Buggar i köket fotot och namn

Små svarta buggar i köket - hur man skyddar livsmedel från skadedjur

Med insekter i ditt hem kan möta även de mest krävande älskarinna. Ingen är immun mot inköp av spannmål eller torkad frukt förorenade av skadedjur. Om tiden inte eliminera "objudna gäster", kan de visas även på golv och väggar. Lär dig att handskas med buggar i rumpan, och hur man kan förhindra att de upprepas.

I köket uppfödda buggar ↑

Orsaker till "objudna gäster» ↑

Små svarta buggar i köket kan uppstå på grund av oärlighet tillverkare som inte behandlats grits enligt reglerna, och som en följd av felaktig förvaring köpt produkten.

Även köp av bovete eller ris i en förseglad förpackning inte ger en fullständig garanti för säkerhet, kan sådana korn också vara smittad av insekter

Buggar kan "röra" behållaren med korn av intilliggande flaskor som står på en hylla. Te, torkad frukt, pasta, mjöl, kryddor - allt som kan tjäna som föda för insekter.

De huvudsakliga sorter av köks skadedjur ↑

Brown skalbaggar är upp till 3,5 mm föda 4 gånger per år. Infekterade skalbaggar kan vara någon finmalet mjöl och stärkelse. Skalbaggar göra produkten knölig och olämpliga för mänsklig konsumtion.

Kvarn och bageri - vanliga habitat av dessa insekter. Köket mukoedy träffas med inaktuella mjöl. Mukoeda honan lägger sina ägg i gapet mellan hyllorna och i veck förpackning påsar. Insect återger 2-3 gånger per år, varaktigheten av hans liv - 3 år. På bilden nedan kan du se i mjölbagge - mukoedov.

Skalbaggar och larver mukoeda

Denna skadegörare längd på 2 till 4 mm, ljus eller mörkbrun kan matas mer varierande. Menyn kan vara: spannmål, te, mjöl, kex, kakor, nötter, torkad frukt, medicinalväxter. När buggar kommer för mycket, kan de ses även på väggarna. Om du har några insekter i köket, ett foto med namn bidra till att identifiera dem.

Skadeinsekter trivs i fuktig och varm miljö

Att hitta bulkmaterial i matta klumpar, webb eller larver kokonger, kan vi tala om penetrationen i köket nattfjärilar. Så kallade bröd, Meal Moth. Fjäril mal äter inte säd, friflytande produkt, det måste lägga sina ägg.

Så snart larverna, sprider de hela köket på jakt efter en plats att bygga en kokong.

Mole kan snabbt "ta över" köket. Därför så snart som möjligt för att börja ta itu med "fienden"

Viktigt! När du köper spannmål, uppmärksamma integritet förpackningen och hållbarhet. Vid minsta tvekan, avstå från att köpa.

Insect älskar bönor, särskilt dess vita sorten. Weevil tas i korn, äta bort alla näringsämnen.

För att skydda bönor eller ärtor från kornen i påsar med bönor sätta fänkålsfrön

Vilka är riskerna av förorenade produkter ↑

Många ställer frågan: "Är det möjligt att äta spannmål i livsmedels efter avlägsnande av skalbaggar?". Experter rekommenderar inte att laga rätter från skämd mat skadedjur. I processen att livet i insekter lämnar sin avföring och skal av larver. Dessutom skalbaggar äter kärnkornen, och den återstående delen blir bitter och förvärvar obehagliga lukter.

Viktigt! Efter att ha ätit skämd mat kan verka allergiska reaktioner och matsmältningsbesvär.

Om köket hade små buggar måste börja en stor rengöring och en genomgång av alla skåp, lådor, bröd lådor och behållare för spannmål. Även om du eliminera de synliga insekter kan sprickor kvar i avvaktan på deras larver.

I värmen i hemmet lokaler på kort tid från de infekterade buggar raspolzutsya produkt över hela köket

 1. Gryn upphettas i ugnen i 20 minuter vid 60 ° C och häll sedan i en tätt-stängnings burkar. När uppvärmda spannmåls skalbaggar dö, men en obehaglig smaklös lukt i gumpen fortfarande kvar. Dessutom med sådana bearbetnings proteiner och vitaminer går förlorade produkten.
 2. friska näringsexperter rekommenderar att lämna paket med bovete eller ris i frysen ett par timmar. Om korset infekterade skadeinsekter kommer förgås, men fördelarna kommer att bli.
 3. För att bli av med buggar i bönorna, blöt bönorna i saltat vatten, skölj sedan med vatten flera gånger. Förstörda korn flyter upp till ytan och de kan lätt separeras från det hela och oskadade korn.
 4. Efter att ha identifierat bugs köksluckor, tvätta med vatten och tvål, den har de desinficerande egenskaper. Efter torka ytan ättika lösning. Slots och lås skåp kan parboiled.

Tips: Du kan använda insekts (all mat är först nödvändigt att ta bort från köket) för skadedjursbekämpning i trånga utrymmen.

Att upprätthålla ordning och renlighet i köket, kan du minimera risken för insekter

Om köket uppfödda buggar, utan ånger avyttra klart skämd mat - de kommer inte att ge hälsofördelar. Var noga med att utföra en rad åtgärder för desinfektion skåp och hyllor.

 • Köp inte för mycket spannmål, inte förvara den i plast- eller papperspåsar. Glas eller plastburk med ett tätt lock - det bästa alternativet för lagring av bulkprodukter.
 • Sätt pod torr peppar eller lobules par av rå vitlök i varje container med gryn - skalbaggar sådana lukter inte gillar. Vissa hemmafruar tas i spannmål krossade kryddnejlika pulver före tillagning gryn tvättas.

Torra champinjoner, ros, bönor vettigt att hålla vakuum kruka för att lagra produkter

 • Längst ner i behållaren, placera gasväv påsen med salt och lagerblad. Salt uppvisar desinfekterande egenskaper och absorberar fukt. Du kan också använda en torr citronskal eller kastanj - allt som stöter bort insekter.
 • Livsmedels skadedjur gillar inte metallföremål. Sätt i burkar med lös livsmedel bit folie eller en vanlig metallsked.
 • Från tid till annan torka kökshyllorna med vinäger. Tvättade skåp glöm inte att torka.
 • För lagring av bulkprodukter med användning av stängnings glas- eller plastbehållare.

Rådet. Det finns folk botemedel för skadeinsekter. Blanda borsyra, socker och mjöl i lika proportioner. Lägg verktyget på skåp hyllorna i skafferiet.

Var och vad du behöver lagra spannmål ↑

En av anledningarna till uppkomsten av bruna buggar i köket - ett brott mot villkoren för lagring av spannmål.

 • Vägt bovete, ris och nudlar kan lagras i sex månader, hirs gryn - 3 månader, majs - 4 månader.
 • Mjöl kan lagras på hyllan år, havregryn - 7 månader. Långsiktig lagring i polerat basmatiris - 18 månader.

Korrekt kokta spannmål är inte bara välsmakande, men också användbar. Detta gäller endast för hög kvalitet, ingen angrepp av spannmål

 • Semolina lagras i träbehållare eller tygpåsar med anknytning. Ris är lämplig glasbehållare. Oatmeal optimalt förvaras i en burk i kylskåpet. Bovete torkades i en stekpanna och lagras i en metallbehållare.
 • Nötter och torkad frukt bör förvaras i kylskåp, inte på hyllan i skåpet.
 • Håll bovete eller ris kan vara i ett linne väska, vilket är nödvändigt för att binda. Före användning, måste påsen doppas i kokande vatten med salt (5 Art. Skedar av salt till en liter vatten) och torkades.

Viktigt! Alltid avyttra produkter som har löpt ut, för att förhindra uppkomsten av buggar i köksskåpet.

Buggar i mjölet: känna igen fienden ↑

Så skyddar lagren från irriterande insekter ↑

Hög luftfuktighet och höga temperaturer - de optimala förutsättningar för utveckling av eventuella insekter. Efter några dagar i de infekterade skadedjur kors eller larver av mjölbaggar kan visas. Därför, om ditt hus eller lägenhet har en torr och svalt rum, är det bäst att förvara bulkgods är det.

När det gäller material som används för att dekorera fönster för Roman persienner behöver vård. Innan du raderar romerska nyanser, läsa informationen.

Hur man tvättar Hissgardiner: de små knep för perfekt resultat

Utseendet på lägenheten finns inte applikations recensioner som myror inte bringa lycka - dessa insekter kan spridas genom köket och klättra till den mest avskild.

Hur man kan bli av myror i köket: effektiva traditionella metoder och effektiva insekticider

Vem drömmer inte om ett stort och rymligt kök, där det finns överallt? Drömmar, och sätta upp i stort sett har en familj på 5-8 kvadratmeter. .

Buggar i köket: hur man kan bli av med oönskade gäster

För att förhindra att skalbaggar 'värd' i köket, för att bli av med dem omedelbart Denna obehagliga fenomen som buggar i köket, det händer oavsett hur ofta du utförde allmän rengöring. De visas från ingenstans. I själva verket, i köksskåpet skadliga insekter kan enkelt migrera direkt från butiken - i ett paket med en ny korn eller mjöl.

Ofta fel finns i påsar med mjöl och spannmålsprodukter. Ofta tar de bosätter sig i bönorna. Bosatte sig i ett frö, kort skalbaggar protochat alla kärnor.

Lufttäta förpackningar - garanterar inte att innehållet inte parasiter. I ditt hem, kommer de att kunna få direkt från fabrikerna och sädesmagasin.

Flygande fåglar kan röra sig i en granne köpte i bulk från spannmål, pasta, torkad frukt.

Parasiter i form av fel kan komma till ditt kök på något sätt

I torr bakdel bosatte apotek skalbagge, en liten skalbagge och röd mukoed:

 • röd mukoedy - en liten, ca 2 mm i längd, insekter Coleoptera rödbrun med långa antenner. De lockas av produkter med fukthalten mer än 15-17%. Hans vitala funktioner de förorenar spannmål och andra livsmedel. Kännetecknande för arbetet är mukoeda Rout dem att sikta mjöl;
 • små skalbaggar - små bruna skalbaggar ca 3 mm med en kort mustasch. Kom in i köket med mjöl eller stärkelse, där borta på spåren och behållare med andra produkter. Efter det bli av med dem inte kommer att bli lätt. Spoiled beetle livsmedel blir knölig utseende. Deras användning kan leda till matsmältningsbesvär och förgiftning;

Mat bortskämda av små skalbaggar, är i form av klumpar Red mukoedy mycket liten, kan skada inte bara produkter, men också redskap

Brödbagge är särskilt makthungriga och kan även hamna i tobak

 • brödbagge - det mest glupsk och allätare bland andra arter av skalbaggar. Representerar insekt till 4 mm, har sin kropp en cylindrisk form bruna nyanser är täckt med hår. De angriper rumpan, bönor, mjöl, te, kaffe, kakor, nötter, djurfoder, och även tobak.

Så här visar fel har bosatt sig i köket?

Så fort du märker att köket hade små buggar, bör åtgärder vidtas omedelbart i livsmedel. Parasiter inte bara förstöra dina aktier, men också börjar föröka sig. Om du inte får dem direkt, bli av med dem så kommer det att bli mycket svårare.

Om du inte visas omedelbart vid detektering av parasiter, så småningom ockupera de i köket och bli av med dem kommer att bli mycket svårt

Om skalbaggar uppvuxna i små mängder och har visat på en gång, kan du försöka spara spannmål. Detta kommer att kräva:

 • Sålla den genom en sikt;
 • Ugnen vid en temperatur av 100 + ... + 120 ° C;
 • Innan matlagning blöt i saltat vatten, skölj sedan noggrant.

Tyvärr är denna metod inte tillämplig bönor. Om paketet några korn borrade parasit larver kommer sannolikt att leva längre och till andra.

Graden av angrepp av insekter riktnummerprodukter är hög, så spannmål är bättre att kasta bort, så att de inte blir en källa för spridning till andra livsmedel och inte skadlig för hälsan hos din familj.

Hur man kan bli mukoedov och skalbaggar?

Även när en bortskämd produkt kastas, är det troligt att parasiten kan lägga ägg i ditt kök. För att bli av med dem, behöver du:

Följ steg för steg instruktioner som kommer att bidra till att dessa små belackare:

 1. Skölj köksskåp med varmt vatten och vinäger flera gånger.
 2. Spannmål som inte visas insekter, ta bort "karantän" i kylskåp eller på balkongen.
 3. Om det efter en vecka produkten förblir ren, lägg dem i glasburkar med lock.
 4. I skåp hyllor låg lagerblad och skalade vitlöksklyftor, dörrarna till limmet band muskot.

Glasbehållare, som innehåller spannmål, för profylax bör rengöras en gång i månaden. Denna åtgärd kommer att bidra till att skydda mot uppkomsten av larver på väggarna i kokkärlet.

Att bli av med buggar i bakdelen (video)

För att bli av kvarnen, är det nödvändigt att blockera åtkomst till båda produkterna och dess avskilda tillflyktsorter. Gör så här:

 1. Täta sprickor golv, fönsterbrädor, träprodukter och möbler.
 2. För lagring av spannmål, bönor och andra bulkprodukter, använda hermetiskt förslutna behållare.
 3. Sweet, torkad frukt lagra dem i kylskåpet.
 4. Hjälp bli av kvarnen borren, måste brytas ned på hyllor och lådor.

För att bekämpa skalbaggen grinder bör noggrant repar sprickor i golvet Nedbrytning på hyllor och lådor borra kommer att hjälpa att bli av med skalbagge grinder

För att förhindra uppkomsten av parasiter i ditt kök bör bulkprodukter förvaras i hermetiskt tillslutna förpackningar

Till objudna gäster inte längre förädlat, spannmål efter köpet plats för två dagar i frysen, full dem sedan i en glasbehållare med lock. När du rengör upptäckta gap togs omedelbart upp med kokande vatten. Tvätta köksmöbler du behöver tvål och bakpulver. Efter det, skåp, bord, hyllor, torka ättika lösning.

Bli av skadeinsekter (video)

Skriv parasiten är svårt, men möjligt. Regelbundet genomföra förebyggande åtgärder, och även då de förmodligen inte kommer att peta näsan i din allestädes närvarande bakdel.

Vilka är de - de små bruna buggar i lägenheten?

Mänsklig bebyggelse lockar många insekter. Gynnsamma förhållanden existerar i rummet leder till en snabb tillväxt, snabb ökning av deras antal. Vad du kan vänta lite bruna buggar som attackerade en lägenhet? Vilka verktyg att använda? Och varför de var i huset? Hur snabbt bli av med oönskade gäster?

Vilka är dessa buggar, och var

Brun eller svarta lilla fel i lägenheten - det kozheedy. Insekter kommer in i rummet genom fönster, sprickor i väggen, ventilerna golv. Frekventa ockupanten lägenheter skalbaggar ses i flervåningshus. Dessutom kan mattan beetle komma in i hemmet på kläder, hår, skor.

Kozheedy anses vara den farligaste fiender museer, arkiv, bibliotek och papper lagring. Orsaka betydande skada på den naturliga tyger, mattor, päls och läder. insektens livscykel ingår:

 • ägg
 • Larva åldrarna 5;
 • docka;
 • Imago.

vuxen insekt kroppsform ovala, mindre än 5 mm. Målning av brunt eller svart. Imago lever mindre än larver i alla skeden. Kvinnliga väljer för äggläggning platser med grov yta eller borst. Det kan vara mattor, tyg, päls, ull, veck artiklar. Reproduktions varar från april till juni. Kozheedy som starkt ljus, så ofta i de infekterade lokaler kan hittas på fönsterbrädan eller i olika nyanser lampor. Det befruktade Honan lägger ägg i omgångar för 2-10 dagar. För 10 dagar, det maximala antalet ägg är 100 stycken. Efter avslutad avel buggar mission dö. Ägg är avlånga, vita och mycket små - cirka 2 mm. Varaktighet embryoutveckling beror på den omgivande temperaturen. Det kan vara från 2 till 55 dagar.

Home kozheedy flera arter. En del människor föredrar att leva i vardagsrum, sovrum, kontor. Andra ta sig till köket och förvara mat. Särskilt farligt larver. Den vuxna skalbaggen kan livnära sig på växtsaft, eller ens gå utan mat. Kännetecknande för alla pälsänger skalbaggar är att de tycker om att torka. Badrum, toalett de inte lockar. Brun skalbagge små rörelser, medan röra benen vänt upp. I tider av fara bleknar. Efter äggläggning vuxna skalbaggar dör.

Larverna börjar leta efter mat och svårt att äta direkt efter föddes. Fram till ögonblicket av att växa upp de behöver för att gå igenom 5 utvecklingsstadier. Genomgå ömsat, byte från en larv till en skalbagge. Längd larver i sista stadiet av cirka 7 mm. Kroppen är täckt med tjocka fibrer, som något liknar den silverfish. Larven av släktet Anthrenus älskar att vara på ytan av tygöverdraget, kläder. Larverna av släktet Attagenus bor i torra bulk livsmedel. De kan hittas på botten av lådor, paket, på mattor, under parkett. I motsats till vuxna skalbaggar mattan skalbagge, inte larven inte gillar starkt ljus. Den lever i skuggiga områden, det finns lite ljus eller mörk.

Antalet molts och den totala längden på larvutveckling beror på maten, luftfuktighet och temperatur. Den mest gynnsamma intervallet från 20 till 30 grader. Under ogynnsamma förhållanden kan larven vara i ett tillstånd av relativt lugn, då utvecklingen stoppas. Senaste Molt avslutade förpuppning. puppa fas varar 4 till 20 dagar. Unga skalbaggar som väljs från puppor, kvar i "vagga" i flera dagar. Sedan börjar söka efter en partner för parning. Under året lyckas visas 1: a generationen skalbaggar matta skalbagge.

Det fanns buggar i lägenheten - alla invånare har förlorat fred. Okända varelser fånga rädsla, är det oklart vad som väntar dem. Skador från buggar i lägenheten är i skador på egendom och mat. De kan skada dyra heminredning, böcker, tugga mattor, pälsvaror. Speciellt lider päls. Köket vada, väskor, dåligt förseglade krukor med spannmål, mjöl, lådor. De kan leva i skåp, brödkorgar, på hyllor. Naturligtvis kan spannmål rengöras med skalbaggar, larver bort. Men äggen kvar.

Särskilt farligt för mänsklig avföring skalbaggar. Kommer in, tillsammans med livsmedel orsaka allergier. Tillhandahålla reaktionen svår. Detta kan vara en normal rodnad, hudutslag eller astmaattacker, hosta, tecken på förgiftning. Rädsla biter små buggar är inte värt det. Mänsklig hud för dem är av något intresse. Även att döma av namnet, kan det misstänkas.

Larver förstöra naturlig sak på samma sätt som mullvad. Gnager hål, skjuvning villi. Inte ser den vuxna skalbaggen är möjligt att tänka sig att driva en mullvad. Kontrollåtgärder är liknande, men har sina egna egenskaper.

Hur man kan bli av små buggar

Om det fanns fel i lägenheten, är det inte nödvändigt att vänta tills de äter de sista stövlar eller stoppning i soffan. Att vidta nödvändiga åtgärder för att omedelbart. Vid användning av kemikalier, kan du bli av med dem snabbt. Minst lika effektiv kan vara folkets kampmetoder. I utförandet avlusnings rumsväggen och baksidan av möblerna behandlas med en höjd av 1,5 meter från golvet. Vid denna bugg habitat område slutar. Ovan gäller gift inte vettigt.

Förstörelse av skalbaggar i möbler, kläder och interiör

 1. Folk metod som gör det möjligt att bli av med skadedjur utan större ansträngning - frysning. Bug värmeälskande varelse. Men det bär en ganska låg temperatur. Att döda insekter av frost, är det nödvändigt att kyla lägenheten till -11 grader. På denna nivå, hålla temperaturen under 3 timmar. effektiv metod, men har några nyanser. Bug kan gömma sig i en lägenhet någonstans. Håll varm och överleva. Utför proceduren har några gånger. Lägenheten måste vara beredd. Ta bort blommor, täcka hushållsapparater och utrustning. Skydda värmesystemet. Annars kommer skadorna att vara större än den levande buggar i lägenheten.
 2. permetrin lösning kan skydda kläder, möbler och tillbehör för hela året. Framställa en lösning av låg koncentration - 0,005%. Medel placeras i en sprayflaska eller spraybehållare. Behandlades på ett avstånd av 20 cm från ytan. Medel förstöra den lilla bruna buggar och förhindra deras återuppstår.
 3. Bli av de små bruna buggar kan vara termiter medel. Tillämpa insektsspray. Till exempel, Reid, Raptor, mal, Armol, rent hus. Bli av buggar kan vara 2 timmar. Men det finns en liten nyans. Experter har konstaterat att de små buggar kan utveckla immunitet mot gifter, och vissa insekts är resistenta. Om läkemedlet inte fungerade, kan du prova några dagar senare den andra.
 4. Applicera damm och pulver. Du kan bli av med de små bruna buggar och svart larver. Vanligtvis gnidning organ en beläggning av möbler, tyg, strös under golv, längs golvlister. Pulvret späds i vatten, hälles i en sprayflaska och hälldes ett medel för att avlägsna platser.
 5. Bli av med lite buggar kan vara tabletter eller fumigator. Sådana läkemedel är tillgängliga för att döda moth larver. Du kan använda Molemor, mal, Nimol. Att sprida ut över kläder eller skåp på hyllorna.
 6. Från små insekter som dök upp i mattorna kan bli av med insektsmedel baserade på klorpyrifos, alletrin, bendiokarb. Ämnen inte förstöra utseendet på mattor, inte lämnar fläckar. Inledningsvis ska produkten vara vakuum, behandlades sedan med insekts från en spray. Till lösningen rekommenderas att lägga insekts PPH. Sådana substanser minskar fertiliteten hos insekter.
 7. För att bli av små buggar i kläder eller pälsvaror, kan du använda aerosoler. Produkten behandlas och placeras i en plastpåse för ett par timmar. Då han hängde på frisk luft för ventilation. Också kommer i fråga om profylax. Först efter behandlingen göra utan ventilation.

Vanligtvis när det fanns buggar i lägenheten, gå vidare till inspektion av allt som är i huset. Ibland kan en grundlig spring-rengöring kan rädda från skadedjur och användning av insekticider är inte nödvändig.

För att bli av vuxna och larver, måste du alla grundligt sugits. Visa alla platser där damm samlar skräp. Buggar i lägenheten kan vara överallt - från golvlister till golvet till hyllorna och blomkrukor. Kön tvättades med vinäger, ammoniak eller tvålbasen. Vuxna skalbaggar längre uppfattar lukter än larver. Men det är viktigt. Påsens innehåll efter rengöring måste rengöras och tvättas i varmt vatten. Det kan bo ägg.

Små föremål som kan ha begär svarta buggar, kan tas ut i kylan, eller skicka i frysen. Efter tre Chasa ta ut. Allt som kan tvättas i varmt vatten, därefter retts med ångstrykjärn. Särskilt uppmärksamma sömmarna och veck. Om det görs noggrant, är det möjligt att bli av med en rengöring. För att förhindra tvätta golvet med vinäger för ett par dagar.

Bli av med svarta skalbaggar och deras larver i livsmedelsprodukter med samma medel som används för livsmedel nattfjärilar.

 • Om det finns en insekt, är det nödvändigt att utföra rengöring av skåp, på hyllorna där du lagra mat reserver, mat.
 • Kontrollera alla spannmåls, mjöl, torkad frukt och nötter. Bug kan vara i några produkter. Kraftigt angripna bör kastas ut. Med resten av bearbetningen kan utföras. Sätt i 2-3 timmar i en frys eller stek i ugnen. Efter detta tvätta väl, torka. Tyvärr bör måltiden kastas ut. Från buggar och du kan bli av med larver, ägg kvar. Tillämpa denna produkt för beredning av produkter som inte mycket trevligt.
 • Skåp med ättika tvättvatten eller ammoniak.
 • Om tvivel kvarstår, är det möjligt att utföra skadedjursbekämpning. Det räcker att använda aerosol.
 • Nya livsmedel, spannmål, bör förvaras i en lufttät behållare.

Buggar i lägenheten försöker hålla utom synhåll, är en dold liv. Än komplicera processen av kamp. Larver av brunt liten bugg i ung ålder är mer känsliga för gifter. Snabbt bli av med dem kan vara under perioden maj till oktober. För att slutligen bli av buggar i lägenheten är det nödvändigt att genomföra desinfektion av lokaler. Prestationshöjande läkemedel från små buggar i lägenheten:

Sammansättningen av var och en av dem innefattar en kontakt insekticid verkan. Efter kontakt med stomhöljet bugg eller svarta larver, orsakar förlamning och sedan död. Under skadedjursbekämpning är nödvändigt att vidta försiktighetsåtgärder. Obligatorisk personlig skyddsutrustning. Du måste skydda händerna med gummihandskar, andningsmask eller respirator. Bära en kostym med långa ärmar och byxor.

 1. Läkemedlet bör sprutas in i armens position. Ytan bör inte vara mer än 20 cm. Vanligtvis att bli av med insekter som tillbringar en behandlingsrummet tillräckligt. Om levande buggar var i lägenheten en tid senare, överlevde då ägg. Vi måste åter skadedjursbekämpning.
 2. Användningen av moderna insekticider, såsom Hangman, Het, kan skydda lokalen under hela året. Mikroinkapslade läkemedel kvar på ytan upp till 6 månader. I det här fallet inte behöver utföra upparbetning. Larver kommer själva att dö efter födseln.
 3. Efter skadedjursbekämpning ventilera rummet i 2 timmar. Gör sedan en ljus våtrengöring i lägenheten. Wash är nödvändig på de platser där det är möjligt kontakt händer. I den andra - lämnar för långvarig exponering.

Om läkemedlet används i köket, måste livsmedelsprodukter döljas i en plastpåse i kylskåpet. Eller ta i ett annat rum i lägenheten. Kläder att gömma sig i garderoben.

Förhindra uppkomsten av fel i lägenheten kan vara enkla åtgärder. Detta är den grundläggande regler som hjälper att bli av med onödiga problem.

 • Under de varmare månaderna, bör fönstren vara ett nät med finmaskigt.
 • Alla sprickor i den reparerade lägenheten. Du kan använda gips, montering skum. Genomför kosmetiska reparationer.
 • Ventilations luckor på nätet ska vara. Detta för att förhindra uppkomsten av insekter från angränsande lägenheter.
 • Innan du skickar säsongens kläder som lagras i garderober, behandla med en lösning av permetrin. När det blir dags att bära den, förtvätt.
 • På vintern måste du regelbundet ventilera lägenheten. Föreskriva fluktuationer periodiska temperatur.
 • Päls produkter för behandling av spray och plats i plastpåsar.
 • Regelbundet se över alla de saker som finns lagrade i skåpen.
 • På hyllorna i skåpen kan brytas ned tabletter från mal, avsnitt. Du kan också använda örter med stickande lukt, silnopahnuschih tvål. Anges i hörnen av skåp vitlök, lavendel.
 • Köket upprätthålla renlighet. Städa upp smulorna från bordet, all mat i kylskåpet eller dölja paket. Spannmål och mjöl lagras i burkar med lock, eller en förslutningsbar behållare.

Bli av mattan beetle i lägenheten kan vara tillräckligt snabbt, men att identifiera den tidpunkt då det fanns insekter i lägenhetskomplexet. Pest dold mänskliga ögon, och döljer väl i en mängd olika platser. Lättare är det att förhindra uppkomsten av förebyggande åtgärder. Buggar i lägenheten kommer att leva under en lång tid, om du inte vidta åtgärder på egen hand kommer inte att försvinna. Tvärtom, kommer att utforska nya territorier i huset.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

85 − = 75