Staket hitter

Installera staketet från hitternätet

"Gitter" är ett tyskt ord, vars bokstavliga översättning är ett "rutnät". Gitter grid - en nyhet i de europeiska varianter av dessa material, vilket är ganska snabbt och säkert tog ledande ställning bland de traditionella sorterna av nätet, desto mer att kostnaden för nya objekt är lätt tillgänglig för ett stort antal konsumenter.

Så här staketet från gallret

Grunderna är en tyg gjord av stålförzinkade stavar som är svetsade fast genom metoden för kontaktsvetsning, så gallret kallas svetsat.

Alla vertikala stift är utrustade med ytterligare ribban av styvhet, därav namnet - 3d-rutnätet.

Stålnät har ett tjockt lager av korrosionspolymer, pulver eller galvanisk beläggning. Till konsumenten faller denna typ av staket i form av svetsade fragment, redo för installation. Tillsammans med dem borde du köpa alla nödvändiga fästanordningar, som vanligtvis ingår i satsen tillsammans med fragmenten.

Exempel sektioner för montering av ett staket

Det huvudsakliga syftet med denna trend - användning för skydd av områden, men andra än att svetsas ett relativt litet pris trådnät gjort gemensamt material vid tillverkning av strukturer för växthus, djurburar, är armering i betong hälls, specialkonstruktioner för att stärka murverk. Ändå är den vanligaste användningen av nätet 3d en robust staket, som har ett antal fördelar jämfört med andra typer av stängsel.

Fördelar och nackdelar med stängsel från svetsat nät

Staketet har länge upphört att vara bara ett hinder för penetration, eller bara ett sätt att dela gränserna för grannområdena. Genom att välja materialet för staketet, bedriver varje ägare olika mål och beräknar dess kapacitet. Vad lockar i detta avseende 3D-nätets stängsel?

 • Styrka. Detta är kanske det första kravet på ett staket, vilket är byggt med förväntan om långsiktig användning.

Namn på fäktningselement från grinden av en hitter

Staket och grind gjord av svetsad trådnät

Schema för montering av ett hitters staket

Nackdelarna med detta staket är att nätet kan hänföras till fel version av de platser där du behöver för att skapa skydd mot drag och visning, och denna brist är ibland riktigt tät levande staket runt perimetern.

Som regel säljer företag som säljer svetsat nät tjänster som leverans till platsen och installation av ett staket.

Processen att montera ett hitters staket

Installationsarbetena är inte arbetskrävande, så priset för dem är relativt tolerabelt. Om betalningen för tjänster inte ingår i utvecklarens planer är det ganska möjligt att installera ett sådant staket och sig själv. I det här fallet är det tillräckligt att köpa det nödvändiga antalet sektioner, fästelement, improviserade material och utföra arbete.

Vanligtvis innehåller paketet:

 1. Redo-sektionen standardbredd av 2,5 m, höjd - olika, i diameter stavgallret "gitter" från 3,7 till 5 mm, en cell 50 x 200 mm standard, men när materialet för ordern, kan vilken som helst önskad.
 2. Runda eller fyrkantiga poler med klara hål för fästingar och pluggar från fuktighet.
 3. Fästdon - klämmor och klämmor kan vara både metall och plast.
 4. Förutom monteringsstöd kan du behöva cement, sand, grus, en uppsättning verktyg.

Huvudfasen, som vid konstruktion av andra typer av staket, kommer att vara installationen av pelare.

Alternativ för montering av pelare stängsel hitter

Metoden för installation beror på syftet med höjden och höjden, och även på jordens kvalitet.

 1. Kombinerad metod. Det beredda hålet, 1 meter djupt, är halvt fyllt med betong, resten är helt enkelt täckt med jord. Installation av sektioner utförs först efter att betongen har härdat helt.
 2. Full betonghällning. I detta fall fylls hela hålet med betong. Denna metod används huvudsakligen på platser av lös eller lätt sandjord. Som i föregående metod görs fixeringsarbetet först efter härdning, det händer en dag senare.
 3. Återfyllning med murar. Så här är stödet installerat på platser där grundvattnet ligger nära ytan. Stödet sätts in i den beredda brunnen, det fria utrymmet är täckt med krossad sten och sand och kompakt komprimerad.
 4. Installation på fundamentet. I det fall att en tidigare framställd remsa grundades, fixeras stödstolparna för gallret genom förankring av fästdon direkt till betongen med hjälp av flänsar svetsade till bärarna.
 5. Skruvbunkar. Om så önskas kan man, tillsammans med standardpoler, köpa skruvhål, som enkelt skruvas in i marken, och den övre delen av stöden är monterad på dem. Sammansättningen av sektioner kan genomföras omedelbart utan att vänta på härdning eller konsolidering. Metoden är minst arbetsintensiv och snabb, men kommer ut mer på bekostnad av extrakostnaden för skruvhögar.

Varianter av staket från 3D-nätet

Hög popularitet med avskärmning av territorier med olika syften togs emot av det faktum att endast mindre detaljer gör staketet unikt för det här fallet. Enligt installationsmetoden utmärks dessa typer av staket från 3D-galler:

 1. Landet. Den vanligaste typen av staket installationsstandard höjd på 2 m. Den används för privata områden, trädgårdar, parker. Som standard pelare används standardprofilrör, fästen, ett rutnät med celler 50 x 100 mm som stödhållare.
 2. Industrial. För nedbrytning av industriområdena stärks standardinstallationen med hjälp av ytterligare horisontella tvärstänger, i en mängd av två för varje sektion.

Exempel på ett industriellt staket från ett 3D-galler

Varje typ av staket har sina fördelar. Trä värde för grönt material, en mängd olika utföranden, betong och sten skapar tunga staket, smidda galler uppskattar fans elegans och rymlighet profilplåt är enkla att installera och kräver inte särskilt underhåll. Inhägnaden av svetsade sektioner kombinerar alla dessa egenskaper.

Var hittar man kostnaden för 1 pm staket från ett grid av en hitter (med en polymer täckning)?

Jag vill beräkna på min sida.

Vänner i grannskapet har gjort en partition mellan trädgården i ett sådant galler, nu vet jag att det kallas en hitter. De investerade avsevärt inte mycket, men det visade sig mycket bra. Det finns ett tillräckligt starkt staket som ser harmoniskt ut på deras plats. Jag tänkte på det här staketet själv. Det finns ett par frågor. Har sådana stängsel vindkraft? Och hur mycket kostar detta staket ca 1 meter?

Tidigare har jag inte sett sådana staket från en hitters galler. Tack vare artikeln träffade jag. Också intresserad av priset för 1 meter.

Typer och egenskaper vid installationen av staketet från gallret

Gitteret Gitter verkade som mer intressant av de externa egenskaperna hos utbytet av rabitsa. Förutom estetisk överklagande bör vi notera en tillräcklig styrka. Sådana strukturer är lätta att bygga upp, de är helt transparenta och påverkar inte platsens ventilation.

Typer och egenskaper av fäktning Gitter

Gitter - en mängd svetsade nät. Stålstänger är anslutna med metallsvetsmetoden, vilket gör det möjligt för oss att få en mer stabil konstruktion, som kommer att tjäna mycket längre än plattans analog. På grund av stavarnas konfiguration (volymetriska vågor) kallar staketet Gitter också ett 3D-staket.

Ett galler av denna typ är gjord av en metallstav med en diameter av 3-6 mm. Det svetsade gallret är väl skyddat mot yttre faktorer, eftersom det är galvaniserat och täckt med polymermaterialsektioner. Produkten säljs i färdig form.

Staketet från gallret Gitter uppträder i olika avrättningar, var och en kännetecknas av ett antal funktioner och ett specifikt syfte:

Alternativ 1: Hem

Det brukar användas för arrangemang av privata områden, parkområden. Standard maskstorlek är 50x200 mm, och sektionshöjden är 2 m. I genomsnitt är stödet på stöden 2,5 m.

Används för att skydda privata hus, trädgårdar, odlingar och trädgårdar: Platsen mellan pelarna är 2,5 m, höjden är 2 m.

Alternativ 2: Atletisk

Karaktäriserad av en höjd på upp till 4 m, vilket gör det möjligt att använda den för träning, sportevenemang av olika slag. Inläggen ligger på ett avstånd av 2,5 m. Men med tanke på den stora storleken på staketet måste flera korsstycken läggas till strukturen, i regel tas 3 st.

Staketet är avsett för stängning av öppna sportanläggningar med olika profiler: höjd 4 m. Intervall mellan stolpar 2,5 m.

Alternativ 3: Industriell

Används som fäktningsstruktur för industrianläggningar och intilliggande territorier. Dimensionerna på sektionerna är desamma som för dachavarianten (2x2,5 m), men två tvärstycken används för att säkerställa styrkan.

Ser till fäktning av industriföretag, parkeringsplatser, detaljhandelar och annan, förstärkt konstruktion med tvärgående lager

Alternativ 4: Regime

Konstruktionen liknar ett industriellt stängsel, men är dessutom utrustat med två L-formade lameller, genom vilka en taggtråd är fast. Höjden på sektionerna är 2,5 m. För att minska sannolikheten för att undergräva strukturen, är staketet dessutom begravt i marken.

Detta alternativ är uppställt vid regiminstitutionens fäktning: "antipodkop" med ett djup på 0,5 m, "Egoza", som är fast på parenteserna "Y" på en stram tråd.

De beskrivna skillnaderna i konstruktionen ger effektivare drift av staket. Därför rekommenderas att du väljer Gitter-staketet i enlighet med objektets syfte.

Positiva och negativa egenskaper

Populariteten hos sådana stängsel beror på ett antal fördelar, både själva materialet och designen som helhet:

 • hållfasthet;
 • Prisvärd: .. från 600 till 1 700 rub / pjäs som beror på diametern av stängerna, dimensionerna hos sektionerna, såsom det yttre täckskiktet och utföringsformen med polymerskiktet tjänar i genomsnitt 500 rubel / kvm M.. m
 • Långtidsoperation, eftersom nätet är täckt med en anti-korrosionsbeläggning
 • Döljer inte webbplatsen, skapar inte en växthuseffekt.
 • Enkel installationsteknik, eftersom du kan köpa helt redo för sektionen
 • Ganska attraktiv utsikt
 • Möjligheten att reparera staketet genom att ersätta sektionen
 • Ingen särskild vård krävs.

Nackdelarna är endast den breda betraktningsvinkeln. Men det är en nackdel endast för de webbplatser där du vill skapa en sluten staket.

Den första delen är nödvändig för att markera, som görs med hjälp av linor och insatser, som är placerade på platser där de kommer att monteras stöd. Det är viktigt att bestämma nivåskillnad jordytan. Om en signifikant skillnad byggs hastighet design.

Kretsen i mask stängsel

Vanligtvis Gitter nätstängsel byggs på columnar stiftelser. Det utrustar en mängd olika sätt:

 • Butovanie sten, trasiga tegelstenar
 • Partiell betong (lösning som endast på toppen av brunnarna)
 • Fullständig betonggjutning (lösning fyller hela hål)
 • Körning i högar, för framställning av detta hål inte är mer än 50 cm, sedan bäraren drivs ned i marken
 • Användningen av skruv pålar.

stativarrangemang (med en medelstorlek på 50x50 mm) i de flesta fall kräver framställning av öppningar i marken djup av ej mindre än tredjedel höjden på stängslet. Typiskt penetrationsgraden är 0,8-1 m.

Det är viktigt att installationen av nätverksmoduler på stolpar genomföras först efter fullständig stelning av betong: olika sätt att monteringsstöd.

Diametern av hålen bör överstiga storleken på metallstift. Accepteras förbereda brunnar 20-40 cm. Pålar skruvas i marken upp till 1,5 m. Detta gör pelarna att fästa instabil, mjuk mark. För dem är det inte nödvändigt att förbereda hålet, och endast små hål - upp till 15 cm djup.

Gitter Grid kan enkelt installeras på stöden. För att göra detta använder klämmor eller clips. Det första utförandet kräver ingen ytterligare åtgärd för installation på ett inlägg, eftersom locket stöd med två sidor och med sina kontrakterade avsnitt Gitter bultar.

Alternativ fixerings mesh till klämman och fästet

För att installera nätet med häftklamrar i förborrade poler Orificetioner. De kommer att införas i bulten, som kommer att dra ihop fästelementet.

Om stöden inte finns några hål, kan du göra dem själv. I stället för bultar används ofta självborrande skruvar för metall. Support kan du använda en annan avdelning: cirkulär eller kvadratisk form och. Men det är nödvändigt att överväga hur installationssektionerna.

Fasteners kan användas inte bara metall men även av plast. Efter avslutat arbete i den övre änden av polerna som är a stöta.

Sålunda är staket Gitter material på externa kännetecken och egenskaper en medelvärdes versionen av den välbekanta mellan alla svetsade nät och ett galler med kvadratiska maskor och tråd med stort tvärsnitt.

Enligt en metod för att installera sådana strukturer gynnar de flesta av dagens populära stängsel, och priset är ganska demokratiskt.

Staket av Gitter mesh - billig men pålitlig lösning för något land

Strikt och fast staket

Svetsade galler Gitter - ett modernt alternativ till den välkända och redan föråldrad nät. Hittills är hon mest säljbara material som används för stängsel av byggarbetsplatser, kommunala och industriella företag, privata hus och stugor.

Enligt konstruktionen av gallret Gitter stängsel är inte mycket annorlunda från sina föregångare, men tack vare innovativ teknik sådana egenskaper som styrka, hållbarhet och tillförlitlighet är mycket högre.

Därför är det också kallas 3D staket. Vad ger lättnad? Det förbättrar avsevärt driftegenskaperna hos stängslet.

Det är mycket tydligt kännetecken - relief

Gitter rutnät (översatt från engelska - "grid") är en svetsad sektion (även kallade "kort") av galvaniserad ståltråd som är täckt med galvanisk, pulver eller polymerbeläggning för att skydda mot korrosion. Tråddiametern kan vara från 3 till 5 mm. Standardstorleken av en svetsad sektion - 2,5h2,0 m storlek varje cell -. 50x100 mm.

Var uppmärksam! Chefer för företag som genomför nätet och försäljning av komponenter, om nödvändigt, är alltid redo att gå till mötet och att beställa för kunden en produkt av individuella storlekar.

Alla trådar i de svetsade avsnitten svetsas till varandra, varigenom man uppnår maximal tillförlitlighet och hållbarhet hos hela strukturen. Dessutom har varje avsnitt 4-5 revben, som gör det möjligt att alltid hålla sin form.

Trådnät Gitter kan vara av någon färglösningar, allt beror på dina önskemål. Detta gör det möjligt att installera sektions staket nästan var som helst utan att behöva oroa brott mot den övergripande designen.

Mycket robust konstruktion

Att uppföra sådana staket utöver nätet kommer att krävas:

 • metall poler av ett format rör, färgad rutnät;
 • fästorgan (metallklamrar eller clips);
 • pluggar eller speciella munstycken för skydd mot fukt pelare.

Trots att produkterna verkade inte så länge sedan i den ryska byggmarknaden, har de redan vunnit ett gott rykte, särskilt bland ägare av privata hus och stugor. Dessutom är Gitter staket idealisk för en mängd olika system, skyddade parker, skolor, sjukhus och andra institutioner.

 • höjden av stängslet - 2 meter;
 • sätt monterings pelare - punkt betong;
 • Steg pelare - 2,5 linjära meter;
 • installation av panelen är tillverkad med användning av de takläggning skruvar genom konsolen;
 • omsluter hela omkretsen primas.
 • poler - formade röret 60h40h2 L-3,0 (linjär meter);
 • Svetsade mask vävband 4, höjd 2 m, bredd 2,5 m, storleken på varje cell 50x200 mm, en tråddiameter av 3 mm, överdragen (i RAL-färger);
 • fastställande - 4,2h19 takläggning skruvar (4 bitar i kolumn 1);
 • Plastlock (1 bit av polen);
 • bulkmaterial - cement, sand, grus.

Varning! Vanligtvis tillverkare eller de som genomför rutnät Gitter och tillbehör till det, anger kostnaden för enbart material. Allt arbete med byggandet av staketet du gör med dina egna händer, eller betala extra för arbete av specialister. Det bör noteras, är priset för material och tjänster för leverans och installation är mycket trevlig.

 • höjden av stängslet - 2 meter;
 • sätt monterings pelare - punkt betong;
 • Steg pelare - 2,5 linjära meter;
 • sidodelar - 2 st på varje flygning;
 • installation av panelen är tillverkad med användning av de takläggning skruvar genom konsolen;
 • omsluter hela omkretsen primas.
 • poler - formade röret 60h40h2 L-3,0 (linjär meter);
 • tvär - formade röret 40h20h2 L-2,5 (linjär meter);
 • Svetsade mask vävband 4, höjd 2 m, bredd 2,5 m, storleken på varje cell 50x200 mm, en tråddiameter av 3 mm, överdragen (i RAL-färger);
 • fastställande - 4,2h19 takläggning skruvar (10 stycken per 1 meter);
 • Plastlock (1 bit av polen);
 • bulkmaterial - cement, sand, grus.

Figuren visar, genom vilken princip är inställd staket

 • höjden av stängslet - 2,5 meter;
 • djup så kallade "antipodkopa" - 0,5 meter;
 • sätt monterings pelare - punkt betong;
 • Steg pelare - 2,5 linjära meter;
 • korsa - 2 bitar på varje flygning,
 • installationspanel - stål U-formad klämma;
 • Säkerhetsbarriär "Concertina" monterad på «Y» konsoler överbryggas av en tråd (inte mindre än 8 spolar vid en passage);
 • omsluter hela omkretsen primas.
 • poler - formade röret 60h40h2 L-3,0 (linjär meter);
 • tvär - formade röret 40h20h2 L-2,5 (linjär meter);
 • Svetsade mask vävband 4, höjd 2 m, bredd 2,5 m, storleken på varje cell 50x200 mm, en tråddiameter av 3 mm, överdragen (i RAL-färger);
 • fastställande - 4,2h19 takläggning skruvar (10 stycken per 1 meter);
 • Plastlock (1 bit av polen);
 • bulkmaterial - cement, sand, grus;
 • Säkerhetsbarriär "Concertina» d-500 mm (8 spolar vid varje passage);
 • ståltråd, två filament - säkerhetsbälte;
 • Parentes - Y-formad h-500 mm (spalt 1).
 • staket höjd - 4 meter;
 • sätt monterings pelare - punkt betong;
 • Steg pelare - 2,5 linjära meter;
 • tvärslå - 3 stycken för varje flygning,
 • installation av panelen är tillverkad med användning av de takläggning skruvar genom konsolen;
 • omsluter hela omkretsen primas.
 • poler - formade röret 60h60h2 L-5,5 (linjär meter);
 • tvär - formade röret 40h20h2 L-2,5 (linjär meter);
 • Svetsade mask vävband 4, höjd 2 m, bredd 2,5 m, storleken på varje cell 50x200 mm, en tråddiameter av 3 mm, överdragen (i RAL-färger);
 • fastställande - 4,2h19 takläggning skruvar (10 stycken per 1 meter);
 • Plastlock (1 bit av polen);
 • bulkmaterial - cement, sand, grus.

Positiva egenskaper Gitter grid

Rationella beslut företagsam ägare

Naturligtvis kommer gitter staket vara sämre estetiska egenskaper av smide staket eller betongbarriärer med arkitektoniska läckerheter, men ändå är det svårt fördelarna med grid Gitter att överskatta, vilket förklarar den höga efterfrågan.

Så dess obestridliga fördelar:

 • demokratiska kostnader;
 • snabb och enkel installation av stängsel svetsade sektioner;
 • hållbarhet (manuell säger - från 30 år och uppåt);
 • hög produkthållfasthet genom ytterligare förstyvningar och relief;
 • en stor vindmotstånd, på grund av kvaliteten av svetsförband av tråden;
 • enkelhet av vård;
 • möjligheten att snabbt byta ut de skadade delarna av staketet;
 • snyggt, rent utseende;
 • snygga och resistenta färger.

Även ett fotografi inger förtroende

Gitter Grid visar utmärkta tekniska prestanda och framgångsrikt säkrat i den moderna byggmarknaden. Praktiska och tillförlitlighet testas för år av effektiv drift material (se även artikeln Fence svetsade mesh - Idag är det inte om nät).

När allt kommer omkring, med en sådan staket kan avgränsa något land, samtidigt utan att separera det från den intilliggande landskapet. Mer information om nätet Gitter kan du lära av en tematisk videomaterial.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

73 − 65 =