner du inför den brutala stil? Överens, vyn är bara imponerande.

För att genomföra en sådan konstruktion lösning, behöver du bara en sticksåg, slipmaskin och färdigheter i träslöjd. Om det finns verktyg och lust, kan du uppnå effekten av en misshandlade trä.

Och som gillar att behandla pussel? Om det finns en önskan, kan du först rita en teckning på tavlan, och sedan klippa mönstret. Det är värt att uppmärksamma det faktum att detta arbete anses vara en juvelerare, eftersom varje bräda har dess exakta storlek och krökning.

Den svåraste processen i byggandet av trästaket är anses att installera det (inte allas makt för att göra ett sådant arrangemang).

För byggandet av trästaket av plattan är först nödvändigt att noggrant behandla uttagningskommittén. I vilket fall som helst inte bör tillåtas i någon plats i styrelsen har olika tjocklek eller bredd av densamma. I detta utförande är det utmärkande draget dess överkomligt pris, men detta uppvägs av den enorma arbete som är nödvändigt för att skapa en sådan skapelse.

Trots att styrelsen tjocklek på upp till 1,5 centimeter är inte särskilt lämplig för staket, kan det bidra till att skapa en utmärkt ogradku i ett rutmönster. Överens slag gjorde inte värre än de tidigare versionerna. Och om det fortfarande dekorera och grönområden, som kommer att bli hennes fläta - Vyn är underbara.

Under de senaste åren har inte kant styrelse har ökat i pris med mer än 15-20%, men det hindrar inte henne att hållas i den lägre prisklassen. I detta fall är det ofta används i byggandet av ett trästaket i en stil.

Såsom kan ses, illustrerar detta exempel en utföringsform av mönster när man arbetar med icke-skuma brädor. du kan uppnå några exklusiva lösningar om så önskas.

Och hur du utformar lösningar i stil med fönsterluckor? Överens, bara typ av bomb.

Vackra trä staket

Med lite skicklighet att arbeta med trä, kan du skapa en vacker staket under en kort tid.

Detta utförande är populär bland många ägare av privata hem, sedan starten inte tar mycket tid och ansträngning. Jag håller med om att formen är mycket attraktiv.

Standard stängsel, som är lämplig som ett privat hus, och förortsområden. Det kräver inte honom några speciella färdigheter, men samtidigt har en fin utsikt.

Att skapa en snidade staket med händerna måste ha kompetens carving trä.

Att skapa sådana stängsel kan ta mer än 3 månader, eftersom varje detalj spelar en stor roll. Men det är värt det. Denna typ av stängsel är lämplig för alla interiör.

Och hur sådana varianter skärning? Jag är säker på att många drömmer om ett sådant staket, eftersom det inte bara kan förstärka den personliga stilen, men också skapa en illusion av antiken.

Staket används ofta när man skapar sten eller helt enkelt i landskapsplanering.

Små staket gjorda av trä, kommer att kunna understryka funktionen av en anläggning för att komplettera det inre av infield.

möjligt att skapa något dekorativt ogradku en viss färg, om så önskas. Det kräver inte några kunskaper.

Många drömmer om att skapa en liten del av hans berättelse, och fördjupa sig i gamla dagar.

Denna variant effekten av antiken är bra för platser på vilka trähus. I kombination med samma m staket kan du skapa själv en riktig saga.

Och om du lägger lite dekoration i form av ett tjockt rep? Utsikten är helt enkelt fantastisk. Visst grannarna skulle komma till innehavaren av ett sådant staket med beundran.

Staket av korrugerad trä

Om du av någon anledning finns det ingen önskan att arbeta med trä, kan den installeras staket av wellpapp. Således är det möjligt att inte bara att öka livslängden, men också skapa en illusion av ett trästaket.

Om så önskas kan du använda den profilerade ljust trä, som passar perfekt för varje interiör. Livslängden för en sådan staket över 25 år.

Ett annat alternativ är att använda korrugerade mörkare toner, vilket gör det möjligt att skapa en illusion av trä täckt med lack. Perfekt för trähus eller byggnaderna mantlade i plast under trädet.

Beroende på önskemål från ägaren av ett privat hus, kan staketet själv göras i någon stil.

Höga staket är alltid populärt med ägarna av privata hus. Tack vare dem kan du dölja allt som händer på territoriet av platsen från insyn, göra ogradku vackra och exklusiva.

Ett annat alternativ är att installera ett staket med små slitsar. Denna typ av stängsel är perfekt för alla privata hus, oavsett storlek och stil.

Som en allmän regel gäller att installation av denna typ av staket på dess pris är tillgänglig för alla medborgare i vårt land. Sådana stängsel är perfekta för installation som helst, oavsett om det är en villa är ett privat hus.

I detta foto kan du se att stålplåten är att kombinera en kombination av dekorativa sten och trädet självt. Det ser bra och har en lång livslängd.

För dem som älskar minimalism perfekt alternativ för att skapa ett staket av korrugerad stålplåt under trädet. Denna typ av inställning till klassisk stil och är perfekt för att utföra plikt - att skydda platsen, liksom en bra dekoration.

När du skapar ett staket tegel och trä i kombination stor. De försöker ofta att kombinera designers för att skapa interiörer i rummet och utanför.

Staket i klassisk stil med konventionella tegel och brädor. Tack vare den framgångsrika kombinationen av matchade färgpalett, det här ser staket inte bara rik, men också mycket attraktiv.

I detta arrangemang kombinerar formade element med trästaket tegel. Väl valda färgpaletten gör det möjligt att använda den på ett Mete.

Denna kombination av byggmaterial i de flesta fall används i landet hus och stugor.

På egen hand för att återskapa dessa ogradku skulle vara mycket svårt, och du måste inte bara kunna ta itu med detta material, men vet också krångligheter blanda en speciallösning. Men du måste erkänna dessa stängsel kan överraska med sin skönhet, även de mest SMÅAKTIG kritiker.

Trästaket i kombination med dekorativa sten ger en illusion av en gammal fästning. Ofta används för montering i land stugor eller territorium privata företag.

Nu i en värld av trästaket började visa en tendens att använda andra mönster. De tillåter enkla stängsel för att skapa något speciellt och unikt i sitt slag.

Som kan ses, är ett sådant mönster är mycket svårt att göra med händerna, om en person inte är och har tillräckliga kunskaper i att arbeta med träsnideri.

Den kan beställas från gäng specialist på trä sammansättningen i kinesisk stil, som visas på bilden. Detta alternativ anses vara ganska vanligt i vårt land.

Visst varje ägare på din webbplats vill installera den ursprungliga stängslet. Men vad är de?

Denna ursprungliga utformning trä staket i vårt land är inte vanligt. Detta beror till stor del en dyr nöje (initialkostnaden kan variera från 40-50 tusen rubel).

En sådan konstruktion lösning kan inte bara göra dina grannar att titta på staket med avund, utan också gör platsen mycket rik och personlig.

Staket av trä, horisontella,

Många av våra landsmän vid installation staket undrar ofta - vad bättre vertikal eller horisontell? I själva verket är den enda skillnaden i smak.

Att tala om en sådan vertikal staket kan säga med tillförsikt att det kan göra alla i hemmet, medan utgifterna en kort tid och pengar. Den klassiska stilen är lämplig för att skydda ett territorium.

Bilden visar att den vertikala staketet, görs med sofistikerad design funktionen. Gör detta mycket svårt hemma, och om du vill ha att söka hjälp av proffs. Men det är värt det.

Smed poster hela tiden gav staket styrka och attraktionskraft. Men beror på dess betydande priset inte mycket populära.

Trästaket med förfalskade metalltrådar i bilden gör det ett original på sitt eget sätt. Det ger området stil och skönhet. Dessutom smide staket designelement gör en mycket hård, vilket avsevärt ökar livslängden.

En sådan utföringsform som kombinerar trä, tegel, och i själva verket, smidda föremål, gör praktiskt taget staket liv. Han var inte svåra klimatförhållanden, är det svårt att skada, och viktigast av allt - det är vackert och elegant.

Majoriteten av våra medborgare gör staket. du kan göra en mycket bra staket med detta material. Man behöver bara titta på dessa bilder.

Självklart, om detta staket färg, och sedan lackerad och få mycket bra, men också för att det är attraktivt. Vad är typiskt - det kan göras på kortast möjliga tid (perioden för dess konstruktion är högst 1-2 dagar).

I närvaro av våldsamma fantasier och stor önskan att webbplatsens ägare, kan vi ge en så stor designer ogradku som aldrig upphör att behaga ögat andras.

Staket stege är inte ovanligt i det dagliga livet för ägare av småhus. Först - denna typ av sparar på bordet, så små luckor kan minska mängden material, och för det andra - det visar sig i slutändan mycket väl.

På bilden Ställ stängslet stege, som fortfarande är mantlad inuti golv. På grund av detta är det utanför SRA mycket effektivt medan innanför stängslet del ser mycket snyggt.

Denna typ av stege i de flesta fall ligger i förorts privata hem. Små luckor mellan brädorna kan du se de vackra grönområden, som kan planteras bakom stängslet.

Videon nedan visar dig hur man gör en billig staket av trä.

Ett staket av trä med sina händer: urskilja gränsområdet

Trädet var och är fortfarande ett populärt material i konstruktionen. Ägare av privata hem använda trä för att bygga lusthus, skjul, sommar kök och andra faciliteter. Miljövänlighet av detta material, utmärkt böjlighet och tillräcklig behandling livet gör det enkelt att bygga ett staket av trä hand. Former av moderna trästaket har en anständig utseende och perfekt komplement till utsidan av husen.

På grund av den enkla bearbetning och hög ekologisk trä är ett populärt material för stängsel

Staket av trä för hand. Foton av aktuella alternativ

Trästaket som omger territorium trädgårdar, kan ha olika former. För deras konstruktion används virke, kant och inte kantbräda, timmer, band, liksom barer och trädgrenar. Skydd kan fyllas med fast eller lumen, med arrangemanget av elementen vertikalt, horisontellt, i en vinkel, i en eller två rader, med raka och vågformiga kanter, liksom med insatser i ritningarna.

Snygg trästaket dekorerade med rankor

De mest populära är sådana varianter trästaket med sina händer, ett foto som tydligt visar sin design:

 • "Ladder" eller "fiskbens" - denna typ av stängsel kännetecknas av det horisontella arrangemanget av korten mellan benen i en vinkel och överlappning. Externt denna design liknar luckorna: utrymmet bakom väggen inte syns och sneda mellanrum passerar luft och ljus;
 • "Schack" - fäktning, i vilken vertikala elementen är placerade i två rader, förskjutning av dem i ett rutmönster. Detta stängsel båda sidor - ansiktet. Fence täcker tillförlitligt varvet från nyfikna ögon och samtidigt har luckor som är synliga endast vid vissa vinklar;

Solid staket gjorda av kantade board

 • "Fence" - den traditionella utseendet på staketet, där de vertikala lameller fästs skenorna med ett visst steg. Vilket gör staket attraktivt utseende kan vara clearance via den övre kanten av ett staket i form av våg- eller sicksack. Populariteten beror på enkel installation och kostnadseffektiva;
 • "Grille" - den ursprungliga typen av staket, bestående av träramar, som ligger inne i galler lameller. Ett sådant stängsel kan konstrueras i en eller två rader med olika mönster korsande remsor. Den har en ljus och känslig utseende, som används som ett dekorativt typ av stängsel;

Olika varianter av trästaket

 • "Flätor" - provtagning den ursprungliga designen, som erhållits genom horisontell eller vertikal sammanflätade bräda. Montering av ett staket vävd med sina egna händer är inte alltför svårt, kostnaderna är låga, och utseendet är ganska anständigt. På modet flätade stängsel kvistar används huvudsakligen för dekorativa inramning små förortsområden.

Detta är inte en komplett lista över trästaket. Många driva stängsel, som kombinerar i en enda struktur eller gitter staket och träd i förening med metall, sten, tegel och andra material. Få original och billig konstruktion kan uppnås genom byggandet av staketet kant styrelsen med sina egna händer. Foton av dessa strukturer visar uppfinningsrikedom och individualitet av deras tillverkare.

Traditionell staket, målade i ljusa färger

Ett staket av trä med sina händer: användbara tips

Att utforma sina egna händer uppsättning trä staketet eller annan typ av stängsel har visat sig stark och tålig, bör du följa några riktlinjer:

 • stödpelare för att monteras med hjälp av speciella skor för att utöka stödområdet, vilket kommer att ge strukturell styvhet;
 • stolpar bör placeras i steg om 2,5-3 m;

Exempel på konstruktioner av trästaket, deras Monteringsmått

 • vertikala och horisontella monterade kapslingskomponenter som behövs för att kontrollera nivån av byggnaden;
 • bearbetning timmer antiseptiska kompositioner bör utföras före montering av stängslet. När strukturen är monterad, kommer vissa platser att vara tillgängliga för bearbetning, och därför - är sårbara för verkan av skadedjur;
 • Den bör säkerställa skyddet av ett trästaket mot nederbörd och solinstrålning. Kom ihåg att du måste måla en träyta efter en grundlig torkning av materialet;

Det ursprungliga staketet runt lanthuset

 • Oljemålningar och lacker rekommenderas inte för att måla trärgärningar: på grund av naturliga faktorer är sådana beläggningar skinkade och smulta;
 • För att fixa elementen är det önskvärt att använda fästanordningar med galvaniserad beläggning, vilka är mindre benägna att korrosion.
 • Se till att du inte skadar trädets struktur när du använder skruvar och naglar.

Genom att följa dessa rekommendationer kan du undvika vanliga misstag när du installerar ett trästak i landet med egna händer. Foto självuppbyggande staket av trä, som finns i stort antal på nätet, visar de olika stadierna av arbetet.

Dekorativt trä staket, dekorera trädgården

Flätat staket med egna händer. Rustikt staket foto

Nyligen har dekorativa staket av trä blivit populära med egna händer. Bilder av sådana staket visar att deras huvudsyfte inte är skydd, utan en symbolisk stiliserad inramning och dekoration av infielden eller ett litet område av det. Ganska enkelt i byggandet av korgar. Efter att du har studerat steg-för-steg-instruktionen kan du ta reda på hur korgstaket görs av dig själv.

Ett staket gjord av en vinstockar ser ovanligt och original

Beroende på höjden, vävningsmetoden och utnämningen kan våghaken delas in i flera grupper:

 • höjd upp till 1 m - låga staket med horisontell vävning. De är installerade för inramning av blomsterbäddar, stora trädstammar, brunnar samt markeringsvägar.
 • höjd från 1 m till 1,5 m - i sådana häckar används horisontell eller vertikal vävning. De brukar avgränsa territoriet i separata zoner, till exempel med hjälp av det är det möjligt att skilja rekreationsområdet från grönsaksängar eller tilldela ett trädgårdsutrymme.

Häcken med horisontell vävning ramar en blomsterbädd

 • höjd upp till 2 m - kan fungera som skyddshäva och installeras på infärgets yttre omkrets. Det kan också användas både horisontell och vertikal vävning.

Användbar rådgivning! Till wattle har tjänat så länge som möjligt, välj för tillverkning hassel eller vin. En sådan hedge kommer att vara längre än 10 år.

För att förlänga livslängden hos haketet från händerna från grenarna kommer det att bidra till noggrann behandling av råmaterialet med en antiseptisk lösning.

Typer av träd för att väva ett staket från en vinstock

Framställning av material och verktyg

För att bygga ett flätstängsel med egna händer behöver du:

 • metall- eller träpinnar
 • stammarna av pilgruvan
 • slädehammare;
 • sekatörer, kniv, tråd.

Stängerna skördas på våren eller hösten och väljer så mycket som möjligt de mest jämnliga grenarna. Efter insamling måste skotten torkas och samlas i buntar för förvaring. Innan häcken (15 minuter före vävning) för att ge flexibiliteten till stavarna, är de noggrant genomvattna eller ångas. Efter de lägger de vävda grenarna upp och förvärvar en fast konstruktion.

I en blomsterbed med ett staket av kvistar planterade jordgubbar buskar

Förbered trä eller metall stakes för ramen. För att säkerställa att stöden som är installerade i marken inte ruttas, förbered en gräv längs omkretsen av framtida staket och dess botten är täckt med sand. På grund av detta kommer fukt att tömma och snabbt passera genom sandbasen i marken.

Användbar rådgivning! För att göra strukturen av det flätade staketet av styrka rekommenderas att sticka stödstiften inte mindre än 0,5 m djup.

För ramverket av korgstaket är det nödvändigt att förbereda trä- eller metallpinnar

Strukturens struktur och vävning av häckar

Staketets ram är anordnat från insatser som ligger på ett avstånd av 50 cm från varandra. Det är detta avstånd som underlättar bekväm vävning av vinstocken. Vid slutet av staketet görs installationen av träpoler för staketet med ett mindre steg. Detta gör det möjligt att kvalitativt fixa ändarna av korgstavar.

Om den framtida konstruktionen kommer att ha en höjd på mer än 1 m, använd istället för trästänger metallstänger. De är förmålade i färg, imiterar trä. En sådan ram kommer att vara mer styv och också mer motståndskraftig mot påverkan av en fuktig miljö i jorden.

Fäktning med ett vertikalt arrangemang av stavar

Om en horisontell vävning väljs, börjar den från den nedre raden och slutar överst. Pelarna är inslagna i en vinstock i form av en "figur åtta". För att säkerställa att staketet inte snedställer, är det nödvändigt att spika över träändarnas övre ändar till en platt stång, vilken avlägsnas före vävning av sista raden. För att göra staketet estetiskt måste du se till att grenarnas ändar ligger på baksidan av staketet.

Olika sätt att väva ett staket av en vinstock

För att stavens staket ska vara starkt, är det nödvändigt att binda ändarna av stavarna tillsammans med en tråd. De utskjutande spetsarna skärs med en kniv eller en pruner, och resterande delar av den sista raden av stavar körs längs pelarna.

För en mer naturlig typ av staket, använd barer med olika längder, vilket därigenom maskerar lederna.

Rustik fäktning gjord av stavar

Enheten av ett staket från brädor med egna händer: ett foto, etapper av erektion

För att bygga ett staket från ett träd med egna händer kan du använda en bräda med en sektionsstorlek på 15x2,5 cm. Styrets längd är vald beroende på höjden på det planerade staketet. Traditionellt installeras staket med en höjd av 1,5 till 2,5 m.

Det första steget är markeringen av staketet. För att göra detta slaktas små (50-60 cm) pinnar runt omkretsens omkrets med ett steg på ca 2 m. En byggkoord sträcker sig mellan pinnarna. När du lägger in insatser måste du se till att sladden är tillräckligt tätt och inte hänger. Då är det nödvändigt att förbereda brädor med önskad längd.

Modern syn på ombord fäktning

Du kan skära brädorna själv eller beställa färdigt material med önskad längd. Alla brädor är polerade på maskinen eller med ett slipmunstycke på borren. Ändarna på brädorna kan lämnas platta eller klippa dem i form av en halvcirkel eller en triangel. Bearbetar det obehandlade brädet med egna händer, du kan avsevärt spara kostnaden för att bygga staketet.

För bärare skördas en trästråle med tvärsnittsdimensionen 75 x 75 mm, 50 x 50 mm. Antalet staplar beräknas baserat på plotens totala omkrets. För guiderna använder man styrelser med en sektion av 10x2,5 cm.

En kontinuerlig typ av inneslutning med ett horisontellt arrangemang av brädor

Hur man installerar staket inlägg

Innan du monterar stödstolparna behöver du borra hål till ett djup på 0,5-1 m på de ställen där insatserna grävas. Pits ordna med hjälp av en borr (manuellt eller elektriskt). För vertikala rack använder du en stång med ett tvärsnitt på 75x75 mm. Innan du monterar stöden är det nödvändigt att arbeta bra på den del av baren som kommer att ligga i marken.

Behandlingen utförs genom att hålla de nedre delarna av trästöden i antiseptisk impregnering under 48 timmar. Efter detta måste polerna torkas väl.

Ordningen för anordningen av ett trästaket

Dessutom är det möjligt att skydda trästället från ruttning genom betong. Botten av gropen är täckt med en liten (1/3 del av djupet) lager av sand och murar, vattnas, ställ stången och hälls med betong. Medan betongen inte förstår, uppbärs stödet något för att låta lösningen tränga in under stolpen. Vidare installeras strålen vertikalt med hjälp av en lodd eller nivå.

För att säkerställa att höjden på alla vertikala stöden är densamma, är det nödvändigt att spika nageln i den övre änden av varje stråle och dra åt sladden mellan dem. Den mottagna raden visar hur bra höjden på alla stöd är justerad. För fullständig torkning av varje stöd ges minst tre dagar.

Ett ovanligt staket av trä i gården av ett privat hus

Enheten av ombordstängsel

När alla vertikala stöd är installerade och inriktade, fortsätt med installationen av horisontella guider. De är vanligtvis placerade 25-30 cm över marknivå och fördelas på jämnt avstånd från varandra. För att fixera använda naglar, vars längd tillåter att sticka strålen och brädet på avstånd och samtidigt kommer 1,5-2 cm att skjuta ut från baksidan. Dessa utskjutande tips är snyggt vikta längs träplanet.

Montering av staketet från kantbordet med egna händer

Fortsätt sedan till styrelsens planering. Naglar eller skruvar används för fastsättning. På din önskan att fästa brädorna kan du nära varandra eller lämna något gap. Så snart stängselet slutligen samlas in täcker trädet med linolja, får torka väl och målas med en miljöbeständig förening.

Mycket populärt och estetiskt trästak "Fur-tree". För att montera denna struktur ensam måste du också markera utkanten och installera de vertikala stöden enligt ovan.

Kombinerat staket, av trä och sten. Brädorna är ordnade med julgran

Huvuddragen i de horisontella staketen "Yolochka" är placeringen av brädorna i en vinkel och överlappning. För att uppnå ett sådant arrangemang är det nödvändigt att fixera foderet från trädet (i form av steg) till de vertikala stolparna eller för att använda kanalen, i vilken det är lätt att sätta in brädet under en liten lutning. Dessutom kan du beställa brädorna inte bara horisontellt, men också vertikalt i vinkel.

Vackra staket för privata hus: ett foto av intressanta staket. Typer av staket, foto av olika alternativ. Staket av trä. Fäktningsstrukturer av metall. Byggnader av sten, tegel och betong.

Fyllning av ramverket för det horisontella staketet börjar med den nedre raden. Styrelsen är fastsatt på vertikala ställen och styrbalkar. Sedan släpps nästa rad brädor.

Användbar rådgivning! För att få ett staket med små luckor, liksom för ventilation, läggs brädor mellan brädorna.

Exempel på fäktning "Fur-tree" av horisontell typ

Skivans ändkanter måste noggrant jämnas. Så är raden inställd efter raden och kanterna är inriktade efter varje körning. Före fixering är det nödvändigt att bearbeta brädor med skyddsföreningar och applicera ett dubbelskikt av färg.

Träfäktning "Chessmka" på grund av att brädorna är fastsatta från framsidan och insidan, har ett mer attraktivt utseende. Ett sådant staket kan också läggas horisontellt eller vertikalt. Placeringen av styrbalkarna beror på detta. Avståndet mellan brädorna är valt självständigt och staketet kan ha små luckor eller vara kontinuerliga.

I "Shakhmatka" staketet är små luckor mellan brädorna tillåtna eller staketet kan vara kontinuerligt

Efter monteringen av alla vertikala stöd, fixa styrstrålarna. För att underlätta installationen i stödstolparna är spåren för tvärbalkarna anordnade. Om metallstöd används, svetsas de till de hörn som strålarna placeras på.

För att få den exakta schacklayouten på brädorna är det nödvändigt att förplanera fixeringspunkterna för varje bräda. En sådan märkning möjliggör en oklanderlig fyllning av staketet, vilket eliminerar möjligheten att bilda olika luckor mellan brädorna.

Denna typ av fäktning kan utföras i horisontell eller vertikal riktning

Ganska originellt utseende är ett schackstak som är gjord av ett horisontellt eller vertikalt lagat unedged board.

Efter enkla rekommendationer och råd från experter kan du själv hämta ett vackert och slitstarkt stängsel av trä, som kommer att fungera som ett staket i mer än 10-15 år.

Träbänk med egna händer för infield

Staket från wellpapp med egna händer med kolumner: teknik, hemligheter av montering

Staket från proflisten med egna händer: bilder av intressanta lösningar

Arbor med egna händer i trä: Steg för steg bygger vi en ljus struktur

Trädgårdsgungar med egna händer: bilder och ritningar, storlekar och rekommendationer för tillverkning

Trappor till andra våningen med egna händer i trä med 90 graders vridning: beräkning och installation

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

− 4 = 3