Tilltäppta avlopp i ett privat hus som gör

Vad händer om igensatt toalett: mekaniska och kemiska metoder. Tips "upplevt" om igensatta avloppsrör - vad man ska göra

Ibland i varje hem kan hända obehaglig situation - inte längre lämna vattnet i toalettskålen. Problemet kan vara komplicerat, om det hände i ett hyreshus, och lägenheten ligger på marken eller första våningen.

Vad händer om igensatt toalett eller avloppsrör, eftersom avloppsvatten började att översvämma lägenheten och ägarna verkar mycket besvärlig situation.

Vad händer om igensatt toalett: de viktigaste manifestationer av problemet

Denna obehagliga situation kan uppstå om:

 • toaletten dålig lukt har sitt ursprung - ett första tecken problem patency sprue som utjämnar trycket i avloppsröret;
 • Om det i en toalettskål efter dränering det grumliga vattnet började dyka - detta innebär att den hydrauliska ventilen är igensatt, finns det en hög sannolikhet för att falla till ett eller flera främmande föremål;
 • Vatten från reservoaren började att gå samman i ett hål för långsamt - under nedstigningen av koppen fylls helt och inte går genom rören långsamt. Detta kan tyda på att permeabilitet trasiga avloppsrör, och de hade salt och fekal plugg.

Om du har bildat ett sådant rör i toaletten, måste du göra följande:

1) öppet utrymme avloppsrör;

2) gör demontering nedre täck revision riser;

3) för att låsa röret i en särskild översyn av en propp som är införd genom den utrymda öppningen av locket;

4) Prov fanovy stigare via skorstenen borste eller sanitets rep;

5) avlägsnande av återstående smutsiga revision;

6) för att återställa systemets täthet behöver för att få korken och skruvlock revision;

7) ställs tillbaka stigar ståhöjd.

Om fanovy sättsteg saknas, kommer systemet att behöva sätta en backventil som kommer att spela ut korken från luften under nedstigningen av vatten. Om det inte finns någon ventil, och sedan vattnet kommer att gå igenom rören mycket längre, vilket kommer att påskynda uppkomsten av insättningar, som kommer att vara varje dag för att minska genomströmningsdiameter förstärkning.

Vad att göra hemma, om igensatt toaletten?

Om igensatt hydraulisk ventil, kan detta problem lösas med hjälp av mekanisk eller kemisk rengöring. Men innan tar upp eliminering av trafikstockningar, måste du först studera S-formade gate område. För att göra detta, sätta på en gummihandske hand och doppa den i skålen. Om beståndet har en stor främmande föremål - det måste tas bort innan mekanisk rengöring kommer att genomföras, annars kan det falla djupare, och flödet kommer att vara helt blockerad.

Självreningsprocessen är som följer:

1) Först måste du stänga alla dräneringshål i badrummet och i köket;

2) sedan ringa 5 liter varmt vatten och bära gummihandskar;

3) Då måste du ta på kolven handtaget och placera den ner i hålet suga rinna;

4) och därefter hälla vatten i skålen för att fullständigt täcka "prisosku9raquo ;;

5) slutligen nödvändigt att göra flera fram- och återgående rörelser vid en hög frekvens.

Dessutom, är det innan man fortsätter med kolven önskvärt att fylla i 5 liter varmt vatten. Detta bör vara fallet om toaletten var "vattenlösligt" skräp - detta kommer att bidra till att göra korken mjukare.

I allmänhet är processen lätt att göra. Men glöm inte att fylla i för att förhindra toaletten minst en gång varannan månad, en av de mest effektiva rengöringsmedel ( "Krot9raquo;" Flup9raquo; etc.).

Vad händer om igensatta avloppsrör?

Om du har ett hus avlopp igensatt med fetthaltiga avlagringar, det enklaste och mest effektiva sättet - hälla kokande vatten ner i avloppet. Detta gör det möjligt att smälta fettet och rengör röret. Om igensatt sifon, måste det tas isär och rengöras noggrant av ansamling av fett på väggarna.

Om problemet är allvarligare än man tänkt, rengör de tilltäppta rören kan ske genom kemiska medel. Att lösa detta problem helt alkali, som finns i varje lagra den sanitära, är det vanligtvis säljs i form av pulver eller gel.

I andra fall också ofta används syra, men att arbeta med det mycket noggrant, eftersom du kan få bränt om det hit på öppen hud. För att framgångsrikt lösa problemet genom att använda en av dessa kemikalier, strikt följa instruktionerna.

Viktigt! I inget fall inte blanda alkaliska och syra, kan det leda till oönskade konsekvenser.

Om en kemisk exponering inte fungerade korrekt - så övergången till mekaniska metoder. Till exempel kan du använda kolven eller rörmokare orm, är vart och ett av dessa alternativ är perfekt för invånarna i privata hem.

Innan du börjar den mekaniska rengöringen, glöm inte att hälla ett specialverktyg i röret för att öka effektiviteten. Om du använder en rörmokare orm, att arbeta med honom måste vara mycket försiktig när du använder plast rörsystemet.

Processen med att arbeta med en rörmokare orm ser ut så här:

1) för att starta varva ner kabeln och föra in det i hålet för dränering. Om det finns ett behov - öppna dörren, kan det störa driften. Sänk sedan kabeln i hålet så länge han inte kommer till platsen för hindret. För att inte förvirra korsningen röret är igensatt, dra försiktigt själva kabeln, och sedan återigen försöka driva den framåt. Om kabeln inte passerar stagade och sedan - då du har nått blockeringen;

2) Vidare, med hjälp av en kabel börja translationsrörelser förstör ackumuleras i avloppsröret kull. För att underlätta användning rekommenderas från tid till annan att hälla kokande vatten i hålet för att tömma;

3) när du känner som började påtaglig fri passage, kan repet dras ut och fylla i hålet en mängd varmt vatten eller rengöringsmedel.

Om du råkade en sådan situation - inte slösa tid, ju tidigare du börjar att lösa problemet, desto snabbare bli av med den.

© 2012-2018 "Kvinnors åsikt." Vid kopiering material - en hänvisning till källan är obligatorisk!

Chefredaktör av portalen Ekaterina Danilova

E-post: [email protected]

Kontakta oss på: +7 (965) 405 64 18

Metoder för rengöring av avlopp och borttagning av blockeringar

In i en ny förorts bostäder, ägarna är ofta överväldigade av glädje och positiva känslor "hit fontänen." Och vad en besvikelse drabbar värdar, som efter en tid upptäcker att vattnet är "värd" i diskbänkar och badrum, dålig lukt sprider bostad. Endast en slutsats - tilltäppta avlopp i ett privat hem.

Rengöring rörledningar i landet har en stor mångfald av metoder och förmåga att arbeta med externa ledningar. Ett urval av 3 sätt att lösa problemet:

Var och en av dessa alternativ har sina för- och nackdelar. Därför först av allt måste du förstå vilken typ av hinder framför dig, ta hänsyn till exakt vilka material har använts i installationssystemet. Och först därefter fatta beslut om hur man tar bort blockeringen och rengör avloppsrör.

Mekaniskt sätt att eliminera blockeringar

I alla avloppssystemet så småningom bildas avsättningar av olika avfall: fett och förkalkade räder av hår pluggar eller tyg klipp, hushållsavfall och andra. Gradvis täpps till väggen, i slutresultatet, en trafikstockning, som tätt täcker den del av röret och tvingar invånarna att tänka på vad man ska göra om igensatt avloppet. Vi börjar med den enklaste metoden - den mekaniska. Den innehåller alternativ:

1. kokande vatten. Ofta räcker för att slå fettet kontakten. Fyll den försiktigt, i små portioner. När avtappnings rensas igen promoem röret rikligt med kokande vatten (inte mindre än 5,7 liter.).

2. Plunger. För att eliminera behovet av att blockeringar få lite vatten i diskhon eller badrummet, stadigt fäst diskhon skål kolven och starka, täta skurar att dra ut kontakten. Vissa experter rekommenderar innan du ansöker ytterligare smörja kanten gummi vaselin. Således nödvändigtvis att plugga hålet för att dränera överflödigt vatten.

Genom att köpa en kolv, uppmärksamma dess styrka element. Kort plasthandtag med en spak bekväm, men mycket kortlivad. Däremot kommer handtaget av trä eller hårdplast pågå i minst 7-10 år. Gummi cup bör vara tät, fast och tung.

3. Kabel VVS - chefen assistent någon VVS. Är en metallstång eller ett rör, å ena sidan, i vilken handtaget för rotation på den andra - en spets i form av en spiral, eller skurborstar med metalliska "nålar". Arbetsdelen sänks ned i kollektor- och roterande rörelser raster igensättning avloppsvatten. Dock vara försiktig när du arbetar med plast och plaströr, eller på platser av veck, skär och avvikelser kan skada avloppssystemet.

4. Borttagning av avloppssektionen. Sällsynta, men kan hända är att blockeringen av rörsystemet i ett privat hus trotsar penetration rep. Kalk eller mineralavsättning förseglat rör och skapar väsentligen cementhårdhet. I detta fall, en metallstång eller en gummiklubba "sonde" rör över hela längden upp till "inträde" i behandlingsanläggningen (kloak, betongringar, septisk, integrerad SPS) utrymme detekterade obstruktion. Partiet skärs med speciella sax eller svetsning, prägling mäsk och återhämtar skrubbas systemets integritet.

Den kemiska rengöringsmetoden sanitet

Kemiska produkter är ganska populär bland människor på grund av deras effektivitet och användarvänlighet. Endast bör följa de instruktioner och vara försiktig i hanteringen av dem, annars kan du få brännskador. Bland de aktiva reagensen:

1. Kaustiksoda eller lut, mer allmänt känd som en "mol" och dess analoger. Det löser i stort sett alla typer av fetter, proteiner, salter av fettsyror. Det kan inte användas för plaströr, eftersom kemikalien är frätande för dem, speciellt i lederna.

2. Saltsyra. I denna grupp är strecksatsen, Mr. Muscle, Duck. Ta bort hår klumpar, kalk, fett, matrester. Tillhandahålla en snabb eliminering av blockeringar i rör av stål, polypropen och metall och plast. Farligt för koppar och gummirör, är inte alltid effektiva för toaletter.

Blanda aldrig alkaliska och saltsyra renare. Det kan hända mycket aktiv reaktion på spray, skumning, som ett resultat av vilken röret kommer att lida och möjligen någon som går förbi.

3. Traditionella metoder, oftast i kursen är en kombination av "vinäger + bakpulver." Beståndet hälls 200-300 g av natriumbikarbonat i ett par minuter hälles 100-200 g ättiksyra. Det är önskvärt att omedelbart stänga hålet proppen till reaktionen ägde rum inuti röret, i stället för utanför. Rensar mindre blockeringar av förkalkad plack och fett, matavfall, papper.

Ibland vissa hantverkare används batterisyra, men ett sådant förfarande är förenat med gallring och efterföljande destruktion av rören.

Rengöring av avloppsvatten i den privata hus och använda kemikalier skall utföras med hänsyn till vilken typ av avloppsreningsverket. Om det är bara en grop eller betongringar, inget fruktansvärt är det inte. Emellertid, för komplexa septiska tankar, avlopp autonoma stationer, varvid de bakterier som används för nedbrytning av avfall, är en sådan process oacceptabel blankt.

Ett automatiserat förfarande för rening av avloppssystemet

Tillverkare av fristående installationer för att placera sina produkter som självrengörande. Emellertid att "input" i SPS i rören kan bildas mäsk är inte mottagliga för mekanisk nötning och kemiska rengöringsmedel är kontraindicerad. Därför, i kursen är "tungt artilleri" - rengöring av avlopp med automatiska pumpar, kompressorer och högtryckstvättar. Dess väsen är att rören "blåst" stråle av vatten eller luft.

1. Hydrodynamisk reningsmetod består i det faktum att röret införes en så kallad rengöringsslangen (tålig plaströr flätat eller PVC skal) med injektorer medelst högtrycks bensinpump under tryck upp till 200 atmosfärer anbringas vattenstråle, som eroderar och gör igensättning i en septisk tank eller grop. Normalt är sådana enheter utrustade med speciella grupper för rening av avlopp.

2. Elektro metod liknar arbeta med rörmokare orm, endast kontakten rengöras specialiserade elverktyg med ett munstycke-rengöringsborste. Det används oftast för att ta bort blockeringar av trasor, servetter och annat hushållsavfall.

3. pneumodynamic systemet förutsätter närvaron av en högtrycksapparat (Karcher dammsugare med en slang för rengöring av rör) eller en kompressor med möjlighet att ansluta det flexibla röret. avloppsbehandlingskretsen liknar den hydrodynamiska metoden, men i stället för vatten under loppet är tryckluft. Metoden är bra eftersom det är fullt möjligt i hemmet. Och risken för skador på röret är minimal.

Glöm inte att trots försäkringar från tillverkaren själv septiktank kan svämma sediment, slam, livsmedelsförädling. Därför periodiskt med användning scavengers besökande laget med en pumpstation och pumpade kloak tommare innehållet WWTP. Företag som sysslar med driften av avloppssystemet och lösningen av sina problem, erbjuda ytterligare tjänster: Video diagnostik, hyra av utrustning, reparationssystem och andra tjänster.

genomsnittspriser Service i Moskva och Moskva-regionen inte sträcker sig utanför parametrar:

Förebyggande av blockeringar i ett privat hus

Inför problemet när avloppet trängsel, många tänker på förebyggande åtgärder. Samtidigt, för att förhindra "sjukdom" rör lätt. I installationsfasen:

 • Installation av olika filter och fina maskor nät.
 • Installation av fettavskiljare.
 • Infälld i lederna, stoppning, vänder extra grenar: "Revision luckor" med tätningar och "hål rengöring" propp.

Under konstant användning av systemet:

 • Frekvent bevattning tömma en stor mängd kokande vatten;
 • Profylaktisk behandling av effluenter mättade saltlösningen;
 • Minst 1 gånger per år asätare ringa för att pumpa sediment och sköljning med rent vatten för att förhindra sedimentering.

Avlopp, liksom alla andra element i ett hus på landet, i behov av ständig vård, rengöring och reparation. Eventuella kostnader för korrekt genomfört träning kommer att löna sig i slutändan systemets tillförlitlighet och lång livslängd.

Komplexet av verk om installation av taket avlopp ingår, bestående av hängrännor och stuprör. Behörig installation av hängrännor - säkerhetsgaranti.

Konstruktion av vattenförsörjningssystemet i landet - inte en lätt uppgift. I närvaro av brunnen kommer att kräva utrustning för att pumpa vatten in i huset. .

En av de mest tillförlitliga metoder för vattenförsörjning inom sektorn för enskild byggnad - egen brunn. Vattnet pumpas ut oftare -.

Vad händer om tilltäppta avlopp: 4 sätt att lösa problemet

Invånare i privata hus, och stadslägenheter har upprepade gånger inför zabivsheysya sanitet. Anledningen till detta kan vara en bagatell, men de olägenheter detta problem ger en hel del. Därför är frågan om hur man rengör - om tilltäppta avlopp, fortfarande är relevant i dag.

Zabivshayasya avlopp

Innan du börjar att ta itu med problemet, måste du ta reda på varför det har uppstått, kommer att bero på detta tillvägagångssätt.

Oftast tilltäppta avlopp linje av följande skäl:

 • om metallrör, de bara kunde rosta eller insättningar på sina väggar för års drift av rörledningen smalare diameter och bara inte har kapacitet;

Avlagringar på rörväggarna ibland reducerad bandbredd

 • avloppet kunde få främmande föremål både organisk och oorganisk natur;
 • när om rörledningen kan antas fel, såsom alltför många varv på en stor vinkel eller otillräckliga förspännings rören;

Ingen anledning att rusa för hem och tänka vad man ska göra om igensatt avloppsrör, i de flesta fall problemet kan lösas oberoende av varandra. Även om misstag gjordes i utformningen av avloppsrör eller helt enkelt överlevt henne, är arbetsvolymen signifikant.

Det finns många sätt att lösa problemet med avlopps zabivsheysya.

Oftast detta problem slåss följande sätt:

 • med användning av olika vätskor. det är därför nödvändigt att försöka mjuka upp eller delvis lösa röret, vilket resulterar i ett rör;
 • om det finns förtroende för att blockeringen inträffade i fällan, kan det helt enkelt demonteras och rengöras manuellt;

Om blockeringen är en lättillgänglig plats, är det bäst att göra ut problemområdet

mekaniska rengöringsmetoder innefattar den välkända och kolv rörmokare orm;

 • När det gäller fel i design eller missbruka tekniken för att lägga rör i ett dike skulle behöva rengöras regelbundet eller avlopp eller avslöjar problemområden och eliminera brister;
 • bör du inte bortse från de traditionella kampmetoder med tilltäppta avlopp med hjälp av improviserade medel. I en nödsituation, kan det bli en riktig räddning, och priset att lösa problemet kommer att vara minimala.

Användningen av vätskor - Metod 1

Omedelbart måste jag säga att detta tillvägagångssätt är effektivt endast om kontakten bildas i röret inte mycket kraftfullt. Välj typ av vätska beror på vad som orsakat igensättning av avloppsledningar.

Så om orsaken var stelnat fett (ett mycket vanligt problem i köket), är det möjligt att lösa problemet även med konventionella kokande vatten. All undervisning reduceras till ett avtappningsrör till 1-2 liter varmt vatten, röret bara smälte.

I samma syfte användningen kan köpas alkalisk vätska. De är också effektiva mot fett och snabbt ta bort fastnat.

Fotot - en vätska för rengöring rör

Om röret är igensatt inklusive fast kommunalt avfall, kan du prova syra. Hon löser sig delvis fasta ämnen och pluggen snabbt löst.

Använd inte med alkali och syra till neutraliseringen reaktionseffektiviteten blir noll vätskor.

Den mekaniska metod för rengöring avlopp - Metod 2

Vad gör jag om avloppsvatten igensatt och köpte vätskan var maktlösa? I det här fallet måste du arm kolven och försöka lösa problemet genom att använda fysiskt våld.

Du måste arbeta med kolven på följande sätt:

 • fylla sanitets vatten apparaten;
 • att fästa gummikopp öppning och försöka driva vattnet i röret, är det sannolikt att röret kollapsar.

I systemet - Principen om avloppsrengöringskolven

För större effektivitet, kan du kombinera användningen av kolven och vätskor.

Ibland ensam, dessa metoder inte fungerar, men tillsammans ger ett bra resultat.

Rörmokare orm - en allvarligare instrument för rengöring och mekanisk påverkan kommer att ge direkt till mäsk. Detta verktyg ser ut som en tunn flexibel kabel för att vara prydligt införlivas i pipeline förrän tills du känner ett lätt motstånd.

Principen om arbete rörmokare orm

I slutet av kabeln kan sträckas in i leden av rörledningen för att undvika att skada rören behöver lite "passera tillbaka" igen och försöka flytta kabeln framåt.

Om motståndet är kvar, då troligen sprang kabeln i en trafikstockning.

Och återgående rörelse av pluggen måste förstöras. När motståndet börjar avta, måste framgång säkras med hjälp av kokande vatten eller vätskor köpt.

Fördelarna med detta reningsförfarande är det faktum att kabeln är flexibel, och sålunda utan problem göra det till sylt. Även vid fjärrblockeras allt arbete kan utföras för hand.

Traditionella metoder för att bekämpa igensättning avloppsvatten - Metod 3

Det finns flera mycket effektiva från en mängd olika icke-traditionella sätt att hantera igensatta:

 • med en konventionell pump;
 • med en slang;
 • skapa trycket i avloppet.

Med en konventionell pump i ledningen tvingas luft. Av principen om operationen är nästan komplett analog med kolven med den skillnaden att möjliga tryck begränsas av pumpkapaciteten och röret styrka.

Anordningen, i enlighet med principen av verkan som påminner om pumpen skapar ett tryckfall i röret

För krävande behöver inte, efter att ha skapat övertryck om pluggen inte kollapsar direkt, måste du öppna röret skarpt, så att trycket avgick. Därefter rensas processen, tack vare en sådan sving, kommer röret snart eller senare att rengöras.

Slangen används istället för en rörledningskabel. Fördelen med slangen i detta fall är att den kan matas med en vattenstråle under tryck. Tack vare detta kommer korken i röret enkelt att bli suddig och problemet kommer att försvinna.

En tunn slang kan användas istället för en kabel

Trycket i avloppet kan ökas med en enda originalmetod, för detta måste flera personer vara involverade. I alla rörsystem monteras pluggar och vatten skrivs. Sedan öppnas synkront pluggarna och avloppsröret tvättas. Det är rättvist att säga att effektiviteten av denna metod inte är hög.

Detta är först och främst en fråga om värde. Om familjebudgeten kan tåla oförutsedda utgifter utan några problem, så är det naturligtvis kallet av specialister det bästa alternativet. I det här fallet behöver du inte spendera pengar på specialvätskor och utrustning.

Professionella använder vanligtvis metoden för hydrodynamisk rörrengöring

När det gäller var du ska ringa om avloppet är igensatt, kan du kontakta antingen den lokala räddningstjänsten eller i någon privat organisation som handlar om avfallsprodukter. Privata kontor är även att föredra, eftersom de arbetar dygnet runt.

På frågan om vad man ska göra: om avloppet i det privata huset hamrats - väljer varje person svaret. Vissa människor tvekar inte en sekund, ringa till lämpliga tjänster, andra anser inte ens det här alternativet och gör allt själva. Under alla omständigheter kan de råd som ges i denna artikel göra det möjligt att lösa problemet med stor sannolikhet även utan hjälp av specialister.

Video i den här artikeln visar de tekniker som används för att rengöra avloppet.

Har du fortfarande frågor? Fråga dem i vår grupp vkontakte

Vad är badrummet i ditt hus?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

98 − = 88