liftar

Winder trappor med händerna

I syfte att minska dimensionerna av trapphus med en brist på utrymme, i stället interskalen pad tillverkas liftar, bredden av linjen för rörelse som är lika med bredden av de direkta steg. Dessa steg är inte särskilt bekvämt, eftersom att gå ner för trappan, blir deras bredd mindre när man närmar sig i mitten och bara obekvämt för att höja benen. Samtidigt i andra änden av scenen är mycket bredare än en människa steg. I syfte att minska olägenheterna av att stå vid en vridning utrusta de rundade väggarna hos trapphuset att minska storleken av stegen, och sålunda kostnaden för deras konstruktion.

För att minska dessa brister måste använda två sätt:

 1. Zabezhnymi stege kan anordnas endast i det fall där det horisontella avståndet mellan de parallella marscher ¼ av bredden av steg;
 2. Att beräkna bredden av stegen att använda ett av följande sätt, vilket baseras på den proportionella expansionen av alla rullmaskinsteg på grund av att bredden av linjerna.

Om vi ​​tar exempelvis en stege med två parallella och rotera på mars winder angivna stegen bredd beräkningssteg, som kommer att ersätta plattformen mellan våningarna, är beräkningarna utförs enligt följande:

 1. I mitten av den marsch att rita linjen ABC - den genomsnittliga rörelselinje, enligt vilken den appliceras bredden anges. Linjen bör utgå från den rundade hörn, så att ligger i mitten scenen har delats av en vertikal linje exakt halvvägs solen. I slutändan, visar det sig sekvensen divisionen. Ju större antalet direkta åtgärder, desto mer bekväm trappa och övergången från direkta steg till rullmaskinen kommer att vara smidig. Fånga tre raka trappa, dra en linje längs den horisontella DE, klara högsta av dem. Det börjar med det trampa breddjustering genom att ansluta mitten av A med två barer i rörelselinje. Efter raden kommer att utföras innan man går över linjen med en skvätt DE och följande segmentet, är det nödvändigt att utgå från D till E för att finna följande punkter. Ansluta de punkter som erhölls med de motsvarande punkter på en numrerad värde, att golvet markerade raden av rörelse. Det slutliga resultatet av beräkningarna kommer att vara den horisontella projektionen av formuläremot winder trappan på vänster sida. På samma sätt gör beräkningar på höger sida.
 2. Annan faktureringsmetod är som följer: i riktning från punkt B på linjen av rörelse, mäta bredden på den inskrivna i enlighet med reglerna, så att den vertikalt anordnade raden ET uppdelad i halv längs mellansteget. Baserat på antalet direkta steg (3) få segmentet AB från en vertikalt orienterad funktioner DV och tillbringa en lutande linje AU mot henne. I detta segment längd kan vara någon, och den bör vara placerad i en spetsig vinkel med den ytterligare applicering av markeringar 7 på det, vilket kommer att motsvara de sju steg. Ena delen kan vara lika med 3-10 mm beroende på pappersstorlek för att rita ordningen.

Likaså beräkningar rullmaskin trappor med två marscher.

Dimensionerna hos stege med en sväng vid en rät vinkel beräknas grafiskt proportionellt sätt. Det här alternativet är mest efterfrågade på oberoende produktion av rullmaskiner, så beräkningen är värt att överväga mer i detalj.

Användbara video för att beräkna antalet och höjden av stegen i något av trappor:

Stege med två marscher med rätvinkliga hörn

Vid tillverkning av grafisk beräkning bör ta hänsyn till deras felaktiga resultat. I detta fall kan dimensionerna modifieras under rendering, men med förbehållet att stegen kommer att förbli densamma i bredd och rörelse av linjen inte kommer att påverkas. Vissa steg kan ändras i storlek vid ändarna i riktning mot ökande eller minskande, medan samma bredd slitbanan i mitten.

Avlägsnande dimensioner från en ritning som gjorts, korrelerar storlekarna på alla steg som använder tillsats. Det totala beloppet på ena sidan måste matcha storleken på stegen i det angivna området.

Dessa är alla viktiga frågor för de oberoende produktionsrull trappor. Observera att utan vissa färdigheter du är osannolikt att utföra arbetet.

Denna video beskriver installationen av trappan med roterande steg:

Copyright © 2012-2018. Helt eller delvis kopiering av material tillåts endast med en direkt aktiv länk.

katalog

värde

Vid utformningen av rullmaskiner viktigt att respektera den minsta storleken på insidan av trappan.

Rullmaskiner behöver inte sluta med en spetsig vinkel på den smala sidan.

EXEMPEL gjort felaktigt liftar.

SMA - 152 mm (avstånd av 305 mm från den smala kanten av scenen)

DIN - 100 mm (150 mm från den smala kanten av scenen)

Av SMA avvikelse i storlek hos de smala sidorna av stegen (på ett avstånd av 305 mm från de smala kanter) bör inte överstiga 10 mm.

struktur

Winder trappa konstruktion förfarande.

Stängt trappa - en trappa med podstuponkom. Dvs under slitbanan har en bas som tjänar som ett extra stöd.

Gungor designstandard DIN och SMA.

Kontinuerlig limning skede klass B 40 Pine 1,2

Trä trappsteg av fura golv lim tjocklek av 40 mm. Du kan köpa en trappa med zabezhnymi steg.

Steg limning parkett 40 Aska 1

Trä trappsteg Solid Ash limning parkett 40 mm tjock. Du kan köpa en trappa med zabezhnymi steg.

ISP skruv pinnbulten snickare 14,100 (Zipbolt 14,100)

ZIPbolt 14100 praktiska fästen för tillverkning av träprodukter! 14,100 zip bult håller säkert hörnfogar av träprodukter: möbler, kök, trätrappor.

Komma i kontakt

Har du en fråga men lite tid - lämna kontakta: post, telefon, Skype, ICQ, och vi kommer att kontakta dig

del

Copyright © 2008-2018 Kupi-Lestnicu.ru. All rights reserved.

Det är tillåtet att kopiera material från sajten i online upplagor med obligatoriskt angivande av de aktiva hyperlänkar

Hur man beräknar dimensioner rullmaskiner?

Arkitekturen i de modulära trappor steg har länge varit känt, och trappor med zabezhnymi steg byggdes även i rika hem. Trots vissa besvär flytta på dem, ibland rullmaskiner är en oumbärlig arkitektoniskt element som gör det möjligt att komma in i trapphuset i det befintliga utrymmet. Trappor med zabezhnymi steg är det möjligt att bygga med sina egna händer, som vi måste förstå hur man beräknar designen.

Liftar är trappsteg med olika bredder längs längden av slitbanan. I en sådan konstruktion slitbanebredden lika med bredden av stegen i den främre trappa, lagras endast i området för mittlinjen, varvid vid den inre kanten smalnar det betydligt, och på utsidan, tvärtom, expanderar. Detta system används vid svarvning trappa byggs i ett begränsat område i syfte att spara. Liknande konstruktioner ersätter skivspelare.

De största fördelarna med denna anordning är: platsbesparande, originalitet och estetik, vilket garanterar en jämn rotation av struktur, flexibilitet i valet av material. Nackdelarna är: vissa olägenheter flytta, risken för att snubbla på en smal del av slitbanan i mörkret, komplexiteten i beräkning och konstruktion av anläggningen. Sådana strukturer är allmänt använda och mycket populär.

SAMMANFATTNING stege konstruktion med zabezhnymi steg som illustreras i Fig. 1 (fig 1. Design winder steg), som visar de vanligaste styrsystemet. Sådana element anbringas vid hörnen eller vid tillverkning av en marsch spiralstruktur. Genom att vrida alla vinklar, men vanligtvis det utförs en 90 ° eller 180 ° kan väljas. I enlighet därmed kan hela revolverhuvudet vara L-formad eller U-formad. I princip kan behovet för rotation genom en stor vinkel systemet användas, vilket gör sitt innehav i 2-3 steg.

Trappor med zabezhnymi steg kan vara gjorda av trä, metall och betong. Trädelar från att köra för långt rekommenderas endast för stegar av trä, annars styrsystemet minskar tillförlitligheten hos hela strukturen. I byggsystemet enligt träelement vanligen använda metoden 3:

 1. Balk metod inbegriper att installera vertikala stolpar från balkstorlek på minst 10 cm Detalj kuggstång fäst vid snittet genom :. Bildat i stången spår i vilket är insatt tätt den smala kanten av slitbanan.
 2. Användningen av stringers komplicerar processen för installationen något. Kosoura ombord skärs tänder för installationsdetaljer. Intern kosour har mindre tänder och extern - mer allmänt. Skårorna ordentligt fastsatta skivor på båda sidor av slitbanan.
 3. Kombinerad metod: den inre kanten av balken metoden och externa - med användning av stringers.

Installationsschema rullmaskiner.

Metallstruktur sammansatt av metallprofiler och stålplåt. Alla element i systemet är fixerade genom svetsning. Sådana konstruktioner är ofta utförs utanför strukturerna (på gatan). Vid tillverkning av metallstegar får inte glömma halheten hos materialet: ett ark måste användas för att hålla den perforerade eller perforeringen självständigt. Om det är nödvändigt, eftersom de vertikala rören stålreglar används.

Winder steg är gjorda av betong när förhöjda betongtrappa. Deras konstruktion är endast möjligt under allmänna konstruktion, men delar av beräkningsregler liknar de tidigare fallen. Vid utformningen bör se till att en viktig förutsättning: höjden av elementen under övervägande ska motsvara höjden på trappan flesta av trappan.

Vid montering trappan med trä accenter zabezhnymi bör förbereda i förväg instrumentet:

Alternativ trappor med zabezhnymi steg.

 • bulgarian;
 • elektrisk borr;
 • skruvmejsel;
 • hyveln;
 • bågfil;
 • mejsel;
 • en hammare;
 • fil;
 • sandpapper,
 • roulette;
 • lod;
 • byggnadsnivå;
 • metallinjal.

Trappa med zabezhnymi steg kommer att ha den nödvändiga tillförlitligheten och bekvämlighet, med förbehåll för korrekt preliminär beräkning. Beräkning av trappan med zabezhnymi element måste ta hänsyn till ett antal viktiga förutsättningar som låg i dimensioner rullmaskiner:

Figur 2. Diagram av beräkningsstegen.

 1. Den minsta bredden på slitbanan (inre kant) bör vara minst 100 mm och den maximala bredden (yttre kanten) - mindre än 400 mm.
 2. Bredden på stegen på passagedelen (mitten av slitbanan) tas minst 200 mm.
 3. Höjd beräknad elementet mottas inom 12-21 cm och en höjd motsvarande trappans steg.
 4. Maximal utskjutning av kantsteg antogs 45 mm.

Beräkningsliftar bör också ta hänsyn till följande riktlinjer (se: a - bredden av slitbanan, i - steghöjd):

 1. L-format: a-c = 125 mm; a + b = 470 mm; steg -2V + a = 610 till 650 mm.
 2. U-formad System: marchés gap mellan ¼ bör vara större än bredden av slitbanan.
 3. Stegen är monterad med en total höjd av inte mindre än 2,2 m.

Det lämpligaste alternativet är en grafisk metod för att beräkna dimensionerna hos strukturen, som gör det möjligt att fördela alla nödvändiga konstruktionsdetaljer i den föreslagna ordningen. Fig. 2 visar schemat för beräkning av mest populära systemet roteras 90 °. Alla nödvändiga förklaringar ges direkt i diagrammet. (Fig. 2 systemet för beräkning trappor)

Video mästarklass på tillverkning och installation av rullmaskiner.

Rullmaskiner är mycket populära i byggandet av stegar i trånga utrymmen. En sådan konstruktion kan göras med egna händer, men det bör göra en preliminär beräkning och ta hänsyn till alla rekommendationer från experter.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

+ 89 = 90