Igensatt toalett vad man ska göra

Igensatt toalett som gör? Vi hjälpa sig själva

En situation som ofta händer i livet, när, på grund av vissa omständigheter uppstår frågan: igensatt toalett som gör? Den vanliga orsaken av force majeure är ett försök att rinna ned i avloppet eller stora svällande saker (såsom plastpåsar, innehållet i kattens bricka, grönsaker eller frukt, etc.). Så en bild framträder där vatten och andra objekt i en toalettskål tätt ros. Naturligtvis behöver våra landsmän vill inte omedelbart kontakta lämplig service. Orsakerna till detta kan vara flera och nu i detta område är inte nödvändigt att gå djupt. Mycket mer lämpligt att överväga olika sätt att lösa problemet autographic. Så, vad du gör om en igensatt toalett:

№1 way enklaste metoderna

Om orsaken till blockeringen är inte den mest allvarliga, kommer det att hjälpa några hinkar med mycket varmt vatten. Det faktum att ärendet har gått framåt, kommer att vara omedelbart märkbar - vattnet rinner snabbt. En annan metod relaterad till varmvatten: tunn och hård gummislangen skjuts så djupt som möjligt in i röret och den andra änden är ansluten till en kranblandar. Vänd varmt vatten om det kommer att agera direkt på hindret, är det möjligt att lösa det.

En annan användbar uppfinning av mänskligheten - kolv, som ett svar på ett rop på hjälp: igensatt toalett som gör, kan också vara ett effektivt verktyg. Det är nödvändigt att placera den i skålen och att pumpa kraftigt försöker flytta den resulterande com. Vi måste försöka flera gånger för att rengöra röret på ett sådant sätt.

Det kan hända att av misstag föll i toaletten trasa eller handduk och fastnade i hålet. Här skulle den mest rimliga åtgärder vara att ta bort föremålet för hand, pre-klädd hushåll eller operationshandskar.

Vi fortsätter att överväga alternativ för ett svar på den tragiska frågan: igensatt toalett som gör? Skjuta blockeringen flexibel tråd eller ett snöre är denna metod används ofta själva VVS. Vi behöver ett rep stark nog att inte dela upp en bit och tillräckligt flexibel för att alla skarvar och böjer rör passerade. Det är nödvändigt, inte bara att stöta in i röret, men också rotera den. Vnekotoryh järnaffärer säljer speciella tjock tråd för sådana fall, som dessutom utrustad med ett praktiskt handtag.

På samma sätt kan vi arbeta med spindeln, men bör inte vridas, eftersom det kan skada väggen i toalettskålen.

Igensatt toalett och vad man ska göra om tidigare metoder inte hjälper? Det är nödvändigt att tillgripa moderna metoder för rengöring avloppsrör. Den mest kända är kaustiksoda och Mole Mole - minigap, strecksatsen - gel. Vid användning av dessa medel agerar helt i enlighet med instruktioner och barn till åtgärden är inte tillåtna.

Anti-täppa kan hjälpa ett vanligt hushåll dammsugare. Viktigast med följande handlingar med försiktighet, eftersom apparaterna i ett fuktigt rum eller badrum toalett farlig.

Så ta dammsugaren dammpåsen, munstycke och annan onödig i detta fall. Anslutningsslang till en öppning, genom vilken luft blåses ut, som regel, är den belägen på baksidan av instrumentet. Den andra änden av slangen sätts till toaletten frågan, kan det återstående gapet på sidorna täckas med trasor eller anpassa till slangen av gummikolven. Huvudsaken är att luften går in i röret, om vänster omaskerade hål, då finns det en risk Drabble själv.

Det är inte förbjudet att använda flera olika sätt med varandra. Om blockeringen är så stark att det är omöjligt att klara inte behöva tveka att ringa rörmokare. Ibland kan de även göra ut röret och åtgärda problemet. Och det på din agenda var aldrig en fråga om vad man ska göra igensatt toalett, bör du använda den för dess avsedda ändamål och omhändertas osmält matavfall i soporna.

 • Prenumerera
 • del
 • del
 • rekommendera

Igensatt toalettpapper, läsa på webbplatsen, vad man ska göra, voila!

Bokstavligen 5 minuter och alla! Jag försökte det med varmt vatten

Det hjälpte mig mycket))) ***

Jag tilltäppta toaletten kattdjur filler och bitar av tidningar, ville var att åberopa tjänsten, sedan läsa dina råd, vände sig bort från bevattningsslang dusch, skickade ner i toaletten, efter fem minuter vattnet gick undan med en visselpipa. Och nu tvättas ut ännu bättre!

Igensatt toalett: hur man rengör själv?

Igensatt toalett - vanligt, men inte mindre irriterande problem. Som alla problem, är det uppenbart när det inte är helt redo och vänta på hjälp från någonstans. Sent på natten eller under en serie av helgdagar, lämnar ingen chans att hjälp av bostäder avdelning, är det nödvändigt att avgöra frågan om hur man rengör toaletten på egen hand, om det är igensatt. Tänk på metoder som finns tillgängliga i hemmet, principerna för sina handlingar och metoder för användning.

Foton från platsen http://goodhome.by/

Igensatt toalett - vad man ska göra hemma

Vatten upphörde att slå samman från toaletten till avloppet, men inte en katastrof och det gör en fördröjning för att bekämpa olägenhet, förlamande inhemska rutin i bostäder och lägenheter med ett badrum. Det enda säkra sättet, som kan kallas den mest effektiva i denna situation finns inte.

Effektiviteten av varje metod för självrengör toalett definieras som en vy obstruktion och dess plats och grad av intensitet. Först av allt måste du vara lugn och följ den exakta algoritm, vilket resulterar i obehindrat utflöde av vatten från din lägenhet. Följ nästa procedur att följa stegen:

 • Diagnos av typ obstruktion;
 • Fastställande av platsen för blockeringen;
 • Valet av metod för kamp, ​​som kommer från den typ och plats och dess tillämpning;
 • Förebyggande åtgärder för att förhindra en upprepning av situationen.

Vad man ska göra för att diagnostisera blockeringar i toaletten

Inse att det var orsaken till igensättning i avloppet, kan det vara svårt. Men hjälper en korrekt förståelse av den typ av hinder du välja effektiva sättet att eliminera den och inte slösa tid på ineffektiva aktiviteter. Olika typer av hinder i rören kan uppstå plötsligt eller successivt, ackumuleras och ökar med tiden.

Foton från platsen http://prokommunikacii.ru/

Östro uppstår blockeringar i toaletten avlägsnas vanligtvis med mekaniska metoder med användning av speciella verktyg eller improviserade medel, som kommer att diskuteras nedan. Plötsligt uppstod barriärer kan representeras av föremål, vars storlek inte tillåter dem att fritt passera dränera kanal krökar. Det kan vara eroderade avsiktligt eller oavsiktligt textilier (tyg, strumpor, etc.), livsmedel, hygienartiklar eller fasta föremål. kan fastställas gräva i minnet att det var den främsta källan till problemet och bestämma vilken metod som ska användas för att åtgärda problemet.

Även om slöseri med stora kunde tvätta bort en gång utan att bryta utflödet av vatten, kan de fastna i dräneringskanalen och ackumulera overlay orsaken så småningom bilda en blockering. Och då problemet med vad man ska göra om toaletten är igensatt, kan stå i de mest oväntade ögonblick.

Skälet för att bilda blockeringar blir lång ackumulera överlägg på de inre väggarna i rören eller föremål fastnat i kaviteten. Fett kan vara en organisk struktur (hår, fett) eller oorganiska (mineralsalter som finns i vatten) natur. Kronisk obstruktion manifesteras av en plötslig eller gradvis upphörande av utflödet av dess svårigheter, försämring över tiden. Rengör sedan på toaletten hemma kan vara mekaniskt eller kemiskt, men den kombinerade effekten kommer att vara mest effektiva.

Vi definierar platsen innan du rengör toaletten täpps igen

Uppfattningen att placeringen av hinder inte spelar någon roll att eliminera den, är i grunden felaktigt. Hinder som ligger i rör med stor diameter eller på ett betydande avstånd från toaletten, är det inte troligt att ge efter för självhjälp, och kommer att kräva medverkan av specialister från huset.

Inledningsvis måste du avgöra om brott påverkas utflödet endast toalett. Försök att tömma vattnet i badrummet diskbänken och diskbänken - möjligen involverar röret vid utloppet från lägenheten, och sedan göra ett försök att lösa problemet med behovet till närmaste åtkomstpunkt till det. Om de befintliga svårigheterna täcker alla utsläppspunkter, är blockeringen av din lägenhet, och försöker separera kampen är inte precis lyckas. Kontrollera med grannar som bor ovanför dig, inte om de har liknande problem. Lokalisera den punkt för blockering kan vara daisy invånare stigaren topp till botten, och därigenom val av närmaste accessbarriären i kaviteten av röret.

Om ett tillförlitligt sätt fastställt att problemet endast påverkar din lägenhet eller isolerad diskho, är sannolikheten för framgång i arbetet för själv ganska hög, och bör gå direkt till kampen.

Vad göra när blockeringar i toalettskålen - hem metoder

Metoder för undanröjande av hinder i rören, som finns i hemmet, på principen om operationen kan delas in i mekanisk och kemisk. Var och en av dem har sin utgångspunkt i ansökan, men ofta kräver kombinerad användning av riktade inte bara den omedelbara återvinning av utflödet, men också en grundlig rengöring inne i röret.

Om det är känt att orsaken till blockeringen - att få stora objekt i dräneringskanalen, är den metod som väljs det mekaniska avlägsnandet av hinder, såsom kemikalier inte är i stånd att effektivt lösa upp sådana hinder. Oavsiktligt eller avsiktligt tvättas bort äpple trasa eller tuss av papper perfekt lämpar sig för denna metod, borttagning och inte kräver ytterligare användning av andra medel.

Kemiskt angrepp är ett föredraget förfarande för att bekämpa nya gradvis bli tilltäppta och deras baser på den aktiva mekanismen för kemiska reaktioner, solubiliseringsmedel, har orsakat svårigheter. Det bör noteras att de avlagringar som bildas på objekten fastnat i diskhon, kräver kombinerad användning av båda teknikerna. Angående legat till grund för igensättning elimineras mekaniskt och formas runt förträngning elimineras genom kemisk påverkan.

Som hemma för att rengöra toaletten, om det är igensatt. mekaniska metoder

Mekaniska metoder för inflytande används mycket nog, tack vare en mycket attraktiv kombination av effektivitet och rimlig kostnad. I denna grupp av strids täppa är att tillhandahålla följande sorter:

 • Omedelbara behandlingsarmar;
 • Användningen av improviserade medel;
 • Ansökan kolven;
 • Med hjälp av en rörmokare orm.

Manuell rengöring är tillåtet i de fall där hindret ligger i sifon. Detta skedde oftast akut blockeringar orsakade försök att spola avfall eller avloppsavfall. Beväpnad med höga hushållshandskar, en bassäng eller hink för att vika de extraherade objekten kan komma till saken. Vatten från en toalett måste vara bale till lägsta möjliga nivå, och handen för att utforska dräneringskanal. Mjuka föremål såsom trasor eller svampar, kan lätt avlägsnas med fingrarna, och bättre fast krok böjda tråden.

Improviserade medel, som lämpar sig för hemmalösningar i frågan "hur ren toaletten, om det är igensatt?" Är en plastflaska, och den så kallade "docka". Deras arbetsprincip bygger på att skapa ett uppsving skjuter hinder i rör med stor diameter. Flaska, storleken på den motsvarande utloppsöppning av toaletten, som skall skäras i bottenområdet. Skruvning tight propp, var flaskan nedsänktes långsamt i vattnet innan känslan luftmotstånd. Då kraftig rörelse pressas flaskan i toaletten, och så plötsligt dras ut bakåt. Manipulation upprepas flera gånger för att uppnå resultatet.

Produkt folk skärpa "docka" är en trasa lindad i form av ett tips för käpp eller kvast. Storlek "docka" bör vara jämförbara med diametern för utloppsöppningen, och en ytterligare algoritm som beskrivs operationer motsvarar plastflaskan. Tryckslag har skapat tillräckligt tryck för att pressa de hinder och den gradvisa förskjutningen av den i det allmänna avloppssystemet.

Foton från platsen http://dretun.ru/

När man beslutar hur man rensa en toalett kolven om det är igensatt, är det nödvändigt att komma ihåg att diametern på gummi del av verktyget måste vara större än utlopps, som effektivt skapar ett vakuum och efterföljande vattenslag, stans blockering. För att öka effektiviteten av manipulation kan utföras kolven stänger avtappningshålet och ett bräddavlopp badkar, handfat och diskbänken.

Foton från platsen http://bathidea.ru/

Om vattnet utflödet är komplicerat i hela lägenheten, stanskolven tål att upprepas alla avtappningspunkter, stänga toalettlocket och fäst det med ett tungt föremål.

Om du har en rörmokare orm kan igensättning problem anses löst i den arsenal av verktyg som finns tillgängliga. Att veta hur man rengör toaletten kabeln göra jobbet är inte svårt. Flexibel metall avlopp kabeln har en spets av spiralen, kan tränga även hårda kalkavlagringar och ett praktiskt handtag som successivt ger främjas av rotation av verktyget. Mer praktiskt att utföra dessa manipulationer ensamma, att en man som genom sparkar rörelse, och den andra - roterande. När blockeringen av provet och vattnet började flöda, är det nödvändigt att göra några drag fram och tillbaka, krossa bildade på de inre väggarna i avsättningen.

Foton från platsen http://vvannoi.ru/

Fullständig rengöring av rördelar är inget objekt kabeln och således eliminera tilltäppning är att fixera den uppnådda effekten med användning av reaktiva kompositioner.

Hur tar man bort stopp i toaletten kemikalier

Avsedd att hantera blockeringar kemikalier finns som industriell produktion, samt hemgjorda. Oavsett vilken av de medel som kommer att användas, bör vidta åtgärder för att skydda händerna från aggressiv, kan orsaka svåra brännskador.

Det enklaste sättet att lösa upp tilltäppningen är användningen av kokande vatten, under inflytande av vilka fetterna ingår i organiska ämnen passerar från fast till flytande tillstånd, är röret mjuknade och rör sig genom avloppssystemet. Denna metod är inte lämplig för oorganiska fasta blockeringar, och har mycket begränsad effekt.

Kemisk reaktion av alkali och syra används allmänt för att eliminera blockeringar. Improviserade medel för att skapa en sådan reaktion är bakpulver och vinäger, finns tillgängliga på hyllorna i de flesta kök. Innan du arbetar kommer att dra vatten från toaletten bekvämt sätt till ett minimum nivå som är tillräcklig för att skapa en koncentration av lösningen i lumen i en kloak. Toaletten pack hälls bakpulver, sedan att pausa 15 minuter krävs för sedimentering av alkali på ytan av hindret. Hälldes sedan i skålen 200 ml av en 9% vinäger och fånga reaktionen av neutraliserande koldioxid blockering förstöra en del av mindre storlek, kan passera genom röret lumen. Om en tvåfaldig upprepning av manipulationer inte ge resultat, är det nödvändigt att tillgripa andra metoder.

Rekommendationer att använda för att ta itu med tilltäppta aktiva syror, såsom klorvätesyra, bör tas med försiktighet. Trots den märkta och snabb effekt sådan syra förening irreversibelt förstöra moderna rör och är användbara som ett medel hur man tar bort blockeringen i toaletten endast när den är helt järn avloppssystem.

Foton från platsen http://meclean.ru/

Den kemiska industrin erbjuder en färdiga kompositioner, som är svaga lösningar av syror, för att undanröja hinder i avloppssystemet. Uppsättningen av producenter och frisättningsformer (granuler, pulver, vätskor och geler) tillåter att välja den optimala medlet, vars användning ger ett bra resultat när strikt följsamhet till rekommendationerna från tillverkaren.

Foton från platsen http://my-fort.ru/

Vad man ska göra för att inte täppa till toaletten? Regelbundna förebyggande åtgärder gör det möjligt att skydda sig från stress i samband med förekomsten av blockeringar. Det räcker att se till att avloppssystemet är inte främmande föremål. Det är inte nödvändigt att tvätta toalettavfallet, bevarande och hygien, även om just nu är det mest praktiska sättet att göra sig av dem. Uppföljning för att eliminera blockeringen kommer att ta bort mycket mer tid och ansträngning. Minst en gång på tre månader Förebyggande av blockeringar på kemisk väg och sedan kolven och en rörmokare orm kommer att förbli för dig värdelös verktyg samla damm på baksidan hyllorna i skafferiet.

Trots det faktum att nu vet du exakt hur ren toaletten hemma om det är igensatt, ta hand om dina nerver och inte spolas ner i avloppet av främmande föremål!

Jag använde aldrig kolven och jag tror att det är i allmänhet en dålig idé, och det hjälper inte! Är den första versionen av den typ av kemi häll mullvad ,, ,, om hjälp är bra, om inte bättre då kabeln kan vara ingenting.

Kolven men det hjälper när igensatt toalett, de måste fortfarande kunna polzovatsya.A avlopp kabel mest radikala lösningen på problemet, vi är alltid bra att hjälpa rensa toaletten.

Bra tips till artikeln. Inte heller spendera ett öre och du kommer att vara beväpnad för framtiden)))

igensatt toalett

Från tid till annan i varje lägenhet obehaglig situation uppstår som vatten i en toalettstol hinder orsakade delvis oregelbunden rengöring. Om igensatt toalett - måste åtgärder vidtas omedelbart. Händelsen inträffade i flera våningar hus lägenhet ligger på första eller andra våningen? Då situationen kan vara avgörande! När allt kommer omkring, i varje avsnitt installerat avloppet riser, och om det är igensatt i stället för "knä", kommer lägenheten att börja översvämma med avloppsvatten.

Det är viktigt att veta vad man ska göra om toaletten är igensatt, eftersom det inträffar oftast vid de mest olämpliga ögonblick. Men det är lika viktigt att veta hur man kan förebygga uppkomsten av blockeringar.

Toaletten är krävande sanitär anordning, så det är ofta inte används för olika tillämpningar, men till exempel, för spolning:

 • rester eller saknade måltider;
 • vatten med små skräp efter rengöring av golv i rummet där reparationen utförs;
 • personlig vård eller preventivmedel;
 • oavsiktligt fångas småsaker.

Som ett resultat av detta bryter toaletten ned - vattnet i den inte går längre. Naturligtvis förekommer ofta igensättning av en slump, så försiktighet bör vidtas för att förhindra problem.

Metoder för rengöring toalett avlopp

Ofta människor inte vet vad de ska göra om toaletten är igensatt, så börja improvisera. Som ett resultat - blir situationen ännu mer kritisk. För att undvika detta, är det rekommenderat att bekanta sig med de fyra sätt rengöring avloppsrör:

Var och en av dem har sina egna egenskaper, som du bör känna till att inte skada sanitetsutrustning och eliminera blockeringen snabbt.

Ämnet utvinns för hand, så du måste bära gummihandskar. Om objektet som täppa röret, gick ganska djupt, använda en stålvajer med en spets som har en vy av borren, och en krökt grepp. En sådan anordning är mycket effektiv, vilket kan dra eller skjuta någon blockering. Rep längd är minst 3 meter.

Sanitetsgods kabel införs i toalettdräneringshålet och, när den rör sig, är handtaget roteras - eftersom endast anordningen kommer att passera genom rörkrökar. Tyvärr kabel få människor som finns i hemmet, som regel, det används av professionella rörmokare.

Om igensatt toalett - den hydrauliska metoden är mycket effektiv i stagnation av fetthaltiga avlagringar i avloppsröret. Men dess genomförande kräver en slang, som är inte varje invånare i en flervåningsbyggnad.

Kärnan i förfarandet består i Hydraulisk suddighet igensättning varmvatten tryck. För att göra detta, anslut slangen till diskhon kran eller badkar, den andra änden av pinnen i toaletten avloppet och öppna varmvatten, så mycket som möjligt. Denna metod kan inte ger önskat resultat första gången därför uppmanas att försöka igen några minuter senare. När behovet av att vara försiktig, annars finns det en möjlighet att översvämma grannar under golvet.

Video - en alternativ metod för att hantera med igensatta presenterades vid

Principen för den pneumatiska rengöring är att ge en hög lufttrycket i röret för att trycka den täpper till avloppet. För att göra detta, använd en kolv. Det är värt att notera att, förutom alla de vanliga hushållsverktyg, det är en professionell enhet med samma namn. Det är mer effektivt, men dyrt, så det används endast professionella rörmokare.

Applicera kolven ska vara korrekt, annars blir resultatet inte kommer att bli. Den fungerar på principen att pumpa luft tillsammans med vattenflödet spolning av toalett fat. Rörelser bör vara mycket energisk.

Om igensatt toalett - det är möjligt att eliminera inte bara fysisk ansträngning. Den kemiska metoden - mycket effektiv, men det är bättre att bara använda som en sista utväg.

Med hjälp av kemikalier, är det nödvändigt att iaktta försiktighetsåtgärder för att skydda din hälsa. Eftersom de är mycket aggressiv (kunna äta bort på ytan av röret), bör arbetet att bära gummihandskar, men det är bättre att förhindra att vätskan från att komma in dem. Vid användning av kemikalier är det viktigt att följa exakt sin dos.

Idag kan du se en mängd olika verktyg för att rensa blockeringen på gång. Att välja det bästa alternativet, rekommenderar gransknings vänner och bekanta.

Vanligtvis efter invånarna i flervåningshus upplever en stark nog tilltäppta avlopp, börjar de att ägna mer uppmärksamhet åt vad som händer i toaletten. För att förhindra uppkomsten av blockeringar i dräneringshålet, måste några regler följas:

 • inte kasta främmande föremål i enheten;
 • förbjuder barn att leka nära toaletten, så att de inte råkar tappa den i ett föremål;
 • Spola inte preventivmedel och hygien;
 • i fallet med ett främmande föremål faller in i ett hål, försök att omedelbart få det.

Om toaletten är igensatt och rengör den själv inte fungerar, måste du omedelbart kontakta en sanitär service!

Relaterade artiklar: En annan 191

obstruktion av vatten toaletten, beror delvis av felaktig rengöring. om dra sig tillbaka pan - bör omedelbart vidta

fötter tvätt. Bidé installeras i samma rum toaletten, eftersom ju sin huvuduppgift - att göra det möjligt

val toaletten. Hittills ett stort utbud av modeller toaletter. Med utgångspunkt från modell toaletter utländsk

reparation av toalettrum sällan utan ersättning toaletten, eftersom orsaken till detta förfarande kan inte bara

byta pan utan hjälp av specialister inom varje hus finns en toalett och därmed pan. vissa ägare

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

6 + 3 =