slagna pålar

källaren apparat av drivna pålar

Om du planerar att bygga vidare på mjukt underlag, är det bäst att välja som bas foundation på prefabricerade pålar. För att kunna upprätthålla byggnaden behöver marken stöd, men på den oroliga marken för att finna det svårt, så du måste titta djupare in i tätare jorden, vilket görs genom att ställa in pålar.

Pålverk strukturen representerar ett flertal pålar som behövs för belastningsöverföring från byggandet till marken. Detta är att säkerställa att vikten av byggnaden överförs till den täta stöd är nödvändigt för att driva pålar till det djup där jorden är inkompressibelt, i stånd att motstå belastningen. Det finns en giltig regel, som visar beroendet av lasten på marken från basområdet. Det sägs att ett större område än vad basen, desto lägre lasten är på marken.

Det finns flera typer av pålverk, men beskriver vi specifikt typen grunden högen. Slagna pålar - är en typ av kvadratiska pelare med en spetsig ände, som sjunker ner i marken och hamrade av en pneumatisk hammare. En sådan grund är mycket slitstarkt och har hög prestanda. Istället för betongpålar kan också användas och de som är gjorda av trä, men lövträd såsom ask, tall, ek eller andra. Pålar lugg typer har större bärighet än de som helt enkelt kasta in avslutade bra.

Under designfasen beräknas den totala lasten anläggningar, som är delat med antalet av pålar. Det är således möjligt att beräkna belastningen på en. Att göra mål varje element är nödvändigt för beräkningen av den vikt som den kan motstå. Om du behöver en solid jordlager uppnås i processen för körning, sedan stapla på frågan. Detta är ett tecken på installationen.

utföra manuellt en sådan bas är inte möjlig, eftersom igensättning produceras speciella hammare, vilket avser konstruktion tekniken. När alla pålar kommer att läggas på rätt ställen, är toppar avskurna på samma nivå för att framgångsrikt kunna montera huset toppen.

Fördelar och nackdelar med användningen av drivna pålar

Alla typer av pålverk positivt med andra arter på följande parametrar:

 • Enkelhet av arrangemang, som inte kräver att dra diket eller utgrävning.
 • Installation av pålar är möjligt i nästan alla jord, med undantag för steniga raser.
 • Det är möjligt att använda de högar av vilket material som helst som kommer att vara fördelaktigt och lämpligt för en speciell struktur.
 • Detaljer har stor bärighet och tål stor vikt på dig själv.
 • Denna stiftelse kan användas under en lång tid, omkring 100 år.
 • Styrka kan ökas genom att förstärka den inre strukturen.
 • Pålar har fuktmotståndskraft mot extrema temperaturer och motstånd yttre påverkan (avser armerad betong).
 • fundamentelement är lätta att lagra och transportera.

Men inte bara har fördelar när man använder en sådan stiftelse, och framstår som en särskild förteckning över brister som inte kan undgå att nämna:

 • Advance kommer att behöva besluta om det sätt på vilket kommer att vara utrustade bottenvåningen.
 • Vid förekomst av svullnad i området för sättningar eller jordarter finns det en risk att fonden inte kommer att vara lika stabil som andra förhållanden.

Om det finns en sådan situation som beskrivs i den andra bristen är det inte nödvändigt att skjuta upp byggandet och leta efter en annan tomt - det finns en väg ut. Denna installation av högen locket på den färdiga pålverk. En sådan bas kan vara antingen ett platt lugg eller lugg-tejp.

Under installationen av stiftelsen bör lämnas gapet mellan bandet och marken, som sedan spetsade med grus och sand för att vräka kunde inte röra den nuvarande flotte foundation. Denna metod kommer att eliminera orsaken till att lyfta upp flotten grunden.

Dra slutsatser, kan vi säga att bristerna i pålverk är mycket mindre än fördelar, och man kan alltid hitta ett sätt att komma runt och en negativ situation.

Du måste också uppmärksamma de ytelement. Det bör inte innehålla sig på chips och sprickor ska vara slät och jämn.

Såsom tidigare nämnts kan pålarna vara från helt olika material. Tänk på huvudtyper av dem:

 1. Wood. Sådana delar av pålverk kan köpas färdiga eller gjort oberoende av varandra. För att utföra sina egna händer måste ha hög kvalitet material i tillräcklig mängd. Var noga med att endast använda fasta skogen. Diametern av pålarna kan inte vara tunnare än 18 cm, än det är tjockare, desto bättre. Avsluta för pluggning i marken, och skyddas av vässad stålhätta, som kallas "bashmak9raquo; och är utformad för att skydda änden från skador under inträde i marken. Vid slutet, som kommer att finnas kvar på ytan, måste du bära en stålring, som skyddar den från sprickbildning under hammarslagen. Den negativa punkten att använda trästolpar - är att de inte är mycket hållbara, fuktbeständig och inte benägna att olika typer av skador av parasiter och svampar. Men allt detta kan undvikas om bryr sig om att hantera dem med särskilda ämnen, som i stora mängder erbjuder nu byggmarknaden.

 • De vanligaste metall pålar används. De kan vara tillverkade av olika typer av rör, kanaler och andra material. De kännetecknas av låg vikt och möjligheten att koppla in stort djup. Dessutom, om det behövs kan du öka längden på metalldelen. Men de säkert behandlas med korrosionsskyddsmedel.

 • Förstärkta betongpålar har ett antal fördelar jämfört med andra arter som har som anges ovan.

 • källaren apparat av drivna pålar

  För att starta det förberedande arbete, såsom att rensa marken från skräp och överskott vegetation, leverans av material och de nödvändiga verktygen, arbetsområdet layout.

  fält layout måste ske i enlighet med projektet, som ska skapas i förväg. Märk ut måttband och användning av geodetiska instrument riktning. Dessa platser, som bör drivas i högen skall märkas med pålar, på vilka nummer är skrivna pålar.

  Efter producerade händelser kan börja stänga pålning i marken. Utföra sådant arbete med tunga maskiner, av vilka det är nödvändigt att ta hand.

  Låt oss tänka mer i detalj den teknik som driver en enda pålar:

  1. Technology rör sig ett bekvämt läge för körning.
  2. Pile lyftutrustning som använder ut vertikalt på den markerade platsen så att utrymme tittade upp.
  3. Efter, är slaghammaren sänks och börjar skörd, som initialt är i takten i nedsänkning av en meter, och sedan till 0,1 till det ögonblick då högen inte är etablerad på fast mark och kommer inte att gå längre.

  I detta skede för att förhindra sådana obehagliga saker som att få en hög med stenar, eftersom de kan ge ett falskt intryck att högen har nått den önskade nivån, som vid ytterligare drift kommer att påverka kvaliteten på strukturen.

  1. Efter alla möjlighet pålar måste minskas med en nivå utrymme.
  2. Om du vill utrusta en flotte foundation, är det nödvändigt att montera formen, lika med bredden av stiftelsen.
  3. Inuti inbäddad förstärkning bur.
  4. Hela konstruktionen är fylld med hög kvalitet betong och lämnas att härda och komplett uppsättning fort.

  Ställa in typ av högen pålverk används för problem jordar. Han kommer att vara en pålitlig och stabil grund, men bara om kvaliteten på materialet för pålar och kompetent installation, vid vilken genomförde alla nödvändiga undersökningar och beräkningar.

  Str. Mest Dorogomilovskaya 10

  Dmitrov Shosse. 163 och, building 1, golv -1

  slagna pålar

  Förtillverkade pålar kallade artiklar som har en kärnstruktur, vanligtvis cirkulära eller kvadratiskt tvärsnitt, gjord av stötresistent material, nedsänkt i marken genom hamring, pressning eller vibro.

  I grund och botten drivs pålar:

  • av trä trunkar hög att en svagt ruttnar (t ex - lärkträd)
  • järn eller stål rör med en väggtjocklek av 3,5 mm,
  • från olika stålprofiler,
  • armerad betong, tunga varumärken.

  Tillämpningar av drivna Pålgrundläggning

  I allmänhet används de för utrustning för fundament:

  • i civila konstruktion, både för envånings och flera våningar;
  • i industriella byggnader och anläggningar, varierande svårighetsgrad;
  • i konstruktionen av transportstrukturer (broar, viadukter);
  • i konstruktionen av olika hydrauliska konstbyggnader (docka, brygga, stationer insug).

  Slagna pålar är inte utbytbara i konstruktionen i flodslätter, på mossan, i områden med permafrost, samt bygg- och anläggningsarbeten under vintersäsongen.

  Gör w / w av högen endast certifierade produktionsanläggningar och har särskild utrustning, i strikt överensstämmelse med tekniska villkor, som definierar "GOST 19804-2012 högar av armerad betong prefabricerade. Allmänna tekniska villkor". Dessa standarder godkändes i januari 2014 med fem länder i OSS och Ryssland.

  F / W strukturellt pålar av höga böter betongblandning, som bör ha en tryckhållfasthet av minst B15 eller markera anges i tekniska beräkningar byggprojekt. Efter hela sektions strukturer som används flis fraktioner med dimensioner upp till 40 mm, och för ihåliga pålar utformade som skal till 20 mm.

  Viktigt, högen, bara delat med den typ av interaktion med jorden på:

  • Hängande, som är baserade på hårda kompressibla jordar, som uppträder på ett visst djup;
  • kuggstänger, som är baserade på sin bas direkt på stenig mark.

  Således, förutsatt att högen kommer anligga mot berget och jordtyper stort clastic nödvändiga för dess tillverkning för att applicera betong klassen inte mindre B25 i tabell styrka för varje produktlängd.

  För att förläna specifika egenskaper hos slagtålighet, armerade pålar, och med användning av varm-typ dopad ankaret från A240 till A800, och ståltråds varumärken från Br1200 till Br1500, och såsom spolar, galler, och klämmor - enkel kalldragen tråd. I denna tillverkningsteknik anbringas genom förspänning eller Fritt av spänning den längsgående armeringen.

  Tillverkad av armerad betongpålar är märkta enligt deras former, storlekar och tillämpad teknik.

  Så en bokstavlig avskrift av det befintliga GOST betyder:

  80,30-4 SP-A800 - högen fylld fyrkant, hela tillverkningsprocessen, i tvärled förstärkt med längden av stången 80 dm (8 meter), med ett tvärsnitt av 30 cm sidor, med spännstål förstärkning och A800 klasstyp armering №4.

  Den mest använda standarden armerad betongpålar, vilka har en fyrkantig tvärsnittsmått av 30 eller 40 cm och en längd av 3 till 14 meter. Om det under konstruktionsberäkningar krävs lugghöjd är större än standard, då den är gjord som en komponent. Den totala längden av nedsänkning till vikt / vikt av komposit högar av 25 meter.

  Metall drivna pålar gjorda av olika stålsektioner, stål eller gjutjärn rör, förutsatt alltid väggtjocklek av 3,5 mm, en konisk spets i slutet.

  Tillverkade industriellt metall drivna pålar har en diameter av från 159 till 630 mm. Typiskt, utgångsmaterialet för dessa pålar är standardstål eller gjutjärn rör, vilka är tillverkade koniska tips och två typer av ändkåpan, en för direkt drivning och den andra för att öka längden (ritning).

  För bräckliga jordar på metall styltor gör ankare eller i form av tekniska skåror och hål, antingen i form av svetsade bilagor. För att ge ökad styrka efter nedsänkning hålighet är fylld med betongpålar.

  Även om kompositmetall drivna pålar med stor diameter kan utföras upp till 90 meter, är de i allmänhet används för små och enkla metallokarkasnyh strukturer. Men metalldrivna högar av liten del, gjorde vanligen i provisoriska förhållanden och monteras med hjälp av improviserade medel, ofta används för små småhus.

  Apparat pålverk är utformad för att överföra hela lasten av strukturer belägna därpå genom gittren och högen vid basen (marken). Sålunda basen är endast villkor inkompressibla jordlager, som i vissa fall är belägna vid ett visst djup.

  Under byggandet av civila och industriella projekt, beräkning av stiftelsen endast utföras av en kvalificerad designer på scenen av designarbete. För privat stuga byggnad (två våningar), kan du göra en förenklad beräkning, men i alla fall, det är nödvändigt för att detta ska veta sammansättningen av den lokala jorden.

  Hela beräkningen av pålverk bygger på det faktum att varje enskild högen klarar en viss belastning, och beskrivs ganska enkel formel som bestämmer antalet nödvändiga pålar:

  där P - full belastning (vikt) hos strukturen,

  Ns - bärighet av en påle,

  1,2 - säkerhetsfaktor.

  Fullast pålverk sammanfattade vikten av stiftelsen, alla byggnadskonstruktioner (väggar, golv, tak, tak, etc.), last (vikt människor, möbler, utrustning, etc.) och snölaster.

  En tvåvånings cottage storlek av 8 till 10 meter, bestående av stapel-rostverkovogo fundament med lager korsvirkeshus väggar, med träbalkar, med skiljeväggar tillverkade av gipsskivor och tak av den mjuka taket kommer att ha en vikt på ca 62 ton. Lägga snölast för den centrala delen av ryska regioner till 110 kg / m2 och multiplicera med 1,2 - belastningsfaktorn, som ett resultat erhålla en full belastning:

  Förutsatt att vår huset står på den typ av tabell lössjordar bärighet välja en stålpåle till högen diameter av 89 mm och en total längd av 3,0 m, vilket kommer att vara 4,3 ton.

  Därför vi rundade, erforderligt antal pålar: 85 ton / 4,3 = 20 pålar.

  Till exempel, är konventionell mätare av betongpålar med skruvas sektion av 30x30 mm från 10 €, och prislappen per meter stålrör jämförbara i diameter till 273 mm och 6 mm väggtjocklek med början vid ca 25 €.

  Men om du tar byggandet av stugan är högst två våningar och tättbebyggt område på ca 100 m2, den förstorade beräkning av kostnaden för beslutet om de olika typerna av fundament skulle vara:

  • pile-rostverkovy 1800 €,
  • Blockera bälte från 2100 €,
  • Monolitisk bälte från 2500 €,
  • platta (svenska spis) från 3100 €.

  Om denna beräkning inte tas hänsyn till de olika konstruktionsbetingelser, såsom sammansättningen av jorden på byggarbetsplatsen, byggvolymen, avståndet från huvudkommunikations, och så vidare. D.

  Den tekniska grunden för installation drivna pålar exakt motsvarar ordet högen. Immersion pålar i marken sker genom att tillämpa en återkommande vertikala stötbelastningar, i särskilda fall lutar. Anordning för nedsänkning kallas diesel eller hydraulisk brygga, som i sin tur är monterad på basis av självgående utrustning. Bäst av allt, bekanta sig med nedsänkning processen av armerad betong lugg hammare i videon exempel:

  multifunktionell maskin som kan att haka, lyfta och göra högen i högen drivrutins storlekar i längd upp till 12 meter och upp till 600 mm diameter användes. Exempelvis maskiner av inhemsk produktion på basis av KAMAZ såsom UGMK-12 eller Ural - BM-811.

  För stuga byggnad med pålverk högen uppfann lättviktiga universala maskin, vilket avsevärt förenkla och sänka priset på installationsprocessen, som i videon:

  Som ett resultat av: vi att det finns goda skäl att välja förtillverkade pålar, vilket ger oss möjlighet att dra nytta av deras obestridliga fördelar, såsom:

  1. Stor lastkapacitet;
  2. Möjligheten att enheten i alla jordar;
  3. Möjligheten av konstruktionen på ett betydande avstånd från databasen och kommunikation;
  4. Kan installeras under alla årstider, i alla väder,
  5. Den relativt låga kostnaden per enhet för arbetet.

  Mindre kostnader, hastighet av konstruktion och den absoluta universalitet drivna pålar gör dem oumbärliga fundament konstruktion i modern konstruktion.

  Vad är grunden på prefabricerade pålar? Tillförlitlig teknik för privatbostäder

  Byggboom under de senaste åren, både låga privata och multi-story kräver entreprenörer att använda olika metoder stroitelstva.vis

  Valet av metod beror på klimatförhållanden, topografi, jordarter.

  Det är särskilt viktigt i byggandet av användningen av teknik som gör det möjligt för struktur för att fungera i många år. Och i denna fråga är en stor roll att spela hög konstruktion av fundament kvalitet. Typer av fundament i dag, det finns många, detta beror på den mångfald av jordar som kommer att bygga, och i slutändan beror på styrkan och stabiliteten hos konstruktionen.

  En av de mest tillförlitliga är grunden på prefabricerade pålar. Denna typ av fundament används i många århundraden för uppförande av byggnader på instabila jordar.

  Driven påle är ett konkret stång, huvudsakligen kvadratisk tvärsektion, storlek från 150 till 500 mm och en längd av 3 till 25 meter.

  igensättning processen är manuellt omöjligt, för detta använda speciella hammare, vanligen hydrauliska, monterad på entreprenadmaskiner.

  Den ena änden av en avsmalnande lager, för bättre penetration i marken. Längd och diameter beräknas individuellt, beroende på typen av jord och strukturen av massan.

  Det är viktigt att: i varje fall, lägre ändstöd bör vila på den hårda marken. Endast i detta fall grunden motstå trycket hemma, och mark livlina förblir stillastående.

  Till exempel i byggandet av en eller två våningar frame hus på lerig jord som råder i vårt land, är det tillräckligt att använda en prefabricerad armerad betong högar längd 3 - 4 meter och en diameter på 150-200 mm.

  Fundament på pålar drivs pålar w b kan vara av plattan och remtyp. I det första fallet är den del av stödet på marken, och den maximala av denna typ den mest tillförlitliga i instabila jordar. Belt typ har ett mindre fotavtryck, men ändå tillräckligt för en hållbar struktur av bestämmelserna.

  källaren apparat av drivna pålar involverar deras installera:

  • en stapel fält, med användning av lugg-platta fundament, främst för konstruktion av flervåningsbyggnader;
  • för säckväv. I detta fall stödet tilltäppta rader under kommande bygga väggar, noggrant hörn och korsningar av väggarna på ett visst avstånd från varandra. Denna metod används i låga byggnader och byggandet av ram hus;
  • i form av enskilda poler, ligger i den mest problematiska när det gäller mark böljande, platser.

  Pålverk rekommenderas att bygga in om du vill överföra belastningen av de färdiga byggnaderna på instabil mark. Dess tillrådligt att använda i sumpiga jordar och torv, när inkompressibla tätt skikt av jord är vid ett tillräckligt djup.

  Erforderligt antal pålar som görs till ett djup av hållbar jord, kombineras till en enda struktur via grillage vara tillförlitligt stöd för ramen huset någon typ.

  FAQ: Det är värt att notera att mer än 60 procent av alla höghus byggdes på grunden med hjälp av drivna pålar. Detta bekräftar bara tillförlitligheten av denna typ av fundament.

  Den låga konstruktion, inklusive konstruktion ram hus används Följande typer av pålar:

  1. armerad betong. Den vanligaste typen. Allmänt tillgänglig i alla områden, är många organisationer involverade i tillverkning och montering av betongpålar. Livslängden på 50 till 150 år. Kan variera beroende på flera parametrar:
   • pålar med förspänd och fri från spänning förstärkning;
   • runda, fyrkantiga, T-stången och ihålig sektion;
   • prismatisk och cylindriska;
   • monolitiska och prefabricerade (komponenter);
   • stapel med förbättrade Bunden femte eller ihålig.
  2. trä. Det mest använda i konstruktionen av timmerstugor och träram hus med trä bas. Kan göras från flera olika typer av trä, de är mindre tillförlitliga, men i enskilda bostäder används ofta på böljande jordar. Sådana pålar är oftast gjorda av ek, lärk, ceder och andra hårda bergarter. Applied träpålar diameter 20-40 cm, från tre till åtta meter. När det används för hårda jordar, den nedre spetsiga änden hos pålen utrustad med en stålspets med bandning - sko. Löptiden för tjänsten på fundamentet av trä styltor beror på klimatet och jorden i ett visst område, men som regel är inte mindre än 50 år med rätt funktion.
  3. stål. Kan göras från olika hyra -. Sill, rails, rör, etc. används ganska sällan, främst för tillfälliga anläggningar eller kommersiella byggnader. Den ungefärliga livslängden för 40 - 60 år.

  För att få förtroende för tillförlitligheten pålverk under byggandet av strukturen, du måste korrekt beräkna antalet pålar och djupet av sin körning.

  Beroende på typ av jord, när man bygger en ram hus pålningsdjup kan variera från tre till tio meter, och tvärsnittsstorlek av 150 till 250 mm.

  Det är viktigt att: att veta exakt vilken typ av jord, som råder i ett visst område kan vara på specialiserade kataloger, eller det kan göra en särskild organisation.

  låt oss Exempel på beräkning av pålverk högen för att bygga en två våningar frame hus på lerig jord, som täcker cirka 80 procent av territoriet i vårt land.

  Först måste du räkna ut den totala vikten av huset. Det är lätt att göra, om att uppskatta hur mycket kommer att spenderas på byggmaterial och deras vikt i kubikmeter. Alla uppgifter om massan av materialet är i det offentliga rummet.

  Till exempel för att bygga huset tog 60 kubikmeter virke från lärk. Vikten av en kubikmeter halvtorr (och det är denna lämplig för byggnaden) Lärk - ca 800 kg. Enkel multiplikation reda på att den totala massan av stocken kommer att vara cirka 50 ton.

  Släng i en hel del golv, tak, dekorativa material, och inte glömma betong flotte foundation. Samma räkning på volym, stod det klart att det är cirka 80 ton. Och nyligen, är en massa möbler och allt i huset. Vi får cirka 10 ton.

  Sammanfattning av resultaten, erhåller vi den totala vikten av den färdiga konstruktionen i området av 140 ton. Lägg tillförlitlighet till 30 procent av beståndet och få 182 ton.

  Det tryck som håller en armerad betong lugghöjd på 4 meter är 10 till 40 ton, beroende på marken, enligt alla tekniska handböcker. Att ta den genomsnittliga last på 20 ton på högen, är det lätt att räkna ut att I det här fallet behöver du bara nio högar, slaktas i enlighet med alla regler.

  i praktiken Även för byggande av en ram hus, prefabricerade RC pålar för grunden hammare med ett avstånd på högst 2,5 meter för en mer jämn belastning på strukturen hos flotten fundamentet.

  Information: detta sätt kan du utföra beräkningar för vilken plats som helst och alla typer av pålar.

  Så alla de valda materialen, nödvändiga beräkningar görs, kan du gå vidare till byggandet av:

  1. Det första steget utförs rengöring av territoriet för pålning och Leverans av material. Det är nödvändigt att ta bort torv och matjord.

  2. genom framtida foundation markup, och skisserar plats pålning.

  3. När alla märkas upp igen Kontrollera nivån och geometri framtida foundation.

  4. han kommer processen för pålning av en maskin med hydro-pneumatiska hammare eller. Processen att doppa pålarna måste genomdriva strikt vertikala pålar nivå. Dessutom erfarna hantverkare nödvändigtvis märker onormalt beteende stöd nedsänkning om hon snubblade på hinder eller tvärtom "drunkning" i underjordiska håligheter. I detta fall är stödet förlängs eller överföras något åt ​​sidan.

  5. När alla stöden inbäddade i marken, för att vara otdolbit toppen av tornet För att få tillgång till beslagen och rikta allt stöd av samma höjd.

  6. Vidare, beroende på vilken typ av fundament, en rem konstruerad formsättning bandnings, eller staplas golvplattor, Om grunden pile-platta.

  7. I fallet med pile-strip foundation, i formsättning göras förstärkande bur och fylldes med en lösning av. Efter 28 dagar grunden är klar för uppförande av byggnader.

  Grillage strukturen representerar en del av fundamentet, som förbinder bäraren i en enhetlig struktur och är ett stöd för byggande av väggar. Det är inte ett obligatoriskt inslag. Men grunden för prefabricerade armerade betongpålar med en flotte - en mer stabil och robust än utan den.

  funktioner: grillage inte tillåtet att bygga om strukturen är gjord av trä. I detta fall, den roll som de lägre kronorna grillage de flesta byggnader.

  Det får bildas av metall eller betong.

  I det första fallet de färdiga produkter av metall, vanligtvis kanaler, I-balkar eller skenor. De är placerade på en nivå på de förtryckta pålar och svetsas till armeringsjärn, lämnar polerna. Sammankopplade element är sammanfogade genom svetsning eller bultar. Den här typen av flotte foundation är bra för tillfälliga eller icke-bostadshus, såsom vindar, bastu, sommar lusthus.

  Förstärkt grillage tillverkas genom att hälla en lösning i det färdiga formsättningen med i förväg placeras och fixeras förstärkande nät.

  grillage är tre typer:

  • suspension. Ligger på ett avstånd från marken, är utrymmet under golvet inte isolerade. Används i byggandet av bad, vindar, säsongs stugor;
  • melkozaglublenny. Inbäddat till ett begränsat djup i marken. Support är inte utformade för att skydda den underjordiska utrymmet hemma från drag och väder;
  • begravda. För sin konstruktion dike grävas analogt på band stiftelser. Är mer stöd för byggnaden, förstärker det pålverk, utmärkt i byggandet av stora året ram hus.

  Du bör undersöka innan du bygga en grund drivna pålar: för-och nackdelar av basen, baserat på många års drifterfarenheter.

  1. Pile stöder tillåta byggandet av alla typer av jordar utom Rocky. På grund av längden på 40 meter, stödstrukturen för lastöverföring på fasta bärlager, vilket gör det möjligt att ignorera alla olägenheter av instabila jordar.
  2. Pålar är mycket motståndskraftig mot ogynnsamma väderförhållanden, deras livslängd når 150 år.
  3. Tack vare förstärkningen kan högen stöd tål inte bara vertikalt utan även horisontella belastningar, vilket är särskilt viktigt när den används på ett "flytande" ground.
  4. Konstruktion av pålverk Det tar inte mycket tid. Ett stöd en längd av 4 meter fördjupas i flera minuter.
  5. Minimibeloppet för markarbete och användning av ett byggnadsmaterial.
  6. Fungerar på installation av pålverk högen kan göras hela året och i alla klimatförhållanden.

  brister på högen-pålverk lite:

  1. Trots alla beräkningar, det finns alltid en chans att felaktig bedömning av jorden, eftersom det inte finns något sätt att se vad som faktiskt ligger på multimetern djup. Som en konsekvens - sedimentet eller skeva grunden.
  2. Pålning ska användas specialutrustning.
  3. Svårigheter i byggandet av källaren eller underjordiska garage.

  Andra typer av pålverk, som presenteras på vår webbplats (till högen typ): ramma, borrning.

  Kontrollera visuellt processen pålning i olika storlekar och därför olika tekniker i videon nedan:

  Med hänsyn till alla ovanstående, kan vi dra slutsatsen att pålverk Drop Det är den mest tillförlitliga alternativet för privata hem samt för uppförande av byggnader av något slag, i praktiskt taget alla terräng. Hans mångåriga erfarenhet i alla typer av konstruktion är ett bra bevis.

  Under de senaste åren har många organisationer som deltar i produktion och montering av pålar för minimal mängd jämförbar med byggandet av grundvalarna för andra arter, vilket ger tillgång till och spridning.

  På värmare marknaden en hel del olika modeller. De varierar i pris, funktion och princip uppvärmning. En sådan anordning är en gas konvektor som ...

  Välja en termostat för den elektriska golvvärme

  Elektriska golv design består av en värmekrets och en temperaturregulator. Regulatorer kallas också termostater eller termostater, eftersom de hålla en konstant (statisk) ...

  Vi gör med reparation av elektrisk golvvärme

  Elektrisk golvvärme gör i alla rum för att uppnå en behaglig värme som kommer underifrån och jämnt fördelad. Denna effekt är omöjligt att uppnå en konventionell radiatorvärme, som är ...

  Låt oss bara säga, om du bygger ett hus på en sandjord på sjön, som jag har i alla fall nödvändig grund pålkran i marken. Så huset inte leder och kommer inte att skada. Annat sätt personligen har jag inte hittat.

  Jag skulle vilja tala om sina egna erfarenheter! Min man och vårt hus är byggt på en grund på prefabricerade pålar. Denna konstruktion är verkligen stabil och pålitlig - vi kontrollerar själv! Huset står för 2 decennier - ingenting hänt honom. Vi gör bara kosmetiska reparationer, eftersom kapitalet är helt enkelt inget behov eftersom det inte finns några problem i detta avseende.

  Jag håller med om att pålverk är den mest tillförlitliga, men ... denna grund att göra en enkel hus? om du vill, då uppstår frågan - eller om du har en stark grundvatten eller flytta mark (varför skulle uppföra en byggnad på platsen), enligt min erfarenhet (jag arbetade som murare 20 år), jag vet att sådana stiftelser gör när man bygger en riktigt stor (höghus, skolor och t. d.) och bär en stor belastning på marken eller "tunga" marken. Åh, och glöm inte att måste du hälla en annan flotte foundation, och detta kostar en vacker slant, och då finns det en installation av FBS och överlappande block - då endast klar uttag, du behöver ett sådant slöseri? För en enkel hem passform och skruva pålar, om du verkligen har problem med marken.

  God dag! Vi fick fördelningen av mark för byggandet av ett privat hus. Att påbörja byggandet visade sig att grundvattnet bordet är på ett djup av en meter. Att bygga en konventionell husgrund inte är lämpligt. Det beslutades att göra grunden för armerad betong högar längd av 4 meter. Deras främsta fördel Jag tror att hastigheten på konstruktion, lång livslängd, möjligheten att byggandet av jorden där vattnet ligger nära. Som ett resultat, var huset byggdes snabbt.

  Kommentera

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

  + 63 = 73