sjukdomar av gurka

Sjukdom i gurkor och deras behandling

Att växa en bra skörd gurka, måste du veta inte bara den särskilda jordbruksteknik av anläggningen, men också sjukdomar som kan orsaka irreparabla skador på anläggningen och förstöra hela skörden.

Sjukdomar som påverkar gurka vinstockar i olika skeden av växtsäsongen kan delas in i tre grupper.

 1. Svampsjukdomar.
 2. Bakteriella sjukdomar.
 3. Virussjukdomar.

Den vanligaste svampsjukdom på gurka - mjöldagg. Anledningen till sitt utseende på blad - plötsliga förändringar i temperatur, överskotts kväve i marken eller brist på kalium. Sjuka växter gömmer det vita pulvret är förkrympta och gradvis torka ut.

Downy mildew peronosporioz eller uppstår som ett resultat av hög luftfuktighet, bevattning med kallt vatten, den kraftiga temperaturfall. Först visas på bladen bruna fläckar, som i några dagar för att torka. Svampsporer är baksidan av bladen. Deras sprider vind och skadedjur på grann tomter. Sjukdomen inträffar från infekterade växtrester svampmycel eller fröet. Provocera sjukdom hög luftfuktighet och glasyr med kallt vatten, liksom plötsliga förändringar i dag och natt temperaturer. Det manifesteras i fruktkroppen perioden.

Farliga svampsjukdomar gurkor bör också värva den vita röta, oliv plats, rotröta.

Gurka bakteriell sjukdom

De viktigaste symptomen på bakteriell vissnesjuka (orsakande agent - Erwinia tracheiphila) är:

 • snabba vissnande växter;
 • uppträdandet av en vit klibbig massa (liknande saliv), som frigörs från skaftet;
 • bladfläck och förfall.

Viruset fortsätter i resterna av stammen till nästa år. Om du märker symtom på bakteriell vissnesjuka, så allt du behöver för att bränna de torra stjälkar. Planterade meloner på platsen kontraindicerat 5-6 år. Fröna som samlats in från dessa anläggningar är också bärare sjukdomar.

Det agens som orsakar mjukröta bakterien är Pseudomonas burgeri Pot. Smittkällan är infekterade obehandlade frön. sjukdomen är ofta långsam och börjar utvecklas endast med sjunkande temperatur. Ägare klagar en dålig kvalitet eller nyskördade frön, eftersom bristen på grödan i denna sjukdom kan vara lika med 40%.

De första tecknen på våt röta:

 • den långsamma tillväxten av skotten;
 • vissnande och vissn av de nedre bladen;
 • stort antal Netherbloom;
 • fula form av frukt;
 • vattniga skal frukt och oljefläckar på bladen;
 • snabb förlust av turgor på eftermiddagen;
 • mjukgörande stammarna och vaskulär bryning;
 • brun massa inuti gurka massa.

Sjukdomar i gurka spridas mycket snabbt i hög luftfuktighet. De flesta av viruset drabbas drivhusväxter.

Vinkelbladfläck är dödsorsaken för gurkor på kort tid och anses vara den farligaste sjukdomen så snabbt överföras från en anläggning till en annan. Infektion sprids med vinden, vattendroppar, och skadedjur infekterade frön. Sjukdomen kännetecknas av uppkomsten av bruna fläckar på blad och frukter, som torkar tyget för ett par dagar. bakterie återger snabbast i varmt, fuktigt väder.

Med nederlag av vaskulär bacteriosis frukter förlorar sin smak och produktkvalitet. För livsmedel, de är olämpliga som är av trä. Infektionen sprider använder de infekterade frön och växtrester.

För virussjukdom som kännetecknas av en förändring av gurka blad färg. På det finns fläckar som liknar mosaik och löv själva bladet vrider och grimaser. Alla virussjukdomar som överförs med frön eller transporterade skadedjur. Före plantering är fröet rekommenderas värme vid en temperatur på 70 grader under tre dagar.

Gurka mosaik visas 25-30 dagar efter plantering i unga blad. På arket är fläckiga gulfärgning, är det deformerade. Om du inte starta en kamp med sjukdomen, sedan efter några dagar att smittas och frukt. Jagger gurka mosaik är bladlöss.

Vit gurka mosaik visas som en vit eller gula fläckar-Stars. Ofta är hela arket vit, medan frukterna är målade med vita ränder. Infektera växt vit mosaikvirus kan bara kontakta metod och frön.

Grön mosaik kan förvirra vanliga typer av svamp virus, men det påverkar endast de unga bladen. De verkar vesikulära utväxter mosaik gulnar, skrynkliga. Växter växer inte bra, äggstocks torkar och smular.

Hur för att bekämpa svampsjukdomar gurkor?

Den mest framgångsrika kamp mot sjukdomen - är frånvaro av sjukdom. För att uppnå detta resultat kommer att bidra till förebyggande åtgärder. Vad ska jag göra?

 • Observera rotation.
 • Hålla sig till en regelbunden vattning med varmt vatten.
 • Spud.

I kampen mot svampsjukdomar hjälpsökande bevisade sprutning gurka infusion av kungsljus, ringblomma.

Vid infektion med mjöldagg stor hjälp för sådana läkemedel som "Topaz", "Kvdris". "Oksihom".

Om du märker de första tecknen på sjukdomen bladmögel, bör du sluta gödsling gödningsmedel och spraya växterna med en lösning av kaliumpermanganat, tinktur av mjölk vassle. I den akuta fasen för att hjälpa sådana läkemedel som "HOM", "Kuprosat", "Ridomil Gold", "Polikarbatsin". Dessa läkemedel har olika effekter i kampen mot rotröta och vitt, oliv fläck.

Metoder för att bekämpa bakteriesjukdomar av gurkor med sjukdom

Bakteriesjukdomar vanligaste och varje trädgårdsmästare måste veta de grundläggande reglerna för växtskydd mot virus i denna grupp. Underhållsarbete tillstånd att skydda de unga plantorna i ett tidigt skede av sin tillväxt.

 • Advance jordbearbetning från smärtsamma bakterier.
 • Desinfektion av utsädet före plantering (blöt i 12 timmar i en mörk lösning av kaliumpermanganat).
 • Regelbunden ogräsrensning och borttagning av skräp från trädgården.
 • Skadedjursbekämpning, som är bärare av infektion.
 • Korrekt vattning varmt försvarade vatten: hälla vatten bör vara i fåran, och inte vid roten av anläggningen.
 • Strö gurkor från skadedjur.
 • Växtföljd: gurkor återvända till platsen bara fyra år efter meloner.
 • I växthuset, uppkomsten av bakteriella sjukdomar direkt relaterade till bildandet av kondensat. För att undvika en stor mängd av kondenserad fukt, temperaturfluktuationer under perioden, är det nödvändigt att använda uppvärmning av rummet under natten.

Och om du inte har möjlighet att skydda växterna från infektion? Processen av gurkan sjukdomar för att rädda skörden? Kopparbärande droger hjälpa "Kuproksat" Bordeaux blandning. Behandlingen ska genomföras två gånger, med ett intervall på 10-12 dagar.

Fighting slag mosaikvirus

Det bästa sättet att bekämpa virus mosaik - prevention.

 • Blötlägg fröna innan plantering i desinfektionsmedel eller varmt på 70 grader.
 • Förstör alla växtrester i trädgården efter skörd.
 • Fight bladlöss och andra skadedjur.
 • Desinficera komponenterna.
 • Häll varmt vatten i fårorna.
 • Att knyta växterna till ett stöd.
 • Övervaka kvaliteten på jorden.
 • Kasta sjuka växter.

Dessa regler kommer att bidra till att undvika att smittas av viruset mosaik, men om anläggningen är sjuk, bör du inte omedelbart ta till kemikalier. Tinktur av lök skalor, maskros, tobak, vitlök hjälper till att hantera problemet.

Att veta exakt vad du arbetar med ett virus, behöver hjälp agronom. Du kan använda internet eller en bok om grönsaksproduktion, som visar sjukdomen gurkor i bilder och beskrev egenskaperna hos varje typ av infektion och hur man handskas med dem.

Om du har en fråga, kan du be den i kommentarerna till denna artikel nedan!

Våra experter svarar på din fråga inom en snar framtid (1-2 dagar), registrera dig för kommentar i tid för att få meddelande om svaret!

Jag gillade artikeln. Men när trädgårdsmästaren att lära sig tecknen på när fienden är på din tröskel. Och bilden är i själva verket sällan klassiska. Vanligtvis symptom kan bestämmas endast agronom.

Bara ett sätt, ordentlig vård. En frisk planta kämpar med själva sjukdomen. Plantering endast i varmt jorden. Vattning fruktkroppen till måttliga. Från tid till annan växterna dammas med aska, krita, kalk pylovkoy. Vattning på morgonen och alltid varmt vatten. Kväll efter solnedgången bearbetnings biologiskt aktiva preparat ungefär som EM-1 Baikal. Sådana behandlingar numeriskt liten förstöra sporer av svampsjukdomar, skapa skydd mot insekter och sjukdomar. Skydd mot virussjukdomar är närvarande. Medan samma aphid inte har lidit ett virus till en frisk planta, ömma skorenko måste förstöra i något skede av utvecklingen. Och försöka ta bort vegetation och rötter utan att röra de närliggande buskarna. Ett tecken på att viruset kommer att blekna, skrynkliga blad, en brun ring på stjälken skär gurka smaklös och ful. Våt röta kan undvikas om växthuset inte är natten av kondensat. Det är särskilt viktigt för att förhindra inte tjockna anläggningen.

berätta vilken typ av saker på bladen. och hur man bli av med det.

Men Pressbild:

Bästa säkra medel för att bekämpa sjukdomar hos gurka under fruktkroppen är en jodlösning. Behandlingen bör utföras efter varje dimma och regn. 10 liter vatten till 0,5 liter mjölk och 15 - 30 droppar av jod. Du kan lägga till 1 msk. liter av flytande tvål eller schampo för en bättre vidhäftning. Gurka är inte längre sjuk och god frukt. Lösningen kan också användas för andra grönsaker.

som det kallas, och hur hans skägg.

Men Pressbild:

Det är vad det är? Vad är normala växter, då plötsligt ett par timmar så. Och jod med mjölk och stänkte med vatten och fitosporin och kaliumpermanganat. Helt fel. Bladlöss inte ser. Bara så intavirom mer spray, ifall?

Men Pressbild:

Att döma från anläggningen uppfattning lider den av ett överflöd av droger. Samtidig eller gjort med ett kort avbrott hantera flera mediciner kan framkalla en brännskada på bladen. Sålunda, mörka fläckar på bladplattan ligger över dos av kaliumpermanganat i lösnings- och vitaktiga fläckar - resultat av verkan av jod. Undersök även jorden i krukan för waterlogged. För våta marken måste låt torka, och om skadedjur upptäcks - för att ändra närings jorden. Med avseende på bladlöss, bor det på den motsatta sidan av arket, som bearbetas vid detektering av ett skadedjur.

Plötsligt vissnat stjälkar ogurtsov.Na ungefär som zamerzli.No inne i växthuset + 12, på gatan + 8.Teplitsa otaplivaetsya.Vykopali rot för en natt, ingen röta, det gematomy.Zavyali inte alla stammar och 5-6 med enkelsängar .

Sjukdoms gurkor i öppen mark, och slåss med dem, foton

Att växa en bra skörd gurka, måste du veta inte bara den särskilda jordbruksteknik av anläggningen, men också sjukdomar som kan orsaka irreparabla skador på anläggningen och förstöra hela skörden.

Gemensamma gurka sjukdomar

Vilka sjukdomar är den vanligaste? Kampen mot gurka sjukdomar föreslår att börja hitta skäl att fixa det, och sedan fortsätta att se till att de behandlade växterna. För att förhindra förstörelsen av skogar och bevarandet av framtida grödor bör lära sig att upptäcka närvaron av de första tecknen på nederlag, lära sig att hantera infektionen och skadedjur utbrott. Det är också möjligt att sätta sådana sorter av gurka kultur största fördelen är deras motståndskraft mot smittsamma processer. Ofta finns det sjukdomar såsom:

Med utvecklingen av de första tecknen på dessa sjukdomar rekommenderas att i tid bearbetning av gurka bush att förhindra skördeskador i framtiden. För behandling av kemisk fungicid används som folk rättsmedel är vanliga.

Patogen mögel svamp Erysiphe cichoracearum och Sphaerotheca fuliginea, så kallade obligantny parasit. Patogenen införs i växtcellerna i överhuden, bildar den karakteristiska vita fläckar - mycel.

Inkubationstiden är 3-5 dagar. Distribuerad i ost varmare klimat, hotade alla regioner där grödan odlas. Flash skadliga dagg på gurkor observeras vanligen efter 3-4 dagar efter regn. För tillväxt kondidy optimala temperaturen är 16-22 C och hög luftfuktighet. Aktiv sporulering sker vid låg relativ fuktighet, ett överflöd av ljus.

Metoder för att bekämpa mjöldagg på gurka

Minns folk rättsmedel för skydd av gurka mjöldagg:

 • Vassle (invers) i ett förhållande av 01:10, på behandling på arket bilda en skyddande film, den stora spridningen av svampen.
 • Tvållösningen fungerar på liknande sätt - skyddar ytan av arket genom införande av patogenen.
 • Kolv tre korovyaka också har en viss svampdödande aktivitet. Använda en 1 kg gödsel: 10 liter vatten.
 • Nässla, är tobak som används för att förhindra - en infusion eller dekokt används för att spruta före nederlag av busken.
 • Så fort du märker de första tecknen på mögel omedelbart strö växter med fungicider, t ex topsinom. Eller behandla dem med en lösning, för beredning av "TOPAS" preparat som mix 2 ml. beredning från 10 liter varmt vatten. Besprutning sker i vindstilla torrt väder både för att förebygga sjukdomen, och vid första tecken på det anländer.
 • Goda resultat i kampen mot mögel ger bearbetningsanläggning beredning "HOM" (lösning av koppar-oxiklorid). För att framställa lösningen ta 40 g av pulvret och upplösa den i 10 liter vatten sprutas växter spilla liter av den resulterande lösningen till 10 kvadratmeter.

Nya artiklar om trädgården och trädgården

En av de farligaste sjukdomar gurka, attackera och plantor och mogna växter. Också det påverkar vattenmelon, melon och pumpa. Och med samma framgång påverkar växter i växthuset och utomhus. Svaga växter dör snabbt. Längs kanterna på bladen bildade ljusgrå fläckar, gradvis sprider sig över det område av arket. De verkar mörka fläckar - en svamp kropp med sporer. På stjälken, skott och halsen av roten bildas små vitaktiga-bruna fläckar. gummi (exsudat) släpptes av bakterier i den sekundära lesionen. Frukterna är svarta och mumifierade eller täckt av ett tätt nätverk av svarta prickar.

Mest aktivt manifesteras i fruktkroppen perioden. Sjukdomen är smittsam karaktär. Svampen kan förbli en lång tid i ett tillstånd av skendöd i marken och stjälkar. Överförs från de organiska resterna och luften ibland hittas i de infekterade frön. Drabbade frukt är inte lämpliga för mänsklig konsumtion. Växter infekterad askohitozom i det sista steget med svårighet botas och oftast dör helt

Metoder för att hantera askohitozom gurka

 1. Undvika temperaturvariationer och vatten med kallt vatten.
 2. Använda utsäde pålitliga tillverkare behandlas därefter.
 3. Årliga ångning och gasning av jorddesinfektion växthus 2-5% formalinlösning (flödeshastighet av 1 liter per 1 meter).
 4. Sprutning 1% Bordeaux vätska, kopparsulfat (5 g per 10 liter vatten) med tillsats av urea (10 g i 10 liter vatten).
 5. Att eliminera sjukdomen på dess skaft belagt med koppar-kalkhaltig pulver (en blandning av kopparsulfat och krita 1: 1).

Artiklar om rummet och prydnadsväxter

Bladmögel - peronosporosis

Perenosporoz mer känd som bladmögel - en vanlig svampsjukdom på gurka, som oftast drabbar kulturen och det är farligt för grödan. Om du inte vidtar åtgärder, kan växterna dör helt. När manifestationen av sjukdomen visas på bladen av gurka gröna oljiga fläckar som så småningom ta tag i hela stort område, vilket leder till vävnadsskador växter. Bladen blir bruna efter bränningen, de torkar upp i 2-3 dagar. De optimala förutsättningar för utveckling av patogena organismer skarpa temperatur hoppar dag och natt temperaturer, liksom regn och bevattning kallt vatten.

Även bladmögel inte träffar frukt, torkade blad, som är kraftkälla, provocera tork fransar helt. Detta leder till underutveckling av foster och minska produktiviteten i döden. Frukt, om mogna, smak och utseende för de fattiga. Tidigt mognande gurkor längre skyddas från skada av sjukdomen, eftersom skörden sker innan temperatursänkning nattetid.

Metoder för att bekämpa bladmögel på gurka

Sporerna kan behålla sin förmåga att leva farligt i marken under en lång tid, så ta itu med dem är mycket svårt. Om manifest peronosporosis eller bladmögel på gurka, sedan kontrollåtgärder bör inkludera användning av vissa beredningar som innehåller koppar (Bordeaux blandning, Ridomil Gold, oksihom). Dessa medel är effektiva som ett profylaktiskt medel.

Om träffas av gurka bladmögel är behandlingen utförs beredning "Rizoplan". Dess grundvalar lades av levande celler av vissa bakterier. De är helt ofarliga för människor men skadligt för tvisten bladmögel. Läkemedlet inte heller ackumuleras i marken, och omedelbart bryts ned.

Förutom traditionella preparat kan appliceras från bladmögel på gurka och huskur - vassle. Hon besprutas bladen.

Gurka anthracnose är en av de farligaste sjukdomar sådana vegetabiliska grödor, som fick en total fördelning på territoriet i många länder. Representerar en svampsjukdom, copperhead (även känd som antraknos) infekterar växten helt. På stjälkarna visar bruna fläckar, som "äta bort" tyget levnads grönsaker, helt enkelt leda till att sluta. Lämnar drabbade gulaktiga fläckar, som snabbt ökar i storlek; Som ett resultat, tyget torkar och faller och bildar en slitsliknande öppnings blad. Ett ytterligare ändamål med gurka antraknos väljer frukt direkt; till dem sjukdomen förekommer i små, snabbväxande pads rosa färg, som snabbt övergår i en sömlös kontinuerlig sår. Mycel svamp tränger djupt nog Zelentsy: 3-5 mm. Gurkor förlorar sin säljbarhet och blir olämpliga för konsumtion.

Gurka Anthracnose - en sjukdom som är mest förvärvar dess aktivitet vid hög fuktighet; regn och dagg och noll temperatur från 4 till 30 grader - mera komfornosti villkoren för dess proliferation. Inkubationstiden varar från 4 till 7 dagar. Vid en temperatur på + 20-25 grader svampmognadsperiod minskar och är tre dagar.

Metoder för att hantera gurka anthracnos

Frön före sådd etch rekommenderade fungicid TMTD, baserat på 1 kg - 4 gram av läkemedlet. Denna operation kan utföras under 2-3 veckor före plantering. Action treater sträcker sig över hela vegetationsperioden och är att bromsa och stoppa processen för celldelning och kärnor patogena svampar, som är placerade i anläggningen och jord. Innan de frön rekommenderas också att suga i lösningen biostimulator "Immunotsitofit". Dess åtgärder har en förebyggande mening, former av växter höggradigt resistenta mot olika sjukdomar (inklusive svamp), stimulerar den snabba tillväxten av kulturen och att låta den passera en mängd olika biologiska processer.

bacteriosis av gurkor

Bacteriosis gurkor är en mycket vanlig sjukdom. Den har en mycket negativ inverkan på tillväxten av gurka. Påverkas främst hjärtbladen, de verkar begränsade storleken på såret. Fläckar på bladen, som har en vinkelform, brun. Sjukdomen utvecklas mycket snabbt vid skarpa temperaturen faller. De viktigaste källorna av viruset: frön och olika växtrester.

Metoder för att hantera bakteriosis gurka

Berörda blad och frukt av växten är nödvändig för att riva av och förstöra. Stor lesion behandlades med en lösning av Bordeaux blandning koncentration av 1%.

Gråmögel - en bakteriell sjukdom i gurka. Sjukdomen är utbredd. Det påverkar alla organ i växter. Vid förgrening stammen vid roten kragen, på den trasiga delarna av växten skuggor slemmiga fläckar, täckt med grå patina sporulering.

På grund av den ständiga infektion med sporer i angränsande växter, det finns en verklig risk för en betydande förlust av avkastning.

Metoder för att hantera grå röta av gurka

 • iakttagande av växelbruk och jordbruksmetoder;
 • korrekt och snabb desinficering av växthus,
 • bearbetningsanläggningar i förebyggande syfte;
 • utseendet av sjukdomen stopp vattning;
 • konstanta beskärning påverkas delar;
 • ömma fläckar dammas komposition: en kopp krita, en tesked kopparsulfat, en kopp träaska.
 • samtidigt som växtsjukdomar bör behandlas med fungicider tillåtet. För att göra detta, kan du använda "Hom", "Barrier", "Rovral" eller "Bayleton".

Läs även våra artiklar

Den smittämnen av vit röta gurkor är en svamp som angriper rötterna av den nedre delen av stjälkarna, bladskaft och frukter. På de drabbade delarna av anläggningen, en vit flockig plack, som därefter verkar svarta prickar.

Massor av tyger, som utvecklar svamp, blir mjuka och osliznyayutsya, växt vissnar, dör sedan. Zelentsy infekterade mycket snabbt i kontakt med patienten skaftpartiet. Med en stark utveckling av sjukdomen skörd av gurkor (Zelentsov) minskar drastiskt.

Bidra till utvecklingen av sjukdomen reducerad temperatur under hög fuktighet, kondense landningar, olägligt trimning sjuka och döende blad.

Metoder för att hantera den vita röta av gurka

1) De interlace grödor i växthus och på åsar;

2) att torka med en bit bomull eller gasväv med de framväxande stamdelarna initiala tecken på sjukdom följt av pudring med kolpulver, eller krita; skära den sjuka vävnaden med fångst av ljudet;

3) kväll vattning växter med varmt vatten;

4) Tillämpning av sprut förband (1 g zinksulfat, 2 g kopparsulfat och 10 g urea i 10 liter vatten);

5) rengöring alla växtrester med topp 2 till 3-cm lager av jord;

6) att reducera fuktigheten i ett växthus periodisk ventilation för att upphäva sjukdomen; 7) odlings sorter resistenta mot sjukdomen (Urozhainy 86) och en genomsnittlig resistens

Månkalendern plantering plantor för 2018

Vilken typ av blommor att plantera plantor i februari?

Lök växer på fönsterbrädan

Plantor i sniglar och blöjor Julia Minyaeva

Julia Minyaeva - är inte bara en charmig kvinna, en riktig guru om att odla och ...

Grund sjukdom gurkor och metoder för deras behandling och förebyggande

Leader frekvens lesioner av gurka blad - mjöldagg. Det yttrar sig som en vitaktig finkornig beläggning på hela området av blad och stjälkar. När det gäller att ignorera sjukdomen sprider sig till hela anläggningen, vilket leder till gulfärgning av gurka skott, och sedan slutföra sina otsyhaniyu. Sjukdomen orsakas av svampmikroflora. Ofta leder till döden av anläggningen.

"Urozhainy" boknings mögel förekommer under molniga, kyla perioder vid temperatur av högst 18-19 ° C. Det är väl överleva vintern, så att den kan lagras på icke skördade växter från trädgården till den nya säsongen för att flytta till de närliggande buskarna.

Mest mottagliga för mjöldagg angrepp buskar med ett överskott av kväve, särskilt om de vattnas regelbundet. Således, ordna den "torra" jord, på tröskeln befrukta gurka stor dos av gödselmedel som innehåller kväve, du utsätter buskar risk att utveckla mögel.

Förebyggande av sjukdom är ett spel före kurvan. Försök att inte plantera gurkor under två år i rad på samma ställe, flytta dem över trädgården så att den tidigare landningsplatsen de kom tillbaka inte mindre än 3-4 år. Vid slutet av fruktkroppen perioden helt ta bort växterna från sängar. växthus bearbetning avsnitt i öppen mark bör ske omedelbart efter skörd av gurkor till sängar. Lufttemperatur (särskilt i växthus) får inte falla lägre än plus 24-26 ° C, för att inte skapa en gynnsam miljö för tillväxt av svamp. Används för bevattning av varmt vatten, så att ingen skarp temperatursänkning från marken. Regelbunden behandling med fungicider landningar kommer inte att lämna mjöldagg ingen chans.

När de första symptomen på sjukdomen ska behandlas växtsvampmedel, till exempel "Topsin-M" eller "Topaz". Lös upp i 10 L av varmt vatten 2-3 milliliter av det valda läkemedlet, börjar spruta buskar. Proceduren utförs bäst i en vindstilla, torra dagar.

För att övervinna dominansen av mögel, använder väl beprövade kopparoxiklorid. I 10 liter varmt vatten ta 40 gram kopparoxiklorid, och sedan vidare till sprutning.

Under blomningen eller frukt användningen av kemikalier är inte önskvärt, så att du kan använda:

 • tinktur kungsljus (1 kg foder under 3 dagar indränkt i 3 liter vatten och därefter ytterligare utspäddes med 3 liter vatten före användning);
 • vassle (1L filmjölk blandas med 1 liter vatten, filtrerat);
 • soda-tvållösning (50 gram soda blandning med 50 gram av värden. tvålar, utspädd 10 liter vatten).

Kom ihåg att före sprutning för att ta bort de infekterade delar av anläggningen.

Sjukdomen visar sig som en ljus, något gulaktigt eller vita fläckar över hela bladytan. Efter en tid, är de drabbade områdena börjar få en brunaktig nyans, och sedan vissna. Den största risken för bladmögel - det kan visas i något skede av kulturen i livet.

Bladmögel - svampsjukdom utvecklas under förhållanden med hög luftfuktighet. Det marknadsförs som överdriven markfuktighet och överdrivna förtjockning landningar.

Som förebyggande av bladmögel bör regelbundet tunna tjockleken gurka skott, slips och nypa dem. Naturligtvis är det inte nödvändigt att plantera gurkor under två år i rad på samma ställe. Med slutet av säsongen bör tas bort helt från landväxter. Glöm bevattning med kallt vatten. Överdriven vattning, i princip, är ogiltigt. Också regelbundet genomföra besprutning av fungicider eller kärnmjölk.

Vid upptäckt av sjukdomen ska sluta vattning, för att undvika att tillämpningen av gödselmedel, håll toppning. Som en första hjälp treat plantering lösning polikarbitsina, Bordeaux lösning eller kopparoxiklorid. Du kan använda droger "Horde", "Ridomil". Vid tiden för behandling som krävs stabil temperatur i växthuset, omkring 25 ° C. När växande gurkor i öppen mark de gömma sig under filmen.

Sjukdomar i gurka debuterar vanligen först på blad och stjälkar av växter, är brun fläck inget undantag. Sjukdomen kännetecknas av uppkomsten av grönt med bruna skiftning sår på anläggningen stjälkar. Efter en tid fläckarna förstora, mörkare bladet själv.

Problemet är att den bruna fläcken påverkar hela anläggningen. Sjukdomen utvecklas snabbt och distribueras under kallt väder, då de ökar luftfuktigheten, till exempel, under perioden av kraftiga regn. Ofta orsakar det skarpa temperaturgradienter, t ex på natten frost oväntade. Det bidrar till spridningen av regn, vind, förorenad jord. Vintrar bruna fläckar på växtrester och i marken. Sporer av svampen köldtålig.

För att förebygga Cladosporium plantera varje år gurkor på en ny plats, se till att spendera före plantering marksanering. Ventilera växthus, samt hålla den i en stabil temperatur, den öppna delen Täck sängar filmen när kommer frysning. Vid slutet av fruktkroppen, efter skörd, se till att avlägsna ovan marken och underjordiska växtdelar.

Att hitta bruna fläckar på sina anläggningar, sluta vattna inte är mindre än 5 dagar. Försöka stabilisera lufttemperatur vid 20-24 ° C, för att skapa ofördelaktiga förhållanden för livet av svampsporer. Växter bör behandlas med fungicider, Bordeaux flytande kopparoxiklorid eller beredning "oksihom". Se till att ta bort sängar med buskar som aktivt påverkas av sjukdomen, så att de inte sprida det till grannarna.

Svampinfektioner - en verklig gissel gurkor. En av dem, en vit röta, tenderar att manifestera sig själv i alla växtområden. Symtom på det: det finns vitaktiga fläckar, en tid senare mörkare till svart, buske täckt med tjock vitaktig blom, blir det slemmiga, mjuk, sedan ruttnar.

Roten till problemet i aktiviteten hos svamp sklerotia, vilket är bra att gå igenom vintern och utvecklas mycket snabbt, och vad som är mer smärtsamt, gäller i våt jord, med hög luftfuktighet.

Som var fallet med tidigare sjukdomar, förhindra invasionen av vita röta kan regelbundet gallring tätheten av plantering, omplantering gurkor varje år till en ny plats. Det är viktigt att inte pereuvlazhnyat marken varje dag för att ventilera växthus, gallring blad, skapar frisk luft i sängar. Efter skörden, vara säker på att ta bort växten från jorden, behandla det med antiseptiska medel och fungicider.

Behandla sjukdomen är nödvändigt att avlägsna infekterade delar behandling avsnitt aska eller kalk. I fallet med omfattande skador har helt ta bort buske från trädgården som utan det kommer du inte att kunna bota landningen. Process buskar någon fungicid, sedan utföra medicinska förbandet med mineralgödningsmedel (i 10 liter vatten, utspädd 10 gram urea 1 gram zink, och ett gram kopparsulfat).

Gråmögel kännetecknas av bruna fläckar, pulveriserad grå patina. Det påverkar hela anläggningen, så vi måste agera beslutsamt och utan dröjsmål. Som med alla svampsjukdomar, gråmögel aktivt förökas i alltför våta marken, samt minska lufttemperaturen.

För alla svamp förebygga skadedjur är densamma: inte tjockna sängar, rena ur marken växterna i slutet av säsongen, för att ändra placeringen av gurkor varje år. Och, naturligtvis, är kampen mot dem komplett utan regelbunden behandling växt fungicider eller kärnmjölk.

Svampsjukdom gurkor och deras behandling är i stort sett identiska. Drabbade buskar bör behandlas med en fungicid verksamma ämnen mot botrytis, lämplig "Rovral" och "Bayleton". Minska eller helt sluta vattna plantan vid tidpunkten för behandling med läkemedel mot svamp. alla smittade buskar tas bort.

Rotröta är synlig för blotta ögat på zhuhlosti blad. Anläggningen torkar upp, för att inspektera om rötterna, de är röda och smulas sönder. Till skillnad från tidigare sjukdomar, rotröta utvecklas aktivt vid höga temperaturer, otillräckliga fukt malda annars överdriven bevattning vatten med en låg temperatur.

Kampen mot rotröta hålls under parollen "Ned med förtjockning landningar." Förhindra skadliga sjukdomsaktivitet kan vara: Försök att inte vattna buskar med mycket kallt vatten, speciellt under varma perioder, samt bearbetningsanläggningar med fungicider var 2-3 veckor.

I fallet med rotröta är nödvändig för att stimulera utvecklingen av rotsystemet gurkor. Lägg på en bädd av färsk bördig jord, avbröt nedre bladen och stjälkarna prikopalis i ny jord. Jorden runt plantorna bevattnas med varmt vatten för de närmaste 10 dagarna. Använd jästlösning. Torkade buskar måste avlägsnas från jord som behandlats med antiseptiska medel (t ex jod), och fungicider.

Brun mosaik på gurka, varför anläggningen börjar vissna och frukt täckt med våta sår - ett tecken på nederlag copper kultur. Copperfortskrider ofta och utvecklas i infekterade frön som inte kalcinerade och behandlas före plantering. Dessutom övervintrar svampen tyst i de övre skikten av jorden. Copperhead aktiveras när lufttemperaturen faller eller riklig bevattning med kallt vatten.

Förebyggande skadedjursbekämpning utförs på flera nivåer. Första gurkor Plantera varje år eller annan ta hand om jorden uppdateringen. Harvest helt ta bort växten från marken. Använd inte frön tagna från infekterade plantor, se till att behandla dem före plantering. Skadedjur är din ouppmärksamhet för att klara av dem, bör du alltid vara på alerten.

För behandling tar 1% lösning av Bordeaux, som buskar spraya varje vecka. Du bör också ta bort de infekterade bush segmenten, avsnitt nära med kopparsulfat eller lime. Kopparsulfat kan behandlas med marken efter skörd, för att döda svampen.

Video "metoder för att bekämpa sjukdomar hos gurka"

Denna video kommer att berätta några enkla och effektiva tekniker som hjälper dig att effektivt hantera olika sjukdomar av gurka i din trädgård tomter.

Kommentarer och frågor

Wow, det är en bra sak kom allt på en gång för att skriva. Och sedan tas för beskrivning mode på ett ställe, i en annan behandling, i den tredje prevention. Bra gjort!

Jag tror att när infektionen är bättre att ta bort hela busken än enskilda webbplatser. Ja, jag är ledsen, men det är bättre att offra en eller två bussningar än hela sängen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

+ 53 = 55