Igensatt toalett hur ren

Contents

Igensatt toalett: hur man rengör själv?

Igensatt toalett - vanligt, men inte mindre irriterande problem. Som alla problem, är det uppenbart när det inte är helt redo och vänta på hjälp från någonstans. Sent på natten eller under en serie av helgdagar, lämnar ingen chans att hjälp av bostäder avdelning, är det nödvändigt att avgöra frågan om hur man rengör toaletten på egen hand, om det är igensatt. Tänk på metoder som finns tillgängliga i hemmet, principerna för sina handlingar och metoder för användning.

Foton från platsen http://goodhome.by/

Igensatt toalett - vad man ska göra hemma

Vatten upphörde att slå samman från toaletten till avloppet, men inte en katastrof och det gör en fördröjning för att bekämpa olägenhet, förlamande inhemska rutin i bostäder och lägenheter med ett badrum. Det enda säkra sättet, som kan kallas den mest effektiva i denna situation finns inte.

Effektiviteten av varje metod för självrengör toalett definieras som en vy obstruktion och dess plats och grad av intensitet. Först av allt måste du vara lugn och följ den exakta algoritm, vilket resulterar i obehindrat utflöde av vatten från din lägenhet. Följ nästa procedur att följa stegen:

 • Diagnos av typ obstruktion;
 • Fastställande av platsen för blockeringen;
 • Valet av metod för kamp, ​​som kommer från den typ och plats och dess tillämpning;
 • Förebyggande åtgärder för att förhindra en upprepning av situationen.

Vad man ska göra för att diagnostisera blockeringar i toaletten

Inse att det var orsaken till igensättning i avloppet, kan det vara svårt. Men hjälper en korrekt förståelse av den typ av hinder du välja effektiva sättet att eliminera den och inte slösa tid på ineffektiva aktiviteter. Olika typer av hinder i rören kan uppstå plötsligt eller successivt, ackumuleras och ökar med tiden.

Foton från platsen http://prokommunikacii.ru/

Östro uppstår blockeringar i toaletten avlägsnas vanligtvis med mekaniska metoder med användning av speciella verktyg eller improviserade medel, som kommer att diskuteras nedan. Plötsligt uppstod barriärer kan representeras av föremål, vars storlek inte tillåter dem att fritt passera dränera kanal krökar. Det kan vara eroderade avsiktligt eller oavsiktligt textilier (tyg, strumpor, etc.), livsmedel, hygienartiklar eller fasta föremål. kan fastställas gräva i minnet att det var den främsta källan till problemet och bestämma vilken metod som ska användas för att åtgärda problemet.

Även om slöseri med stora kunde tvätta bort en gång utan att bryta utflödet av vatten, kan de fastna i dräneringskanalen och ackumulera overlay orsaken så småningom bilda en blockering. Och då problemet med vad man ska göra om toaletten är igensatt, kan stå i de mest oväntade ögonblick.

Skälet för att bilda blockeringar blir lång ackumulera överlägg på de inre väggarna i rören eller föremål fastnat i kaviteten. Fett kan vara en organisk struktur (hår, fett) eller oorganiska (mineralsalter som finns i vatten) natur. Kronisk obstruktion manifesteras av en plötslig eller gradvis upphörande av utflödet av dess svårigheter, försämring över tiden. Rengör sedan på toaletten hemma kan vara mekaniskt eller kemiskt, men den kombinerade effekten kommer att vara mest effektiva.

Vi definierar platsen innan du rengör toaletten täpps igen

Uppfattningen att placeringen av hinder inte spelar någon roll att eliminera den, är i grunden felaktigt. Hinder som ligger i rör med stor diameter eller på ett betydande avstånd från toaletten, är det inte troligt att ge efter för självhjälp, och kommer att kräva medverkan av specialister från huset.

Inledningsvis måste du avgöra om brott påverkas utflödet endast toalett. Försök att tömma vattnet i badrummet diskbänken och diskbänken - möjligen involverar röret vid utloppet från lägenheten, och sedan göra ett försök att lösa problemet med behovet till närmaste åtkomstpunkt till det. Om de befintliga svårigheterna täcker alla utsläppspunkter, är blockeringen av din lägenhet, och försöker separera kampen är inte precis lyckas. Kontrollera med grannar som bor ovanför dig, inte om de har liknande problem. Lokalisera den punkt för blockering kan vara daisy invånare stigaren topp till botten, och därigenom val av närmaste accessbarriären i kaviteten av röret.

Om ett tillförlitligt sätt fastställt att problemet endast påverkar din lägenhet eller isolerad diskho, är sannolikheten för framgång i arbetet för själv ganska hög, och bör gå direkt till kampen.

Vad göra när blockeringar i toalettskålen - hem metoder

Metoder för undanröjande av hinder i rören, som finns i hemmet, på principen om operationen kan delas in i mekanisk och kemisk. Var och en av dem har sin utgångspunkt i ansökan, men ofta kräver kombinerad användning av riktade inte bara den omedelbara återvinning av utflödet, men också en grundlig rengöring inne i röret.

Om det är känt att orsaken till blockeringen - att få stora objekt i dräneringskanalen, är den metod som väljs det mekaniska avlägsnandet av hinder, såsom kemikalier inte är i stånd att effektivt lösa upp sådana hinder. Oavsiktligt eller avsiktligt tvättas bort äpple trasa eller tuss av papper perfekt lämpar sig för denna metod, borttagning och inte kräver ytterligare användning av andra medel.

Kemiskt angrepp är ett föredraget förfarande för att bekämpa nya gradvis bli tilltäppta och deras baser på den aktiva mekanismen för kemiska reaktioner, solubiliseringsmedel, har orsakat svårigheter. Det bör noteras att de avlagringar som bildas på objekten fastnat i diskhon, kräver kombinerad användning av båda teknikerna. Angående legat till grund för igensättning elimineras mekaniskt och formas runt förträngning elimineras genom kemisk påverkan.

Som hemma för att rengöra toaletten, om det är igensatt. mekaniska metoder

Mekaniska metoder för inflytande används mycket nog, tack vare en mycket attraktiv kombination av effektivitet och rimlig kostnad. I denna grupp av strids täppa är att tillhandahålla följande sorter:

 • Omedelbara behandlingsarmar;
 • Användningen av improviserade medel;
 • Ansökan kolven;
 • Med hjälp av en rörmokare orm.

Manuell rengöring är tillåtet i de fall där hindret ligger i sifon. Detta skedde oftast akut blockeringar orsakade försök att spola avfall eller avloppsavfall. Beväpnad med höga hushållshandskar, en bassäng eller hink för att vika de extraherade objekten kan komma till saken. Vatten från en toalett måste vara bale till lägsta möjliga nivå, och handen för att utforska dräneringskanal. Mjuka föremål såsom trasor eller svampar, kan lätt avlägsnas med fingrarna, och bättre fast krok böjda tråden.

Improviserade medel, som lämpar sig för hemmalösningar i frågan "hur ren toaletten, om det är igensatt?" Är en plastflaska, och den så kallade "docka". Deras arbetsprincip bygger på att skapa ett uppsving skjuter hinder i rör med stor diameter. Flaska, storleken på den motsvarande utloppsöppning av toaletten, som skall skäras i bottenområdet. Skruvning tight propp, var flaskan nedsänktes långsamt i vattnet innan känslan luftmotstånd. Då kraftig rörelse pressas flaskan i toaletten, och så plötsligt dras ut bakåt. Manipulation upprepas flera gånger för att uppnå resultatet.

Produkt folk skärpa "docka" är en trasa lindad i form av ett tips för käpp eller kvast. Storlek "docka" bör vara jämförbara med diametern för utloppsöppningen, och en ytterligare algoritm som beskrivs operationer motsvarar plastflaskan. Tryckslag har skapat tillräckligt tryck för att pressa de hinder och den gradvisa förskjutningen av den i det allmänna avloppssystemet.

Foton från platsen http://dretun.ru/

När man beslutar hur man rensa en toalett kolven om det är igensatt, är det nödvändigt att komma ihåg att diametern på gummi del av verktyget måste vara större än utlopps, som effektivt skapar ett vakuum och efterföljande vattenslag, stans blockering. För att öka effektiviteten av manipulation kan utföras kolven stänger avtappningshålet och ett bräddavlopp badkar, handfat och diskbänken.

Foton från platsen http://bathidea.ru/

Om vattnet utflödet är komplicerat i hela lägenheten, stanskolven tål att upprepas alla avtappningspunkter, stänga toalettlocket och fäst det med ett tungt föremål.

Om du har en rörmokare orm kan igensättning problem anses löst i den arsenal av verktyg som finns tillgängliga. Att veta hur man rengör toaletten kabeln göra jobbet är inte svårt. Flexibel metall avlopp kabeln har en spets av spiralen, kan tränga även hårda kalkavlagringar och ett praktiskt handtag som successivt ger främjas av rotation av verktyget. Mer praktiskt att utföra dessa manipulationer ensamma, att en man som genom sparkar rörelse, och den andra - roterande. När blockeringen av provet och vattnet började flöda, är det nödvändigt att göra några drag fram och tillbaka, krossa bildade på de inre väggarna i avsättningen.

Foton från platsen http://vvannoi.ru/

Fullständig rengöring av rördelar är inget objekt kabeln och således eliminera tilltäppning är att fixera den uppnådda effekten med användning av reaktiva kompositioner.

Hur tar man bort stopp i toaletten kemikalier

Avsedd att hantera blockeringar kemikalier finns som industriell produktion, samt hemgjorda. Oavsett vilken av de medel som kommer att användas, bör vidta åtgärder för att skydda händerna från aggressiv, kan orsaka svåra brännskador.

Det enklaste sättet att lösa upp tilltäppningen är användningen av kokande vatten, under inflytande av vilka fetterna ingår i organiska ämnen passerar från fast till flytande tillstånd, är röret mjuknade och rör sig genom avloppssystemet. Denna metod är inte lämplig för oorganiska fasta blockeringar, och har mycket begränsad effekt.

Kemisk reaktion av alkali och syra används allmänt för att eliminera blockeringar. Improviserade medel för att skapa en sådan reaktion är bakpulver och vinäger, finns tillgängliga på hyllorna i de flesta kök. Innan du arbetar kommer att dra vatten från toaletten bekvämt sätt till ett minimum nivå som är tillräcklig för att skapa en koncentration av lösningen i lumen i en kloak. Toaletten pack hälls bakpulver, sedan att pausa 15 minuter krävs för sedimentering av alkali på ytan av hindret. Hälldes sedan i skålen 200 ml av en 9% vinäger och fånga reaktionen av neutraliserande koldioxid blockering förstöra en del av mindre storlek, kan passera genom röret lumen. Om en tvåfaldig upprepning av manipulationer inte ge resultat, är det nödvändigt att tillgripa andra metoder.

Rekommendationer att använda för att ta itu med tilltäppta aktiva syror, såsom klorvätesyra, bör tas med försiktighet. Trots den märkta och snabb effekt sådan syra förening irreversibelt förstöra moderna rör och är användbara som ett medel hur man tar bort blockeringen i toaletten endast när den är helt järn avloppssystem.

Foton från platsen http://meclean.ru/

Den kemiska industrin erbjuder en färdiga kompositioner, som är svaga lösningar av syror, för att undanröja hinder i avloppssystemet. Uppsättningen av producenter och frisättningsformer (granuler, pulver, vätskor och geler) tillåter att välja den optimala medlet, vars användning ger ett bra resultat när strikt följsamhet till rekommendationerna från tillverkaren.

Foton från platsen http://my-fort.ru/

Vad man ska göra för att inte täppa till toaletten? Regelbundna förebyggande åtgärder gör det möjligt att skydda sig från stress i samband med förekomsten av blockeringar. Det räcker att se till att avloppssystemet är inte främmande föremål. Det är inte nödvändigt att tvätta toalettavfallet, bevarande och hygien, även om just nu är det mest praktiska sättet att göra sig av dem. Uppföljning för att eliminera blockeringen kommer att ta bort mycket mer tid och ansträngning. Minst en gång på tre månader Förebyggande av blockeringar på kemisk väg och sedan kolven och en rörmokare orm kommer att förbli för dig värdelös verktyg samla damm på baksidan hyllorna i skafferiet.

Trots det faktum att nu vet du exakt hur ren toaletten hemma om det är igensatt, ta hand om dina nerver och inte spolas ner i avloppet av främmande föremål!

Jag använde aldrig kolven och jag tror att det är i allmänhet en dålig idé, och det hjälper inte! Är den första versionen av den typ av kemi häll mullvad ,, ,, om hjälp är bra, om inte bättre då kabeln kan vara ingenting.

Kolven men det hjälper när igensatt toalett, de måste fortfarande kunna polzovatsya.A avlopp kabel mest radikala lösningen på problemet, vi är alltid bra att hjälpa rensa toaletten.

Bra tips till artikeln. Inte heller spendera ett öre och du kommer att vara beväpnad för framtiden)))

Igensatt toalett: hur man rengör sig själv med hjälp av hushållskemikalier, bakpulver, vinäger och mekaniska apparater

Om igensatt toalett, lägenheten ägarna föredrar att kalla rörmokaren. Men ibland tjänsten är tillfälligt otillgänglig eller för dyrt. Vad du ska göra i det här fallet? När allt kommer omkring, kan du göra utan vatten, gas, elektricitet. Men det kommer inte att fungera utan toalett tål dag. I detta fall är det nödvändigt att ta upp rengöra toaletten självständigt. För att klara av detta problem på flera sätt.

Hur att rengöra toaletten täpps igen: 4 rekommendationer

Det finns många orsaker som kan leda till igensättning av avloppet. Det kan vara felaktig användning Toalett: kasta in den och skräp efter reparationen eller katt fyllmedel. Men ibland igensatt dränering även utan "hjälp" av ägarna. Kan bidra och grannar. Och ibland blockering uppstår på grund av dålig kvalitet, mycket hårt vatten, vilket ger en gradvis nedfall av plack på rören. Sedan finns det ett akut behov av att förstå hur man själv rengöra toaletten, om det är igensatt. Innan undersöka effektiva metoder för rening av avloppsvatten, måste du fokusera på fyra styrelser mästare.

 1. Ta reda på orsaken till trafikstockningar. Lösningen måste börja med ifrågasättande av alla familjemedlemmar på möjliga källan till problemet. Till exempel kan ett barn av misstag hamnar i toaletten leksak. I detta fall skulle hälften av de effektiva teknikerna vara ineffektiva. För att klara trafikstockningar, om motivet är tillräckligt långt bort, kommer bara kabel.
 2. Bestäm platsen för trafikstockningar. Om vattnet går dåligt i toaletten som en gång ägarna bestämmer sig för att nybörjare? De föreslår att trängseln har uppstått just i röret skål och använda alla tillgängliga metoder för att rensa den. Detta tillvägagångssätt är inte helt korrekt. I själva verket kan trängseln vara mycket längre i avloppsröret. För att fastställa den ungefärliga platsen sylt, måste du öppna kranarna i badrummet och i köket. Om vattnet rinner normalt och är inte kvar i röret, är problemet verkligen vävda skål. Men om vattnet fylls snabbt röret och långsamt bort från diskbänken, är problemet ganska allvarligt, och det är bättre att använda sig av VVS.
 3. Använd inte tanken. För att kolla hur rent vattnet eller röret "under trycket av" inte använder cistern. Om jam är för stark i toaletten, hela vatten blandat med avloppsvatten kan strömma genom toalettskålen på golvet. En annan möjlig obehagliga fenomen. Bad och toalett - det är två kommunicerande kärl. Därför smutsigt vatten, som inte kan eliminera trafikstockningar, det finns bara en - att översvämma badet. Det är bättre att tömma bassängen noga dess utflöde.
 4. Omedelbart ringa en rörmokare. I vissa situationer, att ens veta hur man rensa en toalett, om det är igensatt, kan du inte nå ett positivt resultat. Om du öppnar toaletten, har du märkt att vattennivån långsamt stiger, betyder det att överbelastade generellt utbyggnad. I detta fall kommer de kommunicerande kärl vara din toalett och avlopps stammar. Onödigt att säga att mycket snart alla föroreningar att vandra över kanten och fyll på toaletten? Ingen städning åtgärder kommer inte att lösa problemet. Cope med denna plugg bara rörmokare med hjälp av en speciell gransknings luckor och rörmokare orm.

Hur man rengör blockeringen i toaletten? Om toaletten ingen kastade främmande föremål som kan komma till hjälp av de vanliga huskurer. De kommer att vara ovärderlig i bildandet av rost trängsel, urinsten, fetthaltiga avlagringar och plack. De vanligaste och effektiva sådana folk rättsmedel.

 • Citronsyra. Det eliminerar kvalitativt urin sten och plack på rören. Det rekommenderas att fylla på toaletten tre matskedar citronsyra. I detta tillstånd, lämna VVS till tre eller fyra timmar. Då garderob rengör en pensel och dräneras vatten. En trevlig bonus av denna händelse kommer att vara frisk i toaletten.
 • Soda. Där så är möjligt balen från toalettvatten. Sen hällde läsk. Det kommer att ta cirka 250 gram (en halv pack). I en sådan rörmokare är kvar på hela natten (inte mindre än åtta timmar). Sedan vatten försiktigt dekanteras, hjälpa en pensel om det behövs. Rening av bakpulver hjälper inte bara att ta bort plack, men även kvalitativt bleka ner i toaletten.
 • Ättika. För att bli av trängsel, måste 9% produkt. Liter av vinäger måste upphettas. Den varma vätskan hälls i toalettskålen, med en i förväg muddrad vatten, och lämnades under tre till fyra timmar. Grov svamp eller en borste försiktigt ren ytan finns. Tvättades därefter med vatten försiktigt.
 • Soda och ättika. Om individuellt dessa produkter inte har gett önskat resultat, kan du försöka eliminera trängseln genom en kombination av bakpulver och vinäger. Vattnet från toaletten behöver ösa. Drain pour 250 g soda. Efter honom att hälla ett glas vinäger. Var beredd att väsa. Efter 15 minuter, när "störning" soda över, dräneras in i toalett pint mycket varmt vatten. Men kom ihåg att du inte kan använda varmt vatten, eller en porslinstoalettskål tål inte temperaturförändringar. Detta verktyg eliminerar plack och eliminera fett kontakten, om toaletten resulterar ofta matrester.
 • Saltsyra. Det fungerar mycket aggressivt, så används endast i extrema fall. Men att saltsyra kan lösa mäsken bildade feline konstituens. Är det nödvändigt att hälla en del vätska i skålen och låt den stå i en timme. Sedan kan man försöka tvättvatten. Men om rören är gjorda av plast, är det förbjudet att använda saltsyra. Det kommer att korrodera rören.

Kemikalier av trängsel

Tillverkare har utvecklat många kemiska föreningar med förmåga att lösa upp proppar som bildas i rören. Deras främsta fördel jämfört med traditionella metoder - kollisionshastigheten. Typiskt sker en effektiv rensning inom 15-20 minuter efter användning av det valda reagenset. Följande verktyg kan användas för att rengöra toaletten täpps till.

 • "Mole". Överkomliga medel som effektivt kan rengöra röret. Den innehåller kaustiksoda och ytaktiva komponenter. Denna kombination möjliggör upplösning av fetter, fasta avfall såsom fiskfjäll, hår. Producera "mol" i form av ett pulver och en gel. Organ kan användas för stål- och järnrör. Men för vissa plast motsvarigheter "Mole" arter är strängt förbjudet.
 • Vortex formulerar. Tillgängligt denna renare i flytande form. Effektiv upplösnings överbelastning ger aktivt klor, natriumhydroxid och ytaktiva komponenter. Läkemedlet är klara tung organiskt avfall och fettinlagring. Den kan användas för alla rör.
 • "Bugs Pothan." Detta är ett dyrt alternativ, vilket ger eliminering av även de mest allvarliga blockeringar. Men reagens har negativ kvalitet. Detta material innehåller alkali därför kunna förvärra rör. Med tanke på denna aggressiva effekt, är det inte rekommenderat att använda "Bugs Pothan" för slitna VVS. Och inte vara alltför ofta anlita hans hjälp.
 • "Mr Muscle." Denna produkt är tillverkad i form av pulver eller gel. Den har en mild inflytande och räknar med att eliminera den allvarliga trafikstockningar med det bör inte vara. Med kapitäler, "Mr Muscle" klarar bara ett par minuter. Men om allvarligare trafikstockningar, är det rekommenderat att fylla i hjälp av toaletten och lämna över natten.
 • "Strecksatsen". Det klorblekmedel-baserade läkemedlet, ett ytaktivt medel och natriumhypoklorit. Anläggningen kan användas för både metall och plaströr. Effektivt renar från trängsel och eliminerar obehaglig lukt har desinficerande egenskaper.

Om själv ren täppa i toaletten med hjälp av folk eller kemiska medel inte är möjligt, då kan du ta till en mekanisk rensning. Proceduren utförs manuellt eller användning av sådana "hjälpare" som kolven och rörmokare orm.

Vad händer om toaletten är igensatt av främmande föremål: leksaker, trasor, stora livsmedelsrengör? Innan du tar bort blockeringen i toaletten, är det nödvändigt att undersöka den akuta delen manuellt. Handskar på händerna, är fyra steg sekventiellt utförs.

 1. Öste ur toalettvatten.
 2. Doppade handen i vasken och försöker hitta ett främmande föremål.
 3. Tine mjuka blockeringar och försiktigt dra sig ur toaletten.
 4. Längre bort och tätare föremål dra tråd med en krok på slutet.

När igensättning orsaken inte har identifierats, men vattnet är fortfarande kan läcka, för att rengöra toaletten är det rekommenderat att använda en kolv. Effektiviteten i reningen beror på rätt dimensionerad "hjälpare". Vid försäljning hittar du flera sorter av luftavskiljare.

 • Den skålformade. Detta är en enkel modell. Den är utformad för att eliminera fina mäsk. Den skålformade kolven kommer att hjälpa rensa diskhon. Men i fallet med överbelastning i toaletten är det medel ineffektiv.
 • Den konformade. Denna modell kan eliminera trängseln i toaletten. Tjockt gummi munstycke med en konisk form, erbjuder den korrekta inträde i fallrörsöppningen.
 • Pneumatic. Den mest avancerade modellen, som har en stor kapacitet. Kolv utrustad med ett munstycke med förmåga att "manöver" inuti röret.

reningsförfarande toalett kolven är ganska enkel och innefattar följande tre steg.

 1. Gummipip sätta på dräneringshålet så att kolven är helt stängd den.
 2. För pumpning av ljus göra flera press (gummi suga måste "mate" med öppningen).
 3. Vid det här laget, kraftigt dra i handtaget och lossa munstycket från dräneringshålet.

Hydraulisk chock när mottagandet av denna säkerställer rensning av proppar bildade tidningspapper, fint rengöring eller annan kull.

Hur kan jag bryta igenom toaletten utan en kolv i hemmet? Om den önskade enheten inte på gården, kan du försöka skapa ett hydrauliskt system med en konventionell plastflaska. reningsprocessen utförs i fyra steg.

 1. Längst ner på flaskan prydligt skära.
 2. För återstoden av locket ordentligt fastskruvade.
 3. Plastflaska skurna sidan upp på dräneringshålet.
 4. Att hålla fast vid toppen med ett lock, försöker skapa en hydraulisk chock med både ventilen.

Denna händelse används i de mest extrema fallen, när proppen inte kan ta bort någon av de metoder som anges ovan. För att hjälpa rörmokare orm vända i händelse av igensättning avlopp byggavfall (sand, lera, fyllmedel), kattdjur fyllmedel. Skruven (rep) är en stål flexibel 'orm', med vilka är möjligt att nå de mest svåråtkomliga delar av avloppsvatten. Den är utrustad med en speciell penna, vilket ger kabel rotation. För att rengöra toaletten utföra konsekvent sju åtgärder.

 1. Rörmokare orm sänks ned i dräneringshålet.
 2. Långsamt framåt kabel genom att böja på toaletten.
 3. Cable vända försiktigt så att det kan röra sig fritt runt rören.
 4. När skruven gränsar, börjar det att rotera, slingrande skräp.
 5. Kabel podtseplennym med "belastning" försiktigt dras ut ur toaletten.
 6. Efter rengöring skruv, dess åter köra in i avloppsröret.
 7. Upprepas så länge inte helt elimineras trängsel.

Rengör toaletten hemma är enkelt. Men man kan knappast kalla detta en behaglig procedur. Inte tillgripa behovet av att rengöra toaletten, erfarna ägare rekommenderar att utföra förebyggande. För att göra detta, från tid till tid som är nödvändig för att rengöra toalettstolen med hjälp av soda och vinäger. I detta fall plack och smuts inte kommer att ackumuleras och toaletten kommer alltid att vara rent vitt och fräscht.

Hur man kan bli av mögel och mögel i badrummet: är det ett tillförlitligt sätt eller kommer endast reparation

Hur kan jag ta bort mögel från väggarna i lägenheten: en översyn av huskurer och metoder

Hur man tvättar mörkarna i hemmet: hängande och demonteras

Vasilina Smotrina: "Mina sex söner - mina assistenter"

Mamma sex söner Vasylyna Smotrina säker: även i en stor familj av en kvinna måste hitta tid för självutveckling, att vara vacker och fysiskt aktiv. Om hur hon hanterar och njuter vad livet hacka - i en intervju Woman365.ru portal.

Terapeutisk tabellnummer 7: egenskaper och arter "renal" diet

Terapeutisk diet nummer 7: Varför det kallas "njure". Hur att styra volymen av salt och protein. TABELL får mat och rätter. Funktioner underarter av "Seven". Exempel meny och recensioner.

Recept aubergine i ugnen: ett urval av kosten, semester, kött och ost alternativ

Vad Peck Rosa Chicken 2017?

Vulva hos kvinnor och flickor: varför det finns inflammation och sätt att studsa tillbaka

Symtom och behandling av vulvitis med kvinnor och flickor. De viktigaste faktorerna predisponerar för sjukdomen. På vilka grunder kan upptäcka patologi. Behandlingsmetoder beroende på symtomen. förebyggande åtgärder.

Gardnerella vaginalis: dysbios med en distinkt "arom"

Symtom och behandling gardnerelly kvinnor. Vad som orsakar vaginal dysbios, och hur man återställer mikroflora. Komplikationer av bakteriell vaginos. Vanliga regimer och vilka droger tillåts under graviditeten.

Sallad "vinägrett" nya bilder "de mest användbara kurser"

Stekt aubergine hur hamburgare, som svampar, den asiatiska stil reinkarnation och andra blå grönsaker

Recept zucchini med köttfärs i ugnen: ost, grönsaker, svamp och köttvariationer

Symtom på gonorré hos kvinnor: vilket indikerar infektionen, och hur man bekräfta

Symtom på gonorré hos kvinnor och varför sjukdomen är svår att känna igen. Funktioner mikrobiologi patogen. Vilka avdelningar reproduktionssystemet påverkas oftast. Hur får man smittad. Metoder för diagnos och behandlingsschema.

"Mastodinon" när du väntar på resultat från ett homeopatiskt medel

Instruktioner för användning "mastodinon", sammansättning och drift av medicinen. Schema dosering vid droppar och tabletter. Indikationer och kontraindikationer. Biverkningar. Varningar och analoger.

Vulvovaginal symtom: hur man känner igen och behandla inflammation i intima området

vulvovaginit behandling hos kvinnor: varför en integrerad strategi. Hur man identifierar det förorsakande medlet. Vilka faktorer påverkar uppkomsten av sjukdomen. Valet av läkemedel beroende på orsaken.

© 2013-2018 damtidning «Woman365.ru». Kopiering av material är endast tillåten med angivande av aktiv länk till källan. Project Web förlagens Vebopolis".

Vad ska jag göra för mig själv att rengöra toaletten täpps igen

Modern hem svårt att föreställa utan mänsklig kvalitet arbetar VVS. Men hur ren toaletten täpps igen hemma, om det finns ett sådant problem? Låt oss betrakta vilka metoder kommer att bidra till att eliminera blockeringen, om igensatt toalett.

För att välja rätt, och viktigast av allt, att en effektiv strategi bekämpa tilltäppta toaletten, är det viktigt att ha en uppfattning om vad som är och vad som orsakar blockeringen kan utlösa dess bildande i avloppsvatten vattensystem i ett bostadsområde.

De främsta orsakerna till bildandet av blockeringar i toaletten hus i människor är i de flesta fall är dessa skäl är:

 • felaktig användning av sanitär utrustning;
 • bildning av stora segment av saltavlagringar på den inre ytan av metallrör eller järn;
 • brott mot de grundläggande regler och krav som måste uppfyllas vid installation av toaletten.

Bland andra orsaker till blockering i toaletten, kan du notera användning och felaktig hantering av saker som behövs i det dagliga livet, som inte kan hänföras till en grupp av flytande avfall. För att underlätta förståelsen, räcker det med att beskriva situationen när de kastas i toaletten används barnblöjor. Sorbenten som finns i artikeln under verkan av vatten sväller och följaktligen maximeras i storlek och volym.

Dessutom kan en sådan slarv kostade en ansenlig mängd till ägaren, som kan behöva spendera på reparationer eller rengöring av toaletten.

Undrar hur man kan bryta igenom blockeringen, och kan orsaka felaktig avfallshantering efter reparationer eller använda innehållet i kattfacket.

Men inte skriva av alla skäl för blockering endast missbruk av toaletten. Om toaletten är igensatt, är det inte alltid på grund av felaktig avfallshantering. Ofta orsaken till blockeringen kan oklok valet av sanitetsutrustning. I jakten på nya former och mönster från tillverkaren inte alltid tänka på funktionaliteten av objektet. Det råkar vara så att blockeringar uppstår på en regelbunden basis, eftersom modellen har en design som inte lämpar sig för kontinuerlig drift. Orsaken till stoppet bildningen beror på lösning av situationen. Det finns flera sätt att hur man rengör toaletten hemma, utan att orsaka VVS.

mekaniska Rättsmedel

Så i huset igensatt toalett. Det första du bör göra - är att förstå om blockeringen är verkligen bildas i toaletten, inte någonstans i den gemensamma avlopp, vatten spridning från lägenheten. Detta kräver att slå på vattnet, till exempel kranen eller i duschen och se hur snabbt det går in i dräneringshålet diskhon eller bad. Om det inte finns några problem, är det klart att det fanns en blockering i toaletten.

Hur att rensa stopp i toaletten? Naturligtvis kan du ringa upp personen från huset avdelning, men det är ingen hemlighet att förväntningarna på hans ankomst i hög grad kan försenas. Därför kan vi försöka klara täpper till toaletten självständigt. För detta ändamål, den så kallade mekaniska felsökningsmetoder.

Du kan försöka bli av med blockeringen egna händer, inte bara för att glömma att bära gummihandskar. I avsaknad av en handske kan användas vanlig plastpåse, sätta den på handen. Denna metod är effektiv endast i fallet om en person vet vad som orsakade blockeringen. Detta kan vara, till exempel, ett fall i strömmen av något föremål. Det är uppenbart att för att få sina händer endast möjlig under förutsättning att det fanns en blockering i röret inte är djup och nästan på ytan.

Nästa sätt att mekanisk påverkan - är användningen av ett speciellt verktyg, ventilen.

Hur att bryta igenom blockeringen kolven? Du behöver inte specialkunskaper. Är det tillräckligt att ha till hands gummidel kolvdiameter som är något större än toaletten diametern avloppet. Med sätta tätt mot kanterna av utmatningskolven och utföra fram- och återgående rörelse, kan uppnås genom att ett hydrauliskt tryck i röret bryter sopor flöde.

Det händer att kolven är inte alltid tillgängliga till hands. Vad kan ersätta den? Stödet kan komma vanlig plastflaska. Täck den borde ha tätt böjt och botten av flaskan ska klippas. Typiskt, flaskor 1,5-liters är fast i dräneringshålet. Därför, för att rengöra blockeringen behöver bara ange flaskan i avloppet så länge det ackumuleras vatten kommer inte att skjuta det uppåt. Då måste du göra en ganska kraftiga rörelser, prodavlivaya flaska ner, vilket provocerar en paus genom blockering i avloppsbrunnen.

Om ovanstående metoder för mekanisk påverkan inte fick önskat resultat, kan du ta till hjälp av speciella kemikalier för att ta bort blockeringen.

Moderna tekniska Leverantörer på butikshyllorna alla typer av hushållsprodukter kommer tillämpning bidra till att klara av en mängd olika täppa i en kloak, inklusive toaletten. Speciella medel produceras i form av vätskor, pulver, geler. Välja det bästa alternativet är endast för ägaren av hemmet.

Läsa dessa produkt laguppställningar många uppmärksamma närvaron av alkali eller syror. Dessa komponenter kämpar med igensatt toalett. De verkade för att lösa alla typer av vävnad, hår eller fettdepåer på insidan av rören.

Så, hur man kan bryta igenom blockeringen med hjälp av kemikalier? Det första att uppmärksamma instruktionerna på förpackningen. Att det kommer att berätta om de regler och varaktigheten av användningen av medlen för att bli av med blockeringar i toaletten.

Sedvanerätt, hushåll kemiska produkter innebära användning av en infusion av ett visst antal ämnen i toalettskålen. Även kemikalier löser upp blockeringen, kommer det att ta ungefär en halvtimme. Vidare kan vatten tömmas successivt för att säkerställa Avsluta igensättning. Vid kraftig trängsel, kan du förlänga tiden eller handlings häll det igen.

På förpackningen med undantag för användning av medel för undervisning är fortfarande mycket viktig information. Till exempel bör sådana medel undvikas i närvaro av stålröret i kommunikation. Om röret dränering består av ett gjutjärn eller plast, är särskilt utsatta för skador där.

Det finns tillfällen när huset inte är hushållskemikalier för att rengöra rören. Då kan komma till hjälp av vanliga bakpulver och vinäger. Recept deras användning är enkel, är det endast nödvändigt pre bal överflödigt vatten från toalettskålen. För att rengöra blockeringen i toaletten måste hälla en halv förpackning med soda insidan av denna sanitära föremål. Vidare kräver häll kopp ca 9% lösning vinäger. medel för handling tid är inte mer än 20 minuter. Efter denna tid måste du hälla i skålen ca 1,5-2 liter varmt vatten, men inte kokande vatten.

Upplösning, producerar soda den starkaste lösning med hög koncentration av alkali. På så sätt kan du enkelt klara av problem.

För att välja det mest effektiva sättet att bekämpa igensättning behöver veta vad som var orsaken till dess bildande. Ibland ovanstående sätt att ta itu med igensatt toalett gav inte önskat resultat. Då måste man ta till mer drastiska åtgärder.

Ibland ingen av metoderna för att bli av med den besvärliga i samband med igensatt toalett fungerar inte. Troligtvis denna situation, om blockeringen har blivit komprimerat och tät och solid. Då det är dags att använda i avlopp rengöring, speciellt konstruerade för denna rörmokare orm eller som det kallas, för föraren.

Vad liknar enhet? Detta är en speciell sanitära verktyg. Externt kan den beskrivas som följer: lång stålkabel, som vid en ände har en roterande handtag och den andra en specialmunstycke för krossning och gripstycken igensättning.

Användningen av rörmokare orm är att använda den på samma gång ett par personer. Det är ganska underlättar manipulation verktyg.

För att bekämpa igensättning på detta sätt måste sluta med ett munstycke för att driva hela vägen till täppa avloppsskålen. Efter det att se till att kabeln har nått ställen vattenlås, det sköt lite djupare och börja rotera handtaget medurs, alltså som om skruvverktyg tips till täppa. Sedan blockeringen kan hålla fast och dra ut, eller efter förstörelsen av vattenlåset trycks ytterligare in i stigaren och går genom kloak tillsammans med annat avfall.

I allmänhet vet orsaken till hindret, är det möjligt att välja en lämplig modell av en kabel. Speciellt nu när det finns ett stort antal av dem: rep, spänning, rigg, våren. Dessutom och sanitära kablar har olika diametrar.

Om du talar om blockeringar i lägenheten, är det tillräckligt att använda en kabellängd upp till 5 m och en diameter på 9-10 mm.

För att bibehålla renhet under procleaning toalett avlopp riser kabelbeslag hjälp skada kommer att ligga på golvet framför toaletten onödig gammal filt. En sådan åtgärd är nödvändig eftersom när du drar i repet på golvet kan släppa delar av blockeringen och droppa smutsigt vatten. själva kabeln efter rengöring ska tvättas, företrädesvis med användning av en särskild detergent.

Om problem av detta slag förekommer ganska ofta, är det rimligt att köpa en rörmokare orm för personligt bruk.

Varje blockering kan tränga någon toaletten kan rengöras, men ofta tar det en hel del pengar, tid och ansträngning. Ibland händer det att den resulterande själv ren toaletten eller i djupet av avloppsröret blockering kan inte. Då du vill ringa hem specialist VVS, men hans förväntningar och arbete tar tid. Ja, och VVS-arbete innebär betalning, det vill säga materialkostnader hyresvärden. Därför är lättare att förebygga än att bekämpa dem uppkomsten av blockeringar.

För att göra detta måste du utföra några enkla regler. Inte att förväxla med en toalett låda och kasta olika avfalls det. Med jämna mellanrum, till exempel, en till två gånger i månaden för att göra ett slags förebyggande åtgärder för att bekämpa med saltavlagringar. Du kan använda specialverktyg, som diskuterades ovan. Och naturligtvis ska även de minsta blockeringen elimineras så snart som möjligt för att undvika en obehaglig situation.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

67 − 66 =