igensatt avlopp

Vad händer om igensatt toalett: mekaniska och kemiska metoder. Tips "upplevt" om igensatta avloppsrör - vad man ska göra

Ibland i varje hem kan hända obehaglig situation - inte längre lämna vattnet i toalettskålen. Problemet kan vara komplicerat, om det hände i ett hyreshus, och lägenheten ligger på marken eller första våningen.

Vad händer om igensatt toalett eller avloppsrör, eftersom avloppsvatten började att översvämma lägenheten och ägarna verkar mycket besvärlig situation.

Vad händer om igensatt toalett: de viktigaste manifestationer av problemet

Denna obehagliga situation kan uppstå om:

 • toaletten dålig lukt har sitt ursprung - ett första tecken problem patency sprue som utjämnar trycket i avloppsröret;
 • Om det i en toalettskål efter dränering det grumliga vattnet började dyka - detta innebär att den hydrauliska ventilen är igensatt, finns det en hög sannolikhet för att falla till ett eller flera främmande föremål;
 • Vatten från reservoaren började att gå samman i ett hål för långsamt - under nedstigningen av koppen fylls helt och inte går genom rören långsamt. Detta kan tyda på att permeabilitet trasiga avloppsrör, och de hade salt och fekal plugg.

Om du har bildat ett sådant rör i toaletten, måste du göra följande:

1) öppet utrymme avloppsrör;

2) gör demontering nedre täck revision riser;

3) för att låsa röret i en särskild översyn av en propp som är införd genom den utrymda öppningen av locket;

4) Prov fanovy stigare via skorstenen borste eller sanitets rep;

5) avlägsnande av återstående smutsiga revision;

6) för att återställa systemets täthet behöver för att få korken och skruvlock revision;

7) ställs tillbaka stigar ståhöjd.

Om fanovy sättsteg saknas, kommer systemet att behöva sätta en backventil som kommer att spela ut korken från luften under nedstigningen av vatten. Om det inte finns någon ventil, och sedan vattnet kommer att gå igenom rören mycket längre, vilket kommer att påskynda uppkomsten av insättningar, som kommer att vara varje dag för att minska genomströmningsdiameter förstärkning.

Vad att göra hemma, om igensatt toaletten?

Om igensatt hydraulisk ventil, kan detta problem lösas med hjälp av mekanisk eller kemisk rengöring. Men innan tar upp eliminering av trafikstockningar, måste du först studera S-formade gate område. För att göra detta, sätta på en gummihandske hand och doppa den i skålen. Om beståndet har en stor främmande föremål - det måste tas bort innan mekanisk rengöring kommer att genomföras, annars kan det falla djupare, och flödet kommer att vara helt blockerad.

Självreningsprocessen är som följer:

1) Först måste du stänga alla dräneringshål i badrummet och i köket;

2) sedan ringa 5 liter varmt vatten och bära gummihandskar;

3) Då måste du ta på kolven handtaget och placera den ner i hålet suga rinna;

4) och därefter hälla vatten i skålen för att fullständigt täcka "prisosku9raquo ;;

5) slutligen nödvändigt att göra flera fram- och återgående rörelser vid en hög frekvens.

Dessutom, är det innan man fortsätter med kolven önskvärt att fylla i 5 liter varmt vatten. Detta bör vara fallet om toaletten var "vattenlösligt" skräp - detta kommer att bidra till att göra korken mjukare.

I allmänhet är processen lätt att göra. Men glöm inte att fylla i för att förhindra toaletten minst en gång varannan månad, en av de mest effektiva rengöringsmedel ( "Krot9raquo;" Flup9raquo; etc.).

Vad händer om igensatta avloppsrör?

Om du har ett hus avlopp igensatt med fetthaltiga avlagringar, det enklaste och mest effektiva sättet - hälla kokande vatten ner i avloppet. Detta gör det möjligt att smälta fettet och rengör röret. Om igensatt sifon, måste det tas isär och rengöras noggrant av ansamling av fett på väggarna.

Om problemet är allvarligare än man tänkt, rengör de tilltäppta rören kan ske genom kemiska medel. Att lösa detta problem helt alkali, som finns i varje lagra den sanitära, är det vanligtvis säljs i form av pulver eller gel.

I andra fall också ofta används syra, men att arbeta med det mycket noggrant, eftersom du kan få bränt om det hit på öppen hud. För att framgångsrikt lösa problemet genom att använda en av dessa kemikalier, strikt följa instruktionerna.

Viktigt! I inget fall inte blanda alkaliska och syra, kan det leda till oönskade konsekvenser.

Om en kemisk exponering inte fungerade korrekt - så övergången till mekaniska metoder. Till exempel kan du använda kolven eller rörmokare orm, är vart och ett av dessa alternativ är perfekt för invånarna i privata hem.

Innan du börjar den mekaniska rengöringen, glöm inte att hälla ett specialverktyg i röret för att öka effektiviteten. Om du använder en rörmokare orm, att arbeta med honom måste vara mycket försiktig när du använder plast rörsystemet.

Processen med att arbeta med en rörmokare orm ser ut så här:

1) för att starta varva ner kabeln och föra in det i hålet för dränering. Om det finns ett behov - öppna dörren, kan det störa driften. Sänk sedan kabeln i hålet så länge han inte kommer till platsen för hindret. För att inte förvirra korsningen röret är igensatt, dra försiktigt själva kabeln, och sedan återigen försöka driva den framåt. Om kabeln inte passerar stagade och sedan - då du har nått blockeringen;

2) Vidare, med hjälp av en kabel börja translationsrörelser förstör ackumuleras i avloppsröret kull. För att underlätta användning rekommenderas från tid till annan att hälla kokande vatten i hålet för att tömma;

3) när du känner som började påtaglig fri passage, kan repet dras ut och fylla i hålet en mängd varmt vatten eller rengöringsmedel.

Om du råkade en sådan situation - inte slösa tid, ju tidigare du börjar att lösa problemet, desto snabbare bli av med den.

© 2012-2018 "Kvinnors åsikt." Vid kopiering material - en hänvisning till källan är obligatorisk!

Chefredaktör av portalen Ekaterina Danilova

E-post: [email protected]

Kontakta oss på: +7 (965) 405 64 18

Om igensatt avlopp

Oftast händer det att dräneringen är igensatt "inte mycket." Vattnet går bort, men långsamt. Om vattnet försvinner, det är en stor sak! Förblir små saker. Här är en lista över åtgärder i det här fallet,

 • 1. Tänk kan vara fallet endast i sifonen under sanitetsenheten från vilken vattnet dräneras dåligt. Hävert kan demonteras och tvättas. För att göra detta, första ersättare enligt det en hink eller skål och sedan rulla.

En helt annan situation uppstår om vattnet inte går ner i avloppet. Då användningen av kemikalier kan bli fråga. Eftersom den fungerar genom direktkontakt med igensättning. Men nu dessa medel hälla över vattnet är inte nödvändigt och till och med skadliga. De kan kraftigt störa det fortsatta arbetet.

Om jag tilltäppta toaletten som direkt eller organisk, då kan appliceras kemikalierna. Överskottsvatten från toalettskålen och att dra ut den ur sitt säte hälls särskilda hjälpmedel. (Så att rengöra toaletten).

Om en gren är tilltäppt, - under badkar, handfat, toalett ...

Det enklaste sättet att rengöra den mekaniska avlopp - att skapa en vattenhammare. För att göra detta, det är också speciell. en enhet som kallas en kolv, eller - "stick med en gummikopp i slutet." Lutad koppen till dörren av toaletten, handfat, badkar, behöver trycka rörelser - skapar en sekvens av injicering och vakuumsystemet. Blockering, som ligger nära samtidigt som regel, rasshevelivaetsya och skölj med vatten. Kolven kan ersättas med en trasa placeras på vattnet. På den kan du använda tryck med handen eller en pinne.

Igensatt huvudavloppsröret.

Men kolven brukar räcka om igensättning inträffade i stig eller externa avloppsröret. Det kanske inte är tillräckligt för den lokala grenen - om blockeringen hållbara. Sedan kommer i repet för rengöring av avlopp. Den kan köpas i butiken. Det är en flexibel kabel med en spets i ena änden och ett handtag för att rotera den andra. Fabriken direkt toaletten eller docka avloppsröret. Job bättre utföra tillsammans. En person skjuter repet - de övriga vridreglagen. Kabelbrott mest hållbara blockeringar.

Varning: om avloppsrör av plast, inte försöka att rengöra avlopp tråd med en vass ände, en kabel med grader eller vass spets. De kan avsevärt skada röret inuti.

Till att börja, inte avskräckas, upprepa operationen med kolven kraftigt för att skapa en tryckslag och arbets kabeln ännu. Det är möjligt att den primära insats bara inte användes för att de svaga, är det här nödvändigt att applicera en kraft ...

Och om inte fungerar, då du behöver ringa experter i avlopp rengöring. Din Zheke har förmodligen en mekaniker i tjänst. Ingen bostäder avdelning? Då måste du ringa in ... en organisation som tillgodoser dina rör. Du vet inte? Sedan finns det en hel del reparationer organisationer som är engagerade i, bland annat VVS. Om igensatt avlopp i din åsikt "hårt", sedan ringa dem. Återigen, jag vet inte? Kalla in hjälp i Gorvodocanal ... vem, men berätta Sanitets telefonnummer till i ditt område. Gör goda människor och bra utrustning. Nu finns det mobila högtryckspumpar för rening av avlopp. De förstör trängsel i rören vattenstråle. Det finns också annan utrustning. I allmänhet, lycka besluta!

Tilltäppta avlopp: hur man snabbt rensa rören täpps igen

Vet situation: vid de mest olämpliga ögonblick, vattnet i stället för tömning i vasken, syftar till att läcka ut från diskbänken till golvet? Tyvärr har användningen av släta plaströr och dyra sifoner inte garantera att avloppsvattnet inte utgör igensättning. Vad händer om igensatt avlopp - hur man rengör röret och bli av med trafikstockningar, utan att blockera vattnet hela dagen före ankomsten av VVS? Cope ensam med är osannolikt komplex täppa, men för att lösa problemet med en igensatt sjunker i köket eller i badrummet - verkligen.

Orsaker till blockeringar i hemmet avloppet ↑

Först och främst är det nödvändigt att identifiera orsaken till svårigheten att utflödet av vatten, i synnerhet om det här problemet uppstår kontinuerligt. Bland de vanligaste orsakerna till systematisk förekomsten av blockeringar:

 • Med hjälp av indragning av sifon hos den korrugerade slangen. Ytan av en tunn slang för att förläna större styrka och flexibilitet är utformad som ett dragspel - i veck hos korrugeringarna ackumulerade plack, vilka överlappar den inre lumen med tiden.
 • Överskott av böjliga korrugerade rör. Fixa problemet, helt enkelt ta bort och återinstallera slangen så att det inte fanns några skarpa kurvor. Ofta orsaken till böjning blir för stor längd av slangen.

Korrugerad slang med en knut - en garanti för utbildning blockering

 • Gjutjärnsrör. Gamla ledningar är igensatt avlopp regelbundet, oavsett hur ofta värdarna utföra förebyggande rengöring. Orsak - inlåning i röret. Järn korrosionsbeständig, rostiga metallplatta flisning från väggarna, bildar blockeringar, och efter den skadade väggen klängande tråd, ull och hår som kommer in i röret. Bara en väg ut - byte av ett föråldrat system.

Gjutjärnsrör efter flera års drift

 • Den mest uppenbara orsaken - fel formen och bristen på dränerings galler zhiroulavlivateley. Särskilt relevant fråga för diskhon. Plommon faller matrester - efter ackumulering i fäll täta klumpar som samlats in i ett rör, som bildar en fet fast kork. Den korrekta formen av gittret - platt plåtämne med täta smala längsgående öppningar.

Detta galler måste bytas

 • Att ignorera de grundläggande reglerna för drift. Lägenhet ägare glömma att hemmet avloppet beräknas enbart på den avrunna vätskan lösligt avfall. Papper, skräp, våtservetter - endast en liten del av de objekt som kan bli en orsak till komplexa blockeringar.

Att hitta en lägenhet i ett eller flera av dessa skäl, försöka lösa problemet radikalt: ersätta gamla rör tilltäppta installera galler med zhiroulavlivatelyami - orsaka konstnärer att rengöra tilltäppta avlopp inte har i flera decennier.

Olika typer av blockeringar och typiska för platsen för sin utbildning ↑

Varje hem avlopp, oavsett om de rör och VVS installerad del 3 är där oftast uppstår blockeringar:

 • Längden på dränering, som ligger en meter ifrån sifon.
 • Position ingång lokal avloppsrör i den allmänna huset riser.

Hitta en plats där den inre lumen är blockerad, kan du äger. Om tilltäppta delen 1, fördröjning urladdnings observerad vid en punkt - i handfat, badkar eller toalett. För att kontrollera hur långt från avloppsröret gitter är bara öppna kranen. Om vattnet börjar stiga, och i allmänhet inte droppar - tilltäppta hävert.

Kontrollera status för en hävert gjord av plast kan vara en vanlig ficklampa

Om initialt vattnet passerar fritt, men efter en tid börjar spill från avtappnings gittret, då blockeringen är belägen på avstånd från fällan, i sektionen mellan avtappningspunkten (handfat, badkar), och matas in i en gemensam utloppsledning. När igensatt riser vid korsningen av det gemensamma systemet och lägenheten, samtidigt finns det problem med alla matcher: sjunka utrudnen på alla punkter.

Skiktning limescale och organiska hinder inuti röret

För att avgöra hur man rensa avlopp, förutom att hitta en plats för igensättning, är det nödvändigt att avgöra vilken typ av föroreningar. Alla blockeringar i avloppssystemet är konventionellt uppdelade i 3 grupper.

Tillsammans med vattnet i diskhon, särskilt i köket, fett intas. Hot vegetabilisk olja, fett dräneras i en sifon. Vid kontakt med kallt vatten, blir oljan tjock och klibbig. Skorpa vidhäftar till väggarna samlas på dess yta alla de partiklar som faller in i dränerings: matrester, små bitar av köks svampar, fibrer. Så för ett par månader, bildas det en solid plugg, minska lumen av röret.

Komplexa operativa obstruktion: avlopp aldrig rengöras

Överlappande inre lumen ett avloppsrör och alla föremål olösliga material som förs in i avloppet. Oftast främmande föremål faller in på toaletten: toalettpappersrullar, tyg, personliga hygienprodukter. Våtservetter är kapabla inom några timmar för att skapa en oframkomlig hinder, särskilt gjutjärnsrör. Tyget används för att göra vävnaden, har en fibrös yta, som håller fast vid innerväggen av röret.

Fullständig täckning av lumen: mekanisk obstruktion

Defekter i avlopp konstruktion i lägenheten - orsaken till återkommande blockeringar. Om det är korrekt vald diameter av röret, lutningen på felaktigt utsätts det zags ledningen vid en större vinkel, inte är utrustade med hörnförbindningar, - behovet av att installera om systemet igen.

Efter bestämning den punkt där igensatt avloppet, och vilken typ av smuts, är metoden för rengöring av röret väljs för att hjälpa till att hantera igensättning.

Rengöring av avlopps traditionella metoder och kemiska medel ↑

Bland de sätt att eliminera avlopp blockeringar, som kan användas på egen hand, utan att orsaka VVS:

 • Traditionella recept med resurser som finns alltid till hands i köket.
 • Särskilda hushållskemikalier.
 • Enkla mekaniska pipe rengöringsmetoder: tråd och kolven.

Kabel för rengöring

Innan du börjar att rengöra avloppet i lägenheten, se till att hitta ett par hushåll gummihandskar - ju starkare desto bättre. Konventionell medicinsk inte passar, kan en tunn latex vid kontakt med syra eller alkali inte stå emot.

Hur man handskas med enkla förorening av konventionell kokning vatten ↑

Första assistent i kampen mot fettet igensatt - kallt kokt vatten. Koka ca 2 liter vatten. Häll kokande vatten i diskhon. Fortsätt försiktigt, häll kokande vatten långsamt i en tunn stråle. Använd en tjock fastnar het ånga brinner inte din hand.

Bara hälla kokande vatten avlopp

Lämna varmvatten i diskhon för 20 - 30 minuter. Under påverkan av varmvatten skal de översta skikten av fett smälter, så kommer att ha tillgång till mitten av blockeringen. Efter en halvtimme, koka en annan portion vatten.

Stapeln drainer pour salt, efter 5 minuter kokande vatten häll från ovan. Använd vanligt bergsalt, raffinerad liten "Extra" inte kommer att fungera. Stora kristaller av salter korrodera mass obstruktion, och badades ovanifrån kokande lösning av återstoden fett.

Sol - är det enklaste sättet att rensa avloppet i köket. Om röret inte rensas efter återfyllning av vatten, prova bakpulver.

Hur man använder bakpulver ↑

För rengöring av avlopp använder vanlig bakpulver - som ett medel för nödsituation när enkla blockeringar i sifonen och intilliggande rör. Soda kan användas ensamma eller i kombination med andra medel, som alltid i byggnaden, - ättika, diskmedel, citronsyra och renad vinsten.

Sug soda kan vara direkt i avloppet

Enkelt recept: fyll upp en hel förpackning med soda i avloppet och häll på toppen av en liten mängd kokande vatten. Låt blandningen i sifon kan under en lång tid - soda inte skadar rörväggarna. Efter flera timmar rensning rör måste skölj noga med vatten.

För att klara av mer komplexa hjälper täppa avlopp rengöring soda och vinäger. Ämnen inte blandas före återfyllning. Först hälldes ca 200 g soda i dränerande toppen fylla samma mängd ättika. Reaktionen, som kommer att börja i röret kan strömma för snabbt, och skummet kommer ut ur dräneringshålet. I ett sådant fall är det möjligt att koppla in avtappningsproppen. Den tid under vilken lösningen kommer att fungera, är mellan några minuter till en timme. Vänta längre inte vettigt. Det är bättre att upprepa proceduren.

Soda med vinäger i ett förhållande av 1: 1

I stället för den koncentrerade vinäger används vinäger, en stark lösning av citronsyra eller tandsten. Den andel av den sura lösningen till den mängd soda måste vara 1: 1. Som fett lösningsmedel speciellt med procleaning i köket, sattes till en blandning av flytande diskmedel: organisk soda korroderar och lös medel ackumulerats på väggarna i fettet. Innan du använder soda lösningar plug tilltäppning behandlas med kokande vatten för att mjukna.

Tungt artilleri: kaustiksoda ↑

Om unclog avlopp vanlig läsk med vinäger misslyckades, det finns en mer aggressiv metod - kaustiksoda. Använd kaustiksoda står med försiktighet och endast i nödfall, när huset inte har speciella verktyg för rengöring.

Läsk i pellets

Producerande frätande på 2 sätt: i form av granuler och gel. hemma användningen av farliga verktyg. I stor mängd värme under reaktionen. Röret, som hälls kaustiksoda för rening av avlopp, kan värmas upp till 60 - 65 °. Därför extrem försiktighet användas för rör av PVC-material - under inverkan av överdrivna väggtemperaturer kan deformeras.

Du kan inte heller använda frätande om ett handfat eller ett badkar täckt med emalj. Soda korrodera beläggningen under några timmar. När man arbetar med material som krävs för att skydda utsatta områden i huden, ansikte och ögon. Särskilda hög vinyl handskar och plastglasögon - krävs. Aggressiv metod kan orsaka brännskador och orsaka hudirritation.

Före fyllning i avloppet torrsubstans bör spädas med vatten i ett förhållande av 1 del till 2 delar soda vatten. Rör om lösningen i fast tjockväggig behållare gjord av plast. Efter upplösning, är fluiden hälldes i avloppet.

För att eliminera lokala hinder i vattenlås tillräckligt för att fylla ett par matskedar av lut i diskhon topp och tillsätt 250 ml kokande vatten.

Låt lösningen i rören kan vara högst 1,5-2 h. Efter denna tid systemet skall vara väl tvättad och lämnar en öppen kran i 5 - 10 minuter. Resterna soda som strömmar genom rören, för att rengöra den inre väggen av organiska avsättningar.

Alkaliska och sura huskurer ↑

Hur man rengör avlopp i ett privat hem med hjälp av butiks medel? Först av allt, att välja rätt makeup. De huvudsakliga aktiva ingredienser, som ingår i varje enskild industriella formuleringar:

Som hjälprengöringsmedel, tillverkare lägger i ytaktiva ämnen som är desinficerade inuti röret och löstes fett.

Kemikalier för att ta bort blockeringar i avloppet

Release form av hushållskemikalier skiftande, geler, pulver, granuler. De mest praktiska - portioned förpackningar med granuler och vätska, som hälles direkt in i röret. Verkningsmekanismen och administrations är direkt beroende av den aktiva substansen. Använd därför nödvändiga medel för att strikt följa instruktionerna.

Portionsförpackningar och vätska

Alkaliska formuleringar - perfekt för att bekämpa tilltäppta avlopp i köket. Alkali fett löser inom några minuter. Granulära formuleringar fylldes i avloppet torr. Häll i vatten i de angivna instruktionerna på skärmen. Vissa medel är fylld med kallt vatten.

Sura formuleringar är mer aggressiva. Syra klarar avsättning av fasta ämnen innerrören, med resterna av detergenten, organiska föroreningar. Därför syrabaserade medel rekommenderas för rengöring av rör i badrum. Försiktighetsåtgärder en syra på emaljytorna. Försiktighet bör iakttas att syran inte läcker till det belagda skiktet av krom eller förnicklade kranar: organ kan lämna fläckar på ytan.

Mekaniskt avlägsnande av djup blockering ↑

Praktiska verktyg (soda, vinäger) och kemisk sammansättning bör användas när i hemmet måste rengöra avlopp i närheten av dräneringshål. Kemisk attack för att eliminera blockeringar djupt nog. Måste tillämpa luftventilen eller tråd med en spets.

Hur man använder en kolv ↑

Det enklaste och snabbaste sätten att avlägsna mekanisk blockering - spolning hävert. Bevis som gjorde ett hål i sifonen är en dålig lukt från diskbänken. För att ta bort smuts, tillräckligt för att skruva fällan, rengöra klumpar av smuts och noggrant tvätta rören i skålen.

Ta av och tvätta: ett snabbt sätt att rengöra sifon

Kolv - standardenhet som används för rengöring av rör, om blockeringen är belägen nedanför sifon. Användning kolven kan både självständigt och efter hållning in i röret rengöringskompositionen.

Kolv med en kopp stor diameter för toalettpapper

När man arbetar med kolven följas enkla regler:

 • Skålen bör passa väl och tätt runt sink avloppet. För att förbättra sug kan skålens kant smörjas med silikon.
 • Fyll diskhon med vatten. Vattenskiktet måste överlappa ett brett parti av skålen 1 cm.
 • Förflyttning av handtaget behöver göra snabbt och med kraft. Brukar göra 3-4 hammare med en minimum intervall.

När procleaning dubbla handfat bör stänga avtappningshålet för det andra skalet

 • Overflow hål i diskhon och bad ligger ovanför utsläppspunkten måste vara väl tillsluten, så att slagkraften inte minskas.

Lätt att byta luft eliminator med handtaget kom förbättrade modeller - pneumatiska verktyg med handtag, ventil och bekväm smal gummitätning i botten. Smal spets passerar lätt över dammen - kan eliminera igensättning i röret djupet.

Kolv pneumatisk ventil

Använd luftkolven lättare. Ställ in enheten så att spetsen är i centrum av dräneringshålet. Tryck på choken och tryckte tillbaka kraftigt. Den kraft som måste appliceras, minimi och överspänningskraften flera gånger större än med användning av en mekanisk anordning.

Vissa hantverkare kommer att förbättra standarden kolven självständigt. Används för att tryck en gammal dammsugare med en omvänd blåsning. I slutet av slangen är ansluten till den gamla kolven koppen är koppen fäst på dräneringsröret och spolas.

Rörmokare orm för att rengöra rören och sättsteg ↑

Det klassiska sättet att mekanisk rör rengöring - eliminera igensättning en flexibel kabel. Special rörmokare orm för att ta bort hinder utgörs av vassa spetsar i olika former, flexibel slang med invändig rep och handtag. Vissa modeller är utrustade med spiral vassa tips med skåror.

Professional elkabel

Den kabel som används för att eliminera komplicerade mekaniska blockeringar belägna på avlägsna partier av rörledningen - 1,5 - 2,5 m från hålen urladdnings. Kabelledning införs trycka försiktigt tills det tar stopp. När de kom staketet, börjar rotera handtaget. Vid denna tid, är en klump av smuts bruten och lindas på spåren. Långsamt återhämtade kabel med en klump.

Hydrodynamisk metod för rengöring avlopp ↑

Professionell hjälp behövs i situationer där en blockerad Platsen ligger så långt att nå kabeln är inte möjligt. Specialister använder elektrisk utrustning för hydrodynamisk rengöring.

Maskiner för rengöring, hydrodynamisk

Speciella munstycken med små munstycken är placerade på slangen. Avgår genom munstycksöppningar tryckstrålerengöring väggen från kontaminering. Att skura de överliggande inre lumen slang pluggar använda munstycken med ett rakt munstycke i mitten. Spin surge tillräckligt för att rengöra rören i alla diameter. Således finns det ingen risk för integriteten av rörledningen - förfarandet används för rengöring av både plast- och metallrör.

Typer av munstycken för olika typer av föroreningar

Video guide om rengöring av avloppsröret rörmokare orm ↑

Förebyggande åtgärder, förutsatt att deras regelbundenhet, kommer att bidra till att undvika blockeringar. Installera nya dränerings galler, korrugerad förändring styva rör, använda verktyg för att rengöra varje 1 - 2 månader. Om rören är tilltäppta hela tiden - bör identifiera orsaken och eliminera de strukturella brister i systemet. När det gäller komplexa samtal blockering guiden: rengöring procedur tar ett minimum av tid, och rören är garanterade att förbli intakt och ren.

 • populär

Värme, vatten och avloppssystemet med sina egna händer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

22 − = 17