igensatt toalett

Igensatt toalett: hur man rengör själv?

Igensatt toalett - vanligt, men inte mindre irriterande problem. Som alla problem, är det uppenbart när det inte är helt redo och vänta på hjälp från någonstans. Sent på natten eller under en serie av helgdagar, lämnar ingen chans att hjälp av bostäder avdelning, är det nödvändigt att avgöra frågan om hur man rengör toaletten på egen hand, om det är igensatt. Tänk på metoder som finns tillgängliga i hemmet, principerna för sina handlingar och metoder för användning.

Foton från platsen http://goodhome.by/

Igensatt toalett - vad man ska göra hemma

Vatten upphörde att slå samman från toaletten till avloppet, men inte en katastrof och det gör en fördröjning för att bekämpa olägenhet, förlamande inhemska rutin i bostäder och lägenheter med ett badrum. Det enda säkra sättet, som kan kallas den mest effektiva i denna situation finns inte.

Effektiviteten av varje metod för självrengör toalett definieras som en vy obstruktion och dess plats och grad av intensitet. Först av allt måste du vara lugn och följ den exakta algoritm, vilket resulterar i obehindrat utflöde av vatten från din lägenhet. Följ nästa procedur att följa stegen:

 • Diagnos av typ obstruktion;
 • Fastställande av platsen för blockeringen;
 • Valet av metod för kamp, ​​som kommer från den typ och plats och dess tillämpning;
 • Förebyggande åtgärder för att förhindra en upprepning av situationen.

Vad man ska göra för att diagnostisera blockeringar i toaletten

Inse att det var orsaken till igensättning i avloppet, kan det vara svårt. Men hjälper en korrekt förståelse av den typ av hinder du välja effektiva sättet att eliminera den och inte slösa tid på ineffektiva aktiviteter. Olika typer av hinder i rören kan uppstå plötsligt eller successivt, ackumuleras och ökar med tiden.

Foton från platsen http://prokommunikacii.ru/

Östro uppstår blockeringar i toaletten avlägsnas vanligtvis med mekaniska metoder med användning av speciella verktyg eller improviserade medel, som kommer att diskuteras nedan. Plötsligt uppstod barriärer kan representeras av föremål, vars storlek inte tillåter dem att fritt passera dränera kanal krökar. Det kan vara eroderade avsiktligt eller oavsiktligt textilier (tyg, strumpor, etc.), livsmedel, hygienartiklar eller fasta föremål. kan fastställas gräva i minnet att det var den främsta källan till problemet och bestämma vilken metod som ska användas för att åtgärda problemet.

Även om slöseri med stora kunde tvätta bort en gång utan att bryta utflödet av vatten, kan de fastna i dräneringskanalen och ackumulera overlay orsaken så småningom bilda en blockering. Och då problemet med vad man ska göra om toaletten är igensatt, kan stå i de mest oväntade ögonblick.

Skälet för att bilda blockeringar blir lång ackumulera överlägg på de inre väggarna i rören eller föremål fastnat i kaviteten. Fett kan vara en organisk struktur (hår, fett) eller oorganiska (mineralsalter som finns i vatten) natur. Kronisk obstruktion manifesteras av en plötslig eller gradvis upphörande av utflödet av dess svårigheter, försämring över tiden. Rengör sedan på toaletten hemma kan vara mekaniskt eller kemiskt, men den kombinerade effekten kommer att vara mest effektiva.

Vi definierar platsen innan du rengör toaletten täpps igen

Uppfattningen att placeringen av hinder inte spelar någon roll att eliminera den, är i grunden felaktigt. Hinder som ligger i rör med stor diameter eller på ett betydande avstånd från toaletten, är det inte troligt att ge efter för självhjälp, och kommer att kräva medverkan av specialister från huset.

Inledningsvis måste du avgöra om brott påverkas utflödet endast toalett. Försök att tömma vattnet i badrummet diskbänken och diskbänken - möjligen involverar röret vid utloppet från lägenheten, och sedan göra ett försök att lösa problemet med behovet till närmaste åtkomstpunkt till det. Om de befintliga svårigheterna täcker alla utsläppspunkter, är blockeringen av din lägenhet, och försöker separera kampen är inte precis lyckas. Kontrollera med grannar som bor ovanför dig, inte om de har liknande problem. Lokalisera den punkt för blockering kan vara daisy invånare stigaren topp till botten, och därigenom val av närmaste accessbarriären i kaviteten av röret.

Om ett tillförlitligt sätt fastställt att problemet endast påverkar din lägenhet eller isolerad diskho, är sannolikheten för framgång i arbetet för själv ganska hög, och bör gå direkt till kampen.

Vad göra när blockeringar i toalettskålen - hem metoder

Metoder för undanröjande av hinder i rören, som finns i hemmet, på principen om operationen kan delas in i mekanisk och kemisk. Var och en av dem har sin utgångspunkt i ansökan, men ofta kräver kombinerad användning av riktade inte bara den omedelbara återvinning av utflödet, men också en grundlig rengöring inne i röret.

Om det är känt att orsaken till blockeringen - att få stora objekt i dräneringskanalen, är den metod som väljs det mekaniska avlägsnandet av hinder, såsom kemikalier inte är i stånd att effektivt lösa upp sådana hinder. Oavsiktligt eller avsiktligt tvättas bort äpple trasa eller tuss av papper perfekt lämpar sig för denna metod, borttagning och inte kräver ytterligare användning av andra medel.

Kemiskt angrepp är ett föredraget förfarande för att bekämpa nya gradvis bli tilltäppta och deras baser på den aktiva mekanismen för kemiska reaktioner, solubiliseringsmedel, har orsakat svårigheter. Det bör noteras att de avlagringar som bildas på objekten fastnat i diskhon, kräver kombinerad användning av båda teknikerna. Angående legat till grund för igensättning elimineras mekaniskt och formas runt förträngning elimineras genom kemisk påverkan.

Som hemma för att rengöra toaletten, om det är igensatt. mekaniska metoder

Mekaniska metoder för inflytande används mycket nog, tack vare en mycket attraktiv kombination av effektivitet och rimlig kostnad. I denna grupp av strids täppa är att tillhandahålla följande sorter:

 • Omedelbara behandlingsarmar;
 • Användningen av improviserade medel;
 • Ansökan kolven;
 • Med hjälp av en rörmokare orm.

Manuell rengöring är tillåtet i de fall där hindret ligger i sifon. Detta skedde oftast akut blockeringar orsakade försök att spola avfall eller avloppsavfall. Beväpnad med höga hushållshandskar, en bassäng eller hink för att vika de extraherade objekten kan komma till saken. Vatten från en toalett måste vara bale till lägsta möjliga nivå, och handen för att utforska dräneringskanal. Mjuka föremål såsom trasor eller svampar, kan lätt avlägsnas med fingrarna, och bättre fast krok böjda tråden.

Improviserade medel, som lämpar sig för hemmalösningar i frågan "hur ren toaletten, om det är igensatt?" Är en plastflaska, och den så kallade "docka". Deras arbetsprincip bygger på att skapa ett uppsving skjuter hinder i rör med stor diameter. Flaska, storleken på den motsvarande utloppsöppning av toaletten, som skall skäras i bottenområdet. Skruvning tight propp, var flaskan nedsänktes långsamt i vattnet innan känslan luftmotstånd. Då kraftig rörelse pressas flaskan i toaletten, och så plötsligt dras ut bakåt. Manipulation upprepas flera gånger för att uppnå resultatet.

Produkt folk skärpa "docka" är en trasa lindad i form av ett tips för käpp eller kvast. Storlek "docka" bör vara jämförbara med diametern för utloppsöppningen, och en ytterligare algoritm som beskrivs operationer motsvarar plastflaskan. Tryckslag har skapat tillräckligt tryck för att pressa de hinder och den gradvisa förskjutningen av den i det allmänna avloppssystemet.

Foton från platsen http://dretun.ru/

När man beslutar hur man rensa en toalett kolven om det är igensatt, är det nödvändigt att komma ihåg att diametern på gummi del av verktyget måste vara större än utlopps, som effektivt skapar ett vakuum och efterföljande vattenslag, stans blockering. För att öka effektiviteten av manipulation kan utföras kolven stänger avtappningshålet och ett bräddavlopp badkar, handfat och diskbänken.

Foton från platsen http://bathidea.ru/

Om vattnet utflödet är komplicerat i hela lägenheten, stanskolven tål att upprepas alla avtappningspunkter, stänga toalettlocket och fäst det med ett tungt föremål.

Om du har en rörmokare orm kan igensättning problem anses löst i den arsenal av verktyg som finns tillgängliga. Att veta hur man rengör toaletten kabeln göra jobbet är inte svårt. Flexibel metall avlopp kabeln har en spets av spiralen, kan tränga även hårda kalkavlagringar och ett praktiskt handtag som successivt ger främjas av rotation av verktyget. Mer praktiskt att utföra dessa manipulationer ensamma, att en man som genom sparkar rörelse, och den andra - roterande. När blockeringen av provet och vattnet började flöda, är det nödvändigt att göra några drag fram och tillbaka, krossa bildade på de inre väggarna i avsättningen.

Foton från platsen http://vvannoi.ru/

Fullständig rengöring av rördelar är inget objekt kabeln och således eliminera tilltäppning är att fixera den uppnådda effekten med användning av reaktiva kompositioner.

Hur tar man bort stopp i toaletten kemikalier

Avsedd att hantera blockeringar kemikalier finns som industriell produktion, samt hemgjorda. Oavsett vilken av de medel som kommer att användas, bör vidta åtgärder för att skydda händerna från aggressiv, kan orsaka svåra brännskador.

Det enklaste sättet att lösa upp tilltäppningen är användningen av kokande vatten, under inflytande av vilka fetterna ingår i organiska ämnen passerar från fast till flytande tillstånd, är röret mjuknade och rör sig genom avloppssystemet. Denna metod är inte lämplig för oorganiska fasta blockeringar, och har mycket begränsad effekt.

Kemisk reaktion av alkali och syra används allmänt för att eliminera blockeringar. Improviserade medel för att skapa en sådan reaktion är bakpulver och vinäger, finns tillgängliga på hyllorna i de flesta kök. Innan du arbetar kommer att dra vatten från toaletten bekvämt sätt till ett minimum nivå som är tillräcklig för att skapa en koncentration av lösningen i lumen i en kloak. Toaletten pack hälls bakpulver, sedan att pausa 15 minuter krävs för sedimentering av alkali på ytan av hindret. Hälldes sedan i skålen 200 ml av en 9% vinäger och fånga reaktionen av neutraliserande koldioxid blockering förstöra en del av mindre storlek, kan passera genom röret lumen. Om en tvåfaldig upprepning av manipulationer inte ge resultat, är det nödvändigt att tillgripa andra metoder.

Rekommendationer att använda för att ta itu med tilltäppta aktiva syror, såsom klorvätesyra, bör tas med försiktighet. Trots den märkta och snabb effekt sådan syra förening irreversibelt förstöra moderna rör och är användbara som ett medel hur man tar bort blockeringen i toaletten endast när den är helt järn avloppssystem.

Foton från platsen http://meclean.ru/

Den kemiska industrin erbjuder en färdiga kompositioner, som är svaga lösningar av syror, för att undanröja hinder i avloppssystemet. Uppsättningen av producenter och frisättningsformer (granuler, pulver, vätskor och geler) tillåter att välja den optimala medlet, vars användning ger ett bra resultat när strikt följsamhet till rekommendationerna från tillverkaren.

Foton från platsen http://my-fort.ru/

Vad man ska göra för att inte täppa till toaletten? Regelbundna förebyggande åtgärder gör det möjligt att skydda sig från stress i samband med förekomsten av blockeringar. Det räcker att se till att avloppssystemet är inte främmande föremål. Det är inte nödvändigt att tvätta toalettavfallet, bevarande och hygien, även om just nu är det mest praktiska sättet att göra sig av dem. Uppföljning för att eliminera blockeringen kommer att ta bort mycket mer tid och ansträngning. Minst en gång på tre månader Förebyggande av blockeringar på kemisk väg och sedan kolven och en rörmokare orm kommer att förbli för dig värdelös verktyg samla damm på baksidan hyllorna i skafferiet.

Trots det faktum att nu vet du exakt hur ren toaletten hemma om det är igensatt, ta hand om dina nerver och inte spolas ner i avloppet av främmande föremål!

Jag använde aldrig kolven och jag tror att det är i allmänhet en dålig idé, och det hjälper inte! Är den första versionen av den typ av kemi häll mullvad ,, ,, om hjälp är bra, om inte bättre då kabeln kan vara ingenting.

Kolven men det hjälper när igensatt toalett, de måste fortfarande kunna polzovatsya.A avlopp kabel mest radikala lösningen på problemet, vi är alltid bra att hjälpa rensa toaletten.

Bra tips till artikeln. Inte heller spendera ett öre och du kommer att vara beväpnad för framtiden)))

Plötsligt igensatt toalett: vad man ska göra hemma?

Nästan alla står inför samma problem: toaletten är igensatt, vad man ska göra hemma? Vissa väljer att kalla en rörmokare eller en annons från Housing Authority. Men en sådan lösning är inte alltid lämpligt. Experter kan komma att kalla bara några dagar. Och vänta så länge av uppenbara skäl är helt enkelt omöjligt, särskilt i flerbostadshus. Det är nödvändigt att fatta ett beslut och genomföra akuta arbetet hemma på egen hand. För att närma sig problemet på rätt sätt, är det nödvändigt att känna orsakerna och arten av ursprunget till denna obehagliga fenomen. Det vill säga, att veta från vilken tilltäppta toaletten, kan du snabbt hitta sätt och medel för dess rengöring.

Vanligtvis blockeringen i toaletten finns det fel av ägarna själva. Själv av sanitära enheter kan inte bli igensatta. Undantag är de fall där enheten används decennier är den avrunna vattnet rika på kalcium. Detta leder till att kalk tjock bildas på innerväggarna VVS. Över tiden, är genomgångsöppningen avsmalnad så att spolvätskan kommer att passera genom den med avsevärd svårighet. Men det är ganska ovanligt, eftersom VVS inte används under så lång tid.

Det främsta skälet att toaletten är igensatt, enligt följande:

 1. 1 Felaktig montering. Eftersom produkten är ansluten till avloppet via det korrugerade röret för att uppnå fullständiga vattentäthet lederna används lim. Felet är en överdriven mängd av ämnet. Stelnar i bayou, de ganska mycket täcka det. På denna avsats höll upp trådar, hår och andra föremål, gradvis minska kanalen. Förr eller senare kommer de att täppa avloppet. Korrugering kan vara sned under installationen felaktig och igensättning toaletten uppstår från det faktum som böjer tilltäppt avfall släpps ut i avloppet.
 2. 2 kroppsfett bildning. Sammanslagning i skålen av matrester är ganska vanligt. Som regel är det fett och ister hot. Gång i kallt vatten, de snabbt kyler och vidhäfta de inre väggarna av de skål kanaler. Dessa depositioner inte påverkar vare vatten tryck eller vakuum. Men kommer den nya fettavfall fortsätta processen med förträngning av dräneringskanaler.
 3. 3 Felaktig omhändertagande av avfallsteknik. Den vanligaste orsaken till att vattnet inte går bort efter spolning är bindor. Inte vill ses runt, många kvinnor tillåts i toaletten personliga hygienartiklar. Sorbent att de innehåller sväller omedelbart. Som ett resultat, är packningen fast och fullständigt blockerar flödet av vatten. Ett annat misstag är att fylla katten spolning potten. Komprimerad sågspån öka kraftigt i volym vid kontakt med vatten.
 4. 4 Reparation av lägenheten. Efter användning, cementuppslamningen och fyllmedel förblir smutsiga behållare. Som regel, är det tvättade och vätskan dräneras i toaletten. Tunga partiklar faller till botten av kanaler och stelna. Bildas en mycket stark insättningar. De kommer att bidra till att toaletten kommer att täppa tiden.

Om igensatt toaletten direkt efter installation och med förbehåll för installationsteknik, kan det vara ett strukturellt fel i produkten. För att uppnå kompakthet tillverkare glömma detta begrepp som kanalkapaciteten hos den sanitära anordningen.

Om plötsligt tilltäppta toaletten, är det nödvändigt att fastställa orsaken till detta. Genom att korrekt genomfört diagnosen beror på valet av metoder för att ta itu med problemet. Först av allt måste du förstå toaletten är tilltäppt eller blockering bildas i kloakerna. För att göra detta genom att öppna kranarna i badrummet och i köket och se hur det fungerar avloppet. Om allt är OK, då blockeringen bildas i toaletten.

Då måste du försöka hitta en plats där de bildade en barriär. Först måste du tömma vätska som fyllde koppen till brädden. Du kan använda en hink och en halv liter burk. Då måste du sätta på en gummihandske hand och hålla den så djupt som möjligt in i dräneringshålet kan du använda en tät plastpåse. Om ett främmande föremål fastnat nära, kan det kännas genom beröring. I det här fallet kan du försöka ta bort det för hand. Om blockeringen bildas i djupet av toalettskålen, måste du använda en av de tillgängliga medel rengöring Rörmokarartiklar.

Med en vanlig kolv

Kolven är den mest enkla, men ändå ganska effektiv anordning för rengöring avlopp i Rörmokarartiklar. Det är en gummihalvklotet är monterad på handtaget. rengöring princip är att skapa en hög-tryck eller vakuum på området för blockeringar. Innan du börjar måste du vidta åtgärder för att stärka enheten. Gummi cap inte flyga bort handtaget (vilket händer ganska ofta), måste det skruvas fast trä 2-3 små skruvar.

Använd kolv teknik är ganska enkel. Först måste du försöka använda vakuum. Device skjuts så långt som möjligt in i dräneringshålet. Är trycket, varefter kolv skarpa ryckningar över. Åtgärder måste upprepas flera gånger. Om detta inte hjälper, då det tillämpas tryckkraft. Kapsylen anbringas på kanten av avloppet och är inriktad med fluidfriktions. Efter det är en stark impuls ned produkten. Denna operation upprepas tills det önskade resultatet.

Om kolven inte till hands, är det inte ett problem. Det finns ingen anledning att springa efter honom till järnaffären. Ersätta denna anordning kan vara en plastflaska med en rymd av 1500 ml. Dess diameter motsvarar storleken på dränerings de flesta modeller av toalettstolar. Vi måste skära siffran flaskans botten och dra åt halsproppen. Metoden fungerar liknande åtgärder med kolven.

Det är inte alltid möjligt att lösa ett problem med toaletten bultande med hjälp av ventilen. Vattentryck och vakuum maktlös mot hinder komprimeras och pressas i diskhon. Dessa blockeringar kan förstöras bara genom mekanisk påverkan. För att göra detta, är det bäst att tillämpa en särskild rörmokare orm. Att arbeta hemma är tillräckligt med produkter upp till 5 m.

Sanitetsgods kabel är en stålknippe av tvinnade ståltrådar fasta. Vissa modeller är tillverkade av rostfritt stål. Vid trycks ena änden av handtaget, anpassad för rotation. Den andra änden är försedd med en gängad spets. På flyttbara spetsen fast munstycket i form av toppar och gaffel skruv. Med deras hjälp är stans utförs dämpnings blockering eller beslagtagande av de enskilda fragmenten.

Innan du börjar rengöringen rekommenderas att förbereda behållaren för sopor och trasor för att torka av smuts som oundvikligen uppstår under arbetets gång. Kabeländen med ett munstycke insatt i diskbänken och trycks djupt in i den. Så snart det finns ett motstånd, är det nödvändigt att påbörja rotation av handtaget medurs. Beroende på vilken typ av främmande föremål genom att stänga avloppet, det går sönder eller dra ut. rengöringsprocedur upprepas tills, tills vattnet börjar att rinna fritt bort från toaletten.

Om blockeringar bildas regelbundet och har en tät struktur, är det lämpligt att köpa en spänning rörmokare orm. Spännmekanismen omvandlar den flexibla slangen till att likna spjutet, som är lätt penetrerar de mest solida barriärer. Efter slutet av rörmokare orm måste rengöras från smuts, torkas och smörjes med smörjolja eller fett för att förhindra korrosion. Förvara produkten ska paketeras på en torr plats i en tät oljig trasa.

Applicering av kemikalier

Inte varje lägenhet rörmokare orm förvaras på ett säkert ställe. Det är så märkligt sak som de har det bara av professionella rörmokare. Även vid järnaffären inte alltid lyckas hitta denna produkt, eftersom det inte är en speciell efterfrågan. Det återstår att använda resultaten av den kemiska industrin. Lyckligtvis är de presenteras i ett ganska brett spektrum i nästan varje butik hushållskemikalier. Organ för att eliminera blockeringar produceras i form av geler, lösningar och pulver.

Innan du köper en produkt för rengöring av toalettskålen, måste du veta vad den består av ett system av avlopp. Vissa begränsningar gäller för metallen. Han kan i stort sett lider av effekterna av alkali eller syra. Med hänsyn till keramik och plast är praktiskt taget inga begränsningar. För att förstå omfattningen av de olika läkemedlen, är det lämpligt att läsa instruktionerna på förpackningen. Detta kommer att bidra till att göra rätt val. Saken är den att en del medel för allergier kan uppstå hos människor.

Verkan av kemikalier baserade på upplöst organiska komponenter obstruktion och kränkning av styrka och struktur av mekaniska föremål har kommit in i avloppet.

Detta kan ta från 30 minuter till 2-3 timmar. Förberedelser görs för att strömma i en mängd som bestäms av instruktionen. Pre från skålen behöver balen vätska, innebär att koncentrationen var i det önskade tillståndet. Om så är nödvändigt, är det förfarande upprepas tills blötläggning tills vattnet börjar att flöda fritt genom avloppet.

Om det inte finns någon specialitet butik kan du använda livsmedelskemi, som är i varje hus. Vi talar om soda och vinäger. Först i diskhon är fylld med en förpackning med soda. Hälldes därefter i ett glas vinäger. Som ett resultat av att blanda dessa substanser producerar en koncentrerad alkali, som korroderar praktiskt taget alla. Efter 20-30 minuter, häll toaletten bör 1-1,5 liter hett vatten. Detta kommer att förstärka effekten av alkali och lös de återstående fett. Efter några minuter kan du försöka tvätta bort toaletten. Om ett positivt resultat inte uppnås, är det nödvändigt att byta till andra metoder.

Det råkar vara så att plötsligt tilltäppta toaletten och under armarna är inte alls på något sätt för att rätta till problemet. Kom till hjälp av vanligt vatten, värms till kokning tillstånd. Användning av höga temperaturer kan förstöra praktiskt taget alla organiska blockeringar. Emellertid måste kokande vatten användas mycket noggrant. Från ett skarpt temperaturfall kan spricka lergods materialet i toalettskålen. Därför är det nödvändigt att förvärma varmt vatten och en hårtork. Efter det kan du säkert sätta i avloppet flera liter kokande vatten. Om det finns en soda, sedan dess Förutom vatten bara förbättra rengöringseffekten. När vattnet har svalnat lite, måste du hålla din hand i diskhon och försöka förstöra hindret bildas. Omedelbart efter detta är det nödvändigt att spola behållaren.

Något mer komplicerat att åtgärda problemet med bultande toalett, om blockeringen bildas i korrugeringen.

Gör så här:

 • stänga av vattnet i tanken;
 • Koppla slangen;
 • skruva loss och ta bort fästskruvarna;
 • flytta toaletten till sidan av tee avlopp;
 • avlägsna korrugeringen från toaletten och dra ut den ur plaströret.

Om korrugeringen sträcks nog försvinner behovet av att demontera toaletten. Tillräckligt för att krossa det korrugerade röret och koppla bort den från avloppet.

Efter nedmontering rengöring blockering i källaren. För att göra detta kan du använda något improviserad material. Det enklaste sättet att rengöra toaletten och röret är att använda en flexibel slang för en dusch. Det är lätt att ta bort, den har tillräcklig flexibilitet och hårdhet för att tränga in i de otillgängliga platser avloppsvatten.

Kämpar för att täppa till toaletten korrekt

Det är svårt att föreställa sig ett bekvämt hus utan en fungerande VVS. En av de mest obehagliga situationer med anknytning till Rörmokarartiklar är tilltäppt avlopp. Vad händer om igensatt toaletten? Du kan säkert ringa befälhavaren, men ibland är det nödvändigt att rensa eventuellt igensatta snabbt och självständigt. Detta kan göras på flera sätt, som beskrivs nedan.

Vad händer om igensatt toalett

Denna metod hjälper till i händelse av blockering som orsakas av en träff i toaletten av en stor mängd av organiskt material. Kemiska medel för att eliminera blockeringar innehåller vanligtvis ett alkali, under verkan av vilken det organiska avfallet löses för att bilda en lös pellet. Detta arbete måste utföras noggrant undvika frätande för hud och ögon. Likvida medel hälldes i skålen, torr - och häll ut om toaletten är inte nödvändigt att vatten, laddat med henne i det belopp som anges på förpackningen. Efter en tid, är blockeringen upplöses och vattnet går. Det alkali är inte farligt för gjutjärn och plaströr, stålrör IF - det bör användas med försiktighet. Det finns betyder också utifrån syra kan de endast användas för plaströr. Engångs städ speciella medel inte alltid hjälper, efter ett tag kan upprepas eller kombineras kemisk metod mekaniskt.

Den kemiska metoden för rengöring av toalettskålen

Mekanisk metod - rörmokare orm

Denna metod är mer effektiv när det är nödvändigt att komma ur toaletten misstag eller avsiktligt kastat på honom sanitära servetter, trasor, rep. För dem kan ingripa med organiskt avfall, vilket resulterar i en blockering, som inte kan avlägsnas enbart genom kemiska medel.

Att mata ut igensättning VVS användas med spiraltråd på slutet. lintjockleken bör vara minst 5 mm, och längd - så att den tillräckligt för att avloppsstigaren. Kabel försiktigt sprutas in i avtappningshålet och börjar att skjuta inåt under rotation av handtaget vid den andra änden därav. Mer praktiskt att utföra detta arbete tillsammans. När repet berör hindret, är det nödvändigt att rulla tiden och dra försiktigt. Det är troligt att en trasa eller trasa för att klamra sig fast vid spiral i slutet av ett rep, och du kan dra ut dem.

Rengöring av toalettskålen med hjälp av en kabel

Om detta inte hjälper, måste du fortsätta att driva repet på, försöker skjuta korken till röret. Avlopp riser har en stor diameter, det är en rak linje, så att blockeringen kommer att passera genom den utan problem. Om du råkade trycka på locket, tvätta toaletten och rör med mycket vatten för att undvika igensättning av stig. Efter rengöring repet som möjligt för att förhindra häll i toaletten anläggning för kemisk rengöring - medan igensättning deponering av organiskt material i rören är mycket snabbare, och plack i sin tur fördröjer skräp och toalettpapper för att bilda en ny plugg.

Hjälper i svåra fall, när blockeringen är omöjligt att lösa de kemikalier, inte kabeln inte passera genom det, och vattnet går inte alls, eller mycket långsamt. Detta tyder på att röret packad med en tät klump av korkpapper, svårlösligt matrester, katt fyllmedel, sand eller andra små partiklar. Metoden är ganska rörigt, så vidta åtgärder gummihandskar.

Det är nödvändigt att ta onödiga gammal handduk, vrid den och vik på mitten. Handduk torsion, som bildar en tät tjock fläta. Dess ändar för att binda ett rep. Bogsera armarna förs in i dräneringshålet och fortsätta att driva det in i röret. Fyllning lumen rör fungerar som en tryckförband kolv, som i detta fall är ineffektiv eftersom den inte överlappar hela röret och skapar tryck. Utföra sele återgående rörelse, försöker driva igenom korken. Oftast kan detta ske ganska snabbt, varefter vattnet går in i röret kraftigt. Toalettskål tvättröret och tvättades med vatten.

Manuell rengöring av toalettskålen

Den kan användas om blockeringen är ganska djup och vattnet men långsamt, men bladen. Denna metod är det mot organisk påväxt och fint material från att komma in i fyllmaterialet eller typ kattsand. Toaletten administrerade slang vars andra ände är ansluten till kranen, varefter inkluderar vatten, bättre varm. Genom att justera trycket, igensättning uppnå utspädning till dess fullständig upplösning. Denna metod kan inte tillämpas, om toaletten är helt fylld med vatten - du riskerar stänks.

Hydraulisk metod för rengöring

När ett nödsamtal krävs VVS

Själv täpps till stigarröret är inte farligt, om inte att tvätta bort vatten. Om du inte vill bråka med det, så kan du vänta på ankomsten av rörmokare. Men det finns situationer där försening kan hota dig översvämma lägenheten med hushållsavloppsvatten. Om toaletten stående vatten, och dess stiger av sig själv - blockeringen inträffade i stig under golvet. När dränering av vatten i avloppet på de översta våningarna i sin nivå i röret kommer att öka så länge som principen om kommunicerande kärl, inte nivån inte nå toaletten. Efter det rinner ut ur stig kan inte bara fylla i toaletten, men också överskridits. För att lösa problemet till hands tekniker misslyckas - Behovet av att ringa en rörmokare som genom revisions luckor med hjälp av en lång kabel riser kommer att rensa och eliminera blockeringen.

För att undvika igensättning, är det nödvändigt att komma ihåg att toaletten - det är inte en avloppsbrunn. Kasta in det förutom naturligt avfall toalettpapper kan endast - den är gjord speciellt för detta ändamål, blöt i vatten, det bryts ned till fibrer och främjar avsättning därpå av organiskt material, varefter alla tillsammans på ett säkert sätt strömma in i stigaren. Andra typer av papper, inklusive pappershanddukar, beter sig när de släpps i toalettstolen görs på olika sätt och kan orsaka igensättning. Dessutom kan du inte kasta i toaletten hygien, fyller facket matrester och annat avfall. Detta kommer att förlänga livslängden på VVS och din komfort kommer inte att överskuggas av täppa.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

− 2 = 5