winder trappa

L-formade trappor med händerna - hur man gör en vinkel trappa

Om rummet kommer att installeras L-formad trappa, är det möjligt att för att minska storleken på trapphus och spara utrymme som krävs för att överge platsen och i stället göra rullmaskiner.

Trappor med roterande skeden är mer kompakt än en struktur med interskalen område. Emellertid modulära trappor trappor har flera nackdelar, främst av vilka är oregelbundet formade radiella steg och de resulterande egenskaperna.

I den här artikeln visar vi dig hur man konstruerar en trappa med zabezhnymi steg för att använda det bekvämt och säkert.

Säkerhetskrav för trappor

För att jämna ut konstruktionsfel, måste vinkel stegen vara ändamålsenligt utformade, genom att utföra beräkningen av rullmaskiner med följande krav:

 • djupet hos stegen vid den bredaste delen bör inte överstiga 40 cm, och i en smal - att vara minst 10 cm;
 • i mitten av alla rullmaskiner måste vara av samma djup, men åtminstone 20 cm;
 • steghöjd kan variera från 12 till 22 cm;
 • kanten av slitbanan får inte sticka ut mer än 4 cm;
 • utskjutande L-formad trappa, klocka utföra följande formler (vari e - stadium djup, j - riser höjd):
 1. Formeln bekvämlighet: e - j = 12 cm;
 2. säkerhets formeln: e + j = 46 cm.
 3. Steg formeln 2 j + e = 62 (60-64) cm;
 • om det konstruerade stege roteras 180 grader, måste avståndet mellan marscher vara minst ¼ graders bredd, annars vänder till steg djupet av den smala delen kommer att vara för liten (mindre än 10 cm), vilket är oacceptabelt;
 • avstånd från trappa för att överlappningen bör vara minst 200 cm;
 • Beräkning av trappsteg med zabezhnymi

  Väl på basis av den grundläggande dimensioner video svängd trappa, är det nödvändigt att beräkna konfigurationen och antalet rullmaskiner.

  Först och främst bör du definiera bågen center sammanfaller med den inre radien av stegen, det vill säga punkten "A". Därefter bestämma antalet roterande steg: ju mer, desto mindre rotationsvinkeln faller på var och kommer att vara mer bekväm rörelse av trappan.

  Antag att zabezhnymi finns steg till sjunde inclusive. Sedan i början av den åttonde etappen av en rät linje DE. Linjen AB delar trappan till vänster och höger sida. I mitten av mars är det nödvändigt att kurvan ess, motsvarande linjen av rörelse. Av AB-del avsätts på rörelselinje, som är lika med ½b, var b - bredden av en konventionell stadium. 1. Nästa vi får en punkt från den senare intervallet lika med b och markera punkt 2. På liknande sätt, med jämna mellanrum notera andra punkter 3-7.

  Vi passerar genom en punkt 1 och A hold linje för att möta DE. Också vi att hålla en rak linje genom två punkter på tomten och A. DE erhålla punkt 1 och 2. DE Lay av på linjesegmenten, lika stor del 1-2, och markera dem beteckningarna 3, 4, 5, 6 och 7, respektive. Anslut nu punkt 3 på rörelselinjen ess 3 med den punkt på linjen DE, anslut sedan motsvarande punkter 4, 5, 6, 7. Således steg definierad konfiguration. En liknande beräkning görs för höger om trappan med roterande skeden.

  Beräkning av roterande trappor vid 90 grader

  Såsom i fallet med en U-formad stege är "A" punkt och en rät linje AC. Två varianter är möjliga arrangemang av steg:

  1. Direct AC delar vinkel steg i hälften;
  2. två steg vid sina kanter i anslutning till linjen AC.

  I det andra fallet, liknar de U-formade trappor, höll rörelsebanan ess. På den krökta delen lade längder av b (Bredd på den raka steget). Det bestäms av antalet rullmaskiner. Antar att det kommer att steg 1, 2, 3 och 4. Sedan, genom den i steget 4, en rät linje U, där "B" - i skärningspunkten mellan direkt EB och CA. Nästa, från punkt "A" slumpmässigt fördröjd segment av AD, och det markerade punkterna 2, 3 och 4, så att intervallet A2 är lika med två delar, intervall 23 - tre, 34 - fyra. I en ofta tar ett godtyckligt intervall på en standardenhet (cm, dm).

  Anslut nu 4 och B. Från punkterna 2 och 3 till korsningen med AB drar en direkt parallellt med segmentet B4. Den resulterande punkt på segmentet AB är respektive anslutna till punkterna 2 och 3 på linjen ac rörelsen. Dessa linjer definierar konfigurationen av rullmaskiner.

  I de fall där en direkt AC delar i halvt steg, är beräkningen av rulltrappa liknande.

  Trappor med en 90 grader - Hur man gör egna händer

  Vi kommer att visa hur man gör en rulltrappa på en design exempel med följande parametrar:

  • längden på stegen öppningen är 2294 mm;
  • bredd - 930 mm;
  • takhöjd - 2683 mm.

  Vinkel stege består av två marscher. I en lång marsch 8 steg, sammanfaller plattformen med den övre andra våningen. I botten marsch 2 steg. Och de tre-stegs modulära trappor, där rotationsvinkeln är 30 °. trätrappa projektet kommer se ut så här:

  En trä trappa med rotationen utförs i två dimensioner med kosour 50h300h3000 mm, av vilka en är monterad på väggen, och den andra - på stödpelaren med måtten 100h100h2500 mm. Det är också nödvändigt att köpa steglängd 900h300h40 mm skivspelare 900h900h40 mm, som kommer att skära rullar, och räckesståndare.

  Trä trappa med zabezhnymi steg, som har denna form och parametrar sker i flera steg.

  Först bör en mall framställas, vilket motsvarar en rätvinklig triangel, vars ben med lika mönsterdjup och stighöjd. För att underlätta för triangeln skall monteras på en styrskena, som på bilden. Med hjälp av denna mall, markera och skär överskottet kosour cirkelsåg. Man måste komma ihåg att i den tunnaste delen kosoura bredd bör inte vara mindre än 15 cm.

  Därefter kan du installera stödpelare. Tidigare i kolonnen måste vara ihåligt spår i vilket är insatt kosour.

  I hörnet bygger provisoriska stödstruktur, som kommer att brista trim kosour och ligga till grund för rullmaskiner.

  De övre ändarna av stringers fäst med metallhörn.

  Efter lagerelementen är fasta, bör du få följande:

  Vid installation av stringers viktigt att övervaka nivån sedan stegen som anges horisontellt. Det vanligaste misstaget nybörjare mästare är att horizontality tas parallellt med golvet. Men golvet kan vara ojämn, så att bestämma denna parameter är endast nödvändigt när man använder ett vattenpass.

  Rullmaskiner skärs ut från en rektangulär styrelse 900h900h40 mm. Stegen roteras 90 grader är bara tre steg. För att göra dem, dela brädet i tre rader som kommer ut ur ett hörn. Ristade stadium anpassa längden.

  Efter att ha definierat hur lack täcka stege sätta på scenen minst 3 lager.

  Montering av trappor med zabezhnymi steg

  Att säkra de rullmaskiner, är en kolonn av spår skärs vilken höjd som är något mindre än tjockleken av brädan. Så vi kommer att ge säker fixering steg på insidan av trappan. Men från utsidan - slutföra en stödstruktur som det skulle kunna sätta en steg.

  Från utanför trappa roterbara objekthållaren skruvas till den bärande ramen med hjälp av skruvar. De inre ändarna av stegpinnarna insätts i snitten, och för strukturell förstärkning limmad PVA lim blandat med sågspån.

  Nästa steg fästa direkt med långa skruvar med försänkta huvuden. Lägre trappa kommer att placeras på strängen, för att dölja den utskjutande vinkelrullmaskinen skede.

  I slutet av strängen avskurna i rät vinkel i förhållande till golvet så att du kan ställa in input kolumnen.

  Nu måste du installera trappräcke. Ibland är fixerade underifrån genom stegen med hjälp av skruvar, men denna metod är otillförlitlig. Bättre att använda pluggar - Trä stift cylindrisk form.

  För detta ändamål steg borrat hål vars diameter är något mindre än pluggar och fylld med lim. En liknande hål görs i ståndare, och det är mycket viktigt att det är precis i mitten. Om ståndare har en rektangulär form, är centrum definieras som skärningen mellan rektangelns diagonaler. Försök så nära som möjligt för att borra hål, så att de får en strikt vertikal, eftersom detta beror på placeringen av ståndare.

  Mellan den första och sista inlägget spänd lina som är märkt på alla de baluster vinkelledstången. Vidare genom att märka toppar avskurna rack. Så vi förbereder att installera en ledstång ståndare.

  Ledstången kan fästas med hjälp av enkla skruvar (försänkt) och fästpunkter dölja fyllmedel.

  Odnomarshevaya trappa med steg zabezhnymi redo. Det är vad vi har.

  Med denna metod för tillverkning av en lägre belastning på rotationssteget kommer att verka längs träets ådring, vilket inte är önskvärt eftersom det försvagar strukturen. I detta fall, behovet av att ytterligare stärka graden av backup, vilket vi gjorde.

  winder trappa

  Trappa med zabezhnymi steg: design

  Läs i denna publikation:

  På frågan om vad rulltrappa är korta svaret att det är en ganska lyckad kombination av en vanlig marsch, och en spiraltrappa. Sist i denna tandem ersätter övergångsområdet, på grund av vilka det finns utrymme att spara under installationen. I allmänhet fördelarna med trappan för huset av denna design mycket. För det första är det ett litet område för installation. För det andra, enkel förflyttning (jämfört med en spiraltrappa). Och för det tredje är det en snygg, attraktiv, man kan till och med säga, en unik och rik utseende. Det handlar om den här artikeln kommer att tala i denna artikel från stroisovety.org platsen, som vi kommer att ta itu med en funktion som har en trappa med zabezhnymi steg.

  L-formad trappa med trappsteg zabezhnymi bild

  Trappa med zabezhnymi steg: tillverkning krav

  Precis som alla andra produkter som använder i sitt liv, man, stege med zabezhnymi steg som krävs för att ha vissa egenskaper. Efterlevnaden av dem och orsaker som lagts fram till dess konstruktionskrav.

  1. Stegen är deras bredd. I sin största del bör den inte överstiga 400 mm, och i den smalaste 100 mm. Det bör förstås att det går utöver dessa gränser, du skapar förutsättningarna för obehaglig rörelse på trappan.
  2. Mellan varv, på raka delar av stegen, ska alla steg ha samma bredd.
  3. Stegen på höjden. För enkel rörelse (så att en person inte kommer över dem, och han behöver inte lyfta benet för högt) bör steghöjden vara ca 120-220 mm.
  4. Utsprånget är överhänget av översteget ovanför nedre scenen, av säkerhetsskäl bör det inte överstiga 40 mm.
  5. En U-formad stege, som har två varv, utgör 180 grader. I dem bör avståndet från en mars till det andra inte vara mindre än en fjärdedel av stegens bredd. Annars visar det sig inkonsekvens i stegens höjd - du kommer att få steg mindre än 100 mm höga, vilket bryter mot de tekniska kraven som bestämmer bekvämligheten och säkerheten i rörelsen på trappan.
  6. Här är avståndet från mars till överlapp begränsat, minst 2 m. Annars fungerar inte tillverkningen av en trappa med svängningssteg med en sväng.

  Trappa med ivrig trappa foto

  För att uppfylla alla dessa krav har du skapat en pålitlig, bekväm och vacker trappa med egna händer, och du kan bara göra en preliminär beräkning av dess design. I princip är det här fallet enkelt och lättillgängligt för varje tekniskt tänkande person.

  Beräkning av trappan med de stegade stegen: Grundprincipen

  Såsom nämnts ovan, beräkna ett enkelt sväng, L-formad trappa med zabezhnymi steg mycket enkelt - i stort, talar vi om beräkningen av höjden av steg och som bestämmer deras belopp. Sådana beräkningar är mycket enkla.

  1. Först bestämmer vi höjden mellan golvet på första våningen och botten av golvet. Ta bara det och mäta det med roulette.
  2. Den resulterande siffran är uppdelad i ett antal steg, så att avståndet mellan dem i höjd motsvarar kravet och ligger i intervallet från 120 till 220 mm. Till exempel, om vi har en höjd från golv till golv som är lika med 2500mm, delar vi den i 20 steg, får vi 125mm. I själva verket är detta ett något lågt steg (trots att storleken är i toleransen), så det är bättre att försöka lägga till ytterligare en - dela 2500mm med 21 steg, vi får 119mm. Och om du delar 2500 med 22 steg, så kommer deras höjd redan att vara 113,6 mm. Du kan gå i riktning mot att minska antalet steg - om deras nummer är 19, blir höjden mellan dem lika med 131,5 mm. Om du minskar antalet steg med en, kommer höjden att öka till 138,8 mm. I allmänhet kan det finnas många korrekta varianter av beräkningar som inte går utöver kraven, och här är det viktigaste att hitta det mest lämpliga alternativet för dig själv. Praktiken visar att den optimala steghöjden är ett avstånd på ca 180 mm, vilket i vårt fall motsvarar cirka 14 steg.

  Beräkning av stegen med stegen i stegen foto

  I allmänhet är det för en okunnig person en riktig pussel, som är lättare att lösa i motsatt riktning och fortsätter inte från de nödvändiga dimensionerna, utan från det utrymme som finns tillgängligt för trappan. Å ena sidan är detta inte helt korrekt, men på så sätt kan ett maximum pressas ut ur stegen. Sidan av detta tillvägagångssätt är trappans starka branthet. I en sådan situation är standard rak marsch utrustad med speciella steg som kallas gåssteg.

  Stege med zaubezhnymi skrider sina egna händer: funktionerna i tillverkningen

  Utformningen av trappan anses vara svår - det är mycket svårt att beräkna och lika svårt att göra själv. Men, som de säger, för en tänkande person är det ingenting omöjligt - att göra en stege med löpande steg i detta avseende är inget undantag. Här är det viktigaste att korrekt tänka över arbetssekvensen, som kan delas in i två huvudfaser.

  1. Swivel, zapezhnaya del. Till att börja här behöver beräkna hörnbärande installationsplatsen - oftast bestäms från bredden av stegen (800 millimeter eller mer). Om den vitkalkade delen av strukturen är belägen i ett hörn, måste detta avstånd avlägsnas från båda väggarna. I allmänhet, placeringen av rullmaskiner i ett hörn underlättar i hög grad tillverkningsprocessen en stege - steg i det här fallet kan monteras direkt på väggen, och det är nästa steg. En av deras slut är bunden till ett stöd, och den andra på väggen - efter den roterande scenen eller metallram kommer att installeras, kan du säkert gå vidare till viljan att marschera i trappan.

  Hur man gör en trappa med trappa steg Photo

  Metalltrappa med trappsteg Foto

  Och processen med tillverkning av trappor med zaubezhnymi-steg är färdig, såsom installation av balustrar och räcken. Om hur det här görs kan du läsa i andra artiklar på vår webbplats.

  Sammanfattningsvis ämnet om hur man gjort trappa med zabezhnymi steg, vill jag säga några ord om de material som den är tillverkad. I princip är allt här, som i fallet med trappor av andra mönster - de vanligaste alternativen metall, trä och kombination. För att uttrycka det hela när det gäller att fastställa de enskilda elementen och generalförsamlingen att göra trapporna på en metallram - med trä, saker är lite mer komplicerat, eftersom det är nödvändigt att arbeta med massan av specialutrustning. I det första utförandet behöver bara bulgariska och svetsmaskin - i motsats till denna fördel, kan du trycka nackdelen med squeakiness, händer det på grund av en kombination av material - gillar det eller inte, men jag kommer fortfarande timmen när det blir repor.

  Författare av artikeln Alexander Kulikov

  • Hur man bygger en veranda: En tegelbetongversion med egna händer

  Det finns många tekniker som gör det möjligt att bygga en veranda till huset, men bara en av dem är väldigt enkel och acceptabel för oberoende ...

  Balkong - en bra sak, men inte varje hem eller lägenhet det är närvarande. I princip för en person med pengar ...

  En självlindande trappa

  För att minska trappens dimensioner när det inte finns tillräckligt med ledigt utrymme, istället för det interstellära området, görs löparna, vars bredd längs rörelsen är lika med bredden av de raka stegen. Dessa steg är inte särskilt praktiska, eftersom de går ner för trappan, deras bredd blir mindre när den närmar sig mitten och är obehagligt för att ställa foten. Samtidigt, i andra änden, blir stegen mycket bredare än det mänskliga steget. För att minska besväret är det lönsamt att utrusta trappens runda väggar för att minska stegen och följaktligen kostnaderna för deras konstruktion.

  För att minska de listade nackdelarna bör två metoder användas:

  1. En trappa kan endast ordnas om det horisontella avståndet mellan parallella marscher är ¼ av stegens bredd;
  2. För att beräkna bredden på stegen, använd en av de föreslagna metoderna, vilket är baserat på den proportionella expansionen av ändarna av spåren på grund av bredden av de raka linjerna.

  Om vi ​​exempelvis tar en stege med två parallella flygningar och vänder på banbanens steg, med hänsyn till beräkningen av bredden på stegen som ersätter området mellan golven, görs beräkningarna enligt följande:

  1. I mitten av marsch är linjen ABC ritad - mitten av rörelsen, enligt vilken streckets bredd appliceras. I det här fallet måste linjen börja från en rundad topp på ett sådant sätt att steget i mitten är uppdelat av en vertikal linje av solen exakt hälften. Som ett resultat får vi ordinära divisioner. Ju fler antalet direkta steg, desto bekvämare blir trappan, och övergången från direktsteg till banan blir mjukare. Efter att ha tagit tre raka steg, dra en linje längs DE-horisontella linjen och avskärma den högsta av dem. Det är med det att stegets bredd är igång, vilket förbinder mitt A med två funktioner på rörelsen. Efter att linjen dragits före linjans skärningspunkt med DE-linjen och nästa segment erhålls, måste det fortsättas från D till E för att hitta de följande punkterna. Anslut de erhållna poängen till motsvarande punkter med nummervärdet, vilket är markerat med hälften av rörelsen. Slutresultatet av de utförda beräkningarna kommer att vara en horisontell utskjutning av formen av flödet av trapporna till vänster. Analogt beräkna höger sida.
  2. Annan faktureringsmetod är som följer: i riktning från punkt B på linjen av rörelse, mäta bredden på den inskrivna i enlighet med reglerna, så att den vertikalt anordnade raden ET uppdelad i halv längs mellansteget. Baserat på antalet direkta steg (3) få segmentet AB från en vertikalt orienterad funktioner DV och tillbringa en lutande linje AU mot henne. I detta segment längd kan vara någon, och den bör vara placerad i en spetsig vinkel med den ytterligare applicering av markeringar 7 på det, vilket kommer att motsvara de sju steg. En del kan vara lika med 3-10 mm beroende på pappersskala för ritning av kretsen.

  På samma sätt görs beräkningar av trapporna med två flygningar.

  Stegen med en vinkel i rät vinkel beräknas grafiskt på ett proportionellt sätt. Detta alternativ, den mest efterfrågan på självständig tillverkning av banor, så att deras beräkning bör övervägas mer detaljerat.

  Användbar video om beräkning av antalet och höjden av steg i en trappa:

  Trappa med två marscher med rät vinkel

  När man gör en grafisk beräkning är det värt att justera för sina felaktiga resultat. I så fall kan dimensionerna ändras vid ritning, men under förutsättning att stegen förblir oförändrade i bredd och rörelsen kommer inte att påverkas. Vissa steg kan ändras i storlek i ändarna i riktning mot att öka eller minska, samtidigt som samma bredd av gången i mitten lämnas.

  Ta bort dimensionerna från den färdiga ritningen, korrelera dimensionerna för alla steg med tillägget. Det totala beloppet på ena sidan måste sammanfalla med storleken på stegen i den angivna sektionen.

  Dessa är alla viktiga punkter för den oberoende tillverkningen av trappan. Observera att du utan vissa färdigheter är osannolikt att kunna slutföra detta arbete.

  Denna video beskriver installationen av trappan med roterande steg:

  Copyright © 2012-2018. Helt eller delvis kopiering av material tillåts endast med en direkt aktiv länk.

  Kommentera

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

  99 − 96 =