Winder trappa med en 180-graders vrid

Beräkning av trappan med en 180-graders vridning och roterande steg

Beräknings trappor roteras 180 ° och roterande stegen

CP - antal roterande stadier

P - antalet steg i den nedre bågsträng

C - Det totala antalet steg

CP - Antal Rotary steg

P - Antalet steg på den nedre bågsträngen

I det första läget, är det övre steget ligger på golvnivå för den andra våningen.

I det andra fallet, är golvet i andra våningen det sista steget. Höjd av trapp minskar proportionellt

Programmet beräknar automatiskt höjden och bredden av stegen, vinkeln och dimensionerna hos den övre och nedre strängen.

På en separat ritning visar dimensionerna för de roterande stadierna.

För valet av de optimala bekvämlighet trappor ändra antal steg.

Du kan generera ett svartvitt eller färgat ritning.

Registrera dig eller logga som skulle kunna spara sina beräkningar och skicka dem per post.

Beräkning av trappor med roterande skeden 180 °

Dela med dina vänner en gratis online-kalkylator!

Beräkna stege 180 grader med roterande skeden

En enkel online-kalkylator för att beräkna det antal steg, djupet av stegen, steghöjd för svarvning trappor till 180 ° zabezhnymi steg. Starta stege beräkning!

Berömda franska arkitekten Francois Blondel skriftlig bekvämlighet trappsteg formel, baserad på denna beräkning formel trappstegs ligger längd vuxen människa med 63 cm.

s - medeltonhöjdsvärde

a - bredden av slitbanan

h - höjd på lyftsteg (podstupennik)

Dessa tre magiska formler gör det möjligt att beräkna bekvämlighet och säkerhet i trappan.

Observera att bredden av slitbanan (värde a) bör vara i intervallet 25-30 cm. En steghöjd (h-värde) vara i intervallet 15-20 cm.

RS i andra specificerade parametrar trappa kommer inte att bli lätt, i andra fall, till och med farligt.

Beräkningsprogrammet rulltrappa ger en exakt beräkning av antalet steg, djup och höjd av stegen, liksom vinkeln på lutningen på dina trappor och hur mycket din rulltrappa bekvämt eller obekvämt, och slutligen säker. Beroende på de resultat som uppnåtts, kommer du alltid att kunna "spela" med värdena och polera dem för att approximera idealet. Ändra antal steg, välja den mest lämpliga antalet steg för dina trappor med zabezhnymi steg. Glöm inte att bredden på stegen skivspelare stege är lika med bredden som du anger i räknaren själv.

Hur man beräknar stegen

Kalkylator beräknar alla parametrar som krävs kosuorami stegar och trappor på strängen, beräknar lutningsvinkeln och längden av den övre och nedre strängen. Proffs rekommenderar att göra det antal steg en vrida trappa med 180 grader zabezhnymi steg inte ens till uppstigning och nedstigning du startar din kurs eller slutar alltid med stödben, eftersom det är mycket bekvämare. Design trätrappa så att det alltid finns minst 3 steg i en trappa. Stege säkerhet, måste du ta hänsyn till höjden på staket trä stegar måste vara över tyngdpunkten för en person är så säker staket höjd vara 90-120 cm.

Online kalkylator programmet automatiskt enligt ställa in parametrar draw trappor vid 180 grader med roterande skeden. Och även visa rekommendationer i samband med det antal steg, lutningsvinkel av bågsträngen och öppningen längd kalkylator om det anses nödvändigt att ge dem relativa du börvärden. trä trappor beräkningsprogram gör det möjligt att spara de slutliga beräkningarna och trappor ritning zabezhnymi steg på din dator.

En gratis online kalkylator för byggmaterial. Alla nödvändiga beräkningar av reparation och konstruktion av hus, lägenheter, kontor. Här kan du räkna ut hur mycket och kostnaden för byggmaterial!

Hur man gör en stege med en 180-graders vrid

Direkt mars design - utan tvekan den mest säker och enkel att lyfta och lägre alternativ. Men inte alltid tillgängliga: den blygsamma storlek av korridoren eller hallen ofta allvarligt begränsa området för trapphuset. Men i hallen område att tillbringa stegen du vill ha och mindre. Därför ofta även under normal höjd på andra våningen konstruera varianter roteras med 90 eller 180 grader.

Oftast sina egna händer genomfört modifiering av vinkel på 90 grader: det är under uppbyggnad och är enklare och rotera 90 grader är mer praktiskt än 180. Den senare uppstår när utrymmet för trappan till andra våningen är verkligen mycket liten, och skruv version är kategoriskt omöjligt .

Du kan göra detta på två sätt.

 • Vid sekelskiftet området ligger mellan våningarna lekplats. I själva verket får två direkt marsch till ett mycket bra vinkel och en plattform bredd två flygningar plus minsta avståndet mellan dem. Att bygga en sådan struktur är inte mycket mer komplicerat än en rak linje, även om uppgörelse skulle behöva spendera mer: två sektioner, snarare än en.
 • Du kan rotera på grund av rullmaskiner - trappsteg trapetsform, bildar en vinkelsektor. Detta alternativ är mer komplicerat, men intressant eftersom det ger en kontinuerlig ökning, utan att ändra rytmen i rörelsen. På bilden - trätvrid trappa.

Rullar, i alla fall, är mindre säkert och bekvämt, eftersom det bara finns ett ben får tillräckligt stöd. Men på ett mycket utrymmesbesparande, ofta helt enkelt inget annat sätt.

Den svåraste delen är att inte bygga en stege med en 180-graders vridning och göra arbetet ritning för henne.

 1. Först, dra en vertikal projektion, med vilket den beräknade optimala förhållandet steg höjd och bredd, oberoende av deras form.
 2. På ritningen, ritade i skala, dra en horisontell projektion av trapporna till den andra våningen. Skär av linjesegment av en cirkel. De mellersta raderna representerar punkt A, är det i mitten av hela omkretsen.
 3. På stegar låg bredden på stegen - innan kurvan. Du kan lämna alla slitbanan rak, bara zabezhnymi lämna dem som har dykt upp i ett segment av en cirkel, men denna stege är inte så bekvämt det är lämpligt att öka antalet rullmaskiner stiga var jämnare.
 4. Längs gränsen mellan direkta och zabezhnymi steg markera DE linje från den ena till den andra änden. Genom punkten A vinkelrät mot linjen för uppförande. I korsningen med omkretsen kanten föregås av en punkt B.
 5. Mellan marscher rita en kurva som indikerar en rörelse linje.
 6. Från skärningspunkten mellan linjen AB och linjerörelsen till vänster låg ett segment lika stor som halva bredden av de normala stegen. En punkt är en - är gränsen av de centrala rullmaskiner. Från punkt 1 bör skjutas fram till skärningspunkten med det segment av kurvan som är lika med den totala bredden. Point representerar 2 - är gränsen av den andra etappen. Operationen upprepas tills du får poäng för alla trapets trappsteg.
 7. Genom punkten A och punkterna 1, 2, 3 och så vidare utförs rakt. De visar stegen av gränsen.
 8. Samma sak med att göra en högra delen av trappan, och få arbetsritning för beräkning av trappor material och konstruktion.

Montering träkonstruktion roteras med 180 grader

 1. Den grundläggande skillnaden från den vanliga svängtrappa är installationen av stödpelaren, till vilka är fästa modulära trappor slitbanor. För den är vald balktvärsnittet av åtminstone 10 * 10 mm och en motsvarande längd.

På ritningen avrundning utförs i beräkningarna. Men i praktiken är det ganska svårt att göra. Mycket enklare att konstruera en utföringsform i vilken den förblir villkor avrundning och liftar når ett rektangulärt område gränser och har en motsvarande form.

 1. Av timmerslipade stringers 6: skära den önskade längden av balken, märket och klipp ut flikarna på scenen.
 2. De lägre stringers fastsatt i golvet på stödbalkar. Övre ändar förankrade till en fast vägg eller en andra del av spåret på stödpelaren eller är uppburen på den. Tredje kosour monteras på väggen.
 3. De två översta är baserade på de övre ändarna av överlappningen på andra våningen, botten - en på väggen, på den andra stödpelaren. är det således möjligt att konstruera ramen roteras 180 grader.
 4. Från tjocka plankor minst 36 mm med sina händer skära slitbanor och stiger, om de behövs. Produkter slipas med sandpapper eller en slipmaskin.
 5. Först monterade risers - sitter på lim och fixeras med skruvar. Scenen läggs ovanpå på samma sätt. Skruvar samtidigt fördjupas, för att kunna maskera hålet trä propp.

Kan monteras utan skruvar, hylsor på. För att göra detta i etapper kosour och förborrade hål och gjorde sig plugg. Fastställande förstärkt lim.

 1. På rullmaskiner bildar spår för parning med stödstolpen.
 2. Installera ett staket. Lägre stöd ståndare fixar till golvet. Resten av stolparna med skruvar fast stegen.

Du kan också genomföra hårdvara i plugg. I detta fall är ändarna av ståndarna steg och gör en önskad håldiameter. Plugg insmorda med lim, först i en slitbana, och sedan linda rack till den.

 1. Senast fast på ändarna av staplarna räcket.
 2. Den färdiga konstruktionen slipas och behandlas med antiseptiska primer. För att avsluta produkter med fläckar, färger och lacker.

Videon förklarar i detalj hur man bygger en stege för att rotationsvinkel på 180 grader med händerna.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

22 + = 23